Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Ludwa07
Nie możesz z nim walczyć po tym jak go pokonasz. Zbroje z break hp limit można chyba wygrać na monster arenie(ale nie jestem pewien bo dawno nie grałem)
Killabien
No można, ale od nemesisa, a jak go jeszcze nie odkryłem, nawet wszystkich potworów na MA nie pokonałem. A jak sie walczy z Yojimbo ( 5 razy) to za po każdym pokonaniu można dostać coś czy trza go 5 razy rozwalić żeby coś dostać?
Aramis
Z dark yojimbo mozesz walczyć w nieskonczonosc. ubijasz go raz - wychodzisz z jaskini, wracasz - i od nowa. Za kazdym razem cos dostaniesz:).
Moralio
QUOTE(Aramis @ 20 08 2006, 18:11) *

Za kazdym razem cos dostaniesz:).

Jest to też niezły sposób na zdobycie Dark Matterów i niezłych broni/zbroi(nie pamiętam z jakimi skillami) które można ładnie sprzedać.
sROCKen
Jołhoł. Trzy pytanka mam:

1) jak dokladnie działa zdolność full life\life dla aeonów w FFX? nie wiem czy opłaca sie zbierac na nią przedmioty
2)czy da się wskrzesić zabitego podczas walki aeona w czasie tej samej walki? tzn, jak walcze z dark bahamutem i mi zabija mojego bahamuta to czy jest mozliwośc wskrzeszenia go i uzycia jeszcze raz w tej walce? jeśli tak to jak? FFX ofkoz
3)co trzeba zagrać w domu u Tify w FFVII? (czy wogole trzeba bo "kurki trzy" i "pojedziemy na łów" nic nie dająbiggrin.gif)

aha i jeszcze jedno: czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego auron ktory ma u mnie najwiecej siły (127) zadaje średnio około 30 tys obrażeń, a wakka z siłą 121 zadaje 57 tys? i nie tylko wakka. wszyscy inni tez mają mniej siły od aurona a zadają o wiele więcej obrazeń od niego. o cio chodzi??

Proszę o wsparcie koledzy po fachu!!
kopaa
QUOTE(kopaa @ 18 08 2006, 18:47) *

pomozcie z tym BOF4, czytam gamefaqs i ch.uj uzywam danych rodzajow przynet i nadal nie ma rezultatów,
moze trzeba uzyc przynety na levelu 3? albo w specjalnym miejscu na lowisku sie ustawic.
Dodam ze chodzi mi o Martiana sqida.

Korwa, sam se juz poradzilem, dizeki chlopaki. Okazalo sie ze trzeba bylo lowic na pewiien sposob, otoz trza bylo przynete puscic na samo dno, a potem pozwalac sie jej lekko wynurzać. Haha!
Moralio
sROCKen

Ad.1) Life/Full Life daje możliwość szybkiego sprzątnięcia nieumarłych przeciwników. Tyle.

Ad.2) Nie pamiętam tongue.gif

Ad.3) Z rpgclassics.com

Go to Nibelheim during Disc 2 or 3, with Tifa in your party. Nibelheim is the the town by the pointed mountains on the Western Continent. Enter Tifa's house (the second building on the right side) and head upstairs to where her piano is.

Choose the bottom option, then the bottom option again to play it (you can't use the top option if you want the manual). Then, press:

X, Square, Triangle, L1+Triangle, L1+Square, X, Square, Triangle, L1+X, O, X, Square, X*

Tifa will reach for the music sheets and find a letter addressed to her from her mentor, Zangan. She'll also find the limit break manual that he left for her.

*Note that you can also play the "Highwind" them by pressing:

Down, Left, Up, L1+Triangle, L1+Square, Down, Left, Up, L1+X, Right, Down, Left, Down

or you can use a combination of buttons and directions. Playing the music this way doesn't seem to get you anything, though.
Aramis
2)czy da się wskrzesić zabitego podczas walki aeona w czasie tej samej walki? tzn, jak walcze z dark bahamutem i mi zabija mojego bahamuta to czy jest mozliwośc wskrzeszenia go i uzycia jeszcze raz w tej walce? jeśli tak to jak? FFX ofkoz

Jest to niemożliwe, save point needed tongue.gif .

