Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fatal Frame 2 (Project Zero 2)
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
YETI
.....przed chwilą widziałem filmik promujący FF2.......
Od razu co przychodzi na myśl to genialny film The Ring ( Krąg)
ta gra bedzie naprawde straszna ,moim zdaniem jest to powazny konkurent dla serii Silent Hill.
Filmik jest na www.gametrailers.com (poprostu wymiata!^^ )

czekam na wiecej informacji od TECMO
wrrrrr.......
alkosquad
Co ty mówisz Yeti,konkurent dla Silent Hill,chyba w żyłach jeszcze ci płynie troche alko,produkt Konami jest jak narazie bezkonkurencyjny na odcinku intesywnych odczuć starchu i obawy,a Filmik promujący gręFF2 jest średniacko bardzo dobry,bez rewelacji,ot zwykły ,solidny FMV
MTL
Fatal Frame nigdy nie bedzie Silent Hill'em... i na odwrot. Obie gry mają odmienny i dosc oryginaly klimat, ktory wbrew pozorom rozni sie calkowice - conajwyzej kolorystka jest podobna.
Huh ciesz sie, ze doczekalismy sie kontynuacji tej wspanialej gry.
Juz w pierwszej czesci motw ze studnią masakrycznie przypominal ten z "The Ring'a" Aaaah... mniam - pozostaje tylko czekac i miec nadzieje, ze gra bedzie jeszcze lepsza. W koncu TECMO gry robic potrafi icon_twisted.gif
YETI
A grałes w pierwszą część Fatal Frame
Na mnie zrobiła bardzo pozytywne wrażenie
Gra była(jest) straszna i zaskakująca,jakieś dziwne śmiechy,płacz dziecka,aż tu z nienacka wyskakuje ci kobieta z skręconym karkiem (miodzik smile.gif )
W SH walimy z broni w setki wrogów(chodzi o trójke),a w FF miałes nawet problemy z jednym przeciwnikiem(duchem) no i ten aparat smile.gif

Oczywiscie SH jest numerem jedne,ale FF jest troche inną grą,czuć ze TECMO czerpało pomysły garsciami z kultowego filmu The Ring(polecam!!!)
MTL
Taaa od razu widac, ze Fatal Frame to produkcja unikatowa - bardzo przypomina klimatem niektore japonskie horrory - wyzej wymienionego "The Ring'a" czy chociazby "Dark wather'a"

Aparat jako bron?... hmm w sumnie troche roz,(pipi)il mnie ten patent, myslalem, ze sterowanie i sama grywalnosc bedzie kiepska, ale co sie okazalo - bylo gites, walka z ghost'em samuraja to czysta adrenalina, a do tego ten genialnie dobrany dzwiek ahhhh... czekam z niecierpliwoscią X>

[i]...ropes!..... more ropes!
YETI
Fatal Frame nigdy nie bedzie Silent Hill'em... i na odwrot. Obie gry mają odmienny i dosc oryginaly klimat, ktory wbrew pozorom rozni sie calkowice - conajwyzej kolorystka jest podobna.  
Huh ciesz sie, ze doczekalismy sie kontynuacji tej wspanialej gry.
Juz w pierwszej czesci motw ze studnią masakrycznie przypominal ten z \"The Ring'a\" Aaaah... mniam - pozostaje tylko czekac i miec nadzieje, ze gra bedzie jeszcze lepsza. W koncu TECMO gry robic potrafi icon_twisted.gif

