Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Jakim
Wiem wiem. Przeczytałem to wcześniej, a potem jak znowu weszłem na ten temat, to już nie patrzyłem biggrin.gif Ale sam widzisz jak to jest. Ja chyba tez będe robił tak że na każdy dzień inna:D Bo się okaże że nieskończe żadnej. Mój młodszy brat już wpadł w takie cosik. Co nowa gra to już do niej leci a nawet nie skończył poprzedniej;/
renegede
Na ile godzin gry jest ta gierka ( tak okolo ) ? Co do PS Two z tą grą to byłem dziś w Media markcie w wawie i niebyło wszystkie konsole zostały wysprzedane.
Jehuty
aha:>

o Killzone nie powiem zlego slowa, moze nie jest to Halo killer ale ma naprawde swietny scenariusz i genialna muze + klimat + grafika [ktora swietnie z wszystkim wspolgra] = KillZone! i tylu:> w to sie kce grac:D
Jakuza
Halo a Killzone są klimatowo róźne tongue.gif i raczej to drugie niema szans przy pierwszym jesli chodzi o grywalność , ale nie o tym chciałem...( Halo killer phi...wink.gif )

Gra bardzo przyjemna , grafika na poziomie , klimat też nienajgorszy smile.gif - ogónie fajnie się gra . Tyle na początek , napiszę coś więcej jak pogram , bo dopiero grałem 30 minut wink.gif
Loto
30 minut i juz oceniasz gre? to chyba jeszcze pierwszych misji nie przeszedles ktore mozna uznac za tutoriala
Jakuza
Tamta wypowiedź to były moje pierwsze wrażenia wink.gif

Dzisiaj pograłem trochę dłużej i muszę powiedzieć , że Killzone bardzo mi przypomina Iron Storm ( z PeCeta ) - te same klimaty . Do Killzone nic niemam , porządna gierka , którą niepotrzebnie rozreklamowali jako halo-killer smile.gif ( teraz Sony przez to musi ją promować dodając za darmo do konsol tongue.gif biggrin.gif ) . Aktualnie siedzę w 2 misji smile.gif

Słyszałem , że w grze jest opcja co-operative i opcje dla 2-graczy . Kiedy się odblokowuje - po przejściu całej gry , czy może wcześniej question.gif
Stachu
wcześniej

wystarczy pare pierwszych poziomów przejść
Jakim
Powaga? Jak można to odblokować? Co trzeba zrobić?
Samael_27
Widziałem demko Killzone...ale full wersję też dostanę w swoje łapska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gg.1781515
CloudWalker

Słyszałem , że w grze jest opcja co-operative i opcje dla 2-graczy . Kiedy się odblokowuje - po przejściu całej gry , czy może wcześniej question.gif

ta opcja jest od razu do wyboru z menu
AVErsiv
A ja KILLZONE przelazlem 2 razy i uwazam ze gierka jest swietna , dlamnie jest to jeden z 2 FPP tego roku ( no 3 bo painkiller ma dodatek ) 9 na 10 biggrin.gif
Pomimo paru niedociagniec np fizyka wystawiam taka ocene bo w grze liczy sie gameplay i to jest podstawa !
Na killzone nie zawidlem sie wogole ani na PAIN KILLERZE i dlatego te 2 gry umnie rzadza na calej lini . A konkurecja DOOM3 i HL2 no coz moge powiedziec DOOM3 no doom to juz nie jest a do tego skopany silnik i sama gra mi nie przypadla do gustu a HL2 to porazka na calej lini ( pewnie dlatego ze HL jest nie do powtorzenia ) poprostu gra ssie i nie mam tu na mysli tego ze slabo chodzi biggrin.gif bo na moim sprzecie smiga bez opamietania ( do PK zapodany ramik i grafa biggrin.gif ) poprostu smutek po HL2 byl ogromny na szczescie dodatek do PK i KILLZONE sa az za duzym zadosc uczynieniem biggrin.gif
Jakuza
A ja KILLZONE przelazlem 2 razy i uwazam ze gierka jest swietna , dlamnie jest to jeden z 2 FPP tego roku ( no 3 bo painkiller ma dodatek ) 9 na 10 biggrin.gif
Pomimo paru niedociagniec np fizyka wystawiam taka ocene bo w grze liczy sie gameplay i to jest podstawa !  
Na killzone nie zawidlem sie wogole ani na PAIN KILLERZE i dlatego te 2 gry umnie rzadza na calej lini . A konkurecja DOOM3 i HL2 no coz moge powiedziec DOOM3 no doom to juz nie jest a do tego skopany silnik i sama gra mi nie przypadla do gustu a HL2 to porazka na calej lini ( pewnie dlatego ze HL jest nie do powtorzenia ) poprostu gra ssie i nie mam tu na mysli tego ze slabo chodzi biggrin.gif bo na moim sprzecie smiga bez opamietania ( do PK zapodany ramik i grafa biggrin.gif ) poprostu smutek po HL2 byl ogromny na szczescie dodatek do PK i KILLZONE sa az za duzym zadosc uczynieniem biggrin.gif

