Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
_Globus_
... byłaby to wina Janasa i nieobecności Grzegorza biggrin.gif
Odin91
Obstawiam wynik - 5:1 dla naszych cool.gif
Odin91
No cóż z wynikiem nie trafiłem :

Liga Polska rozgromiła Białoruś U-21

Reprezentacja Polski złożona z piłkarzy ekstraklasy i występująca pod nazwą Liga Polska rozgromiła we Wronkach młodzieżową reprezentację Białorusi 4:0 (3:0).

Pierwszego gola zdobył w 23. minucie Bartosz Ślusarski, który po podaniu Sobolewskiego, minął bramkarza rywali i skierował piłkę do siatki.  

W 39. minucie prowadzenie podwyższył Paweł Brożek, który z kilku metrów pokonał Łogwinowa po dośrodkowaniu Marcina Zająca.

Trzecia bramka padła po strzale z 10 metrów Marcina Zająca. Asystę zaliczył Paweł Brożek.

W przerwie Paweł Janas dokonał czterech zmian. Na boisku pojawili się: Marcin Cabaj, Maciej Scherfchen, Rafał Murawski i Piotr Giza. Ten ostatni już po ośmiu minutach wpisał się na listę strzelców, wykorzystując podanie Ślusarskiego
przema
no to żeśmy se wygrali z białoruską młodzieżówką i jest wszystko gites teraz czas na U-15 reprezentacji konga i mamy sprawdziany zaliczone laugh.gif laugh.gif
Grzesiu Rasiak
ech co moge powiedzieć odnośnie mojego ostatniego występu w reprezentacji... :roll: ech wybaczcie nie byłem dobrze dysponowany tego dnia - wiecie powrót na stare śmiecie, odwiedziło się w nocy swoje kocha... koleżanki :oops: i troche zabalowaliśmy w nocy.
Natomiast, przy mojej próbie niby lobika - wcale nie chciałem lobować bramkarza, którego rzeczywiście notabene nie było, ale poprostu źle oceniłem wysokość, na której leciała piłka i odrobinke źle złożyłem się do tego strzału :oops: w zasadzie mogłem strzelać od razu nożycami bo trenuje takie strzały ostatnio na treningach :roll:
no nic w następnym meczu pewnie dostane szanse występu od pierwszej minuty, więc postaram się zrehabilitować...
konstant

no nic w następnym meczu pewnie dostane szanse występu od pierwszej minuty, więc postaram się zrehabilitować...

Boże miej mnie w swojej opiece icon_twisted.gif
rafi
Odin, denerwuja juz mnie twoje bezsensowne komentarze. Badz łaskaw sie zastanowic zanim mnie (czy kogoś innego;) zacytujesz nastepnym razem.

Piszesz:
"Frankowski sytuacji nie wykorzystał bo :
1.Nie jest 'ograny' (potrzeba mu meczy a nie sparingów )
2.Był 'popychany' przez przeciwników."
i to juz samo w sobie jest śmiechu warte. smile.gif :wink:

Takim tokiem rozumowania mozna by stwierdzic, ze Rasiak nie strzelił, bo w Grodzisku bylo za ciepło, a dodatkowo - on w Anglii jest przyzwyczajony do mgły i wiatru. :wink:

Dobrze ci ktoś napisal - nie "gdybaj", bo czasem mozna, ale ty robisz to skrajnie tendencyjnie. I nie bronie Rasiaka, wrecz przeciwnie, jestem obiektywny: napisalem, ze sytuacje zmarnował zarówno on, jak i Frankowski (w OSTATNIM meczu, piszemy o meczu z Białorusią, a nie zadnym poprzednim, w których to zasługi "Franka" są aż nadto zauwazalne;). A to są FAKTY, a jesli ich nie zauwazasz i nie potrafisz się doń ustosunkować, to nie cytuj moich wypowiedzi, bo to nie ma sensu.
Odin91
Odin, denerwuja juz mnie twoje bezsensowne komentarze. Badz łaskaw sie zastanowic zanim mnie (czy kogoś innego;) zacytujesz nastepnym razem.

