Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
czekus
witam - kurcze znowu sie zaiąłem w DQ8....co zorbić po smierci MArty ??? jest mówione aby podążać za pieskiem na wschód...udaje sie to Savelle Cathedral - tam jest chwilka rozmowy z MArcello i nie wiem co dalej !?!? co dalej ??
Sizzzu
teraz mozesz wykonac dodatkowy Quest na Pustyni... aby to zrobic udaj sie najpierw do Baccart ... teraz bedzie tam otwarta willa Goldingow... tam dostaniesz tego questa ... a jesli nie chcesz to musisz udac do Pirates Cove...

Zajrzyj na 29 strone tego tematu tam wrzucalem mapke z lokalizacja Pirates cove ...
dark servant
Liczę na pomoc- gram w Golden Suna i nie wiem co zrobić w Venus ligthouse. Dochodzę do posągu i wyskakuje teks, robi się jasno i zapalają się jakieś lampeczki w podłodze. To w miejscu gdzie jest ta miniaturka tej różowej latarni.POMOCY!!!!!!!!!!! wacko.gif
czekus
co dalej gdy juz jestem na wyspie Godbirda ??? udałem sie do wioski ale nic sie tam nie działo ....wiec nie wiem co robić i "łaże" za cieniem ptaka...- jeszcze ani razu nie przezyłem kolejnej walki gdy to robie ;-) hehe

no i byłbym zapomniał ...;-) jak skutecznie zdobywać kase a DQ8 ?? co łączyć lub zbierac aby mozna sobbie pozwolic na konkretną zmiane ekwipunku...bo mi wiecznie nie starcza....kupie np "toporek" Yangusowi za 18000 i jakąś zbroja dla hero i koniec kasy ...
Sizzzu
w wiosce powinienes porozmawiac z szefem wioski... i udac sie na polowanie cienia ... jak znajdziesz cien podazaj za nim do skutku... w pewnym momencie cos sie stanie hyh.gif

ja osobiscie trzepie kase wlasnie tu gdzie teraz jestes ... na prawo od gniazda ptaka jest wzniesienie mozesz sie tam dostac tylko za pomoca ptaka jest tam skrzynka ze skull helmem ... w dzien wystepuje tam pelno Gold Golemow sa latwe do zabicia a za jednego dostajemy jakos 1000 golda ... a w nocy wystepuja tu grupy LMS(Liquid metal slime) takze mozesz tam pozbierac zloto oraz troszke poexpic hyh.gif
czekus
oki....dzieki za pomoc...ale mam tera innym problem - walka z empirya....!?!? to jest porząka nie mogo zrobić nic - co chwile sciąga tension , potem sprawia ze moi sa slepi i nie moga atakowac fizykami no i zadaje cholerne 190hp , mam ok 35 level , i jestem na maxa zły 3 razy i nic....zmieniłbym zborje chosiać .ale to mi starczy na 1 sztuke czegoś ;-( co zorbić?? jest jakaś aktyka ??
Sizzzu
Empyrea nie jest taka trudna ... poprostu walka moze trwac troche dluzej ze wzgledu na jej wysoki Defence i duzy Dmg...

