Ajjjjj ... Już by było 8:0
Niedzielan był blisko
POLSKA :!: :!: :!:
EDIT: SAGAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ekansik
26 03 2005, 19:52
8-0 - KAMBODŻAŃSKA MASAKRA OBRABIARKĄ DO ZIEMNIAKÓW! Ó_ó
8:0. ładnie ale czego tu oczekiwac po Azerbejdzanie? Jak wygramy z Irlandią to wtedy bedzie spoko.
babciahania
26 03 2005, 19:53
no i koniec...
8 do jaja..
ale to azerbejdżan....
ja sie ciesze że SAGAN 2 gole strzelil..
oby tak w środe... :wink:
Nie wiem po co wysyłacie post-a po każdym strzelonym golu?? rotfl
Co do wyniku to czego można było się spodziewać po Azerbejdżanie? Poziom podobny do tego IIIligowca co z nimi sparing przed meczem grali...
Ale kurna zawiodłem się Grzesiu Rasiak nie wszedł ;(
Jak tak będą grali, to obstawiam minimum 4:0 z Irlandią Płn.
PoLsKa :*
Kubaa__
26 03 2005, 19:58
Ojej ;>, 8:0 - kosmos

.
Fakt faktem, że to Azerbejdżan, ale mimo wszystko szacunek dla naszych, pojechali jak mało kiedy. Szkoda tylko, ze Zurawski nic nie strzelil, bo mial kilka swietnych akcji (a sedzia nie wiedzial co to jest "karny" ;/), no ale moze z Irlandią sie chlopakowi uda.
No ja nie mam pytan, zaszaleli ;] Czegos takiego to sie w zyciu nie spodziewalem ;]
Ojej ;>, 8:0 - kosmos 8) .
Fakt faktem, że to Azerbejdżan, ale mimo wszystko szacunek dla naszych, pojechali jak mało kiedy. Szkoda tylko, ze Zurawski nic nie strzelil, bo mial kilka swietnych akcji (a sedzia nie wiedzial co to jest \"karny\" ;/), no ale moze z Irlandią sie chlopakowi uda.
No też mi go szkoda ...
Tym bardziej, że na meczu byli wysłannicy Trabzansopru ( czy jakoś tak :wink: )
Ölschmitz
26 03 2005, 20:01
pieprzycie o wyniku, wiem, ze ladny, ale najwazniejszy jest styl. dzis polacy grali naprawde dobrze, bez wiekszych wpadek, skutecznie w ataku i swietnie w destrukcji. wypas.
Kubaa__
26 03 2005, 20:02
Ale kurna zawiodłem się Grzesiu Rasiak nie wszedł ;(

Nie wszedl, bo go chyba nawet na ławce nie bylo, a szkoda - bysmy mieli jakiegos zawodnika na takim samym poziomie jak rywale ;>.
8:0, dawno czegos takiego nie bylo, ale to dobrze ze sie chlopaki wystrzelali, bo moga juz tyle goli nie strzelic, a tojest potrzebne przy wyjsciu z 2-giego miejsca.
8:0-no nieżle,a mogłoby być nawet z 10 gdyby Żurawski wykorzystał swoje sytuacje.Polacy pierszy raz od dawien dawna grali ładnie dla oko i za to trzeba ich pochwalić.Jednym slowem oby tak dalej.
tomy0000
26 03 2005, 20:23
Jak dla mnie świetnie zagrała para środkowych pomocników - Szymkowiak i Sobolewski. Pierwszy inicjował praktycznie każdą akcję ofensywną, a drugi walczył za dwóch i moim zdaniem to jemu należy się miejsce w kadrze, a nie Kałużnemu, który co tu będę ukrywał nie jest moim faworytem...
Koniec spotkania.
Wynik...gulp...
8:0 dla
POLSKI :!:
cóż tu mówić...genialny występ Frankowskiego (hattrick !), Sagan - śmialiście sie ze mnie(z mojego pomysłu na jego gre w kadrze) że jest słaby - a tu 2 gole !.
Kosowski o dziwo strzelił gola
zawsze trzeba mieć zawodnika z drużyny przeciwnej po swojej stronie i w tym meczu takowy był

w końcu samobój z czegoś się wziął
Bomba Krzynówka też zasługuje na uznanie
Szkoda że Żurawski miał troche pecha w tym meczu (te spojenie ech....)
ale licze na jego gre z naszym następnym przeciwnikiem.
Ta gra...taktyka, atak pozycyjny, składna gra, sztuczki techniczne, podania Szymkowiaka i nie tylko, - piękne.
Takiego wyniku dawno nie widziałem... jeśli wynik z Irlandią płn. bedzie wynikiem nawet o połowe gorszym to bede sie cieszył jak głupi
Cóz tu mówić - wynik mówi sam za siebie.
Pozdro 4 all.
jay jay
26 03 2005, 20:57
takiego rezultatu w meczu reprezentacji POLSKI juz chyba niedożyje

