No moze macie racje, moze musze poczytac instrukcje od tv:/ ale ona takaaaa gruuuba jest:> , hmm jest regulowanie wsumie obraz do gry ,standardowy,dynamiczny itd ale co bym nie wybral to jest i tak zbyt ciemno albo zbyt jaskrawo, musze sie jednak pobawic z tym:>, ale i tak gra jakos do mnie nie przemowila , wole fpp na pc, pewnie dlatego
stuart_m
18 02 2005, 20:05
... ale i tak gra jakos do mnie nie przemowila , wole fpp na pc, pewnie dlatego
1. trzeba bylo od razu tak mowic ze poprostu ta konkretnie gra do ciebie nie przemowila
2. to jest rzecz jasna ze jak grasz i na pc i na ps2 w fpp to te gry na ps2 sa jakies takie dziwne
...tez tak mialem gralem 8 lat w quake1 (na pc oczywiste) ale wkoncu przestalem bo kupilem ps2 ...na poczatku bylo ciezko, pad i wogole...ale jak sie jusz sie dluzej pogra to bylo ok..i tak na dobra sprawe to w te gry sie naprawde fajnie gra

(pod warunkiem ze przestanie sie myslec o tym jak by to bylo na myszce+klawa) :wink:
Mindbreaker
18 02 2005, 22:05
Zawodowy klimacik, fenomenalne spluwy, świetne niektóre miejscówki. Szkoda, że jest tak mało misji w mieście. No i mogło by być nieco trudniej.
single jest idiotyczny i nudny, a co, za to multi offline na 2 na splicie to niezłą zabawa, z kumplem tak sobie pogrywam u niego, ma tv o przekątnej 31 cali więc jest zawodowo
Tu sie zgodze , fajnie sie gra na plit screenie, ja z bratem robie w ten sposob ze jeden siada po lewej stronie drugi po prawej i srodek przedzielamy ksiazka:> i nic nie widac:> tak samo kiedys w quake na psx robilem:P
single jest idiotyczny i nudny
a mnie wciągnął bardzo i przeszedłem go niespełna dwa razy; klimat, niezłe akcje ( skryptowane, ale za pierwszym razem dają radę ) nie zgadzam się z tym, bo dla mnie single player jest spox, tylko multi zawodzi, ale było to na 21", więc mże dlatego... :roll:
Ogólnie gierka jest wporzo, ale liniowość i momętami Al przeciwnika morze zdołować. Grafa stoi na wysokim poziomie i morze to nie max co morzna z PS2 wyciągnąć, ale czasami morze zadziwić. Choć gierka morze czasami mocno zirytować (poziom trudności) to gra się świetnie. Klimat jest niepowtarzalny i mocno wciągający. Wstawki filmowe są wypasione w kosmos, ma się nieustanne odczucie dynamiki po przez wirującą kamerę. Non stop się częsie lata itd. Daje to naprawdę inponujący efekt. Killzone raczej "Halo killerem" napewno nie jest, ale i tak morze stawać w szramki z innymi FPS-ami na PS2.
palo ja na tivi 21" to bym nawet nie próbował ciorać na splicie, single mnie znudził dosyć szybko, co poradzę?
SnakeMayCry
22 02 2005, 11:38
Zawodowy klimacik, fenomenalne spluwy, świetne niektóre miejscówki. Szkoda, że jest tak mało misji w mieście. No i mogło by być nieco trudniej.
A na jakim poziomie trudności grałeś ?
palo ja na tivi 21\" to bym nawet nie próbował ciorać na splicie, single mnie znudził dosyć szybko, co poradzę?

co zrobić, jak się nie ma co się lubi... ( to się kradnie co popadnie

)
Split w killzone był taki sobie i aż się dziwię, że przeszedłem kiedyś MOH: RS z kuzynem na dwóch :roll: Wytrwały byłem i chyba oczy lesze, hehe.
A co do poziomu trudności, to na normalu miejscami jest hard