Piszesz: 
\"Frankowski sytuacji nie wykorzystał bo : 
1.Nie jest 'ograny' (potrzeba mu meczy a nie sparingów  ) 
2.Był 'popychany' przez przeciwników.\"
i to juz samo w sobie jest śmiechu warte. smile.gif  :wink: 

No nie rozwalaj mnie. Ja nie pisze że Frankowski sytuacji 'by nie wykorzystał' tylko NIE wykorzystał-sądze że mnie źle zrozumiałeś :? (był pod bramką i sie 'zitnął' wink.gif - za wysoko). Chłopie - on przecież zagrał w Wiśle raptem pare sparingów- czy ty myślisz że napastnikowi to wystarczy ? Popychany był dość mocno przez zawodników(obrońców co oczywiście jest logiczne że mu przeszkadzali) i też zbyt dobrze nie mógł się do piłki przyłożyć. Śmiechu warte ? To może podałbyś jakieś argumenty bo jak napisze że ''twoje argumenty są śmieszne'' bez uzasadnienia jest dopiero wtedy śmieszne :?

Takim tokiem rozumowania mozna by stwierdzic, ze Rasiak nie strzelił, bo w Grodzisku bylo za ciepło, a dodatkowo - on w Anglii jest przyzwyczajony do mgły i wiatru. :wink: 

To jest dopiero śmiechu warte wink.gif Wiem że to jest ironia ale
Rasiak jest OGRANY-środek sezonu a on gra dalej jak DNO (sorry-wcześniej był studnią bez dna i pocieszenia wink.gif ) w reprezentacji. W klubie strzela gole a w reprezentacji co ? Nogi mu sie nie chce podnieść żeby trafić do PUSTEJ bramki-piłka w kocu sama wpadnie nie ? wink.gif

Dobrze ci ktoś napisal - nie \"gdybaj\", bo czasem mozna, ale ty robisz to skrajnie tendencyjnie. I nie bronie Rasiaka, wrecz przeciwnie, jestem obiektywny: napisalem, ze sytuacje zmarnował zarówno on, jak i Frankowski (w OSTATNIM meczu, piszemy o meczu z Białorusią, a nie zadnym poprzednim, w których to zasługi \"Franka\" są aż nadto zauwazalne;). A to są FAKTY, a jesli ich nie zauwazasz i nie potrafisz się doń ustosunkować, to nie cytuj moich wypowiedzi, bo to nie ma sensu.

Mam nie gdybać ? Selekcjoner też ma nie gdybać i najlepiej trzymać 33 letniego Żurawia hm ? Po co gdybać- Frankowski na 100% też by nie strzelił na pustą bramke bo nasz 'guru' the woody jest lepszy chociaż Frankowski w 2 występach w kadrze o WIELE więcej zrobił niż Rasiak podczas całej swojej kariery w reprezentacji :?
Śmieszne :?

Pozdrawiam a i bez tu mi takich textów jak
Odin, denerwuja juz mnie twoje bezsensowne komentarze.

Chociaż sam tego dobrze nie uzasadniasz. Pokora-mniemam że znasz te słowo.
Słoik
Chwilieczke, nie przesadzajmy. Jeśli po 25 minutach występu, jesteś w stanie ocenić aktualną formę gracza reprezentacji, to nie chciałbym, abyś kiedykolwiek zasiadł na trenerskiej ławce. Kiedy, ostatnimi czasy, nie licząc spotkania z Białorusią, miałeś okazje przekonać się na żywo, o umiejętnościach byłego zawodnika Groclinu?
Rasiak, swego czasu naraził się kibicom, ale to nie powód do nieustannej i morderczej krytyki. Każdy ma szanse na rehabilitacje. Nie zapominaj, iż Grzesiu przez bardzo długi okres czasu nie grał w piłkę. Poniekąd, właśnie ze względu na ów fakt, duże grono obserwatorów przypięło mu etykietkę kadrowego nieudacznika. Wstrzymajmy się z komentarzami, na temat przydatności piłkarza Derby, w kontekście gry reprezentacyjnej do kolejnego meczu.
Odin91
Sorry ale wg. mnie on nawlił w tych 25 min. więcej niż Frankowski z Żurawskim w całej połowie wink.gif
Kiedy go widziałem 'na żywo' ? Nigdy. Ja nie jeżdże na mecze, daleko mi troche. Pamiętam jego występ z Danią jak się 'wyróżniał' na tle cieńko grającej całej reprezentacji wink.gif Miał wcześniej też jeden mecz i później chyba też coś pograł. No i rzeczywiście WTEDY to on klubu nie miał i 'mniej-więcej' jest jego gra uzasadniona.
Ale teraz ? Przecież on jest w ŚRODKU SEZONU :!:
I wydaje mi sie że napastnik będący 'gwiazdą' (drewnianą ? wink.gif ) zespołu, napastnik powinien taką sytuacje wykorzystać...bynajmniej 'próbować' uderzyć 'mniej-więcej' poziomo... śmieszny jest nasz Grzesiu wink.gif
Jedno powiem-reprezentacja duuużo straci na zdjęciu Tomasza (Maćka?) za Grzesia :? Takie jest moje zdanie...
Barreg
Moze nie jestem znawca ale uwazam, ze troche za bardzo wszyscy jada po Rasiaku. Zgadzam sie nie jest to wybitny gracz, ale chyba swoje potrafi skoro Janas na niego stawia (wiem ze Janosik jest trenerem z (pipi) ale na pewno na pilce zna sie lepiej niz ja czy wielu z was, w koncu jest trenerem kadry). Rasiak jest tez niezlym zmiennikiem dla Franka czy Zurawia bo prezentuje zupelnie inny styl grania, przede wszystkim w przeciwienstwie do duetu wisly jest bardzo wysoki. Wg mnie niezle gra glowa i jak na swoj wzrost nie jest wcale takim "drewniakiem".
rafi