Ale może dożyje mistrzostwo świata POLSKI
casper300
26 03 2005, 21:06
Heh, po drugim golu powiedzialem ze bedzie 8:0 i sie nie pomylilem
Ogolnie bardzo ladny wystep naszych kadrowiczow, choc bylo pare takich kiksow, ze hoho, ale nie mowmy o tym
Trezege
26 03 2005, 21:20
Ja chcialbym pogratulowac pani, ktora "odkryla Frankowskiego". Oby wiecej takich "ekspertow" na meczach w TVP. Thanks Korzen.
Banan na ryj*u

Rzez , naprawde mi sie podobało wiec wybiore sie na Iralndie. B dobry mecz Frankowskiego , smolarka , Saganowskiego oraz szymkowaika . Nieco słabiej rzasa (widziałbym tam kielbowciza ) , kosowki (tu powinien zaczac stale grac smolarek ) czy tez niedziela :roll: .Ale dosc marudzenia

Gra gitara bilans bramkowy mocno "podbudowany" :wink:
Sagan to pomyłka w kardze ?? 2 bramki w 15 minut , wyalczone 2 rozne i 2 stworzone bramkowe sytaucje??Powołajmy Reiisa!! xD
No ladnie..i to mi sie podoba..smolerek dobrze...i oczywiscie franek i jego zimna krew re... ogolnie to myslalem ze Azerowie bede grac lepiej i wygramy moze 1,2 do 0 ...na wyjezdzie bedzie gorzej...bo beda mocno wqrzeni:P
T_4_killer
26 03 2005, 22:42
ja zawsze jestem optymistycznie nastawiiony do naszej reprezentacji:D Dzisiaj pokazali na co ich stac, chociaz przeciwnik nie byl zbyt wymagajacy...
kim była ta babka??bo nie oglądalem od początku i w przerwie gadali z taaaka specjalistką...kim ona była???
ja zawsze jestem optymistycznie nastawiiony do naszej reprezentacji:D Dzisiaj pokazali na co ich stac, chociaz przeciwnik nie byl zbyt wymagajacy...
huh, może i nie wymagający ale z dobrą obroną (przegrana z Angolami 1:0 :!: ) ! a my tej 'dobrej obronie' na(pipi)'aliśmy 8 bramek :!:
Hmm...co jak co ale nasza reprezentacja zaczyna siać popłoch
tak apropo : gdzie leży Azerbejdżan ?

w Afryce czy gdzieś na obszarach Azji mniejszej ?
tomy0000
27 03 2005, 00:34
No to teraz się popisałeś Odin, napewno Azerbejdżan leży w Afryce, skoro to są eliminacje w strefie europejskiej. Azerbejdżan leży na granicy Europy z Azją, jednak zalicza się nadal do Europy, jego sąsiadem jest min. Gruzja

