Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
villain
Nie widziałeś w akcji graet Gospel?? Załuj synu, żałuj.... :wink:  przypomina co nieco pulse of life. Zaś all lucky 7's to nic specjalnego - imię postaci mieni się tęczowo(jak komenda Limit break przy pełnym pasku), zaś sama postać non stop wykonuje zwykły atak za 7777 jednostek - sorry, żadnych bajerów tutaj.

Ok - dzieki za info - ale linka nie masz rzadnego albo nie masz pomyslu skad cos takiego zassac ???
Józef Smelcerz
Sorry - nie znam takowych linków..
Anonymous
czy ktoś wie jak dostać sie w ffX do bevelle po zdobyciu airshipa. I jeszcze jedno skąd się wzięły dark aeon's
Sergio
Nie da sie wrócić do Bevelle. A Dark Aeony to jacyś światynni strażnicy czy coś... (pipi) wie tongue.gif
Anonymous
DO jasnej piz.. to jak moge zdobyć sekretny przedmiot z bevelle jeżeli nie zdobyłem go wcześniej. BO przez to nie moge zdobyć animy i mangus sisters!!
Ozi
Ja mam pytanko chopaki. Udało się komukolwiek pokonać Omega Weapona z FF8 bez używnia niewidzialności??? Męczę się nad takim osiągnięciem do PANTEONU i powoli zaczynam wątpić czy to je możliwe? Jest jakiś twardziel któremu się to udało???
True
To jest mozliwe i nie jest wcale trudne laugh.gif
rekin
Ja mam pytanko chopaki. Udało się komukolwiek pokonać Omega Weapona z FF8 bez używnia niewidzialności???  Męczę się nad takim osiągnięciem do PANTEONU i powoli zaczynam wątpić czy to je możliwe? Jest jakiś twardziel któremu się to udało???

Ozi, tu każdy pokonal Omegę Weapon bez "niewidzialności".
Ozi
To ja przepraszam biggrin.gif
Sergio
Rekin: nie możesz mówić że każdy, różni som ludzie no nie? smile.gif
Anonymous
Mam pytanko, a w sumie raczej prośbe - czy znacie jakieś hasła do komendy input na statku cida
yab
FF7. Co się stanie gdy materia osiągnie najwyższy poziom? Dostaje jakieś specjalne właściwości?

nara
True
FF7. Co się stanie gdy materia osiągnie najwyższy poziom? Dostaje jakieś specjalne właściwości?

nie ma zadnych specjalnych wlasciwosci, dostajesz jedynie 2 taka materie tyle ze na 1 poziomie
Ozi

To w jaki sposób można przetrwać ten cholerny atak "Terra break"? Cholerstwo jest fizycznej natury i nawet przy Vitality = 255 i "Protect" jedna "gwiazdka" zabiera 2500 hp. A takich gwiazdek leci gdzies około - bodajże - dwunastu. NO I ???

A co powiecie na próbę pokonania tejże Omegi na takich warunkach?:

-bez używania niewidzialności

-bez magii (czy to używanej w czasie walki czy też podpiętej pod statsy(wyjątkiem jest ochrona przed magią statusową - Omega zawsze odpala "Death" więc trzeba się przed tym zabezpieczyć))

-bez GF-ów

Generalnie - czyściutkie postacie (jak ktos chce se życie utrudnić to można spróbować jedną postacią) z komendami Attack i Item. Ktoś chętny ???
Ozi

To w jaki sposób można przetrwać ten cholerny atak "Terra break"? Cholerstwo jest fizycznej natury i nawet przy Vitality = 255 i "Protect" jedna "gwiazdka" zabiera 2500 hp. A takich gwiazdek leci gdzies około - bodajże - dwunastu. NO I ???

