Anonymous
20 11 2003, 09:41
OŁ MADAFAKA! Chodzę sobie po tym moim garażu, spoglądam na ścianę i widze automat do gier. Podchodzeblizej,wciskam A i gram w jakąś oldskulową gierkę (latasz białym samolocikiem i rozwalasz inne kolorowe samolociki, zbierasz punkty, wsyztsko na czarnym tle), nieźle co?

Ta gra to mój nowy nałóg.
Też to dopiero wczoraj wylukałem , niezłe . Tylko później sprawdzałem cały garaż . Radio , szafki , stojaki dusząc A i licząc na jakąś formę interaktywności otoczenia

.
Grafika w PGR2 miażdzy,fury wykonane perfekcyjnie odbicia w karoseri w felgach,cudo,o wiele lepsza grafa jak w GT3,chyba najelepsza grafika jaką widziałem w grach samochodowych chłopaki z Bizzare dali rade

.Odpalcie sobie trase Nurburgring i tam sie jezdzi superowo asfalt jak prawdziwy jeżdze sobie o tak dla podziwinania grafy

hłehłehłe.
Anonymous
20 11 2003, 19:56
jea
Odjechany post, hehe.

Co do PGR2, to powiedzcie mi, jak sie przedstawia sprawa poziomu trudności

ehhhh 4 raz napisze: SĄ DO WYBORU POZIOMY TRUDNOŚCI, JEST ICH 5
-NOVICE
-EASY
-MEDIUM
-HARD
-EXPERT
Michaeel
20 11 2003, 20:00
Jest tez bardzo fajny patent - przebieg fury pod prędkościomierzem

Przebieg to nie jest nowosc, byl on w poprzednich czesciach Bizzare (Metropolis Street Racer [DC] i PGR [XBOX]) - to tak na marginesie
Co do PGR2 to (przejechane 2:30h) moge cos powiedziec. Gra wciaga jak diabli, jest naprawde dopracowana i tak... Co do poziomu trudnosci to zdobywa sie medale (oczywisci im wyzej tym trudniej) o ile we Florencji (pierwszy wyscig) latwo jest zdobyc zloty czy platynowy medal, o tyle w Sydney czy Sztokholmie trzeba sie juz pomeczyc. Graficznie jest pieknie - wykonanie fur, wgniecenia (chyba sie nie da wybic szyb

(). Trasy... ah.. tu sie mozna pozachwycac.. Florencja jest bardzo zabudowana, jedziesz a dookola budynki wysokie i bardzo ladnie oteksturowne... a Sztokholm (woda jest OK) czy Sydney (Opera !!
POLECAM bo naprawde warto... Zapomnialem o sciazkach tu .. RADIO !! w kazdym panstwie inne...
A muza zaserwowana jest fajna, czy denna
marshall
20 11 2003, 20:09
No po Szwecku fajnie gadaja w radiu :-) dla mnie muza na poczatku nie jest za ciekawa pozniej sie jako tako rozkreca a jak nie pasuje zawsze mozna wrzucic wlasna
A zauważył ktoś że gra na Pal-u wygląda lepiej?ładniejsze kolory itd.przynajmniej na moim tv(100hz)pal60...ciekawe czy to moje zwidy?a jak wy macie??
aaa!!! mam wreszcie to cudo i.... i chyba (pipi) jest zle nagrane!!! plyta nie wyglada na porysowana a wyskakuje komunikat "there's a problem with the disc you're using, it may be dirty or damaged" :cry: to juz druga gra ktora tak sie sypie u mnie a u innych chyba nie:( co mam zrobic? bo po kilku wyscigach i trybie "chodzenie po salonie" hehe nie moge spac bez tej gry! pomocy!
Po chwili grania. Glownym plusem gry jest grafika... Sama jazda jakos nie wciaga. Przynajmniej narazie.
jea
Odjechany post, hehe.

Co do PGR2, to powiedzcie mi, jak sie przedstawia sprawa poziomu trudności

ehhhh 4 raz napisze: SĄ DO WYBORU POZIOMY TRUDNOŚCI, JEST ICH 5
-NOVICE
-EASY
-MEDIUM
-HARD
-EXPERT
Ja naraize gram na MEDIUM - wygrywam wszystko po kolei, teraz jestem w ostatniej lidze i smigam sobie ferrari ENZO - wypas samochod

