Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Józef Smelcerz
co do materii flash - ona trafia bardzo często, a nie rzadko - ale to zależy od atak% broni - daj ją Vincentowi, kiedy ma na wyposażeniu long barrel R lub Sniper CR (255% celności) lub Tifie (Godhand też ma 255% celności). Rozwinięcie tej myśli macie w topie sekrety w rpg, w moim poście.

http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...t=2591&start=39
Squaller
Taka "krótka piłka"- nigdy nie grałem w FFVIII z opisem i stąd moja niewiedza, ale do rzeczy- tak jak wrócić do początku, to nurtuje mnie jedno- przed wejściem do Fire Cavern można wybrać czas na "załatwienie sprawy" (10,20,30,40min) Czy ten wybór ma jakiekolwiek konsekwencje? Przeszedłem w 10 min i nic specjalnego nie wyczaiłem...
Arik
Z tego co pamiętam to ma później odzwierciedlenie w randze SeeD jaką dostajesz później
Arik
Jeżeli by ktoś mógł to prosiłbym o pomoc ze zdobyciem Mars Sigil (Auron - FF X). Wiem że trzeba zrobić coś na Monster Arena, ale nie za bardzo wiem co... próbowałem tak jak pisze na różnych stronkach ale nie wchodzi. HELP
Squaller
Z tego co pamiętam to ma później odzwierciedlenie w randze SeeD jaką dostajesz później

Dzięki smile.gif Ja Ci nie mam jak pomóc, bo X to jeszcze dla mnie nieznane wody...
Loski
jeżeli dobrze pamiętam to albo zdobyć po 5 potworów z każdego rejonu, lub wszystkie po 1 nie pamiętam dokłądnie icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Arik
A jakbym zebrał z każdego rejonu po 10 potworów (czyli wszystkiego max) to bym dostał tego Sigila ?
I jeszcze jedno, jak dajmy na to zbiore wszystkiego max, zapisze gre i okaże się że nie działa to strace możliwość zdobycia tego Sigila ?
jecht
Arik: musisz zdobyc w mniej wiecej 10 lokacjach wszystkie potwory po jednym i wtedy dostaniesz MS
Arik
Arik: musisz zdobyc w mniej wiecej 10 lokacjach wszystkie potwory po jednym i wtedy dostaniesz MS

A jak mam już w prawie wszystkich więcej tylko w bikanel island, macalania wood i u Sin nie mam nic to co ? Już mozna powiedzieć że straciłem MS ?
Loski
to idz sobie capture zrobić tam co za problem ? icon_twisted.gif
Arik
to idz sobie capture zrobić tam co za problem ? icon_twisted.gif

Yyy nie rozumiesz chyba. Mam już w większości obszarów wszystkie potwory (po 4,5,6 w każdym) oprócz wyżej wymienionych.
Loski
to czemu nie udasz się do tych obszarów wex bron z umiejetnościa capture i działaj.
Arik
to czemu nie udasz się do tych obszarów wex bron z umiejetnościa capture i działaj.

Ugh...

Teraz rozumiesz Loski ?
Loski
nie zbabardzo nie wiem jaki problem jest w capturowaniu potwroków najprostża rzecz w grzae icon_twisted.gif
Arik
nie zbabardzo nie wiem jaki problem jest w capturowaniu potwroków najprostża rzecz w grzae icon_twisted.gif

:? Ja już nie wiem jak tobie wytłumaczyć.
Loski
to własnie ty nie rozumiesz

A jak mam już w prawie wszystkich więcej tylko w bikanel island, macalania wood i u Sin nie mam nic to co ? Już mozna powiedzieć że straciłem MS ?
czyli nie masz we wszystkich obszarach a musisz mieć we wszystkich icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Arik
Zostawiam to bez komentarza. EOT
Weapon
Haj, pisze z problemem dotyczącym Suikodena 2.
Co mam zrobić by Kiba nie zginął gdy wyrusza obraniać drewniany fort z początku gry (lub czego mam nie robić).
Wiem że szukając w postach znalazł bym odpowiedź na to pytanie ale troche musiałbym przysiedzieć.
Nie przysyłajcie mi adresów stron z opisami bo przy opisie czuje się jak LAMER a gdy ktoś mi powie takiego odczucia nie mam ( wiecie czynniki wewnętrzne).
"Pomożecie ??
POMOŻEMY !!"
Loski
opis znajdziesz na www.subfan.pl icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Weapon
Dzięki ale ........

