Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Cerb
Hmmm, na drogowskazie powinien być napis \"Where there are no owls.\" To chyba wszystko tłumaczy.

Wchodzisz w tą ścieżkę gdzie nie ma sów. O ile dobrze pamietam nie powinienes mieć z tym problemów.

Juz sie wyjasnilo dlaczego nie moglem tam wejsc, poszedlem od razu do wioski magow omijajac Condie Peti (czy cos w tym stylu). Eh ta liniowosc :wink: .
Hela
Jaki jest najlepszy sposob na zielone "gluty" w kanalach Baldur`s Gate? Bo strasznie sie z nimi mecze moim barbem. (Baldur`s Gate: Dark Alliance 2)
mario87
w pecetowym BG na takie rózne gluty działały młoty(broń) i chyba magia
Hela
No nie wiem, jak piwerszy raz gralem nekromata, to olalem ten quest a teraz chce to zrobic barbem na 3 poziomie i nie wiem czy nie bedzie mi latwiej wrocic tu pozniej.
Bryla
Mam problem:

Gdzie znaleźć kaktusy z Desert w 3 chapterze ?? ohmy.gif
Aramis
Mam problem:

Gdzie znaleźć kaktusy z Desert w 3 chapterze ??  :o

Nie da sie znaleść wszystkich kaktusów w 3-cim Chapterze. Oto lista "kto i gdzie":

LOBIVIA - Oasis

TOUMEYA - plaża w Besaid

LOBEIRA - kryjówka Le Blanc syndicate w Guadosalam (w skrzyni w jednym z pokoi w "ukrytym" przejściu)

AREQ & ARROJA - lokacja łącząca Gagazet z Calm Lands (tam gdzie jast zejście do "Cave of stolen fayth". Jeżdżą sobie na chocobosie cool.gif .

ISLAYA - Thunder Plains

Kaktusy które można znaleźć dopiero w 5-tym chapterze:
CHIAPA - Kilika Woods, przy wejściu skręć w prawo i wejdź po drzewie.

ERIO - Gagazet. Tam gdzie w FFX walczyło się z Seymourem.

BARTSCHALLA - dom Dony w Kilika

FRAILEA - pogadaj z Marnelą i wykonaj misję.

That's all

Pozdro
mateuszgreloch
Potrzebuję pomocy w Front Mission 4. A mianowicie chciałbym się spytać jakim squadem najlepiej grać żeby nie mieć problemów z przechodzeniem gry. To pytanie kieruję do osób które już grały w FM4 i mają coś do powiedzenia.
-GLD-Cichy
Jest Harvest Moon na PC?jesli tak to podajcie linka lub torrenta. :wink:
yab
Na pc nie ma HM, mozesz emulowac Harvesta z PSX'a przy pomocy epsx lub wg. mnie lepszego harvesta z GBA(Harvest Moon:friends of mineral town), zapomnialem jakim programem, ale to mozesz sie dowiedziec w kaciku emulacji, o reszte(romy,torrenty itp.)musisz sam zadbac
TurekT
Jak ułożyć znicze w Legend of Legaia 2: Duel Saga w pomieszczeniu nazwanym Lizard (ponowne zejście do kanałów), trochę wsześniej dochodzi do drużyny 4 postać laska blondii. Pomóżcie bo Jaskier też nie wie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
The_Reaver_Ultimate
Mam mały problem z Star Ocean 3:
Jak można usunąć pękniętą ścianę w przejściu do Kaddan (tą przedstawiającą kobietę(a wogóle to tyczy się wszystkich ścian)). Mam już te młotki (10 disingretion hammer), naciskam kwadrat, podchodzę do ściany i ... nic. Próbuję nacisnąć X kilka razy, ale nawet ściana nie zaznacza się na zielony kolor. O CO CHODZI?????????????
Offi
Mam problem z ff8.Mowa o pajaku z ktorym walczy sie podczas misji w dollet :jak mozna takowego pajaka zabic?
Niejednokrotnie slyszalem ze mozna to zrobic ale w jakims okreslonym miejscu(hyba na moscie ale tam mi terz nie wyszlo:( ),Podkreslam ze interesuje mnie tylko sposob zabicia go a nie opis ze trzeba przed nim uciekac(po wyzerowaniu mu calego zycia wstaje ale dostaje sie terz 50 ap)

