Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
MAjSTER
mam jeszcze jedno pytanie . mam metal king spear ale nie wiem co z rezor boomerang . mam go na liscie zdobytych przedmiotow ale gdzies go musialem sprzedac . nieznasz jakiegos przepisu na ten ow boomerang . jestem teraz na trials - ach w dragovian wiec mam neos zniszczone i nie ma juz bazaru w argonii . boje sie ze to w tych miejscach mozna bylo go zdobyc . inne przeszukalem i jakos efektow nie bylo . prosze o pomoc smile.gif ( upszejmie )
Sizzzu
mozna go zrobic w kociolku z Edged Boomerang, Steel Scythe i Wing of Bat... Mozna go tez zdobyc od przeciwnika jako drop a dokladniej od Gryphona ...
MAjSTER
no trzeba powiedziec ze sie znasz ^^
Markus
Bazaar w argonii nie znika, tylko przenosi się do budynku między kościołem a zamkiem.
MAjSTER
QUOTE(Markus @ 17 01 2006, 19:37) *

Bazaar w argonii nie znika, tylko przenosi się do budynku między kościołem a zamkiem.

dzieki nie wiedzialem i nawet tam zanalazlem rezor wing boomerang ktorego szukalem !
Mafioso Marco
Wie ktoś jak przyłączyć do drużyny w KOTOR 2 gościa o imieniu Disciple?(swoją drogą co to za imię?)
Siedzi w sub-levelu Akademii na Dantooine ,w archiwum.
mario87
a da się go w ogóle przyłączyć? a pozatym jakoś nie jestem pewnien czy to jego imię, disciple-uczeń , to poprostu jakiś mało znaczący NPC z koro nie ma jakiegoś konkretnego imienia
Markus
QUOTE(Mafioso Marco @ 18 01 2006, 15:13) *

Wie ktoś jak przyłączyć do drużyny w KOTOR 2 gościa o imieniu Disciple?(swoją drogą co to za imię?)
Siedzi w sub-levelu Akademii na Dantooine ,w archiwum.

O ile dobrze pamiętam, Disciple przyłączy się do twojej drużyny pod warunkiem, że postać, którą stworzyłeś jest kobietą i jesteś light side(może być też light side/neutral, ale na 100% nie jestem pewny).
kocji
Mam taki problem w Finalu X : nie moge zdobyc Aeona Magus Sisters. Zrobiłem wszystko jak nalezy, tzn zdobylem Flower Sceptor i Blossom Crown ale jak podchodze do tych drzwi za Belgamine w swiatyni to nadal sa chronione i za kazdym razem pisze to samo. Co robie zle a moze czegos nie zrobilem? Moze poszlem tam za pozno? Tzn dopiero po uzyskaniu Air shipa? HELP LUDZISKA!!!
Markus
Aby zdobyć Magus Sister musisz:

- zdobyć flower scepter - masz
- zdobyć blossom crown - masz
- mieć Yojimbo - masz?
- mieć Anime - na pewno nie masz tongue.gif bo potrzebny airship
DSK
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, bo dawno nie grałem... ale czy aby na pewno konieczne jest posiadanie Animy i Yojiego? Chyba wystarczą tylko 2 wcześniej wspomniane artefakty (o ile właśnie coś mi się nie pomieszało i zdobycie ich nie wiąże się w jakiś sposób ze zdobyciem tych dwóch Aeonów tongue.gif).
kocji
Nie mam tylko Animy ale bede mial tylko zalicze skarb w 1 swiatyni w ktorej za pierwszym razem nie zdobylem skarbu - jest tylko 1 problem: na przeszkodzie stoi Dark Shiva. Niestety nie da sie jej chyba ominac aby odwiedzic swiatynie w Macalani wiec trzeba ja w koncu pokonac;-)
wężyk
Zaciołem sie na dragon quest 8-chodzi o ten statek który lezy na pustyni wiem ze miałęm pojsc do biblioteki w jakims tam zamku no i tak zrobiłem.No i podobno mam znalezc jakiś tam instrument chyba sie rozchodzi o charfe(ale pewien nie jestem).Wiecie może gdzie to znajde??
Mikey
Musisz pójść do Ascanthi i pogadać z królem dalej sobie poradzisz
Markus
QUOTE(wężyk @ 21 01 2006, 14:20) *

Zaciołem sie na dragon quest 8-chodzi o ten statek który lezy na pustyni wiem ze miałęm pojsc do biblioteki w jakims tam zamku no i tak zrobiłem.No i podobno mam znalezc jakiś tam instrument chyba sie rozchodzi o charfe(ale pewien nie jestem).Wiecie może gdzie to znajde??

