Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Odin91
Dobra, przyznać se, kto se robi jaja?  laugh.gif Stawiam na GOPĘ  laugh.gif

Uważaj bo ci ktoś odpowie laugh.gif Ale powiem ci że GOPA to nie jest cool.gif ktoś inny... icon_twisted.gif
HENIEK
Polska reprezentacja.Największą porażką polsiego futbolu w ostatnich latach bylo ,,pozbycie''sie Engela :roll: Ale ja i tak wierze ze nawet Janosik doprowadzi nas do MŚ2006
Odin91
No panie(hi Globus wink.gif ) i panowie (cała reszta wink.gif ) :
Skład na gre z Azerami i Irlandią płn :

Idea ekstraklasa
Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Tomasz Kłos, Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski, Artur Boruc, Tomasz Kiełbowicz, Bartosz Karwan, Marek Saganowski, Marcin Cabaj, Piotr Giza

zagranica
Hajto, Bosacki, Kałużny, Smolarek, Kosowski, Krzynówek, Żuraw, Rząsa, Radomski i Niedzielan, Dudek i Rasiak, Bąk,Mila i Szymkowiak

No ciekawie. Moje nawoływania zostały wysłuchane-Saganowski został powołany. Szymkowiak sądze że zagra w pierwszym składzie (na bodajże 3 mecze strzelił 3 bramki !).
Bedzie dobrze wink.gif
_Globus_
Ja Ci dam panią! laugh.gif Szkoda, ze Wichniarka nie powołał biggrin.gif.
przema
Wichniarka a po co on komu??Bardzo dobrze że powołał ebiego i ja bym go odrazu na prawe skrzydło wrzucił do pierwszego składu
HENIEK
Skład raczej bez niespodzianek.Chyba nie brakuje też nikogo..A może macie jakieś inne zdanie?Bo ja nie mam pomysłu kogo możnaby dorzucić..
_Globus_
Jopa za Hajto biggrin.gif Ponoć miał być, ale pan Paweł się rozmyślił... A Hajto nie dość, że bez formy, to jeszcze kontuzjowany laugh.gif
przema
ale hajto nawet jak ma niegrać to neich będzie w kadrze on ma charakter i jakoś daje rade rządzić tymi patałachami i ich mobilizuje żeby wypruwali sobie jaja na boisku laugh.gif laugh.gif
Topek
Brakuje Levandinho
GOPA
jak przeczytalem kto bedzie gral w ataku to sie przerazilem :

Rasiak , Niedziela i Saganowski , a oni to beda reczniki podawac czy serio chca zagrac laugh.gif

panowie teraz bedziemy musieli atakowac , grac atakiem pozycyjnym i bronic sie przed kontrami , a wiecie co to oznacza ?? bedzie hard very hard :?
DMX
Super Express rozmawiał wczoraj z kierownikiem reprezentacji Azerbejdżanu Jeyhurem Alijewem, któremu nie spodobał się stadion Legii Warszawa.

- Byłem na stadionie Legii. Naprawdę nie macie lepszych stadionów? - pytał reportera \"Super Expressu\".

- U nas jest przynajmniej 7-8 lepszych obiektów. Nigdy bym nie uwierzył, że na tak małym stadionie może grać drużyna narodowa!

NAwet Azerowie leja z tego stadionu laugh.gif Chlopak zapomina ze w Polsce nie liczy sie stadion tylko znajomosci w PZPN dlatego repra tam gra.

A nastepny mecz z Irlandia tez pewnie nie jest ani w Krakowie, Lodzi czy Poznaniu bo po co
Słoik
A gdzie jest, do cholery, Gołoś? :]
lukasz
Super Express rozmawiał wczoraj z kierownikiem reprezentacji Azerbejdżanu Jeyhurem Alijewem, któremu nie spodobał się stadion Legii Warszawa.

- Byłem na stadionie Legii. Naprawdę nie macie lepszych stadionów? - pytał reportera \"Super Expressu\".

- U nas jest przynajmniej 7-8 lepszych obiektów. Nigdy bym nie uwierzył, że na tak małym stadionie może grać drużyna narodowa!

