Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Odin91
Mialem cos udowodnic ....
O czym ty w ogole piszesz ...??
KIEDY ?? Powinienes raczej powiedziec JAK
Przeczytaj co napisałem 3 razy zanim odpiszesz...

Dup - chodziło mi o to byś umieszczał sobie cytaty w "QUOTE" kiedy chcesz - możesz dla mnie ich nie umieszczać (czyli robić cudzysłów).
Takie to było trudne do domyślenia się ?

Co do mojego wyobraznia na temat prawej pomocy , winien tam grac smolarek lub wlasnie karwan

wreszcie do czegoś doszliśmy - ale jednak ja go nie chce tongue.gif

Musze powiedziec ; z całym szancunkiem dla domiana że Rosjanie mocno za niego przełacili z czego możemy sie tylko cieszyc "

oczywiście że za niego słono przepłacili ale musiało coś ich do tego skłonić - nie mów mi że oni za każdego zawodnika tak przepłacają confused.gif

Globus - sam sobie idź pobiegać smile.gif
Jacek nie gra - trzeba wierzyć w środkową pomoc tongue.gif

EDIT: dopiero teraz zobaczyłem że chodziło ci o Sebastiana Mile blink.gif

1 Jerzy Dudek - 4 Marcin Baszczyński, 2 Tomasz Kłos, 6 Jacek Bąk, 3 Tomasz Rząsa - 5 Kamil Kosowski, 7 Radosław Sobolewski, 10 Mirosław Szymkowiak, 8 Sebastian Mila - 9 Maciej Żurawski, 11 Tomasz Frankowski

kadra jest
Maiden
Dup - chodziło mi o to byś umieszczał sobie cytaty w "QUOTE" kiedy chcesz - możesz dla mnie ich nie umieszczać (czyli robić cudzysłów).

Jak mam do czynienia z kims kto nie używa słow zgodnie z ich przeznaczeniem to tak...

ale jednak ja go nie chce

O gustach sie nie dyskutuje tongue.gif
oczywiście że za niego słono przepłacili ale musiało coś ich do tego skłonić

Jak juz pisalem byl wyrózniajacym sie grajkiem
Odin91
QUOTE(@-t M@iden @ 4 06 2005, 15:10)

Jak mam do czynienia z kims kto nie używa słow zgodnie z ich przeznaczeniem to tak...

ale jednak ja go nie chce

O gustach sie nie dyskutuje tongue.gif
oczywiście że za niego słono przepłacili ale musiało coś ich do tego skłonić

Jak juz pisalem byl wyrózniajacym sie grajkiem
*

ad.1 - no comment - nic innego nie umiałeś wymyśleć ?
ad.2 - są różne gusta i guściki smile.gif
ad.3 - tak czy nie - dużo za niego zapłacili.
EOT !

Obstawiam wynik 3:0 smile.gif
lukasz
obstawiam remis
Sarge
Koniec pierwszej połowy i 1-0 dla Polski przy średniej grze... Na razie to mam tylko taką refleksję, że dobrze że akurat teraz trafił im się najgorszy rywal z grupy, bo z każdym innym naprawdę mogło by być ciężko...

@-t M@iden i Odin91 => skończcie się już kłócić i offtopować, bo to naprawdę jest już żałosne... Nie wiem czy zauważyliście, ale te "dysputy" prowadzicie już bodajże na trzeciej stronie tematu - litości wacko.gif ... A jak już tak bardzo musicie, to od czego jest PW smile.gif ?
Sparda
Polacy mogli wygrywać 2:0 ale 300% szansy nie wykorzystał Kosowski ktory oczywiście znow gra w podstawowym składzie.
Odin91
Gra polaków nie jest najgorsza ale wysokich lotów też nie jest - wporządku.
Jedynymi graczami "wyróżniającymi się" są oczywiście nasi skrzydłowi Mila i Kosa - zmieńcie ich nawet na Karwana ...
Sobolewski ...! kurde - poprzeczka - a mogło być zayebiście smile.gif

