Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
deco
szymek dorze gra niech zostanie
Odin91

Tak przy okazji, slyszałem, iz 'bodajze' Odin91 mieszka w domku z rurek papierowych, onanizuje się przy użyciu rękawicy kuchennej, a w szkole ma ksywkę 'Blumchen' hyh.gif

Taak ? A ja słyszałęm że taki jeden typek, 'bodajże' sloik_na_Zime jest transeksualistą, dzieci z zerówki rzucają w niego cegłówkami (niby za twarz) a mama każe mu spać na dworze (najlepiej żeby koło śmietnika się zalokalizował żeby zbytniego popłochu w ludziach nie robił) a i ma ksywe 'kociryj' icon_twisted.gif

Wychwalacie Saganowskiego bo jesteście kibicami Legii

A kysz, a kysz Szatanie z piekła rodem ! tak bluźnić...! wink.gif
Partyzant
...Szymek dobrze szarpie, dużo biega, ale nie potrafi ...

Ehh, znawcy... :wink: Szymkowiak zagrał bardzo dobry mecz, walczył i nieźle właśnie kierował drużyną... A kogo Wy byście tam chcieli ?? Mile który chce skończyć karierę ? laugh.gif
_Globus_

Clyde - co to za laska z Twego avatara?  :D

Ingrid Grudke-Argentynka o nieargentyńskim nazwisku :wink:.Ależ to jest laseczka.Dziwić się,że Argentynczycy tak dobrze grają w piłkę.Ja też bym wypruwał z siebie flaki jak bym miał takie fanki biggrin.gif

Polki niby też ładne, a MŚ jeszcze nie wygraliśmy wink.gif.

Co do Sagana - wpuścić go ok. 70 min. w meczu z Irlandią (jak będą sprzyjające warunki) - wtedy się zobaczy. Chociaż... w sumie Rasiak jest lepszy, jemu się należy miejsce w kadrze jak nikomu innemu laugh.gif
Topek
Powinien grac Zurawski i Frankowski, ponieważ aczkolwiek
Maiden
"zarezerwowane" gdyby miejsca były "zarezerwowane" to dzis ogladalibysmy Kryszłaowicza z oliszbabą w napadzie i nie mówie by Sagan grał od pierwsayckh minut BRON BOZE :!: Niech wchodzi jako dzjoker ( a co w razie czego anglicy złamią nóżke żurawkeimu icon_twisted.gif (joke))...Tak jak było dobrze , jednakoworsz zamiest rząsy widziałbym kiełbika .
deco
Czy nie wie ktos czy sa dostepne jeszcze do kupienia bilety na meczyk Polska -irlandia???
w kasach są jeszcze????/
Słoik
\"zarezerwowane\" gdyby miejsca były \"zarezerwowane\" to dzis ogladalibysmy  Kryszłaowicza z oliszbabą w napadzie i nie mówie by Sagan grał od pierwsayckh minut BRON BOZE :!: Niech wchodzi jako dzjoker ( a co w razie czego anglicy złamią nóżke żurawkeimu  :twisted: (joke))...Tak jak było dobrze , jednakoworsz zamiest rząsy widziałbym kiełbika .

Stary, co Ty gadasz? Kwestionujesz miejsce Żurawskiego i Frankowskiego, w pierwszej jedenastce reprezentacji Polski? Na chwilę obecną, nie ma możliwości, aby choć jeden z tych piłkarzy został pominięty przy ustalaniu wyjściowego składu. Kryszałowicz? Olisadebe? Nie popadajmy w skrajności. Stosując Twój sposób interpretacji słowa 'zarezerwowane', możemy dojść do wniosku, iż najlepiej byłoby gdyby z orzełkiem na piersi wystąpił Zbysiu Boniek z Grzesiem Lato. Koniec, kropka.
Maiden
Czytaj ze zrozumieniem...SAGAN JAKO DJOKER :S choc ty pewno wołabys rasiaka lub kuzbe laugh.gif
Słoik
O rany. O czym my gadamy? Wolałbym, aby Saganowski, udowodnił swą przydatność dla kadry Janasa, z bardziej renomowanym rywalem. Spójrzmy na sprawe obiektywnie. Oczywiście, Maruś powinien dostać szansę kolejnego występu z orzełkiem na piersi, jednak nie spodziewałbym się wiele, po jego postawie. Nie licząc potyczki z Azerami, chłopak rozegrał w reprezentacji 13 spotkań, nie strzelając ani jednej bramki. Takie są fakty.
Rasiak, to zawodnik o innej charakterystyce. Walory Grzesia, są zdecydowanie różne. Wziąłeś to pod uwage? Dla Twojej informacji, Kuźba strzelił dwie bramki San Marino, zaś Kryszałowicz cztery Wyspom Owczym. Jaki z tego wniosek?
Odin91
O rany. O czym my gadamy? Wolałbym, aby Saganowski, udowodnił swą przydatność dla kadry Janasa, z bardziej renomowanym rywalem. Spójrzmy na sprawe obiektywnie. Oczywiście, Maruś powinien dostać szansę kolejnego występu z orzełkiem na piersi, jednak nie spodziewałbym się wiele, po jego postawie. Nie licząc potyczki z Azerami, chłopak rozegrał w reprezentacji 13 spotkań, nie strzelając ani jednej bramki. Takie są fakty.  
Rasiak, to zawodnik o innej charakterystyce. Walory Grzesia, są zdecydowanie różne. Wziąłeś to pod uwage? Dla Twojej informacji, Kuźba strzelił dwie bramki San Marino, zaś Kryszałowicz cztery Wyspom Owczym. Jaki z tego wniosek?