NAwet Azerowie leja z tego stadionu laugh.gif Chlopak zapomina ze w Polsce nie liczy sie stadion tylko znajomosci w PZPN dlatego repra tam gra.

A nastepny mecz z Irlandia tez pewnie nie jest ani w Krakowie, Lodzi czy Poznaniu bo po co
heh w oczy kuje cie warszawa ale na dobrą sprawe nigdzie w polsce nie ma dobrego stadionu ,bo obiekt lecha ,który może robić wrażenie np. na tobie na zachodzie byłby wymarłym molochem z bieżnią i z fatalną akustyką.
Viruss
GOPA Niedzielan jest kontuzjowany ponoc wiec odpada :wink:

WG mnie jedynie Śląski nadaje sie do gry :wink:
deco
ciekawe czy jakis legionista zagra...moze kiełbo na lewą obrone??
Colectiv
W grę wchodzą tylko 3 obiekty:
arrow.gif Stadion na Łazienkowskiej [LEGIA]
arrow.gif Stadion przy Reymonta [WISŁA]
arrow.gif Stadion Groclinu
Bo tak naprawde tylko one spełniają europejskie wymagania, bo mają podgrzewaną murawę. Niestety są małe i to jest spory problem. Optymalny skład:
--------------------Dudek------------------
---------------------------------------------
---------------Hajto------Bąk--------------
Baszczyński--------------------Kiełbowicz
-------Szymkowiak-------Mila------------
Kosowski-----------------------Krzynówek
----Frankowski--------------Żurawski----
PS. Będzie
hard very hard
DMX
heh w oczy kuje cie warszawa ale na dobrą sprawe nigdzie w polsce nie ma dobrego stadionu ,bo obiekt lecha ,który może robić wrażenie np. na tobie na zachodzie byłby wymarłym molochem z bieżnią i z fatalną akustyką.

LOL gdzie masz bieznie na Lechu. Zadna trybuna w Polsce nie jest tak blisko murawy jak nowa na Lechu (nie mowiac ze nie ma tam zadnego plotu jak w Angli).
http://www.lechpoznan.pl/rys/galeria/41/P3160336.jpg

Tu nawet nie chodzi o sam stadion tylko o to ze na Legii grane sa 80% meczy o punkty (20% na Śląskim) a reszta? Dostaje mecze o nic w sierpniu za 50zl. Super. Dziekujemy ci PZPN&Legio
Sado
Buahahaha, z pewnością PZPN kocha LEGIĘ. Hahaha, szcególnie wtedy jak im MP 93 zabrali.
lukasz

LOL gdzie masz bieznie na Lechu. Zadna trybuna w Polsce nie jest tak blisko murawy jak nowa na Lechu (nie mowiac ze nie ma tam zadnego plotu jak w Angli).

Tu nawet nie chodzi o sam stadion tylko o to ze na Legii grane sa 80% meczy o punkty (20% na Śląskim) a reszta? Dostaje mecze o nic w sierpniu za 50zl. Super. Dziekujemy ci PZPN&Legio
heh może i biezni nie ma ale akustyka i tak jest fatalna poza tym nie ma ogrzewanej murawy a tym chyba sie pzpn kierował.
Colectiv

Koleś, o co w takim razie chodzi jak nie o sam stadion?? Widziałeś mecz Górnika z Cracovią?? A mecz Groclinu z Gieksą?? Porównaj sobie i pomyśl w których warunkach lepiej byłoby grać reprezentacji. Powtarzam, są tylko trzy możliwości:
arrow.gif  Stadion na Łazienkowskiej [LEGIA] 
  arrow.gif Stadion przy Reymonta [WISŁA] 
  arrow.gif Stadion Groclinu

