Mam problem z grą Final Fantasy Tactics Advance. Otóż w Poradniku Extreme w opisie do owej gry była napisane że niektórzy wrogowie posiadają ukryte przedmioty, które można ukraść . Wykrywam jeden z nich Sensorem Solidiera, ale nie wiem jek go ukraść.
pytanko odnosnie BG Dark Alliance II:
gdzie mozna sprzedac stuff w miescie?? poraz pierwszy do niego wszedlem i nie moge nigdzie odnalezc jakiegos kupca...
heh jush nie musicie odpowiadac. znalazlem :wink:
Jeszcze jedno mnie nurtuje w ósemce- w zamku Ultimecji są takie \"fajne\" organki, coś a'la ten fortepian w domu Tify, ale za [censored] nie wiem co też tam trzeba zagrać? Piątą symfonię? Może Toccatę? A może one są tylko tak \"dla jaj\"? Powiedzta, bo od eksperymentów już mi uszy więdną

Jeśli naciśniesz wszystkie klawisze na raz to podniosą się wszystkie kraty w pomieszczeniu na prawo od fontanny i będziesz mógł tamtędy przejść.
Mam pytanko dot. FF9:
gdzieś wyczytałem, że aby dostać Final Atack Phoenix'a (chodzi atak w chwili śmierci, czyli wskrzeszenie

) trzeba dać Eiko przed porwaniem przez karły Robe of Lords i uratować w 5 min. Garnet, aby to uaktywnić.
Po co jest RoL i czy to wogóle istnieje? Bo nie chce mi się bez sensu kobać Chocobosem do 10.000 pkt.
RoL istnieje i mozna je wygrac tak jak pisales w hot&cold ale takrze zlozyc u hadesa, tyle ze nie ma to sensu bo final atack fenixa wcale od tego nie zalezy. Ja nie mialem robe of lords podczas walki z karlami ani nie uratowalem garnet w ciagu 5 min a mimo to podczas walki z ozma fenix wskrzesil mnie 5 razy pod rzad. Gdzies czytalem ze przybycie fenixa zalezy to od ilosci posiadanych phenix pinionow. Moze to i prawda bo zawsze kiedy u mnie pojawial sie fenix mialem 99 phenix pinionow.
Beliaal
26 07 2004, 18:52
to miales sporo szczesica o ile pamietama nie kce mi sie przypominac to ona sama sie uczy tego tylko prawdopodobienstwo pojawienia zalezy od
ona musi umrzec na konccu
ilosc phoenix pinionow przy 99 prawdopodobienstwo podobno wynosi kolo 37 %
Mam problemik z Suikodenem 1.
Nie wiecie jak mam zwerbować Crowley'a ??
Mam tylko jego ostatniego do zwerbowania a w Qlon'ie w jaskini go nie ma !
Może to przez to że jestem na końcu gry hm ?
I wogóle do kiedy mam zwerbować wszystkie postacie aby Gremio odżył ???
Geez...czemu co starsze gry to trudniejsze...
Kto wie jak zdobyc ulepszona zbroje paladyna w gorhicu 2?
Nie wliczajac marvina, czyli bez cheatow
mario87
28 07 2004, 22:19
idz zgodnie z fabułą a ją dostaniesz

powiem tylko że jest u magów ognia
Dobra mam inny pronlem dotyczacy ff7.
Mianowicie 2u Jufi w 2 zestawie limit brejkow jeden mi sie nie pokazuje niewiem czemu po prostu go omija , w sumie brak tego limita az tak mnie nie bolala do czasu gdy dowiedzialem sie ze nie moge nauczu jej ostniego limita(wymagane sol wszystkie).
Podkreslam ze mam orginalna niemiecko jezyczna wersje.
Mam problemik z Suikodenem 1.
Nie wiecie jak mam zwerbować Crowley'a ??
Mam tylko jego ostatniego do zwerbowania a w Qlon'ie w jaskini go nie ma !
Może to przez to że jestem na końcu gry hm ?
I wogóle do kiedy mam zwerbować wszystkie postacie aby Gremio odżył ???
Geez...czemu co starsze gry to trudniejsze...

