Michał16
6 05 2002, 13:37
Bardzo cieszę się że powstało takie Forum ale prosze abyśmy mogli pisać takze na temat mangi. Manga przecierz właśnie pochodzi z Japoni...
Aha jeśli ma ktos zdjęcia z Tokyo to prosze aby mi przesłał.
mp01@poczta.fm
ELO :mrgreen:
ulubiona manga? stanowczo wszystkie Clampa - co za kreska....

lubie tez prace Minami Ozaki.
ulubiona manga??? hmm.... moze..... NGE...czytalem tylko 2 tomiki ale podoba mi sie..poza tym jeszcze "OHH my Goddes"-->nie wiem jak to sie pisze:P
"Oh, My Goddess" - no tak, mi te sie to podoba
po japonsku - "AA, Megamisama"
moja? hmmm lubie nawet dragon balla, cenię Slumpa za nieziemski humor. Kocham NGE i Tu Detektyw Jeż, aha bardzo też mi się podobał Kajika
moja? hmmm lubie nawet dragon balla, cenię Slumpa za nieziemski humor. Kocham NGE i Tu Detektyw Jeż, aha bardzo też mi się podobał Kajika
No to moje ulubione, bo jedyne

to własnie te toriego oprócz NGE, Tu Detektyf i Kajiika. Dragon balla kocham za postac Frezzera.
Akira i inne prace Katsuhiro Otomo.
POLECAM "DOMU"!!!!
Moja ulubiona? hmm... jako iz przygode z mangą zaczynam dopiero (na powaznie tym razem) to zdazylem przez 2 dni czytnąć tylko trzy tomiki Oh, My Goddess! (sie tak chyba pisze:))
No to moje ulubione, bo jedyne

to własnie te toriego oprócz NGE, Tu Detektyf i Kajiika. Dragon balla kocham za postac Frezzera.
kupujesz DB? to fajnie. Ale zobacz sobie w EMpiku TU DETEKTYW JEŻ, naprawdę fajny tytuł. A KAJIKA jest nieziemski, załatw sobie go z Niemiec, popytaj się kumpli kto jedzie do deutschlandu i daj mu 5 Euro na nią. naprawdę warto, jest to manga uwaga jednotomowa! I jeżeli podoba Ci się DB to w Kajice się zakochasz, zresztą jej autorem jest autor DB czyli sam Toriyamam Akira
Vampire Masteer,Plastic litlle,Akira to są moje typy.Do tego polecam mange GTO,Lone Wolf
deph // 0Z0
7 09 2002, 01:12
Wszystko Kaori Yuki, ze szczegolnym wskazaniem na "Angel Sanctuary"
Hmmm..."Tu Detektyw Jeż"zachwyca fabułą,"Cześć Michael" humorem,"Locke"jest na zabicie czasu,ale najlepszy jest Dragon Ball:)
nie czytałem lockego. Niedawno zamówiłem Oh MY GODDES 1 i 2 tom. Podobno jest świetny nie wiem pożyjemy zobaczymy
deph // 0Z0
10 11 2002, 15:14
Jest- wierz mi. Poza tym "Mangamix" wzial sie za "Love Hina".
Ostatnio mecze "X" i powiem ze o ile anime (seria TV) jest biedne, to manga "daje rade". Chyba robie sie zwolennikiem CLAMPa- najpierw "Chobits", teraz "X" :wink:
Tori: wiesz mi ze OMG jest zajefajny mam 6 tomow i zaluje ze nie kupilem wiecej ale wiadomo fundusze... ale jakos to bedzie skonczy sie Slump i DB to kupie reszte