Dobrze ci ktoś napisal - nie \"gdybaj\", bo czasem mozna, ale ty robisz to skrajnie tendencyjnie. I nie bronie Rasiaka, wrecz przeciwnie, jestem obiektywny: napisalem, ze sytuacje zmarnował zarówno on, jak i Frankowski (w OSTATNIM meczu, piszemy o meczu z Białorusią, a nie zadnym poprzednim, w których to zasługi \"Franka\" są aż nadto zauwazalne;). A to są FAKTY, a jesli ich nie zauwazasz i nie potrafisz się doń ustosunkować, to nie cytuj moich wypowiedzi, bo to nie ma sensu.

Mam nie gdybać ? Selekcjoner też ma nie gdybać i najlepiej trzymać 33 letniego Żurawia hm ? Po co gdybać- Frankowski na 100% też by nie strzelił na pustą bramke bo nasz 'guru' the woody jest lepszy chociaż Frankowski w 2 występach w kadrze o WIELE więcej zrobił niż Rasiak podczas całej swojej kariery w reprezentacji :?
Śmieszne :?

Pozdrawiam a i bez tu mi takich textów jak
Odin, denerwuja juz mnie twoje bezsensowne komentarze.

Chociaż sam tego dobrze nie uzasadniasz. Pokora-mniemam że znasz te słowo.

"Bez takich mi tu textów"? laugh.gif Dobrze, Mr. Pokora, jedna uwaga - Twoje texty denerwowały mnie dużo wczesniej, ale staralem sie jak moglem nie komentować, co niektórych głupot. :wink: Ale czasem po prostu sie nie da - ręce opadają...

Jak mozna zrzucać przyczyny słabego występu (czy też niewykorzystanych sytuacji) na karb "nieogrania"? laugh.gif
Szefie, jeśli ktoś jest "nieograny" to siada na ławce, albo trenuje z mozołem, żeby powrociła forma. A grają ci, ktorzy sa w formie lub ograni. Tak więc - nie jest winą Rasiaka, że jako jedyny z napastników (obok Żewłakowa) gra w NORMALNEJ lidze, i jest akurat ograny. smile.gif
Jeśli Frankowski "nie jest ograny", to niech go trener nie wystawia w meczu reprezentacji na początku lutego. Co znowu sprowadza sie do tego, że wina nie leży po stronie zawodników (Rasiaka też nie). Tak więc - znowu nie masz racji, a się miotasz niepotrzebnie.

Tu znowu piszesz: "...chociaż Frankowski w 2 występach w kadrze o WIELE więcej zrobił niż Rasiak podczas całej swojej kariery w reprezentacji..." i jeśli mowisz o argumentach, to zechciej je podać. Bo przynajmniej w meczu w Austrii wydaje mi się, ze druzyna wygralaby i bez gola Frankowskiego, pewnie nie pamiętasz meczu? :wink:

Dodam tylko, ze Frankowskiego poznałem osobiście, widzialem go na żywo oraz w tv wiele razy i uważam, ze jest świetnym zawodnikiem. I nie umniejszam jego zasług dla Wisły, czy reprezentacji - wręcz przeciwnie. Nadal też uważam, ze powinien w biało-czerwonych barwach wystepowac regularnie. Nie lubie tylko nieobiektywnych komentarzy, a najbardziej nie cierpię, jeśli są jeszcze pozbawione argumentów, nieprzemyślane i nie uwzględniają faktów, których bezpośrednio dotyczą.
I nie odbieraj tego, jako atak na swoją osobę - chcesz odpowiedziec? Masz kilka "punktów zaczepienia" - odpowiedz najpierw na, podważone przeze mnie, wybrane części twoich wczesniejszych wypowiedzi. :wink:
Pozdrawiam smile.gif
rafi
Moze nie jestem znawca ale uwazam, ze troche za bardzo wszyscy jada po Rasiaku. Zgadzam sie nie jest to wybitny gracz, ale chyba swoje potrafi skoro Janas na niego stawia (wiem ze Janosik jest trenerem z (pipi) ale na pewno na pilce zna sie lepiej niz ja czy wielu z was, w koncu jest trenerem kadry). Rasiak jest tez niezlym zmiennikiem dla Franka czy Zurawia bo prezentuje zupelnie inny styl grania, przede wszystkim w przeciwienstwie do duetu wisly jest bardzo wysoki. Wg mnie niezle gra glowa i jak na swoj wzrost nie jest wcale takim \"drewniakiem\".

