Green Goblin
3 09 2004, 16:24
Wiesz jakos za bardzo nie biore powaznie tego twojego tekstu.
Juz po avatarku widze ze jestes slepym fanboyem
Ja po KillZone spodziewam sie bardzo dobrej gry, a nie jakiegos Halo killera (Halo w ogole nie trawie wole strzelac np. w niemców niz w ufoków, no ale to rzecz gustu).
oczywiście ze nie musisz brać powaznie mojego tekstu - ale powaznie mozna wziąsc zapowiedzi powanych serwisów, pisane przez poważnych ludzi..i poporstu dostaniemy niezle zareklamowanego średniaka..zreszta nie jest dziwnym ze EL_cannaro(koles ktory też był w Lipsku) ma podobne zdanie do mojego i wytyka grze identyczne błędy(jego wypowiedz mozecie przeczytac na forum Neo).
Do KZ pasuje jak nigdy takie o to przysłowie " Z dużej chmury mały deszcz" IMO szykuje sie nam fppowy Driv3r - chcecie wierzcie nie chcecie nie wierzcie - mi to wisi..ja gralem widzialem i cholernie mocno sie rozczarowalem...
A może z KZ wyjdzie coś takiego jak Driv3r?Czyli średniak ,który sprzeda się dzięki reklamie?A i wtedy pewnie znajdzie swoich fanów.
Green Goblin
3 09 2004, 16:52
dokladnie takie odniosłem wrazenia po obcowaniu z tą grą w Lipsku...
a co do mojego avatara to zmieniam je na forach w zależności od mojego humoru i nastroju - a ze padla mi przedwczoraj kolejna już(czwarta) peesdwójka więc jesten nastawiany na chwile obecna anty-plejakowo..minie mi to pewnie po zakupie kolejnej "czarnuli"
heh ja stawiam ze Killzone bedzie tak na 8 max, grafa hmm widzialem trailery w sredniej jakosci wiec nie moge sie wypowiedziec za bardzo , ale przelom to nie jest, no i jedna sprawa ... jak ogladam filmiki z gameplay'a KZ to mi sie zygac kce , nudne jak flaki z olejem ...
dokladnie takie odniosłem wrazenia po obcowaniu z tą grą w Lipsku...
a co do mojego avatara to zmieniam je na forach w zależności od mojego humoru i nastroju - a ze padla mi przedwczoraj kolejna już(czwarta) peesdwójka więc jesten nastawiany na chwile obecna anty-plejakowo..minie mi to pewnie po zakupie kolejnej \"czarnuli\"
To co ty robisz z czarnulami? Wywalasz je przez okno że zniszczone?
Ciekawe czy dadzą recke Killzona w następnym numerze extrima.
Green Goblin mowisz 4 to juz twoja Ps2, chyba jakas lama przerabia ci te konsole albo co gorsza sam je sobie przerabiasz lub pan Juzek ze sklepu miesnego, zastanow sie czy warto dalej to robic, lepiej pograj w BIERKI. Co za lama. boshh eheh.
Green Goblin mowisz 4 to juz twoja Ps2, chyba jakas lama przerabia ci te konsole albo co gorsza sam je sobie przerabiasz lub pan Juzek ze sklepu miesnego, zastanow sie czy warto dalej to robic, lepiej pograj w BIERKI. Co za lama. boshh eheh.
Co ty, nie w bierki tylko w warcaby elektryczne pod wodą
heheheh Splinter Cell!!!
Martwi mnie fakt, że w Londynie Killzone nie było prezentowane!!! Czyżby szykowała się poważna obsuwa terminowa?
Ryo-San
13 09 2004, 14:30
Martwi mnie fakt, że w Londynie Killzone nie było prezentowane!!! Czyżby szykowała się poważna obsuwa terminowa?
z tego co wiem - to nie pokazali jej w Londynie - bo gra wypadła tragicznie na targach w Lipsku - i pewnie bali sie kolejnej kompromitacji więc zamiast wystawiac jakieś biedne demo to siedzą chłopaki i pracują nad tym i nad tamtym;]
Screeny bardzo soczyste!! Fajny jest filtr na snjperce i ten na podczerwien.
McDrive
13 09 2004, 17:14
O taaak.. Te screny są bardzo fajne, ale mogliby zapodać jakiś nowy trailer.