Za to jak kiedyś włączyłe sobie hard'a, to nie było jakoś tak strasznie. Fakt, że byłv to raptem jeden poziom, który miałem już obcykany na prawo i lewo, ale bez większych kłopotów przeszedłem.
Jabluszko
25 02 2005, 17:15
wcale sie nie dziwie ze coniektorym Killzone sie nie podoba... ja osobiscie uwazam ja za debesciaka w swojej kategorii na PS2(choc pewno zmieni sie to na korzysc Project Snowblind

)... nie zrazajcie sie niedobrym(

) pierwszym wrażeniem - GRAJCIE
tnie mi sie gra na splicie z bratem(tak Kali on istnieje:)) bronimy we 2óch bazy na mapce Beachhead na 7helgastów poziom haerd polecam swietna zabawa
single jest idiotyczny i nudny, a co, za to multi offline na 2 na splicie to niezłą zabawa, z kumplem tak sobie pogrywam u niego, ma tv o przekątnej 31 cali więc jest zawodowo
heh, Ty pisałes o 30 calach, ja grałem w killzone na projektorze

ha, to jest dopiero moc :!:
Moc to jest granie w Burnouta 3 na projektorze co tez czyniłem kilka tygodni temu:D
A project Snowblind wydaje mi się troszkę przekolorowany ( w dosłownym tego słowa znaczeniu)
Pograłem troche dzisiaj w Killzone (WRESZCIE) i pierwsze wrazenie nie jest za dobre,gierka zeczywiscie ma duzo błedów i troche na poczatku jest za mało swobody ale pózniej sie robi coraz ciekawiej i wogule gra sie b.fajnie głównie klimat robi swoje i musze powiedziec ze jest niezle.Podkreslam że głównie w FPP gram na PC wiec a skoro Killzone wciąga nie jest takie złe jak niektóre pajace oceniają.
fajna gra (moja pierwsza na "czarnuli"), i co.. kupiłem konsole z ta gra (miałem tylko tę gre) więc grałem, 2-3 dni (już nie pamiętam) i przeszłem (a obycia z padem żadnego nie miałem)... więc gra jest krótka, prosta, liniowa, grafa wydawała mi sie cianka (przyzwyczajenia z PC) a teraz wiem że jak na PS2 to ładna.... kupiłem PS2 żeby gry nie "chrupały" a tutaj co... większa jadka i 10FPS

na szczęście większość gier wypada lepiej
garus666
24 03 2005, 18:05
killzone to ciulstwo
nie kwaś... dobra gierka:) jak dla mnie przynajmniej. ladna grafika fajne widoczki w niektorych planszach, tylko dluzsza moglaby byc.
Skończyłem i muszę przyznać że dla mnie to najlepszy FPP na ps2
2razyjot
25 03 2005, 08:45
killzone to ciulstwo
Argumenty, argumenty, ar-gu-men-ty!
Zangief
29 03 2005, 16:40
Mnie osobiście Killzone oczarował, a to głównie za sprawą klimatu. Około 10 lat temu obejrzałem film "Project APEX" (oryg. "A.P.E.X.") Od tamtej pory marzylem, żeby wyszła gra w podobnych klimatach. To co zaserwowało mi Killzone spełniło prawie w 100% moje oczekiwania. Chodzi tu o ten brud, kurz, wszechobecne zniszczenie, wszystko takie stare, wyniszczone, czuć tą wojnę, zastanawiasz sie jak to kiedys wszystko wygladalo. Dlatego polecam obejrzec film A.P.E.X, ktory nie jest bezmyślnom akcja, ale klimatczyna opowieścia o podrozach w czasie i zwiazanych z tym ryzykiem... (wojna roboty vs. ludzie), muzyka i klimat porażają!
to jest ten film co roboty maja zamontowane cd-romy z oprogramowaniem i czlowiek wlozyl tam cd z muza?;]
zastanawiasz sie jak to kiedys wszystko wygladalo.
chyba będzie wyglądało, bo to przyszłość

