a czy przypadkiem nie trzea mieć czasu w wyścigu choco równego 0 sec. ?
Dark Serge
4 01 2007, 13:57
Trzeba
kimari19
4 01 2007, 23:19
CZy gry z seri Full metal alchemist to rpgi??
QUOTE(kimari19 @ 4 01 2007, 23:19)

Tak, właściwie to action RPG. Jednak nie spodziewaj się niczego wielkiego. Sam grałem w to tylko dla alternatywnej fabuły.
Grał ktoś w Dark Clouda ?
Mam problem, na samym początku w pierwszym dungeonie rozwalam wszystkie stwory, prócz tych latajacych nietoperkow. Za każdym razem jak probuje go capnąć mieczem to on mnie uderza pierwszy i poisonuje. Mam tylko 1 odtrutke na poziom (po kazdym p. moge wrocic do wioski i dostaje za frajer 1 buletkę) a tych latajacych kur_wiszczy jest z 3-4 na każdy poziom. Bronienie poprzez R1 nic nie daje, bo i tak mnie poisonują. Jak to ścierwo rozwalić ??
kimari19
7 01 2007, 21:39
QUOTE(SzC @ 5 01 2007, 00:30)

QUOTE(kimari19 @ 4 01 2007, 23:19)

Tak, właściwie to action RPG. Jednak nie spodziewaj się niczego wielkiego. Sam grałem w to tylko dla alternatywnej fabuły.
Acha dziękx...Bo dostała się ta gra w me łapska i nie wiem czy warto grać i zczym to jeść.
BTW. CZy jako fan pełnometalowego warto zagrać??
No raczej, przynajmniej z ciekawości powinienes dać szanse temu szpilowi ;]
kimari19
7 01 2007, 21:49
QUOTE(B@nny @ 7 01 2007, 21:43)

No raczej, przynajmniej z ciekawości powinienes dać szanse temu szpilowi ;]
No pewnie przejde z ciekawości.ale to trudne...JEst przecież ff12,nowo zakupiony xbox360,praca,życie towarzyske...GHHHHHHHHH doba powinna trwać 48 godzin!!!!!!!!!!!!
Dewastator
8 01 2007, 14:37
mam pytanko.....wie ktos moze gdzie mozna znalesc solucje do FFXII?? bo mam klopot ze znalezieniem kilku przedmiotow....bylbym wdzieczny za pomoc
hello, po dlugiej przerwie mam pewną sprawę, mianowicie gra Tales of Destiny i ToD 2- ale uwaga- WERSJE NA PS2!!!! I tu pytanie czy to wszylo poza Japonią? Bo jesli tak to jakos mi przemknęło a chcialbym się upewnić jako że jestem FANEM tej serii. KTOS coś wie na ten temat?
podsyłam linki aby nie zostalo pomylone to z ToD 2 na PSX- to dwie inne gry
http://youtube.com/watch?v=wM6OdtVBK00&...ted&search=http://ps2.ign.com/objects/481/481859.html
Siema mam problem w FF X-2. W V chapterze w djose temple jes taki jeden "rosjanin:D" (tzn al bhed), który nie chce mnie wpóścić do pokoju za nim dopóki nie podam jakiegoś hasła, ale za chińskiego smoka nie wiem o jakie hasło chodzi. Help!! Pliz!! Szukałem już w dwóch solucjach a o nim ani widu ani słuchu...
Wielkie dzięki:D. Jak tylko będę miał czas to sprawdzę

.
Witam! Mam jeszcze jedno pytanie.

Czy da się zrobić tak aby auron z FFX mógł zadawać więcej obrażeń niż 9999???
Pozdrawiam
Bodajze jego najlepciejsza bron miala taka wlasciwosc
Hehe!!

To wiem, ale czy wiesz która i jak albo gdzie ją zdobyć?? A może da się jakąś broń customować przez itemy żeby uzyskać ten efekt??
QUOTE(B@nny @ 10 01 2007, 21:37)

Bodajze jego najlepciejsza bron miala taka wlasciwosc
Ludwa07
11 01 2007, 00:19
Da się to zcustomować - zdolność nazywa się Break Dmg limit i kosztule bodajże 60 dark matter - lepiej poszukaj opisu jak zdobyćdla niego broń ostateczną ...
Mariusz Saint
11 01 2007, 08:21
QUOTE(Fender @ 10 01 2007, 23:42)

Hehe!!

