Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Project Gotham Racing 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Anonymous
OŁ MADAFAKA! Chodzę sobie po tym moim garażu, spoglądam na ścianę i widze automat do gier. Podchodzeblizej,wciskam A i gram w jakąś oldskulową gierkę (latasz białym samolocikiem i rozwalasz inne kolorowe samolociki, zbierasz punkty, wsyztsko na czarnym tle), nieźle co? smile.gif Ta gra to mój nowy nałóg.

Też to dopiero wczoraj wylukałem , niezłe . Tylko później sprawdzałem cały garaż . Radio , szafki , stojaki dusząc A i licząc na jakąś formę interaktywności otoczenia icon_twisted.gif .
peter
Grafika w PGR2 miażdzy,fury wykonane perfekcyjnie odbicia w karoseri w felgach,cudo,o wiele lepsza grafa jak w GT3,chyba najelepsza grafika jaką widziałem w grach samochodowych chłopaki z Bizzare dali rade smile.gif.Odpalcie sobie trase Nurburgring i tam sie jezdzi superowo asfalt jak prawdziwy jeżdze sobie o tak dla podziwinania grafy smile.gif hłehłehłe.
Anonymous
jea

Odjechany post, hehe. laugh.gif Co do PGR2, to powiedzcie mi, jak sie przedstawia sprawa poziomu trudności question.gif
ehhhh 4 raz napisze: SĄ DO WYBORU POZIOMY TRUDNOŚCI, JEST ICH 5
-NOVICE
-EASY
-MEDIUM
-HARD
-EXPERT
Michaeel
Jest tez bardzo fajny patent - przebieg fury pod prędkościomierzem smile.gif

Przebieg to nie jest nowosc, byl on w poprzednich czesciach Bizzare (Metropolis Street Racer [DC] i PGR [XBOX]) - to tak na marginesie wink.gif

Co do PGR2 to (przejechane 2:30h) moge cos powiedziec. Gra wciaga jak diabli, jest naprawde dopracowana i tak... Co do poziomu trudnosci to zdobywa sie medale (oczywisci im wyzej tym trudniej) o ile we Florencji (pierwszy wyscig) latwo jest zdobyc zloty czy platynowy medal, o tyle w Sydney czy Sztokholmie trzeba sie juz pomeczyc. Graficznie jest pieknie - wykonanie fur, wgniecenia (chyba sie nie da wybic szyb sad.gif(). Trasy... ah.. tu sie mozna pozachwycac.. Florencja jest bardzo zabudowana, jedziesz a dookola budynki wysokie i bardzo ladnie oteksturowne... a Sztokholm (woda jest OK) czy Sydney (Opera !!smile.gif

POLECAM bo naprawde warto... Zapomnialem o sciazkach tu .. RADIO !! w kazdym panstwie inne...
WooKIE
A muza zaserwowana jest fajna, czy denna question.gif
marshall
No po Szwecku fajnie gadaja w radiu :-) dla mnie muza na poczatku nie jest za ciekawa pozniej sie jako tako rozkreca a jak nie pasuje zawsze mozna wrzucic wlasna
Dragen
A zauważył ktoś że gra na Pal-u wygląda lepiej?ładniejsze kolory itd.przynajmniej na moim tv(100hz)pal60...ciekawe czy to moje zwidy?a jak wy macie?? question.gif
tewus
aaa!!! mam wreszcie to cudo i.... i chyba (pipi) jest zle nagrane!!! plyta nie wyglada na porysowana a wyskakuje komunikat "there's a problem with the disc you're using, it may be dirty or damaged" :cry: to juz druga gra ktora tak sie sypie u mnie a u innych chyba nie:( co mam zrobic? bo po kilku wyscigach i trybie "chodzenie po salonie" hehe nie moge spac bez tej gry! pomocy!
Jędrek
Po chwili grania. Glownym plusem gry jest grafika... Sama jazda jakos nie wciaga. Przynajmniej narazie.
Matrix
jea

