heh zabawne i to bardzo, wpierw zagrajcie, potem oceńcie - wracać do tematu - tu nie miejsce na dysputy czy halo lepshe czy nie - okaże się po premierce
kotlet_schabowy
20 01 2004, 13:35
Nawet jeśli zdarzy się cud - to nie na długo, bo przecież zbliża się również HALO2...
Halo 2 ma się ukazać przed Killzone ( tak gdzieś czytałem ). Co do tematu : nawet jeżeli screen'y
byłyby retuszowane, to czy to ma oznaczać, że gra będzie słaba ? Poza tym jak będzie gorsza od Halo to co ? Trzeba będzie się cieszyć, jeżeli to będzie dobra gra, że to jest dobra gra. A jeżeli byłaby to najlepsza strzelanina FPP na Playstation 2, ale gorsza od Halo, to też trzeba się cieszyć. Mnie już denerwuje to porównywanie do Halo, czy Halo 2 ( choć sami wydawcy to robią ). Niech będzie normalną, bardzo dobrą grą, a nie jakimś" pogromcą " innych gier.
bedzie porgromca Halo?
Widze, że czytasz Playstation Magazyn, tym tekstem przywitali nas w pierwszym numerze i myslalem, że padne ze śmiechu :twisted:Ty przynajmniej dałes na koncu znak zapytania

Nie bedzie pogromca Halo, bo Halo sie nie da pogromic

Zresztą każdy FPP jest na swoj sposób inny. Zobaczymy czas pokaże, a z tągrafąna screenach to bym sie tak bardzo nie podniecał, zresztą popieram słowa Sojera

No wiec PSM2 widuje tylko zafoliowany w empiku i tak po prostu haslo walnalem,a tu prosze-udarz w stol,a nozyce sie odezwa^__^
Od razu wojna Halo vs. Killzone,co jest tym ciekawsze,ze Killzone'a nikt jeszcze na oczy nie widzial, ale juz wszyscy uczestnicza w debacie jaka bedzie mial grywalnosc...
Ryo-San
20 01 2004, 17:59
nie ma mowy o wojnie halo vs kz

ale w koncu przydał by sie jakiś dobry fpp na ps2. cos pomiedzy halo a MP
Od razu wojna Halo vs. Killzone,co jest tym ciekawsze,ze Killzone'a nikt jeszcze na oczy nie widzial
Nie ma zadnej wojny tylko jest dyskusja (jak dla mnie) i nic dziwnego w koncu jak nazwano ta gre HALO killerem dyskusja musi byc.
A co do Killzona to jestes poprostu nie do informowany sa juz trailery na ktorych widac gameplay nie wiele ale widac...
Bedzie sie dzialo,ta gra niezle namiesza. Chcialbym juz to miec
TaKeShiX
20 01 2004, 18:46

ale w koncu przydał by sie jakiś dobry fpp na ps2. cos pomiedzy
halo a MP 
A dupa

Nie chce z killzone
żadnych ufoków, różowych laserów,zielonych galaretek, pluszowych misi itp.
Ma być "realistyczny" konflikt przyszłości. Taki MoH 20XX :wink:
ps. TimeSplitters 2 jest na ps2 i jest dobry
Ryo-San
20 01 2004, 19:04
A dupa

Nie chce z killzone
Ma być \"realistyczny\" konflikt przyszłości. Taki MoH 20XX :wink:
ps. TimeSplitters 2 jest na ps2 i jest dobry 8O wiesz ze akcja KZ toczy sie w przyszlości miszczu i będziesz tam miał lasery na bank( ufoków pewnie kilku tez tam sie znajdzie)

ale w koncu przydał by sie jakiś dobry fpp na ps2. cos pomiedzy
halo a MP 
A dupa

Nie chce z killzone
ps. TimeSplitters 2 jest na ps2 i jest dobry dam wszystkie pieniadze ze i tak obie gry beda nastawione na MP...
mig2701
20 01 2004, 21:46
widze ze wszczełem awanture na forum:) jaka bedzie? i tak ja biore!
A dupa

Nie chce z killzone
ps. TimeSplitters 2 jest na ps2 i jest dobry 8O wiesz ze akcja KZ toczy sie w przyszlości miszczu i będziesz tam miał lasery na bank( ufoków pewnie kilku tez tam sie znajdzie)

może jakies lasery będą, ale ufoków to raczej tam nie zobaczysz.
Poczytaj sobie fabułe
TaKeShiX
20 01 2004, 23:45
A dupa

