Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aramis
CYTAT(CELL7777 @ 2 04 2007, 00:17) *
FF12
jak sie dostac do "Hall of the wroth god" w "sochen cave palace"??

z góry wielkie dzięki za pomoc

Prosta sprawa - Najpierw musisz wykonać hunta Vyraal, a dostaniesz dragon scale. Z dragon scale'm gonisz na Ceribi Steppe do 10ego wiatraka (ten najbardziej po prawej w lokacji gdzie ubiłeś Vyraala) - badasz go i masz scenkę w Wyrm Philosopherem - daj mu DS a on da Ci klucz - teraz gonisz do sochen (wchodząc z Cerobi) i dochodzisz do pomieszczenia "destinys march" - teraz biegniesz i otwierasz drzwi obiegajac centrum zewnętrznymi korytarzami zaczynając od tego prowadzącego na południe i poruszasz się ruchem wg wskazówek zegara. Gdy obiegniesz całość dostaniesz komunikat, ze gdzieś otworzyły się drzwi - biegniesz na zachodni koniec tej lokacji, otwierasz drzwi i biegniesz do kolejnych drzwi - otwierasz je kluczem i voila.
raven_raven
Skąd wziąć Blessed Gem? Walczę z Yunaleską i widzę że to coś w rękach Rikku jest bardzo mocną bronią.

Da się przejść FFX bez dotykania sphere grid?

Czy istnieje coś na wzór Gambitów w FFX? Ogladałem parę filmików na YT i widziałem że postacie same leczą te umarłe, same używają Holy Water kiedy dostają status zombie itd. Sorry za takie lamerskie pytania dot. systemu gry ale jest to moje pierwsze jRPG i pierwsze Final Fantasy... Tak mnie zauroczyło że chce się zgłębiać w jego tajniki biggrin.gif

Czy na tym forum istnieje jakiś temat o FFX? (oprócz trivii)
Dark Serge
CYTAT(raven_raven @ 5 04 2007, 11:30) *
1.kąd wziąć Blessed Gem? Walczę z Yunaleską i widzę że to coś w rękach Rikku jest bardzo mocną bronią.

2.Da się przejść FFX bez dotykania sphere grid?

3.Czy istnieje coś na wzór Gambitów w FFX? Ogladałem parę filmików na YT i widziałem że postacie same leczą te umarłe, same używają Holy Water kiedy dostają status zombie itd. Sorry za takie lamerskie pytania dot. systemu gry ale jest to moje pierwsze jRPG i pierwsze Final Fantasy... Tak mnie zauroczyło że chce się zgłębiać w jego tajniki biggrin.gif

4.Czy na tym forum istnieje jakiś temat o FFX? (oprócz trivii)

1. Nie wiem wink.gif
2. Ale to sie mija z celem - lepiej samemu działać w SG żeby miec postaci takie jakie chcesz żeby były.
3. To sa zdolności "auto -..." np. "Auto-life" czyli automatyczne wskrzeszenie postaci która umarła. to nie jest odpowiednik gambitów.
4. poszukaj. na bank jest na forum którego adres mam w sygnaturze ;]
raven_raven
Dzięki za pomoc, Yunalesca padła za 2 podejściem więc 1. nieaktualne smile.gif. Z tym odpowiednikiem Gambitów to niechodzilo mi o dokładne tych odwzorywanie ale właśnie coś w tym stylu, czyli automatyczne działanie. A jak zdobyć to Auto-life itd.?
banny
ceche auto-x ma rozny ekwipunek o ile dobrze pamietam.

