dante2003
20 11 2004, 18:24
sorry, czy ktoś kto posiada KZ może mi powiedzieć, czy jest w tej grze cooperative w trybie fabularnym?
Nie
malo checkpointow jest, zwlasza w misji gdzie sie lata po tej bazie przy rzece. podobaja mi sie za to na max gadki tego czarnucha;]
malo checkpointow jest, zwlasza w misji gdzie sie lata po tej bazie przy rzece. podobaja mi sie za to na max gadki tego czarnucha;]
No za dużo ich nie jest w szczególności w misji 5 (Doki) pod koniec 8O 8O 8O
easye: No właśnie niestety tylko jedną :| :| :|
easye: No właśnie niestety tylko jedną :| :| :|
To raczej grafika nie nalezy do plusów...
Bardziej mi wlasnie chodzilo, o rozgrywke multiplayerowa i wlasnie Split Screen'a, ktorego tak wysoko oceniles. Pytalem, bo po prostu nie znam osoby, ktora ma 2 konsole, lub grywa na obydwu i pozytywnie opisalaby split screen'a, czy multi w Killzone.
Ryo-San
21 11 2004, 20:11
CloudWalker
22 11 2004, 00:04
dzieki Ryo-San za linka
Wlasnie moj klan wykupil 5 sztuk

aukcja juz zamknieta, hehe
no to zaczynamy wojne !!!!!!
Po przeczytaniu recenzji SHIVA w ostatni PE zostałem mile zaskoczony!!!?
Nie spodziewałem się, że człowiek zajmujacy sie generalnie sportem trafi w sedno przy omowianiu Killzone!!!!
RESPECT SHIVA!!!!
ps
tak na marginesie, zwiecha AI wrogów występuje raczej incydentalnie i przy okreslonych jednostak Helghastu!!!!
no tak rzadko to nie bo wielokrotnie prowadziłęm ostrzał chowałem się za murem i gdy się wychylałem Helghaści stali i patrzyli na mnie nieruchomo jak by się zawiesili:/a często nie wiem chylisz się na pół centymetra to z kilometra cię przychaczą :? AI jest BARDZO nierówne.
no tak rzadko to nie bo wielokrotnie prowadziłęm ostrzał chowałem się za murem i gdy się wychylałem Helghaści stali i patrzyli na mnie nieruchomo jak by się zawiesili:/a często nie wiem chylisz się na pół centymetra to z kilometra cię przychaczą :? AI jest BARDZO nierówne.
zgadza się!!! ale czy zwróciłeś uwagę co było przyczyną? chodzimy w 4osoby! ja chował się przykładowo za filarem a pozostali doginają z drugiej strony!!! tempy(czarny) helghast koncentruje się na jednostkach w danej chwili go atakujących i tym sposobem jest kilka sytuacji gdzie możesz zaskoczyć tempak "na luźnych nadgarstkach" W wypadku elitarnych jednostek ten numer nie przejdzie!!!! jeden pruje z "gniazda" a drugi filuje dokoła!!!
Gra nie jest zła, ale MOH Frotnline podobał mi sieo niebo bardziej.
Powiedzcie mi tylko czy będzie jakikolwiek inny typ jednostki niz ci szeregowcy?
dante2003
23 11 2004, 00:43
Ejjj Tybalt

Cwiczysz Vale Tudo ?