Jezu... chłopie, on go by chciał wpuszczać jako JOKER :!:
NIE od pierwszych minut gry tylko od około 70 minuty :!:
A kogo ty byś wolał na rezerwie...Rasiaka ? :? dziękuje, postoje.

Dla twojej informacji to Kuźba miał wtedy mniej-więcej (razem z kryszałowiczem) pewne miejsce w składzie reprezentacji i po tych meczach byli dalej powoływani więc dałeś zły przykład wink.gif
deco
halo!! nie wie ktos czy sa jeszcze bilety na mecz?? z irlandią???
cghociaz nie wiecie gdzie moge dowieciec sie czy sa?
Partyzant
halo!! nie wie ktos czy sa jeszcze bilety na mecz?? z irlandią???
cghociaz nie wiecie gdzie moge dowieciec sie czy sa?

www.biletynameczzirlandią.pl - laugh.gif :wink: laugh.gif tongue.gif
El Crack SUMO
kim była ta babka??bo nie oglądalem od początku i w przerwie gadali z taaaka specjalistką...kim ona była???
heh na turnieju w Olimpyjczyku niestety też od początku nie było nam dane szpilu ogladać - bo jakiś SUMO grał jeszcze mecz grupowy :oops: ale z Partyzantem ustaliliśmy, że pewnie chapie gałke Szapkowskiemu w czasie reklam laugh.gif

Polaka - Azerbejdzan 8:0 - a Viruss obstawił X2 w STSie laugh.gif wink.gif

najlepsza akcja meczu:
Żurawski trafiający w "boczną poprzeczke" laugh.gif ech gdyby to weszło :roll:

najlepszy "moment" meczu:
kiedy to Saganowski po strzeleniu bramki zaprezentował kołyske laugh.gif z Partyzantem omal nie posikaliśmy się ze śmiechu laugh.gif gdyż ostatnio wszyscy "wpadają" laugh.gif najpierw Roter, Ramirez widziałem, że też laugh.gif no i ponoć K3 laugh.gif normalnie ledwo wiosna przyszła i ludziom gumki pekają laugh.gif wink.gif

ech jedno pytanie na koniec:
gdzie do licha był Rasiak laugh.gif
Słoik
Cytat, z mojego poprzedniego posta:

'Wolałbym, aby Saganowski, udowodnił swą przydatność dla kadry Janasa, z bardziej renomowanym rywalem. Spójrzmy na sprawe obiektywnie. Oczywiście, Maruś powinien dostać szansę kolejnego występu z orzełkiem na piersi, jednak nie spodziewałbym się wiele, po jego postawie. Nie licząc potyczki z Azerami, chłopak rozegrał w reprezentacji 13 spotkań, nie strzelając ani jednej bramki. Takie są fakty.'

Wyciąnij wnioski, z kilku powyżej napisanych zdań.

Odin, już nie mam do Ciebie siły. Mijasz się z prawdą, rzekłbym - jak zwykle. Zreszta, o czym tu gadać, Rafi miał podobne przygody.

Spójrz na fakty. Oto link - Adres

Po pierwsze, Kryszałowicz zagrał w reprezentacji 'B', z Wyspami Owczymi. Po drugie, nie wyszedł w pierwszym składzie ani w 7 poprzednich spotkaniach, ani w kolejnych meczach drużyny Janasa. Był podstawowym graczem kadry, tak? Miał pewne miejsce? Aha, nie, przepraszam.
Miał wtedy mniej-więcej (razem z kryszałowiczem) pewne miejsce w składzie reprezentacji