nie uzywalem jakiejs specjalnej taktyki poprostu Hero i Yangus atakowali na maxa... Tensionowalem ich do 20 max ... Angelo leczyl i rzucal kabuff ... Jessiaca rzucala oomph i czasem atakowala... Mozesz probowac tensionowac jessice i walnac jakims czarem w Empiryea !!
Mozna tez uzywac Lightining Trusta Hero ... jak dobrze pojdzie to powinna szybko pasc ... pamietaj tylko zeby utrzymywac wysoki poziom energi twoich ludzi...
dureń
gra ffx
cześć nie moge pokonać Crawlera lodowa maszyna Al Bhed
help
dApo
Nad Crawlerem lata latajło, zwane negatorem, które blokuje ci możliwość używania magii oraz przyzywania summonów. Niech Wakka się nim zajmie a reszta drużyny niech fizycznie dobiera się do głównego bossa. Gdy rozwalisz już negatora pora ruszyć z magią oraz Aeonami. Thundara jest tutaj dobra, warto jednak pamiętać że po kilku turach Crawler ponownie użyje Negatora. Jeszcze inną sprawę jest atak zwany Mana Beam, ale zanim to nastąpi czeka cię kilka ostrzeżeń, dlatego warto natenczas wezwać Aeona i skorzystać z opcji Shield. Bitwa nie powinna już sprawić żadnych kłopotów.
dureń
dzienki
Ader
Mam pytanko-chodzi o grandię 3.Czy Dahna ma jakiś 5 specjalny atak?Bo ja mam tylko cztery na razie.I wogóle w jaki sposób zdobywa się nowe,bo sposoby z gamefaqs są do bani..U mnie jakoś tak randomowo się pokazują..
Heh widzę,że tylko ja narazie wziąłem się za tę grę poważnie biggrin.gif
Markus
Też gram w Grandie, ale jestem raczej na początku i z tego co zaobserwowalem, to na gamefaqs mają rację. Wszystkich skillów nauczyłem się używając zwykłych ataków(combo), losowo. Liczy się też special level(jest magic lev, skill lev i special lev). Puki co, próbuję podlevelować trochę postacie, pomieszać jajka tongue.gif i zdobyć parę użytecznych czarów.
Ader
no tak jak myślałem-random...Mi jakoś tak na początku (czyt. po 10h gry) udało się stworzyć ether egg(boost all magic na maxa!)ale wyciągnałem z niego tylko czary.Poczekaj aż zobaczysz ich animacje(tych najlepszych of koz)zresztą i taki zwykły burnblaze czy tornado jest fajny.Ale np. Crackle Fang czy Galactic bang są dopiero super.
P.S Thx anyway biggrin.gif
m_waszka
JAK POKONAĆ BOSSA W FINALU VI?(tego co ma na początku 2 niedżwiedzie[chyba pierwszy porządny boss]A potem przychodzi kolo imieniem chyba Cyan i ma zrobić jakiegoś kombosa jak go zrobić ,robie wszystko jak jest tam napisane,nie działa excl.gif excl.gif censored2.gif icon_evil.gif
_IGI_
Jest gdzieś dostępna solucja do Dragon Quest VIII ?? W jezyku polskim to raczej nie da rady a po angielsku. Kolega gra i chce miec wspmaganie smile.gif
Tuczek
W Poradniku PE 08 masz wszystko ładnie opisane, a koszt ok. 10zł smile.gif
m_waszka
dobra skoro nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ,to zna ktoś jakąś solucje do FF6(jak macie na myśli 30numer PE to go nie ma tak for info :unsure:przynajmniej solucje jeśli chodzi o tego BOSSA excl.gif
KOMODO
Ostatnio pocinam w pra-stare FF8 znowu (zainspirowalo mnie znow na stare Finale po zlozeniu pre-ordera na FF12). Byla tam taka komenda Kamikaze ktora uzyskac mozna bylo od Cactuara. Cholera wie czy da sie jakos zwiekszych sile kamikaze. Tzn, atakujac zabieram rozne obrazenia. Da sie je jakos "powiekszyc"?
Sokolov
Nie wiedziałem gdzie to wżucić to dałem tutaj.

Mam pytanie. Czy zna ktos jakąś polską strone internetową na której był by opis do star ocean 3 ze wszystkimi pobocznymi questami i kingdom heart. Poszukuję już takiej strony dosyć długo w necie i nic nie znalazłem.
m_waszka
dry.gif po co są dwie możliwości transferowania "sejwa" z Golden sun'a 1;1.Za pomocą kabla z gameboya na gameboya i za pomocą jakiegoś kodu skoro i tak pierwsza opcja napewno działa,bo jeśli ta druga opcja też działa to CO TAM WPISAĆ?!Wie ktoś?? wacko.gif ohmy.gif blink.gif
szczurek
wydaje mi sie, ze po zakonczeniu GS pojawia sie ekran z kodem, który można wpisać na poczatku GS2.