Dobra już nic
Dziękuwa i
Sayonara.
czareq
w Ghostly theatre nie mogę dostać sie na 2floor .Jak wchodzę po schodach z lewej srtronyautomatycznie teleportuje mnie na prawą strone mapy.A z prawej nic to samo nie ma schodów .Co jest?
ifrit13
cool.gif Mam problem (chyba dobrze trafilem), mianowicie kombinuje jak odpalić FF Tactics (w końcu nie wyszedł w pal-u) na mojej Ps2.
Co prawda używam tylko gier orginalnych i z tego powodu nie mam zamiaru kupować jakieś Action Replay Max (za drogie jak na pojedyńczą okazje), ani nie chce dla tej jednej gry "przerabiać Playa", jednak jest może jakis tańszy program o którym nie slyszałem albo "coś" pomocnego.
Za pomoc z góry DZIĘX!
rekin
Ten program nazywa sie ePSXe i jest emulatorem na PC. Aby go uruchomic potrzebujesz dosc mocnego kompa.

Trzcina: Niestety zaden z nas nie zna mozliwosci, odpalania pirackich gier na nieprzerobionej konsoli. A przynajmniej nei metoda, tanich programikow. Jedynym wyjsciem ktore znam jest zmiana obudowy konsoli, na taka ktora ma klapke otwierana do gory a nie do przodu, i podmienianie plytek.
Trzcina
Ku,rwa mac. Nie dosc ze wszyscy dookola maja naje,bane i bredza jak potluczeni, to jeszcze wy tutaj musicie mnie denerwowac.

Post rekina na pewno dal pytajacemu wiecej niz czyjekolwiek komentarze.To jest temat bez off topow. Nie kazcie mi sprzataj smeici nawet tutaj...
Pablo
Co się tak irycisz Tatarak? Chyba czas poznac jakaś nową kobietę tongue.gif

Co za duzo to i swinia nie zezre tongue.gif A kobiety mnie ostatnio tylko i wylacznie wku,rwiaja. Glownie zanizonym IQ. Anyway, nie dawajmy zlego przykladu wink.gif

Ozi: Tatarak? LOL laugh.gif Myslałem, że Pszenica...
Arik
No to mam znów problem panowie (i panie?).
Potrzebuję dwóch informacji:

arrow.gif brakuje mi jeden potwór z Djose Road, mam już: Garm, Bite Bug, Snow Flan, Bunyip, Basillisk oraz Ochu. Jaki mi brakuje i gdzie mniej więcej moge go dorwać ?

arrow.gif Czy jest możliwe dodanie do broni Break Damage Limit ? Jeżeli tak to z jakiego przedmiotu i gdzie go można dorwać ?

Dziękuję bardzo za uwagę smile.gif
rekin
arrow.gif brakuje mi jeden potwór z Djose Road, mam już: Garm, Bite Bug, Snow Flan, Bunyip, Basillisk oraz Ochu. Jaki mi brakuje i gdzie mniej więcej moge go dorwać ?

Simurgh
Czy jest możliwe dodanie do broni Break Damage Limit ? Jeżeli tak to z jakiego przedmiotu i gdzie go można dorwać ?  

Dark Matter*
     Usage- damages all enemies
          - 60 for Break Damage Limit for weapon
     Steal- N/A
   S. Rare- N/A
      Drop- N/A
   D. Rare- Stravtavis       (Monster Arena)
          - Marlboro Manace  (Monster Arena)
          - Kottos           (Monster Arena)
          - Coerl Regina     (Monster Arena)
          - Jormungand       (Monster Arena)
          - Cactuar King     (Monster Arena)
          - Espada           (Monster Arena)
          - Abyss Worm       (Monster Arena)
          - Chimerageist     (Monster Arena)
          - Don Tonberry     (Monster Arena)
          - Catableplas      (Monster Arena)
          - Abadon           (Monster Arena)
          - Vorban           (Monster Arena)
          - Fenrir           (Monster Arena)
          - Ornitholestes    (Monster Arena)
          - Pteryx           (Monster Arena)
          - Hornet           (Monster Arena)
          - Vidatu           (Monster Arena)
          - One Eye          (Monster Arena)
          - Jumbo Flan       (Monster Arena)
          - Nega Elemental   (Monster Arena)
          - Tanket           (Monster Arena)
          - Faufnir          (Monster Arena)
          - Sleep Sprout     (Monster Arena)
          - Bomb King        (Monster Arena)
          - Juggernaut       (Monster Arena)
          - Ironclad         (Monster Arena)
          - Earth Eater      (Monster Arena)
          - Greater Sphere   (Monster Arena)
          - Catastrophe      (Monster Arena)
          - Th'uban          (Monster Arena)
          - Neslug           (Monster Arena)
          - Ultima Buster    (Monster Arena)
          - Shinryu          (Monster Arena)
          - Nemesis          (Monster Arena)
     Bribe- Land Worm        (Inside Sin)
* 99 for catching 5 of every monsters