Co to znaczy, w tej sytuacji 'mniej - więcej'? Specjalnie, tak napisałeś, żeby do końca nie było wiadomo, o co chodzi?
Kuźba? Zagrał od pierwszej minuty, tylko w 2 meczach. Z San Marino i Węgrami. Same pewniaki :) Oceń, przydatność tych graczy, po tak spektakularnym popisie strzeleckim w spotkaniach ze słabeuszami, w tej chwili. Jak sobie radzą? Są powoływani? Otóż, nie. Dlatego, jestem sceptyczny, odnośnie przydatności Saganowskiego, dla szeregów Naszej kadry. Gracz Legii wystąpił do tej pory w 14 spotkaniach, zdobywając jakiegokolwiek gola, tylko z Azerbejdzanem. Kto wie, być może Marek, nie raz Nam jeszcze uratuje skórę. Życzę mu tego, choć spoglądam niepewnie w kierunku jego osoby :)
Grzesiu Rasiak
ech gdybym ja grał byłby wynik dwucyfrowy :x przecież ile akcji zmarnował Niedzielan to sie w pale nie mieści :?
DMX
Aktualnie najlepsi napastnicy sa z Wisly i nie ma co dyskutowac nad reszta bo gra zdecydowanie gorzej. Oby Janas znowu nie wystawil Rasiaka bo juz slyszalem wersje ze specjalnie na wyspiarzy ich szykuje bo Rasiak juz zna ich styl gry. Litosci
Sparda
DMX masz racje.A na zmienników to był powołał Sagana i Kryszała ewontualnie Jelenie.A to żę grzesiu nie zagrał to dobrze i niech tak zostanie.
Sparda
DMX masz racje.A na zmienników to był powołał Sagana i Kryszała ewontualnie Jelenie.A to żę grzesiu nie zagrał to dobrze i niech tak zostanie.
rafi
Odin kto się smiał z Ciebie jak mówiłeś żeby Janas powołał Sagana do repry? Bo sobie nie przypominam. Z Irlandią będzie podobny;p;p biggrin.gif

Bodajże Sloik albo Rafi twierdzili że Sagan jest dobry na POLSKĄ LIGE a na reprezentacje jeszcze to za mało wink.gif hehehe - wałek icon_twisted.gif

tomy0000 - dzięx wink.gif nigdy sie nie interesowałem Azerami toteż sie spodziewałem że bedzie leżeć gdzieś na wschodzie wink.gif

Globus - wal sie wink.gif

arboos - oj żebyś sie nie zdziwił. Remis z Austrią - może Walia sprawi im kłopot :roll: wszystko sie może zdarzyć...

Jesteś nadpobudliwy. Albo kompletnie nie potrafisz zachować obiektywizmu w komentarzach. Albo brak ci fachowej wiedzy.

Wszystko jedno - sprowadza sie to do tego, ze wypisujesz takie bzdury.
Saganowski trafił 2 razy przeciwko Azerom, na dodatek - podłamanym już i nie bardzo chętnymi na podjęcie walki.

Nie umniejszam jego zasług, ale wyciąganie wniosków po tym występie jest niestosowne. Z Amiką nie wykorzystał "11", co zemściło się stratą punktów i końcem marzeń o mistrzostwie Polski. Więc nie przeceniajmy jego zasług dla kadry. Oczywiście - powinien dalej dostawać powołania, by potwierdzać swoją przydatność. Okazja juz niebawem - w środę przeciwko Irlandii Północnej. :wink:
deco
no sagan sie stara....w sam raz na lawce w kadrze nic wiecej..taka prawda..

ps. Franek dla polsatu Sport po mecZu: ,,Zdziwilem sie ze na tablicy swietlnej wyswietliła sie liczba naszych bramek,przeciez legia ich tyle nie strzela:)"
DMX
W ogole tekstami rzucal "Jak przyjade za miesiac i bede strzelal to juz nie beda sie tak cieszyc" biggrin.gif
deco
no bo Franek łowca bramek to niezły jajcarz jest
Colectiv
Hehe, oby jutro się jeszcze cieszyli. Franek i Żuraw to 2 największe pewniaki kadry[obok Krzynka]. Sagan strzelił 2 bramki- OK. Ale jeśli strzeli 2 bramki Angli to będę go czcił codzinnie po 100 allachów. I wtedy ewentualnie można pomyśleć czy będzie wchodził od 70 minuty, czy 50. Jedno jest pewne: KRZYNEK GÓRĄ.
Propably the best football player on Poland
przema
moim zdaniem bardziej można obstawiać że kłos strzeli anglii bramke niż saganowski.Oki niech będzie w kadrze ale narazie jest dopiero czwartym napastnikiem.No bo przecież VanDerDrewnialdo szybko do kadry wróci i to już chyba na jutrzejszy mecz laugh.gif laugh.gif
Il Capitano
[quote]Od początku środowego meczu z Irlandią Północną ma zagrać Radosław Kałużny. Szansę na grę w pierwszej jedenastce ma także Euzebiusz Smolarek, który zastąpiłby na prawej pomocy Kamila Kosowskiego - informuje Przegląd Sportowy.

Kałużny, który wyleczył już grypę, zastąpiłby Radosława Sobolewskiego. Piłkarz Wisły Kraków zaliczył dobry występ przeciwko Azerbejdżanowi.