To wiem, ale czy wiesz która i jak albo gdzie ją zdobyć??
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=20
Gdzie można znaleźć Maskot Dressspheres w ff x-2 ??
z gory thx
Mariusz Saint
11 01 2007, 12:29
QUOTE(B@nny @ 11 01 2007, 11:53)

Gdzie można znaleźć Maskot Dressspheres w ff x-2 ??
z gory thx
http://www.k-ff.com/Finalf10-2/index.php?n=17QUOTE
Moogle:
Należy ukończyć wszystkie epizody (Episode Complete) w każdej lokacji w Spirze (Chapter 5). Nie należy zostawiać Zanarkand na koniec, tylko odwiedzić go na samym początku. Następnie trzeba udać się na statek by otrzymać sfery od Brothera. Gra z moim opisem gwarantuje zdobycie Mascot Dresspheres.
Cait Sith:
Należy ukończyć wszystkie epizody (Episode Complete) w każdej lokacji w Spirze (Chapter 5). Nie należy zostawiać Zanarkand na koniec, tylko odwiedzić go na samym początku. Następnie trzeba udać się na statek by otrzymać sfery od Brothera. Gra z moim opisem gwarantuje zdobycie Mascot Dresspheres.
Tonberry:
Opis wspominany w cytowanych fragmentach:
Final Fantasy X-2 na Krypcie FF.
thanks homie
Niestety nie zdobede ich juz, gdyz nie bylem w zanarkand na poczatku ;[
btw: fajna stronka
wojti411
11 01 2007, 17:48
potrzebuje recepte jak pokonac sephirota w kingdom hearts i gdzie sa wszystkie torn page brakuje mi jednej i czy jak przejde 2 raz Hades Cup to czy bede walczyl z innym tytanem
Dr.Czekolada
13 01 2007, 00:08
Głupie pytanie

. W FF X jestem przy 3 spotkaniu z Seymorem (Mount Gagazet) mam zbroje z tym przedmiotem przeciw statusowi zombie. Chodzi o to iż Seymor i tak mnei zamienia w zombie (czasem). Jakie są mnei więcej szanse kiedy ma sie po jednym takim przedmiocie na zbroje. Aha gosciu ma jeszcze jeden atak , macha 2 mieczmi i zanija wszystki oprócz Aurona

.
No sęk w tym, że Zombie Ward nie daje 100% zabezpieczenia przed zamianą w "zgniłka". Z wardem masz randomowe szanse - możliwe, ze uda się zabezpieczyć, ale możliwe też ze dostaniemy statusem - myślę, że nie ma na to reguły. Osobiście ani razu nie inwestowałem w tą umiejętność podczas tej walki, a przechodziłem tą grę kilka razy. A co do "machania mieczami" to rzuć na siebie jakąs ochronę - Mighty Guard Kimahriego lub siakiś Mighty Guard XXX z Mix Rikku powinien dać radę. Uważaj później na jego atak "Total Annihilation" - bardzo silny szlag wiec najlepiej, abyś w ogóle go nie zobaczył a tymbardziej nie "poczuł";]. Tak wiec dobre zabezpieczenie magią + hastega + najcięższe co masz na stanie powinny dać radę;].
Nie załamuj się - to jedna z najcięższych fabularnych walk w grze (o ile nie najcięższa).
Mighty Guard Mighty Guardem ale pamiętaj aby zawsze Twoje postacie miały na sobie Shell gdyz Total Annihilation jest atakiem magicznym (mając Shell na sobie z tego co pamiętam zabiera ~2200hp

) Aha Mortiorchis sobie daruj skup się tylko na Seymourze

I uwazaj na Dispel
Aramis ja mysle ze jednak najtrudniejsza
Dr.Czekolada
14 01 2007, 11:51
Heh jestem w sumie niezły napakowany do walki z Seymor Flux, wyszcy mają overwride na max

. Mortiorchisa w ogule nie tykać racja. Dzięki, chętnie zobacze ten cały Total Annihilation

. Pamiętam jeszcze jakiś atak ,,Napalm" ale ten pewnie zabezpieczy null.
sROCKen
17 01 2007, 23:06
Może nie będzie to najlepsza porada, ale wszystkie walki fabularne w FFX da się wygrać przez napakowanie, tzn nie musisz nic robić tylko mieć napakowane postaci i atakować/ leczyć się, co nie świadczy dobrze o FFX jako grze taktycznej:D. Wiem że nie jest to zbyt chlubny sposób, ale zawsze jakiś

