Polecam undergrundowy komix dla wyjadaczy: ,,Tyfus, homek i erotomek" - może być ciężko z dostępnością
ostatnio w lapska me przez przypadek w sumie wpadl Kaznodzieja.
WOW
dawno nie czytalem tak swietnego komiksu. wciaga jak bagno, ma genialna fabule, swietne teksty i niepowtarzalny klimat. polecam cholernie, brak mi slow by napisac jak (pipi) to jest
hehe Preacher robi, soczyste akcje i pinkne dialogi
nawet tłumaczenie jest całkiem fpytę;>
o, widze pan swiety od mordercow xD
Najlepsze serie to Thorgal(przygodówka), Yans(s-f), Asteriks (bardzo dobra komedia).
A z polskich to Kajko i Kokosz.
Podobała mi sie również kreska i scenariusz w trylogii "Wieczna Wojna". Bardzo dobre s-f na podstawie książki Joe Haldeman'a o tym samym tytule.
co fakt to fakt, Kaznodzieję czyta się świetnie, jakby się oglądało naprawdę wykęcony film sensacyjny/przygodowy/thriller z dodatkiem czarnego humoru

łyknąłem póki co wszystkie części dostępne i czekam na więcej, macie jakieś info kiedy będzie premiera nowego odcinka?
Info brak póki co.
Łyknąłeś te wydane po polsku czy komplet?
Mi osobiście, ostatnio bardzo spodobały się "Żywe trupy". Czytając go aż czuć atmosferę zaszczucia. A z klasyków to Thorgal, Jeż Jerzy i Sin City.
semcorda
25 11 2006, 04:55
Z poważniejszych rzeczy dla mnie jak na razie wszystko rozwala Sandman, później Kaznodzieja(Święty od Morderców i teksty w stylu "jeebasralaniuteńko" w ustach przyszłego władcy ziemi rządzą), potem Punishery(nowe, stare, seria "Born").Lżejsze klimaty(ale nie lekkie) to było Thorgal, Hellboy, Usagi Yojimbo, a jajcarskie to Wilq (dziwnym nie jest:), Lobo, Asteriksy, Garfield(czasami można się posmarkać

.
Nie pogardzę też ekipami dziwnych ludzi w kolorowych wdziankach- tu stwierdzam, że nowo wydawane historie z superbohaterami to już inna jakość, inne podejście niż dawniej (jestem z pokolenia TM-Semic).Już nie wystarczy zrobić kuku tym złym, scenarzyści wysilają się na wiecej(i bardzo dobrze).Ostatnio czytałem Supermena w historiach, które można by uznać za obyczajowe (w tytule albumu było chyba coś o porach roku, nie pamiętam), bardzo pozytywna sprawa.
Z rodzimych produkcji dają radę różne projekty wyrosłe z Produktu : wspomniany Wilq, Osiedle Swoboda(fnałem go, fnałem, bueeeerk), Josephine(fajna rzecz, ale strasznie ciężkostrawne rysunki), "Emilia, Tank i Profesor" też ujdzie, Phantasmata(nie pamiętam jak się to pisze, ale chyba wiadomo o co chodzi- btw wyszło to gdzieś poza Produktem?)
To chyba wszystko, niektóre to część mojego dzieciństwa, większość uplowałem już jako (względnie)dorosły a-pacz regałowy.
P.S.
EMPIK to zarąbiste miejsce
Semcord- szacun za Usagiego.
Z mangowych, nowo wydanych pozycji polecam z całego serca SAMOTNY WILK I SZCZENIĘ- już w Polsce wyszły 3 tomy, fani samurajów raczej powinni już wbić sobie wakizashi w bebechy, jesli jeszcze nie zapoznali się z tym tytułem.
ostatnio poprzez hype na filmową produkcję 300 F. Millera postanowiłem poszukać oryginału. Poszperałem trochę i dorwałem 300 po polsku.
Naprawde świetna produkcja. Może trochę przykrótka ale naprawde godna przeczytania dla każdego fana.
Tak moim skromnym zdaniem komiksy i kreskówki to podstawa światowej kultury

Ulubione: Seria MARVELA, Tytus, Romek i Atomek XD, Osiedle Swoboda i inne dobre
Sylvan Wielki
16 03 2007, 02:35
"300" - wiadomo .... THIS IS SPARTA
"Thorgal" - niebotyczny klimat i niepowtarzalny feeling
"Spawn" - pierwsze zeszyty - miażdżył papkę bezpłciowych herosów z pod szyldu pająków , mutantów , et cetera
"Lobo" za charyzmatycznego bohatera, swoistego rodzaju poczucie humoru , jatkę i "kurde bele" (^^)
CYTAT
"Lobo" za charyzmatycznego bohatera, swoistego rodzaju poczucie humoru , jatkę i "kurde bele" (^^)
O Boże! Jego walka z Maską była poprosu chora XD
CYTAT(Sylvan Wielki @ 16 03 2007, 02:35)

