Piotr Węglarz
22 01 2007, 15:25
Mam pytanie jeszcze do Kingdom Hearts 1. W swiecie Peter pana tam gdzie jest zegar jak pokona się dodatkowego bossa można otwierać jakieś drzwi co 1h. Jak się otworzy wszystkie to stanie się coś specjalnego?
I jeszcze pytanie do KH2 przszdłem juz jornual na 100% , czy są jacyś dodatkowi bossowie tak jak w KH1?
Bo jak kupiłem KH2 dostałem taką książeczke gdzie pisało co trzeba zrobić na 100% no i tam pisło że trzeba pokonać secrets bosses.Jak wam coś wiadomo prosze pomóżcie.
A miałeś scenke jak wylatuje z przepaści? Jeśli tak to Penence znajdziesz na liście lokacji na Airshipie. Jeśli nie miałeś scenki to znaczy, że najwidoczniej jednak nie pokonałeś wszystkich "Darków". Chyba że jest to jakiś błąd w grze, ale do tej pory nic o tym nie słyszałem.
Piotr Węglarz
22 01 2007, 15:41
Nie miałem scenki. Ale jestem pewien że wszystkie aeony pokonałem.
moze wymien te z ktorymi walczyles...
Moralio
22 01 2007, 22:12
Sprawdz sobie:
Valefor - wejście do Besaid
Ifrit - Al Bhed Home(zniszczone)
Ixion - Thunder Plains, chyba drugi obszar
Shiva - Macalarnia Temple
Bahamut - miejsce walki z Yunaleską
Yojimbo - Caverns of the Stolen Fayth
Anima - góra Gagazet, rozwiąż ponownie puzzle(rzucanie blitzballem) a aeon pojawi się na początku lokacji Mt.Gagazet. <- zapewne tego ci brakuje.
Magus Sisters - Mushroom Rock koło Masamune
@czekolada
Sciagnij/kup sobie FFX Strategy Official Guide. Rozwiazuje duuzo problemow ;] Jak nie mozesz namierzyc to daj znac na PW.
mefi100
24 01 2007, 23:11
Siemka, mam pytanko odnośnie Final Fantasy 8 na PC- nie wiem co mam, albo czego nie mam ale nie mogę zainstalować tej gierki. Kiedy klikam na ikonę setup.exe przez chwilę pokazuje się klepsydra ale zaraz znika i nic się nie dzieje i nie wiem jak temu zarazdzic... moze nie mam jakichś plików w kompie? w menagerze zadań proces ten widnieje jako uruchomiony, ale niestety gra się nie instaluje...
Wie ktos jak mozna mi pomóc?
dodam tylko ze to nie jest cos z samym plikiem od FF8 bo jest tez kilka innych (podobnych) aplikacji, ktore mi nie chcą dzialac

HELP
Dr.Czekolada
26 01 2007, 11:35
estel - Ale pytanie sie na forach jest fajniejsze

. zresztą dzięki filmkowi z You Tube, można wywnioskować ciekawsze sposoby walki z bossami niż w niejednym polskim Site

.
QUOTE(mefi100 @ 24 01 2007, 23:11)

Siemka, mam pytanko odnośnie Final Fantasy 8 na PC- nie wiem co mam, albo czego nie mam ale nie mogę zainstalować tej gierki. Kiedy klikam na ikonę setup.exe przez chwilę pokazuje się klepsydra ale zaraz znika i nic się nie dzieje i nie wiem jak temu zarazdzic... moze nie mam jakichś plików w kompie? w menagerze zadań proces ten widnieje jako uruchomiony, ale niestety gra się nie instaluje...
Wie ktos jak mozna mi pomóc?
dodam tylko ze to nie jest cos z samym plikiem od FF8 bo jest tez kilka innych (podobnych) aplikacji, ktore mi nie chcą dzialac