zreszta raven, masz tutaj impo najlepsza stronke o ff, jesli chodzi o porady itp

http://k-ff.com/

pozdr.
raven_raven
OK dzięki Wam smile.gif
Killabien
Yo znowu mam problem tym razem w VP2. Chce zdobyć przedmiot lightining stone od skeletal soldier aale za chu..a nie moge mu nic rozwalić, poustawiałem wszystkie ataki na nogi i dalej nic. Jest jakiś inny sposób na rozwalenie mu tych nóg czy ciała( na gamefaqs tak jest napisane)
Dark Serge
Nie ma , musisz łupać atakami na nogi - pamietaj że muszą być odpowiednio silne. jeżeli nie możesz ich rozłupać - skorzystaj ze sposobu Dismantle + Blue Gale /Holy sword Avalon - Dismantle ma to do siebie, że krytyki OD RAZU niszczą daną część ciała. jak nie masz jeszcze dismantle, to zwróć uwagę, żeby postac która rozbija nogi była Ciężkozbrojnym wojownikiem, dopakuj runami ich atak i ewentualnie uzyj jeszcze might potion - powinno pomóc.
Ale jak mówiłem kiedyś - najlepszych sposobem na zdobywanie przedmiotów jest - 7777HP+Salomon's Ring+Holy sword Avalon/Blue Gale +Dismantle.
Taka kombinacja daje 100% zdobycia przedmiotu hyh.gif
Iitem
Dzien dobry panstwu mam problem z Disagea 2 czy mozna zlapac tam przedmiot o nazwie HTPER DRIVE bo szukam i szukam go i nie moge znalesc ???????
Emet
Witam Przychodzę z pytaniem (zw. z FFXII) być moze z pozoru głupim, ale już mnie to wkurza.. więc. Nauczyłem kilka z moich postaci Quickening. Ale nie mam zielonego pojęcia jak z tego prwidłowo skorzystać.
Co mam robić jak już to odpale? Bo biorę to i raz zabiera przeciwnikowi 200hp a innym razem 2000 (jestem w dosyć wczesnej fazie gry). O co z tym chodzi??
mefi100
przeczytaj wyzej albo zerknij w temacie FF12 - tam akurat sprawa na tapecie
Afroman
W jaki sposób można zostać wampirem w Oblivionie?
Aramil
Musi cie dziabnąc wampir ; p
Afroman
Co mam zrobić żeby zostać wampirem? Gdzie mam pójść, z kim pogadać, kogo ubić? Bardziej szczegółowe wskazówki poproszę.
nadol
musisz pozwolić aby ugryzł Cie wampir podczas walki, powinien pojawić sie komunikat że jesteś zarażony. Musisz zaczekać 3 dni, odpocząć i już jestem wampirem wink.gif
Hide999
gram w FFX jest ponad 3 godzina gry i jestem w takim pałacu w małym miescie i musze cos wsadzac gdzies te "sphere",wczesniej zjechalem na dół windą
i przeszedlem kawalek ale dalej utknalem pls pomozcie.mieszam glyph i kilika na rozne kombinacje i nie moge wyjsc

PORADZILEM SOBIE SORRY ZA POST ALE MYSLALEM ZE NIE WPADNE;P
Afroman
Dzięki Nadol.
Emet
FFXII

Polował ktoś na ASPIDOCHELONa?? Taki żółw, Rare Game. Pojawia się podobno tylko jeden raz. Można go znaleźć na Cerobi Steppe -> Feddik River. Muszę miec od niego Scarletite potrzebne do zdobycia Tournesol'a. W PE (jak i w necie, bo tam też sprawdzałem) napisane jest że na pojawienie się Aspidochelona szansa wynosi ok 40%. Jak sie nei pojawi to wyjść z pomieszczenia i wrócić..

I nieby wszystko ok... gdyby nie to, ze ja tam łąziłem w tą i spowrotem ze 100 razy i nadal go nie ma mad.gif Już drugi dzień przy tym siedze i zaczyna mnie (pipi)ica strzelać.
Może ktoś zna jakiś bardziej konkretny sposób na jego "wywabienie"?? Prosz pomóżcie mi bo mnie szlag trafi confused.gif
Aramis
Weź Ashe do drużyny, i wejdź tam gdy niebo pokryte jest chmurami.
Emet
Dzięki... jakaś nadzieja wink.gif Idę popróbować... unsure.gif

Edit: Dałem ja ale nic to nie dało. Znowu łaziłem nie wiem ile czasu i go nei spotkałem confused.gif