Przy ustalaniu składu brany jest także pod uwagę Arkadiusz Głowacki

Tylko nie Kałużny! Sobolewski to fighter pokroju Gattuso :twisted:Nie chcę widzieć starego dziada który swoją grą wogóle mnie do siebie nie przekonuje w przeciwieństwie do Sobolewskiego który poczyniał już sobie w reprezentacji naprawdę bardzo dobrze. I znowu w roli głównej Głowacki któremu jeszcze nie przebaczyłem za gola samobójczego z graczami Albionu! Zrobię to wtedy kiedy Polska zakwalifikuje się do MŚ...będzie oczyszczony z zarzutów icon_twisted.gif Wprowadzenie Smolarka za Kosowskiego wydaje się posunięciem trafnym ,chcę zobaczyć skrzydłowego Borussi ,chcę aby przekonał mnie swoją dyspozycją....

Co do wyniku z (8:0) jest się z czego cieszyć mimo iż rywal nie sprzeciwił się na tyle aby sprawić wielką trudność biało-czerwonym. Spójrzmy na inne spotkania chociażby na Dania-Kazachstan gdzie wynik oscylował 3:0!
Spójrzmy na Francję która jest przecież o dwie klasy lepsza od Polski. Zremisowała z dwie klasy lepszą od Azerów Szwajcarią! Tak więc sytuacja obu spotkań się wyrównuje z tym że trójkolorowi w przeciwieństwie do Polski przynieśli nam nie lada niespodziankę!
Odin91
Odin, już nie mam do Ciebie siły. Mijasz się z prawdą, rzekłbym - jak zwykle. Zreszta, o czym tu gadać, Rafi miał podobne przygody. 

Po pierwsze, Kryszałowicz zagrał w reprezentacji 'B', z Wyspami Owczymi. Po drugie, nie wyszedł w pierwszym składzie ani w 7 poprzednich spotkaniach, ani w kolejnych meczach drużyny Janasa. Był podstawowym graczem kadry, tak? Miał pewne miejsce? Aha, nie, przepraszam. 

ale MŚ2002 nie widziałeś co :roll:
Mam ci zasłąniała oczy jak ten białoskóry napastnik dochodził do piłki ? :?

Pozwól że ci jego występy od MŚ2002:
Polska-Białoruś 3:1 - Kryszałowicz od połowy.
Polska-Walia 0:0 od 50 minuty Kryszałowicz
Polska-Islandia 1:0 Kryszałowicz od początku
Polska-Szwajcaria 4:0 Kryszałowicz do 46 minuty
Polska-Norwegia 3:2 Kryszałowicz od początku
Polska-Armenia 4:0 Kryszałowicz do 80 minuty
Polska-Szkocja 1:1 Kryszałowicz do 75 minuty
Polska-Walia 2:1 Kryszałowicz od 50 minuty
Polska-Armenia 1:1 ( laugh.gif ) Kryszałowicz od początku
Polska-Islandia 1:1 od początku Kryszałowicz...
Polska-Norwegia 3:0 Kryszałowicz do 76 minuty
Polska-Białoruś 1:4 Kryszałowicz do połowy
Polska-Ukraina 1:1 Kryszałowicz od połowy
Polska-Kamerun- kryszałowicz do poowy (mecz przed wyspami owczymi - wystąpił w pierwszym składzie [jak mecz poprzedni] a jak pisałeś nie wystąpił w pierwszej 11 od 7 spotkań wink.gif )

Oczywiście są to mecze za czasów Engela i właśnie o te mecze mi chodziło że miał pewne miejsce w składzie. Czytaj ze zrozumieniem człowieku. Domyślaj sie troche.
Naprawde nie chce mi sie wymieniać więcej przykładów (a jechałem chronologicznie [razem z kilkoma meczami towarzyskimi]).
Zastanów sie czasem co ty piszesz za bzdury.

Moge ci przyznać racje odnośnie Kuźby - napisałem to w pośpiechu, bez sprawdzenia informacji etc.

Jesteś nadpobudliwy. Albo kompletnie nie potrafisz zachować obiektywizmu w komentarzach. Albo brak ci fachowej wiedzy. 

Wszystko jedno - sprowadza sie to do tego, ze wypisujesz takie bzdury. 
Saganowski trafił 2 razy przeciwko Azerom, na dodatek - podłamanym już i nie bardzo chętnymi na podjęcie walki. 

Nie umniejszam jego zasług, ale wyciąganie wniosków po tym występie jest niestosowne. Z Amiką nie wykorzystał \"11\", co zemściło się stratą punktów i końcem marzeń o mistrzostwie Polski. Więc nie przeceniajmy jego zasług dla kadry. Oczywiście - powinien dalej dostawać powołania, by potwierdzać swoją przydatność. Okazja juz niebawem - w środę przeciwko Irlandii Północnej.

