Kazuma-san
13 10 2006, 17:46
... Metal king spearem
aha rozumiem, ale zważywszy na fakt iż metal slime'y mają po kilka pkt hp, to wraz z czarem Oomph chyba da radę paru utłuc

Pytam tak o ten poradnik bo po jednorazowym przejsciu gry, chciałbym kontynuować przygode i zdobyć wszystko co się da, tylko zastanawiam się, czy jesli posprzedawałem niektóre wanze przedmioty to czy jes da sie jeszcze jakos zdobyc
Kazuma-san
14 10 2006, 11:27
Powiedz jakie to ci powiem
tak ogólnie sie tylko zastanawiam.bo miałem dużo fajnych przedmiotów ale popsprzedawałem wszystkie

i teraz niewiem czy jak już skończę grę, to czy będe w stanie naprzykład zporządzić najlepsze giwery albo ekwipunek dla załogi. chodzi mi oto, czy są w grze takie przedmioty, które można zdobyć tylko w jednym miejscu i tylko raz w całej grze

i jak sie takie coś sprzeda to przepada na zawsze
Kazuma-san
14 10 2006, 21:55
niestety tak ale wiekszosc rzadkich przedmiotow daja niektore potwory
Sinister
15 10 2006, 18:01
WItam. MAm problem w FF12 . Jestem w swiatyni Stilshrine of Miriam , Way stone jest nieaktywny. Jest para drzwi , jedne sa zamkniete a drugie zostana otwarte gdy... No wlasnie :-( Uruchamiam jakas dzwignie i pojawiaja sie trzy umarlaki. Moze wie ktos co tam trzeba zrobic ?
Wyekwipuj Dawn Shard przed uruchomieniem tej "dźwigni"

.
melkorr
17 10 2006, 09:32
Sinister : dziekuje !
kurde od siebie mogę powiedzieć tylko tyle, że albo używam czarów accelerate i oomph i staram się punktować jednego gklutka albo robię psyche up głównym bohaterem do 50, rzucam na niego oompha i jesli jeszcze jakis glutek został na polu walki to wale w niego Metal Slashem. trochę to mało efektywne bo zabijam tak tylko jednego slime'a w walce, na dodatek raz na pięć walk w których są slime'y

mam pytania:
jaki był wasz czas ukończenia wątku fabularnego bez opisu i do jakich leveli dobiliście

czy jest wśród nas jakiś kat, co wymasterował wszystkie levele na 100
Mariusz Saint
18 10 2006, 16:53
QUOTE(Adaśko @ 18 10 2006, 02:29)

jaki był wasz czas ukończenia wątku fabularnego bez opisu i do jakich leveli dobiliście

czy jest wśród nas jakiś kat, co wymasterował wszystkie levele na 100

King Metal Slime'y tłucze się Executorem Yangusa, czyli trzeba mieć trochę szczęścia

Można też zdobyć sobie falcon swordy w kasynie i uderzać Hero i Angelo metal slashem, na (liquid) metal slime'y to IMO dobry sposób

Odwiedziny w wiosce Dragovianów i przejście prób Lorda Dragovianów też wliczam do wątku fabularnego, przejście tego wszystkiego zajęło mi 115 godzin

A level miałem chyba 50., ale dokładnie nie pamiętam.
Co do wymasterowania na 100 lvl - w temacie o Dragon Queście ktoś chyba pisał, że mu się udało, dzięki pomocy siostry

Ale zdobycie 100 pkt wszystkich skilli, to by dopiero było ciekawe
ja ukończyłem na 45 lvl w 120 godzin

zapisał mi się jakiś sejw z gwiazdką i niewiem czy grać dalej, czy odpuścić i zacząć grać w inną grę
Mariusz Saint
20 10 2006, 16:59
QUOTE(Adaśko @ 20 10 2006, 16:41)

ja ukończyłem na 45 lvl w 120 godzin

zapisał mi się jakiś sejw z gwiazdką i niewiem czy grać dalej, czy odpuścić i zacząć grać w inną grę

Moim zdaniem warto grać dalej, bo ten sejw z gwiazdką oznacza, że teraz masz dostęp do teleportu, który przenosi do nowego labiryntu