Nie chce z killzone

pisząc "nie chce.." stwierdzałem tylko fakty
poczytaj se np to MISZCZFUtrututu
http://www.psx.net.pl/txt/fl-26.htm
żadnych leserów na banki, ufoków itp
nie pamiętam gdzie to czytałem [doś dawno temu] ale jeden z twórców powiedział coś takiego: "strzelające zielonymi glutami pistolety to fajna sprawa ale my chcieliśmy stworzć naszą własną wojne" [jakoś tak to szło]

was poyebało tutaj, jakie lasery? jakie ufoki? weźcie poczytajcie infosy o grze zanim takie brednie będziecie uskuteczniać
Ryo-San
21 01 2004, 11:35
jeszcze wracając do sprawy grafiki, fakt, że na screenach moze być sciema, ale wcale nie musi to być sciema, przecież jak ktoś by mi pokazał wczesniej screeny z Metrid Prime na Gacka to tez bym nie uwierzył, że GCN pociagnie taką gre, skoro GCN pociagnął to PS2 tez bezproblemo moze to zrobic. GCN technicznie do ps2 JEST W STOSUNKU 1:1, WIEC NIE WIDZE PRZESZKÓD.
GCN jest technicznie lepszą oknsolą od PS2!
Więc posiada większe minimalnie możliwości.

a wiesz co mnie twoje dywagacje obchodzą Jakim? wracać do tematu
jaaaaa ja wiem ...spoko. Chodzi mi o to w kwestii grafiki. Nie wiem czemu ktoś mówi że Ps2 nie pociągnie tej gry, bo na screenach wygląda ona aż tak ładnie. Wg mnie cholera ona na screenach nie wygląda jak ósmy cud świata, tylko jak ładny fpp. Nie wiem o co to wielkie..HALO
Jak to tylko na screenach;p? przecież są filmiki do ściągmnięcia jak jakiś koleś w nią gra i widać że grafika jest uciągnięta przez PS2. Daje rade;p

was poyebało tutaj, jakie lasery? jakie ufoki? weźcie poczytajcie infosy o grze zanim takie brednie będziecie uskuteczniać

właśnie, racja BsE...

W grze mają być bronie przyszłości... Ale nie takie jak w HALO... Po prostu to co mam teraz tylko upgradowane na przyszłościowe...
MichAelis
21 01 2004, 22:48
Jak to tylko na screenach;p? przecież są filmiki do ściągmnięcia jak jakiś koleś w nią gra i widać że grafika jest uciągnięta przez PS2. Daje rade;p
No niby widzialem ten filmik ale jakis on podejrzany jest dla mnie... Tv i zaraz pokazuja pada od PS2 zeby bylo wiadomo ze to ps2...no ale filmik spoko:)
Moze puszczaja giere spod stacji roboczej - na czyms takim kazda gra na ps2 wyglada jakby wspaniale

. Czekam na Killzone z niecierpliwoscią ale mamm też nadzieje że pod wzgledem rozgrywki nie bedzie to kolejny MoH gdzie sie tylko ciśnie bezmyslnie do przodu. Za takie nastawienie jest odpowiedzialny Metroid Prime

.
Ryo-San, nie masz racji. NGC jest mocniejsze od ps2. Spójrz na specyfikacje techniczna typu procek, ram i inne bajery - NGC w kazdym przypadku wygrywa na tym polu z PS2.
Ryo-San
22 01 2004, 11:00
dokładnie, gamepaly może ciągnąć stacja graficzna, więc narazie nie ma czym sie podniecać, trzeba poczekac na byle jakie grywalne demko w tym żalosnym Playstation Magzyn
Gacek ciągnie mniej poligonów od PS2, a jak jest mocniejszy to tylko minimalnie, zresztą jakoś tego nie widać
MichAelis pomyśl sobie że jakby nie pokazali tego pada to byście spekulowali że to może nie jest wersja z PS2 tylko jakiś nakręcony badziew a tak chociaż jest jakaś tam pewność ;p
MichAelis
22 01 2004, 21:39
MichAelis pomyśl sobie że jakby nie pokazali tego pada to byście spekulowali że to może nie jest wersja z PS2 tylko jakiś nakręcony badziew a tak chociaż jest jakaś tam pewność ;p
Wlasnie mi o to chodzi ze za bardzo go pokazuja, tak zeby nie bylo watpliwosci. Zadnych! nie mogli pokazac normalnego filmiku? ten jest podejrzany.

buahahahaha przeciez nieważne czy by pokazali pada, czy to że wkładają płytkę i odpalają czy sam filmik to i tak byście poddawali to w wątpliwość - nerwowy rok przed wami widzę, niahniah
Najlepiej jakby wogóle tego filmiku nie było;p Wszyscy by poprostu opierali się na screenach;p Ciekaw jestem jakie będą reakcje jak gra wyjdzie:>
MichAelis
23 01 2004, 11:48

buahahahaha przeciez nieważne czy by pokazali pada, czy to że wkładają płytkę i odpalają czy sam filmik to i tak byście poddawali to w wątpliwość - nerwowy rok przed wami widzę, niahniah

Nic nie poddaje watpliwosci, tylko mniej podejrzane by bylo gdyby pokazali normalny filmik, a tak koles gra zblizenie na pada... to dziwne.

jakby nie pokazali pada to też by było podejrzane - jak napisałem, nadinterpretujecie:p
Ludzie skończcie wreszcie tą poj/je/baną rozmowe... Nie wiecie ta wersja była na Comandore64 z przejściówką na DualShock'a
Comandore64 z przejściówką na DualShock'a

