Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
McDrive
Nie no, jak czytam niektóre posty to chciałbym wziąć broń w łape i wystrzelać tych którzy wiedzą wszystko o animacji KillZone. Ludzie skąd na podstawie jakiegoś tam dema sprzed kilku miechów oceniacie całą gre. YETI ma racje poczekajcie z tymi waszymi sprawami na temat gry do wydania pełnej wersji, a jak narazie to macie ode mnie LOL'a za to co piszecie.
dirtymike
Racja przecierz demo to nie zawsze odzwierciedlenie pełnej wersji.
Ins
tja ale tym starym demem sie neo+ kiedys podniecalo;] a tera tez sie podnieca wiec jest tak samo tongue.gif ciulala
mejooo
Ludzie nie srajcie pod siebie wyjdzie gra oblukacie zagracie ocenicie...
Ryo-San
Neo+ wystawiło KillZone note 8.9
CloudWalker

czyli gierke trzeba bedzie kupic smile.gif
Batman

8O Przyznam, że jestem bardzo zaskoczony, chyba tak jak wszyscy. Prawie pewne było, że po tych licznych zapowiedziach, w których tylko się rozpływano nad genialnością tej gry, Neo+ wystawi co najmiej 9.0. W końcu, naszczęście redaktorzy poszli po rozum do głowy i potrafili też dostrzec wady Killzone. Co nie zmienia faktu, że to właśne tę grę w najbliższym czasie kupię smile.gif.
SIKI
LoL. najpierw zachwycają się demami, betami i innymi materiałami od GG... KillZone miało zarządzić, być grą roku, a teraz co ??!! Czyli te bety, które miało N+ były gorsze od finalnej wersji ? icon_twisted.gif
Ale grę i tak kupie hyh.gif
Diabeu
icon_twisted.gif buehehe giera wygląda na solidną i pewno ją wciągnę do świąt (jak stanieje, są ważniejsze wydatki)
ale nie jest tym czym wedle tych N+ frajerów miało być, napierdzeli się i tylko niepotrzebny fetor powstał icon_twisted.gif
palo
hehe, ale swoje osiągnęli, o grze zrobiło się głośno, wszyscy nagle zaczęli się interesować tym tytułem smile.gif teraz dostalismy nauczkę, żeby zachwalania n+ czytać z lekkim dystansem ...
easye
ALe przeciez 8.9 to bardzo dobra nota.
szkudlarz
icon_twisted.gif
CloudWalker
tez nie rozumiem dlaczego na tym forum panuje taka atmosfera nienawisci do konkurencji.. przeciez wszyscy jestesmy graczami i powinnismy trzymac sie razem. Ja czytam i jedno i drugie pismo i obydwa sa bardzo fajne.
Killzone ma bardzo dobre oceny co mnie cieszy i napewno kupie ten tytul smile.gif

pozdro
Tokar
To Ty chyba nie wiesz jakie nastawienie do redakcji i czytelników PE jest na forum N+ icon_twisted.gif Też kupuję oba pisma i wszelkie uprzedzenia i teorie spiskowe mi zwisają niziutko tongue.gif
BTW:Czy tylko ja widze tu zaczątek masywnego offtopa? biggrin.gif
Trzcina
Szkudlarz w tube? Pierwsze wejscie dzisiaj na forum i musialem trafic na kretyna ktory nie ma pojecia o tym ze trzeba najpierw popatrzec co sie dzieje a dopiero potem otwierac paszcze. No chyba ze lubi otwierac buzie w sytuacjach w ktorych inni faceci nie lubia... a klekac przy tym tez lubisz? A oczy zamkykasz? I czy wycierasz pozniej usta? To wszystko sa BARDZO WAZNE KWESTIE szczegolnie w temacie o KZ.