Trzeba przyznac z e KZ na screenach prezentuje sie swietnie
http://www.videogamerx.net/gamenews/a003/990/07.jpg
Ciekawe czy to nowy rodzaj wrogow czy jeden z "naszych"
Official PlayStation Magazine - Killzone 9/10
Graphics 10, Sound 9, Gameplay 8, Lifespan 9.
No więc jak to mozliwe by gra z takimi ocenami słabo sie spisała w Lipsku??
Ryo-San
13 09 2004, 18:08
bo te noty pochodzą od OFICJALNEGO MAGAZYNu PLAYSTATION 2 - a w takich pismach byle (pipi) wydane przez Sony dostaje noty od 9 w góre
Dlatego od ocen ktore pojawiają sie z oficjalnych magazynach danej konsoli proponuje odjąć kilka oczek..
Sudeki w oficjalnym Magazynie Xboxa(wydanie U.K) dostało bodajże 8.9 a to syf na góra 6...
a tak BTW to jak mozna ocenic gre ktora nawet nie ma konkretnej daty premiery?
bo te noty pochodzą od OFICJALNEGO MAGAZYNu PLAYSTATION 2 - a w takich pismach byle (pipi) wydane przez Sony dostaje noty od 9 w góre
Nie przesadzaj, oczywiscie zgadzam sie z toba ale OMP2 potrafiło takim tytułom jak Ratchet&Clank, The Gateway czy Primal, wystawic "słabe" oceny ( 7-8 ).
Lecz wcale to nie znaczy ze lepiej poczekac na oceny innych serwisow
Popatrz na teksture za tym typem, chcociaz ja mzoe jestem zboczony po ChoR:)
Cegla PS2 to nie X-Box, a ChoR to mozna jedynie porownac do Dooma3.
To ty mi lepiej pokaz lepiej wygladajaca gre FPP na PS2.
Ryo-San
13 09 2004, 18:32
Lecz wcale to nieznaczy ze lepiej poczekac na oceny innych serwisow
no tak, ale przecież premiery tej gry jeszcze nie było - ba nawet nie ma dokladnej daty premiery...wiec nie wiem na jakiej zasadzie OPM wystawil note grze, której jeszcze nie ma - ja wiem ze te pisma to świetne maszyny propagandowe i oprócz demek nic tam ciekawego nie ma - no ale bez jaj..recenzowac gre ktorej jeszcze nie skonczono w 100%(chyba)
Cegla PS2 to nie X-Box, a ChoR to mozna jedynie porownac do Dooma3.
To ty mi lepiej pokaz lepiej wygladajaca gre FPP na PS2.
W sumie masz racje, gra ma bardzo dobra grafike
(mowie to nieironicznie)
McDrive
13 09 2004, 19:18
http://www.videogamerx.net/gamenews/a003/990/07.jpg
Ciekawe czy to nowy rodzaj wrogow czy jeden z \"naszych\"
To jeden z naszych.Wystarczy spojrzeć na celownik. Zielony- przyjaciel, czerwony- wróg.
Czy ktos wie ile w końcu będzie dostępnych grywalnych postaci? Na paru screenach widać że mamy do wyboru 3 postaci, ale znów na innym widzimy całkiem innych zołnierzy?!
Anonymous
13 09 2004, 20:55
Najnowsze screeny,pochodzą ponoć z najnowszej wersji demo
http://killzone.ng-gamer.nl/forum/topic.ph...p?id=308&page=1 po ich obejrzeniu można powiedzieć jedno....najładniejszy fpp na ps2 i bez problemu będzie w serwisach za grafike zgarniać oceny 9 i 10,choć zgadzam się z faktem że do doom 3 i CHoR lepiej go nie porównywać,choć i tak jestem w szoku że stworzono na ps2 tak wyglądający fpp.I jeszcze jedno.Na tym serwisie piszą że zamieszanie odnośnie słabej grafiki i np.latających postaci, jest bezpodstawne.Wszystkie te niedoróbki występują w WERSJI BETA ON_LINE dostarczonej dla beta - testerów ,która pojawiła się jakiś czas temu w necie.Tam z wiadomych przyczyn grafika i niektóre algorytmy kody gry są okrojone by nie występowały laggi.W grze dla jednego gracza grafika ponoć przebija wszystko na ps2 w temacie fpp i co mnie najbardziej zaskoczyło osiągnieto stały framerate.Szkoda

że jak narazie to jedynie stwierdzenia z serwisów i możemy opierać się jedynie na ich zaufaniu ,ale zaniedługo zweryfikujemy informacje,na targach w Holandii Gorillas powiedziało że GRA WYJDZIE PLANOWO
targach w Holandii Gorillas powiedziało że GRA WYJDZIE PLANOWO
czyli kiedy ? bo ja słyszałem coś o wrześniu ...
