Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Trzcina
No coz ja nie potrzebuje zadnej pomocy w zadnym RPG ;) Ale tutaj ladowac pytanka a propo WSZYSTKICH RPG czyli i na PC i na konsole i nawet na X'boxa ;) (taki maly zarcik :P) A wiec ladowac pytanie, czekac na odpowiedz, jesli ktos da inne pytanie to czekac dalej i szukac odpowiedzi ;) Ale sadze ze mamy na tyle milych userow forum ze jesli tylko beda mogli pomoc to zrobia to od razu ;) Aha i prosze tutaj nie pisac NIC wiecej jak pytania, lub tez odpowiedz na nie :)
Trzcina
Szybciorem potrzebuej informacji nt Icewind Dale 2, nie chce zagladac do walkthrough dlatego pytam sie was czy mozna uratowac most? Jest to praktycznie pierwszy quest po wyjsciu z miasta, mam pojsc do przeleczy i tam ogry atakuja most, zabilem ich i most byl caly ale jak tylko odszedlem od neigo to sie zawalil. Niech ktos mi powie czy mozna go uratowac, bo jak nie to kapiszon jest i bezsens... No ale nic im szybciej tym lepiej bo nie wiem czy grac dalej czy nie ;]
Sergio
Tak, można. Trzeba się po prostu spieszyć. Szybko zabij rozwalające go Ogry.
Trzcina
Kurfa zrobilem to a on i tak sie pozniej zawalil :/ Nie mam pojecia dlaczego...
Sergio
Gada sie tam z taką panienką bodajże, zapomniałem jej imienia. Nie gadaj z nią, przerwij rozmowe i bij.
Trzcina
Dokladnie to robie... niby wszystko jest okej, ale jak odejde stamtad do wtedy most sie zawala...
Agent_Man
Mi się most zawalil ale nie mialo to chyba wplywu na gredlaszą (czyt.nei zobaczylem napisu GAME OVER czy innych pierdół ;-) ) Graj dalej i nei narzekaj.
Sergio
Uratowanie mostu nie jest konieczne wcale. Nie mogę nic więcej powiedzieć bo tylko raz udało mi się nawalić tongue.gif
Trzcina
Ehhh ale nei o to chodzi ze badzie Game Over ja przeciesz zabilem ich tyolko o to ze ja chce ten most uratowac... Poza tym nei wiem czy to jest mozliwe cos mi tu smiedzi :/
Diabeu
icon_twisted.gif i tak ci się nie uda 3cina icon_twisted.gif
Sergio
Ależ Bardzo Seksowny Emerycie może byś koledze chociaż powodzenia życzył? tongue.gif
Trzcina
tidus14@wp.pl
Gość

Wysłany: 11 07, 2003 1:37 pm  

--------------------------------------------------------------------------------
Mam problem z FFX. Mam Yuną ''nirvana'' i wziełem ją jak nie miałem moon sigil i crest i było NO AP. Teraz zdobyłem sigil i crest ''moon'', ale  
dalej nie znika NO AP.Jak zrobić żeby znikneło NO AP.HELP PLEASE!!![/b]  

Pomozcie mu...
Sergio
Już.

Trzcina: Wiem wink.gif

Sergio
Entuzjasta

Wysłany: 11 07, 2003 1:48 pm  

--------------------------------------------------------------------------------
Idziesz do Macalania Forest. Przy wejsciu od strony Thunder Plains spotykasz kobiete z dzieckiem. Gadasz z nimi pare razy. Idziesz w prawo, w kierunku Bevelle. Tam na jednym z ekranów będzie facet którego szukają, pogadaj z nim. Potem wróć, okaże się że dzieciak zniknął. Idź świetlistą drogą i podejdź do świecącej bulwy. U niej używasz sigili i crestów na broniach.  