Ja filmu nie widziałem, ale co do klimatu killzone to w 100% zgadzam się z Twoją opinią.
Zangief
30 03 2005, 15:30
to jest ten film co roboty maja zamontowane cd-romy z oprogramowaniem i czlowiek wlozyl tam cd z muza?;]
Nie wiem czy to są akurat CD-ROMy, ale tak - chodzi o ten film. Jeżeli więc będziecie mieli okazje to go obejrzyjcie. Dla przyp. tytuł to "A.P.E.X." (pol. "Projekt APEX"), rok prod. 1994. Klimat jest b. podobny - nie ma heghastow sa za to roboty, film naprawde podzialał na moją wyobraźnie przez co Killzone`a "wchłaniałem" z bananem na twarzy:)
gra klimat ma niezly ;] zabralem sie spowrotem za offlne i sie zacialem
co cza zrobic w 2 lub 3 czesci 6 misji?. nie moge isc dalej bo na przejsciu jest rozlozona sciana metalowa ( taka niska ze spokojnie przekroczyc by ja mozna, ale co tam

)
pamieta ktos co trzeba zrobic ?

pewnie banal, bo zawsze na banalach sie zacinam
gra klimat ma niezly ;] zabralem sie spowrotem za offlne i sie zacialem
co cza zrobic w 2 lub 3 czesci 6 misji?. nie moge isc dalej bo na przejsciu jest rozlozona sciana metalowa ( taka niska ze spokojnie przekroczyc by ja mozna, ale co tam

)
pamieta ktos co trzeba zrobic ?

pewnie banal, bo zawsze na banalach sie zacinam

ha To Ty do mnie strzelałeś wczoraj:))
a co do tego zaciecia nie wiem czy o to chodzi -nie masz tam przypadkiem wejść na górę na wieżę czy coś??
tak to ja ;d ale straszna lama w fpsy na konsolach jestem wiec ciii :wink:
a wiedzialem ze to banal - nie zauwazylem wiszacej liny :wink:
tak zachwalano ten tytuł a tu w sumie przeciętniak.PLUS zajefajne snajperki minus debilni przeciwnicy, sterowanie, debilni pomocnicy.Na sieci niegrałem to niewiem.Jak dla mnie 6/10
maciek88
9 05 2005, 15:07
Pogralem w to z 2h z hakiem i stwierdzam, ze gra jest cieniutka. To nie ta epoka. Sterowanie, brak skokow, sztywnosc, bugi, kiepsko to wszystko sie trzyma, schematy, ograniczenia, przeciwnicy caly czas dracy ryja, fabuła, ktorej wogole nie łapie (czyt. nie podoba mi sie). Na plus mozna zaliczyc wyglad leveli i grafike (jak na PS2 of course). Jak ktos jest wyglodnialy FPP to chwile pogra, ale dlugo nie wytrzyma.
A ci z N+ sie tak tym jarali, looool.
Podkreslam, ze to MOJE zdanie zeby sie zaraz nie odezwala horda masochistow

Komus moze sie podobac...
jak dal mnie to super gierka z mega fajnym klimatem, czyzbym byl masochista ?
co do Killzone to IMO zalezy czy ktos posiada tylko PS2 i ogolnie gra tylko na PS2..czy moze ma w domu Xboxa badz mocnego PC...
ja przed Killzone na Xboxie przykatowalem wszystkie fppy godne uwagi..i odpalenie Killzone bylo dla mnie jak cios w ryj...tragedia...zero fizyki..brak skokow, buugi ktore w tej grze są poprostu nachalne, nudne az do bolu tekstury, o zenujaco slabym multi nawet nie będe wspominał...IMO tylko klimat jako tako pozwolil mi spedzic przy tej grze troche wiecej czasu..
dla mnie to słaby sredniak gra na 6 góra 7-
ale jak juz wspominalem ktos kto ma tylko PS2 to napewno az tak sie nie zawiedzie..
MaxVarEmreis
9 05 2005, 16:27
QUOTE(Ryo-San @ 9 05 2005, 16:02)
co do Killzone to IMO zalezy czy ktos posiada tylko PS2 i ogolnie gra tylko na PS2..czy moze ma w domu Xboxa badz mocnego PC...
ja przed Killzone na Xboxie przykatowalem wszystkie fppy godne uwagi..i odpalenie Killzone bylo dla mnie jak cios w ryj...tragedia...zero fizyki..brak skokow, buugi ktore w tej grze są poprostu nachalne, nudne az do bolu tekstury, o zenujaco slabym multi nawet nie będe wspominał...IMO tylko klimat jako tako pozwolil mi spedzic przy tej grze troche wiecej czasu..
dla mnie to słaby sredniak gra na 6 góra 7-
ale jak juz wspominalem ktos kto ma tylko PS2 to napewno az tak sie nie zawiedzie..
Zgadzam się z Ryo. Jeśli ktoś miał styczność z innymi FPP, to po odpaleniu Killzone poczuje się jakoś dziwnie. Pewne rozwiązania są, można powiedzieć, archaiczne. To samo z inna grą od tego teamu -Shellshock.
Jednak nie ulega wątpliwości, że Killzone ma przefachowy klimat, i chyba żadna inna gra nie ma takiego (oczywiście to moje zdanie).
W sumie Ryo ma racje - nie jest to może szczyt techniki, ale IMO kawał dobrego softu, który nie odrzuca po pierwszym finishu - i to wystarczy.
Co wy macie do tego braku skoku
Solidny (pan)
10 05 2005, 09:58
Grałem trochę w Killzone na single, ale jakoś mnie to nie przykuło specjalnie. Dużo więcej grałem na multi z kolegą, ale... tylko jedna mapa wtdała nam się grywalna. Port Terminal mianowicie. Fajowa jest. Osobiście kilkakrotnie wolałbym trochę przestarzałe TS2 (w trójkę nie grałem, ale skuszę się chyba). Więcej emocji było przy Nightfire lol (oczywiście multi na czterech padach z kolesiami)! Mega klimat? Może, ale ja preferuję na PS2 mega klimat Half-Life (a teraz Half-Life2), który mnie naprawdę urzekł... czymś