w 100% sie zgadzam ^^
Antares
Fatal Frame znakomicie pokazuje że do przestraszenia gracza nie potrzeba hord zombiaków wyskakujących zewsząd (patrz Resident Evil) czy obleśnych wnętrz (patrzy Silent Hill). Dlatego gra jest po prostu świeża. A że akurat w pierwszą część dane mi było pograć bardzo niedługo po obejrzeniu japońskiego Kręgu to skojarzenia były jak najbardziej miłe smile.gif
Akuma
Niby FF to zupełnie inna liga niz RE czy SH, ale wiele wskazuje, że FF2 bedzie miło troche wspólnego z wyżej wymienionymi. Jeśli do FF2 zostaną przemycone najlepsze elementy z tych serii, to może powstać coś wielkiego - upiorny (dosłownie) klimat z pierwszego FF i odrobina shizy z Silent Hill sprawią, że nawet najwiekszy madafaka przestanie gasić światło przed snem :wink:
Kriseh
Filmik jest fantastyczny, pierwsza scena z dziewczynkami to The Ring jak nic smile.gif Dla mnie duchy i te sprawy sa o wiele fajniejsze niz jakies zombie czy inne pelznace paskudztwa, kocham te klimaty hyh.gif
Xarou
HUH klimat daje radę. Nie moge się doczekać, kiedy w to zagram smile.gif A narazie trzeba będzie załatwić sobie część pierwszą...
-Sora-
Wlasnie gram w 1 FF i powiem wam ze jesli bedzie jeszcze straszniej to w nocy rzadko zagram chyba ze w akcie desperacji:)jedna z najlepszych cichych produkcji na PS2
YETI
Gra ukazała sie juz jakis czas temu (USA) .Ma ktoś już FF2?
Leo_Sten
Yeti ja jestem w posiadaniu tej giery =D i musze wyznac że robi swoje, już na dzień dobry klimat cie pochłania i trzyma, i trzyma :wink: i... nieźle buduje klimat że chodzisz młodą niewiastą, która szuka koleżanki, jak narazie nie chcem w nią grac bo musze załatwić sobie częsć 1 bo głupio mi tak od 2 zaczynać ^^"
Mr_selfdestruct
..czasem dziwia mnie te rozczulajace opowiadania ludzi ze tamten stary silent hill (fatal frame itp itd) to byl lepszy od tego nowego i amen...powoli mnie to juz wcurwia...nawet nie sam fakt wmawiania komus kitu ze cos jest lepsze od czegos innego bo to zupelnie indywidualna sprawa kto za lepsza uzna jakas gre..o gustach sie nie dyskutuje..wracajac jednak do sprawy to bardziej jednak denerwuje mnie to ze tamte dawne pierwsze tytuly uwazacie za lepsze bo byliscie wtedy dziecmi albo macie sentyment..przeciez wiadomo ogolnie ze pierwsze zetkniecie z czyms nowym pozostaje najdluzej w pamieci...i tamta stara gra jest pewnie juz nieporownywalnie gorsza od nowego wydania...nawet czasem ciesze sie w duchu ze nie mialem stycznosci z wczesniejsza czescia danej gry bo wtedy ciesze sie nia bez zadnych debilnych porownan...czasem zazdroszcze tym ktorzy nie wlasnie kupili przykladowo GTA:VC i graja w to pierwszy raz..jak ja bym chcial byc w ich skorze..

..jednak nawiazujac jeszcze do glownego tematu to FF2 jest ponoc bardzo dobra gra..choc lapie pewen dystans do tych panienek obsadzonych w glownych rolach..jesli bym sie juz decydowal na wydanie szmalcu na jakis horror to bylby to zapewne FORBIDDEN SIREN...choc tu tez bym sie wahal..ciagle brakuje mi w tej dziedzinie czegos mocnego..pokreconego..czegos w stylu Lyncha..Lost Highway..nagle zwroty akcji i tego typu sprawy...a i zeby w polskiej ojczystej wersji jezykowej to cos bylo..bo my Polacy nie szanujemy swojego jezyka i dajemy sie zanglicyzowac...
przema
CHCIAŻ GRY JESZCZE NIESKONSUMOWAŁEM TO JUŻ SIĘ ŚLINIĘ NA SAMĄ MYŚL O NIEJ W KOŃCU JAKIEŚ CIEKAWE JAPOŃSKIE PODEJŚCIE DO HORRORU SILENT MI SIĘ NIEPODOBA A RESIDENTY SĄ MONOTONNE JAK GRA POLSKIEJ REPREZENTACJI A APARAT JAKO BROŃ A CZEMU NIE JUŻ DZIWNIEJSZE RZECZY W GRACH BYWAŁY I BYŁO COOL

