Polecam tor Nurbu... coś tam i jakąś furę z Ultimate. Taki speed, że nawet Burnout 2 wysiada. POEZJA!!!
killert
11 12 2003, 12:02
A NET? Jak się w to gra w necie? Bo zamierzam sobie kupić X-a, neostradę, Live'a i wyrobić kartę Visa i nie wiem czy to nie za dużo fatygi.
Po necie PGR2 WYMIATA< ROZPIERD.....a na DROBNE KAWAŁECZKI.
Przedwczoraj grałem z 7 kolesiami z Europy (nie ma problemy czy masz PGR2 NTSC czy PAL) przestawiasz enigmah na PAL, potem xbconnect i JAZDA)
no wiecie jak to Europejczycy, wczale nie mają jakiś super łącz - ot nasza NEO+ czy coś troszkę lepszego. No i taki jeden angol założył grę. W info pisało że ma upstream 256K, więc teoretycznie mało a tu dołączyło się do niego 6 kolesi (w tym ja) jeden z dwoma padami przy konsoli (vide Halo) i zaczynamy jazdę. pomijam poziom bo ten był żenująco niski - ale gra wymiata lekkieg lagi w postaci drobnych przesunięc samochodów na trasie a poza tym miód jedynym kolesiem narzekającym był ten co grał 2 na jednym x-ie bo mowił że u nich bardzo cięło a tak pozatym to FULL WYPAS - jeden mały mankament brak czasu na wybranie fury przed wyścigiem przez co przy wyrozumiałym hoscie można czasami ze 2-3 minuty czekać na rozpoczęcie wyśigu. GORĄCO POLECAM
pozdro
A model jazdy jest taki jak w jedynce?
Ja i tak czekam za Rallisport 2

Chcialem zabrac się do recki i dla przypomnienia porzyczylem jeszcze raz 1 czesc PGR. Model jazdy zostal znacznie poprawiony – nie mam co do tego zadnych watpliwosci.
Szkoda jedynie, ze zrezygnowano z podnoszenia poziomu trudności, np. w wyścigach 1 na 1. Ogolnie uwazam, ze 2 jest o wiele prostsza – zaliczyc cos na GOLD nie jest zadnym problemem, przy 1 zas trzeba było ostro kombinowac – używać Jockera, by podbic swoje Kudowy itp. Szkoda, tez ze nie ma takich skokow jak w San Francisko.
Mimo wszystko bez watpienia najlepszy racer na X’a...
Ölschmitz
16 12 2003, 21:09
Ufff... właśnie odszedłem od konsoli. Gra wymiata! Grafa rządzi, jest najzwyczajniej w świecie genialna. Szkoda słów, ide grac ;p.
mam pytanko - zciagnalem filmik z pgr 2 i kamera w nim jest ustawiona tak troche dziwnie - tak jakby byla umieszczona wewnatrz samochodu. nie moge nigdzie znalesc takiego ustawienia. moze ktos pomoze??
Chyba nie ma kamery z wnetrza samochodu.
hmm nie chodzi o wewnatrz fury tylko o przyblizenie kamery blizej samochodu - podobno jest gdzies taka opcja.
Stary - widoki za fury sa 2.
eee juz znalazlem - na pl.rec.gry.konsole kolo "skastomizowal" jakos gre i mial widok blizej samochodu. Już dalem spokoj. Pozdrawiam
Sluchajcie troche sie zawiodlem

myslalem ze po skonczeniu gry bedzie cos w rodzaju free road czy cos w tym stylu (swobodna jazda po miescie bez ograniczen). W czesci pierwszej to bylo, a tu kapa

. Chyba ze jest jakis sposob na to...
Sluchajcie troche sie zawiodlem

myslalem ze po skonczeniu gry bedzie cos w rodzaju free road czy cos w tym stylu (swobodna jazda po miescie bez ograniczen). W czesci pierwszej to bylo, a tu kapa

. Chyba ze jest jakis sposob na to...
Moze trzeba wszystko na platyne zaliczyc?
Nie umiem juz grac w PGR2! Po sesji z NFS:U zapomnialem co to hamulec i nie moge grac w PGR2. Probowalem zaliczyc jakis cone challange za zloto i nie moglem nic zrobic. Ostrzegam!
gamecubek
3 01 2004, 13:41
Grałem w PGR2 i musze wam powiedzieć ze zazdroszcze wam tej gry jest wspaniała naprawde Xbox jest mocnym sprzętem
W kwietniu jade do rodzinki do Niemiec i na 99% lykam XboX'a z PGR 2 (The Rosso Pack