Odjechany post, hehe. laugh.gif Co do PGR2, to powiedzcie mi, jak sie przedstawia sprawa poziomu trudności question.gif
ehhhh 4 raz napisze: SĄ DO WYBORU POZIOMY TRUDNOŚCI, JEST ICH 5
-NOVICE
-EASY
-MEDIUM
-HARD
-EXPERT

Ja naraize gram na MEDIUM - wygrywam wszystko po kolei, teraz jestem w ostatniej lidze i smigam sobie ferrari ENZO - wypas samochod biggrin.gif. Gra jest świetna, warta wydanych na nia pieniędzy icon_twisted.gif
Brolin
aaa!!! mam wreszcie to cudo i.... i chyba (pipi) jest zle nagrane!!! plyta nie wyglada na porysowana a wyskakuje komunikat \"there's a problem with the disc you're using, it may be dirty or damaged\"  :cry: to juz druga gra ktora tak sie sypie u mnie a u innych chyba nie:( co mam zrobic? bo po kilku wyscigach i trybie \"chodzenie po salonie\" hehe nie moge spac bez tej gry! pomocy!

Mam ten sam problem przy Burnout 2 ale jeszcze go nie rozwiazalem. Za to kolega mowil ze wystarczy zgrac obraz plyty na kompa, co pojdzie bez problemu, a potem "przeniesc" go na dysk Xa i bedzie hulac. Sek w tym ze nie wiem o co mu chodzilo! Bo przeciez obraz plyty to obraz plyty i nie da sie z nim nic zrobic oprocz wypalenia go. Jesli chodzi o zrobienie iso xboxowskiego z plytki to probowalem programem Xiso ale nie chce mi czytac zawartosci plyty! I to zadnej Xboxowskiej a nie tylko tej wadliwej. Tak wiec lipa poki co, jak dojdziesz jak to zrobic to napisz, jak nie, to w srode, dopiero, bede wiedzial.

Jesli chodzi o PGR2... to gram i jest genialne smile.gif No wyczepista gierka a dynamika juz od najslabszych maszyn urywa leb. Jezdzi sie swietnie, czuc moc. Grafika jest super, bardzo kolorowa i taka, hm, naturalna. Animacja zapierdziela plynniutko non stop i nie smie zwolnic. Ale co najbardziej rozwala to wykonanie lokacji i swietne miejscowki po jakich sie jezdzi. Poprzednia czesc przy tej wydaje sie wrecz archaiczna, zreszta sami zobaczycie. No i kierowcy oczywiscie fajnie zachowuja sie we furach co widac szczegolnie na replayach, prawie tak jak w rzeczywistosci smile.gif Ogolnie rzecz biorac TO JEST TO, najlepsze wyscigi w tej chwili, ktore bez watpliwosci kazdemu mozna polecic.
WooKIE
Czy w jakimkolwiek stopniu zmienił się model jazdy, w stosunku do jedynki question.gif Jeżeli tak arrow.gif na lepsze, czy na gorsze question.gif
Anonymous
Czy w jakimkolwiek stopniu zmienił się model jazdy, w stosunku do jedynki question.gif  Jeżeli tak arrow.gif  na lepsze, czy na gorsze question.gif
troszku sie zmienił, jak dla mnie na lepsze
KrisuX
troche pogralem i musze stwierdzic ze to nie zadna rewelka ! moim zdaniem podciagnieta czesc 1 + pare bajerow... gdyby tak wygladala wlasnie poprzednia odlosna PGR dalbym 9 a ze jest to odsmazony kotlet 6... na wysokie noty zasluguja tytuly przelomowe a PGR 2 takim nie jest :> pozdro.
WooKIE
troche pogralem i musze stwierdzic ze to nie zadna rewelka ! moim zdaniem podciagnieta czesc 1 + pare bajerow... gdyby tak wygladala wlasnie poprzednia odlosna PGR dalbym 9 a ze jest to odsmazony kotlet 6... na wysokie noty zasluguja tytuly przelomowe a PGR 2 takim nie jest :> pozdro.