Dowiadziałem się że można Scarletite dostać też po zabiciu Emeralditan'a z Nabudis Deadlands, ale tu też może to troche potrwać, bo ubiełm już ich z 10 i ani razu nie dostałem scarletite confused.gif
Thomas_998
Witam mial bym prosbe do wszystkich osob grajacych w final fantasy 8 na pc. Mialem vira i poszly mi sie rypac wszystkie save z gry czy mogl by mi ktos podeslac save z konca 2 plyty przed walka z edea lub po byl bym za to bardzo wdzieczny
Pozdrawiam
KOMODO
Zna ktos miejsce do szybkiego i oatwego pakowania w DQ8? Jestem przed tym z*ebanym pajacem doulmagusem i nie moge dac rady jego drugiej formie.
Sowaa
CYTAT(KOMODO @ 18 05 2007, 17:15) *
Zna ktos miejsce do szybkiego i oatwego pakowania w DQ8? Jestem przed tym z*ebanym pajacem doulmagusem i nie moge dac rady jego drugiej formie.
ale z Ciebie lol, spróbuj pakować w tym dungeonie gdzie właśnie jest Doulmagus, który masz poziom? Polecam oczywiście pakowanie Tension, oraz pamiętaj, ze jeśli z nim przegrasz, to gdy nie wczytasz gry, Doulmagus, będzie już na Ciebie czekać zamieniony w swoją drugą formę tam gdzie go spotkałeś, więc pokonanie go stanie się o wiele łatwiejsze. laugh.gif
KOMODO
CYTAT(Sowaa @ 18 05 2007, 17:24) *
ale z Ciebie lol, spróbuj pakować w tym dungeonie gdzie właśnie jest Doulmagus, który masz poziom? Polecam oczywiście pakowanie Tension, oraz pamiętaj, ze jeśli z nim przegrasz, to gdy nie wczytasz gry, Doulmagus, będzie już na Ciebie czekać zamieniony w swoją drugą formę tam gdzie go spotkałeś, więc pokonanie go stanie się o wiele łatwiejsze. laugh.gif
O k*rwa - dobrze wiedziec:D:D:D. A ja w amoku zlosci ciagnalem zaraz za kabel od zasilania:D. Wiem ze w dungeonie ozna pakowac ale pytalem o LATWE miejsce do pakowania, a nia o 9 mumii, kazda innego koloru. Mam lv. 28, 27, 26 i 25:P. Swoja droga to najgorsze co moze byc. Jak 2/3 gry idziesz z palcem w d*pie, a tu nagle wychodzi boss ktorego nie sposob zabic. A czy jest jakis sposob zeby ta k*rwa nie atakowala co sekunde? Nieraz jest tak ze zaatakuje 2 razy i od razu znowu atakuje 2 razy. Mimo accelerate. Powiesze sie. Nie mam sil i czasu na meczenie sie ze smieciem, nienawidze nierownego poziomu trudnosci.
Mariusz Saint

Łatwo nie ma. Trzeba by pozabijać Metal Slime'y, jedno miejsce gdzie występują, to nad rzeką koło mostu, gdzie niedaleko jest kościół, a po drugiej stronie chata z babcią smile.gif Drugie miejsce na tym etapie gry to jakiś dungeon, ale nie pamiętam który, chyba ten wśród bagien.
KOMODO
CYTAT(Mariusz Saint @ 18 05 2007, 17:33) *

Łatwo nie ma. Trzeba by pozabijać Metal Slime'y, jedno miejsce gdzie występują, to nad rzeką koło mostu, gdzie niedaleko jest kościół, a po drugiej stronie chata z babcią smile.gif Drugie miejsce na tym etapie gry to jakiś dungeon, ale nie pamiętam który, chyba ten wśród bagien.
Wlasnie, nie rozumiem dlaczego nie ma, skoro przez 2/3 gry szlo jak z platka. Nienawidze naglego skoku poziomu trudnosci.
Killabien
Z tego co pamuiętam to walka z dhoulmagusem to je4szcze nie ejst 2/3 gry. Co do pakowania to ja pakowałem na dizozaurach w tym jakby ogrodzie gdzie trzeba było miec coś z hydry. Podbiłem lv tak żeby mieć jeden czar co uzdrawia wszystkich i potem zrobiłem tak sowa pisał że najpioerw mu 1 formę skopałem a potem drugą. Zobaczysz jeszcze jacy potem są bossowie
Mariusz Saint
CYTAT(KOMODO @ 18 05 2007, 18:57) *
Wlasnie, nie rozumiem dlaczego nie ma, skoro przez 2/3 gry szlo jak z platka. Nienawidze naglego skoku poziomu trudnosci.

