Myslisz sie Trzcina. FFTA to pozycja z najwyzszej polki jesli chodzi o GBA. Ze fabula "troche" dziecinna i infantylna to nic:), Da sie w to zagrac bez problemu, choc oryginalny FFT jest ofkoz lepszy. Rzeklem.
FFTA to kpina a nie gra.
No fajnie, tylko że to jest jedna z najlepszych gierek na GBA.
Nie znasz się

--> :roll: --> :wink: . Rzekłem.
Guados lord
1 10 2004, 16:52
A bitwa na śnieżki to jedno z bardziej przygnębiających starć w histoii gier
A bitwa na śnieżki to jedno z bardziej przygnębiających starć w histoii gier

No co? Wszak giera miala byc raczej dla mlodszych niz starszych:). I wedlug mnie dobrze ze nie zrobili konwersji. Ilez to mozna by grac w to samo?
Siema wszystkim.
Mam problem dotyczący FFX-2. Mianowicie skończyłem niedawno tą moim zdaniem bardzo fajną grę, ale tylko na 98%.
Wiem co mniej więcej zrobiłem źle, ale nie mam pojęcia jak to poprawić.
(Odrazu napisze, że korzystałem z "Poradnik Extreme".) Mianowicie:
1. Przy pierwszym spotkaniu z Kimahrim nie porozmawiałem z jego laską oraz udzielałem różnych odpowiedzi innym z plemienia zamiast tylko 2. Czy mogło mieć to jakiś wpływ na %.
2.Nie pojawiła mi się scenka z Brotherem, ta która powinna się pojawić po przespaniu się w Cabin na statku i podejściu do poręczy. Wydaje mi się, jeżeli dobrze wyczytałem w poradniku, że powinien się żalić barmanowi.Ale niestety mimo dokładnego przechodzenia z opisem scenka ta nie pojawiła się.
3.Podobna sytułacja, tyle, że w 5 Chapterze i z Rikku pod koniec gry, która powinna się pojawić na dachu statku.
4.Nie znam rówież hasła, które trzeba podać kolesiowi Al Bhed przy wejściu do komnaty gdzie walczy się z ich maszyną. (5 Chapter) (Co właściwie za to się dostaje?).
5.Czy jest jakiś cel lub czy idzie jakoś skończyć loch, w którym wysadzamy ściany?
6.I chyba ostatnie pytanie, czy przy ponownym przechodzeniu gry trzeba wszystko robić dokładnie tak jak się robiło przy pierwszym przechodzeniu, czy wystarczy tylko zaliczać główne wątki+ to co się omineło?
Prosze kogo kolwiek o jak najszybszą odpowiedz . A jeżeli nie to o kontakt z kimś, kto może mi pomóc.
Mam problem z jednym boosem konkretnie z sinem ma on 14000hp i musze utluc go przed jego overide bo w tedy jest Game over jest na niego jakis sposób?
Najlatwiej Atack Reels Wakki!!
Mam problem z jednym boosem konkretnie z sinem ma on 14000hp i musze utluc go przed jego overide bo w tedy jest Game over jest na niego jakis sposób?
Domyslam sie ze nie masz ostatecznej broni dla wakki? Przede wszytskim przed walka naladuj wszytskim postaciom i aeonom paski limitu. A potem atakuj:). Nie podales jak wyglada stan twojej druzyny i o ktorego sina dokladnie ci chodzi. Domyslam sie ze o tego na statku co tak sie zbliza don co rundke.
Trzcina
10 10 2004, 20:58
Myslisz sie Trzcina. FFTA to pozycja z najwyzszej polki jesli chodzi o GBA.
To nie jest zaden wyznacznik, GBA to taki sam szajs jak FFTA :) I nie mow mi ze nie, bo jestem na 99% pewien ze grales w to na emu.
A co do tematu... ludzie, te pytania (mowa o sin i 140 000 HP) byly juz zadawane milion razy... no ale co z tego.
FFX
Ile rund ma liga Blitzball'owa i w Bajj Temple 1 sfera po lewej z ktorego jest Cloister'a ? :?
szczurek
10 10 2004, 21:52
GBA to taki sam szajs jak FFTA
O________________O
Holy moly!
Czy ktos moze mi powiedziec ile mniej-wiecej HP ma ta ebana Ozma z FFIX? ó_ó
tyle czasu od premiery a ja jej nadal nie zaciukałem.....
Myslisz sie Trzcina. FFTA to pozycja z najwyzszej polki jesli chodzi o GBA.
To nie jest zaden wyznacznik, GBA to taki sam szajs jak FFTA