Wiecej info znajdziesz na http://www.goldensun.nysa.com.pl/the_lost_...nie_zapisu.html
m_waszka
Wielkie dzieki ale skąd się z orientowałeś że to ten kod?A jeszcze jedno czy mam go wpisać do wszystkich 6"tabel"?Wpisałem go do 5 i nie działa question.gif excl.gif sad.gif ohmy.gif
cwieri
poszukuję opisu do castlevania symphony of the night ale koniecznie po polsku.na gamefaqs bez problemu znajdę ale nie rozumiem wszystkiego, a ja zabłądziłem i nie mam pojęcia gdzie iść i co robić.HELP!!!!!!!!!!
Dark Serge
moge ci pomóc w sumie dawno nie grałem w tę gre, ale jak grałem to miałem całą gre w małym palcu (ponad 250% odkrytej mapy hyh.gif)
Gacek44
Jest jakiś sposób na szybsze przewijanie rozmów i filmików w Suikodenie 5 niż ustawienie w opcjach gadki na fast?

Edit:
Ok już wiem jak to zrobić. Wystarczyło wybrać opcje Show All. tongue.gif
cwieri
QUOTE(Shmatan @ 9 04 2006, 22:40) *

moge ci pomóc w sumie dawno nie grałem w tę gre, ale jak grałem to miałem całą gre w małym palcu (ponad 250% odkrytej mapy hyh.gif)

Pamiętasz może o której godz. otwierało się wejście po prawej stronie w wierzy zegarowej.
A 2 sprawa to jak otworzyć to wejście gdzie w ścianach są jakieś koła zębate.Próbowałem przekręcać te koła ale nic się nie działo chyba że jest inny sposób żeby otworzyć te drzwi.
Dark Serge
QUOTE(cwieri @ 10 04 2006, 20:33) *

QUOTE(Shmatan @ 9 04 2006, 22:40) *

Pamiętasz może o której godz. otwierało się wejście po prawej stronie w wierzy zegarowej.
A 2 sprawa to jak otworzyć to wejście gdzie w ścianach są jakieś koła zębate.Próbowałem przekręcać te koła ale nic się nie działo chyba że jest inny sposób żeby otworzyć te drzwi.

Co do zegara prawego (lewy otwiera sie co minute, ale to pewnie skminiłeś biggrin.gif) - o żadnej godzinie sie nie otwiera hyh.gif a jak otworzyć ? znajdź sub-weapon zegarek (tzn. to co czas zatrzymuje), wejdz do tego pomieszcienia z przejściami i uzyj. Tak samo działa w odwróconym zamku.

Co do tego przejścia z kołami zębatymi - koła są 4, 2 w lokacji z przejściem(t zakratowane co chcesz odblokować) i 2 w blizniaczej lokacji (bodajże po lewej tongue.gif). stukaj w te kółka tak długo aż tak specyficznie "klikną". Na bank poznasz ten odgłos, jest bardzo specyficzny. Zrób tak z czterema kołami zębatymi i przejście otwarte hyh.gif
Camus118
Mam Jedno mało pytanko dotyczące kingdom hearts 2 mianowicie. W jaki sposób można przejść ,,Paradox Cup" ten turniej gdzie można zapisać się u hadesa Robiłem już prawie wszystko i niemam pojęcia co dalej zrobić dry.gif unsure.gif pokonuje wszystkich przeciwników pisze że zaliczyłem i nic myślałem nawet że trzeba mieć jak naj mniej punktów miałem jakieś 600 i nic może przegrać ostatnią walke i też nic więc jak ktoś wie to niech mi napisze bo chce jeszcze powalczyć na arenach ?
Yanckes
-----Dark Chronicle------
jestem w piatym rozdziale(Heim Rada) i mam problem taki(jej jakie to jest nie logiczne) zeby aktywowac "Work Elevator restored" musze uzyskac 60 culture points!!!! ale w jakis sposob przecierz to nie jest do osiagniecia o_0? czy wie ktos moze jak jak to zrobic bo dla mnie to jest jakies.....pfuuuu....a jeszcze lepiej w 4 rodziale (Venicio) zeby spelnic wrunki geromy w 100% w ostatnim warunku mam uzyskac 80 points culture i odzyskanie Luna Lab!! ok mam uzyskana Luna Lab restored i na tablicy mam uzyskane 85% ale mi tego gra nie chce zaliczyc i swiateło nie jest zapalone --__--"(wszytskie inne warunki sa spełnione!)dziwne rzeczy U_U"
neospiderman
@Yanckes czyli brakuje ci CP - rób po prostu inne dodatkowe rzeczy np ławki, drzewka itp. W ten sposób nabijesz brakujące CP.
STIVI
QUOTE(Camus118 @ 14 04 2006, 19:43) *