Na pierwsze pytanie juz Ci odpowiedzialem, ale jesli chodzi o drugie, to 107 postaci musi byc zebranych przed bitwa o fortece Shasazarade, po ktorej jako ostatnia postac rekrutuje sie Sonye.
Tejooo !
Dzięx Zieg za odp.
Po twoim wcześniejszym odp. miałem ten post usunąć ale i tak dzienx !
mario87
29 07 2004, 23:49
mam pytanie dotyczące FF1
kiedy moje postacie dostaną nową klase? np. z Fighter na Knight ??
Józef Smelcerz
30 07 2004, 01:41
Co do zdobycia limit Breaka 2 poziomu dla Yuffie - musisz zabijać tą postacią przeciwników w hurtowych ilościach, w końcu go dostaniesz.
Aha, nie ręczę za to głową, ale chyba powinieneś też ustawić sobie poziom limitu na 2. Zdobycie wyższych poziomów limit breaków przy ustawioych niższych to nie proble, ale niższych, gdy się siedzi na wyższym to chyba już gorzej (ale łba za to nie dam)
Aby zdobyc 2 limit z danego poziomu musisz uzyc 1 limitu okolo 6-9 razy, wtedy pojawi sie 2. gwarantuje. To co napisal powyzej Joseph[zabijanie przeciwnikow] tyczy sie przejscia na kolejny level limitu.
Mam jeszcze pare pytan odnosnie gothica 1.
Czy mozna podczas jednej gry zaliczyc wszystkie obozy w kolejnosci
sekta-stary oboz-nowy oboz.Kumpel mi mowil ze tak gral ale ja jak dolaczylem do obozu na bagnie to potem nie moglem sie dolaczyc do zadnego.(raz na dolaczylem do starego obozu i potem moglem sie dolaczyc do nowego wiec nie wiem co jest grane)
Inne pytanie dotyczace sekty czy (i ewentualnie jak)mozna zostac goru w obozie na bagnie.
Nie wiem czy te bledy nie sa spowodowane windowsem xp , bo na podelku zalecali poprzednie wersje z reszta xp wiele poterfil rozj.... w starszych (i czasem w nowszych)grach.
Mam problem z grą Final Fantasy Tactics Advance. Otóż w Poradniku Extreme w opisie do owej gry była napisane że niektórzy wrogowie posiadają ukryte przedmioty, które można ukraść . Wykrywam jeden z nich Sensorem Solidiera, ale nie wiem jek go ukraść.
Jak dobrze pamiętam to kiedy gostek ma np. ukryty miecz to najpierw kradniesz zwykły, potem wykrywasz ten ukryty i dopiero wtedy go kradniesz. Ale dawno nie grałem to głowy za to nie dam.
To pomoze mi ktos z mojimi pytaniami ?plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!
!!!!!!!!
można przyłaćzyć się tylko do jednego obozu, ale mozesz zdobywać nowe klasy, np. przyłaćzasz sie do nowego obozu, zostajesz cieniem(o ile dobrze pamiętam), awansujesz na strażnika(albo kogos tam u gościa na T który stoi przy brami), możesz zostać magiem ognia, pużniej magiem wody(takie niebieskie szaty, ci magowie są w starym obozie) i chyba możesz zostać nekromantą albo tylko będziesz miiał szate nekromanty od Xardasa
to wszystko pisze z pamięci, Gothica I i II przechodziłem jakiś czas temu, niemapiętam już dokąłdnie kóry to nowy a który stary obóz 0_o (?) ale mówiąc nowy obóż mam na myśli frakcje gomeza, a stary obóż to ci najmenicy(siedzą w grocie)
co do sekty to o nich nic nie moge powiedzieć bo nie przyłaczałem sie do nich
nie wiem nawet czy w jaki kolwiek sposób pomogłem
thx ale nie.
Raz przylaczylem sie do starego obozu(frakcja gomeza) potem minie wygnali za pomoc magom wody zamkneli brame i nie mialem gdzioe sie podziac wiec poszedlem do najemnikow i mnie przyjeli(nowy oboz popelniles may blad ale nic)
dalej oczekuje pomocy.
Raz przylaczylem sie do starego obozu(frakcja gomeza) potem minie wygnali za pomoc magom wody zamkneli brame i nie mialem gdzioe sie podziac wiec poszedlem do najemnikow i mnie przyjeli(nowy oboz popelniles may blad ale nic)
jeśli chodzi Ci o to, to tak musi być w grze
Jak przejść quest ratowania Kid a mianowicie jak zabić tych 6 krasnali strzegących Hydry ?
marjo ostateczne nawet z nowego obozu mnie wyzucaja (po scenie z kopcem)slyszalem ze mozna zaliczyc wszystkie 3 obozy za jednym podejsciem1 oboz sekty rozpada sie zo przywolaniu sniacego 2 z starego obozu zostaje wygnany po zawaleniu sie kopalni i w tedy moge dolaczyc do nowego obozu ale jak dolacze sie do sekty to nawet po przywolaniu nie moge sie przylaczyc do innego obozu i nie wiem czemu.
I jak mozna zostac goru w obozie na bagnie( o ile mozna)
Pomoże mi ktoś czy nie w końcu to pomoc eRPeGie
Pomoc już nie jest mi potrzebna sam doszłem co i jak. dzięki za pomoc
Ozi: Nie pisz dwóch postów pod rząd, jest przycisk zmień. Zmień także łaskawco kolor czcionki... Chcesz się wyróżnić? Napisz coś ciekawego.
Nie przypuszczalem ze kiedys do tego dojdzie. Ze bede musial was poprosic o pomoc w dziedzinie w ktorej sie "specjalizuje":). No ale do rzeczy. W FFTA istnieja takie karty dzieki ktorym mozna zniesc zakazy podczas walki. Jak ich uzyc? Bo mam ich full ale nic z nimi nie moge zrobic.