)
Muszem PeGieeRa 2 miec
195 euro taki bundle pack kosztuje
Zazdroszcze Wam Wy pipi (musialem sie wyzyc;p).
W kwietniu jade do rodzinki do Niemiec i na 99% lykam XboX'a z PGR 2 (The Rosso Pack

)
Muszem PeGieeRa 2 miec
No jest czego zazdroscic

Jedziesz sobie normalnie legalnie po chicago, mijasz zakret i nagle samo ci sie wywija "O (pipi)!" na widok tych (pipi) wykonanych wiezowcow
gra jest (pipi)ista i warta wydania kasy
naprawde polecam

)
Muszem PeGieeRa 2 miec
No jest czego zazdroscic

Jedziesz sobie normalnie legalnie po chicago, mijasz zakret i nagle samo ci sie wywija \"O (pipipi)!\" na widok tych (pipipi) wykonanych wiezowcow

Chcesz w ryj

[joke]
Gdzies czytalem (chyba psxe) ze jest 11 miast, ale z tego co sie orientuje to 1 miasto nie rowna sie 1 trasa, wiec [b]
ile jest tras
dzieki
Nie liczylem po kolei, ale patrzac na time attack (a tam chyba sa wszystkie samochody i trasy) to wychodzi ze.... tras jest 92 a samochodow 102

. Oojjjjj jak mi cie zal ze musisz tyle czekac na ten 'cud miod i orzeszki'
Nie liczylem po kolei, ale patrzac na time attack (a tam chyba sa wszystkie samochody i trasy) to wychodzi ze.... tras jest 92 a samochodow 102

. Oojjjjj jak mi cie zal ze musisz tyle czekac na ten 'cud miod i orzeszki'

A jak masz Xbox Live to możesz "dossać" furki z netu...
Gra wymiata, ot co!!!
Ktoś tu ma już wszystko na "platynę" lub chociaż na "złoto"...?
ja mam na platynie

ale tej takiej mniejszej wartośći

nie no joke Platyna
taaaa... platyna

nawet 2 sreberka jeszcze mam 8O (cone challenge). Moim zdaniem to wogole w tym zbieraniu Kudosow to jest przegiecie

Przeciez na platyne (a w niektorych przypadkach to nawet na zloto) trzeba przejechac 2, 3 okrazenia jednym kombosem i 'cos' jeszcze po drodze zrobic 8O . Ale jak ktos zrobi chociaz 3/4 na platyne to respect
Brat młodszy "maniak" skończył cały PG2 na złoto ,teraz męczy na platynę,ma już ponad połowę,ja tak nie potrafię :oops:
Trzeba miec ostre samozaparcie... :wink:
Oka, 2-3 okrazenia combosem, zakrety to ja rozumiem ale powiedzcie mi jak na prostej mozna przeciagac combosa

Nie miesci sie to mojej malej dynce :wink:
...Nie mam jeszcze PGR2, cza se wyobrazic co to bedziemy dzialac;p...
Oka, 2-3 okrazenia combosem, zakrety to ja rozumiem ale powiedzcie mi jak na prostej mozna przeciagac combosa

Nie miesci sie to mojej malej dynce :wink:
...Nie mam jeszcze PGR2, cza se wyobrazic co to bedziemy dzialac;p...Za przejazd między słupkami dostajesz punkty (nie tylko ale głównie) a masz 2 sekundy na dojechanie do następnych słupków... i tak dalej. Zagrasz i w mig załapiesz.
Radocha nieziemska jak przejedziesz całą trasę na jednym combie, choć czasami od ilości prób można dostać ciężkiej cholery.
ktoś na początku napisał że pgr2 jest prosty, a ja na to bez jaj...
złoto jest bardzo dużym wyzwaniem ... na cone challenge vide posty powyżej trzeba jednym combosem przejechać a co dopiero platyna....
opd 2. na dłuższych prostych gdzie brakowało mi czasu na ciągnięcie combosa po prostu robię króciótki kontrolowany power slide taki za 4-8 kudosów aby w bandę nie rypnąć i heja jakoś to leci... ale w cone challenge to na razie żadnej platyny nie zrobiłem
[quote]Radocha nieziemska jak przejedziesz całą trasę na jednym combie, choć czasami od ilości prób można dostać ciężkiej cholery
Do tego jestem przyzwyczajony, licencje w Gran Turismo zrobily swoje;]
...Tylko zeby w kwietniu kasa byla...
złoto jest bardzo dużym wyzwaniem ... na cone challenge vide posty powyżej trzeba jednym combosem przejechać a co dopiero platyna....
opd 2. na dłuższych prostych gdzie brakowało mi czasu na ciągnięcie combosa po prostu robię króciótki kontrolowany power slide taki za 4-8 kudosów aby w bandę nie rypnąć i heja jakoś to leci... ale w cone challenge to na razie żadnej platyny nie zrobiłem