.
Killzone: Single 7=
Multi 7+
evilcrusader
11 05 2005, 18:03
no tak jest strsznie srednia ale czy nie miała przydomku halo killer ?
piotrszwiec
11 05 2005, 19:26
no właśnie miała ale to jest troche dziwne bo te gry są diametralnie od siebie różne, moze łaczy je to ze są strzelaninami
Mnie ta gra poprostu urzekła swoim rewelacyjnym klimatem i świetnie zrobionymi lokacjami. I nie mówcie mi, że gdybym zagrał w inne FPP to bym zmienił zdanie, bo codzienie z kumplem siekam w Halo2 i gram sobie w Riddicka. Mimo to grając w Killzone świetnie się bawiłem i znowu zapewne do tej gry w najbliższym czasie wrócę. Jak dla mnie to mocna 9 napewno się należy.
2razyjot
23 05 2005, 07:24
QUOTE(evilcrusader @ 11 05 2005, 18:03)
no tak jest strsznie srednia ale czy nie miała przydomku halo killer ?
Hehehe, dla mnie to jest 'HALO KILLER' bynajmniej w singlu, bo 'H' ani sequell absolutnie do mnie nie trafilo pod tym wzgledem, poza dobra grafika of koz.
'Killzone' to zupelnie inna baja.

