Killabien
6 08 2006, 09:01
Dzięki Kalinho, doceniam Twój wysiłek na pewno z tego skorzystam
Killabien
7 08 2006, 20:53
Yo teraz mam inny problem. Gdzie najlepiej pakować? bo musze sie wrócić do macalania ale tam jest shiva i chce spróbować z zanmato ale nawet nie moge zdążyć bo mnie odrazu niszczy. O i jeszcze jak mam przejść ten wyścig żeby dostać dla tidusa cresta?
ale z ciebie lamer bien, nawet prostego rpg nie umiesz sam przejsc.
A mowiles ze jestes lepszy ode mnie, pff.
Aw man. To było już wałkowane pare razy.
Potrzebujesz następujących zdolności: Double AP/Triple AP, Double Overdrive/Triple Overdrive, Overdrive > AP. Ustawiasz Overdrive Mode na Stoic/Comrade. Dzięki tym zdolnościom dostajesz AP za otrzymywane obrażenia. Szurasz teraz do Monster Areny i Walczysz z Cactuar Kingiem/Master Tonberry.
Do tych zdolności potrzebujesz:
Double Overdrive
30 Underdog Secret
Triple Overdrive
30 Winning Formula
Double AP-
20 Megalixir
Triple AP
50 Wings to Discovery
Overdrive to AP
10 Door to Tomorrow
Przedmiotów poszukaj sobie już sam.
Do tego staraj się jak najszybciej znaleźć i odblokować najlepsze bronie dla wszystkich. Najłatwiej i najszybciej IMO dla Yuny, Rikku i Aurona. Tyle.
Killabien
8 08 2006, 09:38
Ale gdzie najlepiej oprócz areny bo ja dopiero przed chwilą byłem w highbridge i mam za słabe postacie. Mam te wings to discovery x30 ale n9ie chce mi wejść w broń. A z tymi kurczakami znalazłem juz na gamefaqs
Koopa: te problemy są w dodatkowych misjach w samej grze nie miałem większych problemów(seymour flux)
Heh, a ja przeszedłem Shive bez tych wszystkich zdoności, bo nawet nie wiedziałem co one dają. Poprostu dawałem ciągle auto-life i wzywałem aeony i jakoś poszło

. Sory za offa
moze sie komus przyda...
oto kawalek mojej listy przekupnych potworkow, wiadomo rzucamy bribe'a i za odpowiednia ilosc szmalu dostajemy fajne item'y
pendulum- master tonberry
wings to discovery- great malboro, malboro
megalixir- xiphos
turbo ether- funguar, thorn, exoray
friend sphere- coeurl
amulet- tonberry
X-potion- valaha
white magic sphere- dark flan
winning formula- sandworm
mega phoenix- ghost, alcyone
skill sphere- zuu
lv 4 key- chimera brain
return sphere- mandragora, darkelement
atribute sphere- maelspike
megapotion- grendel
special sphere- adamitanose
przepraszam jezeli takie cos juz bylo ael temat jest spory wiec...
a i oczywiscie najlepiej znalezc te potworki na monster arenie
Killabien
8 08 2006, 15:45
Yo mam znowu problema. Przeszedłem te ręce sina i coś tam jeszcze było(core) i chciałem iść do macalania bo nie zrobiłęm tam z destrucyion sphere. wyskoczyła dark shiva ładnie dostała z zanmato i co? nie moge wejść ciągle jakies typy wybiegają i mam same walki. Co zrobić?
QUOTE(Killabien @ 8 08 2006, 10:38)

Ale gdzie najlepiej oprócz areny bo ja dopiero przed chwilą byłem w highbridge i mam za słabe postacie. Mam te wings to discovery x30 ale n9ie chce mi wejść w broń. A z tymi kurczakami znalazłem juz na gamefaqs
Graj dalej aż dojdziesz do Inside Sin. Całkiem ładne AP. Potem możesz się przesiąść na Omega Ruins, a potem łapać stwory na Monster Arena.
Wings to Discovery ci nie wchodzi bo to do zbroi "wchodzi"...
Killaben wyjdz z lokacji i wroc gosci juz nie bedzie
Killabien
8 08 2006, 19:04
Ok spróbuje. zaczełem już zbierać celestial weapons, mam już dla tidusa. Ktoś pisał że chyba z battle site można dojść do mushroom road czy to z battle site czy z innnej lokacji? bo próbuje uciec przed magus sisters. Ostatnie pytanie. Czy opłaca się w zbroje dawać break hp limit? bo na jednej stronie koles pisze, że to jest zbędne
jezeli moge wtracic to uwazam, ze zbedne jest dawanie break Mp Limit, brejki do HP uwazam za rzecz bardzo przydatna
napisze mi ktos gdzie moge spotkac Raidera? i poda jakas skuteczna taktyke na niego?
Gra :Breath of fire 4
QUOTE(Killabien @ 8 08 2006, 20:04)

