Ja wlasnie zaliczylem calego NFS:MW (Black, PS2) na 100% wiec w skrocie i ja doloze swoje 3 grosze

Po pierwsze, ta nieszczesna grafika. Ostatnio takie pomyje widzialem w... chyba w Virtual Karting 2 na Amige 500

Ale powaznie... fury wygladaja jeszcze w miare, mozna przelknac, ale otoczenie, rozdzialka i tekstury to jest porazka. No i ten motion blur, WTF?
Co dalej... przekombinowana fizyka i nieziemskie akcje (ten helikopter policyjny nurkujacy pomiedzy wiezowce i szorujacy ogonem po asfalcie to juz szczyt), masa bugow (zwlaszcza jak chcesz pokonac policyjna blokade - raz przejedziesz, innym razem sie zatrzymasz, jeczcze innym auto wystrzeli w powietrze jak rakieta startu poziomego

). Model jazdy moze byc, arcade, mi sie podoba. Natomiast AI gliniarzy i gosci z czarenj listy to smiech na sali. Goscie laduja sie na byle barierki, odwalaja jakies dziwne akcje. Z policja to juz wogole cyrki - sami sie rozwalaja, gubia jak przycisniesz pedal gazu do dechy, i ogolnie nie moga sie pozbierac (na heat level 5/6 jest lepiej, no ale tez bez rewelacji). Dodatkowo wkurzaja nagle pojawiajace sie blokady.
W karierze ponadto zbyt szybko wkrada sie nuda - wyscig, bounty, rival, wyscig, bounty, wyscig, rival... A i mozliwoci upiekszania wozow nie zachwycaja zeby mozna sie tym zajac. Znikoma w porownaniu do U2 ilosc czesci, malo mozliwosci. Lipa. Challenges to po prostu naciagacz czasu gry. A nagrody za ukonczenie gry... ja wiem jak to nazwac... marne? Nie warte zachodu? Przynajmniej wg. mnie.
Jeszcze wstawki filmowe... pomysl ok, ale wiekszosc aktorow ktorzy tam wystepuja prezentuja tak czysta amatorke ze az zal ogladac. Razor to taki sztuczny kozak, Mia bez wyrazu, reszta ziomkow to smiech na sali. Tylko komisarz Cross WYMIATA! Yeah.
Mimo wszystko w MW bawilem sie calkiem dobrze, wciagnelo mnie na tyle zeby zrobic 100%. Gierka ma cos w sobie, jakis przeblysk powera. Za to klimat NFS'a uciekl zupelnie. Szkoda.
Ocena: 7/10.
QUOTE(kazio @ 24 02 2006, 12:41)

WIecie, mam 89%, pisało, że odblokowałem bryki , ale nie wiem, gdzie są.
Gra jest średniawa jak dla mnie. Trochce zestarzał się ten tytuł.
Mozesz sobie bonusowymi brykami pojezdzic w Quick Race. Podczas wyboru bryki w tym trybie uzywaj "up" i "down" na krzyzaku, wtedy zmieniasz kategorie wozow (My Cars, Career, Bonus Cars, Stock Cars)