Po pierwsze,to myślałem,że developerem Killzone jest Guerilla,a nie jakieś małpiszony ;]
Po drugie i ostatnie-gadka,że Killzone zaliczy obsów ze względu na chęć uniknięcia konfrontacji z <a href="http://www.srch-results.com/lm/rtl.asp?k=halo%202" onmouseover="window.status='Halo 2'; return true;" onmouseout="window.status=''; return true;">Halo 2</a> to dla mnie totalna bzdura.No bo jaka to ma być konkurencja,skoro obie gry wychodzą na różne platformy ? Do tego Killzone bez względu na to jakie będzie i tak sprzeda się w ogromnym nakładzie,bo Sony na marketingu to się akurat bardzo dobrze zna i choćby gra okazała się totalnym syfem,to i tak ogormna rzesza graczy da sobie wmówić,że Killzone,to jest to, na co od dawna czekali,full wypas margaryna i everything killer.Konkluzja jest taka,że jeśli Killzone zaliczy poślizg, to raczej nie ze względu na Halo2,a ze względu na to,że gra będzie wymagała poprawek i usprawnień.
Someone
14 09 2004, 15:59
Na ignie dziś dali preview Killzone. Gra ma fajny klimat i ładną grafikę ale jak na Playstation (więc nici z Halo Killera). Jeżeli chodzi o AI to gra jest okrutnie poskryptowana jak Medal of Honor. Ciekawe co na to powiedzą panowie z Neo-plus którzy są wielkimi wrogami skryptu

Jeżeli chodzi o online to niestetu bida. Po prostu zwykły deatmach + jakies tam standardowe tryby. Bez żadnych fajerwerków. Można nawet powiedzieć że nędznie to raczej wygląda przy multi Halo nie mówiąć już o Halo 2. No ale jeżeli chodzi o singleplayer to gra jest porządna i jeżeli ktoś lubi bardziej klimaty wojenne niż scifi to na pewno się nie zawiedzie.
Ryo-San
14 09 2004, 16:11
Do tego Killzone bez względu na to jakie będzie i tak sprzeda się w ogromnym nakładzie
tu nie trzeba być magikiem, zeby chłam sprzedać w niezlej ilości kopii...poporstu trzeba mieć niezłą kase na reklame i po sprawie..tu nie trzeba mistrzów z Sony..jest niezle zaplecze w sprzęcie(70 mln potencjalnych nabywców)..sa hasla reklamowe"Halo Killer"... wynik - gra na 100% osiągnie sukces komercyjny..podobnie jak było z Driv3rem - gra to kiszka a zarobiła już multum kasy, bo miala niezlą kampanie reklamową i bylismy zarzucani pięknymi screenami..
a co do samego KillZone - to jesli chodzi o screeny to gra wygląda na nich naprawde na pierwszą lige gier na PS2 - ale juz jak oglądam filmiki z gameplay'u to gra wygląda poprostu średnio...
Po pierwsze,to myślałem,że developerem Killzone jest Guerilla,a nie jakieś małpiszony ;]
Po drugie i ostatnie-gadka,że Killzone zaliczy obsów ze względu na chęć uniknięcia konfrontacji z <a href=\"http://www.srch-results.com/lm/rtl.asp?k=halo%202\" onmouseover=\"window.status='Halo 2'; return true;\" onmouseout=\"window.status=''; return true;\">Halo 2</a> to dla mnie totalna bzdura.No bo jaka to ma być konkurencja,skoro obie gry wychodzą na różne platformy ? Do tego Killzone bez względu na to jakie będzie i tak sprzeda się w ogromnym nakładzie,bo Sony na marketingu to się akurat bardzo dobrze zna i choćby gra okazała się totalnym syfem,to i tak ogormna rzesza graczy da sobie wmówić,że Killzone,to jest to, na co od dawna czekali,full wypas margaryna i everything killer.Konkluzja jest taka,że jeśli Killzone zaliczy poślizg, to raczej nie ze względu na Halo2,a ze względu na to,że gra będzie wymagała poprawek i usprawnień.