Half-Life 2 jest słaby O_o , zastanów się co bredzisz dla mnie gra roku na PC ( licząc CS:Source ) . Klimat , potworki , wykonanie , humor - ta gra rządzi na całej lini i przez długi czas nie będzie miała równych sobie .
Red_XIII
Zjechalem pol miasta i wlasnie wrocilem do domu - zmarzniety, ale z cieplym zafoliowanym egzemplarzem Killzone! Mimo srednich ocen jakos mnie wzielo na ten tytul - fanem FPP nie jestem (wszelkich Kuejkow wrecz nienawidze:]), ale mimo wszystko ukonczony jakis czas temu MoH:Frontline niezle mnie nakrecil na wojenne shootery. Well, no to odpalam sprzet i potem ocenie KZ.

apdejt:
Nom, kilka etapow za mna. Fajna gierka, jednak nic nadzwyczajnego - ale tego wlasnie chcialem, czyli niezobowiazujacego szuterka na pare godzin:). Grafa robi przyzwoite wrazenia, twarze rzadza (ale z bliska to widac, ze same geby maja chyba wiecej polygonow niz reszta ciala:]). Boli brak skoku - 15 minut blakalem sie w jakims okopie i zal dupe sciskal, ze taki wojak nie potrafi podniesc nogi i wyjsc z dolka (potem okazalo sie, ze w tle schowal sie jeden helghast - wystarczylo go sprzatnac a cudownie otworzyly sie drzwi do nastepnej planszy - skryptowanie rzadzi:).

No to ok, pogram sobie, przejde gierke. Jak ktos bedzie chcial za jakis tydzien odkupic ja ode mnie to dajcie znac! Ofkoz dzis wyjeta z folii i zapewniam, ze i za rok plyta i opakowanko beda wygladac tak samo idealnie jak w chwili obecnej biggrin.gif
ghost.
Dostalem Killzone'a z konsolką - gierka na prawdę wypasik, wygląda bardzo ładnie, do tego dopracowana, poziom trudności też niczego sobie... ale prawdziwy pazurek pokazuje w battlefields, nawet na splicie!
palo
A ja sobie dzis odpaliłem new game, a co tam cool.gif Gra jest spox i teraz przechodze poziomy innymi postciami, niz wcześniej. Co prawda ide ja burza, bo pamiętam mniej więcej rozstawienie przeciwnikó, ale gra jest naprawde wypas. Jeszcze nigdy nie zacząłem gry od nowa w ciągu tygodnia od zobaczenia creditsów, a tu proszę. Killzone to najlepsza strzelanka, jak dla mnie oczywiście. Czad !
Red_XIII
Heh, wlasnie robie "Escape from the HQ". Walcze z pomieszczeniu z takimi filarami, za ktorymi mozna sie spokojnie chowac dla bezpieczenstwa. Jednak trafil sie bug, gdyz mozna przez owe kolumny przechodzic 8O . Wdusilem analoga do przodu, zeby przyprzec sie do filaru, a moj kolo przelazl sobie i stanal na otwartej przestrzeni, gotow do odstrzalu niczym kaczka :>
Anonymous
Dla zainteresowanych.