Otóz to - kolega ma w zupełności rację. Choćby ze względu na "wyspiarski" styl gry Rasiaka - nie należy z niego rezygnować. Chyba, ze masz, Odinie, jakąś alternatywę??? Bo nie wiem, czy znajdziesz w Polsce wielu podobnych napastników... :?

Wypominaliscie (Ty i kilka innych osób, sorki ,ze nie pamietam kto dokladnie;) też, ze to "tylko druga liga angielska". W ostatnim pucharowym meczu przeciwko Fulham, Rasiak został wybrany graczem meczu (przez "The Sun";). Nawet pomimo tego, ze jego druzyna przegrala po dogrywce i odpadla. Jak widać, i na poziomie pierwszoligowym zaczyna sobie Rasiak radzić. :wink:
Partyzant

\"...wydaje mi się, ze druzyna wygralaby i bez gola Frankowskiego...\"

O Rafi, Rafi... Przecież to za faul na Franku mieliśmy wolnego z którego Krzynek strzelił na 2-1... 8O O trzeciej bramce juz nie wspomnę , ale do strzelenia gola przez Franka było cholernie nerwowo... :? Do jego wejścia raczej nic nie zapowiadało naszej wiktorii...

Nie zapominaj o jego zasługach w tamtym meczu - to od niego zaczęło się wszystko co dobre w tamtych meczach... tongue.gif

Pozwolisz więc, że sie w tym przypadku z Tobą kategorycznie nie zgodzę... cool.gif
rafi

\"...wydaje mi się, ze druzyna wygralaby i bez gola Frankowskiego...\"

O Rafi, Rafi... Przecież to za faul na Franku mieliśmy wolnego z którego Krzynek strzelił na 2-1... 8O O trzeciej bramce juz nie wspomnę , ale do strzelenia gola przez Franka było cholernie nerwowo... :? Do jego wejścia raczej nic nie zapowiadało naszej wiktorii...

Nie zapominaj o jego zasługach w tamtym meczu - to od niego zaczęło się wszystko co dobre w tamtych meczach... tongue.gif

Pozwolisz więc, że sie w tym przypadku z Tobą kategorycznie nie zgodzę... cool.gif

Pozwolę, bo to było tylko "sztuczne przegadywanie się, w znienawidzonym przeze mnie stylu". :wink:
Ponadto, zaczelo sie od gola przeklinanego przez wiekszosc - Kałużnego. smile.gif
Faktycznie - było nerwowo, a Frankowski był KLUCZOWĄ postacią tamtego meczu. Jednak równie wielką rolę odegrał Krzynówek. Zgadzam sie w stu procentach. Btw: moim zdaniem nie bez znaczenia było też to, ze Janas wpuścił Frankowskiego na "podmęczonych" obrońców. Każdy domaga sie wystawiania Frankowskiego od pierwszych minut. A moze był to przebłysk geniuszu Janasa? :wink: Kto wie, jak zagrałby w końcówce "Franek", gdyby sponiewierano go wcześniej kilkanaście razy? A to byłoby mozliwe, patrząc na "grę obronną" Austriaków w tamtym meczu... smile.gif
Dlatego pozwole sobie zauwazyc, ze czepianie sie Janasa za mecze eliminacyjne, bywało czasem nie na miejscu. Nawet jeśli wystawiał nie błyszczącego Rasiaka. :wink:
Koniec tematu Rasiaka - i tak bedzie grał, wiec wyjdzie na moje. tongue.gif
_Globus_
Tak więc - nie jest winą Rasiaka, że jako jedyny z napastników (obok Żewłakowa) gra w NORMALNEJ lidze, i jest akurat ograny.

Co to znaczy, że gra w NORMALNEJ lidze? Nasza i pozostałe są nienormalne?
moim zdaniem nie bez znaczenia było też to, ze Janas wpuścił Frankowskiego na \"podmęczonych\" obrońców. Każdy domaga sie wystawiania Frankowskiego od pierwszych minut.