Tokar to nie była OFICJALNA INFORMACJA, tylko
PLOTKA ;]
Nikt z przedstawicieli developera tego nie potwierdził ;]
Ja co do KillZone nikomu nie wierze ... Uwierze sam sobie jak w to zagram
CloudWalker
14 09 2004, 16:18
tu nie trzeba być magikiem, zeby chłam sprzedać w niezlej ilości kopii...
to prawda, najlepszym tego przykladem jest Halo.
Ryo-San
14 09 2004, 16:26
posluchaj synek - jeszcze raz dowalisz taki funbojowy tekst - a skorzystam z pewnej nowej opcji, ktorą posiadają modzi - a mianowicie bana...nie mam ochoty komentowac twojej prymitywnej wypowiedzi, ale pamietaj na przyszlosc ze taka wypowiedz może być początkiem do forumowej zadymy w tym temacie, ktora moze skonczyc sie kilkoma kdb/banami i zamknięciem tematu,...wiec naucz sie interpretowac moje posty a nie wyciągasz zdania z kontekstu i piszesz głupoty..
hoho
Denerwuje mnie jedna rzecz, gra jeszcze sie nie ukazała malo kto w nia grał, jesli juz ktos mial to przyjemnosc to ile widzial jeden gora dwa levele (na tych targach to podobno jakas wczesna beta czy cos).
Poczekajmy do premiery, ja osobiscie spodziewam sie gry na 8-9.
I bedzie to bez watpienia najlepsza gra FPP na konsole Sony (az do wydania BiA a później KZ2

)
Ryo-San
14 09 2004, 16:36
I bedzie to bez watpienia najlepsza gra FPP na konsole Sony (az do wydania BiA a później KZ2

)
z tym sie nie zgodze..IMO Project Snowblind - zmiecie KillZone bez problemów...widzieliście screeny tego killer'a - jak nie to proponuje rzucić okiem...
CloudWalker
14 09 2004, 16:41
Ryo przeciez ty sam zaczales, napisales, ze Driv3r to kiszka. A mi sie bardzo podoba. Wszystko jest kwestia kasy i reklamy, i ja tu dalem tez przyklad z innej konsoli. Gdyby jednak dana gra byla beznadziejna to by sie wogole nie sprzedala. Z dobra reklama sprzeda sie przez moment a potem zacznie sprzedaz spadac.
Nie rozumiem wiec twojego oburzenia i straszenia mnie z tego powodu ze mi sie jakas gra nie podoba, tak samo jak tobie sie pewne gry nie podobaja. Rozne ludzie maja gusta. Wyluzuj troszke.
Killzone ma przypieta łatke "Halo Killer" ale raczej watpie czy nim bedzie. Pozatym zapytajmy o ktore Halo chodzi panom od reklamy w Sony
IMO Project Snowblind - zmiecie KillZone bez problemów...widzieliście screeny tego killer'a
Po screenach gry nie mozna oceniac, liczy gameplay i miodnosc.
Poczekajmy az bedzie jakies demo.
Ryo-San
14 09 2004, 16:49
CloudWalker poprostu ja nie lubie wypowiedzi - w stylu "Ta gra to syf bo tak" - czyli prostackich wypowiedzi - nie popartych żadnymi argumentami...
To ze Driv3r jest zawiódł wie chyba kazdy..chociaz oczywiscie gra moze Ci sie podobac i masz do tego pelne prawo..ale nie oszukumy sie D3 OGÓŁNIE zawiódł...A MIMO wszystko niezle sie sprzedaje..a Halo nie zawiodlo, wrecz przeciwnie - pojawilo sie znienacka i..srednia ocen na gamerankings.com to 95% i 4 mln sprzedanych kopii na swiecie - wiec wiesz jak pisze sie ze TAKA gra to syf to oczekuje sie argumentow i to mocnych..oczywiscie gra moze Ci sie nie podabac - ale to nie zmienia faktu ze jest to KIller i system seller - no oki koniec offtopa - jak masz jakies wąty do Halo to zapraszam na Halo forum - a tak ogolnie to PEACE CloudWalker...ja zajarzylem o co Ci chodzi i mam nadzieje ze ty zczailes o co mi biega...