W pewnym sensie to wrzuca limit czasowy na walkę z Dark Aeonami bo mamy przecież ograniczoną liczbę Aeonów do blokowania Overdriveów oponentów. No ale cóż - życie tongue.gif .
Killabien
sROCKen, jełśi masz auronem masamune to jest tak dlatego, że on zadaje max damage gdy ma mało hp, a inni mają żę np jełśi mają hp lub mp pełne. A jeśłi nie masz celestial weapons to nie wiem dlaczemu
mefi100
sROCKen moze byc tak dlatego ze masz moze w broni podpiety jakis zywioł, albo nie masz jakiegos dodatku, ktory maja inni w swoich broniach. Ostatnia rzecz jaka mi przychodzi na mysl, to zasada jakiej Cie uczyli na poczatku gry: kazdy jest na jakis rodzaj mobow (Wakka- latajace, Tidus - zwinne, Lulu - magiczne, Auron - opancerzone) ale o ile dobrze pamietam w trakcie gry i "ulepszania" druzyny tak granica sie zaciera i ppozniej kazdy jest dobry na kazdego, takze zgodze sie z Killabienem. Jesli to nie masamune to popsules gre tongue.gif
Moralio
QUOTE(mefi100 @ 22 08 2006, 12:48) *

kazdy jest na jakis rodzaj mobow (nni w swoich broniach. Ostatnia rzecWakka- latajace, Tidus - zwinne, Lulu - magiczne, Auron - opancerzone)

Oj nie bardzo tongue.gif Po prostu Wakka ma dużo Accuracy, Tidus Agility, Lulu Magic Power a Auron startuje z bronią z atrybutem Pierce.

Celestial Weapon Aurona... zadaje tak jak Aramis napisał większy damage im mniej HP ma Auron.
sROCKen
Mam Masamune tak wiec sprawa sie wyjaśniła. dzieki wszystkim. Teraz jeszcze musze obczaić jak uniknąć wakizashi dark yojimbo i jakis sposob na dark bahamuta. o siostrzyczkach narazie staram sie nie myślećbiggrin.gif:D. a swoją drogą czy jest może dark anima i dark ifrit bo tych nie znalazłem?
Moralio
Anima jest na Mt.Gagatek smile.gif Tam gdzie trzeba było rzucać piłką Wakką(pod wodą), rzuć jeszcze raz by zainicjować walke. Ifrit w zniszczonym Home(Sanubi).
[InSaNe]
Mam pytanie do tych co grali w Tales of Eternia na PSP badz Tales of Destiny II (to jedno i to samo) : ile mniej wiecej zajmuje przejscie tej gry?
Bog2e
Final Fantasy X

moze mi ktos podpowiedizec jak pokonac Seymoura zaraz po tym jak wybil wszystkich Ronso? oprocz Kimahriego? Lata on wtedy na takim duzym czyms i zadaje taki krzyzowy cios ,ktory przetrwac potrafi mi tylko Tidus i Auron ? pomocy ! jest na to jakis knif ? domyslam sie ze te latajke mu najpierw trza wybic ale mam za slaba ekipe biggrin.gif

pozdro.
Moralio
Seymour Flux to jeden z najcieższych bossów w grze IMO. Generalnie potrzebujesz Protect(do obrony przed Cross-Cleave), Haste, Bio, Silence i kilka armorów z Zombie Ward. Fajnie by było by choć niektórzy w drużynie mieli około 3500-4000 HP. Można też alternatywnie napakować aeonom overdrivey na max i modlić się by zjechały go do zera.
Bog2e
QUOTE(Moralio @ 23 08 2006, 20:44) *

Seymour Flux to jeden z najcieższych bossów w grze IMO. Generalnie potrzebujesz Protect(do obrony przed Cross-Cleave), Haste, Bio, Silence i kilka armorów z Zombie Ward. Fajnie by było by choć niektórzy w drużynie mieli około 3500-4000 HP. Można też alternatywnie napakować aeonom overdrivey na max i modlić się by zjechały go do zera.

