Podobny temat przewijał sie na forum PSX'owym.Może pogadamy na temat długości życia Waszych DeCeków.Ile żyją,w jakim są stanie??WYPOWIADAJCIE SIE TUTAJ
Mój DC żyje już sobie spokijnie 2 latka. Po drodze na wakacje 2002 dostał braciszka ze stanów (DC - NTSC-US). Jest Zadbany i czysty.
Stan Idealny - chociaż całodobowe wojażki w SC, DOA2 i CT dały mu w kość - jeszcze ani razu sam się nie zresetował.
Co jednak się tyczy jego braciaszka - to ma już 3 lata i jak przystało na starszego brata jest super wzorem dla niego. Zero awaryjności - laser w obydwu przypadkach śmiga ja burza!!! Tez się nie resetuje.
popiel25
5 09 2003, 15:02
Moj DC zyje rowno od premiery (koniec 1998 roku) do dzis. Zadnych zgrzytow, ale tez zadnego pirata w nim nigdy nie bylo. Ma tez brata amerykana (dwulatek).
Ja DeCekowcem stałem sie niedawno,bo dopiero pół roku temu.Jednak mój Dreamcast już okazuje pierwsze objawy starości.Ostatnio grając w Crazy Taxi 2,dwa razy zaliczyłem reset konsoli.Ale jeśli chodzi o inne gry to jest w porządku
Jak Reset to potraktuj go WD40.
Mój DC od ponad 3 lat dziala dobrze - to nie PSX

.
Anonymous
10 09 2003, 07:11
Od 30.06.2001 - czyli 2 lata , 2 miesiące i coś tam ... I poza okazyjnym czyszczeniem , nie wymaga nic więcej .
marshall
10 09 2003, 12:37
odkad kupilem swojego jakies pol roku temu wszystko smiga jak nalezy a byl katowany :-)
Ja mam Dreama juz 2 lata a kuplem juz urzywanego- Ale tego nie zaluje Dreamcast to niezlizszczalna konsola. A jade tylko na piratach
W sumie nikt nie udowodnil ze piraty psuja konsole.
A te resetowanie kolsoli to nie oznaka starosci - tylko blad w konstrukcji.
Jednym bledem konstrukcji jest glosnosc chodzenia konsoli(w nocy ciezko wytrzymac) a grugim sa te glopie igly ktore trzeba czysci bo jak nie to sie resetuja.
Piraty psuja konsole . Szczegonie te ktore sa nagrane bez dummy files - strasznie mecza czytnik. Na pewno skracaja zywotnosc konsoli.
Ja do swojego drima nie wsadzam wogule piratow - jeszcze by sie na mnie obrazil ze go jakims (pipi) karmie
moj DC zyje na razie 6 miesiecy i chodzi bardzo dobrze
maruscha
18 09 2003, 17:38
Swoje Dece zakupilem w 2ooo roku i przez te latka chodzi jak marzenie.Laser w tej konsolce jest nie dozdarcia.Jda piekne emulacje ,filmy, muzola na mp3 i co chcecie............
Ukyo_Tachibana
18 09 2003, 20:29
Moj zaniedlugo przejdzie do innego uzytkownika

ale narazie ponoc zyje jakies 3 lata
Moj zaniedlugo przejdzie do innego uzytkownika

ale narazie ponoc zyje jakies 3 lata

]
Psuje sie to trzeba opchnac nie:)?
Ukyo_Tachibana
18 09 2003, 21:21
LoL chodzi idealnie tylko Boot CD jest zajechany na maxa i dlatego nie dziala
LoL chodzi idealnie tylko Boot CD jest zajechany na maxa i dlatego nie dziala

Ja mam dobrego wiec nagram Bawolowi,spoko luz
Moj dc zyje od premiery w europie - 1999 rok. Byl kopany, jest poklejony tasma, brudny, uczyl sie latac, przez pierwszy rok lykal oryginaly, potem juz roznie(wiecej cdr)i dziala idealnie do tej pory
-=Burthess=-
8 10 2003, 19:32
Byl kopany, jest poklejony tasma, brudny, uczyl sie latac,
Nie ma to jak szanować swój sprzęt
Anonymous
9 10 2003, 09:58
Ostatnio miała miejsce operacja o kryptonimie WD-40 . I znowu wszystko super . X mi padł więc DC służy mi 'pomocą' - MSR !!!
Ja dzis sprzedaje mojego DC i dozbieram sobie do PS2.YEAH!!!
Anonymous
10 10 2003, 07:39
Masz się z czego cieszyć . Z legendy przesiadasz się na zombie . Smacznego