Ps. sory trzcina ze sie tu odzywam ale nie bede zadawal pytan tego typu na innych kanalach.
Bajducha
Mam problem z grą Sudeki ,a mianowicie jestem w jaskini syreny i moim zadaniem jest znalezienie 2-óch pereł pierwszą z nich juz znalazlem podczas poszukiwania drugiej na mojej drodze stanela zagadka z muzyką ,mianowicie mam otdworzyc cos w stylu śpiewu syreny i nie mam pojęcia w jakiej koleiności mam stąpać po przyciskach.Z góry dziękuje
archanioł
Mam mały problem z Star Ocean 3:
Jak można usunąć pękniętą ścianę w przejściu do Kaddan (tą przedstawiającą kobietę(a wogóle to tyczy się wszystkich ścian)). Mam już te młotki (10 disingretion hammer), naciskam kwadrat, podchodzę do ściany i ... nic. Próbuję nacisnąć X kilka razy, ale nawet ściana nie zaznacza się na zielony kolor. O CO CHODZI?????????????
no dobra...podchodząc do ściany naciskasz kwadrat,pokaże ci się opcja:chcesz cy nie chcesz podłożyć ładunek.podkładaszgo i szybko uciekasz,bo może cię trafić...i to wszystko
archanioł
...i już mi pomoc nie potrzebna sam rozwjązałem problem
mario87
są 4 rodzaje dzwięków, trzeba mocno albo lekko przytrzymać X albo O, lub eszybko przyciskać X albo O, dokładnie nie pamiętam jak to szło tongue.gif
Hela
W kazdym razie nie ma to nic wspolnego z "X", bo wszystkie 4 melodie sie gra kolkiem.
Feyt
Jak odblokować tryb Versus w Starocean till the end of time
Józef Smelcerz
Musisz miec paralescus table (do zdobycia w skrzyni za bossem w Aquatic garden) - bonusowy dungeon, między Peterny a Aquios po lewej stronie prerii znajdziesz przejście do Pustej lokacji bez potworów, za to z przejściem wiodącym w dół do Aquatic garden.

Tu już potwory są, ale to żadne ultra twardziele, normalnie na 1 dysku dasz im radę.

jak już zdobędziesz paralescus table to musisz go pokazać Welch (dziewczę od wynalazków) w Craftmen's gulid.

Ale to dopiero na drugim dysku o ile sie nie mylę, po powrocie na Elicoor II.

Aha, w trakcie gry są do zebrania Trading cards i trading cards EX.
Trading cards (4) odblokowują kolejne 4 postacie (na początku masz do wyboru tylko 6 z całej dziesiątki),
Trading cards EX zaś odblokowują nowe kostiumy dla postaci w vs mode (i tylko vs mode, dodatkowe kostiumy dla postaci podczas walk w normalnej grze zdobywasz poprzez Battle trophies).
Leon13th
Help!Utknąłę w Star Wars Kotor 2.Zwiedziłem wszystkie lokacje.Właśnie miałęm trenować Handmaiden na Jedi,a tu nagle znalazłęm się na planecie Telos.Zwiedziłem całą lokację i nic nie moge zrobić.Co mam robić dalej?
plecak
czy orientuje się ktoś czy FM1 i FM2 na psx'a ukazały się poza Japonią ? a jesli nie to czy jest jakiś english patch do powyzszych gier ?
Basior
Gdzie należy iść w Lighthouse'ie, aby dostać dorosłą Emeraldę?

Sprawdzałem na Gamefaq'u, ale tam tylko pisze o jakiejś kolejce podziemnej, której nie mogę znaleść. Jedyne miejsce, które moge odwiedzić w latarni to sklep Joe'go, "księgarnia" i studio TV....