HELP
Proponuje format, u mnie (WinXP a wczesniej 98) nie było takiego problemu.
PS. pozniej polecam patch jak masz karte GF
Piotr Węglarz
27 01 2007, 12:54
Dobra poddaje się chyba nigdy nie znajde panacy. Wszystkie dark aeony pokonałem 100% na pewno.
Może Twój problem tkwi w Yojimbo, którego trzeba pokonać 5 razy.
Piotr Węglarz
29 01 2007, 14:04
TRAFIONE !!! Głupi błond zrobiłem. Myślałe że pokonałem Yojimbo ale nie dopiero potem się skapłem że trzeba skręcić w boczną alejke by wlczyć z nim 5 razy.Ale wstyd.Dzięki wszystkim za pomoc.
Głupi błond zrobiłem
Rzeczywiscie
Jak zdobyć special dresssphere dla Paine w Final Fantasy X-2, w trzecim rozdziale?
Moralio
31 01 2007, 21:40
Nie da się, Chapter I i II w Macalarnia only.
dirtymike
6 02 2007, 17:42
Mam problem w suiko V
Otozo chodzi o ta bitwe gdzie trzeba odbic ksiezniczke, otoz przed bitwa wybralem party no i tak wyszlo ze ta druga ekipa jest najslabsza....no i poszlem zapisac gre, a potem sie okazalo ze ta druga powinna byc najsilniejsza no i mam problem bo nie moge przejsc a juz nie moge chyba zmienic ekipy ani podpicowac jej czlonkow.... (gra zostala zapisana w nocy przed bitwa)
a wiec czy jest na to jakis sposob? czy mozna zmienic ekipe albo cos????
Kruhol CPE
9 02 2007, 20:15
Ja mam problem z zadaniem w Oblivionie. Otóż, wykonuję zlecenie dla władczyni Chorrol. Muszę odnaleść skradziony obraz. Pogadałem już ze wszystkimi podejrzanymi i zebrałem dwa dowody:
1. znalazłem przybory malarskie u kolesiówy w pokoju
2. znalazłem mini-pracownie malarską w zachodniej wierzy
No i w zasadzie to tyle i nie wiem co dalej. Za pomoc jak ukończyć to zadanie z góry dzięki.
Witam, mam wielki problem w grze Star Ocean 3:Till the end of time.
http://img259.imageshack.us/img259/4913/dscn0187zq3.jpgjestem w jakichś ruinach, w których żeby przejśc przez drzwi trzeba zagrac określoną melodię, otworzyłem wszystkie drzwi jakie były, byłem wszedzie w tej planszy, i zaswieciłem wszystkie kwadraciki na ziemi (pokazane na zdjęciu) i..... du.pa nic nie moge zrobic, czytałem gdzies w opisie że cos trzeba zrobic stając na środkowym kwadraciku, próbowałem juz wszystkiego, HEEELP !!!
Ok chłopaki, już dałem se radę, koleś mi pomógł

----
by Shmatan :
Edytuj posty

ciesze się, że Ci się udało - graj dalej
Takie pytanie, w FFX mam bronie z Double AP (celestialy np. dla yuny). Walcze z mobkiem, przyzywam Yune i sie nia defenduje, potem ja odsylam. Dlaczego dostaje ona normalna ilosc AP a nie podwojna? Zeby dostac ten bonus postac musi byc w party gdy mobek umiera?
Kalinho
13 02 2007, 07:29
dokładnie
Dr.Czekolada
14 02 2007, 17:34
A ja mam dosyć dziwne pytanie (mało powiedziane

) w sprawie FF VIII otóż czy można postrzelać z revolvera Squalla ? (nie myśle tu o jego criticalu).
Dr.Czekolada
14 02 2007, 18:52
Aha, mój osobisty komantarz ,,To idiotyzm zamocować ostrze na rewolwerze i z niego nie korzystać

" thx eneway.
mariusz1990
26 02 2007, 18:35
zaczalem grac w FF XII (nie jestem maniakem rpg wiec sie nei smiejcie

) otóż jak probuje rzucic charge to w ogole to nie trafia i mi zzera mane do zera, jest jakis sposob zeby to trafialo?

