Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Project Gotham Racing 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
pioro2k4
ps trzeba cinka poprosić zeby zgrał ten filmik i wrzucił na serwa to osoby ktore nie mają lajwa na loozaku by mogly sobie go zassac;]

Błagam niech ktoś to zrobi. Musze to zobaczyć!!! Polowałem na taki filmik z miesiąc i nigdzie nie mogłem znaleźć.
Nie mogę po prostu u wieżyc jak to jest możliwe żeby zejść poniżej 6 minut.
Ryo-San
cinek oderwij sie w koncu od tego Ghost Recona 2 i napisz cos tutaj:>

a wracajac do tematu...slyszeliscie panowie o tym triku ktory sie robi przy zmienie biegow(na manualu)...
nie wiem dokladnie jak to leci..ale jest tak ze jak jedziemy na manualnej skrzynii to przy zmianie biego samochod nie traci wogole predkosci...
Z tego co wmowil Rossi McNoll(spoko ziomus z 57 kudos rankingiem na Lajwie) to dzieki temu zagraniu na torze Nurburgring mozna zaoszczedzic 5 sekund...zawsze cos...
Ozi nie pamietasz moze jak sie robi tego trika?
k9
trochę denerwujący są ci kolesie(oczywiście nie wszyscy) na LIVE którzy walczą tylko o jak najwyższe miejsca na (kudos ranking) podam przykład
dwóch znajomych wybiera sobie jakąś trasę, wybierają samochody krórymi łatwo się nabija ptk kudos i jeżdżą w kółko np po 3 godziny nabijając tylko kombosy i nie mając zamiaru wogóle przekraczć lini mety,gracze próbujacy dołączyć się do gry czekają czekają czekają.... aż się w końcu wyłączają bo kolesie wogóle nie mają zamiaru przekraczać lini mety... ciekawi mnie tylko jak to im się nie nudzi...

a pużniej zdarza się tak ,że np gracze których ranking kudos wynosi 2 lub 3 roznoszą tych (nieuczciwych) z rankingiem 54

niedługo sprawie sobie Headset to ich trochu powyzywam.....

gamertag: NIE
Ozi
Z tego co wmowil Rossi McNoll(spoko ziomus z 57 kudos rankingiem na Lajwie) to dzieki temu zagraniu na torze Nurburgring mozna zaoszczedzic 5 sekund...zawsze cos...
Ozi nie pamietasz moze jak sie robi tego trika?

O ile dobrze pamiętam to cały motyw polega na tym, że w momencie wrzucenia wyzszego biegu naciska sie jednocześnie ręczny - nie dam głowy, że to dokładnie tak wygląda ale mniej więcej o to loto. Stosowanie tego triku pomaga uniknąć zmniejszenia prędkości przy zmianie biegów - w ten sposób fura tylko przyspiesza... tongue.gif

trochę denerwujący są ci kolesie(oczywiście nie wszyscy) na LIVE którzy walczą tylko o jak najwyższe miejsca na  (kudos ranking) podam przykład
dwóch znajomych wybiera sobie jakąś trasę, wybierają samochody krórymi łatwo się nabija ptk kudos i jeżdżą w kółko np po 3 godziny nabijając tylko kombosy i nie mając zamiaru wogóle przekraczć lini mety,gracze próbujacy dołączyć się do gry czekają czekają czekają.... aż się w końcu wyłączają bo kolesie wogóle nie mają zamiaru przekraczać lini mety... ciekawi mnie tylko jak to im się nie nudzi...

Tak to se mogą jeździć a punkty nabija się w zupełnie inny sposób...