Gdziej jest ta kolejka??
kura
Plecak: z tego, co weim, to Fm1 ukazało się poza Japonią, a Fm2 nie. Słyszałem też coś odnośnie remake'u pierwszesj części, ale nie wiem co, kiedy i na jaką platformę.
Basior: Żeby przemienić Emerale, należy w latarni udać się na taki plac w jednym z rogów tego miejsca (droga prosto od wejścia), tam jest taka słabo widoczna dziura w ziemi, trzeba w nią wejść i przeniesie nas do podziemnej kolejki, dalej droga jest już raczej łatwa, na końcu po scence i krótkiej gadce Emeralda przemieni się w dorosłą kobitę.
_MundeK_
Mój Save ze Star Ocean: The Second Story w Memory Card Manager ma jakiś taki brąowy kolor. Z tego co słyszałem powinien mieć niebieski. Czy kolor ikony wpływa na wyniki w dalszej grze, czy może ikona zmieni kolor jeśli ukończe gre dwoma zestawami postaci question.gif Czy kolor ikony kiedykolwiek się zmieni question.gif Nie chciałbym zaczynać gry od początku bo już wiele tam zrobiłem... Proszę o odpowiedź. Dzięki :!:
Berion
Mam taki problem: Zaciąłem się w nowej Zelda'dzie (minish cup).
Jestem właśnie zaraz po zdobyciu okarynki. Mam się dostać do biblioteki, ale nigdzie nie mogę się zmniejszyć ! (jedyne miejsce to "u szefca", który zmajstrował mi pegasus shoes, ale nie ma z tamtąd żadnego wyjścia - przy drzwiach jest za wysoki próg)... ...

Tak wiem, że jest gamefaqs, ale tam piszą, że trzeba się zmniejszyć i śmignąć po drabince przed biblioteką. Ale gdzie ja mam się zkurczyć?

Jeśli trafi tu ktoś, "na świeżo" i życzliwy wink.gif byłbym rad za odpowiedź... ...
szczurek
po pierwsza: Minish Cap
po drugie: nie chce mi się tego wyjaśniać. Nakreciłem filmik aby wszystko było jasne. Mam nadzieje, że to o to Ci chodziło.
Klik [8MB]
Berion
po pierwsza: Minish Cap
po drugie: nie chce mi się tego wyjaśniać. Nakreciłem filmik aby wszystko było jasne. Mam nadzieje, że to o to Ci chodziło.
Klik [8MB]

Stary.. dzięki! Ale big debil ze mnie!!! O rany! taka lameriada.. wstyd i hańba

jeszcze raz dzięki....
JuR
może głupie pytanie, ale gdzie mogę znalezć Omega Ruins ? :oops: (chodzi oczywiście o FFX)
Ludwa07
W Airshipie zagadaj do Cida i wejdź do menu "Search" i szukaj tej lokacji w okolicach współrzędnych: 70,38
Arik
może głupie pytanie, ale gdzie mogę znalezć Omega Ruins ? :oops: (chodzi oczywiście o FFX)

A na przyszłość - www.k-ff.com
Aramis
Takie głupie pytanie - ile jest pustych nodes na Expert Sphere Gridzie?
luzik
jak wynajac chocobo na calm lands ?probowalem gadac z gosciuwa co jezdzi na jednym ale nie da rady
nie otwozylem jednej skrzyni w Cloister of Trials: Bevelle i nie moge przez to zdobyc animy-jak tam sie dostac znowu ?
opis sytuacji-jestem teraz w sinie ,zara bede walczyl z Seymourem
plz help :?
iaikO
jak wynajac chocobo na calm lands ?

W środkowej części terenu siedzi sobie trenerka chocobo, możesz u niej trenowac ptaszka lub go wynająć.

nie otwozylem jednej skrzyni w Cloister of Trials: Bevelle i nie moge przez to zdobyc animy-jak tam sie dostac znowu ?

Możesz wrócić, ale czeka cie (nie)miła niespodzianka wink.gif

opis sytuacji-jestem teraz w sinie ,zara bede walczyl z Seymourem

No to powodzenia ;p
Aramis
No co Wy. Przecież, aby przejść Cloister of Trials w Bevelle to KONIECZNE jest zabranie skrzyni ze skarbem. Nie mozna go przejsc nie otwierając jej (blokuje droge). Tylko w Besaid i Macalanii spotka nas niemiła niespodzianka przy próbie wejscia do świątyni.