aha, i jeszcze mam pytanie w jaki sposb najlepiej regenerowac mane mixturki odpadaja bo nie moge ich znalesc xP
MP odnawia sie podczas zwykłego chodzenia i to nawet dosc szybko. Zainwestuj na LB w sloty (? jak to nazwac) które zmniejszaja ilosc uzytych mp na dany czar. Chyba ze naduzywasz quickeningów to nie wiem...
a charge imo jest srednie, uzywałam pare razy w sumie, tylko gdy mi druzyna weszła w pulapke.
Charge dziala dobrze jak masz malo MP, a ze odnawia mpki procentowo to w pozniejszych etapach gry sie przydaje. Ja teraz uzywajac charga odnawiam automatycznie mpki do 1 quickeninga, takze nie jest zle... Dodatkowo na License Board masz rozne skille, ktore pomagaja odnawiac mpki np. za zabicie potwora, za dostanie obrazen, za zadanie obrazen. Bardzo fajna sprawa, dzieki temu ciezko jest sie wystrzelac z mpkow chyba, ze walczysz z bardzo ciezkimi przeciwnikami albo uzywasz comba reverse+decoy.
albo nawalasz ciagle quickeningami
Otozo chodzi o ta bitwe gdzie trzeba odbic ksiezniczke, otoz przed bitwa wybralem party no i tak wyszlo ze ta druga ekipa jest najslabsza....no i poszlem zapisac gre, a potem sie okazalo ze ta druga powinna byc najsilniejsza no i mam problem bo nie moge przejsc a juz nie moge chyba zmienic ekipy ani podpicowac jej czlonkow.... (gra zostala zapisana w nocy przed bitwa)
a wiec czy jest na to jakis sposob? czy mozna zmienic ekipe albo cos????
Hmm.
1. Możesz mi opisać kto jest w każdej z grup??
2. Praktycznie już nie można. Dlatego trzeba zapisywać grę ZAWSZE przed jakąkowliek wyprawą , bądź rozmową z Lukrecją.
A ja mam taki problem że nie mam klucza do Barheim. Dałem wszystkie itemy żonie Dantro ale klucza nie mam, czy go sie dostaje po jakims wydarzeniu w fabule? Teraz ide do Archades.
CELL7777
3 03 2007, 21:54
poszukuje filmik "Final Fantasy Anniversary Montage'"
http://www.n4g.com/gaming/News-27486.aspxtylko ze lepszej jakosci
Bahamut: za namiotem zony stoi babka i ona Ci go da
karol885
9 03 2007, 20:41
CYTAT(Bahamut @ 3 03 2007, 09:42)

A ja mam taki problem że nie mam klucza do Barheim. Dałem wszystkie itemy żonie Dantro ale klucza nie mam, czy go sie dostaje po jakims wydarzeniu w fabule? Teraz ide do Archades.
Jesli napewno dales wszystko zonie Dantro to klucz dostaniesz od kolesia stojacego z tylu jej domu. Dzieki Twoim przedmiotm zona Dontro go wyleczyla i dostaniesz od niego w dowod wdziecznosci.
Yo już wiem i zdobyłem pare dni temu ten klucz źle przeczytałem to co żona mi gada
wczoraj zaczalem grac w tacticsa na psx'ie i mam dwa pytania:
-jaki jest maxymalny poziom jobow ?
-jest sens masterowac wszystkie joby kazda postacia czy to raczej bedzie zbedne ?
Piotr Węglarz
26 03 2007, 13:00
zbendne
Moralio
26 03 2007, 18:56
CYTAT
RPG TO MÓJ ŻYWIOŁ
Szkoda że nie ortografia.
- Max poziom to 8.
- Tutaj:
http://www.gamefaqs.com/console/psx/file/197339/3883Masz rozpiskę dot jobów i ich poziomów.
CYTAT(Piotr Węglarz @ 26 03 2007, 14:00)

zbendne
WTF? Zbędne...
Killabien
27 03 2007, 12:54
Yo mam problem, wiem że to było już wałkowane kilka razy ale.
W ff12 chce zdobyć barheim key. Czytam na gamefaqs jak ma byc i ide do tej wioski ale ta żona dantro mówi że szkoda że jej męża nie ma, a ten mały mówi że narazie łodka niepłynie i że chyba coś sie stało. Ide do north bank village i tam jest tylko moogle. Hunty już zrobiłem
Moralio
27 03 2007, 20:17
Quest można wykonać dopiero po ukończeniu Tomb of Raithwall.
Killabien
27 03 2007, 20:32
Jestem przed bahamutem
Czyli o progress fabularny już się martwić nie musisz - wykonujesz hunta z kaktusem, zanosisz żonie dandro kwiat i latasz za smieciami po które Cie wysyła:P. Jak jej wszystko dasz o wychodzisz z wiochy i do niej wracasz - za domem zony dandro znajdziesz pacjenta (nie jest określone kim on jest - jak za pierwszym razem przechodzilem grę to była to kobieta, a za drugim moogle). Od niej dostajesz klucz.
mefi100
30 03 2007, 21:48
troszeczkę sprecyzujmy:
idziesz do Dantro, on gada ci ze zonka jego ma na utrzymaniu pacjenta. Lecisz wiec do zonki, ta z kolei prosi Cie o przyniesienie kilku pierdół dla chorego, jak dostaniesz "bundle of needles" to wyjdz z wiochy i wejdz ponownie i pogadaj z Tchigrim (ten dzieciak) jesli nie uaktywni sie scenka w ktorej prosza Cię o pomoc to znaczy ze masz jeszcze raz wyjsc i wejsc do wiochy, badz dostarczyc wiecej przedmiotow dla zonki Dantro (nie mniej jednak powinienes juz móc przeplynać ) jesli Tchigri zabierze Cie na drugą strone rzeki to tam bedzie tatuś jego i z nim trza pogadac, bedziesz musial znalezc kaktusa, wracasz do zonki Dantro i ta mowi ci ze wywalila go za domek, zagladasz tam więc i znajdujesz kwiatek.... lecisz z nim do ojca Tchigri (na drugą stronę rzeki) i jestes swiadkiem jakze sentymentalnej scenki (