Hehe ... a co to jest "Comandore64"
Podróba Comodore64 zapewne

ale co tam ciekaw jestem ile poświęcą w grze na animacje postaci;>
fuck, ale siara :oops: :oops: :oops: Pomyliłem się... zresztą miałem go dawno, zapomniałem jak się pisze

Nieważne...
KONIEC ZBĘDNEGO PIE/RDO/LENIA :!: :!: :!:
Dzis przeczytałem (psxe) , że muzyke do KillZone tworzy 72 osobowa Rosyjska Orkiestra Filharmoniczna oraz 40 osobowy chór !!!
szczurek
23 01 2004, 21:11
Dzis przeczytałem (psxe) , że muzyke do KillZone tworzy 72 osobowa Rosyjska Orkiestra Filharmoniczna oraz 40 osobowy chór !!!

to pięknie, podczas gry bedziecie słyszeć takie coś:
"papierosy, wódka, ciaaaało" ;]
MichAelis
23 01 2004, 21:17

Tak, bo zapewne nikt nie czytal, tego... sorry za zlosliwosc ale mam zly dzien. Co do tego filmiku to ja tam nie wiem, ale podejrane to jest dla mnie, choc moze to ma przekonac wszystkich niedowiarkow ze to wlasnie na PS2 smiga.
sorry za zlosliwosc ale mam zly dzien.
ok, rozumiem, kazda kobieta ma te kilka złych dni w miesiącu

hehe
W sumie to tez to przeczytalem i mnie troche zatkalo bo po co do FPP'a lub FPS'a robic az taka muzyke i wogole. Pozatym ja za takim rodzajem muzyki nie przepadam ale gierce to to moze i dodac klimatu
A ogolnie to wyczekuje z niecierpliwoscia niusow bo to moze byc naprawde cos dobrego.
Przypomnijcie sobie jakiego kopa dawała filmowa muza (tez nagrywana przez orkiestrę symfoniczną) we wszystkich Medalach.Jeśli w Kz otrzymamy coś podobnego to już przynajmniej strona dźwiękowa ma u mnie pewną conajmniej "9" .Ta gra to totalny priorytet dla Sony i każdy element musi być wypieszczony na maxa,więc nie spodziewajcie się ,że jako podkład muzyczny wpierdzielą sample z Budki Suflera lub siakieś muzyczki a'la Król Lew.
Osobiscie zdziwilbym sie,gdyby w grze nie pojawily sie kawalki orkiestrowe.Przecie taka gra az sie o to prosi...
Według mnie ostre gitarowe kawałki też by tam pasował i dawały by większe poczucie dynamiki:)
Według mnie ostre gitarowe kawałki też by tam pasował i dawały by większe poczucie dynamiki:)
Zgadzam sie. Jak ktos gral naprzyklad w SeriousSam'a na kompa to dobrze wie o co chodzi.

No ale dobra nieczepiajmy sie bedzie mozna komentowac ta muze po jej uslyszeniu dopiero :wink:
Anonymous
27 01 2004, 20:33
dla mnie taka muzyka jaka ma być jest idealnie pasująca do klimatu
NM..tak samo jak w DMC..gdy zaczęła sie walka ostro muzyczka leciała.
NM..tak samo jak w DMC..gdy zaczęła sie walka ostro muzyczka leciała.
O no dokladnie a jakos mi to z glowy wylecialo i podalem za przyklad Serious'a Sam'a ale musisz przyznac ze w nim ostra muzyczka dodawala klimatu
dante2003
27 01 2004, 23:17
Może z oceną muzyki wstrzymacie się do usłyszenia jej.
Spoko,tu juz cala gra zostala rozlozona na czynniki pierwsze i oceniona na wszystkie mozliwe sposoby na rok przed premiera,wiec ocenianie sciezki dzwiekowej,ktorej nikt jeszcze nie slyszal jest chyba jak najbardziej na miejscu
Spoko,tu juz cala gra zostala rozlozona na czynniki pierwsze i oceniona na wszystkie mozliwe sposoby na rok przed premiera,wiec ocenianie sciezki dzwiekowej,ktorej nikt jeszcze nie slyszal jest chyba jak najbardziej na miejscu

hehhe
dobrze powiedziane
jedyny sensowny post w tym temacje od kilku dni.
Ölschmitz
28 01 2004, 09:32
Jęsli chodzi o tą rosyjską orkiestrę, jest to genialne posunięcie ze strony programistów. Narzekacie, ze w FPPie powinna byc muza rozkowa itp.
Hitman 2 pokazał, że orkiestra potrafi zrobic genialną scezkę dziwiękowa do strzelaniny. Wyobrazcie sobie zmasowany atak komandosów, wszedzie wybuchy, bezwladnie padajace na ziemie ciala twoich kumpli, wszystko to w rytm wspaniale skomponowanego kawalka, ktory tylko podkresla dramaturgie calego wydarzenia.
Nie ma co, zazdroszcze Wam (posiadacza PS2) tej gry jak cholera!
red2000
28 01 2004, 17:57
w killzonie powinny znajdowac sie kawalki ciezkie (dla ostrzejszych jatek) i chor(do pobiegania ,badz jakis smutne wydarzenie np. zginal twoj partner

)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.