PZPN wybrał pierwszy bo mu bardziej pasował [nie wiem czemu]. W poznaniu gra się w Sierpniu bo wtedy są warunki, a dlaczego wtedy meczów o punkty nie ma- to już idź z tym do FIFY.
Odin91
Tak na prawde to nasz najlepszy stadion Polski to właśnie Stadion Śląski - moje prywatne zdanie. Wisła zakupiła sobie ogrzewaną murawe i na stadion nie można narzekać (jak na polske wink.gif ). Stadion Legii ?...nie wiadomo czemu PZPN dało im kase na tą podgrzewaną murawe...chyba dlatego że są z warszawy smile.gif
lukasz
Tak na prawde to nasz najlepszy stadion Polski to właśnie Stadion Śląski - moje prywatne zdanie. Wisła zakupiła sobie ogrzewaną murawe i na stadion nie można narzekać (jak na polske wink.gif ). Stadion Legii ?...nie wiadomo czemu PZPN dało im kase na tą podgrzewaną murawe...chyba dlatego że są z warszawy smile.gif
Wy dostaliście hajs za coloseum pewnie.Nie wiem po co w ogóle takie posty piszesz.Stadion zarówno Legii jak i Wisły to trupy do wymiany i sie nie podniecaj.A stadion śląski to porażka.
Odin91
Wy dostaliście hajs za coloseum pewnie.Nie wiem po co w ogóle takie posty piszesz.Stadion zarówno Legii jak i Wisły to trupy do wymiany i sie nie podniecaj.A stadion śląski to porażka.

Update : stadion Wisły ma zostać rozbudowany/przebudowany więc nie bedzie tak źle wink.gif
Stadion Śląski to porażka :roll: jak na polskie realia to jest 'gigantyczny' stadion więc nie nażekaj smile.gif
lukasz

Update : stadion Wisły ma zostać rozbudowany/przebudowany więc nie bedzie tak źle wink.gif
Stadion Śląski to porażka :roll: jak na polskie realia to jest 'gigantyczny' stadion więc nie nażekaj smile.gif

update:w warszaiwe ma powstać zupełnie nowy obiekt o standardach stadionów europejskich.
A realia polskie sa takie ,że wszędzie sa chyba lepsze obiekty a już ten gigant z innej epoki najbardziej pokazuje ile lat za murzynami jestesmy.
iaikO
Sparing kadry: Janas podał skład

Selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas podał wyjściowy skład reprezentacji Polski na sparingowy mecz z trzecioligową Obrą Kościan, który zostanie rozegrany w Grodzisku Wlkp. - poinformowała TVP.

Polska rozpocznie mecz w następującym zestawieniu: Dudek - Baszczyński, Kłos, Bąk, Rząsa - Kosowski, Mila, Szymkowiak, Krzynówek - Żurawski, Frankowski. Nie jest wykluczone, że identyczną \"jedenastkę\" selekcjoner wystawi również do gry przeciwko reprezentacji Azerbajdżanu.

W sparingu nie mogli wystąpić Radosław Kałużny, Arkadiusz Głowacki i Arkadiusz Radomski. \"Głowacki i Radomski wciąż leczą kontuzję, a Kałużny jest przeziębiony\" - poinformował kierownik drużyny narodowej Krzysztof Rola-Wawrzecki, cytowany na stronie internetowej PZPN.

W czwartek wieczorem kadrowicze przeniosą się do Warszawy. Następnego dnia przeprowadzą trening na stadionie Legii, na którym w sobotę zagrają z Azerbejdżanem o punkty w eliminacjach mistrzostw świata

Taki skład to ja rozumiem, jak ten sam wystawi na Azerów mamy szanse na jakies punkty:) Jak miło jest nie widzieć Gregora w pierwszym składzie. Tylko ten Mila...
Pablo_el
najlepszy stadion to i tak dziesieciolecia laugh.gif

update: stadion hetmana Białystok ma miec remont laugh.gif

no ofens ale wasza wymiana pogladow mnie rozbawila - zaden z naszych obiektow nie jest powodem do dumy

uwazam ze warunkiem koniecznym dla rozegrania meczu reprezentacji jest podgrzewana murawa. Chodzi przeciesz o bezpieczenstwo pilkarzy.
przema
*************************Boruc******************************