Nie ma to jak combo Vale Tudo + Muai Thai

CU
A wiesz do czego służą prywatne wiadomości?
wchodze do topicu o KZ a widze posty jak na schadzka.com .nie rób spamu.
Cwicze BJJ
A co do tematu to zacialem sie w misji w dzungli gdzie kazą mi (luger) wejsc do jakiejs FireBase i za kuske nie widze wejscia zadnego
trzeba podejsc do plota i tam wisi linka od dzwigu. jak sie pojawi znaczek akcji cisnij X i na gore
Pograłem coś koło godziny i oto pierwsze wrażenia.
Grafika robi wrażenie. Design leveli rządzi, szarobure kolory też dają radę. Ogólnie to otoczenie jest super. Okopy, ruiny ... dalej nie doszedłem, ale zapowiada się, że poziomy sa spox.
Co do broni, to miałem okazje skorzystać z czterech - pięciu egzemplarzy i powiem, że całkiem przyjemnie strzela się do żołnierzy. To prawda, że są zrobione baaaardzo fajnie, klimatycznie. Nawet to przeładowywanie jest spoko, wogle cała animacja jest niezła. Fakt, że to FPP, ale np. podczas wchodznia na drabinkę wszystko elegancko sie kiwa, widać ręce, bajer !
Poziomy sa klimatyczne, wszystko jest takie brudne, zniszczone, mi sie to bardzo podoba. Muza doskonale podkreśla akcje. Ta z intra wpadła mi w ucho. Co do dźwięku, to są nawet takie bajery jak różna słyszalnośc żołnierzy. Jak stoimy przed gadającym typem ( a ci to są zrobieni perfect, porównałbym twarze do riddika ! ) to słyszymy go normalnie, ale jak obrócimy się bokiem, albo tyłem, to głos znacznie cichnie. Takie proste, a jeszcze w żadnej gze nie spotkałem takiego zabiegu.
Co do AI wrogów, to ciężko mi określić. Cały czas idę przy murze, skradam się, więc mają czas na reakcje, ale jak pokazywałem kuzynowi gre, to wiedziałem co i jak, więc biegłem na jana. Podbiegłem do typa, ten się nie ruszył, zdążyłem zaciupać go z kolby :roll:
Żołnierze elegancko sie wykładają, jednak należy tutaj zapomnieć o lataniu ciał ala max pain 2, gdzie zwłoki bezwładnie zsuwały się ze schodów etc.
Będąc jeszcze przy minusach, to brak skoku. Aż głupio obchodzić głupi, niziutki murek.
Poziomy są fajne, ale małe. Juz parę razy złapałem się na tym, że chciałem np. gdzies zboczyć, pójść naokoło, zajść kogoś od tyłu, a tu lipa. Plus jest taki, że nie ma jak się zgubić :wink:
Po tych kilkudziesięciu minutach wrażenia pozytywne. Jest kilka niedociągnięć, jednak na pewno gra nie jest z(pipi)ana ( a gadki o ślamazarności można między bajki włozyć ) Mi tam się gierka podoba i chociaz zasadniczo nie gram w FPP, to killzone na pewno skończe.
Co do killzone vs halo. Powiem tyle, że halo (1) nie zrobiło na mnie takiego wrażenia, jak killzone po odpaleniu konsoli i po prostu znudziło mnie. Monotonne pomieszxczenia, nie bede więcej pisał, bo to nie miejsce na to, ale chciałem też zauważyć, że to zupełnie dwie różne gry ( ale odkrycie, nie ? hehe ). W killzone mamy ciężki klimat, trzeba trochę poplanowac akcję, a w halo z tego co widziałem to lecimi i napierniczamy. To tak jak GTA i Getaway. Każda seria ma swoch fanów. W GTA komiksowa grafika, dużo kolorów, smieszne postacie etc, a getaway ciężki klimat, ponure barwy, ciężki język. Wszystko ma swoje plusy i minusy i dlatego ja te gry stawiam na równi. Czasem fajnie sobie ponapierać bezmyślnie, ale efektownie, a czasem przyjdzie tez ochota na klimatyczną rozgrywkę ...
ja grałem w demo z magazynu ps2 ....
siedziałem i grałem grałem 3 postacie ahhhh cóż za fajna gra ....
bawiłem się granatami coś pieknego ...
na dniach bede grał w to cudo od panów z guerilla
killzone cos pieknego i odskocznia od halo
hmm faktycznie desogn leveli jest swietny jednak otwarte przestrzenie sa nudne;/ mam nadzieje ze ta dzungla sie skonczy szybko
CELL7777
24 11 2004, 08:32
Heh, dziś pograłem jeszcze i moge wytknąć więcej błędów. Kolesie wtapiają się w ścianę. Ran rzuciłem granata, to kolo umarł i dalej stał, tylko, że oparty o ścianę.
Dalej. Jak zginiemy, to nasze ciało układa się w dość dziwne kształty
Siła granatów jest stanowczo za mała. Czuje się, jakbym rzucał petsrdami ...
A co mi sie spodobało, to nowe poziomy. Każdy jest inny. Raz walczymy w ściekach, raz w parku. Świetnie, że jest takie zróżnicowanie