Dzieki za odpowiedz, zaraz po meczu sprobuje. Mam juz protecta ale obawiam sie ze bedzie mi go sciagal dispelem no ale sprobujemy zobaczymy, pobiegam troche powalcze bo z HP u mnie kiepsko i dam znac jak mi poszlo wink.gif

pozdro.
Killabien
Bog2e spróbuj na niego też rzucić bio, powinno mu zabierać po 1400 hp
sROCKen
Dzienx Moralio:D:D. Ide na Ifrita.
mefi100
Oj nie bardzo Po prostu Wakka ma dużo Accuracy, Tidus Agility, Lulu Magic Power a Auron startuje z bronią z atrybutem Pierce

dlatego napisalem tez ze pozniej (kiedy druzyna staje sie silniejsza) ta roznica sie zaciera tongue.gif

InSaNe: ja gralem (ToD2 na psx) i o ile pamietam zdobylem wsztstkie dodatkowe Craymele, łacznie z Destiny, przeszedlem Arene i jakies dodatkowe questy (nie wiem czy zrobilem wszystko na 100%). Postaci dobilem do 70/80 lvlu i zajelo mi to ok. 80 godzin, moze wiecej. Nie mniej jednak ostatni boss nadal byl BARDZO trudny(mialem kilka podejsc), wiec jak co to dolicz do tego jakies 10-15 godzin, chyba ze lubisz sie meczyc, bo ten caly DEMON jest naprawde wymagajacy smile.gif
[InSaNe]
O cholera confused.gif Myslalem ze w ciagu tygodnia sie wyrobie z tym szpilem confused.gif Dzis przyszla paczka z gierka - mam poprawke 9tego wrzesnia, a tu Dragon Quest 8 w 2/3 gry skonczony, Tales Of Eternia niezaczety i Valkyrie Profile:Lenneth w szufladzie ... Ech . Dzieki za odpowiedz smile.gif
2DH
QUOTE(Bog2e @ 23 08 2006, 18:14) *

moze mi ktos podpowiedizec jak pokonac Seymoura zaraz po tym jak wybil wszystkich Ronso? oprocz Kimahriego? Lata on wtedy na takim duzym czyms i zadaje taki krzyzowy cios ,ktory przetrwac potrafi mi tylko Tidus i Auron ? pomocy ! jest na to jakis knif ? domyslam sie ze te latajke mu najpierw trza wybic ale mam za slaba ekipe biggrin.gif

Najprostszy sposób: Na Calm Lands udaj się do Temple of Remiem (o ile jeszcze tego nie zrobiłeś) i wygraj wyścig Chocobosów zbierając 3 skrzynki i nie potrącając ani jednego palika. Dostaniesz 30xWings to Discovery. Przed samą walką naładuj Overdrive'y dla Rikku i Wakki i umieść ich w swoim pierwszym składzie (opcjonalnie może być Tidus jeśli masz już Blitz Ace, a jak nie to ktokolwiek). Użyj Overdrive'a Rikku i zmiksuj 2xWings to Discovery, a rzuci Trio of 9999 (albo jakoś tak). Dzięki temu każde uderzenie zabiera 9999 a każdy czar lub przedmiot leczący odnawia 9999 HP/MP (oczywiście tylko w ramach osób na które był Trio of 9999 rzucony). Teraz wystarczy Wakką sieknąć Attack Reels, trafić 3 sloty "x2" i masz 119988 zadanych obrażeń.

Pozdrawiam
Aramis
Boże jak mnie Seymour Flux wkurzał za pierwszym razem - hastega na wszystkich to mus, Bez zombie ward w sumie nie jest bardzo źle ale sie przydaje. Najgorszy jest jego Annihilation - ja miałem Mighty Guard Kimahrim i tego uzywałem jak kociak miał overdrive'a. Jak nie będzie szło to zawsze można pobawić się też mixem Rikku - walnać coś w stylu "Quarter of 9" czy coś innego mocnego. Dobrze też w sumie nabić sobie overdrivey Aeonów i pojechać mu takim Bahamutem z Mega Flare'a.
helveg
troche nie w temacie ale tez o pomoc prosze:

jaki PRG na PS2 w tym momencie bedzie najlepszy dla kogos kto w zadnego RPGa w zyciu nie gral, czyli w co mam zagrac zeby mnie oswiecilo w temacie tego gatunku gier?

kultowy FFVII, najnowszy hicior DQVIII? zachecajaco zrecenzowany przez Zax'a Suikoden V? cos jeszcze innego...

