albo mozesz sie uzbroic w odpowiednia ilosc remedyholy water - nie pamietam dokladnie co pomagalo.
wystarczy ze tidusem i wakka masz obkrazony caly sphere board i nikt ci nie podskoczy z normalnych bossow ( na dark aeony trzeba cos wiecej ale tylko te od yojimbo w goore

)
W ff6 były 2(albo więcej) przedmioty, które po stoczeniu o ile dobrze pamiętam 255 walk przemieniały się w najlepsze przedmioty w grze, były to: Cursed Shield i Cursed Ring. Być może były jakieś jeszcze, ale mniejsza z tym. Należy wspomnieć że przedmioty owe nakładały na czas trwania walki różne nieprzyjemne statusy.
W ff7 jak wiadomo cursed ring również występuje. Takrze podczas walki zakłada jakiś nieprzyjemny status(numbers chyba).
I tu mam pytanie … próbował ktoś stoczyć w ff7, 255 walk z założonym cursed ringiem ?
No dobra, wszystko cacy, a zna ktoś może odpowiedź do pytania pierwszego ?? Gdzie można zdobyć Return Sphere ??
Ja mam pytanko do Disgaea. Otórz chodzi mi o opcję transmigacji (chyba trak sie to pisze). Nie wiem dokładnie o co w niej chodzi. Jestem w 5 epizodzie i nie uzywałem tego, ale powoli zaczynają sie schody i moje postacie nie daja sobie rady. Czy t transmigacja mi pomoże??
Jakby ktos mógł dokładnie wytłumaczy co mi to daje. Próbowałem Brawelerem to zrobic i wybrałem kolejną specjalizacją ale lvl spadł mi do 1 i niewiele to podniosło statystyki. A jak Laharem to zrobiłem to już wogóle mało to dało. Wytłumaczcie mi co to daje i jak grac po czymś takim
Trzcina
15 11 2003, 13:33
Transmigrate sprawia, ze postac traci poziom doswiadczenia, czyli ze jak napsiales spada do lv 1, ale podnosza mu sie statsy poczatkowe. W tej grze jest tak ze im wieksze masz statsy wyjsiowe, tym wiecej pozniej dostajesz odpowiedniej statystyki, czyli np: jesli zaczynales z bacis attack 10 to na lv 50 masz 1000 attack (przykladowe liczby) jesli basic attack masz 15 to na 50 lv masz 2000 attack (przykladowe liczby) jak wiec widac transmigrate zwieksza statsy. Przed kazdym transmigrate mozesz wybrac ile punktow i do jakiego statsa dodac, trzeba pomyslec. No i potem oczywiscie zrobic lv up postaci... innego wyjscia nie ma.
pytanie do ludzi grzebiacych w plikach systemowych gry FF7...:
czy jest mozliwosc zmiany save'a w ten sposob aby zmienic lokacje postaci na mapie, np. zeby z mapy gdzie stoje przed Midgar przeniesc sie do samolotu Gelnika, chodzi konkretnie o to, ze rozbijem lodz swoja w ten sposob ze stanalem chocobosem za blisko niej i wyszedlem z lodzi i wszedlem szybko na chocobosa i wtedy lodz weszla do chocobosa a jak ja wysadzilem znajdowala sie na ladzie i nie dalo sie plywac, a pod woda nie zdazylem jeszcze zalatwic Emeralda i nie pozgarnialem source'ow na statku, wiec pytanie czy fizycznie jest to osiagalne i jak sie do tego zabrac... bo bardzo mi zalezy...
Trzcina wielkie dzieki za pomoc, teraz prynjmniej wiem jakie są korzyśi. Ale jeszcze jdna sprawa dotycząca tranmigacji. Co ile levelów mam ją robić?? jest jakas rada na to?? Bo teraz to już troche nie wiem cy mam co kilka leveli "zerować" postacie czy co kilkadziesiąt, kilkaset
Jakubthevagrant
19 11 2003, 21:46
dobra potrzebuje pomocy niechze mi ktos powie jak udostepnic ostatni sklep w eshtar chodzi oczywiscie o FF8 wszyscy wiedzom ze sklep ten znajduje sie na ostatniej w pozycji w tabeli na pasarzu ze sklepami
Jakubthevagrant
19 11 2003, 21:47
dobra potrzebuje pomocy niechze mi ktos powie jak udostepnic ostatni sklep w eshtar chodzi oczywiscie o FF8 wszyscy wiedzom ze sklep ten znajduje sie na ostatniej w pozycji w tabeli na pasarzu ze sklepami
white-zombie
26 11 2003, 16:05
Do czego służy przedmiot-SCRIPT w Tales of Destiny 2 który znajdujemy na scenie Royal Playground po ostatnim akcie sztuki Ultus Veigh?
krilluch
16 12 2003, 14:57
Gdzie podzial sie Summoner, ktory przyzywa Dark Yojimbo (po pokonaniu go 4 razy Summoner ucieka i nie ma go nigdzie)? Mozecie mi pomoc? Z gory dzieki.
Poszukaj w tej samej lokacji. On tam jest.
krilluch
17 12 2003, 17:39
Wczoraj szukalem go tam przez 40 minut! Bez przerwy lazilem po tym miejscu i nic. Probowalem teleportami w wszelaki sposob i nic. Moze ma cos do tego, ze zalozone jest Nonencuotners? Powiedz mi gdzie ty dokladnie spotkales Dark Yojimbo.
Przechodzilem go w sierpniu zeszlego roku, więc nie pamiętam dokladnie. Pomiędzy walkami możesz wracać do save pointu i odnawiać energię, ale po wylączeniu konsoli chyba trzeba zaczynać wszystko od początku. To tylko moje przypuszczenie. Zrób tak: wyjdz z jaskini i wróc do niej z powrotem, będziesz chyba musial z nim walczyć od początku. Między walkami nie używaj teleportów, tylko szukaj summonera po jaskini. Jeśli nie pomoże, daj znać. Wtedy zmuszę się do odpalenia gry.
krilluch
18 12 2003, 14:33
No wlasnie. Jak wyjdziesz z jaskini to od nowa z nim walczysz. Szukalem go po calej jaskini najpeirw z 20 minut bez uzywania teleporow, poniej uzywalem przez kolejne 20 minut. Nic. Czytalem tez w necie, ze on tam po prostu jest. Nie wiem czemu ja mam z nim problem. Moja gra jest oryginalna. Nie wiem. Licze na Ciebie rekin! Odpal FFX, bo (i ja i gra) jest tego warta!
Specjalnie dla Ciebie wlączylem grę. Czytaj uważnie raport z placu boju.
Aby walczyć z Dark Yojimbo musisz skorzystać z teleportu na końcu jaskini. Po scence idz na poludnie (na dól) - będzie czekal na Ciebie zgadnij kto. Po wygranej kieruj się caly czas na poludnie do wyjścia z jaskini. Trzecie starcie jest gdzieś w prawym korytarzu, ale generalnie kierujesz się do wyjścia. Po czwartym starciu jest pokazane w scence gdzie udaje się Summoner - tak, idzie na dól. Nie można go nie znaleść, bo walka automatycznie zaczyna się pop wejściu do pierwszej większej lokacji licząc od wejścia do jaskini.
Prowizoryczna mapa (wszelkie prawa zastrzeżone