A jak Luger fajnie podcina gardła

( za to ryj ma paskudny, hehe ). Nowe bronie daja radę. Po tych paru godzinach grania dałbym 9 jak nic. Strasznie wciąga. Może nie ma też jakiejś ogormnej interakcji z otoczeniem, ale jak doszło do wymiany ognia na takich schodach ze szklanymi potęczami to zwątpiłem. Wszystko rozpada się w drobny mak, słychac tylko brzdęk tłuczonych szyb.
Wcale się nie dziwię, że n+ tak sie podjarało po zobaczniu dema. Ta gioerka jest wypaśna !
CloudWalker
24 11 2004, 21:31
mam juz pelna wersje PAL (Collectors Edition) i wypowiem sie wieczorkiem wiecej, albo jutro
Oczywiscie interesuje mnie tylko online, wiec moge je opisywac.
Sa dwa servery: Europa i Australia, wiec to milo ze z kangurowatymi bedzie mozna walczyc tez
Headset gametalka nie dziala, tak jak pisali dzialaja tylko headsety Logitecha, poczekac wiec trzeba na patcha.
Jeden moj nick z CSa nie chcial dzialac, wiec drugi mialem z krotszym haslem (6 znakow) i zadzialal, nie wiem w czym problem .
Granatnik rzadzi, ludzie lataja z granatnikami i rozwalaja mnie ciagle.. nooby jedne !
Wiecej opowiem pozniej bo dopiero gralem jedna mapke tylko
MichAelis
24 11 2004, 21:41
Tez mam....... normalnie, co ja bede wam pisał, LET"S PLAY ONLINE!!
Nick mam taki jak tu wiec, jak ktos zobaczy dumiaca lufe nad jego twarza to bede o ja