Możecie sobie w tym wywiadzie przeczytac jak powstawała Muzyka i Dzwięk do KillZone (podobno jest niezle wiele osub tutaj na forum zwracało na to uwage)

http://www.music4games.net/f_killzone_musi..._interview.html

Ja mam zamiar gierke sobie na świeta załatwić w tedy coś powiem.
mauzer
Popykało się w Killzone parę etapów aż do nadejścia Half Life2.Teraz Killzone leży na półce z napisem " Używać w razie grypy, ospy lub świeżbu".Moja ocena przed HL2 - 9.0 . Po wejściu do City 17 spadła do 6.0.Gra jest strasznie powolna, zacina i ma durne patenty w stylu przycisku do przechodzenia przez niewielkie przeszkody( bo przecież nie można obejść, jeszcze by się nam wojak w ścianie zaklinował i reset).
Batman
Popykało się w Killzone parę etapów aż do nadejścia Half Life2.Teraz Killzone leży na półce z napisem \" Używać w razie grypy, ospy lub świeżbu\".Moja ocena przed HL2 - 9.0 . Po wejściu do City 17 spadła do 6.0.Gra jest strasznie powolna, zacina i ma durne patenty w stylu przycisku do przechodzenia przez niewielkie przeszkody( bo przecież nie można obejść, jeszcze by się nam wojak w ścianie zaklinował i reset).

Oczywiście nie ma to jak porównywać HL2 do Killzone, co z tego, że KZ wyszło na bądź co bądź na dość stare już PS2. Yeah, whatever :roll:
palo
Popykało się w Killzone parę etapów aż do nadejścia Half Life2.Teraz Killzone leży na półce z napisem \" Używać w razie grypy, ospy lub świeżbu\".Moja ocena przed HL2 - 9.0 . Po wejściu do City 17 spadła do 6.0.Gra jest strasznie powolna, zacina i ma durne patenty w stylu przycisku do przechodzenia przez niewielkie przeszkody( bo przecież nie można obejść, jeszcze by się nam wojak w ścianie zaklinował i reset).

Oczywiście nie ma to jak porównywać HL2 do Killzone, co z tego, że KZ wyszło na bądź co bądź na dość stare już PS2. Yeah, whatever :roll:

NIE, PROSZE, NIE PORÓWNUJMY JUŻ KILLZONE TO INNYCH FPS'ÓW !!! Mam dość dyskusji, czy killzone jest lepsze od halo, teraz bedzie, że h-l2 jest lepszy od killzone'a ... litosci, już prawie cała strona była bez offtopów tongue.gif

A co do tego bugu z kolumną, to się nie spotkałem, ale za to czasem przeciwnikowi po śmierci noga dziwnie podskakiwała :roll: Ich ciała też się układały dośc nienaturalnie. Ostatnio helghast dostał z shootguna i wkleił się w ścianę ...
Red_XIII
No, ta fizyka ragdoll naprawde miejscami jest powalona. Strzelam do Hellghasta przy scianie a on zmarl na stojaco oparty o nia:|. Pierwszy raz spotkalem sie z efektem szmacianej lalki w Postal2 - tam bylo to elegancko zrobione, konczyny ukladaly sie naturalnie, denat wyginal sie zgodnie z krzywizna podloza itp. Musze jednak przyznac, ze calkiem sympatycznie gra sie w Killzona w multi na splitscreen. Wpadl kumpel, bierzemy defmecz, kilkanascie botow i jest jazda (na 15" TV:]). Tego mi brakowalo we Frontline, bo jesli dobrze kojarze to tam nie bylo multiplaya.
shady

NIE, PROSZE, NIE PORÓWNUJMY JUŻ KILLZONE TO INNYCH FPS'ÓW !!! Mam dość dyskusji, czy killzone jest lepsze od halo, teraz bedzie, że h-l2 jest lepszy od killzone'a ... litosci, już prawie cała strona była bez offtopów tongue.gif

A co do tego bugu z kolumną, to się nie spotkałem, ale za to czasem przeciwnikowi po śmierci noga dziwnie podskakiwała :roll: Ich ciała też się układały dośc nienaturalnie. Ostatnio helghast dostał z shootguna i wkleił się w ścianę ...

zgadzam sie icon_twisted.gif a tak wogóle sp[otkałem sie z czymś takim że przeciwnicy tak "dziwnie" skacza??O_o
dante2003
H-L2 jest lepszy od KZ. Happy? A czego się spodziewaliście? H-L2 jest lepszy od Halo 2. Jest po prostu najlepszym FPP.Koniec porównywania innych gier FPP do H-L2 bo wynik jest oczywisty.
Loto
ale h-l2 jest lepszy od h-l? icon_twisted.gif

w killzone faktycznie brakuje "szmacianej lalki". widac ze na forum sa sadysci ktorzy lubia znecac sie nad zwlokami smile.gif
Red_XIII
Killzone posiada efekt szmacianej lalki (ragdoll), ale jak widac niedorobiony - zwloki sa sztywne jak beton i pozostaja w dziwnych pozycjach, zamiast osuwac sie z przeszkody na ziemie. Ciekawe jest tez nienormalne wyginanie konczyn w stawach, np. wygiecie nogi w kolanie do przodu hyh.gif
celek
gra jest bardzo fajna nie ma co narzekac
palo
gra jest bardzo fajna nie ma co narzekac

wow, co za rozwinieta wypowiedź ...