Co to wrogosci, nei jest ona skierowana przeciwko N+ tylko przeciwko lamerstwu i niekompenetncji jaka jest udzialem REDAKTOROW, pracujacych w redakcji N+, ale to nic zlego, imo w redakcji PE rowniez takie rzeczy sie zdarzaja. I nei mam tutaj na mysli KZ, akurat N+ w tym przypadku wyszlo z honorem, wystawiajac note nizsza niz oczekiwania, a co za tym idzie bardziej adekwatna.
A.Z.BEST

Halo killer na 8.9 noooo... Brawo dla Sony za najbardziej lamerskie podejscie do konsumentow w tym calym rynku. Nie mozna nie przyznac, ze Sony to nie oszusci smile.gif. 44 strony rozplywania sie nad gra, ktora nie wyszla... A potem wychodzi 8.9 i wszyscy troche zniesmaczeni. Ludzie, opanujcie sie smile.gif. Dystans!!

Chociaz jak z Fable, to zbaranilem ;P. Ale na pewno na 10 godzin byla gierka na 10 smile.gif. Over.
Jehuty
Killzone - ciężko jak narazie coś napisaćsmile.gif
Poczekamy, zobaczymy, zagramy:) wtedy się okaże czy tak naprawde zabija:)
Green Goblin
To Ty chyba nie wiesz jakie nastawienie do redakcji i czytelników PE jest na forum N+ icon_twisted.gif  

dokladnie..zobaczcie jak tam ludzie jadą PE albo forum PE...szkoda słow...
forum N+ ...3/4 lizodupów i wazeliniarzy..jak sie czyta ich posty to sie przewraca w żołądku...wogółe ludzie na tamtym forum są jacys tacy..ekhm dziwni...sztywny klimat..poczucie humoru takie ze szkoda slow..tam poprostu nic zlego nie mozna napisac na reda albo na pismo..bo zaraz posypia sie posty od wazeliniarzy...buhaha..zalogowalem sie tam...ale juz tam nie pisze bo jest dennie..tu jest swietny klimat...wyluzowani ludzie, mozna pogadac o wszystkim, skrytokowac co sie nam nie podoba, forum PE ogolnie jest lepsze itp...a N+ forum ROTFL..niech spadają na szczaw...zostaje tutaj..bo tu jest klimat cool.gif
Matrox
No tak, bardzo fajnie ale to chyba temat o KZ ,a nie o Neo+ i jego forum.
SIKI

Halo killer na 8.9 noooo... Brawo dla Sony za najbardziej lamerskie podejscie do konsumentow w tym calym rynku. Nie mozna nie przyznac, ze Sony to nie oszusci smile.gif. 44 strony rozplywania sie nad gra, ktora nie wyszla... A potem wychodzi 8.9 i wszyscy troche zniesmaczeni. Ludzie, opanujcie sie smile.gif. Dystans!!

Chociaz jak z Fable, to zbaranilem ;P. Ale na pewno na 10 godzin byla gierka na 10 smile.gif. Over.

Sorry AZ BEST, ale jeżeli uważasz, ze ocena 8,9 jest oceną marną to moge stwierdzić, ze grasz tylko w pare gierek w ciągu roku icon_twisted.gif
2razyjot

A te wszystkie zarzuty opieracje na demie które juz troche miesiecy posiada.

Te zarzuty opieram na rewelacjach obiecywanych przez Guerille i chlopakow z NEO+ - nie wierze, aby ta gra chodzila plynnie na PS2 przy takim zatrzesieniu graficznym jaki oferuje. Poza tym zeruje na opinii chlopakow z iXtrima, N+ nie jest dla mnie wyznacznikiem jarania sie dana gra - chlopakow z PSX-E rozumiem lepiej i osoby odpowiedzialne chociazby za recki gier FPP (hi Mysza!) prezentuja zdrowy poziom rozsadku ...

I skonczcie juz pierdo.lic ze KZ poziomem graficzym jest daleko z tylu za takimi tytułami jak Halo2 czy Riddick. Taka gadka mija sie z celem, konsola Billa jest \"troche\" młodsza i troche silniejsza.

No i? W porownaniu z Riddickiem graficznie moze co najwyzej pier.dnac; co nie oznacza, ze bedzie miala tragiczny poziom. Rada na przyszlosc - odstaw fanboy-stwo na boczek i pomysl racjonalnie, gdzie napisalem, ze gra jest u mnie na straconej pozycji. Lubie porownywac, jestem graczem - gram NA KAZDEJ KONSOLI I W KAZDA GRE, KTORA MNIE WKRECI. Ka-pe-wu?