Komodo: Odpowiedz zostala juz udzielona na forum w Kaciku RPG w temacie poswieconym FFTA, a pytajacym bylem ja. Podczas walki, kiedy jest nasza tura i widnieje w tabelce action itd. nacisnij "B". Wtedy tabelka zniknie - nacisnij "Start", a pojawi sie nowe menu.
Na przyszosc uzyj opcji Szukaj.
Ustawiam, zatwierdzam i nadal nic :? Probowałem kilka razy i nadal to samo...kombinacja jaką ustawiam-- prawo 36, lewo 10, prawo 59, prawo 97..help again !!
Ustaw kominacje z GAME FAQ i zatwierdz "X".
Jur kombinacja to nie problem gozej z wpisaniem jej na czas.
Sa 4 kombinacje w pokoju z kwiatami , przy fortepianie , kilka stop od kszesla na 2 pietsze przy tajemnym zejsciu,i ostatni ukryty na kartce(pod 3 odpowiedzia tak gdzie powinna byc 4 ale nie ma nic napisane)
Pamietaj ze musisz jeszcze krecic w odpowiednia strone.i odrazu zaatakuje cie dosc nieciekawy potwor wiec sie przygotuj.
grzeniu
30 08 2004, 15:04
Brakuje mi kilku zawodów w FFX-2 Może to i proste ale mogłby ktoś wymienić wszystkie możliwe do zdobycia klasy zawodowe hę?
No to jedziemy:
Warrior
Thief
Gunner
Gun Mage
Alchemist
White Mage
Black Mage
Berserker
Dark Knight
Trainer
Mascot
Songstress
Samurai
Lady Luck
I dodatkowe dla każdej z pań:
Paine - Full Throttle
Rikku - Machina Maw
Yuna - Floral Fallal
Mam problem z Legend of Zelda: A Link To the Past. JEstem w Desert Palac i za cholere nie wiem jak wejsc na jego inne poziomy. Przeszukalem juz cala kilkakrotnie, lecz znalazlem tylko przycisk w tej komnacie na polnosy. Jednak owego przycisku nie da sie wcisnac. Co robic?
grzeniu
28 09 2004, 11:59
czy mógłby ktoś napisać jak zdobyć dressphere z Alchemist Dark night Trainer i Mascot? z góry dziekuje
Mam problem z dark cloud 2 mianowicie jestem w drugim rozdziale i muszę wskrzesić Juraka... i tu jest problem, zebrałem wszystkie geostony itd. zrekrutowałem gordona i teraz mam zadanie - spraw aby gordon zamieszkał w sindain... i tu jest zonk bo jak buduje dom to mogę osiedlić w nim każdego a jak naciskam na gordona to lipa... pisze że jest ogrodnikiem. Może konkretnie domek jakiś trzeba mu zbudować? Próbowałem z dwoma. jak ktoś wie co mam zrobić to odpiszcie plz...
czy mógłby ktoś napisać jak zdobyć dressphere z Alchemist Dark night Trainer i Mascot? z góry dziekuje
No to po kolei:
Alchemist - po wzięciu Clasko i Calli w Mi'ihen highroad, goń na Calm lands i pomóż Clasko usunąć wszystkie stwory (chapher 2, ale Clasko musisz najpierw wziąść na Calciusa w chapter 1)
Dark Knight - w podziemiach Bevele podczas pogoni za Baralaiem. Musisz tak się pobawić się windami, abyś mógł dostać się do skrzyni w pobliżu save pointu.
Trainer - odwiedzaj Kimahriego na Gagazet co chapter, gadaj z wszystkimi i odpowiadaj na ich pytania. W chapterze 3 idż na Gagazet i weź misję od Kimahriego.
Mascot - musisz osiągnąć status "Episode Complete" w każdej możliwej lokacji.
Mam problem z dark cloud 2 mianowicie jestem w drugim rozdziale i muszę wskrzesić Juraka... i tu jest problem, zebrałem wszystkie geostony itd. zrekrutowałem gordona i teraz mam zadanie - spraw aby gordon zamieszkał w sindain... i tu jest zonk bo jak buduje dom to mogę osiedlić w nim każdego a jak naciskam na gordona to lipa... pisze że jest ogrodnikiem. Może konkretnie domek jakiś trzeba mu zbudować? Próbowałem z dwoma. jak ktoś wie co mam zrobić to odpiszcie plz...
Ok już wiem o co chodziło... Skoro ogrodnik to chciał drzewko obok chaty
Mam problem z FFT (PSX). Jestem na poczatkowym stadium gry, ale niewiem jak rzucac phoenix downy. Bez tego jest przekichane gdyz w losowych starciach trace czlonkow druzyny na zawsze! W items mam tylko potion do wyboru, albo jakies medykamenty, ale phoenixa ni ma:(. Help.
Mam problem z FFT (PSX). Jestem na poczatkowym stadium gry, ale niewiem jak rzucac phoenix downy. Bez tego jest przekichane gdyz w losowych starciach trace czlonkow druzyny na zawsze! W items mam tylko potion do wyboru, albo jakies medykamenty, ale phoenixa ni ma:(. Help.
Phoenixy powinny byc do kupienia w kazdym sklepie , wiec cofnij sie do jakiegos miasta i przejrzyj dokladnie oferty sklepow.
Samo kupienie nic nie da, musisz nauczyc swojego medyka umiejetnosci rzucania Phoenix Down, tak samo jak innych przedmiotow leczacych. Mozna nauczyc tego wszystkich postaci - kiedy juz nauczysz ich rzucania Phoenix Down jako medyk, mozesz zmienic profesje i ustawic na second ability umiejetnosci medyka (item