:D:D
Wiecej napisze jak ochlone przed chwila dostalem gre
Grałem i mogę już coś niecoś o grze powiedzieć. Jeśli chodzi o minusy, to jest tak jak mówił Palo, czyli dość nie równa inteligencja przeciwników, choć wcale nie jest taka straszna jak nie którzy mówią. Owszem zdaża się, że przeciwnik stanie w miejscu, ale mi się to pare razy zdarzyło w ciągu paru godzin gry, a poza tym jest bardzo dobrze, bo przeciwnicy cały czas korzystają z osłon i nie zdarz im się wyjść "na Jana". Poza tym drobne niedoróbki jak dziwne układanie się naszego ciała po śmierci itp. Jeśli chodzi o plusy to mogę napisać, że chyba w żadnej grze niewidziałem tak świetnie zrobionego klimatu wojny futurystycznej i tak realistycznego arsenału przyszłości, podczas strzelania z tych zabawek czuć POWER i o to chodzi :!:. Poziomy są naprawde ciekawe i cały czas byłem ciekawy gdzie przyjdzie mi walczyć. Opuszczona fabryka, centrum handlowe czy kanały to naprawdę świetnie zaprojektowane miejsca i dużo radości daje walka w nich. I jeszcze taka mała proźba do tych, którzy zaczynają lub zaczną w KZ grać, ustawcie sobie poziom trudności na Normal lub Hard, bo wtedy ma się prawdziwą satysfakcję z przechodzenia tych czasami naprawdę trudnych, ale jakże emocjonujących poziomów. Moja Ocena: 9
CloudWalker
25 11 2004, 19:33
ok, pogralem juz troche w Killzone online, i moge smialo powiedziec, ze jednak Socom 2 jest 100 razy lepszy niz Killzone.
Killzone to zwykla naparzanka, bez zadnej taktyki, same respawny i mlocka . Komunikowanie sie ze swoja druzyna jest beznadziejne. Naraz mozna zrobic tylko jedna gre z jedna mapa i jak sie skonczy to trzeba od nowa robic nowa gre. Ogolnie gra w online na poziomie Star Wars Battlefront.
Jestem zdeczko zawiedziony
Bylem fanem Killzona, ale jednak w porownaniu do Socoma to on do piet nie dorasta, i to pod kazdym wzgledem.
ok, pogralem juz troche w Killzone online, i moge smialo powiedziec, ze jednak Socom 2 jest 100 razy lepszy niz Killzone.
Killzone to zwykla naparzanka, bez zadnej taktyki, same respawny i mlocka . Komunikowanie sie ze swoja druzyna jest beznadziejne. Naraz mozna zrobic tylko jedna gre z jedna mapa i jak sie skonczy to trzeba od nowa robic nowa gre. Ogolnie gra w online na poziomie Star Wars Battlefront.
Jestem zdeczko zawiedziony
Bylem fanem Killzona, ale jednak w porownaniu do Socoma to on do piet nie dorasta, i to pod kazdym wzgledem.
OooOoo czyżby nasz fanboy się przebudził ??
Ja na razie od KZ odpoczywam, doszedłem do końca 5lvl i na razie pykam w MGS3
Ja jestem w którymś tam poziomie skolei. Nie pamiętam nazwy, ale jest to pierwszy, gdzie mogę steorwać hakhą. Dochodze do miejsca, gdzie ostrzeliwuje się z karabinów stacjionarnych plażę. Przyjeżdża czołg. Zabijam ze snajperki kolesia w wieżycce, rozwalamk wszystkich piecurów i dupa ... czołg stoi, z czego mam go rozwalić. Z tego karabinu strzelam, ale nic. Poszedłem do okopu i rzuciłem parę granatów, ale skutek był mizerny. jakiś po0mysł ? Może trzeba na początku wybrać rico i jego spluwą goi rozwalić ?
Ja jestem w którymś tam poziomie skolei. Nie pamiętam nazwy, ale jest to pierwszy, gdzie mogę steorwać hakhą. Dochodze do miejsca, gdzie ostrzeliwuje się z karabinów stacjionarnych plażę. Przyjeżdża czołg. Zabijam ze snajperki kolesia w wieżycce, rozwalamk wszystkich piecurów i dupa ... czołg stoi, z czego mam go rozwalić. Z tego karabinu strzelam, ale nic. Poszedłem do okopu i rzuciłem parę granatów, ale skutek był mizerny. jakiś po0mysł ? Może trzeba na początku wybrać rico i jego spluwą go rozwalić ?
Ja jestem w którymś tam poziomie skolei. Nie pamiętam nazwy, ale jest to pierwszy, gdzie mogę steorwać hakhą. Dochodze do miejsca, gdzie ostrzeliwuje się z karabinów stacjionarnych plażę. Przyjeżdża czołg. Zabijam ze snajperki kolesia w wieżycce, rozwalamk wszystkich piecurów i dupa ... czołg stoi, z czego mam go rozwalić. Z tego karabinu strzelam, ale nic. Poszedłem do okopu i rzuciłem parę granatów, ale skutek był mizerny. jakiś po0mysł ? Może trzeba na początku wybrać rico i jego spluwą go rozwalić ?
Musisz zejść i jeżeli nie masz amunicji w granatniku trzeba wycelować granatami (ja tak zrobiłem, bodajże 3 celne i bum) ...
Innego sposobu nie znam ;]
Ja wrzuciłem chyba 3 granaty pod czaołg, tak jak na filmach i nic

Ale spróbuje jeszcze jutro, dzięki.
A co do poweru. ktios mówił, że czuć noc. Ja się zgadzam w 100% ! Bronie są świetne,c wszystkie, bez wyjatku, nawet najsłabsze pistolety.
Ja wrzuciłem chyba 3 granaty pod czaołg, tak jak na filmach i nic :) Ale spróbuje jeszcze jutro, dzięki.
A co do poweru. ktios mówił, że czuć noc. Ja się zgadzam w 100% ! Bronie są świetne,c wszystkie, bez wyjatku, nawet najsłabsze pistolety.
Najsłabszy punkt czołgu znajduje się pomiędzy wieżyczką a korpusem!!! wystarczy jeden granatnik i po imprezie hehehehe
Już sobie poradziłem, spox. Teraz jestem w dokach. Masakra. Co za poziomy 8O Co za design 8O Poza tym robi się juz trudniej, częściej gine, mniej "punktów kontrolnych

" i szmaciarze granatniki też czasem mają

Wogle, to ci łysi są jacyś niezniszczalni, a na dodatekm jesze mają takie guny
Reklama TV
"Konsola Sony PlayStation2 z grą w 10 ratach po 69zł"
Promocja w Media Markt - konsola PSTWO za 690zł i Killzone (gratis gra!).
Kliknij= www.mediamarkt.pl
Reklama TV
\"Konsola Sony PlayStation2 z grą w 10 ratach po 69zł\"
tata mi powiedział, że reklamują PS2 i killzona, dziś sam widziałem, ale się porobiło, reklamy gier w TV i to nie przy okazji meczy. Fajnie :wink:
Właśnie przeszedłem