CZEKAM NA GIERĘ SZUKAJĄC PO POLSCE FILMÓW Z ASIAN TERROR!!!!!
Anonymous
Artysta studio fotografia. :wink:
Genialne jak filmy The Ring.
kam86
w jedynke nie grałem ale recenzje oblukałem , i z tego wywnioskowałem
że teraz sobie zrymowałem , bo hip-hopem zajechałem laugh.gif
jedynka mi sie podoba może sobie kupię (zastanawiem sie nad kupnem Forbidden Siren) , a co do dwójki to musi być dobra żeby mogła się wybić , z innych bardzo dobrych tytółów laugh.gif cool.gif laugh.gif cool.gif
Anonymous
Jestem teraz w posiadaniu 2 czesci tej gry i nie wiem czy zaczynac grac czy poczekac az załatwie sobie część peirwsza??Dużo strace z fabuły (jest jakos powiązana z częśćią pierwszą)??
Kali
A mam takie pytanko. Sam osobiscie w FF2 nie gram, ale pewien moj kumpel meczy to ciagle z zona i maja pewien problem - czy moglby ktos pomoc (bylbym wdzieczny)?

Gosciu zrobil to zdjecie studni, wszedl do tych polaczonych domow (Tachibana i Kiru house) i nie moze z nich wyjsc. Miu jest uwieziona (za jakimis kratkami), a Mayu szuka klucza. Co tutaj zrobic (i gdzie jest jakis klucz, by uwolnic tamta siostre)? Charakterystyczna rzecza dla tego miejsca jest jakas polamana klientka-duch, ktora spada ze schodow.
EviLT
hehe- to nie jest dział help- ale ja sie zablokowalem w tym pomieszczeniu gdzie znajdujemy aparat
confused.gif duch trzyma dzwii- nie da sie wyjsc help:)
Diabeu
icon_twisted.gif jak sam zauważyłes to nie jest dział POMOC, więc po kiego pytasz? aha nie odpisuj mi tu:] to pytanie retoryczne icon_twisted.gif
Kali
Wlasnie zajrzalem do tego dzialu... Jaja sobie chyba robicie biggrin.gif .

Od kiedy to pytanie zadane w zwiazku z problemem w danym momencie gry w temacie poswieconym tej grze, jest nie na miejcu????
Anonymous
Jestem teraz w posiadaniu 2 czesci tej gry i nie wiem czy zaczynac grac czy poczekac az załatwie sobie część peirwsza??Dużo strace z fabuły (jest jakos powiązana z częśćią pierwszą)??

Przepraszam mugłby mi ktoś doradzić (odpowiedziec)??
Diabeu
Wlasnie zajrzalem do tego dzialu... Jaja sobie chyba robicie biggrin.gif .

Od kiedy to pytanie zadane w zwiazku z problemem w danym momencie gry w temacie poswieconym tej grze, jest nie na miejcu????

icon_twisted.gif sam sobie odpowiedziałeś:f

Milo: u mnie dwójka leży i czeka aż zacznę i skończę jedynkę - ale sam nie wiem czy granie w 2 bez znajomości 1 ma jakiś wpływ icon_twisted.gif
Anonymous
Właśnie bo na giełdzie starsze tytuły tylko na zamówienie a niechce mi się czekac tydzień (mam tylką ta gre obecnie) :roll: .Wiec jak ktos grał w 1 i 2 niech napisze czy dużo sie traci z fabuły.
Jaszczur
smialo mozecie grac. jedynke konczylem baaaardzo dawno temu i w zasadzie juz jej nie pamietam, a w dwojke gralo sie wysmienicie. zupelnie osobna fabula. a sama gra jest piekna dluga interesujaca i potrafi przestraszyc. jak dla mnie na rowni z SH2 - tamta gra przytlaczala i przygnabiala ponurym i smutnym klimatem ale ani razu nie podskoczylem na fotelu. co innego FF2 - wrazenia murowane. jedna z lepszych pozycji na PS2. grac, grac, grac.
Kali, gre skonczylem juz jakis czas temu i nie pamietam (ostania sesja sformatowala mi ta partycje :wink: ), zajrzyj na gamefaqs , hehe. cos mi sie kojarzy, ze
SPOILER NIE WIEDZIEC NIE CZEMU DZIALA MI FORMATOWANIE TEKSTU (rozmiar czcioki 3) WIEC SPOILER

