Patrzeliście na trailery? Tam grafika prezentuje niezwykle wysoki poziom. Te screeny sa jakieś ciulate.. poprostu pokazali kiepskie miejscówki. W każdej grze, nawet z najlepsza grafika takie sie zdarzają.
Nie szkodzi grafa, ale najważniejsze tylko grywalnośc i online.
Nie szkodzi grafa, ale najważniejsze tylko grywalnośc i online.
Grafika w obecnych czasach jest równie ważna co grywalność...
Co prawda jakim ma racje bo widzialem jeden trailer i grafika wygladala w miare przyzwoicie, ale i tak obawia mnie ze beda strasznie monotonne tekstury, no ale pozyjemy zobaczymy.
MaxVarEmreis
28 07 2004, 14:27
... ale i tak obawia mnie ze beda strasznie monotonne tekstury, no ale pozyjemy zobaczymy.
W Halo też jakoś z tymi teksturkami nie było najlepiej a gra jest wyśmienita.
Dla mnie ta gra ma niesamowity klimat i jeśli reszta nie bedzie bardzo odstawać to przed konsolą spedze naprawde miłe chwile. Jenak nie oczekuje Halo killera (może dlatego ze mam też iXa i mało mnie obchodzą wojny jakie sie tocza).
Jak dal mnie sa okropne te obrazki, te tekstury na jednym z czolgow :? co to wogole jest :?
Wczesniej byly wypuszczane lepsze screeny, moze byly retuszowane a te sa prawdziwe :?
No właśnie Slasz, o tym samym mówiłem, ale weź przekonaj zapatrzonych fanbojów!?

ehh...widzieliscie chyba juz filmiki z samej gry, prawda?
chyba wszystko jasne co do grafiki.
W Halo też jakoś z tymi teksturkami nie było najlepiej a gra jest wyśmienita.
W HALO byly jedne z lepszych tekstur w historii gier konsolowych ale nie wazne...
BTW wez sobie snajperke podejdz do sciany i przybliz 10 krotnie...
Ech Matrix

dla ciebie.
Muślałem ,że chodzi ci o całokształt ,a nie o te biedne screny(skąd tyś je wzioł?)......................filmiki chyba widziałeś?Co?
Co do tekstur:Na filmach to wszystko wygląda znacznie lepiej.
Killzone korzysta z nowego systemu wielowarstwowych tekstur.
Taki trik!!!!Gdy jesteśmy daleko to tekstura jest daleko i jej nie widzimy wyrażnie(wtedy gra wyświetl tekstury niskiej rożdzielczości.Gdy przybliżymy się do obiektu to tekstury wyostrzają się ,a gdy patrzymy już z bliska to tekstura jest bardzo ,bardzo ostra.Ta technika pozwala zaoszczędzić wiele pamięci konsoli.
Co do Halo Cegła to sie zgodze ,że to do tej pory najlepszy FPP ,ale że ma dobre tekstury?TA JASNE
MaxVarEmreis
28 07 2004, 17:52
W HALO byly jedne z lepszych tekstur w historii gier konsolowych ale nie wazne...
BTW wez sobie snajperke podejdz do sciany i przybliz 10 krotnie...
Wiem że sa ładne teksturki w Halo co wiecej robiłem przyblizenie ze snajpery i sie nimi delektowałem ( chyba poraz pierwszy wtedy zrozumiałem co to bump-mapping). Chodzi mi o to że teksturki w Halo były monotonne, mała róznorodnośc ( jednak doskonałej jakości).
Już chyba sie przyzwyczailiśmy ze PS2 ma "małe" problemy z teksturkami. Każdy wie mniej wiecej czego się spodziewać. Królika z kapelusza nie wyciągną. Ja tam nie musze mieć grafiki na 10 ( 8,5 w zupełności wystarczy :wink: ), całą nadzieje pokładam w klimacie.
Ech Matrix