Jest 2:0 - nie ma wstydu smile.gif

Maciek, maciek...jak tego mogłeś nie strzelić... sad.gif
Arox
3:0 dla Polski w 83 minucie.
Alberto Torres zaprezentował niezłe widowisko:)
Odin91
To co pokazał Torres było niezłym kabaretem smile.gif
Nawet komentator (Szpakowski?) to podsumował : "długo komentuje mecze piłkarskie ale czegoś takiego jeszcze przyznam sie szczerze nie widziałem" laugh.gif
Odin91
No i mecz był bardzo ładny biggrin.gif Nic do nikogo nie mam prócz może Seby Mili i Kosy.
Bardzo udany mecz Szymkowiaka (2 asysty i rozpoczęta akcja w której gola zdobył Żuraw) - wiadomo dlaczego jest moim ulubionym polskim piłkażem smile.gif
I choć Żuraw nie trafił jednej 100% akcji to zrehabilitował sie jednym ostatnim golem - jest dobrze(nie wspominam już o pięknej akcji na środku boiska rozpoczętej na własnej połowie). Frankowski także dobry mecz - Brawo Polska !
Pozostaje tylko sie śmiać lub płakać z zachowania Torresa - do domu panie.
3:0 - ha ! Dobrze obstawiłem pare postów temu biggrin.gif
Maiden
no comment - nic innego nie umiałeś wymyśleć ?

Ja nie wymyslan ja odpowiadam , choc zgodze sie ze po twoich wypowiedziach nie majacyh nic na temat nie dziwiłbym sie gdybyś swe wypowiedzi " Wymyślał " dry.gif

ad.2 - są różne gusta i guściki smile.gif

Odynowe są jedynymi slusznymi unsure.gif

ad.3 - tak czy nie - dużo za niego zapłacili.

Przecierz DOKLADNIE to samo pisze troche wyżej , po czym zaczoles dyskutowac blink.gif
Matko ty nie czytasz to co piszą inni mellow.gif

A tak BTW 91 przy twoim nicku to od twego roku urodzenia wacko.gif ?
Bo na to wygląda...

Co do meczu , najciekawszym elementym meczu było niewątpiwie przedstawienie zafundowane nam przez Brazylijskiego szkoleniowca . laugh.gif laugh.gif

yaczes: nie klocic sie klapsy.
Odin91
Maiden - EOT, EOT, EOT, EOT !!! pisałem szybkie odp. bo nie chce mi sie już odpowiadać na twoje durne komentarze. Geez - ty tak zawsze ?
EOT - wiesz wogóle co to znaczy ? wacko.gif

Co do tematu - bardzo fajnie strzelił Sobolewski z daleka - szkoda że była poprzeczka...
przema
no wynik taki jaki być powinien.niemusieli się wysilać i się nie wysilali.dobrze że niedali plamy jak młodzieżówka.no to teraz dwa zwycięstwa z walią i austrią i pakujemy walizki na mundial smile.gif
Sarge
Współczuję Azerom, bo Torres schańbił ten kraj... Niezłe cyrki odstawiał, jeszcze zamiast przyjąć godnie porażkę to jeszcze wymyśla historyjki o przekrętach i łapówkach:/...

Nad samym meczem bym się nie zachwycał, gra biało-czerwonych pozostawiała jeszcze sporo do życzenia i to co mówiłem wcześniej - dobrze że teraz trafiliśmy na Azerbejdżan, a nie na Austrię czy Walię bo naprawdę mogło być ciężko. No ale przy obecnym stanie piłkarze będą mogli doszlifować formę (w wakacje? ekhm ninja.gif ), żeby poszło względnie łatwo i aby wygrać kolejne mecze.
Maiden
EOT

To wyrażenieNapisałem to strone wczesniej dry.gif

A teraz tak , wczoraj wieczorem zrozumialem zachowanie azerskich kibicow ...
Mianowicie w azerbejzdanie moze lada dzien wybuchnac wojna domowa z powodu "niezbyt" demokratycznego rezimu ...