!
Mówiąć o Dreamcascie masz na myśli legende czy zombie?Ja na DC pograłem troche i "zaliczyłem" już tę platforme.A teraz ciesze sie z tego ze będe miał PS2
Anonymous
10 10 2003, 11:44
Daj sobie spokój , kup X'a albo Gacka . Mówię ci to jak kolega koledze (z forum) . Zombi = PS2 . Kręcą się płytki , grają gry , oglądają się filmy . A nagle łup i trzymasz koło telewizora gustowną podstawkę pod kwiatki , w kolorze wściekłej czerni ...
-=Burthess=-
10 10 2003, 14:18
Ja mam ps2 i jestem bardzo zadowolony. Miałęm też deceka, fajny był ale tam jest tylko jeden rodzaj gier arcade.
No, nie kupuj PS2, Xbox ma znacznie wieksze mozliwości

.
-=Burthess=-
10 10 2003, 18:09

.
no to jest prawda. Underground w Xie rządzi i tego mu najbardziej zazdroszcze.

.
aja mam dc i chcialbym miec jeszcze ps2 ze wzgledu na we7 i t4
a tych gier nie ma na x-a
paroofa
11 10 2003, 11:06

.
aja mam dc i chcialbym miec jeszcze ps2 ze wzgledu na we7 i t4
a tych gier nie ma na x-a
We7 ma się ukazać na Xbox'a

Tak podał MS na X03. Pozostaje jeszcze t4...
Hehe dzieki chłopaki za pomoc.Tak sie zastanawiam,bo mam tylko 600 zł i musze wybrać konsole która bedzie mi służyła na długo.Niby X ma przed sobą duze pespektywy,ale nie będzie mieć tyle exclusive'ów co PS2(jeśli mądre Sony znów nie pozwoli sobie zabrać flagowych tytułów)mam tu na myśli np.Moje ukochane PES2 czy Tekkena lub MGSa
jak na razie jestem za PS2
AmDP ja teraz trafilem na okazje,kupuje ps2+2 pady+2 memorki+40gier za 700zl,szukaj a znajdziesz ;p
Te JJJ to posłuchaj co ja znalazłem
Konsola PS2+2pady+memorka+50gier,przerobiona,laser na gwarancji=jedyne 600 zł!!!
Tylko cos mi śmierdzi tutaj,bo popatrz są trzy możliwości dlaczego konsola jest taka tania:
1-Gość jest frajerem
2-Gość potrzebuje kasy
3-Konsola jest trafiona
Najbardziej prawdopodobna wydaje mi się opcja 3
muj ponad dwa lata furga na maxa
ostatnio jednak rzadko gram
bo pochłonoł mnie xbox live
ale z kazzy nowe gry się sciagają na dece
wiec znowu bede meczył mą kochaną konsole
pozdruwka
Eeee stary sorka ale znasz w języku Polskim taki wyraz jak "ó"??
Ja juz sie "niestety"do grona Makaroniarzy nie zaliczam :? Poniważ właśnie sprawiłem sobie PS2.DeCek zawsze zapadnie w mojej pamięci...
LUnAtiC`n01
19 11 2003, 12:23
Dc jest niezniszczalny ,swego czasu gdy ostro męczyłem Ut w sieici pewien koles powiedział mi ,że mam zle ustawiony wiatraczek,u mnie powietrze dmuchało na zewnątrz konsoli,postanowiłem to naprawić

a ,ze sie nieznałem zadzwoniłem do mojego kolesia z wawy(elektronika) i PRZEZ TEL mówił mi co mam odkręcić itd.. zrobiłem tak,ba nawet wywierciłem po drugiej stronie dziurki w obudowie zeby ciepłe powietrze miało gdzie wylecieć;)heh wszystko działało jak należy nawet po 8 godzinach pracy konsola sie nie nagrzewała;)
LUnAtiC`n01
19 11 2003, 12:27
heh takich akcji było wiecej;)
np. montował mi koles dodatkowe przyciski w padzie,np skakanie albo secondary fire(wszystko to z myśla o UT;)albo kabelkami połączył konsole z padem i mogłem zapisywać w opcjach tak zeby konsola zapamietała dany klawish który był połączony z przyciskiem na padzie itd ehhh to były czasy!!!
simian raticus
9 11 2004, 11:44
Swoje Dece zakupilem w 2ooo roku i przez te latka chodzi jak marzenie.Laser w tej konsolce jest nie dozdarcia.Jda piekne emulacje ,filmy, muzola na mp3 i co chcecie............