. Gra jest świetna, warta wydanych na nia pieniędzy
aaa!!! mam wreszcie to cudo i.... i chyba (pipi) jest zle nagrane!!! plyta nie wyglada na porysowana a wyskakuje komunikat \"there's a problem with the disc you're using, it may be dirty or damaged\" :cry: to juz druga gra ktora tak sie sypie u mnie a u innych chyba nie:( co mam zrobic? bo po kilku wyscigach i trybie \"chodzenie po salonie\" hehe nie moge spac bez tej gry! pomocy!
Mam ten sam problem przy Burnout 2 ale jeszcze go nie rozwiazalem. Za to kolega mowil ze wystarczy zgrac obraz plyty na kompa, co pojdzie bez problemu, a potem "przeniesc" go na dysk Xa i bedzie hulac. Sek w tym ze nie wiem o co mu chodzilo! Bo przeciez obraz plyty to obraz plyty i nie da sie z nim nic zrobic oprocz wypalenia go. Jesli chodzi o zrobienie iso xboxowskiego z plytki to probowalem programem Xiso ale nie chce mi czytac zawartosci plyty! I to zadnej Xboxowskiej a nie tylko tej wadliwej. Tak wiec lipa poki co, jak dojdziesz jak to zrobic to napisz, jak nie, to w srode, dopiero, bede wiedzial.
Jesli chodzi o PGR2... to gram i jest genialne

No wyczepista gierka a dynamika juz od najslabszych maszyn urywa leb. Jezdzi sie swietnie, czuc moc. Grafika jest super, bardzo kolorowa i taka, hm, naturalna. Animacja zapierdziela plynniutko non stop i nie smie zwolnic. Ale co najbardziej rozwala to wykonanie lokacji i swietne miejscowki po jakich sie jezdzi. Poprzednia czesc przy tej wydaje sie wrecz archaiczna, zreszta sami zobaczycie. No i kierowcy oczywiscie fajnie zachowuja sie we furach co widac szczegolnie na replayach, prawie tak jak w rzeczywistosci

Ogolnie rzecz biorac TO JEST TO, najlepsze wyscigi w tej chwili, ktore bez watpliwosci kazdemu mozna polecic.
Czy w jakimkolwiek stopniu zmienił się model jazdy, w stosunku do jedynki

Jeżeli tak

na lepsze, czy na gorsze
Anonymous
23 11 2003, 22:14
Czy w jakimkolwiek stopniu zmienił się model jazdy, w stosunku do jedynki

Jeżeli tak

na lepsze, czy na gorsze

troszku sie zmienił, jak dla mnie na lepsze
troche pogralem i musze stwierdzic ze to nie zadna rewelka ! moim zdaniem podciagnieta czesc 1 + pare bajerow... gdyby tak wygladala wlasnie poprzednia odlosna PGR dalbym 9 a ze jest to odsmazony kotlet 6... na wysokie noty zasluguja tytuly przelomowe a PGR 2 takim nie jest :> pozdro.
troche pogralem i musze stwierdzic ze to nie zadna rewelka ! moim zdaniem podciagnieta czesc 1 + pare bajerow... gdyby tak wygladala wlasnie poprzednia odlosna PGR dalbym 9 a ze jest to odsmazony kotlet 6... na wysokie noty zasluguja tytuly przelomowe a PGR 2 takim nie jest :> pozdro.
Ale żanych plusów przełomowych w tej grze nie widzisz
Anonymous
24 11 2003, 20:36
wezzzzzzzz jaki kolo, no ale cuz każdy mówi co chce, mnie tam sie podoba
Mi się ta gra baaaardzo podoba. Moze dlatego, ze w pierwsza czesc pgr nie gralem? Ale czy w serii GT wporwadzane sa jakies innowacje :roll:
Mi się ta gra baaaardzo podoba. Moze dlatego, ze w pierwsza czesc pgr nie gralem? Ale czy w serii GT wporwadzane sa jakies innowacje :roll:
czyli mniej wiecej jaka ocene bys tej grze wystawil? interesuje mnie opinia ludzi ktorzy nie grali jeszczs do tej pory w PGR/MSR i ich pierwsza gra z tej serii jest PGR2, gdyz dla takiego nie bedzie minusem to, ze jest malo innowacji w stosunku do poprzedniczki :wink:
jest jeszcze ktos taki?
Wystawilbym w skali do 10 8+, ale nigdy bym nie kupil tej gry w oryginale. Zreszta jedyna gra na ktora niezalowalbym kasy to GTA
marshall
25 11 2003, 14:57
Ja tez nie gralem w czesc pierwsza co juz wczesniej napisalem,i gra jak najbardziej mi podpasowala,ostatnio nie mam czasu w nia grac ale tytul na ixa must have jak dla mnie
red2000
25 11 2003, 19:08
jak zobacze w nowym extrimie recenzje pgr 2 i jak bedzie swietna to bede mial dylemat co predzej kupic: xbox or gamecube
Anonymous
25 11 2003, 19:09
jak zobacze w nowym extrimie recenzje pgr 2 i jak bedzie swietna to bede mial dylemat co predzej kupic: xbox or gamecube
bez wachania kupuj ixa
Michaeel
25 11 2003, 20:20
Ciekaw jestem jak oceni nowego PGR2 redakcja PE.. czy wezmie pod uwage kontynuacje... ?? Ciekawe czy im sie spodobal...
Update.
GameSpot dal ocene PGR2 - 8.7 (chyba niezle) dla porownanania najnowszy NFS: Underground - 7.9
PGR2 - 8.7 (chyba niezle)
No to raczej jest dobra ocena...