Mam Jedno mało pytanko dotyczące kingdom hearts 2 mianowicie. W jaki sposób można przejść ,,Paradox Cup" ten turniej gdzie można zapisać się u hadesa Robiłem już prawie wszystko i niemam pojęcia co dalej zrobić dry.gif unsure.gif pokonuje wszystkich przeciwników pisze że zaliczyłem i nic myślałem nawet że trzeba mieć jak naj mniej punktów miałem jakieś 600 i nic może przegrać ostatnią walke i też nic więc jak ktoś wie to niech mi napisze bo chce jeszcze powalczyć na arenach ?

też mam ten problem wie ktoś co zrobić ?
Yanckes
QUOTE(neospiderman @ 16 04 2006, 14:08) *

@Yanckes czyli brakuje ci CP - rób po prostu inne dodatkowe rzeczy np ławki, drzewka itp. W ten sposób nabijesz brakujące CP.

Bardzo dziekuje własnie usiwadomiłes mi tak naparwde o co chodzi:)
STIVI
QUOTE(STIVI @ 16 04 2006, 19:52) *

QUOTE(Camus118 @ 14 04 2006, 19:43) *

też mam ten problem wie ktoś co zrobić ?

czy nikt nie wie co zrobić ?
Jakim
zależy jaka to jest wal;ka.. ta w której na końcu walczysz z Leonem i Yuffie?
cwieri
Wie ktoś gdzie można znaleśc poradnik do RPG Makera na PSX ale tylko w języku polskim bo mam po angielsku i nie za wiele z niego rozumiem.HELP!!!
STIVI
QUOTE(Jakim @ 18 04 2006, 18:08) *

zależy jaka to jest wal;ka.. ta w której na końcu walczysz z Leonem i Yuffie?

przcierz pisze paradox cup no nie ?
Jakim
Paradoxów masz tyle samo co Panic and Pain.

Jezeli przeszedłeś pierwszy z Paradox cup (na końcu Leon i Yuffie) i dalej nie masz możliwości walczenia to musisz podlevelować swoje Drive formy.

Ja tak robiłem. Podlevelowałem Drive Master (szybko i przyjemniej na planszy Mulan) , później zabrałem się za Valor (beast Castle). Gdy obie miałem na 7lv to zacząłem pakować Final. Gdy miałem lv. 2 znudziło mnie to:p i zacząłem masterowac Wisdoma. Ten dojechałem do poziomu 5 i pojawił mi się w Colloseum Cerberus Paradox Cup.