Ok spróbuje. zaczełem już zbierać celestial weapons, mam już dla tidusa. Ktoś pisał że chyba z battle site można dojść do mushroom road czy to z battle site czy z innnej lokacji? bo próbuje uciec przed magus sisters. Ostatnie pytanie. Czy opłaca się w zbroje dawać break hp limit? bo na jednej stronie koles pisze, że to jest zbędne
Nie czytaj tych herezji. Break HP Limit jest
niezbędny do większości późniejszych bossów, zwłaszcza z Monster Areny. Można przejść gre bez niego, to fakt.
Killabien
8 08 2006, 22:02
Koopa:
Rider Mukto (Ruins)
HP: 40,000 EXP: 10,000 Z: 10,000
Drops (King's Armor), (Cursed Sword)
Niestety stategi na nigo nie mam
Moralio slusznie pisze o tym "break hp limit", z reszta sam pomysl- posiadac hp ponad 9999 to chyba tylko +, nie?? jak pozniej dopakujesz postacie, to beda mialy ok 40.000

a co do Raidera z BoF 4: to ciezki kolo bo ma sporo hp i leczy sie co ture na ok 10 tys. gdzies w archiwum PSX Extreme (kacik RPG) podawali na niego strategie i powiem tyle, ze ja go przeszedlem bedac na 80 lvlu dzieki Action Replayowi (i to tez z malym trudem)
powodzenia
Break HP Limit jest zupełnie zbędnym upgradem. Najlepiej w zbroje powsadzać Auto-Protect, Auto-Haste, Auto-Potion i Auto-Phoenix i jesteś praktycznie niezniszczalny.
Zupełnie spokojnie można wywalić Auto-Protect na rzecz Break HP Limit.
Zresztą, zbroje moich postaci wyglądały tak: Break HP Limit, Ribbon, Auto-Haste, Auto-Phoenix. Bardzo kosztowne(Ribbon=99 Dark Matter!) ale bardzo użyteczne.
2dh a probowales stanac do walki z takim DARK BAHAMUTEM majac takie ustawienia w zbrojach jak twierdzisz?? Bo ja nie wiem czy bylbys taki niezniszczalny (chyba tylko do czasu, kiedy jest twoja kolejka)

ja tam wole miec 40.000 niz zwyklego protecta (ktorego i tak overdrive'y D.Aeonow "przebijaja" jak balonik

Ja mialem ustawienia na zbrojach dokladnie takie same jak Moralio (ale tylko u 4 postaci, bo mi sie nie chcialo wiecej

)
Niestety walki z Dark Aeonami nie były mi dane gdyż nie posiadam wersji International. W każdym razie te ustawienia + okazjonalne combo z Auto-Life działały we wszystkich walkach łącznie z Nemesisem.
bahamut1203
9 08 2006, 17:41
Killabien
9 08 2006, 18:03
Jak jest czerwony to znaczy, że prawie Cie mają, a jak żółty to że jeszcze uciekasz czy jakoś tak.
Mam kolejne pytania:
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=64 czy to co tu jest napisane to prawda? chodzi mi o te 99x warp spheres, udało sie to komuś? jest na to jakiś sposób?
Nastąpne jak moge znaleźć tonberry'ego? losowo jakoś czy występuje tylko w jednej części tej jaskini?
Gdzie moge zdobyć jakieś mega phoenix? bo chce sobie w zbroje wpakować
Od jakiego potwora najlepiej zacząć w monster arenie?
Ostatnie. Jak można zdobyć dużo gil?
Chciałbym się też pochwalić że zadałem pierwszy raz 9999 hp! Tidusem z overdrive'a
Kill nabij z 80godzin a na wszystkie pytania sam se odpowiesz

serio za szybko chcesz chyba wszystko zdobyc, to rpg tu trzea czasu
QUOTE(Killabien @ 9 08 2006, 19:03)

czy to co tu jest napisane to prawda? chodzi mi o te 99x warp spheres, udało sie to komuś? jest na to jakiś sposób?
Tego nie wiem. Słyszałem o tym ale uważam, że warp spheres nie są znowu aż takie potrzebne. Nie potem(100+ godzin).

Nastąpne jak moge znaleźć tonberry'ego? losowo jakoś czy występuje tylko w jednej części tej jaskini?
Cavern of Stolen Fayth(tam gdzie zdobywasz Jojimbo). Losowo.