I nie mow mi ze nie, bo jestem na 99% pewien ze grales w to na emu.
A co do tematu... ludzie, te pytania (mowa o sin i 140 000 HP) byly juz zadawane milion razy... no ale co z tego.
A skad ta pewnosc? Nawet mnie nie znasz...
Nabij postaciom do walki z Ozmą level do 85... no dla pewnoci do 90 i dasz radę. Pumice Piece na wyposażeniu tez znacznie ułatwia sprawę.
Ozma ma 55,535 HP.
BTW:osobiście udało mi się go/ją załatwić mając 1-szy level wszystkimi w drużynie

(to nie jest żart).
evilcrusader
11 10 2004, 13:32
nie lepiej kupić 5 x dark coś tam jest do kupiennjia na aulcji w tren za duża kase ale wdedy z ozma da rad wygac na 40 lvl
Całe 14000hp? niewydaje mi się
Ozma ma 55,535 HP.
BTW:osobiście udało mi się go/ją załatwić mając 1-szy level wszystkimi w drużynie

(to nie jest żart).
Jakim cudem miałes 1lv w walce z Ozma'ą? Awykonalne - nawet jakbyś nie walczył i uciekał to za boss'ów dostajesz tyle exp. że niemożliwe abyś nie lv up'ował
@evilcrusader
Dark Matter
Co cie boli? Attack Reels potrafi zadac niemalze 1.200.000 damage'u, wiec 14 tys to pikus.
Ejj ile Strenght ma u ciebie Wakka ? :? Do Dr.
Ejj ile Strenght ma u ciebie Wakka ? :? Do Dr.
255 ofkoz. Banalnie mozna zdobyc odpowiednie sfery walczac na monster arenie. Do tego trza miec bron z brake damage limit, by moc zadawac attack reelsem 12 x 99 999 Damage.
U ciebie to sie domyslam ale ja sie pytam Dr.

Ejj nie wiesz ile rund ma liga Blitzball'a ?
Beliaal
11 10 2004, 17:36
Ozma ma 55,535 HP.

(to nie jest żart).
Jakim cudem miałes 1lv w walce z Ozma'ą? Awykonalne - nawet jakbyś nie walczył i uciekał to za boss'ów dostajesz tyle exp. że niemożliwe abyś nie lv up'ował
@evilcrusader
Dark Matter
aklbo jestes naiwny albo mama cie nie kocha

jest to mozliwe bo po pierwsze ze wszystkich starc z normalnymi potworami uciekasz a bossowie nie daja !!! ci exp tylko ap a wszystko sie rozbija o bron z negatywnymi statusami po wiecej info idź sobie na www.gemefaq.com i znajdź odpowiedni artykulik
jest to mozliwe bo po pierwsze ze wszystkich starc z normalnymi potworami uciekasz
Niekoniecznie. Można je też stopować lub zamieniać ich w kamień.
BTW: Polecam spróbować załatwić Ozmę (i wogóle dojść do walki z nią) na 1-szym levelu. Zdobycie Excalibura II to przy tym małe piwo :wink: .
[...] aklbo jestes naiwny albo mama cie nie kocha :twisted: jest to mozliwe bo po pierwsze ze wszystkich starc z normalnymi potworami uciekasz a bossowie nie daja !!! ci exp tylko ap a wszystko sie rozbija o bron z negatywnymi statusami po wiecej info idź sobie na www.gemefaq.com i znajdź odpowiedni artykulik
To ja jestem za opcją: Mama mnie nie kocha
Zwracam honor. Faktycznie za boss'ów się nie dostaje exp. Dawno w to nie grałem i zapomniałem o tym fakcie... ...
@Aramis
No, no na 1lv... ... chciało ci się?
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
@Aramis
No, no na 1lv... ... chciało ci się?
No gdyby mi się nie chciało to bym tego nie robił prawda