A co powiecie na próbę pokonania tejże Omegi na takich warunkach?:

-bez używania niewidzialności

-bez magii (czy to używanej w czasie walki czy też podpiętej pod statsy(wyjątkiem jest ochrona przed magią statusową - Omega zawsze odpala "Death" więc trzeba się przed tym zabezpieczyć))

-bez GF-ów

Generalnie - czyściutkie postacie (jak ktos chce se życie utrudnić to można spróbować jedną postacią) z komendami Attack i Item. Ktoś chętny ???
True
czlowieku cos sie uparl na tego Omege toz to kompletnie na sile.
ja cala gre przechodze bez urzywania gfow, omege rowniez.
co sie tyczy jeszcze omegi to mozna go spokojnie przjsc bez magii, nawalajac samymi limitami i laczac sie itemami
_MundeK_
co sie tyczy jeszcze omegi to mozna go spokojnie przjsc bez magii, nawalajac samymi limitami i laczac sie itemami

Ja tak zrobiłem smile.gif I love this saga
Ozi

A po co ładujesz staty postaci na maksa? Toż to zupełnie na siłe smile.gif Uparłem się, bo lubię życie se utrudniać i w ogóle to jezdem uparty i upierdliwy...

Tak na serio - sam musisz przyznać, że przeciwnicy w Fajnalach do wymagajacych nie należą (poza niechlubnymi wyjątkami - vide "baranki z FF 9). Po napakowaniu postaci walki robią się jeszcze nudniejsze - no to se wymyslam różne idiotyczne utrudnienia do walk z Weaponami. Co w tym dziwnego? Jeden lubi nabijać staty; inny walczyć tak aby se samemu tę walkę utrudniać. Ot, dlatego się pytam czy się to komu udało, albo czy chociaż próbował.
]-X-[Hunter][
Mnie w RPG nie rajcuje pakowanie ostaci tylko zrobienie ich jak najbardziej użytecznymi w walce typu, dodanie odpowiednich zdolności typu Auto Potion Life itp Counter i wszystko co może mnie uratować w trudnej sytuacji. Weapony pokonałem w FF VII na 72 levelu nie było to trudne tylko trzeba było mieć na każdego odpowiedni sposób. Nie ma teraz czasu by się nad tym rozpisywać ale może kiedyś napisze moje porady co do walk z Weaponami. Niewiem jak ludzie mogą mieć problemy z niektórymi Bossami w Finalach ja osobiście nie miałem problemów z Bossami a jako pierwszy na podwórku z pośrób 5 osób które równocześnie rozwalały Ostatniego Bossa w FF 9 pokonałem go !! No ale co się chealić każdy to zrobił hłe hłe... No to jest to co o tym myśle...
_MundeK_
A ja właśnie lubię nabijać statystyki postaciom. Jest to dosyć żmudne zajęcie ale się opłaca. Wg mnie jest to także potrzebne do ukończenia gry na 100% i wyciśnięcie z niej ostatnich soków.
True

A po co ładujesz staty postaci na maksa? Toż to zupełnie na siłe smile.gif Uparłem się, bo lubię życie se utrudniać i w ogóle to jezdem uparty i upierdliwy...

Tak na serio - sam musisz przyznać, że przeciwnicy w Fajnalach do wymagajacych nie należą (poza niechlubnymi wyjątkami - vide \"baranki z FF 9). Po napakowaniu postaci walki robią się jeszcze nudniejsze - no to se wymyslam różne idiotyczne utrudnienia do walk z Weaponami. Co w tym dziwnego? Jeden lubi nabijać staty; inny walczyć tak aby se samemu tę walkę utrudniać. Ot, dlatego się pytam czy się to komu udało, albo czy chociaż próbował.

1. nawet Mundek przechodzi omege bez uzywania czarow itp. wink.gif
2. czy ja lubie nabijac statsy? raczej tak. Mam tez mam zasade ze jak biore sie za jakiegos rpega to rozkladam go na czynniki pierwsze a potem biore sie za dopakowanie postaci na max wlasnie. Daje mi to swego rodzaju satysfakcje ;]
3. jezli uwazasz ze tylko potrafie nabijac statsy, to chyba nie wiesz jak bardzo sie mylisz ... W konkursach na przechodzenie gry na najnizszy poziom doswiadczenia na koncu gry mam bardzo bobre wyniki i jeszcze nikt nie pomyslal o ich przebiciu ... moze dlatego ze jest to bardzo trudne ? icon_twisted.gif Jezli chcesz ,,zrobic wrazenie" to przebij mnie w notowaniach z ff7 i 9 (8semka odpadla;). Tu masz pole do popisu wink.gif

btw wkurzyles mnie troche tym postem wink.gif

update:

Hunter: ja pokonalem weapony w ff7 na 60 lv bez kotr z 1 ostatnia bronia,
a ostatni boss z ff9 to ciota
Ozi

1. nawet Mundek przechodzi omege bez uzywania czarow itp. wink.gif
2. czy ja lubie nabijac statsy? raczej tak. Mam tez  mam zasade ze jak biore sie za jakiegos rpega to rozkladam go na czynniki pierwsze a potem biore sie za dopakowanie postaci na max wlasnie. Daje mi to swego rodzaju satysfakcje ;]
3. jezli uwazasz ze tylko potrafie nabijac statsy, to chyba nie wiesz jak bardzo sie mylisz ... W konkursach na przechodzenie gry na najnizszy poziom doswiadczenia na koncu gry mam bardzo bobre wyniki i jeszcze nikt nie pomyslal o ich przebiciu ... moze dlatego ze jest to bardzo trudne ? icon_twisted.gif Jezli chcesz ,,zrobic wrazenie\" to przebij mnie w notowaniach z ff7 i 9 (8semka odpadla;). Tu masz pole do popisu wink.gif

btw wkurzyles mnie troche tym postem wink.gif

update:

Hunter: ja pokonalem weapony w ff7 na 60 lv bez kotr z 1 ostatnia bronia,
a ostatni boss z ff9 to ciota

Jeśli chodzi o notowania, to trafiasz kulą w płot. I ja mam swoje wpisy w Kąciku RPG (pod inną ksywką) i także nie mam się czego wstydzić. Jednak nie w tym rzecz. Ty lubisz zaimponować swoim znajomym czy to napakowanymi postaciami (chyba każdy "poważny" erpego-maniak rozkłada na czynniki pierwsze gierki za które się bierze) czy też najniższym levelem na jakim przechodzisz gierkę. Oki - twoja sprawa. Ja natomiast cieszę się gdy mogę powiedzieć - patrz, pokonałem Ruby Weapona bez używania jakiejkolwiek materii! I bynajmniej nie chodzi tu o zaimponowanie komuś (jeżeli już, to chyba tylko ilością determinacji jaką muszę z siebie wykrzesać, żeby spędzić przy tej walce te 2 godziny i 17 minut) a jedynie o satysfakcję, iż jestem pierwszą osobą, która to zrobiła.

A jeśli chodzi o Omegę - ot, uważam za bardzo trudne (jeśli nie niemożliwe) wygranie walki na podanych przeze mnie warunkach. TYLKO dlatego jestem zainteresowany opiniami z waszej strony - da się czy się nie da???

P.S. Nie wiem, w którym z moich postów wyczytałeś, iż uważam, że potrafisz tylko nabijać statsy - nic takiego nie pisałem. Nie mam też zielonego pojęcia czym to Cię tak bardzo wkurzyłem. Widać jestem "yntelygentny inaczej". biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
]-X-[Hunter][
Szczeże mówiąc też pakuje postacie na max ale to dopiero na końcu nie w czasie gry !! Tak dla przyjemności i satysfakcji i nie mówei że jestem super extra chiper bo pokonałem tam kogoś poprostu mówie że lubie mieć zawsze przewage nad przeciwnikiem dlatego uzbrajam się w różnego typu obroone zdolności. Każdy oże tak jak może :wink:
rekin

nie ma zadnych specjalnych wlasciwosci, dostajesz jedynie 2 taka materie tyle ze na 1 poziomie

Jeśli naladujesz wszystkie na master z danego typu, to dostajesz master materie. Są ich 3. Stwarza to nowe możliwości linkowania.

Mamy nowego hardkorowca w naszym gronie - Oziego. LOL
Ozi

Mamy nowego hardkorowca w naszym gronie - Oziego. LOL

Skończmy tą idiotyczną dyskusję, bo czegokolwiek bym nie napisał - i tak będę dla Was (a przynajmniej znakomitej większości) LAMEREM. Zadaję proste pytanie a słyszę tylko idiotyczne przechwałki, że co to nie my, że Omegę to z zamkniętymi oczyma i że w ogóle to nim zaczniecie grać to już jesteście ekspertami od konkretnej gierki - gratuluję dobrego samopoczucia i tolerancji wylewającej się z waszych postów wszystkimi możliwymi dziurami. I jeszcze jedno - zero konstruktywnych porad i odpowiedzi!!! Dzięki chłopaki. :wink: :!: :wink:

A Tobie rekin powiem - idź się utop! biggrin.gif

RESPECT FOR True_Bobo !!!
rekin
Sam tego Ozi chcialeś...
Przejrzalem jeszcze raz poprzednie posty i nie natrafilem na nikogo, kto cię nazwal lamerem. Spisek ?
Jakiej pomocy od nas oczekujesz ? Czy da się pokonać Omege na "twoich" warunkach ? Nie. Wystarczy ?
I jeszcze jedno - zero konstruktywnych porad i odpowiedzi!!!

Chcesz, żeby ktoś ci napisal: \"użyj Gamesharka\" ?
I ja mam swoje wpisy w Kąciku RPG (pod inną ksywką) i także nie mam się czego wstydzić

Ja mam PS3 w szafie wink.gif Jeśli nie potrafisz udowodnić swoich wyczynów, to nie chwal się (to chyba będzie dobre slowo) nimi.
bo lubię życie se utrudniać i w ogóle to jezdem uparty i upierdliwy... 

Dać ci questa ? Pokonaj Emeralda na 50 lv. , bez używania materi, limitów, przedmiotów, KOTR i szczęścia wink.gif Daj znać, czy to możliwe.

Czego ty się spodziewaleś ? Uścisku dloni zgredów ? Zmiany rangi z "nieznajomego" na "hardkorowca" (bo chyba ten numer z dwoma takimi samymi postami już nie przejdzie) ? Tekstów w stylu: "Jesteś debest Ozi. Ja myślalem, że Omega to ostatnia litera chińskiego alfabetu, a ty chcesz pokonać ją "bez niewidzialności" ".
Dlaczego większość "nieznajomych" chce wszystkim pokazać, jacy są "masta" ? Takich Ozich bylo tu wielu... Jeśli chcesz popisać się wiedzą ,lub umiejętnościami, to odpowiedz na jakieś pytanie z Kącika RPG, lub napisz coś mądrego na jeden z tematów.
Zawsze możesz zalożyć wlasny temat "osiągnięcia Oziego do wglądu". Może znajdziesz swoich fanów ?
Ozi
Oficjalne i szczere przeprosiny dla rekina i wszystkich biorących usdział w dyskusji przeze mnie sprowokowanej. Jak się jest nieopierzonym kurakiem to trza mordę zamknąć a nie klepać dziobem na lewo i prawo. Może się zamknę i pójdę już. Co tu będę tak sam siedział, no nie???
_MundeK_
Ja mam PS3 w szafie wink.gif Jeśli nie potrafisz udowodnić swoich wyczynów, to nie chwal się (to chyba będzie dobre slowo) nimi.

Ja bym się moimi pochwalił, ale jak napisałem do HIVa, że jak nabijałem do Panteonu Gwiazd i mi się instalacja elektryczna spaliła to mnie do rodzynów wsadził laugh.gif Nie daję STARowi memorki na potwierdzenie bo mi mazaka wyśle tongue.gif
True

Ja bym się moimi pochwalił, ale jak napisałem do HIVa, że jak nabijałem do Panteonu Gwiazd i mi się instalacja elektryczna spaliła to mnie do rodzynów wsadził laugh.gif Nie daję STARowi memorki na potwierdzenie bo mi mazaka wyśle tongue.gif

mundek ... LOL & ROTFL
_MundeK_
mundek ... LOL & ROTFL

Nie śmiej się tylko luknij PSX eXtreme #74 - rodzyny smile.gif
white-zombie
Mój kumpel pyta się jak usunąć limit 9999hp u postaci w FF X.Jaki potrzebny jest do tego przedmiot i gdzie go zdobyć?
Józef Smelcerz
Musisz se zrobić zbroję z Break hp limit. do tego potrzebujesz 30 sztuk Wings to discowery(Można wygrać od Shinryu na monster arenie).
HunterX
... 1 (lub 2 za Overkill) - mowa oczywiście o wygranej walce z delikwentem. biggrin.gif
white-zombie
Dzięki Józek , masz browara od mojego kumpla(VIP:) jak chcesz to mogę ci go wysłać mailem cool.gif
Diabeu
Musisz se zrobić zbroję z Break hp limit. do tego potrzebujesz 30 sztuk Wings to discowery(Można wygrać od Shinryu na monster arenie).