Jeśli chcesz szybko nabić kudosów do wyboru są dwie trasy - "Downtown Short" w Sydney i "Castle Eight" w Edyburgu (choć ta akurat trasa jest rzadziej wybierana bo wyścig trwa dłużej). Jeden wyścig w Sydney to przy dobrze opanowanej furze średnio 3500 kudosów, w Edynburgu 5000 - choć słyszałem o gostkach regularnie nabijających na tej trasie i 10000. Jak się uprzesz to można dziennie i milion nabić. 8O
jaszczoor
Podajcie mi jakiś dobry sposób do nabijania kudosów w kudos challenge.
Jak wyścigi na normalu przechodze bez problemu to z KC już jest troche gorzej wink.gif
Ryo-San
sposob jest dosyc banalny..poprostu jak widzisz ze nie dasz rady dojechać na jednm combie do kolejnych slupkow to poprostu odbijasz lekko w lewo albo w prawo zacigasz reczny i znowu odbijasz delikatnie w przeciwną strone. Samochod zaczyna sie lekko slizgac i ciagniesz combo dalej:)
Kudos Challenge jest naprawde banalny(na zloto oczywiscie bo o platynie to nawet nie chce slyszec)
Ölschmitz
mi wlasnie najwiecej problemow sprawia kudos challenge, ale najwieksza zagadka jest dla mnie jedna rzecz.
ostatnio robie sobie wszystko na maxa (tzn. maxa umiejetenosci, albo zloto albo platyna). w piewszej serii jest kudos challenge. mam go na złoto, ale za ch,uja nie moge na platyne. wymagane jest bodajze cos kolo 1,5 tys kudosow. zagadka jest dla mnie fakt, ze napisane jest, ze moj rekord tutaj to 4,5 tys. nie wiem kiedy i jakim cudem to zrobilem, ale gra cyba nie klamie ;p
a najlatwiesze sa chyba one on one, wystarczy kolesia wyprzedzic, a potem bezczelnie blokowac i platynka gotowa ;p
bartiz
Cone challenge na złoto nie moge rozbić tylko w Extreme confused.gif
Ölschmitz
akurat zloto w wiekoszosci przypadkow w cone chal. nie jest HC tak kurde platyna to dla mnie juz chyba za wysokie progi confused.gif. probuje juz od kilku ladnych godzin zrobic ten wyscig i chooy - ani drgnie, nie mam pojecia jak ja wtedy zrobilem wynik ponad dwa razy lepszy o_O

cholera, non-stop do tej gry wracam - masakra, szczegolnie ten ostatni tor - Nurburing (mam naciagana troje z niemca, sorry za bledy ;p) - wypas.
Minio
Pisze się to chyba Nurburgring Nordschleife, ale pewien nie jestem. Tak w ogole ten ostatni wyścig prosty był. Wcześniej naczytałem się jaki ten tor jest trudny, techniczny i w ogóle HC (z tym drugim się zgodzę, poza tym jest mega szybki- średnia prędkość coś koło 200 bym dawał). No to ja full skupienie na starcie, pewien że będe walczyl o każdy zakręt i w ogóle to bede to cały dzień robił. A tu na 4 zakręcie ostatni raz widziałem przeciwnika za sobą . Ale wyścig był długi- 14.38 min. na mecie. Najleprzy miał do mnie chyba z 40 sek. Oczywiście gralem na normal, następny raz chyba od razu probuje na platyne (bo dziwnie łatwy był normal i pewnie hard niewiele trudniejszy). Ogolnie dobry tor, w PGR tylko Laguna Seca brakuje:)
bartiz
Ciekawe jak Nurburgring prezentuje się w GT4. Ale rzeczywiście tor jest wyczesany cool.gif
Ölschmitz
najbardziej w pegieerze (co za nazwa ;p) wkurfia mnie model kolizji z przeciwnikami. jade za kolesiem, wjezdzam mu prosto w tyłek (bez skojarzen prosze), jemu nie dzieje sie nic, ja robie baczka i moge wziasc retry. nastepny wyscig, sytuacja odwrotna, koles mnie atakuje, moj samochod szaleje, a on jakby nigdy nic odjezdza. KUR,WA.
bartiz
No bo konsola jest ustawiona na to żeby Cię wywalić, nie żeby wygrać. Już miałem takie przypadki ze mnie konsola wyprzedzała i hamowała przedemną laugh.gif aby mnie zatrzymać.
Ölschmitz
z drugiej strony - czy to zle? przynajmniej gra jest wyzwaniem. ostatnio siedzialem ponad godzine, zeby zrobic jeden wyscig na zloto, bo ZAWSZE cos sie dzialo. a to mi jakis skurczybyk walnął na zakrecie, ja o bande o koniec wyscigu, bo on juz byl na mecie, a to juz wjezdzalem na mete niemal, ale na zakrecie zachaczylem delikatnie i juz mnie trzech (!!!) wyprzedzilo, mimo, ze byli dosc daleko za mna. ale sie udalo ;p
pioro2k4
hehe… konsola po prostu kocha takie numerki wykręcać. Najbardziej lubi spychać metoda policyjna (zwłaszcza jak się robi platynki). Jezu jak to wnerwia człowieka
icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif
YETI

jak ktos nie widział tego przejazdu to polecam go obejrzec z czystej ciekawosci...MASAKRA poprostu

Rozumiem ze przejazd mozna zobaczyc poprzez Live'a???
Tylko nie wiem jak i gdzie (wyniki moge ogladac na poszczegolnych trasach ale zeby jakies repleye z przejazdów...nie mam pojecia gdzie to sie znajduje.)
Ryo-San

jak ktos nie widział tego przejazdu to polecam go obejrzec z czystej ciekawosci...MASAKRA poprostu

