Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zasady działu 'Pomoc'
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Yohko
... sprawdz, czy takiego (albo podobnego) tematu juz tu nie bylo.

Przejrzyj przynajmniej 2 pierwsze strony tematow albo uzyj opcji "szukaj" (jest u gory ekranu). Oszczedzi Ci to wielu klopotow, pozwoli rowniez utrzymywac porzadek, dzieki ktoremu Ty i inni nie straca potem czasu na szukanie tego, co potrzebne, w gaszczu kilkudziesieciu podobnych tematow.

Dziekuje za uwage.
Verb
Od siebie bym dodal jeszcze dwie kwestie, ktore wynikaja z "prania" ;p

arrow.gif http://www.gamefaqs.com/ (problem z gra i znasz angielski)
arrow.gif Gdy zakladasz temat i twoj problem zostanie rozwiazany, a jestes na forum, to napisz "ok mam. Temat do zamkniecia" Ulatwia to prace modom i nie tworzy sie bajzel tongue.gif
wsm
ja jeszcze od siebie dodam ze swoje problemy zwiazane z wszelakimi grami RPG, chociazby ze wzgledu na to, iz zaglada tam wiecej osob obeznanych w temacie i latwiej tam o odpowiedz i rozwiazanie problemu.

Zanim zadasz jakiekolwiek pytanie postaraj sie znalesc odpowiedz wykarzystujac wyszukiwarke. Aby w pelni korzystac z jej mozliwosci przeczytaj to FAQ.
A.Z.BEST
A teraz wyjdź grzecznie z tego tematu i zobacz czy odpowiedź na Twoje pytanie nie stoi już w tych kilku przyklejonych tematach "FAQ..." Przypominam też o podforum "Pomoc: PC i reszta"- tam też jest kilka przyklejonych tematów, do których serdecznie zapraszam.

I pamiętaj!
TomisH
Nie nazywamy tematu "pomocy!!!", "ratunku!!!", "problem!!!", "max" itp. bo to potencjalnym czytelnikom nic nie mówi.

Pamiętajcie, że przy zakładaniu tematu macie do dyspozycji dwie linijki ("Nazwa tematu" + "Opis tematu") wiec nic nie szkodzi na przeszkodzie by temat nazwać czytelnie, jak na przykładzie poniżej:

Problem z PS2
Zmieniłem tryb i zwiecha...

albo

Zgrzyta i zgrzyta
Napęd w konsoli padł?

W ten sposób przygotowujecie czytelnika na to, o czym dany temat mniej więcej jest (a co rozwiniecie w pierwszym poście opisując problem bardziej dogłębnie) i szybciej uzyskacie pomoc.

W skrajnych przypadkach tego typu "niedorozwinięte" w nazwie tematy będą zamykane. Później zaś kasowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.