trzeba zrobic odpowiednia ilosc zdjec (pokonac je w ten sposob) malym blizniaczkom - w ich pokoju, na korytarzu itd. Albo
w jednym z pomieszczen,ktore jest zaraz po wejsciu schodami na gore, slychac jakies dzwieki. okazuje sie ze pod podloga tego pomieszczenia jest schowek, w ktorym siedzi jedna z dziewczynek-duchow - fotki szast prast i tyle. szczegolow nie pamietam...
Anonymous
O takie cos mi chodziło wielkie dzieki będe miał w co grać wieczorkiem biggrin.gif .
xylaz
Ta gra jest wspaniała ohmy.gif
Wczoraj zakupiłem jak tylko pojawiła się w sklepie i muszę przyznać że nawet sobie nie wyobrażałem czegoś takiego. Ten las nocą, spowity mgłą, delikatnie poruszające się konary drzew... to jest doskonałe. Nie gapiłem się tak w ekran TV od czasów SH2 ohmy.gif W 1 części PZ/FF otwarte lokacje, te na zewnątrz domu były jakieś dziwne, jakby kręcone w studio :wink: Tutaj są po prostu piękne i przerażające jednocześnie, cmentarz w lesie robi niesamowite wrażenie. Klimat nie do opisania. Oczywiście gra daje radę pod każdym innym względem smile.gif Już chcę tam wrócić, czekam tylko aż zajdzie słońce bo nawet w całkowitej ciemni mało tam widać ohmy.gif Dla mnie to dzieło sztuki smile.gif
Kali
Moja pytanie i prosba pozostaje aktualna: jak tylko ktos bedzie wiedzial, jak pomoc z przedstawionym problemem, bede wdzieczny za pomoc. Tylko nie odsylac na gamefaqs, bo sam w to nie gram
xylaz
A mam takie pytanko. Sam osobiscie w FF2 nie gram, ale pewien moj kumpel meczy to ciagle z zona i maja pewien problem - czy moglby ktos pomoc (bylbym wdzieczny)?

Gosciu zrobil to zdjecie studni, wszedl do tych polaczonych domow (Tachibana i Kiru house) i nie moze z nich wyjsc. Miu jest uwieziona (za jakimis kratkami), a Mayu szuka klucza. Co tutaj zrobic (i gdzie jest jakis klucz, by uwolnic tamta siostre)? Charakterystyczna rzecza dla tego miejsca jest jakas polamana klientka-duch, ktora spada ze schodow.

Siema Kali, odwiedzisz nas jeszcze na ref w wawie, czy już Ci się znudziło? smile.gif Wiem, wiem to już nie to samo co kiedyś tech.fusion smile.gif Jeśli Twoi znajomi nadal nie mogą uporać się z tym fragmentem gry, to podaję małą podpowiedź:

Klucz do pomieszczenia z zamkniętą siostrą nosi duch dziewczynki, po prostu trzeba łazić po całym domu i szukać tego ducha. O obecności ducha w pobliżu, świadczy dźwięk dzwonków. Trzeba go pokonać chyba ze trzy razy w różnych miejscach, aby oddał klucz. Nie wiem dokładnie czy chodzi o ten etap gry, ale jeśli Mayu jest zamknięta właśnie w tym domu, to o ten smile.gif