Jeśli jestem nadpobudliwy, czy uważaz to za wade ?
Cóż, Saganowski strzelił 2 gole i wywalczył bodajże 2 rożne.
Niedzielan też wszedł na boisko i NIC nie zrobił, nie umiał nawet skierować piłkę do siatki 'słabeuszom' którym 2 razy strzelił Saganowski.

I nie mówie żeby wychodził Sagan w pierwszej jedenastce. Powtarzam po raz enty że ja go widze w roli ZMIENNIKA czy to Franka czy to Żurawia (zależnie od predyspozycji zawodnika w danym meczu.)

Tak przy okazji chciałem pogratulować Gazecie Wyborczej za text :
-"Frankowski to taki klasyczny "morderca o twarzy dziecka" " laugh.gif
arboos
Widze ze sie rozpętała ciekawa dyskusja na temat Saganowskiego.
Zresztą to samo było swego czasu z Włodarczykiem ktory jak strzelił bramkę chyba USA odrazu zrobili niektórzy z niego pierwszego rezerwowego, a co niektórzy nawet widzieli go w pierszym składzie 8O
I co ? Gdzie jest teraz Włodar ?
Nie mowie ze tak samo się stanie z Saganowskim, ale jest to prawdopodobne bo napastników to akurat naszej reprezentacji nie brakuje. No chyba ze Sagan znowu coś trafi jutro.

Ja bym się lepiej zastanowił co się dzieje z Olisadebe i czy jemu się juz kompletnie odniechciało grać z Orłem na piersi :roll:
Szkoda by było żeby zmarnować jego umiejętności które ma na pewno większe niż Rasiak i Saganowski razem wzięci.
Odin91
Widze ze sie rozpętała ciekawa dyskusja na temat Saganowskiego. 
Zresztą to samo było swego czasu z Włodarczykiem ktory jak strzelił bramkę chyba USA odrazu zrobili niektórzy z niego pierwszego rezerwowego, a co niektórzy nawet widzieli go w pierszym składzie 8O 
I co ? Gdzie jest teraz Włodar ? 
Nie mowie ze tak samo się stanie z Saganowskim, ale jest to prawdopodobne bo napastników to akurat naszej reprezentacji nie brakuje. No chyba ze Sagan znowu coś trafi jutro. 

Ja bym się lepiej zastanowił co się dzieje z Olisadebe i czy jemu się juz kompletnie odniechciało grać z Orłem na piersi :roll: 
Szkoda by było żeby zmarnować jego umiejętności które ma na pewno większe niż Rasiak i Saganowski razem wzięci.

Olisadebe ma zaległości dość spore do nadrobienia (pół roku nie mógł grać w noge-uraz z kolanem miał czy cuś). Nawet nie jestem pewien czy ma miejsce w 1 skłądzie Panathinakosu.
Słoik

:

Jasne, widziałem także, jak Boniek strzelał 3 bramki Belgii. Szkoda, że to było wieku temu.

Oczywiście są to mecze za czasów Engela i właśnie o te mecze mi chodziło że miał pewne miejsce w składzie. Czytaj ze zrozumieniem człowieku. Domyślaj sie troche.
Naprawde nie chce mi sie wymieniać więcej przykładów (a jechałem chronologicznie [razem z kilkoma meczami towarzyskimi]).
Zastanów sie czasem co ty piszesz za bzdury

O jakie mecze Ci chodziło? Przecież wyraźnie zasugerowałeś, iż w momencie, gdy Kryszałowicz strzelał 4 bramki 'Wyspiarzom', miał pewne miejsce w kadrze? W ten sposób, chciałeś nawiązać do osoby Saganowskiego. Dlaczego teraz opisujesz zdarzenia i występy, mające miejsce dwa lata, przed omawianą sytuacją?

Cytat:

Miał wtedy mniej-więcej (razem z kryszałowiczem) pewne miejsce w składzie reprezentacji.

Wtedy? Spójrz na siedem poprzednich spotkań kadry [od towarzyskiej gry z 'Owczarzami', kiedy piłkarz Amiki, strzelił 4 gole].
Wystąpił, w jakimkolwim meczu, od pierwszej minuty? Jeśli, przywołujesz jeszcze czasy Engela, to raczej nie mamy o czym rozmawiać. Najlepiej wróć, do roku 74 i akcji Grzesia Laty, z Brazylią. Eh, stary, już naprawdę mam Cię dość.
rafi
...Szymek dobrze szarpie, dużo biega, ale nie potrafi ...

Ehh, znawcy... :wink: Szymkowiak zagrał bardzo dobry mecz, walczył i nieźle właśnie kierował drużyną... A kogo Wy byście tam chcieli ?? Mile który chce skończyć karierę ? laugh.gif

Też byłem zaskoczony grą Szymkowiaka. :wink:
Widocznie turecka mentalność i zmiana "klimatu" dobrze Mirkowi zrobiła. Czekam na więcej, ale juz powoli powraca wiara w niego. :wink:
Słoik
W takim razie, reprezentacyjny środek pomocy, mamy już ustalony. Para - Szymkowiak, Gołoś ;]
Odin91

:

Jasne, widziałem także, jak Boniek strzelał 3 bramki Belgii. Szkoda, że to było wieku temu.