Ale żanych plusów przełomowych w tej grze nie widzisz question.gif tongue.gif
Anonymous
wezzzzzzzz jaki kolo, no ale cuz każdy mówi co chce, mnie tam sie podoba
Matrix
Mi się ta gra baaaardzo podoba. Moze dlatego, ze w pierwsza czesc pgr nie gralem? Ale czy w serii GT wporwadzane sa jakies innowacje :roll:
Manor
Mi się ta gra baaaardzo podoba. Moze dlatego, ze w pierwsza czesc pgr nie gralem? Ale czy w serii GT wporwadzane sa jakies innowacje :roll:

czyli mniej wiecej jaka ocene bys tej grze wystawil? interesuje mnie opinia ludzi ktorzy nie grali jeszczs do tej pory w PGR/MSR i ich pierwsza gra z tej serii jest PGR2, gdyz dla takiego nie bedzie minusem to, ze jest malo innowacji w stosunku do poprzedniczki :wink:

jest jeszcze ktos taki? smile.gif
Matrix
Wystawilbym w skali do 10 8+, ale nigdy bym nie kupil tej gry w oryginale. Zreszta jedyna gra na ktora niezalowalbym kasy to GTA icon_twisted.gif
marshall
Ja tez nie gralem w czesc pierwsza co juz wczesniej napisalem,i gra jak najbardziej mi podpasowala,ostatnio nie mam czasu w nia grac ale tytul na ixa must have jak dla mnie biggrin.gif
red2000
jak zobacze w nowym extrimie recenzje pgr 2 i jak bedzie swietna to bede mial dylemat co predzej kupic: xbox or gamecube
Anonymous
jak zobacze w nowym extrimie recenzje pgr 2 i jak bedzie swietna to bede mial dylemat co predzej kupic: xbox or gamecube
bez wachania kupuj ixa
Michaeel
Ciekaw jestem jak oceni nowego PGR2 redakcja PE.. czy wezmie pod uwage kontynuacje... ?? Ciekawe czy im sie spodobal...

Update.

GameSpot dal ocene PGR2 - 8.7 (chyba niezle) dla porownanania najnowszy NFS: Underground - 7.9
WooKIE
PGR2 - 8.7 (chyba niezle)

No to raczej jest dobra ocena... tongue.gif A oceny w PE tez jestem bardzo ciekaw... smile.gif
babooshka76
www.xbox.gamnet.pl/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=shownote2&id=107 recka Zabłoca, naszego zagranicznego korespondenta biggrin.gif
mnk
NIe zawiodla mnie ta gra!!!!!! Stopien trudnosci, model jazdy, wszystko super! Jedyna roznica w modelu jazdy jaka zauwazylem, to poslizgi, ktore teraz sa jakby mniejsze (auto nie slizga sie tak jak w 1). Ogolnie 9/10.
R_L_S_

Nie masz sie nad czym zastanawiac kupuj X'a cudna maszyna ;>
Tomas
Gra na którą dlugo czekalem. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne wspaniała grafika modele pojazdów miasta wszystko wygląda cudnie.Grywalność równierz jest spora. Dobrze wyśrubowany stopień trudności dzięki któremu przechodzenie kolejnych etapów nie jest rzeczą prostą przez co gra nie nudzi się tak szybko. Ogólnie mogę stwierdzić że gierka ta jest najlepszą ścigałką w jaką kiedykolwiek grałem. Polecam wszystkim
SeJo