Gdzie moge zdobyć jakieś mega phoenix? bo chce sobie w zbroje wpakować
99 dostajesz za złapanie (capture) każdego moba z rodziny bird. Niektóre moby dropują to (jako rare) ale najlepiej przekupić Alcyone (Sanubia) lub Ghost (Cavern...)

Od jakiego potwora najlepiej zacząć w monster arenie?
One Eye. Dość łatwy(150000hp) i zostawia bronie z Triple AP które można ładnie sprzedawać apropo...

Ostatnie. Jak można zdobyć dużo gil?
Gillionare. I sprzedaż zbroi i broni którą dropują moby na MA.
Nic dodac, nic ujac

Moralio ja Ciebie naprawde podziwiam, albo jestes "na swiezo" z ffX (czyli ze grasz obecnie) albo masz we łbie niezly procesor
Ja sie bawilem z FFX ponad 200 godzin, zeby dopakowac moich ulubiencow (Tidus, Wakka, Yuna, Rikku i Auron) i nadal sobie nie poradzilem z Penance, wiem jak go pokonac, ale do tego musialbym wyczyscic cala Sphere Board (zamienajac te slabsze dodatki np. "hp+200 na hp+300 itp.) i zaczac ja kreowac od nowa, ale nie wiem czy mi sie chce
Killabien
9 08 2006, 20:03
Eeeee to ja jestem cieńki, mam "dopiero" 45 h, jeszcze dużo koksowania przedemną
Eeeee to ja jestem cieńki, mam "dopiero" 45 h, jeszcze dużo koksowania przedemną
NIOM, sporo przed Toba, ale na pocieszenie dodam ze najgorsze bedzie zdobywanie Celestial Weapons i dodatkow do zbroi (zwlaszcza jak chcesz miec Ribbon)
powodzenia i cierpliwosci
ze nie wspomne o tych pie*rzonych motylkach dla Kimahriego
Taa motylki to najbardziej wnerwiajaca rzecz w tej grze ale pioruny nie sa straszne (zrobilem ponad 300)
Moralio
10 08 2006, 11:53
QUOTE(mefi100 @ 9 08 2006, 20:54)

Nic dodac, nic ujac

Moralio ja Ciebie naprawde podziwiam, albo jestes "na swiezo" z ffX (czyli ze grasz obecnie) albo masz we łbie niezly procesor
Powiedzmy że sporo pamiętam a i posiłkuje się własnymi notatkami
Dla mnie najbardziej hardkorowe było łapanie balonów chocobosem, w celu zdobycia ostatniego sigila dla Tidusa. No żesz k... do dziś sobie nie poradziłem.
Na motylki trzeba mieć refleks, obczajoną trasę na blachę i dawkę szczęścia. Za jakimś 15 razem...
Na Penace'a nie miałem siły. Policzyłem sobie gdzieś, że potrzebowałbym przez 40+ godzin pakować. E tam. Nie potrzebuje tego do pełni szczęścia. Wystarczyło mi rozwalenie ostatniego bossa jednym szlagiem(Rikku mu "trzepła" z GodHanda).
Killabien jeszcze sporo zabawy przed tobą. FFX to gra na jakieś spokojnie 150-200 godzin.
mefi100
10 08 2006, 12:37
mnie sie jakos udalo w miare szybko zebrac te baloniki, chociaz i tak byly momenty ze lapalem NERVA
A "Pokuta" ciagle na mnie czeka (az mi sie zachce znowu poszalec z tym Finalkiem) jak slusznie powiedziales +40 godzin, czyli jak sie juz zdecuduje to po jego pokonaniu bede miec jakies 250 godzin gry!! lol to przeciez prawie 2 dni grania non stop, a jesli wezmiemy pod uwage ze na glowe jeszcze nie padlem, aby grac 24/7 to zajmie mi ok miesiaca

LOL
Killabien
10 08 2006, 12:42
yo znowu mam mały problem. chce złapać tonberry'ego ale go nigdzie nie moge znaleźć. wiem że jest w jaskini gdzie jest yojimbo, ale no ile można szukać.drugi potwór to Simurgh, wiem że na djose highroad lub na moonflow ale też go nigdzie nie ma, kiedys złapałem 2 takie ale ja chce 4 żeby mieć pteryxa.
mefi100
10 08 2006, 12:55
Ja co prawda nie mam takiej pamieci jak Moralio, wiec jedyn co moge zrobic to podeslac linka:
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=12powinienes tam znalezc, to, czego szukasz
mefi100
10 08 2006, 16:56
To znaczy sie jakiej pomocy potrzebujesz??? Zeby ktos ci pozyczyl memorke? czy zeby przyjechac i zrobic to za Ciebie