Pozdro
mario87
ehhh mógłby mi ktoś wytlumaczeć gdzie jest DOKŁADNIE celestial weapon Tidusa na Calm Land? wygrałem z panienką te 4 wyścigi, mam celestial mirror, sun crest ale tej broni niemoge znalexć :x we wszystkich faq jest napisane że gdzieś na północy, łaże tam cały czas i nic nie moge znalexc :x
Jakim
na północy jest takie zejście na dół, tez go poczatkowo znaleźć nie umiałem ale poszukaj dobrze. jest tam zejście niżej.
mario87
tam północ jest bardzo duża confused.gif ma szukać bardziej na wschód, zachód czy po środku? i rozumiem że mam szykać od razu przy tym urwisku, tak?
Jakim
północny zachód- czyli na lewo od namiotu i do góry
mario87
dzięki przed chwilą znalazłem biggrin.gif ale już tam szukałem z 5 razy i nic nie było :x

dobra kolejne pytanie wink.gif
co trzeba zrobić aby móc normalnie walczyć z dark aeonami i z bossami z Monster Arena? przez 'normalnie' chodzi mi o to żeby móc ich zabić, jak narazie prawie wszystkie dark aeony ktore spotkałem zadawały mi 99999 obrażeń i wszyscy gineli w jednej turze, a z tego co czytałem na gamefaqs to one mają od kilkuset tys do kilku miljonów HP confused.gif

i jeszcze jak zdobyć celestial weapon dla Lulu? koniecznie trzeba unikać tych 200 błyskawic??

co mi potrzeba żeby wstawić auto phoenix do zbroji?

i ostatnie, jak łatwo zdobywać ap i kase? narazie mam tylko double ap w broni tidusa

---------------

dobra, większosc pytań starych już nieważna ;p jest tylko jedno, jak zdobyć dużo kasy? narazie udalo mi się spotkać 2 mimiców w omega ruins i to wszystko confused.gif teraz zaledwie mam 165k a kasa potrzebna mi jest na przekupienie potworków które dają key lv 4 i 3.....

a tak pozatym zagląda tu ktos jeszcze?? ;p
Ukyo_Tachibana
Musisz miec dobry equip wysoki lv i myslec
Jakim
ma ktos opis po POLSKU do Dark Cloud 2?? chodzi mi nie o opis przejścia tylko tych wszystkich syntez, zdjęć itp.
Ludwa07
Opis do Dark Chronicle (bo tak się zwie Dark Cloud 2;-) był w extrimie w numerze 69
Jakim
:* tak myślałem że gdzieś go widziałem
fajnalx
Witam.Mam problem z Dark Chronicle,nie wiem co dalej robic confused.gif
Jestem w Rainbow Butterfly Woods.Zrekrutowalem Gordona,bo podobno mial byc mi do czegos potrzebny.I nie wiem co dalej zrobic?Na koncu tego Dungeonu jest wodospad i pisze,ze tam jest Boss...Mam taki metlik w glowie i nie wiem co robic...
Jakim
Jestem w tym samym momencie gry. Mam pytanie czy szłeś ścieżka która odbijała w prawo czy do przodu?? I skąd wziąś duzą ilośc kawałków drewna??
Ludwa07
1.Trzeba osiedlić Gordona w GEORAMIE obok lasu.

Jakim ścieżką w dół w drugim rozdziale nie da się iść...to będzię później biggrin.gif
fajnalx
Jestem w tym samym momencie gry. Mam pytanie czy szłeś ścieżka która odbijała w prawo czy do przodu?? I skąd wziąś duzą ilośc kawałków drewna??

Ciagle szlem prosto,w prawo nie da sie wlasnie odbic confused.gif

A co do Ludwy,to nie rozumiem jak mam osiedlic Gordona w Georamie?
Ludwa07

Ciagle szlem prosto,w prawo nie da sie wlasnie odbic confused.gif

A co do Ludwy,to nie rozumiem jak mam osiedlic Gordona w Georamie?

No budujesz tam domek potem podchodzisz do drzwi(i naciskasz X) tam jest opcja wejścia do środka i osadzenia tam mieszkańca....
Jakim
Okej okej jestem juz dalej. Musze teraz wykombinować jakąś rzecz, która pszyśpieszy wzrost roslinki, którą zasadziłem w tym małym bajorku w lokacji z Rainbow Butterfly.
czareq
Dark cloud 2 to dosyć ciekawy kawał softu .Dosyć łatwo leweluje się bronie. Kupujesz lub znajdujesz broń o dosyć wysokich parametrach levelujesz ją do 5 levelu i spectrumizujesz ją. Wówczas otrzymany kryształ syntezujesz z twoją podstawową bronią i gra.Dzieki temu zaoszczedzisz dużo syntetize points niz gdy miałbys ładować parametry
cristalami gdyz tam masz za 1 krysztal 3 punkty statsa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.