Po jego przejściu dotrzesz do wioski Dragovianów, gdzie dowiesz się o pochodzeniu Hero. Powalczysz sobie też z Lordem Dragovianów i zyskasz szansę ujrzenia prawdziwego zakończenia gry

A po pokonaniu Lorda masz możliwość zmierzenia się z nim w Dragovian Trials, za które są świetne bonusy, m. in. kociołek, w którym wszystko "gotuje się" natychmiast

I dopiero gdy pokonasz ostatniego trialsa będziesz w stanie skompletować listę ubitych potworów, za co też coś dostaniesz
o rety, a ja już zaczełem grać w coś innego

ale może się cofne bo widzę, że warto
Siemka, teraz troche z innej beczki:
FF7, w wersji na pc, gdy chce odpalic, prosi o plyte ( a ja takowych nie mam

). I tu pojawia się problem- w readme napisali by znienic "label" dysku na ff7disc1 itp tlyko, ze za bardzo nie wiem co i jak..
Pliz, pomozcie

Pozdr.
czyli rozumiem że masz obrazy płyt na kompie?
jak tak to ściągnij Daemon i tam masz taką opcje jak uruchamianie obrazów.
Wlasnie obrazow nie ma, byl plik, wypakowalem go-> wsyztsko wyglada jak po instalce, nie am zadnych obrazow

Tak wlasnie to bym sobie poradzil, a tu (pipi)
Mam mały problem w Chrono Trigger. Mianowicie jestem juz na samym końcu, została mi tylko walka z Lavosem. Mam 40lvl (Crono, Frog i Ayla all skills) i nie wiem jak dziada ubić. O ile pierwsza walka jest banalna, to już walka we wnętrzu z prawdziwym Lavosem to KO po pierwszym ataku (1200 w każdego, podczas gdy każda postać ma ok.800HP). No więc pytanie brzmi - jakie muszę mieć lvl żeby startować do Lavosa i jak je szybko nabić?
Dobry level do walki z Lavosem to około 50. Jeśli jednak chesz przejść tą walkę szybciej, możesz spróbować pobawić się z techem Lifeline(3 osobowy, chyba z Marle) i akcesorium Greendream(quest Sunken Desert).
Poziomy można szybko nabić przechodząc wciąż Black Omen(najpierw w teraźniejszości a potem, cofając się w czasie) lub walcząc w Geno Dome na taśmie w 2300 AD(południowy-wschód mapy).
kimari19
6 11 2006, 15:29
Hmm... Mam problem z suikodenem 5. Nie wiem gdzie znależć jedną z postaci.Mianowicie EGBERTA.Wiem że gdzieś w Baska Mine,ale przeszukałem całe i nic

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!
pewnie jesteś już po [możliwy spoiler]odzyskaniu zamku[/koniec możliwego spoilera ;p]. po tym fakcie koleś znika chyba z tunelu (powinien być w jednej z ostatnich lewych jego odnóg) i nie można go przyłączyć. mówię z autopsji, sam tak miałem przechodząc piątego suika.
kimari19
7 11 2006, 13:46
dzieki wielkie!!!!!!!!!!!!!! właśnie go znalazłem:)A to sie skubany schował

kimari19
8 11 2006, 10:46
TO znów ja!!!!!!!! PAmiętacie może co należy zrobić w suikodenie pierwszym w zamku(o ile dobrze pamiętam) wampira NECLORDA?????? bo grałem jakiśczas temu i tam utknełem......POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piotr Węglarz
24 11 2006, 17:27
Gdzie znaleźć panace w FFX. HELP
neospiderman
24 11 2006, 18:04
QUOTE(Piotr Węglarz @ 24 11 2006, 17:27)

Gdzie znaleźć panace w FFX. HELP
Z tego co pamiętam to po pokonaniu wszystkich dark aeonów na mapie świata [w statku powietrznym] pojawi sie lokacja z tym typem.
dominas
27 11 2006, 17:25
Co mam zrobić????Gram w golden Sun the lost age.Teraz jestem w Kibombo w...tym....gościu...znaczy w tej statule.No chyba wiecie o co chodzi