dla ciebie.
Muślałem ,że chodzi ci o całokształt ,a nie o te biedne screny(skąd tyś je wzioł?)......................filmiki chyba widziałeś?Co?
Już pisałem wcześniej. :wink: A filmiki widziałem i są naprawdę świetne. Jeżeli miałbym porównywać klimat nowego Halo z tym z Killzone po obejrzeniu trailerów z obu tych produkcji, to bez wątpienia ten panujący w KZ bardziej mi "leży". Grafika również daje radę i myślę, że aż tak wielkich problemów z teksturami nie będzie. Jeżeli można stworzyć na PS2 pięknie wyglądającą platformówkę (JAK II rządzi na całej linii), to czemu nie możnaby było zrobić wgniatającego w fotel FPS? Takie mam podejście, takie radzę przyjąć i wam.
Ryo-San
28 07 2004, 22:41
jak już mówimy o teksturach ot ogólnie grafie...to proponuje zobaczyć Chronicles of Riddik, następnie porównać teksturki z KZ i można zejśc na ziemie...zobaczcie też tekstury z filmików z Halo 2....KZ graficznie nawet nie zbliży sie do Riddika, Halo 2, Doom'a 3 i HL2...no ale nadrabia klimatem, który naprawde ryje beret...chociaż widoczna jest ta monotonia - tekstury w większości takie same, z tego co mozna wyczytac w zachodnich zapkach to AI wrogów jest naprawde kiepskie, mgla podobno strasznie denerwuje, gra jest strasznie poskryptowana....przeciwnicy prawie identyczni itp - no ale to nie zmienia faktu ze będzie to naprawde dobry FPS...mam nadzieje ze opcja online nie zostanie wrzucona na "odwal sie"
a co do KZ to proponuje troche poczytac o tej grze na serwisach netowych(obiektywnych) - tam jest przedstawiony troche inny obraz KZ niz w takim jednym pismie, w ktorym wychwala sie ten tytuł na prawo i lewo. Jak czytamy tam recke z beta wersji to KZ podobno nie ma wad, a podobno ma i to sporo...
Matrix sorki wielkie.

:D :D :D :D Zgoda!!!!
Warto zapoznać sie bliżej z tym nowym systemem oteksturowania.
Żaden to nowy system teksturowania , lecz mip-mapping , lub jego bardziej udoskonalona wersja stosowana od bardzo dawna praktycznie w każdej grze :roll: :
CODE
Mip mapping - Kilka wersji tej samej tekstury, lecz o różnych rozmiarach, nakładanej w zależności od odległości od obiektu.
Mówiąc prościej mip-mapping to cykl działań rozpoczynających się przed renderowaniem sceny, gdzie z każdej tekstury tworzonych jest kilka pomniejszonych bitmap - oczywiście powstają one na bazie tekstury wzorcowej. Gdy powstanie odpowiedni zbiór przeskalowanych map "mip", to wtenczas generowanie środowiska 3D przebiega o wiele szybciej, gdyż nie ma konieczności przeskalowywania w czasie rzeczywistym tekstur przed nałożeniem ich na mapowany trójkąt! Najbardziej zbliżone wymiarami tekstury - po prostu są wybierane ze zbioru map "mip" i gotowe.
Tak że nic nowego , tylko zwykłe chasło "reklamowe" rzucone przez developera.
Co do filmików zapodanych przez SOADA - naprawdę gierka mi się podoba , czuć klimat (przynajmniej do mnie trafia

