Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Asteri><
mam nadzieje zobzczyć Smolarka więcej niż przez 20 min mad.gif bo to piłkaż z potencjałem który jako jedyny z naszych graczy potrafi dryblować biggrin.gif i sie nie boi tego robić., a technike ma świetną niestety to w końcu holenderska szkoła a nie polska (cuż my szkoliliśmy do niedawana tylko drewno0
Odin91
QUOTE(Asteri>< @ 4 08 2005, 20:47)
mam nadzieje zobzczyć Smolarka więcej niż przez 20 min mad.gif  bo to piłkaż z potencjałem który jako jedyny z naszych graczy potrafi dryblować biggrin.gif  i sie nie boi tego robić., a technike ma świetną niestety to w końcu holenderska szkoła a nie polska (cuż my szkoliliśmy do niedawana tylko drewno0
*

Bądź optymistą - jednak są świetni ligowi piłkarze w Polsce - patrz na Franka, do niedawna Żurawia i Szymka - wszyscy przecież grali w Polsce ! (i w wiśle nonie.gif)
Asteri><
TEN TURNIEJ JEST W TV na TVP2. OTO ROZKŁAD MECZÓW biggrin.gif

1.PONIEDZIAŁEK 15.08.2005 - 16:00 Serbia i Czarnogóra Polska Turniej w

2.ŚRODA 17.08.2005 - 19:45 Turniej piłkarski w Kijowie (nie wiadomo jeszcze jaki mecz, może Ukraina albo Izrael)

No Korzeńiowski sie zlitował chyba że to transmitują dry.gif
przema
no bo to towarzyskie a w towarzyskich zawodnicy więcej chodzą niż biegają zwłaszcza wiślacy sie muszą oszczędzać. Obowiązkowo w obydwu meczach na prawej pomocy bez zadań defensywnych musi wystąpić euzebiusz smolarek. to jest jedyny zawodnik który może prawą strone pomocy uczynić pomocną w naszej reprezentacji a nie kolejna zapchaj dziura
rafi
QUOTE(Asteri>< @ 14 08 2005, 10:57)
TEN TURNIEJ JEST W TV na TVP2. OTO ROZKŁAD MECZÓW biggrin.gif

1.PONIEDZIAŁEK 15.08.2005 - 16:00 Serbia i Czarnogóra Polska Turniej w

2.ŚRODA 17.08.2005 - 19:45 Turniej piłkarski w Kijowie (nie wiadomo jeszcze jaki mecz, może Ukraina albo Izrael)
*

Jak to nie wiadomo? wink.gif Pokażą oczywiście ten, w którym wystąpią Polacy - finał, lub mecz o trzecie miejsce Turnieju im. Walerego Łobanowskiego.

Szkoda, że drugi mecz nie jest rozgrywany 18 sierpnia... Teraz jest wiadomym, że wszystkie drużyny zagrają 'poważnie' jedno spotkanie. Ukraińcy już awizowali bodajże 24 zawodników w kadrze. Niemniej jednak uważam ten Turniej za próbę generalną przed wrześniową batalią o przyszłoroczny Mundial... smile.gif

Żal jedynie, że termin ten koliduje z najważniejszym klubowym meczem sezonu - walką Wisły o LM... Jednak nie martwcie się - Janas nie bedzie zbytnio eksploatował "wiślackich reprezentantów" - nie jest bezmyślnym i upartym człowiekiem.

Ciekawe zresztą ilu w końcu we wrześniu naliczymy w wyjściowej 'jedenastce' graczy spod Wawelu... smile.gif Strasznie mnie ciekawi strategia, jaką obierze Janas. Wierzę, że okaże się zwycięska. wink.gif
Asteri><
przecież wiadomo że pokażą POLAKÓW ale rywal zależyny jest od gry wszystkich 4 zespołów tongue.gif
_Globus_
QUOTE(rafi @ 14 08 2005, 17:40)
[Niemniej jednak uważam ten Turniej za próbę generalną przed wrześniową batalią o przyszłoroczny Mundial... smile.gif
*