Zastanów sie czasem co ty piszesz za bzdury

O jakie mecze Ci chodziło? Przecież wyraźnie zasugerowałeś, iż w momencie, gdy Kryszałowicz strzelał 4 bramki 'Wyspiarzom', miał pewne miejsce w kadrze? W ten sposób, chciałeś nawiązać do osoby Saganowskiego. Dlaczego teraz opisujesz zdarzenia i występy, mające miejsce dwa lata, przed omawianą sytuacją?

Cytat:

Miał wtedy mniej-więcej (razem z kryszałowiczem) pewne miejsce w składzie reprezentacji.

Wtedy? Spójrz na siedem poprzednich spotkań kadry [od towarzyskiej gry z 'Owczarzami', kiedy piłkarz Amiki, strzelił 4 gole].
Wystąpił, w jakimkolwim meczu, od pierwszej minuty? Jeśli, przywołujesz jeszcze czasy Engela, to raczej nie mamy o czym rozmawiać. Najlepiej wróć, do roku 74 i akcji Grzesia Laty, z Brazylią. Eh, stary, już naprawdę mam Cię dość.

Nie chce mi sie kolejno wszystkiego komentować więc powiem tak:
W meczu z 'Wyspiarzami' Kryszałowicz miał już 'schyłek kariery', nie rozwijał się i nie grał już tak samo dobrze jak w MŚ2002.
I przyznam ci racje: źle napisałem że był DALEJ powoływany (a nawet chyba był ale jako rezerwowy wink.gif ).
Dlaczego nie jest dalej powoływany ? Spójrz może na ligowego króla strzelców. Kto jest 1,2,3 ? No nie zgadniesz :roll: kolejno:
Franek, Żuraw i [/b]Sagan[b].
A który Kryszałowicz ? dziewiąty egzekwo z kilkoma innymi 'strzelcami' z dorobkiem 5 bramek (2 razy mniej co Sagan i 4 razy mniej co Franek wink.gif ).
I właśnie dlatego chce mieć powoływanego Sagana. 3 miejsce króla strzelców coś znaczy. A i sądze że Janas za te 2 gole także bedzie go dalej powoływać.
End.
_Globus_
Spójrzmy na Francję która jest przecież o dwie klasy lepsza od Polski. Zremisowała z dwie klasy lepszą od Azerów Szwajcarią!

Jedna sprawa - obecnie jesteśmy lepsi zarówno od Szwajcarii, jak i Francji. Moje zdanie.
arboos
Globus bez przesady.
Do Francji to jeszcze nam duzo brakuje. To że są obecnie w dołku nie znaczy ze my jestesmy lepsi. Jeszcze miesiąc temu po przegranej z Białorusią napewno bys tak nie powiedział. No ale my pokonaliśmy mocny Azerbejdzan więc jestesmy lepsi :wink:
Ponosi was troszeczke !!!
Odin91
Globus bez przesady.
Do Francji to jeszcze nam duzo brakuje. To że są obecnie w dołku nie znaczy ze my jestesmy lepsi. Jeszcze miesiąc temu po przegranej z Białorusią napewno bys tak nie powiedział.  No ale my pokonaliśmy mocny Azerbejdzan więc jestesmy lepsi :wink:   

Dlatego chłopak napisał 'obecnie' biggrin.gif
przema
obecnie jesteśmy lepsi od francji minus henry jeśli on by niegrał przeciwko polsce niebyło by problemu i walce o punkty wygralibyśmy
Tomik
Francja bez rozgrywającego Zidana to już inna drużyna. :? Każde spotkanie jest strasznie wymęczone.
Nie ma też powodu, żeby po strzeleniu przez naszych "orłów" nawet ośmiu goli zaraz popadać w taką euforię. To dobrze, że napukali Azerom tyle goli. Wynik idzie w świat i jeśli drugi mecz dorzuci do tabeli kolejne trzy punkty, to lepszej wiosny nie można było sobie życzyć. Poczekamy-zobaczymy. Łoł, to już jutro!
Partyzant
Przed jutrzejszym meczem z Irlandią Janas chce przeprowadzic pewne korekty w składzie - ma grać od początku Smolarek zamiast "Rui Kosy" oraz "Metalkałuża" zamiast Sobolewskiego. Co do pierwszej zmiany jestem za, ale jeżeli chodzi o ta drugą to coś tu chyba nie gra... :? "Sobol" zagrał naprawdę dobrze z Azerami i wymienianie go na Kałużnego lekko mija się z celem... :?
Tomik
Może to takie przedmeczowe zagrywki a'la "master Mourinho" laugh.gif .
przema
no w sumie kałużny gra nieźle w powietrzu a to się na irlandie przyda ale fakt jest taki że sobolewski całkiem nieźle sobie radzi po kontuzji i będzie to niedługo nr jeden defensywnych pomocników polskich jeśli już nim niejest.Ja bym coś zrobił z Rząsą on się gubił nawet z walią jest wolny slaby technicznie.Na jego miejsce trza coś wykombinować może ten kiełbowicz?szkoda że go janas przeciwko azerom niewystawił.No a decyzja o wprowadzeniu ebiego słuszna to najlepszy technicznie polski gracz.Chłopak się wkomponuje w zespół i będzie z niego taki pożytek jak z krzynówka
Odin91
Przed jutrzejszym meczem z Irlandią Janas chce przeprowadzic pewne korekty w składzie - ma grać od początku Smolarek zamiast \"Rui Kosy\" oraz \"Metalkałuża\" zamiast Sobolewskiego. Co do pierwszej zmiany jestem za, ale jeżeli chodzi o ta drugą to coś tu chyba nie gra...  :? \"Sobol\" zagrał naprawdę dobrze z Azerami i wymienianie go na Kałużnego lekko mija się z celem...  :?