zaznacze ze nie ma dla mnie znaczenia grafika (FFVII) oraz ze raczej wole historie bardziej powazne niz zelki i takie tam zaby, chociaz jak juz pisalem w zadnego RPG nie gralem takze moze tylko mi sie wydaje,

prosze o pomoc/propozycje
mefi100
Helveg skoro nie ma dla Ciebie znaczenia grafika to czemu zaznaczyles ff 7?? tongue.gif no dobra tylko zartuje wink.gif
Wiesz, zadales ciezkie pytanie bo kazdy z nas (fanow RPG) ma swoich faworytow i kazdy bedzie Cie przekonywal do swoich racji (nawet ja bylbym skory;) ) ale mam lepsze rozwiazanie: Pomysl chwile i sam zdecyduj w ktory SAM CHCESZ zagrac, napewno mimo ze nie grales w RPGi wczesniej, conajmniej jeden wzbudzil Twoja ciekawosc i to wlasnie od niego powinienes zaczac...
I nie przejmuj sie jak juz go skonczysz to nie poprzestaniesz tylko na jednym, tak wiec przedzej czy pozniej "zaliczysz" wszystkie te, do ktorych bysmy Cie tu przekonywali biggrin.gif

moje ulubione: Final Fantasy 7 i 10, Tales of Destiny 1 i 2, Chrono Cross, Star Ocean 2 i 3, Grandia 1,2,3, Breath of Fire 4 i pewnie jeszcze kilka o ktorych zapomnialem wink.gif
[InSaNe]
Jak to dopiero Twoja pierwsza przygoda to polecam jakze by inaczej Final Fantasy VII smile.gif Od tego zaczela sie moja przygoda z jRPG . Na rowni z nim stawiam Chrono Crossa, tez mega piekna gra smile.gif
Bog2e
A ja dalej sie mecze biggrin.gif dzieki waszym podpowiedzia jest juz o wiele lepiej ale mimo ze mam Zombie wardy i wszystkich grajkow a takze aeony na overdrive to zjade go tak do 10000 HP i niszczy mnie tym Total Annihilation. Staram sie wystawic na to moich najmocniejszych czyli( Auron- 4100 , Tidus -3500 ,Wakka 3100 ) bo reszte mam slaba ale nawet jak przetrwaja to potem ich czyms dobije bo nagle wykmini 17 ruchow z rzedu dry.gif .

2DH dzieki za podpowiedz ale troche zbyt extremalna jak dla mnie.

Ogolnie to slabych mam tych ziomkow, nie mam czegos takiego jak Bio, ani zadne takie, powalcze troche jeszcze i znowu do niego podbije icon_twisted.gif
Mariusz Saint
QUOTE(helveg @ 24 08 2006, 21:35) *
kultowy FFVII, najnowszy hicior DQVIII?

Według mnie warto by było zacząć albo od FF7, albo FFX - obydwie gry są moim zdaniem bardzo łatwe i przystępne dla początkującego gracza smile.gif Dragon Questa 8 osobiście odradzam początkującym, ale to też bardzo przyjemna gra, tylko ilość losowych walk (która mi odpowiada) może zniechęcić smile.gif
2DH
QUOTE(Bog2e @ 24 08 2006, 21:47) *

W jakim sensie "extremalna" tongue.gif Bo to jest naprawdę najszybszy sposób na jego rozwałkę.
Bog2e
QUOTE(2DH @ 25 08 2006, 03:04) *

QUOTE(Bog2e @ 24 08 2006, 21:47) *

W jakim sensie "extremalna" tongue.gif Bo to jest naprawdę najszybszy sposób na jego rozwałkę.

no bo trzeba isc gdzies sie wracac, ja to tam pewnie nawet nie trafie blush.gif ale z drugiej strony to moglo by sie przydac na pozniej bo jak mowisz wygrywa sie 30 tych skrzydelek a uzywa 2 hmm moze sie jednak skusze smile.gif