Ja miałem wręcz przeciwnie, to początki były trudne, a potem szło coraz łatwiej smile.gif Możliwe, że nie zmiksowałeś sobie odpowiednio dobrych broni albo zainwestowałeś skill pointy w coś pozornie tylko fajnego, co okazało się badziewiem catfight.gif W każdym razie ja potem dużo łaziłem po mapie, szukałem skrzynek, morrowindowałem sobie po prostu wink.gif Na większość wrogów jest prosta metoda: tension na 100 (to trzeba wcześniej popróbować parę razy, żeby postacie załapały), def u siebie max, def u przeciwnika min., Oomph na atakującego z tension i jazda biggrin.gif
I Killabien ma rację, to jeszcze nie jest 2/3 gry, ja bym oceniał, że gdzieś tak mniej niż połowa smile.gif I potem będą prawdziwi bossowie chytry_.gif
Dworek
W tales of the abyss mam teraz iść do akzeiruth,jak mam do niego dojść od kaitzur naval port ?????
tommor
W Digital Devil Sadze 2 wie ktos może jek pokonać Heata połączonego z Egg bo sie zaciołem i żadnego dobrego sposobu na niego nie znalazłem:)
Watsu
A ja z innej beczki. Jak zdobyć w FFT ekwipunek Genji? Za cholerę nie mogę okraść tego pederasty Elmdora. Jest jakiś super ekstra triczek na niego czy jak? Już nie mam siły - 00%, próbuję godzinę i nic. Tasukete...
Moralio
Ukradnij mu najpierw tarcze. Dzięki temu zwiększy ci się szansa na kradzież pozostałych rzeczy. Potem, najlepiej zabrać mu miecz, żeby przestał cie tak lać. Możesz też spóbować obniżyć Elmdorowi brave - zwiększy to szanse na zwinięcie Genji Shield.
Dworek
CYTAT
W tales of the abyss mam teraz iść do akzeiruth,jak mam do niego dojść od kaitzur naval port ?????

Nich ktoś mi z tym co pisze powyżej pomoże
Watsu
CYTAT(Moralio @ 30 05 2007, 19:54) *
Ukradnij mu najpierw tarcze. Dzięki temu zwiększy ci się szansa na kradzież pozostałych rzeczy. Potem, najlepiej zabrać mu miecz, żeby przestał cie tak lać. Możesz też spóbować obniżyć Elmdorowi brave - zwiększy to szanse na zwinięcie Genji Shield.

No właśnie problem tkwi w tym, że próbowałem ukraść na początek właśnie tarczę, z tym że procent powodzenia wynosi 00%, nie pojawia się więc obok nawet nazwa czynności jaką chcę wykonać. Próbowałem pareset razy i nie da rady. Elmdor miał Speed 1 i Brave 00 (dla uściślenia Thief miał z kolei speed 38). Dlatego nie wiem czy mimo tego po prostu trzeba próbować do skutku czy potrzebuję do tego jakiejś zdolności o której nie wiem bądź nie pamiętam huh.gif