To na platynę trzeba przejechać całość na jednym combie i do tego w ładnym stylu.

Na złoto czasami wystarczy jedno okrążenie.
Co do slidów - oki, ale zwalnia Ci wtedy fura i nawet jeśli zdążysz do następnej bramki to masz problemy z tą po niej...
Ja mam zdaje się 3 platynki za cone challenge, ale w world kudos series. Tam można wybrać sobie furę. W Arcade nie można - tam nie mam platyn.
W tych wyścigach, gdzie jeżdzisz różnymi odmianami Nissana i Subaru Impreza (nie pamiętam nazwy tej klasy samochodów) jest cone challenge w Yokohamie na takiej szerokiej trasie. Tuż przed metą masz dość miejsca na ostre zaciągnięcie ręcznego i kilka "trzysta-sześdziesiątek", no wiecie - kółeczek w miejscu. Ostro podbijasz tym punkty a jak to wygląda na replayu!!!
Tuż przed metą masz dość miejsca na ostre zaciągnięcie ręcznego i kilka \"trzysta-sześdziesiątek\", no wiecie - kółeczek w miejscu. Ostro podbijasz tym punkty a jak to wygląda na replayu!!!

Straszysz mnie

;p
Nikt nie pisal, ze jest prosty, tylko, ze jest prostszy niz 1. Gold dla wyjadaczy wcale nie jest az takim wyzwaniem i mylisz sie mowiac, ze zeby zaliczyc Cone Chalenge na zloto trzeba przejechac wszystko na 1 Combie.
na pewno pgr2 jest trudniejszy od GT3
Trzeba miec ostre samozaparcie... :wink:
Raczej trzeba miec niezle na(pipi)ane we lbie i mase czasu
Ja się staram zrobić wszystko na złoto, ale jest ciężko. Oj ciężko jest...
jarusiek
13 01 2004, 08:20
Co do tego że ciężko to się całkowicie zgadzam
wszystko sie da ja ,nie da to się tylko Hełmu na drugą strone odwrócic
Ha! Ten temat prędko nie spadnie!!!W końcu i mój Xbox dostał w pysk PGR2.Mam tą grę dosłownie kilka chwil ,więc ciężko o jakieś odkrywcze opinie,ale jedno jest pewne.Zajawka została taka sama jak w genialnym MSR na DC.Zapowiada się mnóóóstwo grania,ilość miast oniesmiela.Dobry pomysł z doborem poziomu trudności .Każdy dostosowuje grę do własnych ambicji/umięjętności i o to chodzi.Gdyby jeszcze miasta były bardziej żywe i 60 fps...ale to już marudzenie...
.Zapowiada się mnóóóstwo grania,ilość miast oniesmiela.Dobry pomysł z doborem poziomu trudności .
Zostało mi do zrobienia 20 wyścigów na złoto a mam na liczniku 60 godzin. Rzeczywiście grania jest mnóóóstwo.
Poziom trudności - to spróbuj platyny. Momentami szlag człowieka trafia.
Oświeżmy troszkę temat...

Kilka dni temu sprawiłem sobie tą wspaniałą szplie (lepiej późno niż wcale)... Jest nieprzeciętnie... Grafika, miasta, model jazdy - wszystko to zlewa się we wspaniałą całość..

Poziom trudności... Cóż - żeby zaliczyć wszystko na złoto, tak jak ja to robie, trzeba się naprawdę starać...

Teraz powtarzam pewien Cone Challange (Coupe Series) już chyba 100-tny raz (zloto musi byc...