):
|............................|
|______ .... ____
++ ++ |. ..|
++ ++ |. ..|
++ ++ |. ..|
++ ++ |. ..|
++ ++ |. ..|
++ ++ |. ..|
- w tym miejscu jest wejście do jaskini
Wyjście z jaskin jest również oznaczone na zielono na mapie w grze. Wykrzyknik to miejsce spotkania z przeznaczeniam.

W tym samym miejscu, gdzie po raz piąty walczysz z Dark Yojimbo jest teleport w gląb jaskin. Chyba dokladniej się tego opisać nie da.
Walcząc z tym bossem, dotykalem swojego... znaczy save pointu tylko po to, aby odnowić energie (wybieralem "cancel"), więc nie rób "sejwa" i nie korzystaj z żadnych teleportów w "poszukiwaniu" uciekiniera (tylko korzystasz na początku, aby zobaczyć scenke i móc wogóle przystępować do walki). Kierujesz się do wyjścia z jaskini, ale z niej nie wychodzisz. Przed piątym starciem zobaczysz scenke, w której Dark Yoijmbo pojawi się za Tidusem. Po ostatniej walce Sumonner zrobi coś w rodzaju poklonu i spokojnie odejdzie, nie biegnie. Tylko go wtedy nie szukaj...
Musisz chyba zacząć wszystko od początku. W tym celu wyjdz z jaskini i wejdz do niej ponownie.
krilluch
19 12 2003, 17:21
Normalnie nie moge wyjsc z podziwu. Dzieki bardzo rekin! Zaraz zmykam do domku i spiore tego Aeona. Kiedys moze na jakims zlocie jak sie spotkamy to postawie CI normalnie za to piwo!
Kolejny zadowolony klient.
mario87
22 12 2003, 23:38
Jak pokonać tego pier**lonego chwasta Seymura Flux czy jak mu tam??

mam 4 aeony z overdraiverem ale max 3 moge wykorzystać, bo ten debil mnie zabija!! niemoge i nie mam z czego zrobić zbroi Zombi prof......