To miało ogromne znaczenie! W kolejnych meczach Janas pownien rozegrać to podobnie - Grzesiu męczy obrońców, Franek zadaje cios, aczkolwiek ciekawa wydaje się alternatywa innej konfiguracji - inni napastnicy, np. Olisadebe (który jednak już chyba w "reprze" nie pogra...) odwala brudną robotę, a powiedzmy Andrzej (który mam nadzieję niebawem wróci do formy) dopełnia formalności. Wybierać można ( question.gif :!: ) - Kryszałowicz, Reiss, Zaki, Żewłakow, Ślusarski, Jeleń, Brożek, Johnson wink.gif...

Aha, ostatnio mówi się o piłkarzu o nazwisku Piotr Giza - mógłby ktoś przyblizyć jego profil? Ponoć dobry środkowy pomocnik, mógłby wypełnic lukę w miejscu Mili, którego podobno na dzisiejszy mecz trener ustawia na lewą pomoc (czyli konkurencję w reprezentacji na tej pozycji ma wielką smile.gif ).
przema
johnson zaliczył debiut w anglii odpada kto to jest ZAKI bo niekojarze.Zgodzę się że na mocnego rywala w napadzie powinien grać wysoki napastnik ale w meczach z takimi wynalazkami jak białoruś azerbejdżan armenia łotwa litwa czy inne wyspy dziewicze trzeba szybkich niskich dwóch napastników tyle że muszą mieć wsparcie z drugiej lini bo jak patrze jak żurawski musi zapier**lać po całej długości boiska(dobra lubi tak grać ale..)to mnie ściska.Napastnicy mają grać na lini z obroną a nie siedzieć u siebie na połowie i odboerać i rozgrywać piłke biggrin.gif
rafi
[quote=\"HHGLOBUS\"][quote] Tak więc - nie jest winą Rasiaka, że jako jedyny z napastników (obok Żewłakowa) gra w NORMALNEJ lidze, i jest akurat ograny.[/quote]
Co to znaczy, że gra w NORMALNEJ lidze? Nasza i pozostałe są nienormalne?
[quote]
).[/quote]

Ostatni raz odpowiadam na takie bezmyślne pytanie. NORMALNA oznacza w tym wypadku każdą, która nie cec.h.uje sie półroczną przerwą, debilną organizacją, systemem rozgrywek i niskim poziomem. Starczy?
W tamtym przypadku chodzilo akurat o "brak ogrania", więc 3-miesięczna przerwa zimowa mówi chyba sama za siebie.

Johnson zagrał pół godziny przeciwko Holandii, jak juz zostało wyjasnione. Szukaj więc dalej... Kryszałowicz? Moze w parze z Dembińskim? Świetnie grali choćby w ostatnich meczach PUEFA. laugh.gif Zastanów sie, co proponujesz, pozdrawiam. :wink:
_Globus_
Rafi, ja sobie jaja robiłem wink.gif laugh.gif
Odin91

\"Bez takich mi tu textów\"? laugh.gif Dobrze, Mr. Pokora, jedna uwaga - Twoje texty denerwowały mnie dużo wczesniej, ale staralem sie jak moglem nie komentować, co niektórych głupot. :wink:  Ale czasem po prostu sie nie da - ręce opadają...

A ja zawsze sądziłem że Fora są po to aby sie podzielić z ludźmi swoimi poglądami :roll: czyżbym się mylił ? wink.gif Jak ci coś nie pasowało to trzebało mówić/pisać.

Jak mozna zrzucać przyczyny słabego występu (czy też niewykorzystanych sytuacji) na karb \"nieogrania\"? laugh.gif  
Szefie, jeśli ktoś jest \"nieograny\" to siada na ławce, albo trenuje z mozołem, żeby powrociła forma. A grają ci, ktorzy sa w formie lub ograni. Tak więc - nie jest winą Rasiaka, że jako jedyny z napastników (obok Żewłakowa) gra w NORMALNEJ lidze, i jest akurat ograny. smile.gif  
Jeśli Frankowski \"nie jest ograny\", to niech go trener nie wystawia w meczu reprezentacji na początku lutego. Co znowu sprowadza sie do tego, że wina nie leży po stronie zawodników (Rasiaka też nie). Tak więc - znowu nie masz racji, a się miotasz niepotrzebnie.

