Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Agent_Man
A ja potrzebuje helpa w Morrowindzie. Czy mozna gdzies dostac/zrobic w dobrej cenie/znalesc jakies ciuchy (Szata maga mile widziana) ,które mają w sobie czary "Bound armoor,gauntlets,boots i Bow" ? Bo postac mam na tyle wątłą ze ledwo idzie z ciezką zbroją, a ma ja jako skill. Czy jednak pozostaje tylko skillowanie Siły ;/ ew zucanie co chwile ww czarów "ręcznie"?
I czy da sie zrobic zaczarowane zbroje/ciuchy , w których efekt jest ciągły (po zalorzeniu mamy caly czas) ?
mario87
da się zrobić taki przedmiot ale musisz miec kamień dusz z duszą lunatyka (możliwe że jeszcze jakiś potworek moze być ale nie pamiętam)
oczywiście im lepszy kamień tym lepiej i najlepiej żeby przedmiot w którym będzie ten czar był deadryczny
Basior
Ja mam pytanie do Xeno 1. Mam wersje Kalisto (RIP). I w momencie scenek (demek) wyskakuje jakiś obrazek i następuje zwis. Czy jakaś możliwość aby poleciało dalej?
Tomita
A ja chcialbym sie zapytac co sie stalo z tidusem w FF X , on byl tylko snem badz marzeniem Yuny?? czy po prostu cos go zmusila to powrotnego przejscia do swego czasu:/ tylko nie kumam jak mogl tam sie copfnac jak on zostal zniszczony przez Sina
Canis
A ja mam problem z grą o której nikt na razie nie wspomniał w tym temacie.Chodzi mi o Tactics Ogre-lets us cling together.W pewnym momencie gry pojawia się lokacja questowa-nie pamietam jak się nazywa-ale jest w lewym górnym krańcu mapy i jest to jakiś dungeon.Nie byle jaki bo 100 poziomowy.Cały czas mowa była tam o jakimś"fireseal'u"-jakiś magiczny kamień chyba.Przeszedłem wszystkie poziomy,pokonałem bossa i...nic!Po prawdzie,to nazbierałem trochę zabawek,pojawiał się nawet gostek co uczył mnie fajnych technik,ale odnoszę wrażenie że nie zaliczyłem tego questu w 100% i mam niedosyt:(.Czy ktoś może mi pomóc i wie o czym mówię?
2DH
QUOTE(Tomita @ 8 09 2005, 18:45)
A ja chcialbym sie zapytac co sie stalo z tidusem w FF X , on byl tylko snem badz marzeniem Yuny?? czy po prostu cos go zmusila to powrotnego przejscia do swego czasu:/ tylko nie kumam jak mogl tam sie copfnac jak on zostal zniszczony przez Sina
*

Z tego co ja wyczaiłem to Tidus wraz z całym starożytnym, dalece rozwiniętym technicznie Zanarkandem był snem faith - czyli summonerów, którzy zdając sobie sprawę z niechybnej klęski przeciwko zmechanizowanej armii (nie pamiętam w tej chwili już czyjej) postanowili utrwalić to skazane na zagładę miasto przynajmniej jako sen. Odnośnie Twojego pytania o to co się z Tidusem stało to jedynie moich własnych spekulacji udzielić Ci mogę. Myślę, że Tidus po tym jak ostatecznie zniszczył Sina i pozwolił wreszcie odpocząc służącym przecież do walki przeciwko Sinowi faithom, a co za tym idzie przestał być ich snem i w efekcie zdematerializował się, został po prostu włączony w poczet rezydentów Farplane. Wiem że nie zostało wykonane na nim sending, ale przez ostatnią część gry wiedząc, że zniknie gdy zniszczy Sina zaakceptował swoją własną śmierć, a jak wiadomo, ze scenki z matką Tidusa na Farplane, dusze ludzi, którzy już za życia zaakceptowali śmierć (o ile życiem można nazwać egzystencję w realnym świecie tysiącletniego snu) w efekcie trafiają na Farplane.

