Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione mangi
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2
Hela
Inu-Yasha? Manga fajna, ale styl rysowania i wykonanie jakie prezentuje nam Rumiko Takahashi jest bardzo slaby, dobrze ze fabula nadrabia w jakims stopniu.
lolo99
W koncu jest 3ci tom Bosonogi`ego Gen`a. Switna manga chwytajaca za serce. Opowiada o losach ludzi na chwile przed i po wybuchu bomby atomowej. Ludzie kupujcie bo od tego zalezy czy Waneko wyda kolejne czesci.

a i btw, przydalby sie jakis temat do dyskusjii o najnowszych mangach a nie tylko tych ulubionych.
Yohko
QUOTE(lolo99 @ 4 09 2005, 19:46)
a i btw, przydalby sie jakis temat do dyskusjii o najnowszych mangach a nie tylko tych ulubionych.
*

to go zaloz smile.gif
Nimloth_1988
Tsubasa Chronicle
GTO
Host Club
Naruto
Belcoot
Oczywiście "Berserk" na pierwszym miejscu smile.gif . Ponadto Alita (tylko pierwsza "część"), "Vagabond", "Kozure Okami", "Miecz Nieśmiertelnego" .........
Yunie
GITS z pewnością...Hm...kreska CLAMP wink.gif Najbardziej to Tsubasa Chronicle...tongue.gif
Czytałam też Princess Ai...
Kamikaze Kaito Jeanne też się przewinęło...
Ale zdecydowanie, mangi od CLAMP ;P
roxas
Polecił bym nowe świeżutkie 6 tomów Fullmetal alchemist i zabawną mange GTO
chrno-x
Polecam Angel Sanctuary, Video Girl Ai/Lem jak i .hack//Twilight Bracelet
Figaro
FullMetal Alchemist..
ashka
Ulubione ... hmmm.
Z tego, co wydają po polsku, to "Eden".
Z innych: "Oniisama e", bezkrytycznie wszystko autorstwa Kotegawa Yua, "Sukeban Deka", "MPD Psycho" i stara seria "Tenchi Muyo! Ryououki".
Do wszystkich staram się wracać wub.gif
banny
oo tez lubie Eden'a chociaz nie miałem jeszcze okazji skonczyc go calego (posiadam tylko do 8smego tomu)
Dr.Czekolada
Jak narazie tylko - Full Metal Alchemist !! biggrin.gif.
mord00k
Yup, jak wyżej ;].
Lalalilo
Stan Sakai był ostatnio w Polsce dzięki czemu zyskałem zajefajne rysunki i odrobinę sławy internetowej. Gdy nadeszła moja kolej na autograf ( a raczej rysunek) nie mogłem się oprzeć zadaniu Mistrzowi kilku pytań przerywająć ekipie Teleranka (co oni tam wiedzą o Usagim). Któs nagrał część mojej wypowiedzi i zamieścił w necie :-D . Jak któs chciałby looknąć oto link (rozmowa jest po angielsku)
http://youtube.com/watch?v=EVHJ8sUQ3oQ

A to efekt mojego stania godzinę w kolejce:
wojmir
Przede wszystkim Berserk a także Appleseed jest niezłe
masterlag
Vouch... Berserk jest naprawdę godną polecenia mangą(trochę mniej anime chociaż jesli ktoś przebrnie przez początek to Golden Arc wciąga a po zakończeniu raczej na pewno sięgnie się po mangę), ale o tym raczej już większość wie... szkoda tylko że Miura robi takie przerwy pomiędzy kolejnymi wychodzącymi chapterami, a data wydania 298 na razie nieznana
Zarathustra
Shigurui ostatnio w nocy przejrzałem, szkoda że tylko pierwszy i kawałek drugiego tomu jakaś grupa przetłumaczyła na angielski na razie. Resztę oglądałem z krzakami, ale w Shigurui czasem dymek zdarza się co pięć stron. Anime którego wyszło 12 odcinków (bardzo dobra ekranizacja mangi), skończyło się w ważnym momencie. Dzięki mandze która obecnie dobiła do 10 tomu w Japonii dowiedzieć się można jak Fujiki traci rękę (co za rzeźnicka walka.) Czekam na tom 11 teraz bo zapowiada się ciekawie i sądzę, że seria zamknie się wraz z 12 tomem, ukazując finałową walkę z samego początku.
Swego czasu przeczytałem też cyberpunkową mangę BLAME! i była rewelacyjna wink.gif
masterlag
No właśnie czyli anime urywa się tak że od którego tomu trzeba looknąć?? Chodzi mi o kontynuacje wydarzeń z ostatniego odcinka czyli o ile mnie pamięć nie myli powrotu Fujiki'ego do dojo i zobaczeniu Kogana po liftingu twarzy,a potem mamy urywek z dobijającym się "jednym z najładniejszych uśmiechów w anime"do drzwi dojo.
Zarathustra
Ściągaj tom 7 i wzwyż, oczywiście wszystko jest po japońsku, ale o dziwo to nieważne, bo i tak wszystko z obrazków idzie zrozumieć. Oglądając dalsze wydarzenia i wspomnienia z przeszłości bohaterów, mam po mandze teraz odczucia, że nie łączy ich tylko zemsta lecz też jakieś dziwne uczucie miłość (Fujiki-Irako.) Dodam, że manga względem anime jest jeszcze brutalniejsza (samurajski GANTZ) wink.gif

Mangę tomami pobierzesz stąd:
http://rapidshare.com/users/GWPECB/35
masterlag
Wielkie dzięki już ściągam bo mnie ciekawość zżera.
sakiu
Polecam Tenshi Ja Nai (I am no Angel) bardzo przyjemna manga z motywem faceta przebranym za kobietę w szkole dla dziewcząt smile.gif i w dodatku koleś jest idolem....