Mistrzu, jak można ? Otóż powiem ci tak :
Był to mecz sparingowy i trener zapewne chciał wiedzieć jak zagra najlepszy Jesienny napastnik z pl. ekstraklasy, czy bedzie się 'wysuwać', biegać do piłki czy dryblować i 'Franek' się spisał dość dobrze. Co innego jeśli byłby to mecz ważny-o pkt. - wtedy rzeczywiście z punktu widzenia trenera lepiej byłoby wpuścić Rasiaka (jeśli Frankowski nie grałby w ekstraklasie) który jest w połowie sezonu. Oczywiście że to nie jest wina Rasiaka że gra w 'normalnej' lidze ale jest jego winą że wg. mnie gorzej zagrał odgracza który gra w 'nienormalnej' lidze-fajnie to o nim świadczy :? A czy ja napisałem że to wina któregokolwiek z piłkaży ? Pisze że lepiej gra w reprezentacji Frankowski - zresztą odpowiedział ci tu Partyzant.

Tu znowu piszesz: \"...chociaż Frankowski w 2 występach w kadrze o WIELE więcej zrobił niż Rasiak podczas całej swojej kariery w reprezentacji...\" i jeśli mowisz o argumentach, to zechciej je podać. Bo przynajmniej w meczu w Austrii wydaje mi się, ze druzyna wygralaby i bez gola Frankowskiego, pewnie nie pamiętasz meczu? :wink:  

Tu odpowiedział ci Partyzant. A i mecz z Austrią też pamiętam-nie jakoś z detalami ale pamiętam.
Mecz z Walią też uważasz za kiepski w wykonaniu 'Franka' ? Nic nie chce mówić ale to właśnie ON podniósł morale strzelając pierwszego gola na 1:1 który zresztą wygraliśmy 3:2.

Dodam tylko, ze Frankowskiego poznałem osobiście, widzialem go na żywo oraz w tv wiele razy i uważam, ze jest świetnym zawodnikiem. I nie umniejszam jego zasług dla Wisły, czy reprezentacji - wręcz przeciwnie. Nadal też uważam, ze powinien w biało-czerwonych barwach wystepowac regularnie. Nie lubie tylko nieobiektywnych komentarzy, a najbardziej nie cierpię, jeśli są jeszcze pozbawione argumentów, nieprzemyślane i nie uwzględniają faktów, których bezpośrednio dotyczą.  
I nie odbieraj tego, jako atak na swoją osobę - chcesz odpowiedziec? Masz kilka \"punktów zaczepienia\" - odpowiedz najpierw na, podważone przeze mnie, wybrane części twoich wczesniejszych wypowiedzi. :wink:  
Pozdrawiam smile.gif

Fakty powiadasz ? Prosze :

Austria 1:3 (1:1) Polska
Schopp (29 min.) .Kałużny (10 min.)
...........................Krzynówek (78 min.)
...........................Frankowski (90 min.)

Walia 2:3 (0:0) Polska
Earnshaw (56 min.) Frankowski (72 min.)
Hartson (90 min.) Żurawski (81 min.)
......................... Krzynówek (85 min.)

Wystarczy że strzelił 2 gole. Rasiak ? Hmm... chyba strzelił dla reprezentacji tylko niestety 1 bramkę wink.gif Aha, pamiętam że w meczu z Walią bądź Austrią Frankowski próbował strzelić gola z przewrotki do której zakładam że Rasialdo by sie nawet nie złożył-ostatni 'lob' pokazał jego technike wink.gif a że się 'nie spodziewał piłki' w środku pola to nie argument jak ktoś napisał wink.gif
A i nie pisz że nie dałem argumentów :roll:

Rafi, ja sobie jaja robiłem wink.gif laugh.gif

Nie wywijaj sie Globus-wszyscy wiedzą że pisałeś na serio laugh.gif wink.gif
Peace and Pozdro 4 all smile.gif
_Globus_
Aha, pamiętam że w meczu z Walią bądź Austrią Frankowski próbował strzelić gola z przewrotki do której zakładam że Rasialdo by sie nawet nie złożył

Ha d*pa! Pamiętam, że w jakimś meczu Rasialdo podobnie do Franka się do przewrotki złożył. Zabrakło szczęścia i precyzji biggrin.gif.
Odin91
Aha, pamiętam że w meczu z Walią bądź Austrią Frankowski próbował strzelić gola z przewrotki do której zakładam że Rasialdo by sie nawet nie złożył

Ha d*pa! Pamiętam, że w jakimś meczu Rasialdo podobnie do Franka się do przewrotki złożył. Zabrakło szczęścia i precyzji biggrin.gif.