icon_twisted.gif albo przekupywać Great Marlboro na MA, za około 540 tysiaków daje tak z 4 sztuki icon_twisted.gif
HunterX

icon_twisted.gif albo przekupywać Great Marlboro na MA, za około 540 tysiaków daje tak z 4 sztuki icon_twisted.gif

Opłacalne jak cholera hehe. Ta opcja jest dla tych, co:
# mają za dużo Gil'ów i nie mając co z nimi robić;
# baaaardzo im się nudzi.

Reszta niech sobie odpuści Malboraka. icon_twisted.gif
white-zombie
Dobra teraz moje pytanie :jak do cholery mogę zdobyć przedostatnie zakończenie w Chrono Trigger question.gif
True
musisz pokonac lavosa po ubiciu azali
white-zombie
Dzięki już się zabrałem do pracy biggrin.gif .
Dakar

Ciekawe jak mam go pokonać z 9999hp na blacie , a ten jego Eraser ciągle mnie zabija(stoeproof i stoneward nie działają)?
I gdzie mam zdobyć HPsphere?
yab
Stoneproof/ward nic tu nie pomoże. Nawet ribbon nie pomaga. To tylko taka animacja. Nie ma ochrony przed Eraser.
HP sphere możesz dostać na Monster arenie od Ironclad'a.

nara
The_Reaver_Ultimate
Ja dopowiem, że Wings of Discovery można zdobyć używając Bribe na Malboro płacąc mu ok. 500.000 - 600.000 gil (muszę sprawdzić gamefaqs, bo dokładnie nie pamiętam) i dostaje się wtedy 4 sztuki.
Dakar
Tylko czemu bribe na Malboro działa umnie dopiero za drugim razem,co razem kosztuje mnie 1200000.
The_Reaver_Ultimate
Tylko czemu bribe na Malboro działa umnie dopiero za drugim razem,co razem kosztuje mnie 1200000.

tego to nie wiem GYAHAHAHHA (szczerze to jeszcze nie Bribowałem Malboro)

Mały update: w jednym z faqów na gamefaqs podane jest, że trza roślince zapłacić ok. 540000 i nie zawsze to będzie 4.
Watari

Mały update: w jednym z faqów na gamefaqs podane jest, że trza roślince zapłacić ok. 540000 i nie zawsze to będzie 4.

czasem czeba wiecej czasem mniej..ale radze dac wiecej i miec z glowy za 1 razem icon_twisted.gif
The_Reaver_Ultimate
i jeszcze jedno. Wyczytałem, że jak za pierwszym razem Bribe się nie uda, to za drugim trzeba zapłacić trochę mniejnp. zapłaciłeś 500000, a ten sobie nie poszedł, to zadrugim daj mu 250000.
Watari
to nie tak

jak dales 40000 a miales dac 50000
to nastepnym dasz 10000 i masz go z glowy biggrin.gif
wsm
No coz ja nie potrzebuje zadnej pomocy w zadnym RPG wink.gif

Szybciorem potrzebuej informacji nt Icewind Dale 2(...)

sorry za offtropa ale nie moglem sie powstrzymac ;p
Miłosz
Cześć ! Mam mały problem w FFX:
1. Gdzie można zdobyć Return Sphere ??
2. Mam założoną broń ze zdolnością Zombie Ward, Seymour Flux zadaje mi ten cios Lance of Atrophy postaci, która ma założone Zombie Ward, potem robi Full - Life i po zawodniku. Jak temu zapobiec ?? W poradniku pisze, że trzeba mieć Zombie Ward/Proof, ja mam Ward czy to wystarcza, żeby moja postać przeżyła Full - Life ??
Józef Smelcerz
wszelkie wardy chronią tylko caasem pred danym typem ataku, a niektórzy przeciwnicy posiadają ataki, które zakładają ataki ze 100% skutecznością i tu jedyną słuszną obroną są zdolności z cyklu *-proof. Musisz se zrobić zbrojkę z zombie proof.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.