Kałużny zamiast Sobolewskiego jest błędem...choć może Janas chce go po prostu przetestować 'na połowe' i po 45 minutach go zmieni na, jak to napisałeś 'Sobola' (normalnie prawie moje nazwisko laugh.gif ).
Maiden
Tez mi sie wydaje ze powinien grac sobolewski . Wywalił bym rząse (niech ktos mi powie ze jest zagrozeniem pod bramka rywali) na Kiełbowicza (ten to dobrze strzela "krotkie" wolne cool.gif )
rafi
Globus bez przesady.
Do Francji to jeszcze nam duzo brakuje. To że są obecnie w dołku nie znaczy ze my jestesmy lepsi. Jeszcze miesiąc temu po przegranej z Białorusią napewno bys tak nie powiedział.  No ale my pokonaliśmy mocny Azerbejdzan więc jestesmy lepsi :wink:    

Dlatego chłopak napisał 'obecnie' biggrin.gif

Futbolu reprezentacyjnego nie rozpatruje sie w kategorii "OBECNIE" smile.gif
Druzyne buduje sie po to, zeby grala na wysokim poziomie kilka (kilkanascie) lat... A nie po to, zeby awansowac raz na ćwierćwiecze do finałów MŚ, czy ME, a potem zmiana selekcjonera i tak w kółko.

Nie bede wymieniał potentatów, bo kazdy zna ich zaslugi. Jednak z druzyn, ktore rzadko sie dostrzega, mozna wspomniec chocby Szwedów, ktorzy od 15 lat grają na wysokim poziomie. Mimo, iż przeszli conajmniej 2 rewolucje kadrowe.

Francuzi rzeczywiscie są w kryzysie (przebudowie)... Lecz gralismy z nimi niespelna 5 miesiecy temu, i dzięki heroicznej postawie Jurka Dudka wywieźliśmy remis, ktory w Polsce został odebrany jako zwyciestwo.
To chyba jednak jeszcze poczekajmy z porównywaniem sie do "trójkolorowych". :wink:

BTW: Smolarek na prawym skrzydle, a Kałużny z Sobolewskim po połówce. Tak pewnie bedzie. :wink:
Słoik
Jeśli dziś wygramy, to w zasadzie, niemal jedną nogą będziemy już w barażach. Pozwoliłem sobie, z nudów, sklasyfikować kilkudzięsiu kandydatów, na Mundial. Nie przykładajcie zbyt istotnej wagi do niektórych naziwsk - to tylko zabawa :]

Bramkarze:
33 R.Majdan
32 J.Dudek
25 A.Boruc
25 M.Cabaj
23 T.Kuszczak

Obrona:
prawa:
30 P.Kaczorowski
28 M.Baszczyński
24 M.Kuś

lewa:
31 T.Rząsa
29 T.Kiełbowicz
29 M.Żewłakow
21 D.Dudka

środek:
33 D.Żuraw
33 T.Hajto
32 T.Kłos
32 J.Bąk
30 B.Bosacki
27 J.Bieniuk
27 M.Jop
26 A.Głowacki
24 J.Kowalczyk

Pomoc:
prawa:
30 M.Zając
29 B.Karwan
26 D.Gorawski
24 E.Smolarek
23 Ł.Madej

lewa:
29 J.Krzynówek
28 K.Kosowski
27 M.Zieńczuk
23 R.Grzelak

środek:
31 R.Kałużny
29 R.Sobolewski
29 M.Szymkowiak
28 Ł.Surma
28 A.Radomski
25 P.Giza
23 K.Gołoś
23 P.Każmierczak
23 S.Mila
24 M.Goliński
24 R.Murawski
22 M.Burkhardt