.
No to się chłopaki roztrzelali

.Mecz oglądałem podczas turnieju w PES w Katowicach.Super atmosfera,kilkadziesiąt drących się gęb w momencie padania goli.Extra sprawa!
Jak dla mnie to Rząsa jest najsłabszym ogniwem reprezentacji.Na Azerów wystarcza ,ale taki Dyer,Rooney,czy inny Owen wkręca go w ziemię.No ale to już problem Janasa aka 'elokwentny'.
Polish power!Oby tak samo w środę.
Partyzant
27 03 2005, 09:29
Chciałbym zwrócić uwage na jedna rzecz - JAnas nauczył Polaków jak wygrywac z teoretycznie słabszymi od nas. Z lepszymi jeszcze bywa różnie (Włoch 3-1, Anglia 1-2, Francja 0-0) , ale w pozostałych meczach (w el. MŚ) juz pottrafimy udokumentowac swoją wyższość, co nie zawsze było tak oczywiste.
Ja osobiście nie pamiętam tak wysokiego zwycięstwa Polaków w meczu o punkty (Polska - Haiti 7-0 w 1974 na MŚ)
Co do wczoraj - przeciwnik może i nie najlepszy ale pochwalic chłopaków trzeba. Zwłaszcza Żurawia za ochote go gry, Krzynówka za asysty, Franka za skutecznośc, Ebiego za świetną zmianę. Chyba mamy kwestię prawej pomocy juz jasną
Oby w środę zagrali podobnie
Po takiej wygranej trudno nie byc optymistą i ja sie tylko obawiam zeby nie zapili sie dzisiaj na śmierc bo w srode moze być rożnie. Mam nadziej ze Janosik ich przypilnuje, chyba ze będzie walił ćmage z nimi
Najbardziej nie cieszy wynik, ale styl gry. Mimo ze to był tylko Azerbejdzan to nie zawsze z takim przeciwnikiem łatwo sie gra. Chociaz Azerów zgubiła chyba taktyka. Ich trener przyjechał jak sam mowił po zwycięstwo i nie stanęli oni w 10 w polu karnym tylko coś probowali zrobic. Tyle tylko ze Azerowie w piłke to raczej grac nie umieją i stąd tak ładnie sie dali kontrować.
Na pewno gorzej będzie z Irlandią Pn bo Ci to napewno staną w 10 w polu karnym, ale oni to są chyba jeszcze gorsi od Azerow wiec pewnie wygramy, chociaz napewno nie tak wysoko.
Jedno trzeba powiedzieć. Grupe mamy lekkopółśmieszną i jak nie awansujemy bezpośrednio w drugiego miejsca to będzie dramat. Anglia jest poza zasięgiem !!!
Odin kto się smiał z Ciebie jak mówiłeś żeby Janas powołał Sagana do repry? Bo sobie nie przypominam. Szkoda, że nie zagrał Tomek Kiełbowicz, a Sagan wszedł tak późno, ale 8:0 świetny wynik
Z Irlandią będzie podobny;p;p
_Globus_
27 03 2005, 12:35
Anglia jest poza zasięgiem !!!
Nie jest! Mamy tylko punkt starty do Angoli. Wystarczy im jedna porażka lub dwa remisy, a gdy wygramy kolejne mecze, mamy zapewnione pierwsze miejsce, nawet jeśli przegramy w październiku w Anglii. Miejmy nadzieję, że nasi najwięksi obecnie rywale stracą jakies punkty (liczę na Austrię).
Odin - doprawdy, dałeś popis

.
Clyde - co to za laska z Twego avatara?
Globus, ja bym nie wpadał w taki hurra optymizm. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ja chce zobaczyc tak grającą Polske w kilku meczach i to nie z kelnerami.
Anglia niby z kim miała by stracic punkty? Jak cos to chyba jedynie z Austrią u siebie, co i tak jest mało prawdopodobne.
Pozatym Polska musiała by wszystko wygrywać co nie będzie wcale takie łatwe.
A z Anglią to zawsze nam się cięzko grało, zwłaszcza u nich gdzie jeszcze nigdy tam nie wygraliśmy. Remis to będzie wszystko o czym mozemy marzyć. Ale miejmy nadzieje ze przed tym meczem będziemy mieli juz pewny awans z drugiego miejsca, trzeba tylko lać wszystkich po kolei, a terminarz ku temu mamy bardzo dobry.
Jak wygramy jeszcze te 3 mecze to z angolami możemy nawet przegrać wtedy i tak wyjdziemy a przy odrobinie szcześcia Anglia gdzieś zgubi punkty(najlepiej z gdyby to było w meczu z Polską).A tak wracając do meczu to po jakiego grzyba grał kosowski,niby gola sztrzelił ale poza tym grał beznadziejnie a Smolarek jest 100 razy lepszy.
Odin kto się smiał z Ciebie jak mówiłeś żeby Janas powołał Sagana do repry? Bo sobie nie przypominam. Z Irlandią będzie podobny;p;p
Bodajże Sloik albo Rafi twierdzili że Sagan jest dobry na POLSKĄ LIGE a na reprezentacje jeszcze to za mało