No wiesz, takie samo pytanie i odpowiedz była na poprzedniej stronie dry.gif poprzeglądaj trochę temat.
DSK
QUOTE(kocji @ 19 01 2006, 22:15) *

Nie mam tylko Animy ale bede mial tylko zalicze skarb w 1 swiatyni w ktorej za pierwszym razem nie zdobylem skarbu - jest tylko 1 problem: na przeszkodzie stoi Dark Shiva. Niestety nie da sie jej chyba ominac aby odwiedzic swiatynie w Macalani wiec trzeba ja w koncu pokonac;-)

No trzeba trzeba, niestety, nie ma innej drogi ;]. Polecam Yojiego - za odpowiednio dużą (czyt. kure*sko dużą ;p) sumę możliwe jest wykonanie Zanmato na Darku. Sprawa w tym wypadku jest cholernie randomowa i na prawdę trudno trafić. Ale jakby co, to po nieudanej próbie dajesz reset i jedziesz jeszcze raz... i jeszcze raz, cierpliwości wink.gif (bodajże właśnie na Dark Shivie mi się to udało).
Basior
Już się kiedyś pytałem, ale zapytam się jeszcze raz: kurde jak to jest Xenosagą ep1? Mam wersję zripowaną i w momencie jak powinny być filmiki (wstawki) włącza się siakiś obrazek no i gra ma zwisa. Można czasem oczywiście te wstawki omijać, ale czasami (konkretnie to raz, bo właśnie wtedy się zacięło na amen sad.gif ) zdarzają się w takich momentach, że owego braku filmika (czytaj zwisu gry) nie da się ominąć. Czy jest możliwe uniknięcie tej sytuacji, spaczowanie siakieś lub coś innego?
Chicken
Widze, że co niektórzy sie powtażają, więc ja też tak zrobie.

STAR OCEAN 3: TILL THE END OF TIME (PS2)

W poradniku 07 (ale jaja) Playman pisze, że po zdobyciu pewnwgo przedmniotu (stół- szachownica) należy się udać do klientki (tej z dwoma kucykami), która informuje nas o różnych odkryciach z dziedziny tworzenia przedmiotów / licencji, rekrutowaniu nowych wynalazców itp. Otóż zdobyłem ten przedmiot i poszedłem pogadać z tą klientką, ale tryb "VS. 2 players" mi się nie odkrył. Please help me.
Krulik
Kochani pomóżcie!
Gra: Suikoden
Moment: Musze spenetrować zamek który otaczają róże i jakiś pył
Problem: Według opisu powinienem podplynąc do rapids, ale ja na mozu znajduje tylko mealstorm. Pozniej mam niby iscdo kolesia w teien tyle ze on mi nic konkretnego nie mowi tylko sie pyta czego chce...potem cos o piratach pisze ze me\am z nimi walczyc ale oni tez nic pomimo tego ze mam tai ho i yam koo w teamie.
Co robić?!
Ravent
Pytanko dotyczy Dragon Quest VIII - Gdzie trzeba iść, tuż po mordestwie Marty, i odlocie Sir Leopolda. Wiem że trzeba odnaleźć jakąś Boginie Wiatru, ale jak ?? Czytałem coś o pustyni, i szkielecie smoka, ale do paszczy nijak nie da się wejść. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Sizzzu
Jesli chodzi o smoka to jest to Dragon Graveyard i jest to quest poboczny nie musisz tego robic... ale jesli chcesz to idz do Baccart teraz bedzie otwarta willa ktora dotychczas byla niedostepna tam dostaniesz ten quest a jesli chcesz dalej pchnac fabule musisz udac sie do Pirates Cove a znajduje sie ona tutaj
pod tym mostem dostaniesz sie tam statkiem
Ravent
Wielke dzięki Sizzzu, mogę teraz odłożyć najnowszego Burnouta, i znowu wziąść się za Dragon Quest VIII ;-)
S-Qdo
Mam problem z Castlevania Symphony Of The Night(pamnięta to ktoś jeszcze?:-).Wiem,że to żaden wielki RPG ale...Co trzeba zrobić aby uzyskać 200% w tej *%^&$ grze?Skończyłem ją mając zaledwie 60%!Proszę,niech ktoś szepnie dobre słowo w tej sprawie.
wężyk
Zaciołem sie w dragon quest 8 chodzi o znalezienie tego marka ktory jest niby w tej lodowe jaskini (Medicine Garden Cave)ale gdy dochodze do czwartego poziomu jaskini na drodze mam lodowe szpikulce.Jak dobrze przeczytałęm trzeba podejsc do nich i bedzie scenka a potem mam niby kierowac tą myszą(chybaa) ale zadnej scenki niema jak podchodze.
neospiderman
QUOTE(wężyk @ 18 02 2006, 14:42) *