. W sumie jedyni bossowie na których trzeba mieć jakąś taktykę, to Nemesis, ultima buster i taki ślimak (zapomniałem nazwy:P) z monster areny oraz dark bahamut, dark magus sistes i peanance. Reszte wystarczy naparzać atac reels wakki:D. I posłuchaj Aramisa. Zamiast w wardy inwestuj w proofy. Powodzenia.
Dr.Czekolada
18 01 2007, 17:24
Już po sprawie

, THX za pomoc i wsparcie, rzeczywiście overwride Aeon-ów (właściwie to ich misja kamikaze

), później maighty guard Kimahriego + haste, a skład najlepiej owy Kimahri, Auron i Yuna albo Rikku (zależy czy mamy Al Abhed potion, bardzo przydatny po posmakowaniu Total Annihilation

). Teraz męcze Sanctuary Keeper-a, (pipi) podlecza się curaga dający mu 9999HP

(zaznaczam że mam naładowane Aeony).
Po pierwsze- zapomnij o rzuceniu na niego slow

Po drugie z tego co pamiętam to najwazniejsze zbić mu ponizej 20 000HP i wtedy rzadziej sie leczy, czyli Overdrive`y Aeonów i postaci

W składzie imo najlepiej miec Rikku, Yune i Tidusa bo to najszybsze postacie. A później znowu Aeony i atak, dobrze aby ktos poza Rikku mial use (albhed potiony

). Ja robiłam tak, że w miejsce Tidusa pozniej wcisnełam Aurona z overdrivem bo był u mnie najsilniejszy

.
Aha no i Haste/Hastega+Holy Water (na curse)
Zapomnij tez o Reflect, bo on rzuci na twoich to samo i dalej bedzie sie leczyl

powodzenia
Dr.Czekolada
19 01 2007, 13:42
Menda jedna z tego potwora i tyle. W jakiej kolejności polecacie użyć Aeonów ? (o Overwridach u postaci moge zapomnieć, np taki Auron u mnie zabiera co najwyżej 1XXXHP, mam tylko Dragon fang i Star cosiktam).
Piotr Węglarz
19 01 2007, 17:53
Jak już tutaj rozmawiacie o FFX to może ktoś by mi powiedział gzie jest PANACA ???? PROSZE O POMOC !!!!!
Aby walczyć z Penance musisz najpierw pokonać wszystkie Dark Aeony. Gdy zabijesz ostatniego na Calm Lands ujawni się ostatni, najpotężniejszy przeciwnik w Final Fantasy X.
QUOTE(Dr.Czekolada @ 19 01 2007, 13:42)

Menda jedna z tego potwora i tyle. W jakiej kolejności polecacie użyć Aeonów ? (o Overwridach u postaci moge zapomnieć, np taki Auron u mnie zabiera co najwyżej 1XXXHP, mam tylko Dragon fang i Star cosiktam).
Ile Twoj Bahamut zabiera?
W sumie poleciłabym Bahamuta na koniec zostawic chyba ze zabiera "sporo" hp

(sporo to nie 13 000

)
Uzyles Armour break?
EDIT: masz ciut slabe postacie O.o
Dr.Czekolada
19 01 2007, 22:10
Mój Bahamut zabiera jakieś 6XXXHP (Shiva jak już pisałem 9999HP

). Nie nie używałem Armor-a na gadzinie, lol spróbuje

.
ODP na edit- Nie powiedziałbym

, tylko Auron ma small problem

.
QUOTE(Dr.Czekolada @ 19 01 2007, 22:10)

Mój Bahamut zabiera jakieś 6XXXHP (Shiva jak już pisałem 9999HP

).
LOL
Dawno grałem w ff'a, ale tego gada pamietam-> poszedł na seryjke overdrivow ;]
Dr.Czekolada
19 01 2007, 22:17
Uuu to masz słabiutkie postacie bracie, ale nie martw się tylko obejżyj to video.
http://www.youtube.com/watch?v=4cCw6ySIQwc
Dr.Czekolada
20 01 2007, 17:53
OMG o_O, koleś który robił ten filmik przeszedł samego siebie (mówie o damage overwrida jego Bahamuta, szacun). Ale kiedy popatrzyłem na max HP jego postaci myślałem że spadne z krzesła

(Auron ok 500HP ?? czy ja dobrze widziałem ??