tidus14
Wysłany: 12 07, 2003 11:46 am Temat postu: help znów

JEST JAKIŚ SPOSÓB NA PRZEJŚCIE CATCHER CHOCOBO MÓJ NAJLEPSZY WYNIK TO 8,8 SEK.LEPIEJ NIE MOGĘ
wsm
chodzi o te baloniki w FFX? piece of cake tongue.gif
bierzesz najwiecej balonikow ile sie da , nie wpadajac na przewszkadzajki , czysta zrecznosciowka ;]
berr
pytanie dotyczy LUNAR 2 na psx.... : na N od miasta Tamur jest MYGHT's tower i w tyej wiezy w srodku sa cztery pokoje po dwa na przeciwko siebie jakby w czterech stronach swiata i na N jest znaczek ksiezyca na S planety na W gwiazda i na E slonce i jak wchodzi (bo to moj koles sie pyta tylko za moim posrednictwem) do na przyklad drzwi na polnocy to wychodzi na poludniu czyli zawsze po przeciwnej stronie i nie wie co zrobic a ja juz nie pamietam moze ktos z was wie??
Wajper
Potrzebuję pomocy w "Parasite Eve 2", wszak to podobno RPG (?). Jaki kod otwiera czarną szafę pancerną w "loft" w motelu? Pliiiiiiis, pomóżcie!
roofoos
Potrzebuję pomocy w \"Parasite Eve 2\", wszak to podobno RPG (?). Jaki kod otwiera czarną szafę pancerną w \"loft\" w motelu? Pliiiiiiis, pomóżcie!

kod 4487 - w razie potrzeby solucji lub czegos w tym stylu polecam strone www.gamefaqs.com - najlepsaz i znajdziesz tam chyba wszystkie gierki, swoja droga tez ostatnio gram w PE2 i mi sie podoba
Anonymous
[b][i]ile mecz trzeba wygrać aby dostać sigil dla Wakki wygrałem 71 meczy i nic ;może za mało wygrałem meczy w turniejach nie wiem
roofoos
[b][i]ile mecz trzeba wygrać aby dostać sigil dla Wakki wygrałem 71 meczy i nic ;może za mało wygrałem meczy w turniejach nie wiem

oprocz meczy musisz jeszcze zdobyc wszystkie pozostale overdrivy Wakki, a liczba meczy jest losowa, bo nagroda ktora moze byc OD tez jest losowa prrrr
Anonymous
jak przejść ruby weapon w ff7
Koki
Do wszystkich - www.gamefaqs.com, tam jest WSZYSTKO co chcielibyście wiedzieć i jeszcze trochę.

:P
wsm
jak przejść ruby weapon w ff7

Hades + Knight of the Round to najslabsze jego punkty
Anonymous
Mam powazny problem z suikodenem 1 .
Staralem sie grac tak aby skompletowac 108 postaci.
W pewnym momencie w fabule pojawila sie bitwa taktyczna w ktorej zginela mi jedna klientka (wiem ze moglem poprowadzic ta walke tak zeby nic jej sie nie stalo ale nie znalem jeszcze ogolnych zasad batalii poniewaz ta byla pierwsza w grze).
Klientka mi zginela ( byl komentarz na placu boju) ale pamietam ze kiedys jak konczylem Suikodena 2 byly podobne komentarze a okazalo sie ze dani bohaterowie byli tylko ranni.
Gdy wrocilem do zamku zasejwowalem po czym podszedlem do tablicy ze spisem postaci i bohaterka byla na szarym tle ( czyli faktycznie zginela ).
Czy przez to bede mogl mimo wszystko zdobyc 108 postaci ( ta klientka ktora zginela i tak nie walczyla wiec nia sie nie przejmuje ale co z innymi?? )
Z gory thx za odp.
AS..
Znam lepszy sposub na rubiego wystarczy mniec nakoksowana postac na 255 to wtedy go sam rozwalisz smile.gif
Sergio
Mam powazny problem z suikodenem 1 .
Staralem sie grac tak aby skompletowac 108 postaci.
W pewnym momencie w fabule pojawila sie bitwa taktyczna w ktorej zginela mi jedna klientka (wiem ze moglem poprowadzic ta walke tak zeby nic jej sie nie stalo ale nie znalem jeszcze ogolnych zasad batalii poniewaz ta byla pierwsza w grze).
Klientka mi zginela ( byl komentarz na placu boju) ale pamietam ze kiedys jak konczylem Suikodena 2 byly podobne komentarze a okazalo sie ze dani bohaterowie byli tylko ranni.
Gdy wrocilem do zamku zasejwowalem po czym podszedlem do tablicy ze spisem postaci i bohaterka byla na szarym tle ( czyli faktycznie zginela ).
Czy przez to bede mogl mimo wszystko zdobyc 108 postaci ( ta klientka ktora zginela i tak nie walczyla wiec nia sie nie przejmuje ale co z innymi?? )
Z gory thx za odp.