Zaciołem sie w dragon quest 8 chodzi o znalezienie tego marka ktory jest niby w tej lodowe jaskini (Medicine Garden Cave)ale gdy dochodze do czwartego poziomu jaskini na drodze mam lodowe szpikulce.Jak dobrze przeczytałęm trzeba podejsc do nich i bedzie scenka a potem mam niby kierowac tą myszą(chybaa) ale zadnej scenki niema jak podchodze.

Podejdz do sopli [do tych za którymi leży ten typ oczywiście] i klikaj "X".
Mikey
Jeśli nie bylo scenki to znaczy że nie byłes w pokoju Marka
Wróc sie do Orkutska i znajdz jego pokój
dureń
gra:ffx
problem:jak pokonać tą podwodną maszyne wiem że trzeba walnąć piorunem,ale jak
help
Chicken
QUOTE(dureń @ 18 02 2006, 18:56) *

help

kiedy? To znaczy w jakim miejscu gry bo się trochę pogubiłem.
dureń
QUOTE(Chicken @ 18 02 2006, 21:27) *

help

kiedy? To znaczy w jakim miejscu gry bo się trochę pogubiłem.

podczas podrozy na słoniu
czekus
witam
mam jedno pytanie odnośnie Dregon Quest 8 - mianowicie jak mam ok 9 godzinn gry, i po przepłynieciu statkiem jest zakon w którym nie chcą mnie wpuścić - co tam trzeba zrobić ??
a moze jest to poboczny quest?? a pozniej jest król któremu umarła królowa- jak zrobic zeby z nim pogadać??
pozdo
Mikey
Czekus gdy wychodzisz ze swiatyni idz drozka i skrec w prawo
tam jest miasto
a z tym królem zrób potem bo w tym zakonie dostaniesz nową postać
dureń
prosze pomóżcie mi szybko please rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
czekus
no ok dzieki z tym ze w miasteczku nic sie nie dzieje a z zakonie i tak mnie nie chcą pozniej wpuścić !?! nie wiem czy trza z kimś koknretnym pogadać czy coś zrobić ..??? ( ale i tak dzieki za odp;-)
Sizzzu
no nie wpuszcza Cie dopoki nie pojdziesz do tego miasteczka o ktorym pisal Mikey (Simpleton) w tawernie spotkasz tam Angelo ... i dalej juz sobie poradzisz ...
czekus
ok dzieki za pomoc ;-) i mołego wieczoru ...
Turc
Siemka,
Mam probloem w grze WILD ARMS 2, a dokladnie to jest to taki motyw ze IRVING kazal isc mi do UNDER TRAFIC poszlem tam na koncu lezal jakis ziomus wziolem go zadzwonilem do IRVING'a a on pwiedzial ze mam pujsc do DAMZEN CITY i tam uleczyc tego ziomusia, poszedlem do tego miasta i uleczyem go i niewiem gdzie teraz mam isc, wrucilem do IRVNIG'a pogadalem ale dalej nic. Jak ktos wie niech pisze. smile.gif
(Z góry dzieki za Odpowiedz smile.gif)
Markus

help

Spróbuj uzboroić Tidusa i Wakke w bronie z atrybutem Thunder/Lightninig a gdy masz naładowany overdrive Wakki(slots) spróbuj też trafić na elektryczny atak smile.gif
Możesz też używać przedmiotów: Lightning Marble, Lightning Gem, Electro Marble.
Turc
@up 2
Pomoze ktos czy nie ??
Sizzzu
Po uleczeniu tego ziomka... wyjdz z kliniki i idz do malego domku obok kliniki... bedziesz wiedzial ze to ten domek po tym jak ludzie beda mowic Ci ze do nich nalezy Telepath Tower... porozmawiaj z kazdym w owym domku a z kolesiem na dole dwa razy... wyjdz z domku i powienines dostac telefon... wtedy mozesz udac sie do Telepath tower... Telepath Tower znajdziesz na polnoc od Damzen city ...