).BTW to walka z Seymorem z którą już sobie poradziłem równie dobrze, teraz mam problemik z Kepperem

(zobacze na You Tube filmik z nim).
EDIT- Obejrzałem, SZACUN, ten koleś dziwacznie rozwinął postacie (ich HP i siłe

) ale ilość przedmiotów, i podpakowany Bahamut że HOHOHO !!.
Poprostu nie wykorzystywał sfer z hp ;]
Dr.Czekolada
20 01 2007, 19:14
Tak to oczywiste, ale koleś ma advence sphere grind a ja jade na begginer

. Więc nei bardzo zaskakuje mnie jego ,,akcje" w czasie walki. EDIT, I po sprawie

wpadłem na genialny pomysł, otóż jeśli mamy słabiutko napakowane Aeony, jako Rikku >>Special>>Use>> przedmiot o nazwie Star Cortean (można go znaleść po obrabowaniu przez Rikku Fiends) po użyciu tegoż przedmiotu na Kepperze, koleżka ma status reflect (minie sporo czasu zanim on go użyje na nas) i co teraz ?, no power breake Aurona i napażamy

. BTW i tu sie pochwale identycznie jak w filmie dostałem OVERKILLA po użyciu Bahamuta (o_O).
Witam, mam problem w grze Star Ocean: Till the end of time, mianowicie nie moge sobie poradzic w walce z bossem, nazywanym "Crystal Cerberus". Znajduje się on w "Shrine of Kaddan". Jest to fioletowo-czarny potwór cały z kryształów, który wygląda jak centaur z mieczem i tarczą. Problem tkwi w tym że żadne z moich ataków na niego nie działają. Błagam o pomoc.
Chicken
21 01 2007, 15:47
QUOTE(_One_ @ 21 01 2007, 15:04)

Witam, mam problem w grze Star Ocean: Till the end of time, mianowicie nie moge sobie poradzic w walce z bossem, nazywanym "Crystal Cerberus". Znajduje się on w "Shrine of Kaddan". Jest to fioletowo-czarny potwór cały z kryształów, który wygląda jak centaur z mieczem i tarczą. Problem tkwi w tym że żadne z moich ataków na niego nie działają. Błagam o pomoc.
A masz jakiś tam amulet??
Sunderland
21 01 2007, 15:58
Mam taki myk w FFX.Zebrałem wszystkie translatorki Al-Bhed i wszystko było by gites gdyby nie fakt, że moja siostra, która dopiero co zaczęła grać także ma wszystkie gadki przetłumaczone.W FF X gram już nie pierwszy raz, ale nie mam pojęcia o co chodzi.Czy ma na to wpływ ten save robiony przy znajdowanych sphere'ach? Jeśli tak, to czy jeśli tego słownika nie zasave'uje to czy na moim savie gra będzie dialogi tłumaczyć z Al-Bhed?
Dark Serge
21 01 2007, 16:03
Z tymi słownikami to było jakoś tak że rzeczywiście jak miałes save'a ze znalezionymi już słownikami, to mogłeś go wgrac na "nowej grze".
Nie martw sie nic ci nie zniknie ;P
QUOTE(Chicken @ 21 01 2007, 15:47)

[A masz jakiś tam amulet??
Ano jakiś tam mam, tylko walczyłem z nim mając wyekwipowane wszystko co miałem i nadal nic
Crystal Cerberus
Galaxy: 30,000 HP / 3,500 MP
Universe: 45,000 HP / 5,250 MP
4-d: 54,300 HP / 6,370 MP
Potrzebny jest Saint Amulet żebyś mógł mu zadac damage.
Dark Serge
22 01 2007, 12:54
Amulet dostaniesz jak znajdziesz jakis tam kamyk i go sobie przerobisz(jest tam takie pomieszczenie, scenka chyba nawet sama się włączała).
Hint - czytaj co mówią w scenkach bo o tym amulecie była mowa ^^''
Piotr Węglarz
22 01 2007, 15:15
Pokonałem wszystkie dark aeony no ide do calm lands a tam nic.Panaca jest w jakimś dokładnym miejscu ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.