Że niby w piłke nie trafił czy sie po prostu przewrócił ? laugh.gif
Rasialdo i gol z przewrotki laugh.gif
Lipa
A w meczu z Białorusią question.gif
Ten strzał na pustą bramkę.
To miała być napewno przewrota laugh.gif
Odin91
A w meczu z Białorusią  question.gif 
Ten strzał na pustą bramkę.
To miała być napewno przewrota  laugh.gif

nie no coś ty wink.gif to był lob na bramkaża którego nie było laugh.gif
rafi
Kilka lat temu, wspaniałą bramkę przewrotką, zdobył w Bundeslidze niejaki Marcin Mięciel, grający wtedy w barwach Borussi M-G.
I nie za bardzo wpłynęło to na jego późniejszy piłkarski rozwój. :wink:
Pamiętam, jak stwierdził w jednym z wywiadów, że "treningi przyniosły efekty", bo często na treningach "ćwiczył uderzenia przewrotką". laugh.gif

To tak w formie żartu... :wink:
lukasz
Kilka lat temu, wspaniałą bramkę przewrotką, zdobył w Bundeslidze niejaki Marcin Mięciel, grający wtedy w barwach Borussi M-G. 
Pamiętam, jak stwierdził w jednym z wywiadów, że \"treningi przyniosły  efekty\", bo często na treningach \"ćwiczył uderzenia przewrotką\". laugh.gif 

nie da sie ukryć ,że to był gol życia jego.miał talent chłopak.
rafi
Pamiętam, jak stwierdził w jednym z wywiadów, że \"treningi przyniosły  efekty\", bo często na treningach \"ćwiczył uderzenia przewrotką\". laugh.gif 

nie da sie ukryć ,że to był gol życia jego.miał talent chłopak.

Pamiętam, że w poczciwym katowickim "Sporcie", na pierwszej stronie, klatka po klatce, pokazano zdjęcia z tej akcji, porównując gola "Miętowego" do słynnej bramki Rivaldo w meczu Barcelona - Valencia (Parti, pozdrawiam;)...

Czy miał wielki talent...? Ciężko powiedzieć, na pewno jego kariera mogła potoczyć się lepiej...
Partyzant
Ja myślę że Mięciel (jak Kowalczyk i Kosecki) miał cholerny talent... Niestety niespełniony. Potrafił zagrac bardzo efektownie, nadawał się na idola kibiców, ale cóż... NIe pierwszy to zmarnowany talent - nie każdy ma charakter i podejście jak Krzynówek np.
lukasz
Rivaldo gol przeciwko Valencii na 3 :3 to też klasa ale on takich bramek pięknych miał kilka w życiu.IMO Kosecki osiągnął tyle co mógł bo w sumie grał w niezłych drużynach ale już o Kowalu zawsze będe mówił z nuta niespełnienia.Alkohol go wykończył(tzn jego kariere).
SUMO
Rivaldo gol przeciwko Valencii na 3 :3 to też klasa ale on takich bramek pięknych miał kilka w życiu...
hm... bramka Rivaldo na 3:3 :roll: a czy ten mecz czasem nie skończył się wynikiem 3:2 dla Barçy wink.gif

(PS. był to przepiękny gol na 3 : 2 biggrin.gif )
rafi
Rivaldo gol przeciwko Valencii na 3 :3 to też klasa ale on takich bramek pięknych miał kilka w życiu...
hm... bramka Rivaldo na 3:3 :roll: a czy ten mecz czasem nie skończył się wynikiem 3:2 dla Barçy wink.gif

Oczywiście, że na 3:2. Wygrana zdecydowała o tytule mistrzowskim. smile.gif
Partyzant

Oczywiście, że na 3:2. Wygrana zdecydowała o tytule mistrzowskim. smile.gif

A nie o zakwalifikowaniem się "Blaugrany" do el. Ligi Mistrzów ? :wink:
Odin91
Partyzant, nie nabijaj sobie postów wink.gif to nie jest na temat wink.gif

Tak apropo : Janas powoła 3 bramkarzy - zapewne Boruca Dudka i ...no właśnie, kogo ? Może Majdana ? wink.gif
Partyzant
Raczej Cabaja smile.gif
rafi
Jest jeszcze Tomasz Bobel, co chwila rozgrywający świetne mecze w przeciętnym klubie drugiej Bundesligi. :wink:
SUMO
hm... Klytta też dobry brakarz jest laugh.gif
_Globus_
hm... Klytta też dobry brakarz jest  laugh.gif

No ba, Pyskowiczanin cool.gif
Odin91
hm... Klytta też dobry brakarz jest  :lol:

Pewnie dlatego nie zrobił kariery laugh.gif wink.gif wink.gif
_Globus_

Nie wiem dlaczego, nigdy go nie spotkałem, rodzice mi gadali, że jest "nasz" biggrin.gif.
Odin91

Nie wiem dlaczego, nigdy go nie spotkałem, rodzice mi gadali, że jest \"nasz\" biggrin.gif.