), ma fajny design otwartych lokacji , bronie są zaje.biste

, ale nadal widać , że AI jest bardzo przeciętna - (pipi) , żeby to poprawili!
CELL7777
23 08 2004, 10:59
Ölschmitz
23 08 2004, 12:35
okladka bylaby lepsza, gdyby ten tytul byl mniejszy i troche nizej.
chcialbym aby ta gra wypalila, pozycze PS2 i se przjede
nie ma za bardzo co porównywać halo do killzona przeciez to drugie bardziej przybiliza nam realia wojenne (partyzanckie) widzieliście trailery z half-life 2 jak z paroma klijentami biegli schowali się za samochód i bach w tego pająka z bazooki w killzonie bedą podobne akcje tylko bardziej nastawione na ofensywe niż na działanie z zaskoczenia......
a pierwsze info o fizyce mówiło że ma być havok 2.0 a później że kolesie z guerillas opracowali swój własny silnik fizyki specjalnie dla potrzeb tej gry to jak jest w końcu? (havok czy silnik guerillasów??)
McDrive
23 08 2004, 18:32
a pierwsze info o fizyce mówiło że ma być havok 2.0 a później że kolesie z guerillas opracowali swój własny silnik fizyki specjalnie dla potrzeb tej gry to jak jest w końcu? (havok czy silnik guerillasów??)
Pierwsze słysze że guerilla zaczeło robić swój silnik odpowiedzialny za fizyke, wiem że miał to być zmodyfikowany Havok 2.0. Wiesz może gdzie to było napisane??
Jeśli prawdą jest plotka (zamieszczona też w nowym PE),że Sony przesuwa premierę KZ na '05 ,by tytuł nie rywalizował z Halo 2-to po prostu mamy megaLOL.Halo- killer,kurna...
Ja tam się max ciesze jeśli przesuną premiere o kilka miechów(jeśli przesuną)
Gra była ciu niedopracowana ,a textury były monotonne(może teraz to poprawią)
Sony zrobiło to samo z GT4 i naprawde widać efekty ,a zresztą ponoć czekanie wzmaga apetyt
McDrive
24 08 2004, 16:15
Inaczej mówiąc (jeśli przełożą premiere oczywiście): nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Zawsze umiecie pozytywnie wszystko zinterpretowac, niepoprawni optymisci z Was.
ale Dee ma racje, HALO Killer ucieka od HALO - niezle
Cegla.Jezu ,ale ty jesteś dziwny.Daj se na luz ,a jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to idź i nie wracaj.
Nic dziwnego ,że przełożyli premiere.Starają się poprawić kod i AI wrogów(tak myśle)To nie ma nic wspólnego z twoim halo.
Jeśli ci coś nie pasuje to powiedz mi ile razy przekładali premiere samego halo 2.Bungi pierwsze odsunęło termin na październik ,a killzone miał wyjść teraz ,we wrześniu.Wszyscy wiedzieliśmy ,że to nierealne ,bo przecież jest zadużo rzeczy do poprawienia.
Ty ,cegla nie wyskakuj z takimi głupotami i przypomnij sobie kiedy miało wyjść halo 2(o ,,wielkim,, fable nawet mi się nie chce wspominać----ile lat temu mieli to wydać?)
"Podoobno premiera KILLZONE może zostać umyślnie przesunięta przez SONY na początek 2005, aby nie konkurować w sklepach z HALO2 pod koniec 2004."
Nius z "Faktów i Plotek" z PE.
Dobra juz sobie ide w koncu same niezreczne rzeczy wygaduje
Ryo-San
24 08 2004, 19:34
Solid akurat Halo 2 i Fable to gry z innej ligi - to tytuły które przed ukazaniem się mają już range hitu i/lub przełomu..a KillZone narazie jest jeszcze niewiadomą (strasznie rozczarowała na targach w Lipsku)..
A skoro gra, która ma przydomek killer - ucieka z pola walki - to naprawde coś tu nie jest tak;/
Zauważ, że Forza Motorsport(Xbox) ma przydomek GT Killer i wychodzi gdzieś w okolicach premiery GT4..
Tu chodzi tylko o to Solid, że gra ktora nazwana zostaje Killerem czegoś tam - musi wyjśc w okolicach premiery swojego rywala bo tylko wtedy przydomek ten ma jakiś sens;/
a przecież od premiery KZ trąbi sie na lewo i prawo, że to ma byc Halo Killer ekhm
dlatego IMO z tym przesunieciem to musi by plotka
Jak dla mnie to lepiej niech przesuną , klimat jest , zaje.biste bronie są , fajny design też , ale nie ma najważniejszego , AI!(przynajmnie dla mnie w FPS).
Jeśli to przesunięcie ma zaowocować polepszeniem mózgów naszych przeciwników i kopmanów to jak najbardziej!
a co do silnika liczącego fizykę to "chyba" było to napisane w którymś z neo plusów (zaznaczam chyba)...
ryo a pamietasz przedpremierowe relacje z grania w halo ile było rozczarowań...a tu bach wielka gra która jak w to pe było napisane "zamkneła gęby posiadaczom pc-tów"
może killzone nie bedzie powalała graficznie (żeby poprawili AI) ale bedzie miało to "coś" w sobie czym nas zaskoczy (może tak bedzie ...czas pokaże)
Explicit
24 08 2004, 21:10
Fajnei jesli przebije HALO i mam nadzieje że tak bedzie! Denerwują mnei ludzie którzy przeniesli się z czarnulki na grubaśnego(X-a) i mówią teraz że czrnulka jest z(pipi)ana! Przydało by sie ich uciszyć