KZ zostało juz ukońcozne przez kilka osób z NEO+ (pewnie wersja dla prasy, zupełnie taka sama sytuacja jak z Primalem), z tego co wyczytałem na forum N+ gra jest długa, przejscie niektórych misji zajmuje sporo czasu i podobno jest dosc trudno (co cieszy).

Poczekam na recke w PSX-E, poza tym dziwne, ze jedynie N+ dostalo ta recke a np. taki Gamespot czy inny potezny serwis netowy nie ... Hm ...

Wiadomo juz jedno dostaniemy najlepszego FPP na konsole Sony.

W przypadku Stuntmana mielismy miec przelom w grafice. laugh.gif To nauczylo mnie poczekac z takimi hymnami pochwalnymi do zagrania w full wersje.

wujaszek poziomu graficznego Riddika to nie wiem czy pobije X-Boxowy DOOM3

ID SOFTWARE to jednak ID SOFTWARE. Wierze mocno w piecze i patronat Carmacka i ekipy; co jednak wyjdzie czas pokaze ... ;]
dante2003
Czemu wiele osób nie może zrozumieć że N+ daje reckę KZ wcześniej niż Gamespot bo GS recenzyje gry wtedy kiedy ukazują się w USA? Przy każdej grze która wychodzi wcześniej w Europie niż w USA ktoś się o to pyta. A poza tym na forum N+ Gulash pisał że grają online z redaktorami innych pism m.in. z Niemiec więc nie tylko oni dostali wersję review.
YETI

- nie wierze, aby ta gra chodzila plynnie na PS2 przy takim zatrzesieniu graficznym jaki oferuje. Poza tym zeruje na opinii chlopakow z iXtrima, N+ nie jest dla mnie wyznacznikiem jarania sie dana gra - chlopakow z PSX-E rozumiem lepiej i osoby odpowiedzialne chociazby za recki gier FPP (hi Mysza!) prezentuja zdrowy poziom rozsadku ...

Czyli w NEO+ można wyczytać ze gra nie chrupie a w PSXE dowiemy się już czegoś innego?
Czytał ktoś recenzje w nowym Neo+? Chrupie czy nie ?

Poczekam na recke w PSX-E, poza tym dziwne, ze jedynie N+ dostalo ta recke a np. taki Gamespot czy inny potezny serwis netowy nie ... Hm ...

To już wyjaśnił dante2003

W przypadku Stuntmana mielismy miec przelom w grafice.  :lol: To nauczylo mnie poczekac z takimi hymnami pochwalnymi do zagrania w full wersje.

Sorry ale pokaż mi lepsza gre FPP na PS2. Red Faction, Time Splinterss, Medal of Honor ???

No i? W porownaniu z Riddickiem graficznie moze co najwyzej pier.dnac; co nie oznacza, ze bedzie miala tragiczny poziom. Rada na przyszlosc - odstaw fanboy-stwo na boczek i pomysl racjonalnie, gdzie napisalem, ze gra jest u mnie na straconej pozycji. Lubie porownywac, jestem graczem - gram NA KAZDEJ KONSOLI I W KAZDA GRE, KTORA MNIE WKRECI. Ka-pe-wu?

Brr…czemu porównujesz Riddicka do KZ?
Fanboyostwo? Ekh…sorry ale ja także gram na każdej dużej konsoli w kazda gre która mnie interesuje. Kapewu?
Ja tylko stwierdzam fakty ze to najładniejszy i najlepszy FPP na konsole Sony!.
Voo
dokladnie..zobaczcie jak tam ludzie jadą PE albo forum PE...szkoda słow...  
forum N+ ...3/4 lizodupów i wazeliniarzy..jak sie czyta ich posty to sie przewraca w żołądku...

masz dobre samopoczucie skoro obraża cię u innych to co sam robisz.