"300" - wiadomo .... THIS IS SPARTA
"Thorgal" - niebotyczny klimat i niepowtarzalny feeling
"Spawn" - pierwsze zeszyty - miażdżył papkę bezpłciowych herosów z pod szyldu pająków , mutantów , et cetera
SPARTA -_-
Dodam że oprócz ww moje ulubione to:
Sandman i
Hellboy ^^
Sandman
Ten komiks jest wyje.bany w ch.uj. Koncze wlasnie "Przebudzenie", zostaly mi jeszcze 2 ostatnie opowiesci. Polecam kazdemu. Naprawde kazdemu.
Jeż Jerzy
Wilq Superbohater
Obsolete
3 12 2007, 21:59
"Chronicles of Wormwood"
Alien vs. Predator z 1994 ponoć dobre czytał ktoś?
Za grosze można wyrwać na aukcjach.
Shankor
15 01 2008, 00:08
Sandman, Lobo, stare komiksy ze Spider-Man'em... Komiks Gaiman'a za scenariusz i ciekawy świat, Lobo za... Lobo, a Spider-Man'a za moje dzieciństwo ;]
Produkt z naciskiem na Osiedle Swoboda(plus album osiedle swoboda - 6 czesci) --najlepszy i kropka
Aliens Labirynt 2 czesci -- najlepszy komiks o obcych
Aliens vs. Predator wydanie 94 -- reszta komiksow avp przy tym to syf
Obergeist -- swietny komiks z swietna fabula
Kasta Metabaronów 8 czesci -- ostatnio dorwalem i musze powiedziec ze bardzo pozytywnie po(pipi)a historia
Miniseria "Marvel Zombies" wymiata, co powiecie na zzombifikowanych bohaterów Marvela

? IMO najlepsza miniseria komiksów jaką czytałem
woohoo..wlasnie skonczylem czytac..baardzo dobra seria...Marv ma calkowita racje
Marvel zaczął właśnie wydawać drugą serię tej mini serii, nic tylko czytać xD Co do serii numero uno, to istnieją także prequele, są to: "Marvel Zombies vs Army of Darkness" (Ash z Evil Dead included

) i "Marvel Zombies: Dead Days". Oba komiksy godne przeczytania. Polecam.
Marvel Zombies vs Army of darkness i dead days zaliczone

teraz trzeba sie wziasc za druga serie..mega swietny komiks
Gonzitto
16 01 2008, 19:30
Obecnie czytam:
,,Śmierć"- Neila Gaimana, moja ulubiona bohaterka serii ,,Sandman" doczekała się świetnego komisu, w którym odgrywa pierwsze skrzypce.
,,Sandman: Przebudzenie"- świetne zakończenie przygód Władcy Snów. Gaiman jak zwykle w formie.
Poza tym mam zamiar uzupełnić ,, Kaznodzieję" o dwa ostatnie tomy. Jestem ciekaw jak zakończy się historia wielebnego Custera i czy załatwi niedokończone sprawy z Twórcą.
DC Comics: Batman, Lobo. Crossovery universów, no i Sandmany, Preachery. Wczesny Spawn. Długo by wymieniać, bo wartościowego stuffu jest multum.

jak już pisac o komiksie, to
the Crow pominąć nie można.
Czym Crow się wyróżnia, jest masa lepszych serii... żeś pojechał.
Lalalilo
16 07 2008, 12:26
dal mnie debeściakami są 3 komiksy Moore'a Watchmen i niestety nie wydane (mam nadzieję że niedługo będą) u nas From Hell (kilka lat temu był film z Deepem - komiks jest zupełnie inny i ze 1000x lepszy) oraz seria Miracleman (scenariusz najpierw pisał Moore potem Gaiman). Z nowszego stuffu bardzo podszedł mi Pride of Bagdad i Fables (jeszcze jeden odcinek (w USA oczywiśćie) i koniec niestety ale jest znakomity). Dość ciekawe ale bez rewelacji jest Grimm fairy tales oraz Y the last man. Dla mnie osobiśćie jako seria (cała) totalnie rządzi Usagi Yojimbo ale trzeba przeczytać kilka tomów by w pełni docenić ten komiks.
Lalalilo
16 07 2008, 12:26
dal mnie debeściakami są 3 komiksy Moore'a Watchmen i niestety nie wydane (mam nadzieję że niedługo będą) u nas From Hell (kilka lat temu był film z Deepem - komiks jest zupełnie inny i ze 1000x lepszy) oraz seria Miracleman (scenariusz najpierw pisał Moore potem Gaiman). Z nowszego stuffu bardzo podszedł mi Pride of Bagdad i Fables (jeszcze jeden odcinek (w USA oczywiśćie) i koniec niestety ale jest znakomity). Dość ciekawe ale bez rewelacji jest Grimm fairy tales oraz Y the last man. Dla mnie osobiśćie jako seria (cała) totalnie rządzi Usagi Yojimbo ale trzeba przeczytać kilka tomów by w pełni docenić ten komiks.
z polskich to osiedle swoboda (i PRO

)
z zagranicznych czytalem sandman'a i the preacher ( ten pierwszy bardziej 'mroczny', chociaz preacher ma ciekawe motywy)
tak samo calkiem podobaja mi sie komiksy frank'a millera -sin city i genialny '300' (jak ktos chce to moge przeslac ;p )
pozdro
bardzo lubie serie Lobo to chyba moja ulubiona, poza tym Aliens Labirynt jest konkretny jak juz ktos pisał. Ostatnio kupiłem sporo nowych komiksów z wyprzedaży i co by nie mówic jestem zadowolony. Świetny jest "Eryk Ostatni Szrama" i mroczny "Odmieniec", chętnie poczytam ich kolejne części.
zapomnialbym o Appleseed moim ulubionym komiksie ever
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.