Skończyłem wczoraj PZ2 i mam mieszane odczucia. Czy ktoś czuje się podobnie? :? Co sądzicie o tej muzie która wchodzi w końcowej scenie? :x I dlaczego wszystkie filmy przerywnikowe poza intrem są tak nędznej jakości question.gif question.gif Przecież lepszej jakości można zassać filmy xxx z netu :x Nawet na psx nie kaleczyli tak fmv. Jak ktoś nie wie o czym mowię, to niech odpali po ukończeniu z galerii film kończący grę i zwróci uwagę na ostatnie sceny czyli odlatujące/znikające motyle i blask światła, wtedy najlepiej to widać, ale tak jest prawie cały czas. Chwała Konami że zrezygnowali z filmów w silentach (chociaż te z sh2 nawet dawały radę).
Kali
Dzieki za pomoc - przekaze znajomym, jak tylko mnie odwiedza:) A reformations parties wcale mi sie nie znudzily, tylko jakos tak sie od dluzszego czasu skladalo, ze albo nie mialem czasu, albo kasy. Niemniej jednak szykuje sie na przyjazd przy chyba najblizszej okazji - jest moze cos organizowane na poczatku lipca?smile.gif
Diabeu
icon_twisted.gif a wpiszę tu sobie,
tlukę mocno część pierwszą, dzień pierwszy już dawno zrobiony, wczoraj poszukiwałem Blinding Mask (filmik zrobił mu kuku w dyni) i znalazłem ją, teraz czas ruszyć w kierunku Demon Mouth i otworzyć te wrota (ta laska jakaś pogibana, zamiast dawać dyla to się głębiej ładuje),
w kwestii dźwięku to ta geirka ma plusa dużego, szepty, kroki, trzask drzwiami, zawodzenie zjaw (Give back the maaaask; my eyes MY EYEEEES....) w połączeniu z dziwnymi ujęcami kamery wypadają rewelacyjnie

jedyne co mnie drażni to lektorzy ang. - to sprawia wrażenie anemii, śpiączki i czegoś tam jeszcze - powinni wybatożyć reżysera dżwięku bo zrypali tą kwestię icon_twisted.gif
stuart_m
witam, wlasnie zabralem sie w koncu za Fatal Frame 2, hehe troche pozno ale to dla tego ze...zadko kiedy gram (ogladam) horrory tongue.gif (poprostu nie lubie za bardzo sie bac)
wlasnie przeszedlem 2 pierwsze chaptery i...kosmos!! az ciarki mi przeszly po plerach MASAKRA. Powiem szczerze gralem w Resident'y ale to walenie w zombiaki juz nie bylo takie straszne sad.gif wialo nuda (jak dla mnie) a tu cos kompletnie nowego, KLIMAT KLIMAT i jeszcze raz KLIMAT!!
juz wiem ze gra mi sie podoba i ze strachem przejde cala wink.gif
jusz nawet mysle zeby zalatwic sobie Fatal Frame 1
Loto
taa ja dzisiaj zaczelem dopiero ta gre, piekna sprawa. klimacik boski
Diabeu
stuart m, wciągaj jedynkę jak możesz, giera kozacka a na dodatek teraz taniutka jest
ja zbieram kesz na X'ową edycję dwójeczki, Director's Cut, tryb FPP i camera obscura w łapach, szatan:]
stuart_m
koniecznie bede musial w jedynke tez zagrac, ja poprostu kocham takie klimaty (japonia, takie fajne 2 siostrzyczki tongue.gif ), gralem wczoraj 5 godzin non stop do polnocy!! teraz czekam az bedzie wieczor - bo nie bede w taka giere przeciez gral w dzien :wink:

btw mozecie mi w paru zdaniach powiedziec jak sie ma silent hill 4 do serii fatal frame question.gif chodzi o to ze ff mnie po prostu powalil :!: muza, klimat, nietypowy sposob walki z przeciwnikami (nie sieczka roznymi gnatami) i nietypowi przeciwnicy tez...czy pozniej grajac w silent hill nie bede nim zawiedziony :?
Loto
mi podobal sie sillent1 na psx. reszta wogole mi nie podpasowala;/ nudne, smieszne potworki a wlasciwie robaki. ale duuuuzo osob lubi sillenta wiec moze i tobie przypasuje.
Re
Najlepszy jest Forbidden Siren i SH1 biggrin.gif reszta jest milczeniem ;]
Don_Pedro
Przymiezam sie do zakupu PZ2... niestety giera do tanich nie nalezy. Mam wzwiazku z nia pytania:

-Czy mozna ja geniuszem porownac do sh1 i 2?
-Jak wypada fabula? Czy jest to scisla czolowka gier?
-Czy jest straszna?
-Jak duzo jest wstawek filmowych?
-jak dluga jest ta gra?