hehehe - wałek
tomy0000 - dzięx

nigdy sie nie interesowałem Azerami toteż sie spodziewałem że bedzie leżeć gdzieś na wschodzie
Globus - wal sie
arboos - oj żebyś sie nie zdziwił. Remis z Austrią - może Walia sprawi im kłopot :roll: wszystko sie może zdarzyć...
ja twierdze ze Sagan jest dobry na polska lige !! ludzie oni grali z amatorami wiec blagam nie oceniajcie naszych ze sa dobrzy do reprezentacji bo strzelili gola lamerom :wink: Niech pokaza swoja wartosc w srode to zmienie zdanie
Tylko, że Anglicy męczyli się z tymi LAMERAMI
Nasi rozwalili Irlandczyków 3:0 na wyjeździe, a teraz z tym stylem gry, powinno być JESZCZE LEPIEJ
Dariusz Szpakowski
27 03 2005, 17:46
Polska reprezentacja rozegrała dobry mecz.krzynuwek ladnie przechodził zwodem,a mirek żurawski posylał prostepadłe piłki,szkoda tylko że zabrakło włodka włodarczyka
ja twierdze ze Sagan jest dobry na polska lige !! ludzie oni grali z amatorami wiec blagam nie oceniajcie naszych ze sa dobrzy do reprezentacji bo strzelili gola lamerom :wink: Niech pokaza swoja wartosc w srode to zmienie zdanie
a co w środe gramy z Holandią?irlandia płn. to tylko troche wyższy poziom nawet Polska nie ma z nimi problemu.
Odin kto się smiał z Ciebie jak mówiłeś żeby Janas powołał Sagana do repry? Bo sobie nie przypominam. Z Irlandią będzie podobny;p;p :D
Bodajże Sloik albo Rafi twierdzili że Sagan jest dobry na POLSKĄ LIGE a na reprezentacje jeszcze to za mało ;) hehehe - wałek :twisted:
Nooo, stary, przestań. Nie przypominam sobie jakiejkolwiek wypowiedzi z mojej strony na temat Saganowskiego. Zresztą, nie przesadzajmy. Azerowie to ekipa na poziomie Radomiaka Radom.
no bo saganowski jest dobry na polską lige.Co on zrobił w tym meczu wszedł na znokautowanych piłkarzy azerskich i tylko dobijał kolejne piłki.Nawet ja bym im strzelił jakiegoś gola
Colectiv
27 03 2005, 18:51
Heeejjjoooo!! Pamiętacie czemu nie weszliśmy do ME 2004. Czemu mimo że wygraliśmy i z Łotwą i z Węgrami niedostaliśmy się do finałów!!?? To ja wam odpowiem: bo ci cholerni lamerzy- Szwedzi, pffuu, szwedzi nie chcieli pokonać cieniuteńką Łotwę, bo oni uznali że po co bo i tak kasę dostaną i tak bo już sobie zapewnili starty. A np gdyby teraz Anglia przed ostatnim meczem z Polską prowadziła 4-ema pkt [np. Polska by przegrała z Austrią w co niewierze] przed nami to jak myślicie? Walczyli by jak lwy aby tylko chociaż punkcika nie stracic?? NIE- by sobie spoczeli na laurach jak to Becks często robi. Morał z tego taki, że jeśli będziemy walczyli o 1 miejsce to nawet jak przegramy 2 będzie w zapasie, a jak zostanie nam już tylko walka o drugą lokatę to może być tak jak powyżej opisałem.
Polska-Azerbejdżan
8-0
Tak się walczy o Mistrzostwa Świata
PS. A propo szwedów- po meczach polaków nazwano analfabetami...hmmm...przesadziłem, ale jednak śmiali się znas że niby trzy korony to ich hokejowa nazwa i że mylimy football z hokejem itd.
no bo saganowski jest dobry na polską lige.Co on zrobił w tym meczu wszedł na znokautowanych piłkarzy azerskich i tylko dobijał kolejne piłki.Nawet ja bym im strzelił jakiegoś gola

szkoda ze nie widziales jego 2 wywalczonych sytuacji (jedno pieeeeeekne dosrodkowanie) po których niedielan na znakołtowanych azerskich piłkarzy nie umiał tafic ...szkoda ze nie widziałes 2 wywalczonych rzutów roznych i tego ze jak to w lidze było go pełno ( od obrony asz po atak ) ... Ty bys strzelil a rasiak

Niedzielanowi tez sie ta sztuka nie udała ... Ogladalismy ten sam mecz
szkoda ze nie widziales jego 2 wywalczonych sytuacji (jedno pieeeeeekne dosrodkowanie) po których niedielan na znakołtowanych azerskich piłkarzy nie umiał tafic:
Error. W tym przypadku, piłkę w pole karne wrzucał Maciej Żurawski.
Panowie, o czym my mówimy? Chcecie, aby Marek Saganowski, występował od pierwszych minut z orzełkiem na piersi? Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? W ataku, oba miejsca są zarezerwowane.
Nooo, stary, przestań. Nie przypominam sobie jakiejkolwiek wypowiedzi z mojej strony na temat Saganowskiego. Zresztą, nie przesadzajmy. Azerowie to ekipa na poziomie Radomiaka Radom.
A wiesz co oznacza wyraz 'bodajże' ?
Colectiv - pamiętam to...szwedzi nas wtedy zał
otwili
Chcecie, aby Marek Saganowski, występował od pierwszych minut z orzełkiem na piersi
Jako rezerwowy napastnik jak najbardziej. Pierwszy skład jest zarezerwowany dla Frankowskiego i Żurawskiego.
Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? Lewa obrona?
Prawy bramkarz ;p