Konkretniej???
Killabien
10 08 2006, 17:20
Mefi korzystam z tej strony i z gamefaqa, chodzi tam gdzie jest napisane żeby chodzić i nic. chodziłem w tym całym zielonym pokoju w jaskini yojimbo bo typ pisał że tam można najszybciej trafić na tonberry'ego ale dupa dlatego sie tutaj spytałem
mefi100
10 08 2006, 17:25
No to nie moge Ci pomoc, jako ze w FFX gralem baaardzo dawno, a co z monster arena?? tam tez powinien byc, nie??
Az wstyd przyznac ale ja juz wiele zapomnialem z tej gry i jak tak czytam to forum to az mnie kusi zeby zagrac od nowa...
A wlasciwie to po co szukasz tych "glutow" ??
Killabien
10 08 2006, 17:47
tonberry to ten taki mały zielony stworek z lampą co był w poprzednich finalach, szukam go, bo tylko go mi brakuje aby mieć wszystkie potwory z tej jaskini, a ten drugi to jest ptak, którego jak nie chciałem to miałem a jak potrzebuje to go kurde nie ma
Kalinho
10 08 2006, 18:18
Killabien z tymi stworkami to ja rowniez mam zawsze problemy
nie ma bata, chodz po jaskini az trafisz na "kreta" (bardziej w glebi lokacji i nie az na samym koncu).
co do ptaka to polecam lazic blisko krzyzowki (wiesz droga w lewo- moonlow. droga w prawo- djose temple), tam chyba stworek wystepuje najczesciej
Moralio
11 08 2006, 22:47
Dokładnie. Gdzieś raczej po środku jaskini. Wyjdzie na pewno.
Simurgh występuje na całej tej drodze. Kiedyś wypadł mi na samym początku, ale fakt, jakoś "chętniej" atakuje bliżej krzyżówki Djhose Temple i Moonflow.
Pocieszę się, że aby docelowo odblokować wszystkich bossów na MA, trzeba złapać wszystkie moby po 10... Wydaje się niemożliwe, ale to tylko kwestia samozaparcia.
Ludwa07
12 08 2006, 11:21
Żeby je wszystkie złapać po 10 to sobie specjalnie zrobiłem broń z Capture i Break dmg limit

A największa jazda to była z ganianiem Tonebrrych
Killabien
12 08 2006, 13:19
Jakie polecacie mi statsy żebym mógł zacząć walczyć z jakimiś potworami, głównie mi chodzi o te co zostawiają np. hp sphere, strenght itp. defence ze 120? bo najwięcej mam tidusem 78 i narazie mnie kosza jak zboże.
Kalinho
12 08 2006, 14:23
zdobadz Anime. bedziesz mial problem z glowki. Na poczatek najlepiej rozwalac na monster arenie one eye'a chyba. juz ktos o tym tu wspominal nawet
Ludwa07
12 08 2006, 16:40
Animę i Siostry bym doradził
za cholewcie nie wiem jak zlapac martiana sqida w BOF4, uzywam mnostwo przynet i dupa.
Poradzcie mi KONKRETNE przynety a nie typ
QUOTE(Killabien @ 12 08 2006, 14:19)

Jakie polecacie mi statsy żebym mógł zacząć walczyć z jakimiś potworami, głównie mi chodzi o te co zostawiają np. hp sphere, strenght itp. defence ze 120? bo najwięcej mam tidusem 78 i narazie mnie kosza jak zboże.
Ja bym ci doradził Yojimbo jego ovedrive zabije nawet Nemessisa na monster arenie
mario87
18 08 2006, 02:03
Xenosaga ep1
od kiedy dostępny jest do kupienia AG-05 w Dock Colony? przez ostatnie godziny siedziałem w EVS tylko po to by uzbierać te 300000G na tego AG-05 a tutaj go nie ma

jestem tuż przed pójściem do Song of Nephilim i chciałem nim tam wparować...
pomozcie z tym BOF4, czytam gamefaqs i ch.uj uzywam danych rodzajow przynet i nadal nie ma rezultatów,
moze trzeba uzyc przynety na levelu 3? albo w specjalnym miejscu na lowisku sie ustawic.
Dodam ze chodzi mi o Martiana sqida.
Killabien
19 08 2006, 19:54
Czy po pokonaniu dark valefora moge z nim jeszcze walczyć? jeśli tak to gdzie bo byłem w tej wiosce i nic, a chce sobie na nim zbroje zdobyć z break hp limit
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.