A oceny w PE tez jestem bardzo ciekaw...
babooshka76
26 11 2003, 02:43
www.xbox.gamnet.pl/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=shownote2&id=107 recka Zabłoca, naszego zagranicznego korespondenta
NIe zawiodla mnie ta gra!!!!!! Stopien trudnosci, model jazdy, wszystko super! Jedyna roznica w modelu jazdy jaka zauwazylem, to poslizgi, ktore teraz sa jakby mniejsze (auto nie slizga sie tak jak w 1). Ogolnie 9/10.
Nie masz sie nad czym zastanawiac kupuj X'a cudna maszyna ;>
Gra na którą dlugo czekalem. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne wspaniała grafika modele pojazdów miasta wszystko wygląda cudnie.Grywalność równierz jest spora. Dobrze wyśrubowany stopień trudności dzięki któremu przechodzenie kolejnych etapów nie jest rzeczą prostą przez co gra nie nudzi się tak szybko. Ogólnie mogę stwierdzić że gierka ta jest najlepszą ścigałką w jaką kiedykolwiek grałem. Polecam wszystkim
Red2000: Jako posiadacz wszystkich trzech nextgenow stwierdzam, ze nie warto sobie zawracac gitary innymi konsolami kiedy w gre wchodzi X. Nowa swieza jakos bijaca ze sprzetu i gier, wielkie mozliwosci techniczne, wspaniale rozwiniety underground... to pudelko deklasuje rywali. Jesli chcesz miec klimat lepszy od DC, tytuly ciekawsze i b. nowatorskie od PS2, duzo exclusive'ow, sprzet mniej awaryjny od GCN to lykaj Xbox'a poki cieply :!:
W pelni popieram ale z ta awaryjnascia to chyba poszalales:) x ofkoz nie jest awaryjny ale sadzielm ze gacek takze?? :wink:
Panowie, panowie... To jest temat o PGR2, a nie o wyzszosci Xbox'a nad innymi konsolami, idzcie sobie na priv.
Mam Pgr2 i musze powiedzieć że giera rządzi!!!
Moim zdaniem jest lepsza od GT3 , a musze powiedzieć ze w GT3 ponad 100 godzin grałem
A ja narazie jestem troche zawiedziony (jezeli chodzi o grafike :wink: ). Moze za krotko pogralem, bo jak narazie te miasta nie robia na mnie wielkiego wrazenia...
Jakis czas temu ukonczylem głowny tryb, czyli Kudo's i juz nie mam ochoty zaliczac reszty (arcade, time itp.). :roll:
Poza tym wydaje mi sie, ze gra jest latwiejsza od 1, glownie za sprawa, ze nie mamy zadnego problemu, by kupowac nowe fury. Jak przejdziemy jedne wyscigi, to przechodzac do zmieniajac klasy stac nas na kazdy samochod...
A model jazdy jest taki jak w jedynce?
Ja i tak czekam za Rallisport 2
Anonymous
2 12 2003, 09:33
Tak , przynajmniej jak dla mnie b.podobny .
A tak na marginesie polecam w ramach soundtracku do PGR2 , ostatnią płytę White Stripes - Elephant . Konkretne zestawienie .
Pogralem troche dluzej i od razu musze sprostowac moje wczorajsze slowa.
Jak zobaczylem Edenburg i Sydney to wbilo mnie w fotel :!:
Pomijam juz fakt, ze w Multi gierka nie zwalna, ani nie traci wygladu.
Jedyne co mi sie nie podoba, to wyscigi wieczorem. Co do modelu jazdy to jest on podobny, ale zostal znacznie poprawiony...
Anonymous
2 12 2003, 12:43
Skoro mówimy o Sydney . Zauważyłem jeden temat . Już z oddali widzimy most i w miarę jak pokonujemy kolejne zakręty widzimy go coraz bliżej i coraz dokładniej . Za każdym razem z innej perspektywy (zakręty) , by wreszcie ujrzeć go w całej okazałości . I przejeżdżamy pod nim . Na mnie zrobiło to wrażenie - dużo szczegółów , pełne 3d (nie jakaś tapeta gdzieś na linni horyzontu) i przede wszystkim sam fakt uwzględnienia danego obiektu mimo tego , że ledwie go widac gdzieś w oddali . Niby gówienko , a cieszy . Sprawdzcie to , ja nie dysponuję odpowiednią wiedzą by wam to w czytelny sposób opisać .
Dokladnie - podobnie jest z zamkiem w Edynburg. Po prostu arcymistrzostwo :!:
Anonymous
3 12 2003, 10:54
Podaję zestawienie pt. DOBRE FURY . Czyli warto się ze mną przejechać