Wiem, że trochę to zagmatwane, ale mam nadzieję że cokolwiek Ci to pomoże. Jeśli jeszcze jakieś wątpliwości będą Cię nękały wal śmiało znów.
Dark Squall
Mam problem z sh2. Mam wszystkie demony Kuranda i Yuriego dopakowane na maxa, wszystkie cresty ułożone poprawnie i jest lipa nie moge zdobyć Dark Seraphina. Ma to jakieś znaczenie,że jestem przy drugim przejściu? bo przy pierwszym nie zdobyłem.
RockBoyy
Nie znam odpowiedzi na wasze ostatnie pytania tongue.gif. Co do Tidiusa to wiem że sie "cofnął" ale nie pojałem dlaczego i w jaki sposób tongue.gif.
Moje pytanie jest jednak inne:
Udało sie komuś rozwalić Bossa z 80 poziomu Cloister (jest to ostatni kolo przed Tremą... Ponoć ostatni tongue.gif )
Jeżeli udało sie komuś tego dokonac prosze o jakieś tipy, podpowiedzi i w ogole wszystko co moze pomóc
W przeciwnym razie h*j mnie strzeli, bo ile razy mozna podchodzić do jednego bossa (i to nawet nie jakiegos glownego :[ )

Prosze o pomoc i dziekuje z gory
2DH
Tidus się nie "cofnął" tylko przeniósł w przyszłość. Technologicznie zaawansowany Zanarkand z początku gry to przeszłość. Przeniósł się po to, żeby zniszczyć Sina, a przeniósł się w ten sposób, że Sin zwyczajnie wyssał go ze snu fayth.
RockBoyy
Wiem wiem, nie zastanawialem sie nigdy nad tym, mniejsza o to tongue.gif
Doszedl w ogole ktos na 80 poziom cloister (do ostatniego bossa przed Tremą)?????????
2DH
No strategia jest jak na każdego innego bossa. Podepnij Cat-Nipa Gunnerowi i wal Happy Trigger. Poza tym sporo Soft'ów, bo akcesoria przeciw zamianie w kamień nie działają i przedmiotów leczących oraz Phoenix Down'ów.
bebopboy
wie może ktoś jak zrekrutować wszystkie 177 postaci w Radiata S.??
Miłosz
Ostatnio odpaliłem sobie starego sejwa z Final Fantasy X i postanowiłem pozdobywać ostateczne bronie dla postaci. W poradniku PSX Extreme jest napisane, że aby zdobyć WORLD CHAMPION dla Wakki należy posiadać Celestial Mirror i uzyskać 2 lvl drużyny Tidusa w Blitzball'u (wygrać conajmniej 5 gier). Przed chwilą zdobyłem Celestial Mirror i wygrałem 7 gier w Blitzball'u, a ten cały barman w Luca nie chce dać mi ostatecznej piłeczki dla Wakki confused.gif Wiecie co z tym zrobić?
Arox
Trzeba wygrać cały turniej albo ligę.
defkid
Witam

ja chcialem sie dowiedziec w sprawie FFVII... kiedys w to gralem i myslalem, ze Aeris ginie pod koniec 1CD i nie da jej sie ozywic... a widzialem tez screeny z gry 1 screen i 2 screen gdzie Aeris ma 74lv. i jest w party z Cloudem i Vincentem... czy to normalne? da sie zrobic cos takiego, czy to podpucha?

sorrki, moze denne pytanie ale gralem w to bardzo dawno temu:P
Sizzzu
to podpucha... nie da rady ozywic Aeris
Dark Serge
Ja tam nie wiem, ale pytam - urodziłeś się, defkid, wczoraj ? Sprawa stara jak świat i jedyne co z tej plotki jest prawdą to to, że Aeris zginęła.

Bez AR czy innego GS'a nie będziesz miał Aeris żywej po jej śmierci, a to i tak Dummy jest (coś jak Ayanami w NGE ;P)
kopaa
QUOTE(Agent_Man @ 8 08 2005, 05:46) *

A ja potrzebuje helpa w Morrowindzie. Czy mozna gdzies dostac/zrobic w dobrej cenie/znalesc jakies ciuchy (Szata maga mile widziana) ,które mają w sobie czary "Bound armoor,gauntlets,boots i Bow" ? Bo postac mam na tyle wątłą ze ledwo idzie z ciezką zbroją, a ma ja jako skill. Czy jednak pozostaje tylko skillowanie Siły ;/ ew zucanie co chwile ww czarów "ręcznie"?
I czy da sie zrobic zaczarowane zbroje/ciuchy , w których efekt jest ciągły (po zalorzeniu mamy caly czas) ?