Gra trzyma mocno za jaja od pierwszej chwili. B. dobra jak na PS2 grafika, zroznicowana poki co akcja (takie pierwsze wrazenie) i ciekawe chociaz mocno ograniczone levele. Wygodne sterowanie (chociaz brakuje spustow od pada do X-a, ale i tak jest srrrrrogo) i ogolnie ... podoba mi sie, chociaz gierke dorwalem dopiero teraz i katuje od wczoraj razem z nowym 'Splinterem' na X-a.
Podpisuje sie pod Twoim postem Wujaszek............
Gralem duzo w HALO , HALO2 i Killzone i te ostatnia stawiam na pierwszym miejscu.
P.S. ile mozna szczelac do wewiorek........
blancio
24 05 2005, 17:50
Fajnie sie gra, ale bez rewelacji. Skonczylem 5 dni etmu ( chyba z 2 miechy gralem ) i juz nic nie pamietam. Nic szczegolniego sie nie dzialo. Cala gra ide, wyskakuje helghast, zabijam, idę, wyskakuje helgast... dla mnie 7
Po obejrzeniu prezentacji Killzone 2, wzięła mnie chęć na granie w jedynkę, jednak mam pewien problem. Jestem w misji, gdzie jeden z naszych ubiera na głowę jakiś hełm z czerwonym celownikiem ;p Do kogo/czego mam strzelać tym hełmem, bo przy oddaniu strzału wydaje z siebie tylko jakiś odgłos.
Ta broń, to coś w rodzaju lasera naprowadzającego rakiety na cel. Celujesz w np. czołg przytrzymujesz fire i za kilka sekund... bum. Stosuj na czołgi i na większe skupiska Hellgastów.
kotlet_schabowy
9 06 2005, 16:53
Dzisiaj "doszło" do mnie Killzone i popołudniu zacząłem w to grać. Pierwsze wrażenie : kozacka grafika. Potem szybka nauka sterowania i pierwsi rozwaleni Helghaści. W sumie od razu jakoś tak dziwnie brakowało skoku. Jednak od razu dało się poczuć kozacki klimat wojny, choć szkoda, że nie ma w "tle" muzyki. Grywalność wysoka, choć trochę brak "mocy" broniom (chodzi mi o to, jak długo wytrzymują przeciwnicy i w sumie ich reakcje na pociski). Gierka jest trudna (już w trzeciej "sekcji" pierwszego poziomu można to odczuć), ale to akurat plus. Więc ogólnie : narazie bardzo dobra gierka, i za niską cenę (79 złotych).
MichAelis
9 06 2005, 20:05
Co do braku mocy broni, to single jest praktycznie niewyczuwalne, jak sie online gra, to typowi pol magazynku w leb wpakujesz i nic
Dla zainteresowanych, linki do 2-ch krótkich filmików pokazujących bugi z KZ, które ostatnio udało mi się zarejestrować.
http://www.tribute2.org/quick/Face_To_Face.avihttp://www.tribute2.org/quick/TTAT_KZ.aviPewnie nie jest to nic nowego, mimo to jednak - polecam.
mam chętke na te gre... pograł bym w jakiegos FPS'a grafika cudna, akcja spokojna spoko. moze kupie
Właśnie otrzymałem Killzone (zakup na allegro- nowa, nieodfoliowana). Gierka jest wyśmienita, przynajmniej na początku. Moje spostrzeżenia:
1. O co Wam chodziło z tym trybem 2-players? U mnie jest od początku, nie trzeba było najpierw grać w kampanię.
2. Killzone nie jest do końca kompatybilne z padami z PSX'a (nie da się m.in. ustawić dowolnej konfiguracji przycisków gdy do portu podłączony jest szary pad)
3. Opcja zmiany języka odnosi się nie tylko do napisów, ale i do audio! Wypas, nie ma to jak posłuchać okrzyków wojennych po Niemiecku

Mam pytanie do posiadaczy oryginałów (są tu tacy?

). To już druga gra z Allegro, w której książeczka do gry jest klejona. Czy np. gra kupiona w sklepie ma książeczkę zszywaną? Wiem, pytanie durne, ale liczę na odpowiedź

.
QUOTE(White SeeD @ 6 09 2005, 20:44)
Właśnie otrzymałem Killzone (zakup na allegro- nowa, nieodfoliowana). Gierka jest wyśmienita, przynajmniej na początku. Moje spostrzeżenia:
1. O co Wam chodziło z tym trybem 2-players? U mnie jest od początku, nie trzeba było najpierw grać w kampanię.
2. Killzone nie jest do końca kompatybilne z padami z PSX'a (nie da się m.in. ustawić dowolnej konfiguracji przycisków gdy do portu podłączony jest szary pad)
3. Opcja zmiany języka odnosi się nie tylko do napisów, ale i do audio! Wypas, nie ma to jak posłuchać okrzyków wojennych po Niemiecku

Mam pytanie do posiadaczy oryginałów (są tu tacy?

). To już druga gra z Allegro, w której książeczka do gry jest klejona. Czy np. gra kupiona w sklepie ma książeczkę zszywaną? Wiem, pytanie durne, ale liczę na odpowiedź

.
Kupiłem z konsolę mój egzemplarz Killzone i książeczkę mam klejoną. Nie podoba mi się takie oszczędzanie. Tak samo było z książeczką od MGS3.
Taa... rozklejają się już przy drugim przejrzeniu...
PiotrB, kupiłeś konsolę z Killzone'm na allegro czy w sklepie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.