Przeszedłem pare pięter,i zatrzymałem się na jednym z nich.Są tu (jak na każdym innym) te wielkie koła (tryby).Tu są 3wielkie ji dwa małe.Jedno z tych wielkich kół mruga na niebiesko i pomarańczowo....Jak ktoś zrozumiał o co mi chodzi

to niech mi wytłumaczy.....

niech mi wytłumaczy jak przejść dalej

co mam zrobić z tym mrugającym kołem????
Dr.Czekolada
29 11 2006, 18:28
Mam problemik z FF X a konkretnie Maestrem Seymorem , w 1 turze wywołuje Ifrita który za pomącą speciala ,,Hellfire" zgniata guardów . Teraz Mr przyzywa Animona , walcze chwile potem Ifrit na deskach, przyzywam Aeona ,,????" (Shive) walcze walcze (przy okazji zasadzam speciala) i ona na deskach (Overwride OBLIVION jest piekielnie do bani

) przyzywam Ixiona ten go załatwia ale potem Seymor ciska combosami żywiołów i tu są dla mnie schody

, pomóżcie jak sobie z nim radzicie ? macie jakieś ciekawe taktyki, formacje w drużynie ? itp ?. Wiem o umiejętności ,,talk" w pierwszej fazie walki czy ona jakoś pomaga w ostatniej fazie ?.
Trzcina
29 11 2006, 18:38
Jak zrobisz talk, to gra poinformuje cie co ci to dalo.
W przypadku Tidusa zazwyczaj bylo to strnght up (dosc spory bonus) a Yuny 'magic up'.
Natomiast nie rozumiam za bardzo w czym polega twoj problem

Ze seymour jest za mocny i niszczy cie atakami zywiolowymi? No to probuj null all, albo pojedyncze nulle... albo podpakuj postacie, albo lepiej rozegraj walke
Dr.Czekolada
29 11 2006, 19:11
Heh ok thx spróbuje

, wiesz to boss a na bossów są czasem konkretne taktyki np żywiołak Spherimorph w lesie, najlepszym soposobem była walka aż jego żywiołem bedzie ogień (wtedy przyzywam Ifrita) albo elektryczność (wtedy Ixiona) potem wale w niego atakami (byle nie overwridami bo tylko efektownie sie go wyleczy lol

) 1 atak to zawsze żywioł którym leczy Aeona , efekt ? walka jest dłuuga ale zabawna i proosta

.
Killabien
30 11 2006, 16:36
jeśli dobrze pamiętam to Seymour w tej wale używa elemantali w określonej kolejności chyba nawet jest napisane na górze w pasku. Wystarczy że przed każdą jeo turą rzucisz null xxx i będzie git
Dr.Czekolada
11 12 2006, 23:05
Heh już dawno go pokonałem, thx nulle pomocne jak nigdy potem

(do następnej walki z mr S

) Ej ja tak rozwinąłem Tidusa , czy on w porównaniu do reszty drużyny jest naprawde słabiak ? (głupie pytanie w sumie, wiem ale co radzicie by sie nauczył ?, by był czymś naprawde ,,pomocnym w walce"

? ).
A grasz na Basic czy Expert Gridzie? Jak na basicu, to przejdź nim całą drogę i przeżuć na ścierzkę Aurona. Z tego co pamiętam, to Tidus jest początkowo dosyć cienki, ale potem sie mocno rozkręca ^^
Dr.Czekolada
12 12 2006, 21:06
Hmm ciekawe, tak gram na basic , spróbuje jak piszesz ^^ , ale generalnie to kicha że tak zarnowali ofensywnie tą postać