Próba generalna to był Puchar konfederacji. To jeste taki wiesz... Memoriał Huberta Wagnera tongue.gif
janol
Po mojemu to Puchar Konfederacji był próbą generalną przed Mundialem, a nie przed meczami eliminacyjnymi wink.gif
Marcin$
Za 30 min mecz. Ciekawe jakich bramkarzy Janas wystawi. Na pewno w pierwszej połowie bedzie bronić Boruc. W drugiej debiut Przyrowskiego, albo sprawdzian Kowalewskiego.
Kubaa__
Ale ich jedziemy xD. Jakby tego bylo mało to Rasiak strzelił gola blink.gif . W sumie mamy troche szczescia (karny, niewykorzystane sytuacje Serbów), ale kto po meczu bedzie o tym pamietal ;>.
Odin91
Szacuken dla Rasiaka - bramka piękna biggrin.gif
Franek jak to Franek - idealne dwa gole.
3:1.
Jedna, Dwie, Trzy - MAŁO !!
arboos
Kurde , nie ogladalem pierwszej polowy, ale teraz jada z nami jak z fura (pipi).
Odin91
Polska - Serbia i Czarnogóra
3:2

Ufff... nie bede sie zbytnio rozpisywał bo gra 'naszych' pozostawiała wiele do życzenia (szczególnie w końcówce). Ocenie co poniektórych piłkarzy:

Kowalewski - wg. mnie spisał się dzisiaj. Nie popełnił większych błędów - oby tak dalej.
Przyrowski-bronił niepewnie... chyba jeszcze nie czas na kadre icon_wink.gif
Cała obrona - bardzo średnio...przeciętnie. Nie napawa optymizmem.
Kosowski - w pierwszej połowie grał jako OMF całkiem nieźle ale już w drugiej połowie tej sytuacji zmarnowanej mu nie wybacze mad.gif
Lewandowski - średnio ale nie popełniej większych błędów.
Sobolewski - całkiem całkiem ale ... to nie była pełnia jego sił icon_wink.gif
Gorawski-całkiem nieźle dryblował - widać było że 'chce grać'. Ale siły mu opadły po połowie (była kontuzja...). nieźle
Mila - czego ty chłopie szukasz w reprezentacji ? przewraca się ciągle... jestem zdecydowanie na NIE.
Frankowski - lis, król pola karnego - przy pierwszej bramce zachował się PERFEKCYJNIE. Spokój ot, co ! biggrin.gif BTW: jak nie trafił w piłke w rzucie rożnym to myślałem że mi kopara opadnie blink.gif ale za drugim strzałem już pokazał na co go stać icon_wink.gif
Rasiak - miłe zaskoczenie. Piękna bramka pod poprzeczą (SUMO: pewno za wysoko była tongue.gif ) - na ziemi troche gorzej no ale dawał rade.
Żurawski - zagrał w końcówce no ale nieźle dograł pare razy i zagrał całkiem nieźle. Chciałbym go widzieć kiedyś na pozycji OMF (hmm... w duecie z Szymkiem? może... smile.gif ).

Ogólnie kadra - źle. Ocena poniżej średniej ( ok. 7 ... może nawet i 6). Dobrze jednak że mamy skutecznych napadziorów (w tym już nawet i Rasialdo tongue.gif ).

Widzimy sie z Ukrainą w Finale biggrin.gif
lukasz
gdzie sie podziali ludzie krzyczący ,że kowalewskiego nie warto powoływać bo za stary?hehe

swoją drogą nie jest źle z naszą reprezentacją.nie ma co na siłe ich gnoić(co innego kluby).
Saunter
Rasiu strzelił bramkę i to ładną. Frankowski - nie komentuję tego geniuszu!
Tokar
Kosowski przez cały mecz porażał szybkością i zdecydowaniem. Szczególnie w tej sytuacji sam na sam xD
Asteri><
Sam nie wiem jak ocenić ten występ, wynik dziwny, nie mówiąc o postawie Serbów tongue.gif
Na pewno wynik nie jest potwierdzeniem naszej dobrej gry ( może Kowalewskiego)
To spotkanie to była szansa dla niektórych piłkarzy, jak dla mnie to tylko bramkarz wychodzi na +
Nie można wymagać od Janasa by zbyt eksploatował piłkarzy wystawiając 2 razy najsilniejszy skład i mam nadzieje, że w środę głupot nie będzie robił, bo tych 6 obrońców na koniec meczu i 1 napastnik wacko.gif

Lubię Kosowskiego ale moja sympatia maleje... sad.gif Kondycja 0, nie wraca sie do defensywy, straty... niech szuka klubu bo to niedługo koniec będzie
Mila kłóciłby się, że Austria to silna liga... stary ty na polską cienki jesteś
U Rasiaka widzę poprawę, ale czy to już kadrowicz?
Gora zagrał tak jak każdy po tak długiej kontuzji, ale po co był powołany? Co bo ma blisko?
Obronę lepiej przemilczeć, 0 komunikacji, tylko impotencja laugh.gif Serbów nas uratowała
Odsiać plewy i środę- Franka i Sobola (pewnie baszczu też będzie i Bąk, bo kto inny)