Baszczyński************Kłos*****Bąk******************Kiełbowicz

Kosowski********************************************Krzynówek
***********************Szymkowiak**************************

************Żurawski****Smolarek****Frankowski*************

JAKO ŻE AZERZY TO GÓWNO A NIE DRUŻYNA TRZEBA ICH ZMIAŻDŻYĆ laugh.gif laugh.gif
Odin91
*************************Boruc******************************

Baszczyński************Kłos*****Bąk******************Kiełbowicz

Kosowski********************************************Krzynówek
***********************Szymkowiak**************************

************Żurawski****Smolarek****Frankowski*************

JAKO ŻE AZERZY TO GÓWNO A NIE DRUŻYNA TRZEBA ICH ZMIAŻDŻYĆ laugh.gif  :lol:

no genialna formacja :roll: w sam raz na wyspy owcze wink.gif
przema
a co azerowie to potęga taka sama jak wyspy tu trzeba atakować i wygrać 3,4 bramkami
rafi

Mecz z Azerbejdżanem to nie MS w lekkiej atletyce, więc dajcie spokój nieszczęsnej bieżni. :wink:

Wszystko jedno gdzie - trzeba wygrać, i nie można zlekceważyć rywala...
Słoik
Skład RP, na spotkanie El MŚ z Azerbejdżanem :]

1. Wandzik
2. Jóżwiak
3. Żuraw
4. Maciejewski
5. Mandziejewicz
6. Iwan
7. Staniek
8. M. Lewndowski
9. Kosecki
10. Kowalczyk
11. Wichnikarek

A ławce zasiądą:

Dudek – Baszczyński, Bąk, Kłos, Rząsa – Kosowski, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynówek – Żurawski, Frankowski.
Odin91
Skład RP, na spotkanie El MŚ z Azerbejdżanem hyh.gif  

1. Wandzik
2. Jóżwiak
3. Żuraw
4. Maciejewski
5. Mandziejewicz
6. Iwan
7. Staniek
8. M. Lewndowski
9. Kosecki
10. Kowalczyk
11. Wichnikarek

A gdzie Rasiak ? laugh.gif

BTW:
Polska wygrała z Azerami 3:0 po bramkach (jeśli dobrze pamiętam) :
-Pawła Brożka (po podaniu od jego brata)
-Piotra Brożka (rzut karny)
-Burkharda [tak 'to' sie pisze ? laugh.gif] - Piękny gol zza pola karnego

Stawiam że jutro bedzie taki sam wynik lub 3:1 icon_twisted.gif
DMX
Wczoraj ale piekny popis dali kibice z Warszawy na cala Polske laugh.gif Polska jest z was dumna :!: laugh.gif laugh.gif Nawet na meczach reprezentacji zachowac sie nie umieja jakies napinki pod adresem Polonii mimo ze gra reprezentacja, bravo
Maiden
Słoik...Z józwiaka sie nie nabijaj bo piłkarem bym swietnym a niedawno mało nie umrał (jest b ciezko chory )wiec troche szacunku by sie przydało... icon_evil.gif
Colectiv
UFFFFF, dziś dzień próby. Kurcze jak polacy strzelą gola to i wygrają, ale jak będą grali jak z Walią to BYE BYE i z mistrzostw świata nici :cry: Cała nadzieja we Franku, ewentualnie Żuraw pomoże. Jestem ciekaw jak Kosa zagra. Jedno jest pewne: jak zdobędziemy komplecik punktów to będziemy mieli zgórki, jednak jeśli nie... Mój typ 2:0. Polska górą of koz.
Sparda
Polka wygra dziś 1:0.Azerowie przegrali wszystkie mecze ale stracili mało bramek(4 chyba),więc Polska się pomęczy.
Słoik
Słoik...Z józwiaka sie nie nabijaj bo piłkarem bym swietnym a niedawno mało nie umrał (jest b ciezko chory )wiec troche szacunku by sie przydało... :evil:

Kibic Legii?:]
Stary, nie nabijam się jego stanu zdrowia. Nie jestem także zdania, iż Marek Jóźwiak, swego czasu był piłkarzem świetnym. Z pewnością, Wojtek Kowalczyk, Rysiu Staniek, prezentowali dużo większe umiejętności, niż Legionista. Mimo wszystko, ich implementacje na 'liście wybitnego reprezentanta', w jakikolwiek sposób nie zakwestionowałeś.