Tenjou Tenge ciągle jest wydawane, choć od 2 tomów czy 3 można się pogubić w fabule.....ale to z tego czego słynęła ta manga/anime ciągle tam jest *wink*

Claymore, niestety wydawany jest 1 chapter na miesiąc, więc można uschnąć od czekania....

Blame czytałem, ale nie przypadł mi do gustu....trochę za mało czytania tongue.gif każdy chapter to 80% rysunki 20% teksty. Przestałem na 4 tomie.
Zarathustra
CYTAT(sakiu @ 19 07 2008, 06:22) *
Claymore, niestety wydawany jest 1 chapter na miesiąc, więc można uschnąć od czekania....

Miesiąc czekania to nic w porównaniu, że manga zaczyna się "psuć".
CYTAT(sakiu @ 19 07 2008, 06:22) *
Blame czytałem, ale nie przypadł mi do gustu....trochę za mało czytania tongue.gif każdy chapter to 80% rysunki 20% teksty. Przestałem na 4 tomie.

Profanacja, chociaż z drugiej strony skoro Ci się podobają mangi gdzie koleś przebiera się za dziewczynę i przesiaduje w ich gronie to nic dziwnego wink.gif

NOiSE też jest dobre mimo, że to "one shot", chciałem dorwać też pozostałe pozycje autora BLAME! ale nigdzie nie znalazłem mang: Biomega, Digimortal i Net Sphere Enginer i wielu innych jak jakaś z Wolvarinem a nawet Master Chiefem z Halo.
sakiu
Ciężko sprofanować tytuł, w którym bohater na każdej stronie prawie nic nie mówi, tylko strzela ze swojego pistoletu we wszyskto co się rusza smile.gif Oczywiście, manga może wyglądać inaczej po 4 tomie, na którym przestałem czytać.... ale zdanie sobie wyrobiłem czytając przynajmniej fragment, nie to co jedna osoba próbująca udawać wielkiego "High and Might" tylko dlatego, że komuś nie spodobał się jakiś tytuł smile.gif

Zarathustra
CYTAT(sakiu @ 19 07 2008, 20:18) *
Ciężko sprofanować tytuł, w którym bohater na każdej stronie prawie nic nie mówi, tylko strzela ze swojego pistoletu we wszyskto co się rusza smile.gif

Nie we wszystko wink.gif
Oczywiście, manga może wyglądać inaczej po 4 tomie, na którym przestałem czytać....

W sumie nie, Killy dalej strzela z Beam emitera do Silicon Creatures, są nagłe zwroty akcji, kilka nowych postaci i inne takie nudne rzeczy wink.gif
ale zdanie sobie wyrobiłem czytając przynajmniej fragment, nie to co jedna osoba próbująca udawać wielkiego "High and Might" tylko dlatego, że komuś nie spodobał się jakiś tytuł smile.gif

Tak wybitnie mi się nie spodobał wink.gif
Czytam od czasu do czasu i takie popierdółki ale tamta manga była zdecydowanie nie dla mnie, swoją drogą po co brałeś się za tak dziwny i cyberpunkowy tyuł, skoro preferujesz takie spokojniejsze historie smile.gif
sakiu
Hehe zobaczyłem Arta całkiem interestującego smile.gif

Właśnie skończyłem czytać całe Watashi no Messiah-sama, nawet fajne smile.gif czułem się jakbym czytał spin off Angel Sanctuary lol wink.gif
Zarathustra
Po obejrzeniu ostatnio anime Berserk (całkiem dobre) wziąłem się za mangę, jestem obecnie na 22 Tomie i mogę stwierdzić, że ta manga wymiata. Świetnie to wszystko jest tam wykreowane, masa postaci uwikłana w niespodziewane zwroty akcji, rewelacja. Historia Gutsa wciągnęła mnie ostro, nawet kombinuje sobie grę na PS2 opartą o mangę (dla fana mangi must have, gra nie jest licencyjnym crapem.) Jeszcze 11 tomów i potem sieka na PS2, super. smile.gif
Belcoot
Hehehe, Berserk rulzuje trza przyznać. Szkoda, że ostatnie tomy, choć nie złe, to nie dorównują wcześniejszym sad.gif . Ostatnio zresztą coś strasznie wolno idzie autorowi tworzenie odcinków. Oby nagle nie stwierdził, że da sobie z Berserkiem spokój .... tongue.gif

Ulubione mangi? Miecz Nieśmiertelnego, Berserk, Kozure Okami, Vagabond... dużo więcej bym wymienił tongue.gif . Aha, Blame! mocarny biggrin.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.