Najlepiej miec to z celestian weapon, jesli nie umiesz ich zdobyc - dosjaesz losowo po 2 sztuki za overkilla za tych bossow, 99 sztuk za zalapanie po 5 do Monser Arena. Za pokonanie Dark Yojimbo tez chyba dostaje sie po 2, a z nim mozna walczyc nieskonczona ilosc razy, bo po kazdym wyjsciu z jaskini wszystko zaczyna sie od nowa.

Takze Dark Matter mozna uzyskac przekupujac (bribe) danego potwora:
Monster: Land Worm
  Bribe: Dark Matter x2 for 1,600,000

Na przyszlosc - http://img21.imageshack.us/img21/1497/gf2.jpg ;p

EDIT:

BTW - tego \"GO\" nie musiałeś zaznaczać.... icon_twisted.gif

Rozni tu pisza. icon_twisted.gif Teraz przynajmniej zapamietasz.
Arik
Celestiale to ja prosze Ciebie umiem zdobyć, jeno nie umiem dla Wakki. Raz - zablokowałem się na jednym meczu (i w turnieju i w lidze mam Al Bhedów których za misia pokonać nie umiem confused.gif) Dwa - nawet by mi się pewno nie chciało tyle grać tych meczy po jego Sigila.

BTW - tego "GO" nie musiałeś zaznaczać.... icon_twisted.gif
Loski
masz tam taką fajną opcję reset która resetuje @LL statsy jak zresetowałem to odraazu mi cię pojawiła nagroda do brnoi wakkia icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Arik
:cry: ale mi się nie chce znowu tych wszystkich meczy od początku przechodzić, przecież na dłuższą metę to jest starsznie męczące :cry:
Loski
ale ta nagroda pojawia się losowo mi w pierwszym meczu po resecie się pojawiła icon_twisted.gif zrób save zresetuj sobacz co to wygrania jak nie ma to wczytaj gre i tak wkółko icon_twisted.gif
KOMODO
Jak resetowanie nie pomaga, to zdobac Jecht Shot dla Tidusa i walnij jedna bramke poczym zastosuj moj trick w PE#80 w kaciku RPG.
Arik
Jak resetowanie nie pomaga, to zdobac Jecht Shot dla Tidusa i walnij jedna bramke poczym zastosuj moj trick w PE#80 w kaciku RPG.

Stary myślisz że nie próbowałem ? Żebym ja im tylko mógł bramke wbić confused.gif
Na jecht shot'ie mam mniejszą "siłe" od Nimrooka o pare (nie pamiętam dokąłdnie) a do Spher shotu nigdy nie mam czystej pozycji, raz miałem i z tego co pamiętam siła strzału była o 6 wyższa od obrony Nimrooka a i tak to wybił cieć icon_evil.gif
Spróbuje zresetowac i popróbować. EOT
Kopar
no nie wiem czy mi to jako rpg zaliczycie :wink: .Pytamko brzmi nastepująco. Czy jak sobie zapomniałem o scoopie w darkclod 2 clown atak dokladnie, to czy jstnieje jakaś opcja bez rozpoczynania na nowo gry co by go zdobyć? A poza tym może ktoś podał by mi liste wszystkich scoopów, bo numer z solucją do darka2 poszedł na wieczne nieoddanie.
Pozdrowienia dla wszystkich, dla których na palcach opuchlizna to zaszczyt a nie blizna.
Humulus XP
[quote="Arik"]No to mam znów problem panowie (i panie?).
Potrzebuję informacji:

[quote]

Też miałem problem ze znalezieniem Simurgha. Ptaszysko trafia się bardzo rzadko głównie w rejonie gdzie łazi Chocobos przy skrzyżowaniu na Moonflow i Djose Temple.
Squaller
Jeszcze jedno mnie nurtuje w ósemce- w zamku Ultimecji są takie "fajne" organki, coś a'la ten fortepian w domu Tify, ale za [censored] nie wiem co też tam trzeba zagrać? Piątą symfonię? Może Toccatę? A może one są tylko tak "dla jaj"? Powiedzta, bo od eksperymentów już mi uszy więdną smile.gif
Trzcina
Jak zagrasz odpowiednia melodie (chyba... bo byc moze trzeba po prostu COS zagrac, nie pamietam teraz) to mozesz walczyc z omega weapon ;]