pozdro.
2DH
Aha. tongue.gif
No to tak. Remiem Temple jest na Calm Lands. Musisz wyposażyć się w Chocobosa i zaraz przy wejściu na Calm Lands od strony Lake Macalania (to to na takim wzniesieniu) skręcić w prawo i dojśc do końca klifu. Znajdziesz tam leżące na ziemi piórko Chocobosa. Ponaciskaj X-a a "kurczak" powinien przeskoczyć na drugą skarpę, wejście będzie jakieś 30 m przed Tobą. No i tam znajdziesz ten wyścig Chocobosów i jeszcze coś... tongue.gif
A co do zużywania tych Wings to Discovery to podobno (ale tego nie wiem na pewno bo nie próbowałem) można w zastępstwie użyć Door to Tomorow, ale gdzie je zdobyć nie wiem i jak jest z ich dostępnością też nie wiem. Wings to Discovery można potem odzyskać walcząc z Shinryu na Monster Arenie lub stosując umiejętność Bribe na Malboro lub Great Malboro.
Bog2e
Dzieki za dokladny opis ale postanowilem dac mojej druzynie ostatnie dwie szanse (tym razem juz z hastega w rekawie) za pierwszym razem chyba przekombinowalem z tymi protectami (nic mi to nie dawalo) a za drugim, zjechalem go do konca samymi aeonami blink.gif dziwne, kontrolowalem ilosc jego HP i bylem przekonany ze to nie wystarczy i jeszce bede musial sie meczyc o ile przetrwam Annihilation, okazalo sie ze nawet nie zdarzyl go uzyc - dziwna ta gra smile.gif

p.s- bede szukal tych skrzydelek w dalszej czesci gry wink.gif

dzieki wszystkim za pomoc excl.gif
helveg
QUOTE(mefi100 @ 24 08 2006, 22:14) *

(...) napewno mimo ze nie grales w RPGi wczesniej, conajmniej jeden wzbudzil Twoja ciekawosc i to wlasnie od niego powinienes zaczac...

wiadomo ze moja ciekawosc wzbudzil FFVII - kult, no i ostatnio SuikodenV - recenzja Zaxa (fabula), ale pytawm Was bo nie chce zaczynac od jakigos super trudnego i maksymalnie skompliowanego erpega

dostalem dwie odpowiedzi (dzieki) ale chyba juz wiem w co zagram - FFVII
mefi100
spoko, helveg, mozna sie bylo domyslic ze to wybierzesz wink.gif i wybor trafny, a jako ze nie grales wczesniej w RPGi to polecam pewna metode: mianowicie zagraj, ale bez zadnego opisu, pomocy o sekretach itp. poradzisz sobie (a jesli sie zatniesz to tylko wtedy poczytaj jakis opis) pomoze Ci to delektowac gra. Jak ja juz raz ukonczysz, sprobuj przejsc jeszcze raz (tym razem z opisami) i bedziesz wiedzial wowczas na ile sobie poradziles i jaki jstes dobry w "te klocki" wink.gif Pisze to bo wiem (z autopsji) jak przechodzenie gry tylko z opisem ujmuje rozrywce, jaka powinna dostarczac. Ja tak zrobilem i naprawde cieszylem sie gra, a zaskoczylo mnie pozniej kolejne podejscie i rzeczy, ktore przegapilem (swietna zabawa- niczym ponowne odkrywanie gry:) ) Nie wiem czy udalo mi sie przekazac co mialem na mysli ale nie dziw sie bo jest juz po 2 w nocy i moj mozdzek juz nie dziala jak za dnia tongue.gif powodzenia
Kalinho
Mefi- Jezusie jaki Ty jestes fajny biggrin.gif . Serio, wlasnie tak trzea przechodzic serie FF i wszystkie inne RPG. Ja skorzystalem z opisu do 7 dopiero za 5 czy 6 razem (wiem jestem zboczony biggrin.gif ) Normalnie za kazdym (KAZDYM) razem odkrywalem cos nowego. pamietacie dodatkowy filmik z Zax'em oraz Cloude'em wyjasniajacy ja Spiczastowlosy dostal sie do Midgar'u? Dopiero za 4 razem to widzialem Helveg opisy to zaraza i sluchaj mefiego bo zacnie prawi cool.gif
mefi100
hihi, dzieku Karolu wink.gif ale Ty zboczony to jeszcze nie jestes, ja teraz przechodze 11 raz FF 7 (tym razem na PC).
Widze ze sprytny jestes w ukrywaniu SPOILEROW biggrin.gif brawa za inwencje a kopniak za to ze mnie teraz oczy bola, bo probowalem to odczytac tongue.gif a nie wpadlem na to zeby po prostu zaznaczyc text myszka
2DH
QUOTE("mefi100")
Widze ze sprytny jestes w ukrywaniu SPOILEROW biggrin.gif brawa za inwencje a kopniak za to ze mnie teraz oczy bola, bo probowalem to odczytac tongue.gif a nie wpadlem na to zeby po prostu zaznaczyc text myszka

Chyba że ktoś korzysta z "Black Night" (jak ja) to i tak widzi wszystko tongue.gif
Kalinho
Sorry 2DH unsure.gif
2DH
Ja się nie gniewam. tongue.gif Zresztą Finala VII skończyłem - może nie tak hardcorowo jak wy 11 czy 7 razy, jeno skromne 3 - ale rzeczoną scenkę widziałem.