Aby odblokowac kolejne musisz poprostu wylevelować wszystkie formy Drive'a.
STIVI
aaa jazem
Suikoden
Problem z KH2.W trzecim pucharze u pain i panic na koncu walcze z Herkulesem , zostaje mu koncowka energii i nie moge go dobic...trzeba czekac na jakis reaction command czy co?
Jakim
niee poprostu jak się błyszczy na żółto to nic mu nie zrobisz... a jak jest normalny to wal ile wlezie. A przeciwnicy główni zawsze na końcu mają minmum, które trzeba jakimś mocnym kombosem rozwalć
Tuczek
DRAGON QUEST VIII

Mam już statek, jeżeli teraz popłynę na drugi kontynent i ominę te wszystkie wysepki to będę mógł kiedyś do nich wrócić? Będe miał statek do końca gry?
neospiderman
QUOTE(Tuczek @ 26 04 2006, 15:41) *

DRAGON QUEST VIII

Mam już statek, jeżeli teraz popłynę na drugi kontynent i ominę te wszystkie wysepki to będę mógł kiedyś do nich wrócić? Będe miał statek do końca gry?

Tak, statek będzie do konica gry.
Hubi.
Otoz jestem przy bosie Al Bhed (w "snieznej krainie") . Robot na ktorym nie dziala magia i aeony, gdy nie zniszczy sie latajacej kulki. Otoz co jakis czasu uzywa on ciosu (wiazka energi) ktory rozwala na jednym zamachem cala moja ekipe. Jak go pokonac?
neospiderman
QUOTE(Hubi. @ 30 04 2006, 19:33) *

Otoz jestem przy bosie Al Bhed (w "snieznej krainie") . Robot na ktorym nie dziala magia i aeony, gdy nie zniszczy sie latajacej kulki. Otoz co jakis czasu uzywa on ciosu (wiazka energi) ktory rozwala na jednym zamachem cala moja ekipe. Jak go pokonac?

Z tego co pamientam to taktyka jest prosta, na wjazd niszczysz to latające cos [negator - dobrze pamientam], "mega strzał" najlepiej jak jakis aeon przyjmie na klate. [wiadomo kiedy wystrzeli bo jest odlicanie]. Możesz mu jeszce walnąc "slow". "delay attack" no i tłuczesz gościa.
Hubi.
Juz rozgryzlem. Nie trzeba rozwalac negatora (na samym poczatk tylko zaimpletowalem overdrive aeonem i zniszczylem raz).
Tytek
Mam problem w walce z Masterem Seymorem (czy jak to sie pisze) w Final Fantasy X. Niszcze jego aeona, a mi zostaja 3. Nie wiem jak rozwalic samego Seyomera. Mam jedno Mega Phoenix, ale on pozniej uderza 2 razy stakami Multi zabijajac mi tym samym cala ekipe. Jakies pomysly?
Moralio
Rozumiem, że chodzi o walkę z Seymourem w Lake Macalarnia Temple.

Po pierwsze zauważ, że Sey rzuca czary multi w pewnej kolejności(zobaczysz w jakiej jeśli wyekwipujesz broń ze zdolnością Sensor).

Po drugie: nie da się przyjmować "na klatę" czarów mutli. Któraś twoja postać(Yuna zapewnie, jeśli grasz na Normal Sphere Board), powinna znać czary z grupy Null(Null-Blaze itp.). Seymour rzuca czary w takiej koleności: Blizzara, Thundara, Watera i Fira, potem powtarza. Toteż rzucasz: NulFrost, NulShock, NulTide, NulBlaze.

Po trzecie, używając komendy Talk Tidusem zwiększasz mu STR dwukrotnie.
Tytek
Wielkie dzieki. Jutro sprobuje.
Tytek
Sorry za posta pod postem ale mam kolejny problem, zaraz po walce z Seyomuerm. Wskazowki pomogly i pokonalem bossa. Jednak zaraz po wyjciu z pomieszczenia, gdzie walczylismy, znika lodowa podloga i schodzimy na dol. Trzeba tam przenosic kule (Spheare). Udalo mi sie juz odbudowac 2 pierwsze czesci przejscia ale nie mam pojecia jak zdobyc 3. czesc. Nie wiem, moze cos przeoczylem. Jakies sugestie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.