zaś co do Killzone - w sumie mam (pipi) do powiedzenia, bo grałem tylko w demo i to nie oferujące szczególnie rozbudowanych i efektownych poziomów. Ale wiem już że będzie na tyle dynamicznie na ile pozwala dualshock w grze fpp, że gra poszczególnymi postaciami będzie się dośc znacząco rózniła i że porównywanie tej gry do Halo2 to szaleństwo. Bedzie ponuro i całkiem filmowo dzięki efektownym wstawkom. Do tego trzeba wierzyć redaktorom N+, że gra jest bardzo trudna, bo wiadomo, że nie ma lepszego sposobu na sztuczne wydłużenie czasu gry jak ograniczenie sejwów wink.gif Dlatego po Halo2 sięgnę dla jej rozmachu a po Killzone dla szaro-burego futurystyczno-wojennego klimatu. I pewnie przy obu będę się swietnie bawił.

A żeby nie było, że taki ze mnie obronca N+ to powiem, że i dla mnie cała ta promocja gry to była wielka ściema, podobnie jak np. zachwyty Gulasha nad nową FIFĄ w ostatnim numerze (no cóż - pewnie było warto biorąc pod uwagę sprzedanie tylnej okładki pod reklamę gry wink.gif ). Ale to wszystko KUREWA nie zmienia faktu, że Killzone może być (najprawdopodobniej jest) bardzo dobre i warte zagrania. I już na pewno nie jest to powód, żeby obrażac ludzi z innego forum, zwłaszcza że sa tacy co bywają na obu (w tym nizej podpisany). Kurde icon_evil.gif
SIKI

W przypadku Stuntmana mielismy miec przelom w grafice.  :lol: To nauczylo mnie poczekac z takimi hymnami pochwalnymi do zagrania w full wersje.

lol. wujaszek ... Czytałeś wogle ten temat ? Ludzie, którzy grali w demo stwierdzili, że grafika jest świetna i jest to najlepiej wykonany graficznie FPP na PS2 ... No, ale tak to jest jak się tematów nie czyta do końca i się wwala w dyskusje ... icon_twisted.gif
2razyjot
No, ale tak to jest jak się tematów nie czyta do końca i się wwala w dyskusje ...  :twisted:

Synus, chyba ci sie bulbulwnica udziela - moze czas wrocic do gimnazjum i poogladac pokemony?

Czytalem i sledze ten temat od poczatku do konca, bo w pewnym stopniu rowniez czekam na ta gre jako rasowy wielbiciel shooterow FPP. smile.gif Zwyczajnie nie wierze w wiekszosc herezji, ktore wypisuja w gazetach czy tez tutaj ludki sie niezdrowo podniecaja. Wiele razy okazywalo sie juz, ze zapowiedzi jakiegos wielkiego hitu mijaly sie z prawda ("Fable"); ja tylko o tym chcialbym powiedziec, zaznaczyc i aby kilka osob ( NIE WSKAZUJE PALCAMI, PISZE JEDYNIE "KILKA OSOB" ) oduczylo sie slinic na zapowiedzi w serwisach czy w gazetach.

EOT - jeszcze mnie zjecie ... laugh.gif
SIKI
No, ale tak to jest jak się tematów nie czyta do końca i się wwala w dyskusje ...  :twisted:

Synus, chyba ci sie bulbulwnica udziela - moze czas wrocic do gimnazjum i poogladac pokemony?

No raczej chyba tobie wujaszek ...
No, ale w grafikę musisz uwierzyć, bo bardzo dużo osób widziało grę (demo na PE, w Lipsku, opisy w PSX ExtR) i tu nie ma dywagacji.. Pod tym względem KillZOne na PS2 rządzi...
EOT
sentinel
JJ jak zwykle prezentuje zdrowe podejście do tematu. szkoda, że to nie jest zaraźliwe - z tego co widzę, przydałoby się to kilku osobom. wczoraj usnąłem przy Killzone. :-)
SIKI
JJ jak zwykle prezentuje zdrowe podejście do tematu. szkoda, że to nie jest zaraźliwe  - z tego co widzę, przydałoby się to kilku osobom. wczoraj usnąłem przy Killzone. :-)