Someone
14 09 2004, 17:10
Bez względu czy Halo się podoba czy nie to i tak należy mu się wielki szacunek. Niestety dużo osób ma to w pupie bo jest posiadaczem takiej a nie innej konsoli co niestety sprawia że jest wrogiem innej platformy. A jeżeli chodzi o Killzone to na pewno będzie to super gra ale na PS2. Bo gdybyśmy chcieli zrobić takie porównanie globalne to z tego co można przeczytać to ta gra raczej słabo wypada. Jedynym chyba faktem ratującym grę będzie inny klimat. Po prostu brudna wojna w przyszłości.
Kenshin
14 09 2004, 20:27
Bez względu czy Halo się podoba czy nie to i tak należy mu się wielki szacunek. Niestety dużo osób ma to w pupie bo jest posiadaczem takiej a nie innej konsoli co niestety sprawia że jest wrogiem innej platformy. A jeżeli chodzi o Killzone to na pewno będzie to super gra ale na PS2. Bo gdybyśmy chcieli zrobić takie porównanie globalne to z tego co można przeczytać to ta gra raczej słabo wypada. Jedynym chyba faktem ratującym grę będzie inny klimat. Po prostu brudna wojna w przyszłości.
Jak dlamie obie gry(narazie HALO bo Kill jeszcze nie wyszedł) są fajne, obie też mają swój oddmienny klimat, wogule te 2 gry są zupełnie inne od siebie łaczy je tylko to że są FPPami. NIe ma co mówić która gra jest lepsza , bo i tak obie zmiecie HALO 2. żeby się nie czepiać żem jest fanboj X i HALO ja nawet nie mam X tylko PS2. Prawda tak wyjdzie HALO2 fanie killzona zalej robaka

ale się rymło.
Ja też mam (na chacie)jedynie PS2 ,nawet nie lubie FPP

,ale jak widze te gry(Killzone i Halo2)to mi się gorąco robi i chętnie pograłbym w obie pozycie(itak obie przejde jak się tylko pojawią).
Stwierdzam(jako miłośnik wszystkich konsol),że Halo2 będzie najlepszym FPP ,bo na dooma(z takowych powodów ,że już to widziałem i daleko mu do Halo i Kila<klimatem i rozgrywką).
Killzone będzie najlepszym Fpp na PS2 i żaden Project Snowblind nie jest w stanie mu zagrozić(przynajmniej narazie)
KIllzone będzie ponad przeciętną i to nie jest wcale kwestia reklamy(przynajmniej jeśli wierzyć panom z Sony ,zapowiedzią i trailerom)
Kenshin
14 09 2004, 22:14
Z stwierdzeniem że Killzone będzie najfajniejszym FPP na PlayStation 2 moge się całkowicie zgodzić , niestety ta gra nie ma większych szans z HALO 2 tak myśle , pocichu jednak maże że się myle
Z stwierdzeniem że Killzone będzie najfajniejszym FPP na PlayStation 2 moge się całkowicie zgodzić , niestety ta gra nie ma większych szans z HALO 2 tak myśle , pocichu jednak maże że się myle

.... to ma być halo killler!!! a nie halo2 killer - heheheheh (zawsze będziemy mogli w ten sposób sie usprawiedliwiać :wink:) ale po cichu licze na kawał dobrego softu!!!! oby tak było, oby!!!!?
Kenshin
15 09 2004, 22:47
Niemoże być inaczej Killzone zarządzi na PS2 więc mówie Killzone nalepszy FPP na PS2 !!!!!!! i kto się z tym nie zgadza ręka do góry ???
CloudWalker
15 09 2004, 23:03
Killzone zmiecie wszystkie inny gry

Mam nadzieje, ze nie bedzie w nim za duzo cheaterow.
MJ DwaTrzy
18 09 2004, 04:05
Europejska strona Killzone
http://www.killzoneps2.com
Kenshin
18 09 2004, 11:08
Europejska strona Killzonehttp://www.killzoneps2.com
A gdzie jest Poland :wink: ?? całkiem fajna ta strona ,ale mało na niej informacji .
hieh kupilem sobie 86 nr extrima (to nowy nie? ;] ) , troszku nawytykali Killzone minusow ;] heh ciekawe ze w N+ o ani jednym (z tego co pamietam) nie napisali ;]
Są może dostępne jakieś filmy z Killzone online?
MJ DwaTrzy
18 09 2004, 17:28
Europejska strona Killzonehttp://www.killzoneps2.com
A gdzie jest Poland :wink: ?? całkiem fajna ta strona ,ale mało na niej informacji .
no malo info, ale fajne filmiki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.