. Ten "quest" jest ostatecznym wyzwaniem w tej grze - jeżeli jemu podołasz to możesz z dumą nazywać siebie weteranem FFIX :wink: .
@Aramis
Pytanie było retoryczne
Eeee... jak by to "chodziło" o 7 to może bym się skusił, ale 9?
Beliaal
12 10 2004, 15:37
co do 7 jest tez kilka fajnych opcji np no materia run .... itp itd
a co do 9 to pokonanie wszystkich bosow na 1 lv daje satysfakcje
evilcrusader
12 10 2004, 16:15
to możesz powiedzieć mi jak pokonałeś ozne
to możesz powiedzieć mi jak pokonałeś ozne
Pokonałem ją/jego według tego:
http://db.gamefaqs.com/console/psx/file/fi...el_one_ozma.txt . Aby ją tak pokonać musisz mieć duuużo szczęścia, ale jest to możliwe :wink: .
evilcrusader
12 10 2004, 17:04
link nie działa
mario87
12 10 2004, 17:07
działa tylko na gamefaqs zabraniają hotlinkowania, musisz sam wejsć na GF i wpisać final fantasy w wyszukiwarce
link nie działa
Sorki :roll: .
Co cie boli? Attack Reels potrafi zadac niemalze 1.200.000 damage'u, wiec 14 tys to pikus.
1.200.000? nie mam tego ataku jak go zdobyc???i gdzie
Grigori
13 10 2004, 14:01
@Dr.Doc: Attack Reels to overdrive Wakki - żeby go zdobyć należy dużo grać w Blitzball'a a wkońcu pojawi się on jako nagroda w turnieju. (podobnie zresztą jak pozostałe jego limity i ostatnią broń)
celestial wakki jest w do odebrania w barze po wygraniu 5 meczy w blitzballa, nagrodami w blitzballu sa tylko limity i sigil (jesli chodzi o wakke)
sephriot
13 10 2004, 17:09
Wypasny limit wakką mozna zdobyc 14 udezen (ja podpakowałem wakke i kazdy atak po 99999 to jest najlepszy limit jejejej)
Seymour
13 10 2004, 17:10
Przeszedłem Chrono Cross używając Chrono Cross Summon i nie wiem czemu nie miałem zakończenia wszystko wykonałem tak jak trzeba może mi ktoś powie czemu.
Przeszedłem Chrono Cross używając Chrono Cross Summon i nie wiem czemu nie miałem zakończenia wszystko wykonałem tak jak trzeba może mi ktoś powie czemu.
Jesli go użyłeś to nic nie stoi na przeszkodzie aby obejrzeć prawdziwe outro.
Może trzeba na samym końcu gry (tj. mam na myśli: po pokonaniu Fate)?
Wypasny limit wakką mozna zdobyc 14 udezen (ja podpakowałem wakke i kazdy atak po 99999 to jest najlepszy limit jejejej)
Czego lzesz?

Atakow jest max 12. Jak nie mozna zdobyc ostatniego limita dla wakki to nalezy wyzerowac licznik druzyny z blitzballa (troche szkoda, ale...
Siemka

Mam jedno pytanko,,Jak mam uaktywnic spcial dress spher e ,??? bo mam jush 3 i nie wiem jak je wykozystac!!! jak ktos wie nie napisz THX z gory!!1
A zeby uaktywnic special to trzeba podczas walki wykorzystac wszystkie te co masz na Garment Gridzie i wtedy bedziesz mogl wybrac special dress sphere.
Aramis - nie czepiaj sie tak bardzo, kazdy wiedzial, o co chodzi, a akzdemu moze sie pomylic.
Sphere Gridzie
Garment Gridzie :roll:
special sphere
Special Dress Sphere :roll:
Hela: spox :wink:
Ludwa07
17 10 2004, 14:22
Najlepszym grid'em do specjalnych dress spheres jest taki z dwoma miejscami na "ciuszki"( nazywa się o ile dobrze pamiętam "Unerring Path")
Dzieki !!! mam jeszcze pytanko ,, jak zdobyc dwie ostatnie umiejetnosci dla special dress sphere yuny ???czyli break HP limiti break damage limit???gdzie one sa???
Dzieki !!! mam jeszcze pytanko ,, jak zdobyc dwie ostatnie umiejetnosci dla special dress sphere yuny ???czyli break HP limiti break damage limit???gdzie one sa???
Ludwa07
18 10 2004, 20:32
Musisz zdobyć 2 przedmioty ( nie pamiętam jak się zowią:-)):
--jeden jest pod mostkiem przy wodospadzie na drodze z Besaid na plażę
--a drugi (o ile się nie mylę) w jaskini Yojimbo po pokonaniu go (quest ze zwiedzającymi) tam gdzie jest "dziura" na Farplanes
Sprawdź bo dawno nie grałem!
Potrzebna mi szybka odpowiedz :
Jak w FF9 przejsc przez ten las z sowami, do wioski czarnych magow, help latam tam juz ze cztery godziny

. Podobno chodzi cos o drogowskazie ale ja go nie widze a na jednym z nich pisze "Ta droga to slepy zaulek".
Jak ktos wie niech mi to jakos w miare czytelenie napisze.
Hmmm, na drogowskazie powinien być napis "Where there are no owls." To chyba wszystko tłumaczy.
Wchodzisz w tą ścieżkę gdzie nie ma sów. O ile dobrze pamietam nie powinienes mieć z tym problemów.
Beliaal
19 10 2004, 11:08
ozi ma racje a ja od siebie dorzuce ze jak przejdziesz ta druzynka prawidlowa to chociaz jedna sowa powinna odleciec z galezi i to tez jest wyznacznik prawidlowosci sciezki procz oczywiscie kierunkowskazu ze stosownym napisem ze tam nie ma sow
Dziwne, ja nie mialem z tymi sowami problemu. OD razy wylapalem o co biega, gdyz sowy ciagle sie przemieszczaly i to w miare schematycznie:/.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.