aha i wychodzi GITS wiec to tez trzeba bedzie miec
GITS kuna 5 paczek aż kosztuje, ale starszej powiedziałem, że to będzie za mikołajkowy prezent i nic więcej nie bedę chciał więc mi sfinansuje
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
31 12 2002, 11:09
nge nge nge nge nge nge tylko nge
Na mnie największe wrażenie wywarły dwie mangi:
Ghost in the Shell
Akira
po prostu rządzą :!:
Akira i inne prace Katsuhiro Otomo.
POLECAM \"DOMU\"!!!!
no tera wiem o czym KLEJMAN tak sapał, AKIRA naprawdę rulez i polecam każdemu ciueciuchowi!
Chy chy chy... Mały TOP5
1. DOMU
2.Akira
3.Ghost In The Shell
4.Ghost In The Shell 2: Man Machine Interface
5.Saint Legend
Dla mnie najlepszą manga jest "Tu Detektyw Jeż".A poza tym lubie też "Oh,my goddes" i "Cześć Michael!".
Obsolete
20 02 2003, 19:40
Dla mnie najlepszą manga jest \"Tu Detektyw Jeż\".A poza tym lubie też \"Oh,my goddes\" i \"Cześć Michael!\".
Hmmm duzo mang nie miales w reku, ale w sumie to nie twoja wina, bo u nas i tak ich nie za duzo.
Dla mnie najlepszą manga jest \"Tu Detektyw Jeż\".A poza tym lubie też \"Oh,my goddes\" i \"Cześć Michael!\".
Hmmm duzo mang nie miales w reku, ale w sumie to nie twoja wina, bo u nas i tak ich nie za duzo.
Miałem jeszcze z 10 ale one mi się tak bardzo nie podobały jak te wymieniane.Napisałem te które najbardziej podobały a nie które przeczytałem/miałem.
Shin Ryu
23 11 2003, 17:35
Moje typy to:
* Dragon Ball
* Detektyw Kindaichi
* Naruto
+ kupa innych
wampirek
23 11 2003, 18:21
+ Anima, Kamikaze Kaitou Jeanne, Black Cat, X, NGE, Mars.
Gensoumaden Saiyuki
Lp_dream
25 11 2003, 18:44
lubie NGE i X-a,
moja refleksja na X-a

:
znam dużo osób, które zapytane, jaką mange lubią wymieniali właśnie pozycje clampa,
na innym forum zalozylam temat o X, no i fajnie wyszło, bo dziewczyny jakieś zaczęly o nudach w książkach pisać...
hehe czyżby to jakieś odbieganie od tematu ?
z mang podoba mi sie tez mars,Fy...jednym słowem to co ma lekką śliczną kreskę :wink:
A ja przepadam za Dragon Ballem

i ubustwiam Video Girl Ai moze dla teg że główny bohater ma takie same problemy z kobitkami jak ja (no moze przesadzam

ale jestem do niego podobny pod paroma względami )
Naruto rulz, niczego innego nie czytalem :oops: :?
_DVEGETA_
25 07 2004, 10:41
Zdecydowanie Love Hina, głównie z powodu tych ślicznych dziewcząt i wogole ;]. A tak pozatym to Dragon Ball ofkoz ;D
look_ass
28 07 2004, 17:47
Hellsing, Ghost in the Shell... no i oczywiście DB

:!:
Z dostępnych w Polsce - Hellsing. Naruto tylko po angielsku (nie ma przynajmniej wiejskich udziwnień JPF w stylu "teges tamteges" ;P). Także po angliku zassałem swego czasu Love Hina, też mogę polecić jeśli nie wymagacie fajerwerków i trawicie humorystyczno-japońskie love story;>
Anamoli na Klubie Dobrej Książki napisał:
"Cowboy Bebop rules! Może nie ma takiego klimatu, jak anime, ale i tak uwielbiam tą mangę."
Całkowicie się z tobą zgadzam. W ciągu ostatnich dwóch tygodni przeczytałem ją już 2 razy a gdzieś tam w kącie leży Hellsing.
Niezłe jeszcze jest Vampire Princess Miyu, całkiem inna niż reszta, bardzo ciekawa kreska.
P.S O mangach gadamy tu czy na Dobrej Książce bo tam jest ten sam temat, może wypadałoby coś przenieś?
Anamoli na Klubie Dobrej Książki napisał:
\"Cowboy Bebop rules! Może nie ma takiego klimatu, jak anime, ale i tak uwielbiam tą mangę.\"
Całkowicie się z tobą zgadzam. W ciągu ostatnich dwóch tygodni przeczytałem ją już 2 razy a gdzieś tam w kącie leży Hellsing.
Niezłe jeszcze jest Vampire Princess Miyu, całkiem inna niż reszta, bardzo ciekawa kreska.
P.S O mangach gadamy tu czy na Dobrej Książce bo tam jest ten sam temat, może wypadałoby coś przenieś?
tamten temat jest dla wszystkich, ten dla czlonkow grupy Nippon
_MundeK_
12 08 2004, 17:46
No ja przeczytalem bodajże 42 tomy Dragon Balla