Da sie ale zeby zaczarowac efekt na stały, musisz posidac czar jakim chcesz zaczarować np- Jezeli chcesz zeby przedmiot podnosil twoja sile na stale, musisz miec czar premii do sily kumasz? oczywiscie treba posiadac kupe kasy, kamien z dusza golden sainta albo lunatyka, oraz nabjardziej bedzie sie to oplacalo z przedmiotem ktory ma doskonałą pojemnośc. np wspaniał amulet,wspaniały pierscien. pozdro
Yanckes
Witam mam pytanie odnosnie gry Dark Chronicle a bardziej pod znanmy jako Dark Cloud 2:
1.chcialem sie dowiedziec jak! spelnic 7 warunek georamy w Sindain,odrodzenie Elder Jurak's Branch(Elder Jurak's Branch restored)
2.a takze ten warunek 3 w Balance Valley, odzyskanie Crystal Prayer Site (Crystal Prayer Site restored)
P.S zagladalem do poradnikow ale nie bylo wytlumaczone jak to zrobic confused.gif
z gory dziekuje za odp i pozdrwiam smile.gif
Ludwa07
Coby uzyskać odrodzenie Elder Jurak's Branch zasadź co najmniej 10 drzew a co doCrystal prayer site to musisz spełnić warunek 1- Lower prayer site restored oraz osiedlić w georamie księdza Bruno( w kościele).Bruna możesz skaptować w kościele w pierwszym mieście wykonując quest(zgaszenie świeczek w kościele)
Yanckes
Dzieki w sprawie crysla prayer to faktycznie trzebabylo postawic kosciół ,pamietam ze wstawialem ale bruna nie pakowalem do niego (shit!) a jezeli chodzi o restored jurak Branch to po wstawieniu 10 drzew nic sie nie dzieje moze ja musze przejsc troche fabuly?poniewaz jest na 3 boss'ie no nic zobacze czy cos sie pozniej zmieni jezeli nic to sie odezwe wink.gif Thx
dnaost
Witam!
Mam pytanie związane z grą Baldur's Gate 1 i 2 na PS2. Czy podczas gry w dwie osoby można wskrzesić towarzysza, który zginął? sad.gif A jeżeli tak to jak?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOMODO
Ratunku ludzie. Ozloce kazdego kto mi zdradzi jakis LATWY sposob na wykonczenie Adel (trzymajaca Rinoe) na poczatku 4 plyty Final Fantasy VIII. Help me somebody please!:)
Jakim
lol lecz rinoe i ładuj w adel;] Nie wiem ale ta walka jakoś nigdy nie sprawiała kłopotów.. gorzej z ostatnia.. kilka dni się męczyłem.
Ludwa07
Uuuuuuu to było dawno biggrin.gif Nie używaj ataków obszarowych,załóż regen na Rinoe. W sumie ta walka nie była trudna cool.gif -ostatnia też nie była trudna: aura+ Lion Heart i "po ptokach"
KOMODO
Nie no Adel nie jest trudna, zwazywszy ze po jednej jej Ultimie 2 postacie nie zyja, jedna jest na wykonczeniu, nawet gdy posiada Shell. A czy nie wydaje wam sie ze Square przehielo pale? To znaczy przez calutka gre serwuje latwych bossow by nagle zapodac takieg ktorego nie sposob rozwalic. Nie pakowalem specjalnie teamu bo i nie bylo takiej potrzeby, a tu masz:/.
Jakim
no mówię to zalezy.. ja ją za 1 razem pokonałem;] może włączyło m się easy:D
Chicken
QUOTE(dnaost @ 6 12 2005, 11:16) *

Witam!
Mam pytanie związane z grą Baldur's Gate 1 i 2 na PS2. Czy podczas gry w dwie osoby można wskrzesić towarzysza, który zginął? sad.gif A jeżeli tak to jak?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Podzejdź do save pointu!!!!
Blok
FFX. Może ktoś powiedzieć co daje MP i HP Stroll? Za chuja nie umiem wyczaić co to jest. Dostaje sie zbroje z takimi właściwościami po zaciukaniu kaktusa. W ogóle dobre to jest i/lub użyteczne? Teraz jestem na statku Al-Bhed po zniszczeniu Home...
are91
Ogólnie jestem lamer w eRPeGach, i mam parę pytań:
1.Ostatnio odkurzyłem Final Fantasy VIII, i może mi ktoś wytłumaczyć jak efektywnie rozwijać postać (te sprawy z magią itp.)
2. Jak w Morrowindzie tworzyć własne zaklęcia (może parę słów o rozwoju postaci przy okazji biggrin.gif )
Sizzzu
co do FF VIII i magi to odsylam do tego artykulu Junction
MAjSTER
QUOTE(Trzcina @ 9 07 2003, 10:09) *