Niestety padła na stałe i grę musisz zacząć od nowa jeśli chcesz mieć 108 postaci.
Anonymous
A czy mozna wygrac walke w ktorej Pahn walczy z Teo? ( u mnie Pahn zginal po jednym strzale ) - mowa o suikodenie 1 of coze .
Sergio
Jasne. Nawet trzeba, bez tego nie wskrzesisz Gremia. Pahn musi mieć wysoki level (ok. 33) i broń naostrzoną to najwyższego aktualnie możliwego poziomu. No i oczywiście musisz wybierać odpowiednie komendy podczas walki i mieć trochę szczęścia smile.gif To nie jest takie bardzo trudne prawdę mówiąc.
Yaxa
Ja mam spory problem przy FFX. Otoz chce zdobyc ostateczne bronie dla wszystkich, jednak czesto przyszkadzaja mi w tym dark aeons. Np. Zeby zdobyc Masamune Aurona musze isc na Mashroom Rock, a tam mam walke z dark magus sisters. Podobnie jest z sun crestem dla Tidusa. Jestem jeszcze za slaby i niemoge sie miezyc z tymi przeciwnikami, co robic?!?!
-Sora-
z magus sisters to proste nie daj sie zlapac goscią ktorzy są w mushrom rocks trza ich obiec i dojdziesz do miecza mowie to proste mi sie udalo
Yaxa
a z reszta da sie cos zrobic?
KRELIAN
Co do Magus Sisters to przebiegajac cala droge po wjechaniu na gore winda kazda z czasem sie meczy dzieki czemu mozna je rozwalac osobno.
-Sora-
Yaxa nie chce mi sie szukac powiedz mi gdzie jest sun crest i jaki masz problem ze zdobyciem go to moze pomoge
Yaxa
Sun crest jest w Yevon Dome tam gdzie walczylo sie z Yunalesca, tylko, ze problem jest w tym ze wchodzac tam musze walczyc z dark bahamut a niemam z nim najmniejszych szans (do wioski na Besaid tez niemoge wejsc bo jest walka z dark valeforem).
-Sora-
hmmm..będzie problem sun crest poiwinno sie zdobyć w pierwszej wizycie w yevon dome jesli nie masz zbyt dobrej druzyny to jedyna rada Yojimbo jesli go nie masz to...kiepsko będzie
Yaxa
No tak problem z siostrami rozwiazalem inna droga, po prostu obszedlem summonerke z dzieckiem i mnie niezaczepili. Co do bahaumata to kiepska sprawa, mam Youjimbo ale szanase ze wykona Zanmoto (niewiem czy dobrze napisalem) sa niewielkie, mam mao kasy. W dodatku pojawil sie nowy problem, chce zdobyc anime a do tego celu musze zebrac ukryta szkrzynke z bevell. No i oczywiscie jak wchodze do bevell jest dark valefor. Chyba niezostaje mi juz nic jak tylko wypakowac postacie tak zeby dac sobie rade z tym "leszczami". A propos, jakie sa wg was najlepsze miejscowki do pakowania?
-Sora-
nawet za 1 gil Yojimbo moze wykonac zanmato zalezy co trafi procentowo warto wydac na niego kase i probowac za jakies wielkie sumy aby zrobił zanmato najlepiej to sie cwiczy w Omega ruins i W sinie:)
AS..
Ja pamietam ze dawalem 1000 707 i zawsze wykonywal Zanmato
Yaxa
Sora w sinie jest sie tyko raz czy potem mozna do niego wracac statkiem?
Trzcina
Za 1 Gil Yojimbo traci kompatybilnosc wiec nie polecam tego... osobiscie radzilbym dawac po okolo 10 Gil bo to i tak jest losowo, albo przeczyatc FAQ na GameFaqs, jest tam zupelnei osobny dot. Zanmanto.