Prosze o wypowiedz szczera, od ludzi ktorzy kochaja horrory i znaja sie na rzeczy
szarakps
http://www.projectzero.republika.pl masz tu opisane o tej serii poczytaj i mozesz zapytac jak coś tam. Stronka jak widze jest nadal w budowie ale Fatal Frame to wielki tytuł... Polecam... A tak Fabuła jest porównywala z fabułą Silent Hill 2. Czy gra jest straszna? No pewnie,że tak... Jest to jeden z najlepszych horrów w jaki grałem... Nawet dostała w niektórych serwisach ocene 9 na 10. Ma bardzo ładne filmiki, a zakończenie to rewelacja. Gra ma około 12 godzin. Gra posiada również mnóstwo bonusów.
Tu masz oficjalny trailer z gry:
http://youtube.com/watch?v=wetWE9L4LuM
DavHend
Fatal Frame II - to survival horror pełną gębą, podobny pod wieloma względami do pierwszych SH, ale także po wieloma względami się różniący. Od choćby to, że naszymi adwersarzami są tylko i wyłącznie duchy, a zabijamy je tylko i wyłącznie za pomocą oldschoolowego aparatu fotograficznego! Jedynka pod wieloma względami wydawała się idealną grą, klimat i oryginalność, z tym że tej drugiej zaczęło z czasem brakować, winowajcą był nie kto inny jak deja vu (chodziło sie ciągle po jednych i tych samych lokacjach). Sytuacji nie poprawiały logiczne zagadki, które również się powtarzały oraz niewyraźne dialogi. O tym, czy dwójka jest pozbawiona tych wad dowiecie się poniżej. wink.gif

Intro przedstawia nam dwie siostry bliźniaczki, można z niego wywnioskować, że są ze sobą bardzo zżyte. Jedna z sióstr ucieka nagle drugiej (zabawa) do pobliskiej wioski i tutaj do zabawy włącza się gracz, który "wciela się" w Itsuki. Pędzimy więc za Mayu, spotykamy ją dopiero w wiosce, która wygląda na opuszczoną od wielu, wielu lat. Ciekawość u dziewczyn bierze górę, dostrzegły po chwili, że trzeba stąd uciekać czym prędzej, ale było już za późno...

Tak wygląda po wkrótce wprowadzenie, w tajniki fabuły nie będę Was wprowadzał, ponieważ musicie ją "przeżyć" sami. Mogę jedynie powiedzieć, że jest dużo czytania ze znalezionych książek, wycinków gazet, pamiętników itd. Nie mniej jest filmików, na których dowiecie się tego i owego, od pewnego momentu mamy nawet do swojej dyspozycji własny rzutnik, na którym odtworzymy znalezione taśmy. Dialogów jest mało, a na dodatek są bardzo nie wyraźne, trzeba mieć głośno TV, aby je w miarę pokumać. Zakończenie jest fenomenalne, mi się zakręciła łezka w oku.

Przez większość gry chodzi za nami Mayu, gracz steruje jedynie Itsuki. Siostra ciągle gdzieś znika w tajemniczych okolicznościach i często trzeba jej szukać po różnych zakamarkach. Nasze dziewczęta widzimy z ukrytej kamery, ale gdy przełączmy się już na aparat fotograficzny, to świat widzimy z perspektywy obiektywu. By the way, to właśnie owy aparat jest znakiem flagowym serii, nie ma tutaj żadnych rur z silent hilla, ani żadnych gunów z residenta, tutaj naszą jedyną bronią potrzebną do dotrwania świtu słońca jest to właśnie urządzenie do pstrykania fotek!