Co do samego meczu , szymkowiak , zurawski na + reszta przecietnie closedeyes.gif
Pijany
Mam takie pytanko odnosnie MŚ. Ile druzyn z najlepszym bilansem wchodzi bezposrednio z 2 miejsca? 1 czy 2?
Bo tak patrze i dochodze do wniosku ze jestesmy w bardzo dobrej sytuacji, tylko grupa 1 ( Holandia, Czechy ) i grupa 8 ( Chorwacja, Szwecja ) jest nam w stanie zagrozic. Trzeba wziasc pod uwage to ze obie graja miedzy soba mecze.
Maiden
z tego co wiem to dwie smile.gif
DMX
Po zakończeniu eliminacji sporządzona zostanie dodatkowa tabela zespołów z drugich miejsc w poszczególnych grupach. Do bilansu zalicza się wszystkie spotkania zespołów z grup 4-8, oraz bilans spotkań drużyn z grup siedmiozespołowych (1-3) odejmując wyniki uzyskane z rywalem, który zajął ostatnie miejsce.

Bezpośredni awans do MŚ uzyskują dwie najlepsze ekipy z tak sporządzonej tabeli, zaś pozostałe sześć drużyn wyłania spośród siebie (na drodze baraży) trzech finalistów.
Maiden
No to w sumie w naszym interesie jest by Azerbejdżan nie byl ostatni smile.gif Choc to chyba niemożliwe:)
_Globus_
QUOTE(@-t M@iden @ 6 06 2005, 08:26)
No to w sumie w naszym interesie jest by Azerbejdżan nie byl ostatni smile.gif Choc to chyba niemożliwe:)
*

W naszej grupie jest tylko 6 drużyn, więc nie mamy się czym przejmować, choć tak naprawdę Azerbejdżan niekoniecznie musi być ostatni, jest jeszcze walia smile.gif.
Pijany
otoz to, bedziemy walczyc z grupa Holandi i Czech, badz Chorwacji i Szwecji o bezposredni awans, bo nie wierze bysmy dali rade wygrac grupe z Anglikami.

yaczes: omka daje rade? smile.gif
Maiden
Mecz z Austrią rozegrany zostanie w warszawie na estadio WP .
Z kolei konfrontacje z Walią obejrzą kibice na stadionie sląskim...
kempa
Teoretycznie zwycięstwo w tych meczach powinno zapewnic nam awans bezpośredni z drygiej pozycji,bez względu na mecz z Anglikami...
Pijany
Ma ktos aktualna tabele druzyn ktore zajmuja II miejsce? Jakies linki albo co rozumiecie...
_Globus_
Pijany special 4 You, choć możliwe że już to czytałeś - wizje onetowskich analityków co do sytuacji w grupie po kolejnych meczach smile.gif :

http://sport.onet.pl/1020297,255,281913,wi...dyscyplina.html
Pijany
No mowilem Grupa 1 i grupa 8 moze nam zagrozic. Przeglad Sportowy juz wysyla naszych do Niemiec a tu wcale tak rozowo nie jest, no ale mysle ze bedzie ok.
przema
tak tylko że narazie forma jest taka że jak będzą 3 punkty to będzie sukces.ale myślę że na jesieni wszyscy będą zdrowi dojdzie smolarek na prawą strone i 7 punktów do zrobienia
iaikO
http://sport.onet.pl/1020297,308,233402,art,dyscyplina.html Polska awansowała w rankingu FIFA o jedno miejsce, to najlepszy wynik od 4 lat, oby tak dalej. Zastanawia mnie tylko co na 2 miejscu robią pepiczki wtf.gif
_Globus_
Chłopaki, nie wiecie khy można zamówić bileciki na wrześniowe mecze? Bo na stronie PZPNu nic nie ma. Za wcześnie?
SUMO
QUOTE(@-t M@iden @ 4 06 2005, 19:03)
pytanie do Odina91
BTW 91 przy twoim nicku to od twego roku urodzenia wacko.gif ?
tak mellow.gif nie wiedziałeś? hahaha.gif
Odin91
Reprezentacja Polski na turniej w Kijowie:

Bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 51A), Wojciech Kowalewski (1977, Spartak Moskwa, Rosja, 4A).

Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 21A), Jacek Bąk (1973, RC Lens, Francja, 61A-2 gole), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 62A-5 goli), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, 28A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 2A), Dariusz Dudka (1983, Wisła Kraków, 3A), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 45A-1 gol).

Pomocnicy: Damian Gorawski (1979, FK Moskwa, Rosja 12A-1 gol), Kamil Kosowski (1977, FC Kaiserslautern, Niemcy, 33A-3 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, Niemcy, 50A-8 goli), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 18A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 12A), Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 18A), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 8A), Mirosław Szymkowiak (1976, Trabzonspor, Turcja, 22A-2 gole), Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, Niemcy, 4A).

Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Celtic Glasgow, Szkocja, 42A-13 goli), Tomasz Frankowski (1974, Wisła Kraków, 12A-7 goli), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, Holandia, 15A-5 goli), Grzegorz Rasiak(1979, Derby County, Anglia, 18A-3 gole).

Kuwa, normalnie prawie wszyscy z nich albo grali albo grają w Wiśle blink.gif
Jazda jazda jazda... laugh.gif

Nie obeszło się bez Rasialda. Grzesiu, jak ci idą treningi w Angli ? nonie.gif

Jest i Gora - może dadzą go na skrzydło jeśli Ebiego nam skontuzjują (tfu tfu !!) albo JAnosikowi nie podpasi.

Cośtam możemy zdziałać z tym składem.
:-:Macieq:-:
Janasowi znowu odpier#$liło.Lewandowski,Kosa,Drewniarz aka The Woody i Jop-to mówie samo za siebie.Ja chce zmiany trenera
Odin91
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 1 08 2005, 20:26)
Janasowi znowu odpier#$liło.Lewandowski,Kosa,Drewniarz aka The Woody i Jop-to mówie samo za siebie.Ja chce zmiany trenera
*

Ke pasa ? A kto ci powiedział że oni będą w pierwszym składzie ? W sumie to ciężko by dać kogoś lepszego od nich (no może wyjątkiem jest ten ... 'unikalny', tak to dobre słowo, Unikalny napastnik nonie.gif ).

Lewandowski ? no cóż...miejmy nadzieje że Janas nie bedzie musiał go wprowadzać blink.gif
Kosa - w sumie niech bedzie na ławce. Słyszeliście że Lazio chce go wyporzyczyć ? tongue.gif
Rasialdo - No co ty chcesz ?! Przecież to najlepszy polski napadzior, Żuraw to przy nim leszcz ! happy.gif
Jop - nie mam zielonego pojęcia jak on gra i czy forma mu dopisuje.

Przewidywany przeze mnie skład wyjściowy ? (nie najlepszy tylko skład Janasa) :

Bramka: Dudi dance icon_wink.gif
Obrona: Baszczu, Kłos, Bąk, Dudka/Rząsa
Pomoc: Sobol(DMF), Szymkowiak(OMF), Krzynówek(SMF), Ebi(SMF)
Atak: Żurawski, Frankowski

Cieszy mnie ogromnie że w formie jest Mirek Szymkowiak (ulubiony Polski piłkarz heh smile.gif ). Biało-czerwoni do boju !
_Globus_
Kowalewski - LOL. Może by tak jakieś młode bramkarskie talenty ogrywać z kadrą, co? Fabiański? Przyrowski? Nie brakuje...
Odin91
Dokładnie. Kowalewski to największy zonk. To nie lepiej było już dać nawet Majdana ? Boruca ?
_Globus_
A hui peligro z Majdanem biggrin.gif . Boruc chyba ma wtedy ligę i nie moze grać... ale jeśli nie... TO JANAS JEST NAJWIĘKSZYM TRENERSKIM IDIOTĄ!
QUOTE(HHGLOBUS @ 1 08 2005, 22:42)
A hui peligro z Majdanem  biggrin.gif . Boruc chyba ma wtedy ligę i nie moze grać... ale jeśli nie... TO JANAS JEST NAJWIĘKSZYM TRENERSKIM IDIOTĄ!
*