Do sina mozna pozniej wracac bez problemow, jest to nawet dosc niezbedne jesli chce sie miec Capture wszystkich potworkow.
Koki
Z tego co ja miałem, pełny Overdrive +40.000 i na 80% Zanmato.
Trzcina
Executing Zanmato-
So, what does it take to actually execute Zanmato? Here are a few simple 
steps that should give you a better chance:

-Never pay Yojimbo 0 gil.
-Never let Yojimbo die.
-Always keep his Overdrive full.
-Never pay Yojimbo less than 1000 gil.
-Pay him all your money and hope the random factor is on your side...
-... or work with him, using VAST amounts of gil, until he has 255 
compatibility.

Cytat z Faq'a jak widac koles poleca placic conajmniej 1000 gil, a w ogole to najlepiej placic wszystkim co sie ma (wczesniej jest wyjasnione dlaczego, po prostu bierze sie stosunek gilow wydanych na Yojimbo do ilosci posiadanych Gilow im blizej 1, tym wieksza szansa na Zanmato).
Yaxa
Ups to jest maly problem bo juz chyba kilka razy placilem Yojimbowi 1 gil. Trzeba bedzie mu dac podwyzke smile.gif
Trzcina
Mhmm nie no spoko, wlasciwie to compatybilnosc jest jedna z najmniej znaczacych rzeczy, w sumie moze dodac od 1 do bodajze 3 punktow motywacji (w sumie zeby bylo zanamto potrzebne jest 80) nie bede tutaj tlumaczyl calego faqa, kto chce niech zajrzy na GameFaqs, ale z tego cotam bylo widac to i tak najwazniejszych wspolczynnikiem jest ... random, tzn w sensie ze random moze dodac od 0 do 63 pkt motywacji, ple ple ple wiadomo o co chodzi ;)
Yaxa
Wczoraj udalo mi sie wyegzekwowac Zanmato od Yojimbo. Pelny pasek overdrive i zaplacona cala kasa jaka mialem (390 tys). Zrobil za 2 razem. Wczesniej jednak byly problemy bo jak wpuszczalem go do walki z naladowanym overdrive to zazwyczaj sam robil atak wakizashi albo kozuka. No ale sie udalo i dark Valefor is dead! smile.gif Teraz musze jeszcze rozwalic ciemna shive a anima bedzie moja.
Sergio
Człowieku popakuj sobie troche postacie i walcz fair, to żadna radocha rozwalać Dark Aeony Zanmato...
yab
Potrzebuje opis przejścia do FF8. Czy ta gra była opisywana w jakimś PSXE? Potrzebuje opisu po polsku. Może było opisywane w innej gazecie, może znacie jakąś strone z opisem do tej gry. Z góry wielkie dzięki.

nara
rekin
PE: numer 26-27.
NEO+ : 14 (najslabszy opis)
PlayStation+ : 16-18
PSX FAN : 10- 12/99

Strona internetowa np. ta kliknij tutaj
villain
Dobra nie wiedzialem, w ktorym miejscu to umiescic wiec daje tu smile.gif
W FFVII nie widzialem tylko 2 rzeczy: ostatniego limitu Aeris i "szczesliwych" 7 - ma ktos jakis filmik z tym albo wie skad zassac - ale w jak najlepszej jakosci ! smile.gif Nie mam FFVII i nie chce mi sie po raz 3 na oryginale tego kupopwac wiec bylbym dzwieczny za jakiegos linka smile.gif
Józef Smelcerz
Nie widziałeś w akcji graet Gospel?? Załuj synu, żałuj.... :wink: przypomina co nieco pulse of life. Zaś all lucky 7's to nic specjalnego - imię postaci mieni się tęczowo(jak komenda Limit break przy pełnym pasku), zaś sama postać non stop wykonuje zwykły atak za 7777 jednostek - sorry, żadnych bajerów tutaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.