Ustrojostwo można modyfikować, poprzez dodawanie do niego dodatkowych opcji, a następnie poprzez ich wzmacnianie (lvl 1, 2 i 3). Padło słówko podnoszenie poziomu, ale zapewniam Was, że w grze nie zdobywa się żadnego expa. Punkty potrzebne do podrasowania naszej "cyfrówki" dostajemy za unicestwianie zjaw. Oczywiście im większe obrażenia zadamy, tym więcej dostaniemy - bez pracy nie ma kołaczy. wink.gif Fotek nie pstrykamy z powietrza, potrzebny jest film, a tego mamy w FF2 pięć rodzajów, które zbieramy na zasadzie pstrykania "X" po wszystkich szafkach, workach i półkach, filmy różnią się jedynie ilością zadawanych obrażeń. A jak wygląda "uspokajanie" zmęczonych dusz? Wciskamy "O", przechodzimy do widoku z perspektywy obiektywu, namierzamy delikwenta i pstrykamy fotkę! Im bliżej nas jest dusza, tym większe obrażenia jej zadajemy, a jeśli uwiecznimy widmo w chwili jego ataku na Itsuki albo Mayu, to zadajemy obrażenia bonusowe, które można łączyć w combosy.

FF2 ma już ponad 4 lata, a wygląda bardzo ładnie, otoczenie jest obfite w detale, postacie wyglądają prześlicznie, duchy są jakby wyjęte z cmentarza. Na dodatek dosyć często mamy okazję delektować się w/w filmikami. Strona dźwiękowa nie stoi w cieniu, różne efekty towarzyszące interakcji z otoczeniem (skrzypienie drzwi przy ich otwieraniu albo podłogi po jej stąpaniu), w połączeniu ze znakomitymi wstawkami muzycznymi tworzą niesamowicie straszną atmosferę, gra po ciemku to samobójstwo, którego postanowiłem się podjąć, efekt jest taki, że trzęsą mi się teraz ręce (a może to nie z tego? tongue.gif).

Pokuszę się o stwierdzenie, że FF2 to jeden z najlepszych survivali na czarnulkę, lepszym od pierwszej części. Gra jest taka jaka powinna być, ma niesamowity klimat, znakomitą oprawę A/V, ciekawą fabułę, jest parę niedoróbek, ale nikt nie jest idealny. Jeśli lubisz się bać, to FF2 jest dla Ciebie pozycją idealną, która zapewni Ci minimum 6 godzin adrenaliny.

+ klimat - strach się bać!
+ oprawa A/V!
+ "wakacje z duchami"!
+ fabuła/filmiki!
+ lepsza niż jedynka!

- niewyraźne dialogi...
- krótka...

Ocena końcowa: 9/10
Don_Pedro
No prosze, ktos jeszcze pamieta o tej grze tongue.gif

Wlasnie dzis mam zamiar sobie w nia pograc laugh.gif
gianbuffon
w koncu zabralem sie do tej gry:)
gram bez opisu i zacialem sie w jednym momencie: dom kurosawa, mam znalezc 2 klucze do bramy. ona jest chyba za takim przejsciem, gdzie jedna laska musi stanac na kawalku podlogi, a druga wchodzi. jeden klucz znalazlem, drugiego nie moge. pomoze ktos?

edit: juz nie aktualne:)
gianbuffon
mam dwa powazne problemy:
1. jak pokonac kusabi?
2. jak uzyc stone mirror?
MoniqaPS2PSP
CYTAT(gianbuffon @ 3 07 2008, 16:25) *
mam dwa powazne problemy:
1. jak pokonac kusabi?
2. jak uzyc stone mirror?

o ile dobrze pamiętam stone mirror wystarczy po prostu mieć (można posiadać tylko 1 sztukę przy sobie) i w chwili zgonu postaci stone Mirror ją wskrzesza.
Kusabi - musisz pstrykać Fatal Frame (wyczekaj moment kiedy podejdzie i wal gdy ramka aparatu zrobi sie czerwona) i nie biegaj za dużo bo boss co chwilę się regeneruje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.