Janas i tak jest największym trenerskim idotą
Odin91
Macieq: Ja wiem że on ma kontrowersyjne decyzje ale na Boga spójrz na jego wyniki - poza Białorusią (która pokazała że nie wolno jej lekceważyć) żadnej większej ftopy od el.do Mś nie miał - wygrywał z kim miał szanse a z Anglikami przegrał niedużym wynikiem.

Wisła nie chce puścić piłkarzy na mecze kadry

Wisła Kraków wystosowała oficjalną prośbę do PZPN o zwolnienie jej ośmiu piłkarzy z najbliższych zgrupowań pierwszej i młodzieżowej reprezentacji – informuje „Gazeta Wyborcza”.

- Granie co dwa dni nie wyjdzie żadnemu piłkarzowi na zdrowie. Straci na tym i kadra, i Wisła - tłumaczył trener Wisły Jerzy Engel, którego zespół będzie przygotowywał się do derbów z Cracovią (20 sierpnia) i rewanżowego spotkania III rundy LM z Panathinaikosem (23 sierpnia).

- Nieraz szliśmy Wiśle na rękę, ale nie tym razem – mówi prezes PZPN Michał Listkiewicz.

Więcej w "Gazecie Wyborczej"

No to (pipi) - możemy jeszcze nie mieć najważniejszego filara kadry - całej Wisły... (czyli atak - out - na ataku szaleje Rasiak ? ohmy.gif )
_Globus_
PZPN jak zwykle olewa kluby, bo przecież "priorytetem jest reprezentacja"... Mogliby odpuścić Wiślakom, niech sobie spokojnie grają eliminacje do LM, a nuż widelec awansują. Ten turniej to tylko dwa mecze towarzyskie, choć faktem jest, że jest to idealna okazja do zgrania zespołu i wkomponowania w niego kilku nowych graczy...
Macieq: Ja wiem że on ma kontrowersyjne decyzje ale na Boga spójrz na jego wyniki - poza Białorusią (która pokazała że nie wolno jej lekceważyć) żadnej większej ftopy od el.do Mś nie miał - wygrywał z kim miał szanse a z Anglikami przegrał niedużym wynikiem.

Ja wiem że jakiejś większej ftopy on nie miał,ale gdyby nie wystawianie kosy i Drewniarz to moglibyśmy nawet powalczyć z Anglią,a i w innych meczach napewno gra reprezentacji byłaby lepsza.
Odin91
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 2 08 2005, 14:11)

Ja wiem że jakiejś większej ftopy on nie miał,ale gdyby nie wystawianie kosy i Drewniarz to moglibyśmy nawet powalczyć z Anglią,a i w innych meczach napewno gra reprezentacji byłaby lepsza.
*

Zauważ że on wtedy był trenerem od niedawna i musiał sprawdzić kto jak bedzie grał w jego taktyce (?). Pożyjemy zobaczymy - nie ma większych gaf więc nie narzekam. Mam nadzieje że nic nie wykracze i w meczu Polska-Austria nie bedzie niespodzianki huh.gif
Grzesiu Rasiak
QUOTE(Odin91 @ 1 08 2005, 21:13)
Reprezentacja Polski na turniej w Kijowie:

Nie obeszło się bez Rasialda. Grzesiu, jak ci idą treningi w Angli ? nonie.gif
dziękuje, bardzo dobrze, flip flapa robie już zarówno lewą jak i prawą nogą closedeyes.gif zresztą sami zobaczycie w meczu z Serbami...