Masz już fullwersje ??
sentinel
a co to za pytanie w ogóle? :-)
przy demie - mimo wszystko - raczej ciężko usnąć. :-)
2razyjot
JJ jak zwykle prezentuje zdrowe podejście do tematu. szkoda, że to nie jest zaraźliwe  - z tego co widzę, przydałoby się to kilku osobom. wczoraj usnąłem przy Killzone. :-)

Nie ibaczej Senti, jestem niewiernym Tomaszem - nie uwierze, poki nie zobacze - znasz mnie zreszta nie od dzisiaj.

Zycie nauczylo mnie dystansu do tego, co mowia Tworcy nowej gry (co by nie mowic takie gadanie w superlatywach to czysta zagrywka marketingowa, pozniej zas wiele zmienic sie moze). Stad biora sie moje slowa, nic poza tym drodzy Panstwo!

Zycze sobie i Wam aby KillZone pokazalo, ze w kwestii FPS-ow PS2-ojeczka ma jeszcze wiele do pokazania, aczkolwiek zachowajcie przy tym nieco zdrowego rozsadku! Nie wierzcie we wszystko to, co napisza itp. Poza tym skoro N+ ocenia KZ na 8,9 zapowiadajac ta gre na morderce to zdrowy rozsadek podpowiada, ze chyba cos jednak do konca nie poszlo ok i w jakims stopniu zapowiedzi rozmijaja sie z gameplayem i wrazeniami z gry wlasciwej, nie uwazacie?

Konkluzja? Krotko i na temat - tak, jak staram sie unikac klopotow jak tylko moge tak nie chwale dnia przed zachodem slonca. Wydzie KillZone, zagram, ocenie i wtedy bedziemy mogli w pelni polemizowac. Obecnie mowie tylko tyle - nie wierzcie w to, co napisano!

No, ale w grafikę musisz uwierzyć, bo bardzo dużo osób widziało grę (demo na PE, w Lipsku, opisy w PSX ExtR) i tu nie ma dywagacji.. Pod tym względem KillZOne na PS2 rządzi...  
EOT

Zrozum tylko, ze na grafike sklada sie - wyglad i SZYBKOSC, jesli gra bedzie miala wyrazne spadki w klatkach animacji to grafika moze i zabijac, co za przyjemnosc z takiej strzelaniny (w FPS-ach stala ramka to IMO obowiazek rzutujacy na caloksztalcie!)? Anyway SIKI sorry, jesli cos zle zabrzmialo - mam na glowie jutrzejsza ostra przeprawe slowna z szefostwem i jestem przybity - wybacz jesli Cie urazilem slowem. Sztama! smile.gif
szkudlarz
icon_twisted.gif
Anonymous
Recka na IGN

http://ps2.ign.com/articles/561/561669p1.html

Ocena 7.5
YETI
intro z gry
http://warishere.com/movies/big_intro.html

...IV Rzesza
hehe
dee
Ze wspomnianej recki IGN-podsumowanie gameplayu.Niedobrze...Here's where it gets sticky. The AI is terrible and the scripted combat isn't very exhilarating
easye
Dee - onie sie nie znaja. Przeciez redaktorzy NEO + wyraznie pisali, ze AI zostal niezle podrasowany... laugh.gif
Voo
Po pierwsze - przeczytajcie uwaznie wstęp do tej recki i zwróccie uwage na to zdanie:
That's exactly what Killzone is -- a good game with problems that should be played.

Co do IGN - naszemu Painkillerowi wystawili swego czasu 7.0 i była to najniższa ocena jaką dostała ta gra od profesjonlnych serwisów. Podejrzewam więc, że 7,5 wyznacza dolną granicę ocen dla Killzone (górną wyznaczą oficjalne magazyny i ...N+ wink.gif ) Poza tym to i tak nienajgorsza ocena.