:
- Enzo Ferrari ,
- Ferrari 575M Maranello ,
- Ferrari Challenge Stradale ,
- Pontiac GTO (fura pana Kanga z TC) ,
- Porsche Cayenne ,
Wie ktos jak sie gra na automacie w garazu? Bo ja nie znam zasad tej gierki, nie wiem jak zdobyc chodzby jeden punkt
Zdazylem tylko przejechac jednego triala i o rozgrywce pisac nie bede bo od razu widac ze gra podobnie jak poprzedniczka jest po prostu GENIALNA

na pewno spedze z nia cale swieta :wink: To ze nie podoba mi sie menu to byc moze kwestia gustu ale to ze grajac na analogach[a tak wlasnie grywam] MUSZE miec reczyny pod A to jakas totalna paroanoiczna groteska 8O Ja sie pytam: jak majac palec na galce mam jednoczesnie wciskac A. Nawt jezeli zdejme lape z galki[choc to juz jest tragedia bo ja tam gazu zawsze dodaje] to i tak do jasnej cholery mam za daleko ten nieszczesny reczny :roll: Kurna jak mozna bylo tak spartolic
Jezeli da sie recznie zmienic klawisze to prosze o natychmiastowy kontakt gdyz moze jestem slepy i szkoda moich nerowow :roll:
mastersiara
6 12 2003, 21:38
ciekawe jaka ocene dostanie pgr2 w psxe ?
A NET? Jak się w to gra w necie? Bo zamierzam sobie kupić X-a, neostradę, Live'a i wyrobić kartę Visa i nie wiem czy to nie za dużo fatygi.
Moje 3 grosze:
Model jazdy: poprawiony, teraz nie można już kontrować wyjścia z poślizgu na zasadzie "gała na chama w drugą stronę". Trzeba z wyczuciem, delikatnie i co najważniejsze - zwracając uwagę na samochód jakim jedziemy.
Grafa: no po prostu nie mam pytań! Nie wiem jak Ci goście zdołali w.p.i.e.p.r.z.y.ć tyle tekstur w tą grę. Dla mnie wygląda to po prostu bajecznie. Odwzorownie prawdopodobnie też 100%. Dzisiaj będę widział się z mieszkańcem Edynburga - dam znać.
Muza: gorsza niż w jedynce, choć trzyma poziom. Jest Clawfinger, mi to wystarczy. A jak się nie podoba - odpalamy muzę z twardego i po sprawie.
Na razie tyle. (20 godzin z grą

)
Krawedzie to po prostu poezja [aliasing?

] w jedynce strasznie mnie fura razila chcialem kupowac RGB i zmieniac tv bo byslalem ze musi tak byc ale teraz no to miodek
O kurde slasnie obadalem salon

na poczatku razi ze nie ma wszystkiego od razu do porownania ale jak sie pochodzi to

wypas normalnie mozna lazic i podziwiac caly dzien

no i opcja testu, nareszcie nie wydaje cizko zarobionych kudosow w ciemni

choc tor imo moglby byc dluzszy z zakretami bo ten to glownie do testow prednosciowych sie nadaje :wink:
Prawie juz przeszedlem ta szpile i nadziwic sie nie moge. Powiedzcie mi - jak oni to wszystko zrobili ? Najbardziej mnie zadziwia to, o czym juz wczesniej wspominalem - w pelni trojwymiarowe trasy. Grafika miejscami jest wrecz fotorealistyczna. Widzielisce kolejke gorska w Yokohamie ? Dlugo nie bedzie gry, ktora pod wzgledem graficznym choc troche zblizy sie do PGR 2. Ciekaw jestem jak na tle wypadnie GT 4...
Ryo-San
10 12 2003, 11:00
Właśnie przyszedł mi z ebaya mój Palowy egzemplarz

Gra zamiata

pierwsze wrazenie mialem dosc dziwne, ale teraz stwierdzam, że sa to najlepsze wyscigi pod sloncem, MIÓD WYLEWA SIE NA PRAWO I LEWO, ręce pocą się z każdym wyścigiem coraz bardziej, gra klepie mi gałki oczne swoim powerem

Ok ide grac, bo musze pokatować gre i pograć sobie na XboxLive
Wiem o co chodzi. Mnie tez z poczatku nie zauroczyla, jednak w trakcje kolejnych wyscigow coraz wiecej rzeczy zaczolem dostrzegac. W tym momencie zas uwazam, ze jest to najpiekniejszy racer jaki powstal na X.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.