Po to własnie jest rezerwowy napastnik

Wychodzi na podmęczonych rywali i strzela bramki. Myślę, że gdyby zamiast Sagana Janas wpościłby Rasiaka, wynik końcowy byłby dwa oczka niższy ;p Co z tego, że Sagannowski jest tylko na polską ligę? Ważne, że jest skuteczny, nawet w takich meczach.
_Globus_
27 03 2005, 19:50
Słoik, węź mi powiedz, czy juz całkowicie mi odwaliło, czy to był prawda: miałeś napisane: "Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? Lewa obrona?" i zmieniłeś posta czy od razu "Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? W ataku, oba miejsca są zarezerwowane"
Ogólnie podstawowa jedenstka była git, prócz dwóch panów: trza kogoś wymyślić na miejsce Rząsy i Ebi od początku. Reszta dobre. Co do Sagana od pierwszych minut - nie ma mowy!
A wiesz co oznacza wyraz 'bodajże' ? :)
Colectiv - pamiętam to...szwedzi nas wtedy zał
otwili ;)
Chcesz mnie uczyc wspolczesnej polszczyzny, maestro filologae polonice?:)
Tak przy okazji, slyszałem, iz '
bodajze' Odin91 mieszka w domku z rurek papierowych, onanizuje się przy użyciu rękawicy kuchennej, a w szkole ma ksywkę 'Blumchen' :]
Słoik, węź mi powiedz, czy juz całkowicie mi odwaliło, czy to był prawda: miałeś napisane: \"Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? Lewa obrona?\" i zmieniłeś posta czy od razu \"Na jakiej pozycji, widzicie obecnego Legioniste? W ataku, oba miejsca są zarezerwowane\" :?: !
Racja, tak dokładnie było [najpierw, 'lewa obrona']. Po kilku sekundach, doszedłem do wniosku, iż nie wszyscy bedą w stanie zrozumięć, tak twardy dowcip :]
Wychwalacie Saganowskiego bo jesteście kibicami Legii.
Owszem moze i strzelił 2 bramki juz podmęczonym i zdołowanym grajkom z Azerbejdzanu i chwała mu za to, ale niech Sagan udowodni jeszcze w kilku meczach ze zasługuje na pierwszego czy drugiego rezerwowego. Z tego co pamiętam to w poprzednich występach w kadrze niczego ponad przecietnego nie pokazał.
I nie to żebym go nie lubiał czy coś, ale jakos nie mam zaufania do tego typow napastników.
Zobaczymy jak zagra w środe.
Clyde - co to za laska z Twego avatara?

Ingrid Grudke-Argentynka o nieargentyńskim nazwisku :wink:.Ależ to jest laseczka.Dziwić się,że Argentynczycy tak dobrze grają w piłkę.Ja też bym wypruwał z siebie flaki jak bym miał takie fanki
Wychwalacie Saganowskiego bo jesteście kibicami Legii.
Owszem moze i strzelił 2 bramki juz podmęczonym i zdołowanym grajkom z Azerbejdzanu i chwała mu za to, ale niech Sagan udowodni jeszcze w kilku meczach ze zasługuje na pierwszego czy drugiego rezerwowego. Z tego co pamiętam to w poprzednich występach w kadrze niczego ponad przecietnego nie pokazał.
I nie to żebym go nie lubiał czy coś, ale jakos nie mam zaufania do tego typow napastników.
Zobaczymy jak zagra w środe.
Argh! Beskitu ja jestem z Łodzi!
Jak się gra w reprezentacji barwy klubowe się nie liczą(czego przykładem była owacja dla Fraknowskiego na stadionie Legii) Cieszie się, ze Saganowski potrafił znaleść się w tych 2 sytuacjach i je wykończył. Cieszę się że zrobił to podczas meczu reprezentacji a nie Legii ;p A jakby na to spojżeć z innej strony to w Polsce niema zbyt wielkiej konkurencji na tej pozycji. Zwłaszcza w Ekstraklasie.
Po meczu nasuwają mi się takie refleksje:
Ebi od początku
Sobolewski na def. pomocniku
Ktoś do rozdzielania piłek, bo Szymek dobrze szarpie, dużo biega, ale nie potrafi wziąść na siebie gry. Atak jak na razie mamy chyba wykrystalizowany i też uważam, że sagan powinien się jeszcze pokazać na mocniejszym przeciwniku. Co do obrony, to nie miała za dużo do roboty w tym meczu także trudno ocenić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.