Pyskowice są chyba dzielnicą Gliwic nie ?...
No więc niech ci bedzie - jest "nasz" laugh.gif wink.gif
_Globus_

Nie wiem dlaczego, nigdy go nie spotkałem, rodzice mi gadali, że jest \"nasz\" biggrin.gif.

Pyskowice są chyba dzielnicą Gliwic nie ?...
No więc niech ci bedzie - jest \"nasz\" laugh.gif wink.gif

Jesteś debilem i nie znasz swego miasta laugh.gif . Pyskowice nigdy nie były dzielnicą Gliwic, nie są i nigdy nie będą, bo nie pozwolę na to. P-ce są miastem o wiele starszym od Gliwic - prawa miejskie w XIII wieku!
Jak widzisz, nie jest "nasz", ale "mój" biggrin.gif.

Dobra, a teraz powiem, com wymyślił laugh.gif : Rasiak musi grać w kolejnych eliminacyjnych meczach w pierwszym składzie! Jego rola ma być taka sama, jak poprzednio - zmęczy obrońców, a Franek zrobi resztę. Te 9 punktów jest zbyt cenne, by je zaprzepaścić. Musimy ciągąć to, co zaczęliśmy, nie można ryzykować!
Lipa
Tylko, jest jeden problem.
Rasiak, gdy już wychodzi na boisko, to jest zmęczony laugh.gif
Ledwo biega, a co dopiero gdy ma zmęczyć obrońców :wink:
Odin91

Jesteś debilem i nie znasz swego miasta  :lol: . Pyskowice nigdy nie były dzielnicą Gliwic, nie są i nigdy nie będą, bo nie pozwolę na to. P-ce są miastem o wiele starszym od Gliwic - prawa miejskie w XIII wieku!
Jak widzisz, nie jest \"nasz\", ale \"mój\" biggrin.gif.

Dobra, a teraz powiem, com wymyślił  :lol: : Rasiak musi grać w kolejnych eliminacyjnych meczach w pierwszym składzie! Jego rola ma być taka sama, jak poprzednio - zmęczy obrońców, a Franek zrobi resztę. Te 9 punktów jest zbyt cenne, by je zaprzepaścić. Musimy ciągąć to, co zaczęliśmy, nie można ryzykować!

Jesteś popierdzielony i nie wiesz co to jest żart laugh.gif

No genielny pomysł Globus. W sam raz na twoje możliwości laugh.gif
On 'zmęczy' obrońców ? Czy może ich zadrapie jak to w końcu 'Scizor' laugh.gif Człowieku ! Jeśli on ma grać w reprezentacji tak jak obecnie z białorusią to ja bym sie zastanawiał czy go na rezerwie trzymać wink.gif
"Nie można ryzykować" - no włąśnie, dlatego go nie wpuszczajmy laugh.gif
Coraz śmiesznej jest na tym forum... wink.gif
steed
A ja bym mimo wszystko próbował Rasiaka, może podobnie jak Żurawski przełamie się i zacznie grać w kadrze na miarę swoich możliwości.
_Globus_
Hm, steed, wydaje mi się, że Maciek już niewiele więcj w "reprze" wyciśnie, ale ta jedna bramka na mecz to i tak dużo.
Odin91
Hm, steed, wydaje mi się, że Maciek już niewiele więcj w \"reprze\" wyciśnie, ale ta jedna bramka na mecz to i tak dużo.

Bo w sumie to on nie ma już co więcej wyciskać - strzela gole praktycznie w każdym kadrowym meczu - nawet z Białorusią strzelił biggrin.gif
Aktualnie jedno jest niepodważalne - Maciek jest najlepszym polskim napastnikiem i basta cool.gif
_Globus_
Maciek jest najlepszym polskim napastnikiem i basta

Odin, znowu zapomniałeś o Grzesiu laugh.gif
Odin91
Maciek jest najlepszym polskim napastnikiem i basta

Odin, znowu zapomniałeś o Grzesiu laugh.gif

Bo wydawało mi sie oczywiste że każdy zna naszego najlepszego napastnika wszech czasów bijącego o głowe ( laugh.gif ) Bońka :roll: wink.gif
Jacek Krzynówek
Grzesiu to nie meczy obroncow tylko siebie samego, i w dodatku psychicznie.
_Globus_
Dobra, przyznać se, kto se robi jaja? laugh.gif Stawiam na GOPĘ laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.