:x
PLZ pomóżcie!!
Jak pokonać tego pier**lonego chwasta Seymura Flux czy jak mu tam??

mam 4 aeony z overdraiverem ale max 3 moge wykorzystać, bo ten debil mnie zabija!! niemoge i nie mam z czego zrobić zbroi Zombi prof......

:x
PLZ pomóżcie!!
Ja go przeszedłem kilkoma szlagami i dobiłem Bahamutem. Jeśli nie możesz go pokonać swoimi ziomkami, to nie pozostaje Ci nic innego jak podbić poziom.
Anonymous
26 12 2003, 17:39
czy megaelixir to to samo co elixir ? bo mi sie wydaje ze tak. jezeli nie to czym sie ruzni jeden od drugiego ? pomocy ludzie !
szczurek
26 12 2003, 17:45
czy megaelixir to to samo co elixir ? bo mi sie wydaje ze tak. jezeli nie to czym sie ruzni jeden od drugiego ? pomocy ludzie !
jeżeli chodzi Ci o FF7 to odpowiadam: Megaelixir działa na wszystkich członków drużyny a elixir tylko na jednego.
mario87
27 12 2003, 14:06
W FFX Megaelixir też działa na wszystkich członków drużyny, a dokładniej na tych co są na placu boju

i leczy 2000 HP
a elixir na 1 osobe i leczy 1000 HP
The_Reaver_Ultimate
27 12 2003, 14:23
W FFX Megaelixir też działa na wszystkich członków drużyny, a dokładniej na tych co są na placu boju

i leczy 2000 HP
a elixir na 1 osobe i leczy 1000 HP
Pomyliłeś Elixir z Hi-potion i Megaelixir z Mega-potion. Elixir leczy całe Hp i MP u 1 osoby, a Megaexlixir to samo ale dla całej drużyny.
krilluch
4 01 2004, 14:46
Jaka stosowaliscie taktyke w walce z Penancem (FFX)? Kto byl w Waszej druzynie, jakie ataki stosowaliscie, jakie parametry mieliscie itp. Interesuje mnie to, bo mam problem z jego pokonaniem.
Podstawowi to Rikku, Wakka i Auron lub Tidus. Wszystkie statystyki mialem na maxa poza luck i evasion. HP max, Luck ponad 120. Ataki: Attack Reels przede wszystkim oraz Hyper Mighty G. Rikku. W czasie walki używalem Three Stars (?) i Megaelixr.
Pierwszą forme Penance zalatwialem slabszymi postaciami. Przy drugiej nie należy dopuścić do ataku tlowia, kiedy ma zregenorowane obie ręce. W tym celu uderzyć z Quick Hit 5 razy po 99.999, a szósty raz, kiedy pojawi się druga ręka. Kiedy jest tylko jedna ręka uderzona 5 razy, to atakować tlów. Oczywiście nie należy zapominać o leczeniu z Quick pocket. W pancerzu każdego mialem Haste, Ribbon, Break HP limit i Auto Phoenix niektórymi postaciami. Oczywiście należy posiadać Celestian weapon.
Celestian weapon.
chyba celestial
Celestian weapon.
chyba celestial

Zawsze mówiłem, że rekin to ignorant...
Zawsze mówiłem, że rekin to ignorant...

Pogromca weaponów zarzuca mi nieznajomość tematu.

Tak, Penance można pokonać bez używania Zanmato. Dokonalem tego w sierpniu... 2002.
Ale posty sobie nabiliście. Ba, jeden już się chwali i pieje z zachwytu, że udalo mu się poprawić rekina.
_MundeK_
6 01 2004, 12:15
Pomoc w RPG mówicie

To pomóżcie mi dalej pakować postacie w FF7 :wink: Może jakieś słowo otuchy
Siara_iwj
6 01 2004, 12:25
Pomoc w RPG mówicie

To pomóżcie mi dalej pakować postacie w FF7 :wink: Może jakieś słowo otuchy

Nie poddawaj się, nie poddawaj się !!! Pakuj postacie, daaaaleeej MUNDEK !!!
Ok...wystarczy, nalezy się 10 zeta i 3 piwa

...
_MundeK_
6 01 2004, 12:45
Nie poddawaj się, nie poddawaj się !!! Pakuj postacie, daaaaleeej MUNDEK !!!
Ok...wystarczy, nalezy się 10 zeta i 3 piwa