Nie powiem, czuję się lepszy :wink: Idę na poszukiwanie smoczych kul. Może wtedy kogoś wskrzeszę

Bulma to moja idolka

A ogladam only hentai

No chyba że można jeszcze doliczyc Final Fantasy: Unlimited
Chrno Crusade dało mi kopa szczególnie gdy zobaczyłam przedwcześnie zakończenie mangi,lubie Paradise Kiss szkoda że już koniec,czytam też okazyjnie niektóre mangi co są na polskim rynku,teraz skończyłam 29 ep Full Metal Alchemist-jest świetny lepszy od anime
Chobits, NGE, Hellsing, Slayers.
Hellsing
NGE
GITS
Love Hina
Cowboy Bebop
Ostatnio wpadła mi w ręce manga "Usagi Yojimbo" i nie mam do niej pytań!!! Check it out :!:
Usagi to fascynująca seria komiksów i stoi na mojej topce na 1 miejscu, jednak sory, ale to nie jest manga, jedyne, co komiks ma z nią wspólnego to to, że autor jest japończykiem.
Usagi to fascynująca seria komiksów i stoi na mojej topce na 1 miejscu, jednak sory, ale to nie jest manga, jedyne, co komiks ma z nią wspólnego to to, że autor jest japończykiem.
I tu się mylisz, autor jest amerykaninem mającym (tylko) japońskie korzenie. A tematyka tej MANGI wywodzi się z fascynacji autora krajem swych przodków.
amerykaninem, który rysuje mangi. Wiesz co, zastanów się. Widzisz w ogóle w Usagim jakieś elementy mangi, bo ja nie, prócz tematyki samurajskiej. Poza tym nawet wydawca komiksu w Polsce nie umieścił go w szeregach oferty wydawniczej mang.
Przypuśćmy, że masz rację. W takim razie manga hiszpańskich autorów Garou-chan wcale nie byłaby mangą. Prawda leży jak zwykle pośrodku komiks/manga Usagi Yojimbo jest czymś w stylu amerykańskiego doujinshi. Czyli produkcji komiksowej utrzymanej w mangowej konwencji. Ale nie ma się co kłucić, co do jednej rzeczy jesteśmy zgodni, Miyamoto Usagi jest świetny :!: :wink:
Stan Sakaj jest ogromny i masz rację, tego należy się 3mać, a jak znajdę czas, to poszukam w sieci, czym naprawdę jest Usagi a podejmiemy zgodnie werdykt.
Stan Sakaj jest ogromny i masz rację, tego należy się 3mać, a jak znajdę czas, to poszukam w sieci, czym naprawdę jest Usagi a podejmiemy zgodnie werdykt.
He,he,he...
Ja też trochę poszperam :wink:
Ulubiona manga? Naruto(www.narutofan.com) and Bleach(www.bleach7.com), Bleach bardziej...

Zresztą kto będzie chciał to załatwi sobie skany.
Airwalk666
10 01 2005, 21:41
Moje ulubione mangi?
Proszę:
Dragon Ball
Dr Slump
Inu-Yasha
Czytał ktoś z was Samurai Depper???Boskie.........
PS.Walker czy ty to nie czasami Johny Walker??Bo taka ksywa znajoma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.