Wspaniała gra.Bardzo podobał mi się poziom w śnieżnych górach.
Reklama TV
tata mi powiedział, że reklamują PS2 i killzona, dziś sam widziałem, ale się porobiło, reklamy gier w TV i to nie przy okazji meczy. Fajnie :wink:
Dziś na TVP leciała reklama Sims2 na PC-ta ...
Polski rynek się rozwija nie ma co :wink:
Reklama TV
Dziś na TVP leciała reklama Sims2 na PC-ta ...
Polski rynek się rozwija nie ma co :wink:
Jak ładnie się temat rozwinął ...
Ja wczoraj widzialem 2x reklame KZ na MTV
MTV to MTV, a nie TVP1 :wink:
A wracając do tematu, to byłem w górach i teraz poleciałem w kosmos. Trzeba przyznać, że ten statek to najnudniejszy poziom z całej gry, wszystkie korytarze jednakowe :? Za to baza w górach rządzi 8O Jestem już w koncówce gry i moge powiedzieć, że wszystkie poziomy są po prostu świetne, kimatyczne, WYPAS !
Skonczyłem dzisiaj rano. Obejrzałem creditsy, posłuchjałem muzyki i włączyłem sobie jeden z poziomów, tylko, że inna postacią, niż go przechodziłem, a to o czymś świadczy :wink:
Na Hardzie
Ja gram na easy
Jak przejde to dopiero wtedy będę na większym
Na Hardzie :?:
Za takie cos powinieneś dostać bana

Przeczytaj regulamin, tam coś jest o jednolinijkowcach, nie mówiąc już o jedno ... wyrazowcach ?
Grałem na normalu, ale i tak momentami było ciężko. Często ginąłem, jednak najdłuzej męczyłem sie z tymi łysymi typami z granatnikami pod koniec doków, jak się te łódki kradło :? Masakra, nie mogłem wyskoczyc na jana, bo bym zaraz zginął, to się czaiłem, a, że nie miałem snajperki, to "chwilkę" to trwało, hehe.
Grałem na normalu, ale i tak momentami było ciężko. Często ginąłem, jednak najdłuzej męczyłem sie z tymi łysymi typami z granatnikami pod koniec doków, jak się te łódki kradło :? Masakra, nie mogłem wyskoczyc na jana, bo bym zaraz zginął, to się czaiłem, a, że nie miałem snajperki, to \"chwilkę\" to trwało, hehe.
No właśnie ja jestem przy tym momencie i jakoś nie mam motywacji, żeby to przejść o_O
Zresztą męcze MGS3 i to chyba jest wystarczający powód ...
Grałem na normalu, ale i tak momentami było ciężko. Często ginąłem, jednak najdłuzej męczyłem sie z tymi łysymi typami z granatnikami pod koniec doków, jak się te łódki kradło :? Masakra, nie mogłem wyskoczyc na jana, bo bym zaraz zginął, to się czaiłem, a, że nie miałem snajperki, to \"chwilkę\" to trwało, hehe.
No właśnie ja jestem przy tym momencie i jakoś nie mam motywacji, żeby to przejść o_O
Zresztą męcze MGS3 i to chyba jest wystarczający powód ...

Nie masz motywacji

Mnie killzone pochłonęło, no ale nie mam na półce obok MGS3, więc nie wiem jak to jest

( w międzyczasie przeszedłem tylko getaway2 ) Gra jest mocarna, nie czekałem na nią specjalnie, bo nie jetem fanem FPS, ale jak już wpadła mi w łapy, to nie mogłem odłożyć pada. POWER.
Nie masz motywacji :?: Mnie killzone pochłonęło, no ale nie mam na półce obok MGS3, więc nie wiem jak to jest :lol: ( w międzyczasie przeszedłem tylko getaway2 ) Gra jest mocarna, nie czekałem na nią specjalnie, bo nie jetem fanem FPS, ale jak już wpadła mi w łapy, to nie mogłem odłożyć pada. POWER.
Ja na KillZone czekałem i się nie zawiodłem.... Gra jest b. dobra, ale sorry no bonus... Do tego jeszcze PoP2 ... KillZone dokończe w święta ;]
Właśnie dlatego ja nie kupuje kilku gier na raz. Dwie jednocześnie maks, chociaż nawet wtedy mam czasem dyleamt. Rok temu na ferie sprawiłem sobie Broken Sworda, Beyond G&E i POP. Wtedy to miałem dylemat w co grać, normalnie 10 minut siedziałem przed konsolą i myślałem, od czego zacząć