A co do szmacianej lalki, to np. w psi-ops, czy max'ie 2 wyglądała naprawdę zawodowo. Przydałby się taki bajer w killzone, no ale nie mo.zna miec wszystkiego smile.gif
Sarge
Killzone powalił mnie przede wszystkim świetnym klimatem - dokładnie takim, jakiego spodziewałem się przed premierą. Ogólnie gra podoba mi się bardziej niż choćby Halo, głównie właśnie przez klimat (zdecydowanie bardziej pasują mi czasy, w których rozgrywa się akcja Killzone). Choć rzeczywiście, efekt szmacianej lalki czasem denerwuje, nie zostało do końca dopracowane. Podobnie jak SI przeciwników, którzy momentami prezentują nierówny poziom :? ...
Owiec
SI to taka tabela z metrami, sekundami itp. laugh.gif
Red_XIII
SI to taka tabela z metrami, sekundami itp. laugh.gif

Si to rowniez po wlosku "tak" a takze pierwsza sylaba slowa "siki", ale co to ma do rzeczy w temacie?hyh.gif Tu chodzi o Sztuczna Inteligencje.

EDIT: AI czy SI, co za roznica, obie formy spotyka sie w prasie.
Owiec
Ale sie pisze AI - tak professional laugh.gif
renegede
HL 2 Rzadzi!! W Killzona niemialem okazji zagrac ale graficznie jest super.
dante2003
Widziałem ostatnio KZ na Hyperze. Grafa jak na PS2 wypasiona. Gdyby ta gra wyszła na PC dostałaby oceny za wygląd 7-8/10. Atutem jest przede wszystkim klimat. Od razu widać, że to zaciekła wojna. Wygląd broni i animacje przeładowywania są kapitalne. Powiniennem mieć KZ w przyszłym tygodniu, wtedy napiszę pełną opinię.
mauzer
No jasne, nie ma to jak wywalić dwie stówy na "Megahit" Halo killer itp. a potem zagrać w Crash Bandicoot dla dorosłych. Co do starości platformy- Znaczy się że teraz będziemy w grach do przodu i 5 metrów na boki?podczas gry w Jak&Daxter miałem inne wrażenie. Nie mylmy ograniczeń sprzętowych z lenistwem programisty.Peace Citizens.
CloudWalker
HL 2 Rzadzi!! W Killzona niemialem okazji zagrac ale graficznie jest super.

jejku jaki noob z ciebie smile.gif to nie jest topic o HL 2.. a skoro w Killzona nie grales to co ty mozesz wiedziec o grafie w grze smile.gif
Red_XIII
Giera jednak zaj3bicha. Kazdy level jest inny - wlasnie jestem na misji 5, na tej plazy co przypomina pierwszy poziom we Frontline. Jednak qrwica mnie juz bierze, bo pokonalem wszystkie fale Helghastow (przyplywali lodziami). Z zadan zostalo mi tylko "reach the docks entrance" - i... lipa. Biegam juz ponad godzine po plazy, szukam wyjscia i nie moge sobie poradzic. Jakiegos buga zlapalem, czy co? Help:)
Jakim
A może nie wróciłes na górę i nie weszłeś prawą strona do budynku? Jeśli to ta misja ofoz..
Red_XIII
Przeszperalem kazdy kacik:(. Podchodze to budynku, chce wejsc schodami na gore, ale ofkoz na przeszkodzie stoja jakies skrzynie nie do przeskoczenia. Na gamefaqsach przeczytalem, ze po wybiciu Helghastow na plazy, nalezy pobiegac troszke az w koncu kompani krzykna "ok, let`s go to the docks" czy cos w tym stylu. Mi nic nie zawolali, biegali za mna tylko i nic nie moglem zrobic. Ech, jutro sprobuje ponownie od ostatniego checkpointu, ale znowu trzeba bedzie odpierac szturm Helghastow:/ (a tak ladnie ich rozp...em rakietnica, jak szli w tlumie, ghy hy hy).
Champion
Tez sie z tym meczylem o ile dobrze zrozumialem opis zajscia. W moim przypadku lazenie bezcelowe bylo zwiazane z tym ze jakos nie trafilem przez dlugi czas na rakietnice i nie rozwalilem czologow:P
Red_XIII
To chyba nie to:P. Na plazy nie bylo czolgow tylko desant samej piechoty na brzeg. Wystrzelalem niczym kaczki cale to plugastwo wybiegajace z lodzi i nic... Jutro sie tym pobawie, dzis mi sie juz nie chce ponownie walczyc:>
Ryo-San
reklama KillZone z holenderskiej TV..;]