I JAK SMOLARKOWI SENIOR JANAS NIE DA 30 MIN W ŚRODĘ TO WŁODEK POWINIEN MU ZŁOŻYĆ WIZYTE... biggrin.gif
_Globus_
Długo borniłem Mili, ale w końcu przejrzałem na oczy. Seba gra jak baba, typowa "gwiazda jednego meczu". Ech, macie jakies propozycje na tę pozycję?
TomekOST
Rasialdinho wub.gif brawo tongue.gif
MisHa
Mnie wprost zadziwił nie jaki Mariusz Jop, zgarał na środku obrony praktycznie bez żadnego błędu.
Heh a zawsze uważałem go za specjaliste od strzelania swojaków biggrin.gif
przema
Jopa na wschodzie nauczyli wkońcu gdzie się piłke powinno wybijać w zamieszaniu pod bramkowym. BRAWO w wiśle miał z tym problemy smile.gif

Fatalny Mila( przypomina mi wichniarka i gilewicza jak sie pięknie wyp***dzielali)

KOSA wracaj do Wisły może byś się obudził.

Żurawski coś się chłopok znowu zamknął w sobie nie wyjdzie mu ten sezon na dobre jeszcze pare meczyków w celtiku i powinniśmy wybielać oliego na nowo i się do niego uśmiechać wink.gif

reszta towarzystwa typu lewandowski, gorawski,rząsa, itp. pokazali że są na boisku tylko koszulkami, statystami.

wynik zasłużony bo serbia chyba przestraszyła się tej wrzawy publiczności. gdyby nie boruc i spółka na trybunach nie było by nikogo hehehe.

po co sie pytam w 2 połowie grało 445678 obrońców i tylko jeden RASIALDO a potem Żurawski który nie potrafi grać jako jedyny napastnik bo sie wracać lubi do 2 lini.

W ŚRODE 90 MIN. ma grać Smolarek i Krzynówek sprawdźmy kutwa ten wariant wkońcu od początku do końca.

i Boruc cały mecz. Jak można go nazywać 2 bramkarzem skoro gdy DUDEK jest zdrowy to gra w towarzyskich a jak jest chory to boruc i tak nie gra za niego tylko jakaś pomyłka z groclinu. że karnego złapał to nieznaczy że ma grać w reprezentacji!!!!!!

szkoda że majdan sie z dodą zadaje tak byłby kandydatem na 2 bramkarza

chociaż moim zdaniem problem z bramkarzem się rozwiązał sam a raczej połamał
kempa
QUOTE(Tokar_Sama @ 15 08 2005, 20:29)
Kosowski przez cały mecz porażał szybkością i zdecydowaniem. Szczególnie w tej sytuacji sam na sam xD
*

...Zapominając przy tm całkowicie o grze w defensywie

QUOTE(MisHa @ 15 08 2005, 23:38)
Mnie wprost zadziwił nie jaki Mariusz Jop, zgarał na środku obrony praktycznie bez żadnego błędu.
Heh a zawsze uważałem go za specjaliste od strzelania swojaków biggrin.gif
*

Zobaczymy w finale,czy na wschodzie naprawde go czegoś nauczyli,czy był to "wypadek przy pracy"

reszta towarzystwa typu lewandowski, gorawski,rząsa, itp. pokazali że są na boisku tylko koszulkami, statystami.

Goraw zgrał niezły mecz,wykazując przy tym wielką ochotę do gry,a Rzasa nie miał zbyt dużo czasu,aby się pokazac,tym bardziej,ze o ile dobrze zauważyłem to nie wystąpił na typowej dla siebie pozycji lewego obrońcy
Sarge
Słabiutko widzę reprezentację po dzisiejszym meczu... Nie ma co ukrywać, zagrali słabo, co pokazali najdobitniej w drugiej połowie, cały czas się broniąc closedeyes.gif ...

Mila i Kosowski są w ogóle bez formy , ten pierwszy zaczyna mi przypominać Szymkowiaka "za dawnych czasów". Wiadomo o co chodzi (przewracanie się)...
Rasiak jak to Rasiak - nic innego poza strzałem głową zrobić nie potrafi - raz się ładnie zastawił w 1. połowie (wow blush.gif !), ale poza tym wiele dobrego z jego gry nie było - często tracił piłkę, w jego przypadku nie ma nawet mowy ,żeby odskoczył trochę obrońcom... Dobrze grał Frankowski, Żurawskiego ciężko oceniać, bo grał mało ale ogólnie zaprezentował się z dobrej strony. Kowalewski bardzo dobrze, właściwie bez większych błędów.