. W sumie u mnie w drużynie to tylko mięso armatnie/medyk czaru haste

.
hej czy mógłby ktoś mim powiedzieć od kogo i za ile można wyBRIBE'ować Underdogs Secret w FF10??
Najlepiej na PMke bo później mogę zapomnieć xD
Czy istnieje jakikolwiek sposob aby w Xeno grac jako Id lub Alpha Weltall (ten czerwony od Id)?
Czy istnieje jakikolwiek sposob aby w BoF4 zamienic chociazby sam model Ryu na Fou-Lu?
PS: Gameshark, cheaty, debug roomy, wszystko dozwolone ^^
PS2: Nigdy nie uzywalem tego tematu, totez nie zdawalem sobie sprawy z jego istnienia Trzcina ;]
Co do pytania z Xeno - z tego co wiem to tak, Ida można mieć w drużynie - ale tylko za pomocą gamesharka.
Co do BoF - nie mam pojęcia;].
Underdog's Secret mozesz dostać od Chimery w Al Bhed Home za ...nie pamietam dokladnie ale w granicy 150-200 tysiecy;]. Mniej wiecej 13 sztuk.
mam pytanie dotyczace (jakby) FFXII, czy dalibyscie jakies fajne linki do artow z bohaterka z najnowszego fajnala? ta co jest na "rozkladowce" przy recenzji w PSXE 113

sam tez szukam ale pewnie macie jakies ciekawsze
pozdrawiam
Yanckes
28 12 2006, 15:19
Witam obecnie gram w Okami!!!i mam problem:/jestem w fazie poszukiwan 8 psow!!!5 znalzlem w wiosce i zostaly uaktywnione 3 pozostale!!jednego znalzlem w naszej wiosce i pozostalo mi w agata forest i jeszcze ten ostatni pies jest do zdobycia u tych ptakow!!!i teraz moj problem lezy w tym ze nie wiem jak dostac sie do kolejnych psow (wiem ze musze pozaliczac inne misjie)prosze mi jakos pomoc!!!mam juz uaktywnione takie misjie jak np.w agata forest widzialem i rozmawialem z pania ktora chce wlac wode do tego duzego wiadra(tez nie wiem jak to zrobic)pomozcie mi Panowie pozdrawiam
Dark Serge
28 12 2006, 16:58
Cod o misji z wodą - dostaniesz odpowiednią zdolność to dojdziesz do tego jak to rozwiązać

BTW - Okami to RPG ?
ogicool
28 12 2006, 23:09
ojej przerzuciło mie tu chyba pierwszy raz we wstydliwej kwestii(nie dośc że pierwszy raz:(
może akurat gra ktoś w ff7, jest w Nibelheim i wie jak otworzyć sejf,bo ja nie moge, choc wydaje mi sie że wiem jak, ale okazuje sie że nie wiem i stoje tam juz jakis czas, aż mnie zaraz jakis smok, czy inna wydra zeżre, ktoś podpowie mi troche?
Yanckes
28 12 2006, 23:39
QUOTE(Shmatan @ 28 12 2006, 16:58)

Cod o misji z wodą - dostaniesz odpowiednią zdolność to dojdziesz do tego jak to rozwiązać

BTW - Okami to RPG ?
no sory ale nie wiedzialem jak ta gre skalsyfikowac *_* zreszta powiedz gdzie sie moge poradzic na tym forum o tej grze?bedzie mi łatwiej
Dark Serge
28 12 2006, 23:53
@ Yanckes - na forum jest OGÓLNY dział pomocy - szukaj tam lub w dziale PS2 - w odpowiednim temacie
Moralio
28 12 2006, 23:59
QUOTE(ogicool @ 28 12 2006, 23:09)

ojej przerzuciło mie tu chyba pierwszy raz we wstydliwej kwestii(nie dośc że pierwszy raz:(
może akurat gra ktoś w ff7, jest w Nibelheim i wie jak otworzyć sejf,bo ja nie moge, choc wydaje mi sie że wiem jak, ale okazuje sie że nie wiem i stoje tam juz jakis czas, aż mnie zaraz jakis smok, czy inna wydra zeżre, ktoś podpowie mi troche?
Sam się kiedyś z tym mordowałem.
Zakładam że masz wszystkie kombinacje. Jakby co:
Right to 36, Left to 10, Right to 59, Right to 97
Teraz tak:
musisz wstukiwać kolejne cyfry bez przejeżdzania nawet numerek dalej. Bo zauważ że nie jest np. Right 36, tylko Right
to 36. Tj. jesli masz np. 13 i masz dojechać do 44, to dajesz do 44 i ani cyfry więcej. Dopiero wtedy dajesz X i jedziesz dalej. Inaczej jest password failed. Jest to kluczowa kwestia i nie wszędzie o tym pisze.
ogicool
29 12 2006, 14:18
QUOTE(Moralio @ 28 12 2006, 23:59)