Miałem X-a i co? Stał w koncie i się kużył a czarnulak byłą uzywana
Someone
24 08 2004, 21:10
Akurat z tym Halo killerem to mi się wydaje że panowie z marketingu Sony zastosowali bardzo starą zasadę propagandy hitlerowskiej a konkretnie pana Gebels. Kłamstwo powtarzane setki razy staje się prawdą. I cały czas jak słyszę o Killzone to słyszę Halo Killer. Wskazuje to tylko na to że posiadacze PS2 mają jakiś kompleks Halo. Zresztą jakakolwiek będzie ta gra to dla posiadacza PS2 i tak zawsze będzie lepsza od Halo. Po prostu taka jest nasza psychika. A wracając do gry. Killzone na pewno ma ciekawy klimat. Chociaż jest to sprawa względna. Na pewno nie przebije Halo czy Halo 2 w grafice bo nie jest to możliwe. Po prostu, może i Emotion Engine ma większą wydajność od pentium cośtam w Xboxie ale X ma dużo bardziej zaawansowany chip odpowiadający za grafikę. W końcu te konsole dzieli kilka lat. I na pewno nie przebije Halo pod względem Multiplayera. Bo tak naprawdę to w tym trybie Halo pokazuje swój power czy miodność jak ktoś woli. W Killzonie też będzie multi, pewnie dobry ale jednak multi halo to klasa sama dla siebie.
A jeżeli chodzi o Forza Motosport to nigdy jakoś z ust developera nie padły słowa że będzie to GT killer. Po prostu ma to być odpowiednik GT na Xboxa. A te GT killer to najczęściej pojawia się w wypowiedziach graczy i redaktorów z kompleksem Gt :wink:
OKa Ryo-San ,ale nie chodziło mi w żadnym wypadku o porównanie fable i halo.Chodził mi oto ,żeby pokazać ,że premiere gry można przesunąć i nie musi być to spowodowane lękiem przed konkuręcią ,ale dbałością o szczegóły.Wiele razy przesówali fable i halo2 ,bo było wiele do poprawienia.Słusznie zaóważyłeś ,że KillZone rozczarował w Lipsku(dlatego postanowili ulepszyć ten produkt i wydać go nieco później-o pare miesięcy).
Jeszcze raz to powiem.Nie porównywałem tych gier(znowu ktoś źle odczytał moje intencje)
Jeżeli KillZone był nazywany HaloKilerem(nie wiem ,nie słyszałem)to jest to idiotyzm ze strony Sony(nie dlatego ,że gra jest zła ,ale dlatego ,że tak nie można{obojętnie jaka by ta gra nie była})
Może Sony zmądrzało i wzięło się solidnie do roboty? :!: Może zmądżeli i doszli do wniosku ,że jeśli gra ma rywalizować z Halo2 to trzeba coś poprawić(wersja prawdopodobna) :!: Może nazwali gre HaloKillerem(ten slogan wyszedł od Sony?)będąc pod presją graczy(zarówno z obozu Sony jak i Microsoftu)Może teraz zalerzy im tylko na tym by zrobić extra produkcje?
Ryo-San ,wiem na czym polega rywalizacja i wiem co znaczy być killerem czegoś ,ale może KillZone nie jest już Halo Killerem?
Sony wogóle pieprzy bez sensu czasami. Halo Killer a gra tak naprawdę z Halo ma niewiele wspólnego. Chwyt reklamowy i tyle, tylko po to aby zwrócić uwage graczy. Na nasze szczeście albo niesczęście im to wyszło i teraz niestety Killzone jest przez wszystkich postrzegany jako naprawdę Halo Killer... Dla mnie to bez sensu. Obie gry róznią sie zbyt wiele aby móc je tak nazywać. Równie dobrze można nazwać HL2 lub Dooma 3 tym mianem.
red2000
27 08 2004, 15:35
I co w tym takiego "heh`ującego"? Poza tym, jest to info sprzed kilkunastu dni.
a nawet sprzed tygodnia ,ale co z tego.Niewszyscy muszą chodzić po IGNe.
O wiele bardziej byłbym zdziwiony,gdyby ukazało się info stwierdzające ,że sequela nie będzie.Obstawiam,że zobaczymy i "KZ 3",ale to naprawdę żadna sensacja.
No chyba,że KZ zrobi klapę i twórcy w panice skasują prace nad kontynuacją.
zawsze można zmienić tytuł i głównego bohatera
evilcrusader
29 08 2004, 17:37
w tym momencie zciagągam z neta beta wersje jak pogram to napisze co o tym sądze
w tym momencie zciagągam z neta beta wersje jak pogram to napisze co o tym sądze
Tiiiiaaaaaaa, a może podasz jakieś źródło, a nie rzucasz słowa na wiatr, co
evilcrusader
29 08 2004, 20:05
Prosze bardzo
http://www.newzbin.com/browse/cat/p/consoles/ps2/
http://www.newzbin.com/browse/cat/p/consol...les/ps2/?page=2
http://www.newzbin.com/browse/post/738815/
Jest tp platna strona z ktorej zciaga sie poprzez grupy dyskusyjne .
codzienie dochodza jakes nowe gry !! i oczywiscie odchodza