No coz ja nie potrzebuje zadnej pomocy w zadnym RPG wink.gif Ale tutaj ladowac pytanka a propo WSZYSTKICH RPG czyli i na PC i na konsole i nawet na X'boxa wink.gif (taki maly zarcik tongue.gif) A wiec ladowac pytanie, czekac na odpowiedz, jesli ktos da inne pytanie to czekac dalej i szukac odpowiedzi wink.gif Ale sadze ze mamy na tyle milych userow forum ze jesli tylko beda mogli pomoc to zrobia to od razu wink.gif Aha i prosze tutaj nie pisac NIC wiecej jak pytania, lub tez odpowiedz na nie smile.gif

no dobra ja mam maly problem z dragon qest 8 . Nie wiem jak ma zrobic najlepszy boomerang w grze pszepis byl w czarnej cytadeli i bylo tam ze jakis boomeran z jakas potezna bronia wiec pytam jaki boomerang i jaka mam bron scalic co ???

QUOTE(Blok @ 8 01 2006, 14:45) *

FFX. Może ktoś powiedzieć co daje MP i HP Stroll? Za chuja nie umiem wyczaić co to jest. Dostaje sie zbroje z takimi właściwościami po zaciukaniu kaktusa. W ogóle dobre to jest i/lub użyteczne? Teraz jestem na statku Al-Bhed po zniszczeniu Home...

te cudenka daja ze gdy chodzisz - tak powali i nie biegasz to wolno odzyskujesz hp i mp ffx mam na 100% wiec mozesz tu pytac o wszystko gralem w ta gre 3 miesiace non stop tak mnie wciagnela biggrin.gif
are91
Dobra, a teraz mam takie pytanie:
Jak walczyłem z tym niby prezydentem (CD1) to teraz po walce Zell jest "niebieski", i ma ikonkę taką przy statusie. Co to jest i jak się tego pozbyć?
Sizzzu
uzyj Esuny
are91
QUOTE(Sizzzu @ 11 01 2006, 13:16) *

uzyj Esuny

No tak, pewnie mogę też użyć Remedy, ale co to jest, i jakie ma skutki?
are91
Huh, świetna gra (FF)! Cholernie wciąga. Tak się zastanawiam, czy nie kupić FFX. I tu znowu mam pytanie: jak wygląda sprawa dialogów? Wiem że są mówione, i chodzi mi oto jak szybko się zmieniają, czy można włączyć napisy, zatrzymywać je czy coś. Nie znam wystarczająco dobrze angielskiego. W FFVIII wszystko rozumiem, ale tam tekst sobie sam przewijam...
MAjSTER
QUOTE(are91 @ 11 01 2006, 16:29) *

Huh, świetna gra (FF)! Cholernie wciąga. Tak się zastanawiam, czy nie kupić FFX. I tu znowu mam pytanie: jak wygląda sprawa dialogów? Wiem że są mówione, i chodzi mi oto jak szybko się zmieniają, czy można włączyć napisy, zatrzymywać je czy coś. Nie znam wystarczająco dobrze angielskiego. W FFVIII wszystko rozumiem, ale tam tekst sobie sam przewijam...

ffx to zamocna gra teraz kosztuje kolo 40 zl orginal uzywany lub nawed mniej kup koniecznie bo warto . dialogi sa muwione tylko przy waznych dla fabuly rozmowach przewijaja sie wolno tak ze na pewno przeczytasz . mozna je skipowac . ale jak juz bedziesz kupowac to kupuj tylko wersje pal ma ona dodatkowe bosy w posteci dark eonow ( przyzwan ) i za mocnego dark bosa na koncu ( klepiesz go przez ponad godzine ^^ ) WARTO ! ! ! a i na napisach mozesz chyba palze wcisnac ale to info na 99%
Sizzzu
Tak FFX jest gra warta kazdej zlotowki wiec kupuj smialo... a najlepiej jak bedziesz kupowac to poszukaj wersji z bonusowym DVD na ktorym znajduje sie sporo dodatkow ...
Co do FFVIII to skad ja moge wiedziec co na Ciebie rzucil ten Boss hyh.gif Z tego co napisales to walczyles z prezydentem zombiakiem a potrafi on narzucic Silence, Berserk, Curse, Darkness i Slow... takze nie wiem co na Ciebie rzucil a skutki tych statusow chyba znasz ?? Jak nie to juz Ci mowie
Silence uniemozliwia rzucanie czarow
Slow spowlania twoja postac
Darkness oslepia co obniza skutecznosc trafiania atakow fizycznych
Berserk tracisz kontrole nad postacia... postac z tym statusem ciagle atakuje sama a sila jej atakow wzrasta