QUOTE(ogicool @ 28 12 2006, 23:09)

Sam się kiedyś z tym mordowałem.
Zakładam że masz wszystkie kombinacje. Jakby co:
Right to 36, Left to 10, Right to 59, Right to 97
Teraz tak:
musisz wstukiwać kolejne cyfry bez przejeżdzania nawet numerek dalej. Bo zauważ że nie jest np. Right 36, tylko Right
to 36. Tj. jesli masz np. 13 i masz dojechać do 44, to dajesz do 44 i ani cyfry więcej. Dopiero wtedy dajesz X i jedziesz dalej. Inaczej jest password failed. Jest to kluczowa kwestia i nie wszędzie o tym pisze.
THX Moralio za Cosmo Memory!
siemka
Od paru dni katuję ff 10-2, wciaga, nawet gta sa psozlo w odstawke;)
Jestem przy momencie, w którym trzeba zatrzymać ziomka Ronso przed atakiem na guado (chapter 3)
Mam laseczki na levelach 27-28 , profesje warrior 90 % gunner 100% i bialy mag na 85%
Moj problem polega na tym ,ze nie potrafie pokonac wlasnie temu kolesiowi
Ma okolo 7000 hp, jego dwaj pomocnicy po okolo 4000
problem w tym ,ze glowny puszcze mighty guarda na swoja ekipe, a dwoch pomagierow ma bardzo ladny atak ktory zabiera cale MP
Puszczaja rtez darkness ale przed tym da rade uchronic
Ma ktos na nich ajak s startegie lub cokolwiek?
z gory thx
QUOTE(Aramis @ 26 12 2006, 02:23)

Co do pytania z Xeno - z tego co wiem to tak, Ida można mieć w drużynie - ale tylko za pomocą gamesharka.
Co do BoF - nie mam pojęcia;].
Underdog's Secret mozesz dostać od Chimery w Al Bhed Home za ...nie pamietam dokladnie ale w granicy 150-200 tysiecy;]. Mniej wiecej 13 sztuk.
Szit!! ale w al bhed home to ja moge pomarzyć żeby już mieć Bribe'a

czyli ni dy rydy??
QUOTE(helveg @ 28 12 2006, 01:04)

mam pytanie dotyczace (jakby) FFXII, czy dalibyscie jakies fajne linki do artow z bohaterka z najnowszego fajnala? ta co jest na "rozkladowce" przy recenzji w PSXE 113

sam tez szukam ale pewnie macie jakies ciekawsze
pozdrawiam
chodiz Ci o Ashe?
Wystarczy wpisac w googlach an grafice

np.
http://www.galbadiax.com/ff12/wallpaper/ashe-2-800.jpghttp://www.ff12.com/downloads/desktop/FFXII_ashe.jpghttp://www.galbadiax.com/ff12/wallpaper/ashe-1-1024.jpgpozdro
editŁ
poradzilem sopbie juz z tymi frajerami, wiec...
Gil Snaper, Wyvern w "zimowej planszy"- jak? Nie zhańbię się zaglądaniem do faq'a

więc pomocy.
ROZWALIŁEM GILGA.. wiadomo o co be

(na 70lv)!
Witam!! Mam pytanie co do gry FFX. Skończyłem ją już jakeiś 4 razy, ale nigdy w 100 procentach, ponieważ nie mogę rozkiminić jednej rzeczy która jest na Calm Plains. Na końcu Calm Plains znajduje się takie jakby zejście w duł, ale nie można tam zejść bo jakiś typ blokuje wejście i mowi że nie zejdzie z drogi chyba że zobaczy coś nadzwyczajnego. Co tam trzeba zrobić? Prosze o pomoc!!!
Pozdrawiam:
Fender
Musisz wytresować chocobo na Calm Lands (czyli zaliczyć wszystkie minigierki u trenerki;p).
@Aramis
Znamy kod do gamesharka i cieszymy sie, czy nie? ;]
Dzięki bardzo

.
Pozdrawiam
QUOTE(Aramis @ 4 01 2007, 04:34)

Musisz wytresować chocobo na Calm Lands (czyli zaliczyć wszystkie minigierki u trenerki;p).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.