[/list]
Artemiz
30 08 2004, 15:40
Wielkość pliku mówi sama za siebie 380 MB- "Killzone Online Public Beta" i jak napisał jakiś koleś w topicu nie działa bez network adaptera

O dupe rozbić...
evilcrusader
30 08 2004, 17:10
Sam jestes o dupe rozbic po rozpakowaniu moze nawet zaimoac do 2 giga
Artemiz
30 08 2004, 18:25
Sam jestes o dupe rozbic po rozpakowaniu moze nawet zaimoac do 2 giga
Życze powodzenia w logowaniu jako beta tester... i uważaj na słówka...ja cie nie obrażam choć moge zacząć

Koniec offtopa
a jak się ściąga te bety ja tez kcem killzone ? trzeba się zarejestrować miec jakiegoś klienta FTP? prosze wytłumacz mi ! albo jak możesz to przez GG 3982564 z góry dzięki evilcrusader
evilcrusader
31 08 2004, 03:03
Otórz tak ,
na poczatku trzeba posiadac okolo 60 zl na zaplate za kozystanie z programu Newsleecher (podstwawowy

minus )dziki tej wpalacie otrzymujemy 1 miesiac czasu na zciaganie z tej grupy dyskusyjnej /
po zrobieniu powyszysz czynosci nalezy zciagnac program i go zainstalowac