nie jestem tylko pewien co do czaru Curse ale najprawdobodobniej tracisz calkowita kontrole nad postacia ktora zalapala ten status... to znaczy nie mozesz wykonywac nia ruchow ...
MAjSTER
mam wazne pytanie i pytam poraz 2 . jak uzyskac ostateczny boomerang w dragon quest 8 . pls pomocy excl.gif
Sizzzu
nie wiem czy chodzi Ci o Metal Wing Boomerang... jesli tak to trzeba polaczyc w kociolku Metal King Spear i Razor Wing Boomerang...
Jakim
ja do tej samej gry: gdzie mam znaleźć harfę dla tego hopka z Moon coś tam? aby statek wypuścić na morze.
mario87
to panienka ;p pogadaj z tym królem który wisi nam przysługę, temu co zgineła królowa
Jakim
okej danke shoon:D
MAjSTER
QUOTE(Sizzzu @ 11 01 2006, 19:07) *

nie wiem czy chodzi Ci o Metal Wing Boomerang... jesli tak to trzeba polaczyc w kociolku Metal King Spear i Razor Wing Boomerang...

normalnie dzieki ci ! ! ! wkońcu ktoś obeznany biggrin.gif Niech ci bazia ten dobry uczynek w dzieciach wynagrodzila ! ! ! A i jeszcze jedno pytanko smile.gif czy moge miec 2 metal king spear ? jedna wlasnie wyczailem na drodze do dragovian . I jeszcze raz thx
Sizzzu
niestety nie ma drugiej takiej wloczni a grze i nie mozna jej zrobic w kociolku takze jak wykorzystasz ja do robienia boomerangu to stracisz najlepsza wlocznie w grze ...
are91
Hehe, znowu ja! Bez obaw, nie będę przychodził tu z każdym problemem tongue.gif .
Macie może rady dotyczące walki z Diablosem? Słyszałem że im później się do tej walki zabiera tym trudniej... I zbyt wcześnie się do niej nie zabrałem tongue.gif . Mam Squalla na 15 lev., Quistis na 11 i Zella na 11 (Grałem raczej Rinoa). I czemu nie działa mi komenda DRAW? Za każdym razem jest failed wacko.gif
Chicken
STAR OCEAN 3: TILL THE END OF TIME (PS2)

W poradniku 07 (ale jaja) Playman pisze, że po zdobyciu pewnwgo przedmniotu (stół- szachownica) należy się udać do klientki (tej z dwoma kucykami), która informuje nas o różnych odkryciach z dziedziny tworzenia przedmiotów / licencji, rekrutowaniu nowych wynalazców itp. Otóż zdobyłem ten przedmiot i poszedłem pogadać z tą klientką, ale tryb "VS. 2 players" mi się nie odkrył. Please help me.
PS. STAR OCEAN 3 jak dla mnie RPG, które przewyższa FFX, a myślalem, że to będzie juz niemozliwe.
Seph
Do Makai Kingdom : Czy mozna zmienic klase postaci na wyzsza np z Fightera na ... ? Czy trzeba trenowac od 1 lv? Z gory thx
Sizzzu
Are91 co do Diablosa to nie ma jakiejs szczegolnej taktyki na niego jego ataki Demi i Gravija nie moga Cie zabic a zabieraja HP takze wal w niego czarem Blind zeby nie trafial Cie atakami fizycznymi i wal limitami... mozna od niego wyssac demi i cure...
are91
Nie działają mi na niego czary typu silence i sleep, draw też nigdy nie wychodzi blink.gif Za małe skile postaci, czy co? Teraz zaczęłem 2 płytę, więc narazie nie będę z nim walczył, ale jeśli ten mały, zielony GF, Car...coś tam (ten co daje osłonę na magie) blokuje Gravije to większego problemu z nim nie będzie. Diablos chyba nie ma czaru dispel, no nie?

Jeszcze takie inne pytanie, którą część uważacie za lepszą: 8 czy 9? O 7 się nie pytam bo odpowiedź będzie do przewidzenia, sentymenty wobec tej części zwyciężą.

edit:
Wprawdzie "zielony" nie blokuje graviji, ale odbija demi, i "gupek" (Diablos) sam siebie atakował. tongue.gif Ogólnie walka była łatwa i jakoś szybko się skończyła... A i to pogrubione pytanie nadal jest aktualne rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.