QUOTE(:-:Macieq:-: @ 1 08 2005, 21:26)
Janasowi znowu odpier#$liło.Lewandowski,Kosa,Drewniarz aka The Woody...
o czym Ty do mnie rozmawiasz? wacko.gif

QUOTE(Odin91 @ 1 08 2005, 21:36)
Rasialdo - No co ty chcesz ?! Przecież to najlepszy polski napadzior, Żuraw to przy nim leszcz ! happy.gif
a dziękuje, dziękuje closedeyes.gif

ps. pozdrawiam wszystkich fanów
lukasz
QUOTE(HHGLOBUS @ 1 08 2005, 21:39)
Kowalewski - LOL. Może by tak jakieś młode bramkarskie talenty ogrywać z kadrą, co? Fabiański? Przyrowski? Nie brakuje...
*

gra dobrze w dobrym klubie więc czemu go nie sprawdzić?
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 2 08 2005, 12:07)
QUOTE(HHGLOBUS @ 1 08 2005, 22:42)
A hui peligro z Majdanem  biggrin.gif . Boruc chyba ma wtedy ligę i nie moze grać... ale jeśli nie... TO JANAS JEST NAJWIĘKSZYM TRENERSKIM IDIOTĄ!
*

Janas i tak jest największym trenerskim idotą
*

nie przypominam sobie innego trenera ,który osttanio doszedł by do ćwierćfinału LM. rolleyes.gif
_Globus_
QUOTE("lukasz")
gra dobrze w dobrym klubie więc czemu go nie sprawdzić?

Bo jest za stary. Ma bodajże 27 lat. Dudek - 31 lat, Boruc - 25. Jeden bramkarz stary, doświadczony, jeden w "średnim" wieku... i powienien być jeszcze jeden młody. Pasuje Kuszczak, ale ona ma już chyba 24 lata i na dodatek grzeje ławę... Fabiański albo Przyrowski - najlepsze opcje. Chłopaki musza się ogrywać z kadrą.
lukasz
zoff jak zdobył mś jak zawodnik miał chyba 41 lat więc argument z wiekiem poszedł się kochać.grać powinni dobrzy przede wszystkim nie ważne czy starzy czy młodzi.
_Globus_
Argument wraca jak bumerang! wink.gif Młodzian musi OGRYWAĆ się z kadrą, bo będzie materiałem na pierwszego bramkarza reprezentacji dopiero za kilka lat, a za kilka lat Kowalewski zakończy karierę...
Clyde
Wy tu gagu gadu,a czy ktoś mi może powiedzieć czy ten turniej z udziałem Polski będzie transmitowany w tv?A jeśli tak, to w jakiej?
wilus
Co do bramkarzy... Dudek jak dobrze pojdzie(bez kontuzji) to i jeszcze 5 sezonow pogra(spojrzcie np na Seamana- dobra mial wpadki - ale ogolnie niezle)... Ja mysle ze trener wzial chlopcow z Rosji co by nie musieli za daleko z powrotem do klubow jechac smile.gif Boruc to nr 2 w naszej bramce tak czy siak... A Fabianski i Przyrowski - oni jeszcze maja czas... za 5 lat z nimi pogadamy.
lukasz
QUOTE(HHGLOBUS @ 3 08 2005, 18:08)
Argument wraca jak bumerang! wink.gif Młodzian musi OGRYWAĆ się z kadrą, bo będzie materiałem na pierwszego bramkarza reprezentacji dopiero za kilka lat, a za kilka lat Kowalewski zakończy karierę...
*

kadra to nie poligon doświadczalny.od tego jest coś takiego jak U-21.jeśli jest dwóch graczy i jeden jest lepszy to sie go bierze a nie drugiego bo jest młodszy.
Odin91
QUOTE(lukasz @ 4 08 2005, 13:36)
QUOTE(HHGLOBUS @ 3 08 2005, 18:08)
*

kadra to nie poligon doświadczalny.od tego jest coś takiego jak U-21.jeśli jest dwóch graczy i jeden jest lepszy to sie go bierze a nie drugiego bo jest młodszy.
*

Ale Jednak Kowalewskiego Janas i tak nie wystawi więc już lepiej młodego zawodnika testować - on kiedyś bedzie nr1 w kadrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.