Btw, masz www.gamefaqs.com :P
Morty
zeby z omega walczyc trza bylo zadzwonic w dzwon o ile dobrze pamietam ;]
Ozi
Najpierw trza zagrać a potem pociągnąć za sznur (uruchamiający dzwon) w komnacie na prawo od wejścia do tego zamku... biggrin.gif
laki
mam anime laugh.gif a teraz :

co trzeba miec zeby "zalozyc NO ENCOUNTERS" ?? i gdzie umarle lady yunalesca ?? albo lepiej gdzie mam sie udac airshipem zeby zdobyc MERCURY CREST ??
True
No encounters = 30 x Purifying Salt
Yunalasca umarla w Zanarkand Ruins w pomieszczniu gdzie widac gwiazdy/kosmos
Mercury Crest znajdziesz w jednym z piaskowych wirow w Sanubia Desert
laki
No encounters = 30 x Purifying Salt

gdzie najlaatwiej zdobyc tyle takich przedmiotow ?

pomylilo mi sie nie mercury crest (to mam) tylko sun crest cool.gif
True
Sun Crest jest w pomieszczeniu gdzie wlaczyles z Yunalasca czyli na samym koncu Zanarkand Ruins. Jest tylko jedno male "ale": jezeli grasz w wersje pal bedziesz musial walczyc w tamtym pomieszczeniu z Dark Bahamutem icon_twisted.gif

Purifying Salt dostaniesz 99 sztuk jezeli zlapiesz po jednym z czterech rodzajow smokow na Monster Arena. Mozesz go krasc takrze od Abadona na Monster A. Ponadto w Inside Sin gdzies zaraz na poczatku w pierwszym "labiryncie" mozesz znalesc bron dla Yuny z odrazu wyuczonym No encounters.
laki
mam PAL a bahamuta pokonalem ZANMOTO cool.gif juz kiedys tam laugh.gif DZIEKI
Arik
Kiedyś też przypadkowo znalazłem na Thunder Plains broń dla Kimahriego z No Encounters nazywała się chyba Peaceful Halabard (dawno nie grałem).
KOMODO
Nie pamietam juz skad wytrzasnac naraz tyle Purifying Salt's, ale moge podpowiedziec iz mozna ow przedmiot skroic ( i to w common!) bossowi o nazwie Abbadon. Ma on zaledwie 400.000 HP wiec nie powinno byc z nim az takich problemow. Strategia na tego bossa znajduje sie w PE#75.
True
Nie pamietam juz skad wytrzasnac naraz tyle Purifying Salt's, ale moge podpowiedziec iz mozna ow przedmiot skroic ( i to w common!) bossowi o nazwie Abbadon. Ma on zaledwie 400.000 HP wiec nie powinno byc z nim az takich problemow. Strategia na tego bossa znajduje sie w PE#75.

a co ja niby napisalem powyzej -__-". po cholere piszesz 2 raz to samo

Trzcina: I po kiego wala piszesz w ktorym numerze PE byla strategia?... To jest forum a nie gazeta. Kazdy kto ma tutaj dostep NA PEWNO ma neta. I wcale NIE MUSI miec gazety. Juz lepiej odeslac kogos do jakiegos faq'a internetowego niz popisywac sie tym ze zna sie kacik RPG na pamiec.
KOMODO
Nie czytalem dokladnie:). A odsylam ludzi do numerow PE bo wiem tylko ze w PE mozna zanlezc strategie (nie znam zadnegoi serwisu), a wogole to forum jest na stronie psxextreme, wiec...
Stachu
:cry: mam mały problem z FFX-2 ,a mianowicie w pewnym mamencie gry w Djios Temple stoi gość i pyta o jakieś hasło a ja nie mam pojęcia jak ono brzmi .Byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś podał to hasło

Czy gdzieś w internecie znaide opis zakończeń do FFX-2?
Przechodze już 4 raz tą gre i zawsze jest jedno zakończenie

Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJE!!!!!!!!
Arik
Jak, przeszedłeś tą grę już 4 razy a teraz za piątym nie znasz jakiegoś chasła ?
Opis znajdziesz tu http://www.k-ff.com/Finalf10-2/index.php?n=4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.