Nigdy więcej tak nie będe robił, chyba, że gry z innego gatunku ( tak jak teraz było, killzone i getaway: black monday ) Te przeszedłem, a w kolejce jeszcze JAK3, R&C3, SLY2, MGS3, Call of Duty, POP2 ...
Dostalem,Pogralem i ... no wlasnie HALO-KiLLer to nie jest... nie chce urazic nikogo ale ta gra jest "PROSTA" ale zaczne od plusow
1) Po pierwsze klimat...bardzo fajne odwzorowany klimat wojny udziwiekowienie,kolorystyka i to chyba tylko tyle.
a Minusy po pierwsze grafika ktora zawiodla spodziewalem sie czegos wiecej ... engine strasznie szarpie jest niedopracowany.Inteligencja postaci zenada!!! zachowuja sie jak malpy wpuszczone do skladu bananow

i przez to gra traci calkiem w moich oczach ... wiecej nie bede pisal gra zasluguje na 7 z malym plusem ... zawiodlem sie i Tyle ... CYa..
Dostalem,Pogralem i ... no wlasnie HALO-KiLLer to nie jest... nie chce urazic nikogo ale ta gra jest \"PROSTA\" ale zaczne od plusow
1) Po pierwsze klimat...bardzo fajne odwzorowany klimat wojny udziwiekowienie,kolorystyka i to chyba tylko tyle.
a Minusy po pierwsze grafika ktora zawiodla spodziewalem sie czegos wiecej ... engine strasznie szarpie jest niedopracowany.Inteligencja postaci zenada!!! zachowuja sie jak malpy wpuszczone do skladu bananow

i przez to gra traci calkiem w moich oczach ... wiecej nie bede pisal gra zasluguje na 7 z malym plusem ... zawiodlem sie i Tyle ... CYa..
Jak grałeś na easy to się nie dziw
Na hardzie to nie jest łatwe
Mam pytanko. Własnie dostałem Hakhę. Czy daleko mam jeszcze do końca gry?? Półmetek? Jedna trzecia?? Powiedzcie.
Mam pytanko. Własnie dostałem Hakhę. Czy daleko mam jeszcze do końca gry?? Półmetek? Jedna trzecia?? Powiedzcie.
hmn ... wydaje mi się, żę półmetek, albo coś koło tego ... weź sobie zapamiętaj, w którym jesteś poziomie i potem daj load i level select i zobacz ile masz jeszcze nie odkrytych; to ci w przybliżeniu poda Twoja sytuację.
Dzieki. Czyli ta gierka nie jest znowu taka krótka.
Ehhh co za życie jak nie masz przeróbki to nie masz w co grać, ale jak juz coś miałem to przechodziłem do końca w kilka dni. Teraz mam 3 tytuły i nie wiem za którego się zabierać;( A jeszcze tyle zostało...ehhh przypominają mi się czasy Psxa.
Ehhh co za życie jak nie masz przeróbki to nie masz w co grać, ale jak juz coś miałem to przechodziłem do końca w kilka dni. Teraz mam 3 tytuły i nie wiem za którego się zabierać;( A jeszcze tyle zostało...
Napisałem to dosłownie pare postów wyżej :wink:
Właśnie dlatego ja nie kupuje kilku gier na raz. Dwie jednocześnie maks, chociaż nawet wtedy mam czasem dyleamt. Rok temu na ferie sprawiłem sobie Broken Sworda, Beyond G&E i POP. Wtedy to miałem dylemat w co grać, normalnie 10 minut siedziałem przed konsolą i myślałem, od czego zacząć Smile Nigdy więcej tak nie będe robił, chyba, że gry z innego gatunku ( tak jak teraz było, killzone i getaway: black monday ) Te przeszedłem, a w kolejce jeszcze JAK3, R&C3, SLY2, MGS3, Call of Duty, POP2 ...
A killzone jest dość długie, nie bój się, jeszcze trochę sobie pograsz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.