), a mimo to nadal nie żuciłem padem o ścianę a gry nie odłożyłem na półkę...

Coś w tym jest
Bizzare Creations wypuści dodatek do Project Gotham Racing 2 !!!
W skład owego dodatku wchodzić bedzie 8 nowych samochodów i
nowe miasto - Paryż !!!
Na razie brak informacji czy będzie to dodatek płatny czy też może do ściągnięcia przez Xbox Live (please nooooooo...!)
Lista fur:
TVR Cerbera Speed 12
Ferrari 288 GTO
BMW 645Ci
Ferrari 365 GTS4 (Daytona) - Miami Vice
Porsche 356A Carrera Speedster
Ferrari 250TR
Chevrolet Corvette C6
BMW M3 CSL
Zdjęcia fur i ich odpowiedniki w samej grze.
http://www.xboxyde.com/news_710_en.html
ja chce tylko :
Chevrolet Corvette C6
BMW M3 CSL
BMW 645Ci
Bemek nigdy nie zawiele
mig2701
23 05 2004, 23:53
dlamnie super giera cine w nia od kiedy posiadam x! gdyby nie tryb z "słupkami"to by było niezle!!a i jest za czysto w grze:)
dlamnie super giera cine w nia od kiedy posiadam x! gdyby nie tryb z \"słupkami\"to by było niezle!!a i jest za czysto w grze:)
Masz racje, czasem jest to troche przegięte, ale ogólnie stanowi miłe urozmaicenie od reszty konkurencji.

A o co chodzi jakby z czystością
mig2701
24 05 2004, 15:12
moze brak smieci na ulicy alboco, czasem pałetaja sie tam jakies lisce a tak to nic nie ma:/
Hehe no bez przesady, nie chciałbyś chyba, by jadący przed Tobą oponent zostawiał za soba tornado śmieci...

Mi sie podoba tak, jak jest, a i przyjrzyj sie, pałęta się tam kilka papierów na niektórych trasach...
Z czystością to pewnie chodzi o sporą sterylność miast.Bo przyznacie,że mimo całego graficznego przepychy PGR 2 miejscówki przezentują się właśnie jak z obrazka,nieco plastikowo.Nie obraziłbym się na obrzygane krawężniki,psie bobki na trawnikach i "zmęczonych" piątym jabolem kibiców leżących w poprzek chodników.
jak chcesz takie widoki to se odpal Manhunta
mig2701
24 05 2004, 19:45
Z czystością to pewnie chodzi o sporą sterylność miast.Bo przyznacie,że mimo całego graficznego przepychy PGR 2 miejscówki przezentują się właśnie jak z obrazka,nieco plastikowo.Nie obraziłbym się na obrzygane krawężniki,psie bobki na trawnikach i \"zmęczonych\" piątym jabolem kibiców leżących w poprzek chodników.
No moze nie dokonca ale oto własnie mi chodzi!! jak jedziesz kupe czasu albo poprawiasz medale to przydaloby sie cos co przykuło by twoj wzrok a tak to nic, jedziesz od zakretu do zakretu i nic pozatym:) W zadnym wypadku nie chce sie czepiac ale tak jakos wpadło mi to w oko(a własciwie tego nie zauwazyłem:)
Teraz juz sam niewiem czy czasem nie wymyslam
a na GT są takie pierdoły ?
Nie róbmy tu wojny tych dwóch gier, prosze... :? Uważam, że jest to lekkie doszukiwanie sie dziury w całym, jeżeli chodzi ote śmecie. :? jak Ci sie nudzi, jak jedziesz, to popatrz sobie na aglomeracje miast...
Ludzie ,(pipi) myślenie nie boli.Czy już nikt nie potrafi wyczuć ironii jeśli zdanie nie jest zakończone czymś takim --->

<-- ?To nie radzę np.sięgać do książek.Po prostu fakt jest faktem -PGR 2 jest zayebiście sterylne,wyludnione czasami jeździ się jak po jakieś makiecie z planu filmowego.Żadnego trafficu,przechodniów,jakiś elementów ożywiających te piękne widoki.Uwielbiam PGR2 ,ale to nie znaczy,że nie potrafię dostrzec elementów ,które można jeszcze dopieścić.Miasto powinno być miastem-żywym organizmem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.