http://reklamy.gry-online.pl/dec04/Killzone_ad.mpg
Jakim
Niech ktos mi jeszcze raz powie. Jak można grac cooperative na dwóch graczy w trybie campanii. Próbowałem i nic!! Tylko potyczki na arenach!!
CloudWalker
Niech ktos mi jeszcze raz powie. Jak można grac cooperative na dwóch graczy w trybie campanii. Próbowałem i nic!! Tylko potyczki na arenach!!

nie mozna tak grac
SIKI
http://reklamy.gry-online.pl/dec04/Killzone_ad.skrmpg

Dobra reklama ... Jak to gry mogą mieć wpływ na psychikę i podświadomość człowieka ;]
2razyjot
http://reklamy.gry-online.pl/dec04/Killzone_ad.skrmpg

Dobra reklama ... Jak to gry mogą mieć wpływ na psychikę i podświadomość człowieka ;]

Killzone to gra niebezpieczna i powinna zostac zakazana ... Bylem dzisiaj w MediaMarkt i zostalem zaatakowany ... :roll:

Swoja droga niezly ubaw mieli ludzie z obslugi ... :f

bulbul. fu.ck off, jak zobacze to zdjecie na bulbul. to znaczy, ze osiagneliscie dno ... x[
SIKI
bulbul. fu.ck off, jak zobacze to zdjecie na bulbul. to znaczy, ze osiagneliscie dno ... x[

buhahahaahahahahahahahahah ;]
Jak to bulbulwnica może wpłynąć na psychikę człowieka ... Wujaszek sam prowokujesz, po co wrzucasz takie foty ??
2razyjot

buhahahaahahahahahahahahah ;]
Jak to bulbulwnica może wpłynąć na psychikę człowieka ... Wujaszek sam prowokujesz, po co wrzucasz takie foty ??

Za bardzo sie wkreciles w bulbul. stary i jako pierwszy odpisales - wez rowniez to pod uwage, ja tam wbijam co sobioe wypisujecie traktujac to jako czysty relax po calym dniu pracy. wink.gif

EOT - a co do foty z tym ziomkiem powiem wam, ze lobuz mial bite 2 metry i cholera jedna wazyl z dobre 80 kg, niezle tez bylo twozywo z ktorego go wykonali. Fajny marketing. Chetnie zrobilbym sobie zdjecie przyssany do jednego z sutkow jakiejs bijacz z Dead Or Alive. xD
TaKeShiX
To chyba nie to:P. Na plazy nie bylo czolgow tylko desant samej piechoty na brzeg. Wystrzelalem niczym kaczki cale to plugastwo wybiegajace z lodzi i nic... Jutro sie tym pobawie, dzis mi sie juz nie chce ponownie walczyc:>

miałem podobnie - chyba z 20 min chodziłem po całej plaży nawet na sam początek.

spróbuj wejść pod górke z każdej strony pod tym dużym mostem na końcu - mi tak zaliczyło.
psychoberbel
multi player jest lepśiejszy IMO niżeli w halo bo z bootami to jest masakra .
tryb team deathmatch na 16 debessst
icon_evil.gif he he he he biggrin.gif
palo
multi player jest lepśiejszy IMO niżeli w halo bo z bootami  to jest masakra .
tryb  team deathmatch na 16 debessst  
icon_evil.gif    he he he he biggrin.gif
Jak dla mnie to multi wcale nie jest taki świetny, ale może to dlatego, że grałem na 14 calowym TV :wink:

Ale tak na serio, to wole grac kampanie, bo wtedy jest niezły klimat. Na multi odchodzi tylko sieka i nie umiem sie wczuc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.