Też się dołączam do apelu powołania Smolarka - chłopak tak dobrze gra w Bundeslidze, a Janas dalej go nie zauważa? No doobra, wstawiamy w takim razie zamiast niego Kosowskiego, który już się wyraźnie wypala dry.gif ...

Jeśli gry nie poprawimy, w finale będzie ciężko, z Serbią wygraliśmy bardziej szczęściem, niż umiejętnościami (świetna skuteczność napastników!). Pocieszam się tym, że dzisiaj zagrało trochę piłkarzy z rezerwowego składu.
Odin91
Sarge: dokładnie. Nie mówiąc już o braku Szymkowiaka(zamiast Mili), Krzynówka, Żurawia w 1 składzie, Kłosa (nie grał w 1 skłądzie nie ? ), Smolarka zamiast kosy(ja byłem święcie przekonany że grał na OMF blink.gif )... i Boruca na bramce choć kowal sie spisał bardzo dobrze (gorzej Przyrowski).

Pojutrze zobaczymy... a jutro mecz młodzieżówki z Niemcami tongue.gif Brożek zagra więc bedzie dobrze biggrin.gif
przema
izrael w finale blink.gif po karnych. No to Polska zwycięzcą tego prestiżowego turnieju hehe tongue.gif
Ölschmitz
Kowalewski - niezly refleks, ale duzo glupiego wybijania pilki przed siebie. gdybysmy grali z lepsza druzyna byloby roznie
Jop - gral dobrze, malo bledow, ale tez gral prostymi srodkami, wybijal jak najdalej
Baszczynski - na swoim poziomie, niezle w def. czasem jakis dobry kontratak - bylo ok
Bak - klasa, najlepszy polski obronca obok Klosa
na lewej obronie nie pamietam kto gral:)
Lewandowski - panu juz podziekujemy
Gorawski - tez jakis petak, duzo biegal, skakal, tanczyl i g,owno tym zdzialal
Sobolewski - niezle w ofensywnie, srednio w defensywie
Kosowski - jak znajdzie klub, to mozna pogadac o jego wystepach w kadrze, narazie niech poczeka, bo robi maniane
Franek - przy pierwszej bramce mial troche szczecia, karny to wiadomo, musial trafic. brami ciesza, ale wcale nie gral genialnego meczu
Rasiak - calkiem udany powrot do kadry. mimo, ze jeszcze nie nalezy mu sie stale miejsce, to mozna miec nadzieje na przyszlosc. piekna bramka

Zurawski - hahahaha zagral na dobrym celtikowym poziomie. narazie jest bez formy, a jak juz ma wrocic to jako OMF, bo na napadzie go poprostu nie widze, a z szymkowiakiem w pomocy moze byc niezly. na atak powinien wrocic Olisadebe.
Klos - klasa, twarda gra w obronie
przyrowski - jedna bardzo niepewna interwencja, niezle obroniony rzut wolny, iezly debiut.

moim zdanie optymalny sklad polski:
Dudek (aktualnie Boruc, bo jurek ma kontuzje)
Baszczynski - Klos- Bak - Rzasa
Ebi - Szymek - Zurawski/Sobolewski - Krzynowek
Franek - Niedzielan/Olisadebe/Rasiak ktos z tych trzech, wolalbym Oliego
Asteri><
no bez kitu jak Bąk dobrze zagrał to ja nie mam pytań... momentami myślałem że to Arek Bąk tongue.gif , pierwsza bramka go tak samo obciąza jak Dudke, nie mówiąc o drugiej, to ON powinien ustawiać i drygować obrońcami a była lipa.
Co do Żurawia to stary sie nie ośmieszaj bo to najlepszy polski napastnik, a ile on grał ?
W ciągu tych kilku minut zagrał pare razy tak piłke jak by to on był rozgrywającym a nie Mila closedeyes.gif
Co miał więcej zagrać skoro był jedynym napastnikiem bez wsparcia, a w Celtiku jest dopiero miesiąc to nie ma co mówić o słabej formie.
lukasz
oto grupa piłkarzy ,którrzy powinni tworzyć trzon