).
Samo kupienie nic nie da, musisz nauczyc swojego medyka umiejetnosci rzucania Phoenix Down, tak samo jak innych przedmiotow leczacych. Mozna nauczyc tego wszystkich postaci - kiedy juz nauczysz ich rzucania Phoenix Down jako medyk, mozesz zmienic profesje i ustawic na second ability umiejetnosci medyka (item

).
A Medyk sam sie tej umiejetnosci nauczy, czy trzeba mu ja jakos wyekwipowac? A jesli sam sie tego nauczy to po ilu levelach?
Guados lord
29 09 2004, 13:26
Musisz mu ja nauczyc za Job Points, tak jak wszystkie umiejetnosci w FFT, dostaje sie je w trakcie walki i potem kupuje za nie umiejetnosci. Phoenix Down kosztuje bodajrze 90 wiec 1 dobra walka powinna wystarczyc (warunek musisz ustawic profesje Chemika postaci ktora chcesz tego nauczyc, bo JP sa przydzielane na profesje ktora obecnie walczysz).
Ok, dzieki, ale...gdzie ja mam kupic te umiejetnosc

?
Ok, dzieki, ale...gdzie ja mam kupic te umiejetnosc

?
Ok, juz nie musicie mowic, polapalem sie wreszcie o co biega. Znacznie bardziej system FFT zamotany nizli ten z wersji Adwensowej.
Trzcina
30 09 2004, 01:04
LOL... no co ty nie powiesz? FFTA to kpina a nie gra. Rzeklem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.