Rozumiem ze przejazd mozna zobaczyc poprzez Live'a???
Tylko nie wiem jak i gdzie (wyniki moge ogladac na poszczegolnych trasach ale zeby jakies repleye z przejazdów...nie mam pojecia gdzie to sie znajduje.)

tak tak poprzez Live'a..
poprostu jak jestes w opcjach(tam gdzie jest single player, multiplayer, content download itp) to wchodzisz w Ghost Challenge..nastepnie wybierasz All Ghost in Nurburgring i dajesz padem w prawo na"Event Scoreboards/Ghosts"...kilkasz na pierwszej pozycji i bierzesz "watch this ghost"
nWo
[b]Maktos ten film na jakimś serwerze question.gif
c1n3k
http://www.ps2rox.neostrada.pl/nurburgring.wmv - filmik z przejazdu nichalasa0202 na Nurburgring. Plik wazy ok 15 Mb.
nWo
[b]Dzieki c1n3k
Pierwsze kilka zakrętów i od razu rzucam K_rwami i najgorszymi wyzwiskami w kierunku type ktory tak pojechał.
Chodzi mi o ścięcie zakrętów - po trawie (23 sekunda), (no bo ja preferuje czyste przejazdy i nie Toleruje zadnych sciec i wycieczek pozator) potem mnie nachodzi myśl ze w tej grze wogule nie odczuwam prędkości spowodowanej przyśpieszenime i chamowaniem. Dzieje sie to tak szybko ze jedyne co widze to pęd furki.
Druga sprawa ze Nurburgring w tej grze wygląda jak autostrada podzcas gdy w Gran Turismo wygląda jak klasutrofobiczna jednokierunkowa uliczka wink.gif.
Aż w końcu zobaczyłem w prawym górnym rogu jakies statystyki i kombosy, przeladujące w miare pokonywnaie zakrętów i zakumalem ze to inna gra laugh.gif

Gosc fajnie zapiernicza non stop przez dziarskie niecałe 6 minut RESPEKT.

Zazdroszcze wam tej gry, nie mam X'sa ale po tym co zobaczylem to chcialbym miec te gierke i szaleć online.
Tyle ze on chyba na padzie grał a mnie to odstrasza.
Wole kierownice odkąd ja mam.

W tej grze Hyba jakies kudosy sie zbierało czy cos zaposlizgi etc.
Mermind
Wielkie dzieki c1n3k
Niesamowity przejazd 8O 8O 8O 8O 8O
Chyle czoła przed tym kolesiem
pioro2k4
Wielkie THANKS c1n3k za ten filmik.
Niech ktoś mi odpowie na pytanie: skąd się biorą tacy ludzie jak nicholas0202??
Bo mi się wydaje że robią ich w jakichś laboratoriach smile.gif

PS. Szacun dla tego gostka cool.gif
nWo
Bo mi się wydaje że robią ich w jakichś laboratoriach smile.gif

[b]Chicalbym i ja polozyc swoje lapska na tej grze. Cz ten bolek grał padem question.gif
Minio
Fakt, koleś wymiata. Male pytanko: Ile on dziennie gra? Czy może to wrodzony talent? Teoria z laboratorium jest prawdopodobna.
@ QIREX_RD:
Po pierwsze, gratulacje dla Ciebie. Jesteś pierwszym użytkownikiem PS2 (jak wnioskuje), który przyznaje, że chciałby mieć Xboxa (z tych, których jako tako znam, choćby tylko z postów). Brawa dla tego Pana!!
Po drugie: GT i PGR to dwie różne gry. Graleś w N4S:U lub Burnouta 3? Tam jest podobny system jak w PGR. Za robienie "sztuczek" (jechanie w tunelu aerodynamicznym przeciwnika, wyprzedzanie, poślizgi i inne) dostajesz "Kudosy", takie punkty stylu. Po zrobieniu jaiejś rzeczy, masz 2 sekundy na zrobienie następnej. Wygląda to tak:
Jedziesz na zakręcie, pokonujesz go poślizgiem, i wyjeżdżając wjeżdżasz w tunel aerodenamiczny przeciwnika, korzystając z przyśpieszenia wyprzedzasz go. Dostajesz punkty za: poślizg, jechanie za kolesiem i wyprzedzenie. Razem powiedzmy 200. Jako, że wszystko było w jednym combo, dostajesz bonusowe punkty, powiedzmy 100. Razem 300. Proste? Gdy uzbierasz odpowiednią ilość tych punktów, dostajesz "Kudos Coins", za które możesz kupić samochód.
Jeszcze jedno gra wygląda naprawdę dużo lepiej niż na tym filmiku. Uczucie prędkości jest wystarczające (przynajmniej nie trzeba wyłączać konsoli ze strachu, że wyrżeniesz w ścianęsmile.gif )
pioro2k4
Ja jak kupowałem XBOXa to szczerze powiedziawszy nie wiedziałem po co. Ale jak dostałem w łapska PGRa to się wszystko wyjaśniło.
Ta gra ma taki POWER że nie można się od niej oderwać. Aktualnie więcej w nią gram niż np. jakąkolwiek cześć z serii GT.
Jak następna cześć wyjdzie na XBOXa 2 to na 100% go kupie :wink:

PS. Spadam śrubować moje czasy na Nurburgringu. Może uda mi się w końcu zejść poniżej 6: 10 znając ten pierwszy skrót icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
nWo
[b]Tak mam obecnie pstwo i ngc.
Grałem kiedys na Dreamcast u kumpla (mało) w gre gdzie też zbierałeś Kudosy Metropolis Street Race - ledwo wygrzebałem tytuł ehh. To mnie wówczas odrzuciło. Ale model jazdy tam był fajny.
To co mnie troche uderza na tej trasie to jej szerokość. Mi podoba sie uczucie klaustrofobiczne wywołane przez wąskość tego toru w GT. Jazda z dużą prędkosciąi uczucie strachu ... zeby tylko kolem nie zachaczyc o pobocze, trawe ... to jest fajne wlasnie.

Teraz nie mam wątpliwości ze X ma tak za_ebistą giere.
bartiz

PS. Spadam śrubować moje czasy na Nurburgringu. Może uda mi się w końcu zejść poniżej 6: 10 znając ten pierwszy skrót icon_twisted.gif  :twisted:  :twisted:

Ten pierwszy skrót nie jest tak łatwo zrobić ja prawie zawsze nie wyrabiam ;p
pioro2k4
Ten pierwszy skrót nie jest tak łatwo zrobić ja prawie zawsze nie wyrabiam ;p

Racja trudno jest to wykonać, ale trzeba trochę po prostu potrenować. Próbowałem to wykonać parę razy i raz się nawet udało,
ale i tak nie była to taka prędkość, z jaka wchodził w ten zakręt Nicholas0202. Wiec zamiast zyskać to straciłem parę sekund sad.gif
Ryo-San
heh jako ze nie ma mnie na Lajwie od ponad dwoch miechow confused.gif (w tym miesiącu wracam hehe) to zapytam:
pobil ktos ten kosmiczny czas Nicholasa na Norynbergii?
kraczek
QUOTE(Minio14 @ 6 03 2005, 12:02)
  @  QIREX_RD:
Po pierwsze, gratulacje dla Ciebie. Jesteś pierwszym użytkownikiem PS2 (jak wnioskuje), który przyznaje, że chciałby mieć Xboxa (z tych, których jako tako znam, choćby tylko z postów). Brawa dla tego Pana!!

Ej ja tez , wlasnie sprzedalem ps2 z checia zakupu Xbox'a cool.gif
A propo przejzadu, to gostek gra jak maszyna blink.gif . Juz samo odblokowanie Speed 12 to hardcore jest. I do tego taki przejazd. Chyle czoła przed tym gosciem.
FiL4
QUOTE(Minio14 @ 6 03 2005, 11:02)
Fakt, koleś wymiata. Male pytanko: Ile on dziennie gra?

Zapewne wiecej niz przecietny gracz.

Czy może to wrodzony talent?