) po wszystkim wracasz do zonki Dantro, ta powie Ci ze pacjent juz niemal zdrowy tylko mu czasu trzeba. Wychodzisz wiec z wiochy i wracasz doń ponownie, a kiedy zrobisz to dwukrotnie zonka poinformuje Cię iz pacjent zdrów i czeka na Ciebie za domkiem. klucz jest Twój
W Kingdom Hearts II do zdobycia są dwie bronie (dla Donalda i Goofy'ego), które można wyłącznie znaleźć. Pierwsza to różczka szamana, a druga to taka duża księga. W jaki sposób je zdobyć?
mefi100
31 03 2007, 17:48
mam gorącą prośbę: jeśli ktoś jest w stanie to PROSZĘ o linka do filmiku z FFX w którym Tidus podczas OVERDRIVE krzyczy: TOO LATE TO BEG FOR MERCY!!!
Moralio
31 03 2007, 23:02
CYTAT(Jeay @ 31 03 2007, 18:21)

W Kingdom Hearts II do zdobycia są dwie bronie (dla Donalda i Goofy'ego), które można wyłącznie znaleźć. Pierwsza to różczka szamana, a druga to taka duża księga. W jaki sposób je zdobyć?
Hmm? Te bronie dopują przeciwnicy. I tak:
Goofy:
Nobody Guard - drop z Dragoon Nobody
Akashic Record - drop z Bookmaster Heartless
Donald:
Shaman's Relic - drop z Shaman Heartless
Nobody Lance - drop z Dragoon Nobody
Szansa na to że wypadną jest bardzo mała dlatego zalecam jak najwięcej Lucky Lucky.
raven_raven
1 04 2007, 16:33
Tak więc zamierzam znowu wziąć się za FFX, ale od nowa z Advanced Sphere. I mam parę pytań co do losowych walk, które niezmiernie mnie wkurzają... Bo nie ma to jak co 3 kroki walczyć z 3x silniejszymi pokrakami. A oto te pytania
- Czy da się jakoś omijać te walki, czy istnieje takie coś jak Ether z Pokemonów, co odstrasza potwory na jakiś czas? Jak takie coś zdobyć?
- Czy należy walczyć z tymi potworami, czy nie jest to konieczne? Chodzi o to, czy potem drużyna nie będzie zbyt słaba i będe musiał pakować cieniasami.
Walki ominiesz tylko za pomocą umiejętności Non-Encounters którą wsciskasz w zbroję. Ale to znajdujesz późno więc pozostaje Ci Flee Tidusa;].
Walczyc się opłaca bo im silniejsza drużyna tym łatwiejsza gra ale nie jest to znowu takie wymagane - da się tą grę przejsc bez uzywania sphere gridu wiec wiesz;]
raven_raven
1 04 2007, 18:34
Nie istnieje żaden item który odstraszałby pokraki... łeee. Wiesz, customizacja zbroi trafia się dość późno(jakie itemy trza wtedy wydać, jak je zdobyć?), a flee może i da się wykorzystać, ale często pojawia się niemiły napis "Ambushed!" i potworki atakują pierwsze... od czego to zależy?
Bardzo dziekuje za pomoc

.
CELL7777
1 04 2007, 23:17
FF12
jak sie dostac do "Hall of the wroth god" w "sochen cave palace"??
z góry wielkie dzięki za pomoc
Wielkie dzięki za pomoc

. O to mi chodziło

. Dwie z tych czterech broni już mam

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.