nastepnie zciagnac liste gier (gry sa popakowane po iles tam plikow po 50 mega )nastepnie po zciagnieciu upragnionej gry naly specjalnym "parem"sprawdzic czy pliki nie sa uszkodzone (jesli jakis pliki jest uszkodzony to zciagamy inne specjalne "pary" do naprawy .
Po ty wszytkich czynosciach klikamy na pierwszy plik "prawym" i rozpakowujemy dzieki czemu otrzymywujemy plik iso ktory bez problemu nagrywamu na plyte dvd dvd-rw np clone dvd lub sonic dvd
Mam nadzieje |ze udzielilem wyczerpujaccj oddpowiedz ?
marshall
31 08 2004, 05:46
Wiesz co to jak juz taki jestes
uczynny to sciagnij/wrzuc gdzies i nam udostepnij co ?
evilcrusader
31 08 2004, 09:02
No nie wiem , nie nam gdzie tego zamieszcic ale jak pi podszlesz płyte i ładnie poprosic
marshall
31 08 2004, 09:22
No nie wiem , nie nam gdzie tego zamieszcic ale jak pi podszlesz płyte i ładnie poprosic

TORRENT.ORG.PL i leci

A plyty mi sie nie chce podsylac bo za daleko mam :wink: Ale jak juz tak naprawde chcesz to moge ci podac moj adres

:wink:
Green Goblin
2 09 2004, 20:43
ja miałem przyjemnośc zagranie w tego "killera" na targach w Lipsku i moje wrazenia w sumie nie róznia sie niczym od multiplatformowych pism i serwisów internetowych...a było to tak....
Kolejka do KZ była niesamoicie długa...ok 2 godzin stania czy było warto? Oczywiście ze nie, ponieważ:
niektore elementy otoczenia wyskakują znienacka o_O...przeciwnicy są głupi jak but z lewej nogi;/
Strzelamy do takiego delikwenta a on nic - ZERO REAKCJI stoi tak jak stał imo LOL....detekcja przeciwnikow z podłożem jest TRAGICZNA - coś jak w Hitmanie - wygląda to tak jak by jeżdzili na łyżwach poprostu tragedia...tekstury wow Neo+ tak sie o nich rozpisuje..tylko nie wiem czym sie tak podniecają;/ tekstury sa praktycznie identycznie..co po jakimś czasie robi sie poprostu nudne...wszędzie ta idiotyczna mgła...graficznie nie ma tu rewelacji...ludzie gdyby ta gra nie trafiła pod skrzydła Sony i nie była promowana jako Halo Killer to nikt by nawet jej nie zauważył...to jest poprostu chwyt marketingowi i próba wciśnięcia ludziom średniaka jako Bog wie jakiego killer'a...juz samo nazwanie tej gry Halo Killerem jest poprostu dobrym dowcipem....po targach w Lipsku jeden z niemieckich serwisów napisał ze ta gra na chwile obecną(no pewnie cos tam jeszcze podreperują) jest na poziomie Shadow Ops(gra ktora dostawała oceny 6-7)...dlatego nie dajcie sie zwieść tej propagandzie, która jest w Neo+...dostali chłopaki bete od Sony ale razem z tą betą dostali wytyczne jak mają się tym podniecać...
zresztą co ja będe mówił - wystarczy dorwac trailer z KillZone w jakości DVD - odpalić go i zapłakać...
adios
Wiesz jakos za bardzo nie biore powaznie tego twojego tekstu.
Juz po avatarku widze ze jestes slepym fanboyem
Ja po KillZone spodziewam sie bardzo dobrej gry, a nie jakiegos Halo killera (Halo w ogole nie trawie wole strzelac np. w niemców niz w ufoków, no ale to rzecz gustu).
wole strzelac np. w niemców niz w ufoków, no ale to rzecz gustu).
Kup sobie niemiecka wersję Killzone ,gdzie wrogowie będą szprechali po austriacku.Zawsze coś.Nawiasem mówiąc, Halo po niemiecku...koszmar,przeżycie prawie traumatyczne
To co gada Zielony Goblin ,to jednak w sporej części prawda.Zbyt dużo już tych zawiedzionych opinii,by była to tylko sabotażowa akcja medialnych najemników opłacanych przez Pięknego Williama G.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.