Red2000: Jako posiadacz wszystkich trzech nextgenow stwierdzam, ze nie warto sobie zawracac gitary innymi konsolami kiedy w gre wchodzi X. Nowa swieza jakos bijaca ze sprzetu i gier, wielkie mozliwosci techniczne, wspaniale rozwiniety underground... to pudelko deklasuje rywali. Jesli chcesz miec klimat lepszy od DC, tytuly ciekawsze i b. nowatorskie od PS2, duzo exclusive'ow, sprzet mniej awaryjny od GCN to lykaj Xbox'a poki cieply :!:
sterna
W pelni popieram ale z ta awaryjnascia to chyba poszalales:) x ofkoz nie jest awaryjny ale sadzielm ze gacek takze?? :wink:
Kriseh
Panowie, panowie... To jest temat o PGR2, a nie o wyzszosci Xbox'a nad innymi konsolami, idzcie sobie na priv.
siwy
Mam Pgr2 i musze powiedzieć że giera rządzi!!! biggrin.gif
Moim zdaniem jest lepsza od GT3 , a musze powiedzieć ze w GT3 ponad 100 godzin grałem laugh.gif
easye
A ja narazie jestem troche zawiedziony (jezeli chodzi o grafike :wink: ). Moze za krotko pogralem, bo jak narazie te miasta nie robia na mnie wielkiego wrazenia...
Matrix
Jakis czas temu ukonczylem głowny tryb, czyli Kudo's i juz nie mam ochoty zaliczac reszty (arcade, time itp.). :roll:
easye
Poza tym wydaje mi sie, ze gra jest latwiejsza od 1, glownie za sprawa, ze nie mamy zadnego problemu, by kupowac nowe fury. Jak przejdziemy jedne wyscigi, to przechodzac do zmieniajac klasy stac nas na kazdy samochod...
DMX
A model jazdy jest taki jak w jedynce?

Ja i tak czekam za Rallisport 2 biggrin.gif
Anonymous
Tak , przynajmniej jak dla mnie b.podobny .
A tak na marginesie polecam w ramach soundtracku do PGR2 , ostatnią płytę White Stripes - Elephant . Konkretne zestawienie .
easye
Pogralem troche dluzej i od razu musze sprostowac moje wczorajsze slowa.
Jak zobaczylem Edenburg i Sydney to wbilo mnie w fotel :!:
Pomijam juz fakt, ze w Multi gierka nie zwalna, ani nie traci wygladu.
Jedyne co mi sie nie podoba, to wyscigi wieczorem. Co do modelu jazdy to jest on podobny, ale zostal znacznie poprawiony...
Anonymous
Skoro mówimy o Sydney . Zauważyłem jeden temat . Już z oddali widzimy most i w miarę jak pokonujemy kolejne zakręty widzimy go coraz bliżej i coraz dokładniej . Za każdym razem z innej perspektywy (zakręty) , by wreszcie ujrzeć go w całej okazałości . I przejeżdżamy pod nim . Na mnie zrobiło to wrażenie - dużo szczegółów , pełne 3d (nie jakaś tapeta gdzieś na linni horyzontu) i przede wszystkim sam fakt uwzględnienia danego obiektu mimo tego , że ledwie go widac gdzieś w oddali . Niby gówienko , a cieszy . Sprawdzcie to , ja nie dysponuję odpowiednią wiedzą by wam to w czytelny sposób opisać .
easye
Dokladnie - podobnie jest z zamkiem w Edynburg. Po prostu arcymistrzostwo :!:
Anonymous
Podaję zestawienie pt. DOBRE FURY . Czyli warto się ze mną przejechać icon_twisted.gif :
- Enzo Ferrari ,
- Ferrari 575M Maranello ,
- Ferrari Challenge Stradale ,
- Pontiac GTO (fura pana Kanga z TC) ,
- Porsche Cayenne ,
Matrix
Wie ktos jak sie gra na automacie w garazu? Bo ja nie znam zasad tej gierki, nie wiem jak zdobyc chodzby jeden punkt laugh.gif
sterna
Zdazylem tylko przejechac jednego triala i o rozgrywce pisac nie bede bo od razu widac ze gra podobnie jak poprzedniczka jest po prostu GENIALNA icon_twisted.gif na pewno spedze z nia cale swieta :wink: To ze nie podoba mi sie menu to byc moze kwestia gustu ale to ze grajac na analogach[a tak wlasnie grywam] MUSZE miec reczyny pod A to jakas totalna paroanoiczna groteska 8O Ja sie pytam: jak majac palec na galce mam jednoczesnie wciskac A. Nawt jezeli zdejme lape z galki[choc to juz jest tragedia bo ja tam gazu zawsze dodaje] to i tak do jasnej cholery mam za daleko ten nieszczesny reczny :roll: Kurna jak mozna bylo tak spartolic icon_evil.gif Jezeli da sie recznie zmienic klawisze to prosze o natychmiastowy kontakt gdyz moze jestem slepy i szkoda moich nerowow :roll:
mastersiara
ciekawe jaka ocene dostanie pgr2 w psxe ?
Arek_
A NET? Jak się w to gra w necie? Bo zamierzam sobie kupić X-a, neostradę, Live'a i wyrobić kartę Visa i nie wiem czy to nie za dużo fatygi.
Ozi
Moje 3 grosze:

Model jazdy: poprawiony, teraz nie można już kontrować wyjścia z poślizgu na zasadzie "gała na chama w drugą stronę". Trzeba z wyczuciem, delikatnie i co najważniejsze - zwracając uwagę na samochód jakim jedziemy.

Grafa: no po prostu nie mam pytań! Nie wiem jak Ci goście zdołali w.p.i.e.p.r.z.y.ć tyle tekstur w tą grę. Dla mnie wygląda to po prostu bajecznie. Odwzorownie prawdopodobnie też 100%. Dzisiaj będę widział się z mieszkańcem Edynburga - dam znać. smile.gif

Muza: gorsza niż w jedynce, choć trzyma poziom. Jest Clawfinger, mi to wystarczy. A jak się nie podoba - odpalamy muzę z twardego i po sprawie.

Na razie tyle. (20 godzin z grą smile.gif )
sterna
Krawedzie to po prostu poezja [aliasing?smile.gif] w jedynce strasznie mnie fura razila chcialem kupowac RGB i zmieniac tv bo byslalem ze musi tak byc ale teraz no to miodek icon_twisted.gif

O kurde slasnie obadalem salon icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif na poczatku razi ze nie ma wszystkiego od razu do porownania ale jak sie pochodzi to icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif wypas normalnie mozna lazic i podziwiac caly dzien biggrin.gif no i opcja testu, nareszcie nie wydaje cizko zarobionych kudosow w ciemni cool.gif choc tor imo moglby byc dluzszy z zakretami bo ten to glownie do testow prednosciowych sie nadaje :wink:
easye
Prawie juz przeszedlem ta szpile i nadziwic sie nie moge. Powiedzcie mi - jak oni to wszystko zrobili ? Najbardziej mnie zadziwia to, o czym juz wczesniej wspominalem - w pelni trojwymiarowe trasy. Grafika miejscami jest wrecz fotorealistyczna. Widzielisce kolejke gorska w Yokohamie ? Dlugo nie bedzie gry, ktora pod wzgledem graficznym choc troche zblizy sie do PGR 2. Ciekaw jestem jak na tle wypadnie GT 4...
Ryo-San
Właśnie przyszedł mi z ebaya mój Palowy egzemplarz icon_twisted.gif Gra zamiata icon_twisted.gif pierwsze wrazenie mialem dosc dziwne, ale teraz stwierdzam, że sa to najlepsze wyscigi pod sloncem, MIÓD WYLEWA SIE NA PRAWO I LEWO, ręce pocą się z każdym wyścigiem coraz bardziej, gra klepie mi gałki oczne swoim powerem icon_twisted.gif Ok ide grac, bo musze pokatować gre i pograć sobie na XboxLive icon_twisted.gif
easye
Wiem o co chodzi. Mnie tez z poczatku nie zauroczyla, jednak w trakcje kolejnych wyscigow coraz wiecej rzeczy zaczolem dostrzegac. W tym momencie zas uwazam, ze jest to najpiekniejszy racer jaki powstal na X.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.