Mój typ:
Polska - Azerbejdzan 2:0
lukasz
no trzeba przyznać ,że Kowalczy jest ostatnim Polakiem ,który odgrywał jakikolwiek wpływ na drużynę z najlepszej ligi na świecie.szkoda ,że popadł w alkoholizm ;/
Odin91
Z racji tego iż nasza reprezentacja w MŚ wygrywała mecze tylko i wyłącznie strzelając 3 bramki...toteż stawiam na 3:0 lub ewentualnie 3:1 (samobój ? smile.gif ).
POL :!:
lukasz
żebyście sie nie zdziwili bo zawsze pod górke mieliśmy z takimi team`ami.nie chciałem specjalnie na to stawiać w STS.IMO może być i remis.
Odin91
Jeśli bedzie remis bądź (o zgrozo!) przegrana z Azerami...to ja zmieniam obywatelstwo smile.gif
przema
tak jedna bramka dla azerów musi wpaść z racji tego że mamy bramkarza na poziomie 7 ligi pakistańskiej i niepozwoli sobie na to by zachować czyste konto laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif 3-1 to najbardziej prawdopodobny wynik.Bramki Żurawski Sobolewski Kłos laugh.gif laugh.gif laugh.gif
lukasz
Jeśli bedzie remis bądź (o zgrozo!) przegrana z Azerami...to ja zmieniam obywatelstwo smile.gif

tzn.techniką napewno przewyższają naszych ale taktycznie pewnie słabiutko watpie żeby Carlos Alberto z tej mąki zrobił chleb.
Odin91
11 minuta meczu - GOOOOL :!: FRANKOWSKI !
1:0 icon_twisted.gif
Bedzie jatka, oj bedzie icon_twisted.gif

EDIT:

15 minuta meczu - laugh.gif 2:0 laugh.gif z dośrodkowania Żurawskiego Samobój laugh.gif
2:0 dla Polski.

To nie bedzie 3:0 a 13 do zera jeśli tak dalej pójdzie laugh.gif

EDIT2:

40 minuta meczu - Kosowski GOOOOOL :!:
deco
bardzo ladna bramka....numer 2 w azejberdzanie miszczu--->kiks przy pierwszym i odbita pilka przy dosrodkowaniu w drugiej sytuacji:)
Kubaa__
No ładnie ładnie - 3:0, ale prawda jest taka, ze z takimi Azerami to trudno tak nie wygrywac, wiec z wychwalaniem "naszych" lepiej poki co sie wstrzymac. Mi najbardziej szkoda, ze Zuraw nie strzeli tej bramki, bo gol by byl zayebisty, no nie ma cos chlopak szczescia, ale przy takiej grze naszych rywali chyba jeszcze bedzie mial pare sytuacji do strzelenia, wiec spoko ;>.
Odin91
To bedzie rzeź icon_twisted.gif

Jedno trzeba powiedzieć - Polacy grają BARDZO łądny mecz - dobre zgranie a nawet sztuczki techniczne co niektórych zawodników robią swoje.
Może bedzie nawet 5:0 lub 6:0... albo i 3:2 wink.gif
Odin91
To jest RZEŹ :!:
hattrick Frankowskiego biggrin.gif

Jeszcze jeden, jeszcze jeden...biggrin.gif

EDIT:
o kur.wa ...6:0 biggrin.gif
Lipa
Po hat - tricku, Franek musiał zejść ;/
Niedzielan do boju :!:

EDIT: KRZYNÓWEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!
Odin91
o kur.wa :!:
7:0 !!!! POGROM !!! RZEŹ!!! MAGNIFICENT !!!!

Mówiłem żeby wstawić Sagana biggrin.gif

Polska - kocham cie icon_twisted.gif

RZEŹ !
8:0 !!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.