* orajt, daje spokoj. na japonskich forach pisza, ze nie ma bata, zeby zdobyc to w ten sposob wiec zmarnowalem tylko kupe czasu. geez.
ATG
Gdzie w Final Fantasy XII mogę dostać Bubble Belt?
cloud28
moze mi ktos podac dobra taktyke jak pokonac jechta w ffx jego 1 i 2 forme (ta z meiczem forme)
Dworek
Nic prostrzego zdobądź ostatnie bronie dla:Yuny,Tidusa,Aurona i sprawa z głowy używaj Yuną holy a nimi buj ręcznie i go pokonasz proste
Ana
ja tam postawiłam na taktyke: syzbkie postacie mające use (Rikku, Yuna, Tidus) i rzucanie shining gemow (?), jeden mi zabierał ponad 6000hp, Yuna leczyła druzyne, a pod koniec 2 formy aeony z overdrive`ami
Dark Serge
ewentualnie 2-3 Attack reels Wakki za 99 9999 xD
Dworek
Ale żeby zdobydz attack reels trzeba sie namęczyć a nie każdemu sie chce
Killabien
Jak chce go pokonać to chyba moze się pomęczyć. Ja wcześniej pakowałem na arenie to go rozwaliłem w 3 tury. Najlepiej zdobyć bronie i nie będzie problemu
Aramil
Macie jakiś pomysł jak pokonać Robina Winda w Star Ocean 3? To ten ciec z łukiem w Ruins of Barr. Tłukłem go i tłukłem ale i tak to on mi drużyne tłucze i tłucze ; p.
ATG
Odpowiecie mi na pytanie jak zdobyć w FF XII Bubble Belt! mellow.gif
banny
Tyle znalazłem:

Bubble Belt - Equip: Bubble

1. Treasure:
- Barheim Passage/ East-West Bypass
- The dead end to East, the last treasure on the trap.
- Equip Diamond Armlet
2. Shop:
- Rabanastre Clan Shop ..... 19800 gil
- Clan rank: Riskbreaker (200,000 pts and 16 mobs cleared)
- Clan rank: High Guardian or above (300,000 pts and 28 mobs cleared)
3. Reward:
- Antlion rank A/V mob hunt.
4. Bazaar goods, sell:
- Battlewyrm Carapace x2
- Adamantite x1
ATG
Mam jeszcze jedno pytanie a otóż założyłem wszystkim w drużynie Golden Amulet który podwaja LP i ty mam problem ponieważ ten amulet wogóle mi nie podwaja LP w czym tkwi problem.
Kalinho
zapisałem sobie to pytanie i oprawiłem w ramki

może nie założyłeś amuletów skoro je założyłeś?
AngelOfDust
To może tak...
Golden Amulet nie podwaja obecnej ilości LP, tylko LP zdobywane za pokonywanie potworków. O to chodzi? wink.gif
ATG
AngelOfDust tak o to chodzi.
Moralio
CYTAT(ATG @ 6 06 2007, 19:49) *
Mam jeszcze jedno pytanie a otóż założyłem wszystkim w drużynie Golden Amulet który podwaja LP i ty mam problem ponieważ ten amulet wogóle mi nie podwaja LP w czym tkwi problem.

Problem w tym że nie czytasz ze zrozumieniem.

CYTAT(Aramil @ 5 06 2007, 17:11) *
Macie jakiś pomysł jak pokonać Robina Winda w Star Ocean 3? To ten ciec z łukiem w Ruins of Barr. Tłukłem go i tłukłem ale i tak to on mi drużyne tłucze i tłucze ; p.

Myśle że najlepsza opcja na niego(rozwaliłem go tak na Galaxy i Universe) to Flying Guillotine Nel. Wogle jest to jeden z lepszych skilli do uzyskiwania Beat XXX without taking damage, Beat XXX in XXX minutes. Przynajmniej do czasu zdobycia Energy Ray dla Marii. Możesz też użyć jakiś stunujących bomb, gdy Robin uzywa swoich najsilniejszych ataków.

Aramil
Moralio rozwaliłem go zbijając mp zanim zaczął walic tą swoją okrętke.

Znowu Star Ocean. Robie właśnie quest Rogera z ksiązkami i została mi ostatnia 4. Jestem już z tym ringiem destrukcji czy jak on się tam nazywa w tych Ruinach Mosel. To tam gdzie spotykaliśmy się z królem Airglyph'u. Schodze na dół po rozwaleniu drzwi i ...... no i nie mam pojęcia co dalej. Jeżdze tym Hustelem od góry do dołu i nie mam pojęcia jak dostać się na niższe piętro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.