Atak
31 T.Frankowski
29 M.Żurawski
28 A.Wichniarek
28 P.Włodarczyk
27 M.Saganowski
26 G.Rasiak
26 A.Niedzielan
26 E.Olisadebe
24 I.Jeleń
24 B.Ślusarski
22 P.Brożek
Kubaa__

BTW: Smolarek na prawym skrzydle, a Kałużny z Sobolewskim po połówce. Tak pewnie bedzie.  :wink:

Pewnie tak, ale lepiej zeby to jednak Sobolewski wystapil w pierwszym skladzie.
Jednyne co mnie martwi to to, ze powolany zostal Grzesiu (w wiadomosciach nawet powiedzieli "byc moze Grzegorz Rasiak wystąpi w pierwszym składzie" 8O ), oby Janasowi nie strzelio do łba, zeby wstawic tego pokrzywdzonego przez los chłopka ;/.
Colectiv
31 T.Frankowski  
29 M.Żurawski  
28 A.Wichniarek  
28 P.Włodarczyk  
27 M.Saganowski  
26 G.Rasiak  
26 A.Niedzielan  
26 E.Olisadebe  
24 I.Jeleń  
24 B.Ślusarski  
22 P.Brożek

Nie chcem wszystkiego opisywać bo to tylko twoje zdanie ale przyczepię się do ataku, a mianowicie:
arrow.gif Wichniarek- przestarzały król Berlina którego nie powołał bym nawet na mecz towarzyski z Mongolią!
arrow.gif Rasiak- temu panu już dziękujemy...
arrow.gif Niedzielan- właściwie to nic do niego nie mam ale w meczu z Azerami powinien, yhymph, musiał strzelić co najmniej 2 bramki.
arrow.gif Olisadebe- odpuść se...
arrow.gif Jeleń- może i dobry na polską ligę, może nawet utalentowany, ale na MŚ 2006 to jeszcze za mały.
arrow.gif Ślusarski- gdybym go zobaczył w reprezentacji to bym zawału dostał.
arrow.gif Brożek- utalentowany napewno ale reszta [patrz "Jeleń"]
_Globus_
Globus bez przesady.
Do Francji to jeszcze nam duzo brakuje. To że są obecnie w dołku nie znaczy ze my jestesmy lepsi. Jeszcze miesiąc temu po przegranej z Białorusią napewno bys tak nie powiedział.

A właśnie, że bym powiedział. Jak zapewne pamiętasz, mecz z Białorusią był z cyklu "podrepcemy se w miejscu, a gole same się strzelą" - nasi piłkarze zlekceważyli rywala i dostali baty. Przegrali dlatego, że źle podeszli do meczu. Wygranej z Azerbejdżanem byłem pewien, gdyż nasi piłkarze zastrzegali się, jak to oni nie są zmobilizowani, a ja im uwierzyłem.
Od pierwszego meczu z Irlandią Płn. prezentujemy równą i wysoką formę (oprócz meczu z Białorusią) dlatego napisałem, że jesteśmy lepsi od Francuzów. Wierzę, że na dzień dzisiejszy wygralibyśmy z nimi.
Słoik

Nie chcem wszystkiego opisywać bo to tylko twoje zdanie ale przyczepię się do ataku, a mianowicie

Wiesz, to tylko spis ewentualnych kadrowiczów :) [plus, piłkarze o szerokich szansach, na zaistnienie w polskiej lidze]
Na Mistrzostwa Świata w Niemczech, pojedzie 5 lub 6 napastników. Dwójka Wislaków, na dzień dzisiejszy, ma zagwarantowane miejsce w reprezentacji. Obecność innych graczy, to kwestia otwarta :]
Nie drwijcie z Rasiaka - i tak za rok, zwiedzi stadiony Naszych zachodnich sąsiadów [śmiech:].

Edit: Uwzględniłem także, kilku utalentowanych, perspektywicznych 'młodzieżowców'. Jestem przekonany, że w sytuacji gdyby Jacek Kowalczyk rozgrywał spotkania ligowe w koszulce Legii Warszawa, w tej chwili, byłby w zupełnie innym miejscu kariery. Szkoda; jednak liczę na to, iż w przyszłym sezonie obecny obrońca Białej Gwiazdy, zmieni barwy klubowe.
_Globus_
Janas ogłosił skład. Nasza drużyna rozpocznie spotkanie w następującym zestawieniu:

Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Jacek Bąk, Tomasz Kłos, Tomasz Rząsa - Bartosz Karwan, Mirosław Szymkowiak, Radosław Kałużny, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski.

Rezerwowi: Artur Boruc (bramkarz), Sebastian Mila, Euzebiusz Smolarek, Tomasz Hajto, Grzegorz Rasiak, Radosław Sobolewski, Tomasz Kiełbowicz.

Co tu robi Karwan, gdzie Ebi question.gif :!:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.