Pozdrawiam
sROCKen
Kolejne pytanie z serii FFX:D. A mianowicie gdzie można zdobyć przedmioty: megalixir i chocobo wing? Tego nigdzie nie można znaleźć, a te które dostaje się za odkrywanie potworków na monster arena (99x chocobo wing) jest ciutkę za malo. Z góry dziękuję za pomoc.
Kalinho
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=12
bylo na 37 stronie. ja moglem znalezc a Ty nie?
sROCKen
dzienx serdeczne
Gracki
Witam.
Mam problem z dojsciem do Remiem Temple mianowicie chodzi o to zeby tam sie dostac trzeba zdobyc kurczaka i dalej wiem co robic. Problem polega na tym ze nie moge zdobyc kurczaka nigdzie nie moge znalezc goscia ktory je sprzedaje!!! zwidzilem cale calm lands i za cholere nie moge goscia znalezc!!! tak wiec jeli ktos ma pomysl to bede bardzo wdzieczny. Pozdro
szikago
na gorze po lewej
Moralio
Chocobosa można wypożyczyć od kolesia stojącego przy sklepie we zachodniej części Calm Lands. Potem jedziesz do połódniowego wyjścia z obszaru i szukaż żółtego piórka leżącego na ziemi. Po przeskoczeniu zsiadasz z kuraka i idziesz kanionem.
Bog2e
witam, gdzie dokladnie jest Sun Crest do Celestial Weapon Tidusa bo wyczytalem gdzies ze w miejscu gdzie zginala Yunalesca? wszystko piknie ladnie tylko ze tam jest Dark Behemoth ?? chyba cos nie tak nie? wink.gif
Kalinho
Bylo zdobyc ten bajer wczesniej teraz to masz, delikatnie mowiac, przes@#ne tongue.gif
mefi100
niuom, niestety, bo jak juz sie pokonalo Yanalesce, to trza sie bylo pokrecic po tej okolicy (wejsc schodami-chyba-na najwyzszy poziom czy cos takiego) a jesli teraz jest Tam Bahamut, no to najpierw musisz prejsc przez niego, nie miej jednak, nie trac glowy, bo Caladbolg (celestial Tidusa) wcale nie jest taki dobry, jako ze jego zdolnascia jest zadawanie max obrazen tylko kiedy koles ma max HP. Powalcz troche na Monster Arena i zrob sobie swoja wersje (celestiala) i bedzie o wiele lepsza niz ta prawdziwa (ja mialem Caladbolga, ale mnie wlasnie frustrowalo to ze jak walcze z kims silniejszym i Tidus obrywa to jest coraz gorsz, wiec zrobilem sobie "zasteczy mieczyk" dla niego smile.gif
2DH
Ja mam pytanie takie bardziej lingwistyczne. Co w tłumaczeniu na język polski oznaczają nazwy Circuret i Mangosh, będące nazwami odpowiednio "hełmu" i tarczy z Suikodena 2.

Dzięki
mefi100
yyyyy, ostro żes pojechal, ja nie wiem, jedynie moge sie domyslac ze to doslowne ( albo nieco zmienione) zapozyczenie z jakiegos jezyka (np. łaciny) tak jak bylo w przypadku serii FF (np. miasto Midgar: w oryginale Midgard, o ile mi wiadomo to zapozyczenie z wierzen skandynawskich oznaczajace pewne miejsce- pomiedzy niebem a pieklem, IMO ) Mozemy liczyc na to ze Moralio sie tu wykaze wink.gif
Chociaz samo Circuret brzmi troche jak :Circlet czyli nakrycie glowy, bedace swego rodzaju odmiana korony... Co do "Mangosh" to z niczym mi sie nie kojazy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.