Powodzenia
Turc
Dzieki zaraz sprawdze... i dam odpowiedz. Dzieki smile.gif
Edit:
Sprawdzilem i dziala jestem juz daleko biggrin.gif Jeszce raz dzieki
czekus
mam pytanie ponownie do DQ8,
czy jest albo w grze, albo w necie jakiś spis /mapka miejsc gdzie mozna znależć lub za co/za kogo dostać najrzadsze i najlepsze przedmoity do mieszania a "garnku" ???? i jak najlepiej rozwijac każda z postaci??? czy Jangusa tylko na siłe a angelo na magie ...???
neospiderman
Na gamefaqs jest lista receptur i spis przedmiotów wraz z miejscai gdzie je zdobyć.
czekus
gdzie w DQ8 mozna znależć klucz do otwierania pozamykanych ze skarbami drzwi ??? (chodzi chyba o ultimate key)
neospiderman
QUOTE(czekus @ 21 02 2006, 13:16) *

gdzie w DQ8 mozna znależć klucz do otwierania pozamykanych ze skarbami drzwi ??? (chodzi chyba o ultimate key)

Dostaniesz go w pewnym momencie gry
Atak dokładniej
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
czekus
no ok dzieki ....ale mam kolejne pytanie ;-) tzn .
jestem teraz w dark ruins i walcze a dalamagoseam (czy jak mu tam ;-) no i ogólnie to mam ok 35 g gry i dopier 30 level....i czy to czasem nie jest za mało/?? i jak skubanego porobić - czy jest na niego jaką metoda ....bo nie moze sobie poradzić ....
Sizzzu
jesli chodzi o twoj lvl to jest normalny ja tez mialem cos kolo tego bedac w DR...
A jesli chodzi o Dhoulmagusa to jest to pierwszy powazniejszy boss... hyh.gif

1 forma jest barszczowa... sa 2 sposoby albo zajac sie prawdziwym Jesterem albo najpierw zabic jego klony a pozniej samego Dhoulmagusa... ja osobiscie najpierw zabilem klony i pozniej spokojnie zajalem sie Dhoulmagiem...
czary jakich uzywalem to oczywiscie Fullheal ,Kabuff oraz oomph ... przydatne jest tez tension ale nie wolno przesadzac bo Dhoulmag posiada umiejetnosc wave of ice ktora niweluje wszystkie zmiany statusowe na tobie...
Hero ciagle nawala, moze sie Tensionowac ale tak jak wspomnialem bez przesady ... uzywalem tez Lightning Thrust (umiejetnosc Spear)
Yangus drugi atakujacy rowniez mozna sie tensionowac
Jessica powinna rzucac wlasnie oomph i jesli specjalizujesz sie w Whip to obowiazkowo umiejetnosc Twin Dragon Lash (kozacki dmg)
Angelo Kabuff i leczy (czasami jak sytuacja jest krytyczna mozesz leczyc Hero) jak juz masz Miracle Slash tez mozesz uzywac a jak nie to Falcon Slash ...

To wszystko reszta zalezy od Ciebie ...

Jak juz pokonasz Dhoulmagusa to czeka Cie druga forma hyh.gif

Powodzenia
Turc
Siema,
Znowu problem z WILD ARMS 2. Tutaj zamiesczam 5 screenów i prosze niech ktos powie jak to przejsc zaciolem sie...;/. Ehhhh.... moze wogule cos zle zrobilem......niewiem.....pomoze ktos ??

czekus
no wielkie thx Sizzzu ;-) z tym ze włsnie problem z ta 2 odsłoną ;-) ale ...lepiej sie klaruje sytuacja;-)
a ma ktoś może namiary na dobre potworki do areny ?? znalazłem tu na forum mapke - załkiem dobra ale tam sa jedynie stworki do lv D...wiec tak srednio... no bo jest mały problem z 'A';-)
Turc
@up 2
Pomoze ktos ???
Bo niewiem co zrobic niegdzie niemoge sie ruszyc pomuz ktos :|
Sizzzu
czekus ta mapka na forum jest wlasnie z potworami do Monster Areny... co do Dhoulmagusa mogles powiedziec ze to 2 forma biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.