...
Big THX :wink: Piwo wypijemy razem - alkoholiQ :wink:
a leć no do northern crater nawalać dzbanki i zółte kulki

i jumaj megaelixiry
a no to teraz ja mam pytanie
czy warto kupowac kingdom heartsa ? a drugie dotyczycy suikodena 2 :
czy zeby zdobyć mc'dohla trzeba zrobić save'a w gregminster mając zdobyte 108 stars of destiny?
bo słyszałem że zdobycie 108 postaci gwarantuje tylko pojawienie sie gremia ?
to w końcu jak jest ?
jezeli w s1 zrobisz sejva tak jak piszesz z 108 stars of destiny i masz "ozywionego" gremia to w s2 po zaladowaniu sejva isteniej szansa na zdobycie McDohla w Banner Vilage .....powodzenia
nooooo dziękówa
Jakubthevagrant
11 01 2004, 19:20
Czy w SW:KOTOR są jakieś ukryte kryształy z dobrym powerem i ile ich jest.
Jak zdobyć Darth Revan robe?
Kto grał w Breath of fire 2?Jak obudzić stare drzewo?Co trzeba zrobić eby posunąć fabułę po wizycie w Cave Cakes?
szczurek
17 01 2004, 09:58
pytałem się już wszędzie, zapytam się i tutaj :roll: :
Z jakich nasion utworzyć DICEBERRY w Legend of Mana? Wiem że kiedyś był opis w PE ale go zgubiłem ;( Pomożecie? Pablo? Trzcina? Anyone?
Jakubthevagrant
24 01 2004, 18:51
Czy istnieje możliwość przekabacenia wszystkich członków drużyny na mroczną scieżkę mocy (bez głównego bohatera)? Chodzi oczywiście o Star Wars: Knights of the Old Republic.
white-zombie
28 01 2004, 17:47
Diceberry otrzymujemy z czerwonych nasion lub mieszanki zielonych i żółtych jak dobrze pamiętam.
Agent_Man
31 01 2004, 12:45
HeJo ludzie. Mam problem w FF X-2. Gdzie (i jak

) mozna dorwać item Dark matter ? Bo do mixa potrzebuje ;]
szczurek
31 01 2004, 22:18
Diceberry otrzymujemy z czerwonych nasion lub mieszanki zielonych i żółtych jak dobrze pamiętam.
dzięki, ale mozesz powiedzieć z których 'czerwonych'? Z crooked czy small?
Chodzi tu tylko o
grupe nasion czerwonych. Ale z tego co pamietam crooked zawsze mialo wieksza sznase na osiagniecie pozadanego efekt [ DICEBERRY ? ] , zwlaszcza gry posadzimy nasionko w ''Salamander's Day''. Tyle pamietam......
Pozdrawiam VGM Fan ^^
white-zombie
2 02 2004, 16:57
Chodzi tu tylko o
grupe nasion czerwonych. Ale z tego co pamietam crooked zawsze mialo wieksza sznase na osiagniecie pozadanego efekt [ DICEBERRY ? ] , zwlaszcza gry posadzimy nasionko w ''Salamander's Day''. Tyle pamietam......
Pozdrawiam VGM Fan ^^
Właśnie z crooked ale ze small też się da(zależy w jaki dzień zasadisz próbuj aż do skutku)
jezeli w s1 zrobisz sejva tak jak piszesz z 108 stars of destiny i masz \"ozywionego\" gremia to w s2 po zaladowaniu sejva isteniej szansa na zdobycie McDohla w Banner Vilage .....powodzenia

McDohla mozesz przylaczyc wykonujac dodatkowy quest ( swoja droga zaczepisty

) , ale dopiero po pokonaniu Luca'i .Kiedy juz przejdziesz przez ta dodatkowa przygode niestety aby miec tira w druzynie za kazdym razem bedziesz musial zasuwac do gregminster.
W którymś tam PE przeczytałem, że na 2 dysku w Xenogears można zdobyć dla każdego gear'a technikę podobną do System ID. Ponoć tzreba 6 razy pod rząd użyć Charge i już jest. Próbuje, ale jakoś nie chce zadziałać. Mam pytanie: czy to nie był przypadkiem jakiś żarcik?
white-zombie
6 02 2004, 16:42
To prawda, ale ja nabijałem 3lv attack i później używałem charge za którymś razem się włącza.
Ta technika nazywa się Hyper mode i "włącza" się w zależności od procentowej wartości charakterystycznej dla danego geara (ale tylko dla Omnigearów), np.15% itd. Wyjątkiem jest Xenogears, którego szansza wynosi 100% (pisze, że 99, ale zawse się udaje , więc..). Można podnosić szanse przez np. obrywanie od przeciwników albo atakowanie, a Hyper włącza się po trzech kolejkach atakowania, charge'a itp.(jeżeli w ogóle się nie włączy, trzeba próbować dalej, ąż do skutku).
A ten artykuł w Extrimie (bodajże autorstwa Dragonusa) jest nie do końca prawdziwy, sprostowanie do tego tekstu jest kilka numerów później.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.