Talent.
bartiz
Ten Nicholas czy jak mu tam ma duzo pierwszych czasów w Forzy więc to chyba jednak talent i napewno dużo jeździ...
Alcon
wiem moze troszke nieladnie ze pisze z takim pytaniem ale niewiecie gdzie mozna znalezc strone z rekordami na wszystkie plansze poniewaz interesuja mnie wyniki innych graczy smile.gif np w ostatniej planszy jakiejs nurbungin czy jakos tak autkiem Saleen S7 moj czas oczywiscie zrobilem go dobre kilka miechow temu to 6:35.649 i oczywiscie czas juz poprawilem narazie niemoge podac wyniku gdyz niewiem czy bedzie posmiewisko! pleas podajcie jakies adreski stron i tak to duzo ludzi przy okazji sie przekona tak naprawde na jakim poziomie jest w ta doskonala gre jaka jest PGR2
Ryo-San
jesli chodzi o bicie rekordow na Nurburgring Nordschleife to Saleenem S7 tam niewiele zdzialasz...
Najlepszą furą do wykrecania najlepszych czasow na N-Ringu jest TVR Cerbera Speed 12
a czas nr 1 na Xbox Live sprzed kilu miesiecy to 5:54:968 wykrecony wlasnie TVR Cerbera..
Cinek kiedys ten przejazd zgral i wrzucil na serwer..mam gdzies ten filmik na dysku to jakby co pozniej go zrzuce na serwer..
Alcon
nio fajno jak bys zapodal go na serverek z mila chcecia ogladnol bym smile.gif a niema zadnych stronek z podanymi rekordami danej planszy bo narazie niemam zabardzo dostepu do XL
zbynio24
a jak ustawic w pgr 2 widok ze srodka
ponoc cos trza grzebac w plikach?
maciekk
Ja tez bym bardzo prosil jeszcze raz o ten filmik biggrin.gif
_KIMO_
pytanko? nie mam liva lecz z miłą chencią pościgałbym się z kimś na xbc.czy ktos z polskich graczy jeszcze jeżdzi? jeżeli tak dajcie cynk.moje gg 9851436.może być również forza.
Dajnoł
ja też mam pytanko. zdobyłeś TVR'a speed 12/? jeżeli tak to respect confused.gif ja nie wiem czy dam rade... słaby jeste sad.gif (100 pare platyn, 69 gold... cool.gif )
Dajnoł
Obecnie gram w PGR2... mój czas na nurburg: 6:26 coś tam, Dobry to czas, czy lama ze mnie(fura: porsche GT1)
Pióro
QUOTE(Dajnoł @ 5 01 2006, 08:32) *

Obecnie gram w PGR2... mój czas na nurburg: 6:26 coś tam, Dobry to czas, czy lama ze mnie(fura: porsche GT1)

Dobry smile.gif Chyba dobry blush.gif Tak dawno w to nie gralem ze nie pamietam sad.gif

Jedyne co mi utkwilo w pamieci to to ze carbera mialem 6:11 dry.gif

PS. Ale zes mi smaku na ta gierke narobil. Normalnie zaraz lece rozpakowac Xa biggrin.gif
Dajnoł
ja tej gry nie zrobie na platyne, słaby taki jeste...żeby było śmieszniej- nie ogarniam tych mid-klasowych turniejów(np:te z suvami sad.gif )
_KIMO_
Ogolnie to czy jeszcze jezdza jacys polacy na xbc w pgr2.Czyzby gra juz umarla dla wszystkich.
rodzyneck
Hmmm, moze ja jakis inny jestem ale po miesiacu dosc intensywnego rypania w Forze jak odpalilem PGR2 to... to mnie po prostu odrzucilo :| Auta (przynajmniej poczatkowe) wygladaja jak klocki i prowadza sie jak klocki...
W samej grze srednia grafika a fizyka mi jakos totalnie nie pasuje...

Czemu sie nia tak zachwycacie? smile.gif
Ryo-San
wogole nie wiem jaki jest sens porowanywania PGR2 to Forzy - PGR ma swoja magie, podobnie jak Forza - z ta roznica ze jeden tytul ma spore nalecialosci Aracde a drugi symulatora. Oba tytuly to kapitalne gry wyscigowe - jednak kierowane to zupelnie innego grona odbiorcy(chociaz np jesli chodzi o mnie to jestem fanem obu tytulow). A jesli chodzi o grafe to nalezy pamietac ze PGR2 jest o blisko 2 lata mlodszy od Forzy.
rodzyneck
Chyba po prostu nie lubie arcade i spodziewalem sie sima w PGR...smile.gif
bad-garfield
Mam pytanie, które gdzieś tu się już pojawiło odnośnie tego widoku z wnętrza pojazdu. Gdzieś tam jeszcze wyczytałem, że faktycznie coś takiego jest możliwe, tylko czy wie ktoś jak to dokładnie zrobić, bo za bardzo nie wiem co kaman z tym "zmodyfikowanym plikiem".
bad-garfield
Dobra już nie ma pytania. Wiem o co chodzi z tym plikiem. Się dowiedziałem, wykonałem... i mam kamerę ze środka. Hehe fajne to.
_Shaman_
Wie ktoś jak działa PGR 2 na X360 ? Czy emulator dobrze sobie radzi z grą i nie ma spadków framerate'? Ważne dla mnie, bo zamierzam z powrotem kupić sobie tą grę a nie mam już ,,zwykłego" Xboxa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.