Te maruscha..ale coś player do divivów niechce iść...był nagrywany już 2 razy...emu mame przestał chodzić...zaraz ten laser przeczyszczę??? Najgorzej, że czytnik zagłusza mi dzwięki z gry!!! hehe!!!
No moj Dc zyje kolo 5 lat [kupiony u fryckow zaraz na starcie systemu] mial problemy z resetowaniem ale to choroba wiekszosci drimow do tej pory smiga jak talala.
Mój DC jest niezapeszając w stanie idealnym jeśli chodzi o stan wizualny jak i działanie a żyje już od 98 czyli tera bedzie kończył 7 lat prawie hehe
Mój DC jest niezapeszając w stanie idealnym jeśli chodzi o stan wizualny jak i działanie a żyje już od 98 czyli tera bedzie kończył 7 lat prawie hehe
Delikatnie się kolego pomyliłeś zaznaczając, że uwierzę w twoją bajkę o kupnie jednego DC ze 150 tys. sztuk które ujżały światło dzienne w listopadzie '98. Skoro nie wiesz kiedy była premiera to najprawdopodobniej nie wiesz też ile masz DC, a może wcale nie masz tej konsoli
yabatic
11 12 2004, 12:32
mój spoko tzrymał rok i go sprzedałem kiedy firma padła. ale jak go sprzedawałem to był w stanie b. dobrym.
mam pare DC, ale moy Japonski w pomaranczowym box'ie zostal zamowiony w dzien premiery w Japonii.
dostalem go yakis tydzien pozniey, od tamtey pory nie zawiesil mi sie ani razu, yest po prostu idealnym DC
Moj makaronik ma juz 4,5 latka! Mam go od nowosci i traktuje go z nalezytym mu szacunkiem :wink: . Nigdy nie mialem z nim problemow, no moze po za jedyna rzecza -> resetowaniem sie. Ten kto posiada ten sprzet to wie, ze to jest bolaczka kazdego wlascieciela tej konsolki. Mniej wiecej co 3 latka trzeba czyscic styki od zasilacza, aby uniknac tego problemu, zajmuje to ok.10 minut

, pozdrawiam
pinkfan
23 02 2005, 13:17
Ja mojego posiadam już od 2 la i tylko raz WD-40 użyłem bo mi sie wyłaczał- od tamtej pory bez problemów.
moy DC zyye od listopada 1998 - urodzil sie w Tokyo Akihabara district
zaopiekowalem sie malusiem natychmiastowo
Swojego dc-ka mam od 2001 i pare razy musialem interweniowac z wd-40 mialem rowniez spalony bezpiecznik od portow przez pada joytech ale pomimo tych interwencji moja konsolka nadal niezle smiga.
Uuuuu ten topic założyłem już jakis czas temu,a DCka swojego wspominam często...:)Odszedł gdyż zamieniłem go na lepszy model tj. na PS2 hehe,a szczególnie dobrze wspominam sesyjki z Jet Set Radio ta gra wymiataaaaaaaa!!!!!!!!
Witajcie...
Widze,że ten post ma już troche czasu za sobą, jednak i tak postanowilem sie wypowiedzieć na jego temat...
Prawda jest taka, że moja historia z DC dopiero sie zaczyna (a własciwie ma zamiar się zacząć).
Jak sami dobrze wiecie teraz mozna kupic dobre DC po wyjątkowo niskiej cenie...
Wiec pomyslalem sobie, że nie moge stracić okazji na to, żeby zagrać sobie w takie sławy jak serie Shenmue czy tez Jet Grind Radio (znane równiez jako "Jet Set Radio).
Kiedy już osiągne swój cel na pewno to tutaj opisze...
Chociaz podejzewam, ze najpierw spedze dlugie godzinki przy konsolce

Pozdrawiam
_RikkimarU_
22 05 2005, 14:41
Mój DC padł juz dawno...

sam nie wiem kiedy bo kupiłem go jak już nie działał...naszczęście kupiłem go razem z działającym DC (tamten może być na części do wymiany), który już od ponad 1,5 roku działa dobrze...co prawda mało na nim gram, bo niewiele na niego mam gier, ale to już inna sprawa
game-walker
9 06 2005, 07:06
Wiecznie! ta konsola zyje wiecznie! i bedzie życ jeszcze długo długo!
Martinex
14 06 2006, 20:09
Blisko dwa lata padł mi tylko trzy razy(z czego dwa razy płyta główna a raz czyszczenie styków zasilacz).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.