Czy po atakach na N+, jego redaktorów i czytelników ten topic zamieni się teraz w miejsce gdzie będziemy z satysfakcją odnotowywać kolejne recenzje oceniające Killzone niżej niz zrobił to Gulash? :wink:
sentinel
no wyższych ocen to raczej nie będzie (na całym bożym świecie ;-)).
SIKI
Redaktorzy z IGN często dają niskie noty w porównaniu z PSX EXTREME i N+...
Np ShellShock dostał w PE 8+, a w N+ 8,2 .... A IGN wystawiło 5,8 8O
puenta recenzji IGN
\"Killzone is a good game that has some obvious flaws.\"
czekamy do premiery hyh.gif
YETI
Własnie jestem po recenzji z NEO+
Co do AI przeciwników, zdaniem NEO jest dobrze jezeli przeciwnicy sa oddaleni od nas, zasłaniajaj sie za roznego rodzaju przedmiotami, dziela sie na grupy aby nas obeisc z drugiej strony itd. No ale jezeli wpadniemy na takiego delikwenta i staniemy z nim oko w oko to czasem zachowuje sie on bardzo dziwnie.
Gra jest podobno bardzo trudna i dosc dluga (około 15-18h)
Co do minusów to Gulash narzeka ze gra jest za bardzo liniowa i AI czasem sie gubi.
Co do oceny, grafika:9, dzwięk:9, miód:9, ocena koncowa 8.9.
Teraz jestem bardzo ciekawy jak gre oceni PSXE.
dirtymike
Do recenzji w PE jest jescze cały miesiąc, też czytałem tą recenzje ale według recenzji nie wynika żeby ta gra była na 8.9, zasługuje na lepszą ocene.
Ryo-San
Redaktorzy z IGN często dają niskie noty w porównaniu z PSX EXTREME i N+... 
Np ShellShock dostał w PE 8+, a w N+ 8,2 .... A IGN wystawiło 5,8  8O 
puenta recenzji IGN
\"Killzone is a good game that has some obvious flaws.\"
czekamy do premiery hyh.gif

średnia ocen Shellshocka na gamerankings.com to jakies 60%..wiec nie widze aby IGN jakos specjalnie uwziął sie na Shellshocka i zaniżał oceny..
dirtymike
A na gamespot dali 5.4 shellshockowi, więc wygląda że ign ma normalne oceny.
Voo
może tak - gdzie wydawca wkłada kasę za reklamy tam dostaje wysokie oceny - tak jest niestety w przypadku profesjonalnych serwisów. Dlatego oczywiście tymi ocenami można się sugerować, ale myślę, że nie ma jak niezależna opinia graczy na forach.
SIKI
I tak zlewam na tą ocenę, bo KillZone i tak kupie ...
palo

to fajnie laugh.gif

A driv3r dostał na gamespocie i ign 5.4, co jak co, ale zasługuje on na wyższą notę ...
SIKI

to fajnie laugh.gif

Najpierw Onimusha3 i coś jeszcze :> :> :>
Ryo-San
Pojawil sie wlasnie nowy EGM - najbardziej prestizowy magazyn o grach w USA. Moze kogos zainteresuja oceny:

Grand Theft Auto: San Andreas: 10, 10, 9.0
Good: Absurd amount of variety
Bad: The PS2 is showing its age

Halo 2 (Game of the Month): 10, 10, 9.5
Good: Superb online mode, polished to perfection
Bad: The game ends

Killzone: 8.0, 7.5, 8.0
Good: Fast gameplay, excellent music
Bad: Horrendous slowdown

Metal Gear Solid 3: 10, 9.5, 9.0
Good: Polished gameplay, excellent voice acting
Bad: Weird and nonsensical plot twists

Metroid Prime 2: 10, 9.5, 9.5
Good: Incredible atmosphere
Bad: No online mode in multiplayer

SIKI
możesz podać WWW tego magazynu ??
CloudWalker
EGM Magazine http://egm.1up.com/

Oceny czytelnikow:

Killzone: 7.07
http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=2006481

GTA San Andreas: 7.31
http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=2018918

czyli tylko ciut ciut lepsze smile.gif

dla porownania ocena Halo 2

Halo 2: 7.53
http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=2005815

nie jest wiec tak zle smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.