bąk,smolarek,krzynówek,szymkowiak,frankowski,olisadebe + pozycja bramkarza ,na którą jest 3 dobrych graczy obecnie.
Ölschmitz
dokladnie, zgadzam sie z lukaszem, z tym, ze dopisalbym mimo wszystko Dudka. jest doswiadczony, duzo gral przeciw trudnym rywalom i to on poiwnnien jechac na MŚ.
majkelek
Bąk zagrał w obronie najlepiej z naszych defensorów, ale to wcale nie oznacza, że jest dobry tongue.gif Ja chce Tomka Hajte!!
boczni pomocnicy- to była parodia super drybler Gorawski co dostał piłke to ją stracił, a podniecanie się komentatorów, że wywalczył out czy rożny byłoby uzasadnione gdybyśmy byli dobrzy w tych stałych elementach gry ( jak był hajto to outy były zagrożeniem dla przeciwników tongue.gif Żurawski umie walnąć z rogu tongue.gif) Kosowski tragedia tracił piłke bez żadnej walki nawet żadnego dryblingu, a jeszcze dobiła mnie ta akcja 2 na 2 mila wbiega elegancko pokazuje żeby mu podac a ten się zaczął kiwać tzn. nawet nie zaczął tongue.gif
Ogólnie wyszkolenie techniczne naszych zawodników nie stoi na wysokim poziomie.
Na bramce dopoki Dudek nie będzie miał stałego miejsca w klubie powinien stać Boruc jedyny polski bramkarz który potrafi złapać piłke, Kowalewski ma z tym chyba problemy Dudek chociaż piłke wybija za boisko w większości przypadków tongue.gif
A i jeszcze jedna ciekawostka zauważyliście, że Żurawski zagrał jako rozgrywający myśle , że w tej roli powinien go wystawiać Janas, bo Szymkowiak to nie jest zawodnik, który jednym podaniem potrafi otworzyć droge do bramki, a takie prostopadłe podania od Żurawia do Frankowskiego to mogłoby być coś.

I jeszcze mój dream team na obecna chwile:
Chamera ( bramkarz Arki młody zdolny, nigdy nie grał w kadrze, trener by go polubił, bo przecież Boruc jest wykończony po spotkaniach ligi szkockiej, chyba, że jakoś wypocznie chłopak to wtedy Boruc będzie stał)

Baszczyński
Hajto biggrin.gif biggrin.gif
Bąk (nie jest to jakiś mega zawodnik, ale w tym momencie nie widze lepszego na ta pozycje)
Rząsa

Smolarek
Kałużny( co z tego, że gra gdzieś na peryferiach tongue.gif jest lepszym defensywnym pomocnikiem niż wynalazki typu Lewandowski, Radomski, Sobolewski)
Żurawski(ofensywny pomocnik, umie dobrze podać, strzelić z dystansu i do tego większe zagrożenie pod bramką kiedy będzie strzelał wolne czy dośrodkowywał z rogów)
Krzynówek (jedyny polski zawodnik, który umie przedryblować rywala, ma niesamowite kopyto jak dla mnie lider reprezentacji)

Frankowski
Olisadebe

Rezerwa dość przyszłościowa:
Rzeźniczak, Błaszczykowski (w tych zawodnikach widzę przyszłośc boków naszej obrony maja to czego brakuje obecnym reprezentantom potrafiapociągnąc akcje skrzydłem i nie boja się zaatakować ciekawe czy to młodośc czy taki styl gry tongue.gif)

Brożek ( w sumie już teraz mógłby się znaleźć w reprezentacji, bo akurat dobrych napastników mamy 2,5 tongue.gif, ale pewnie Janas poczeka aż on strzeli w pół sezonu 15 bramek i wtedy będzie mógł zagrac swoje 4 minuty dogrywki biggrin.gif)

Burkhardt (napewno jeszcze nei teraz, ale jeśli Legia mu pomoże to napewno będzie mocnym punktem (mocniejszym niz Mila tongue.gif))

Nie jest to raczej pozytywna wizja, bo podstarzałych zawodników w reprezentacji mamy aż nadto, a następców za mało hyh.gif
Ölschmitz
hajto to moj ulubiony polski pilkarz, ale w norymberdze gral slabo, tera gra w southampton, moze wroci?

kaluzny? niee tylko nie on, srodek by mi pasowal szymek-zuraw
majkelek
mi też by pasował, ale przy takim eksperymencie musi byc jakies zabezpieczenie z tyłu.
Odin91
Bąk zagrał w obronie najlepiej z naszych defensorów, ale to wcale nie oznacza, że jest dobry  Ja chce Tomka Hajte!!

Hajto ? Ty wiesz ile on już ma lat ? rolleyes.gif ja bym sie zastanawiał czy wystawiać bramkarza w jego wieku laugh.gif (joke icon_wink.gif )
A tak serio: on już jest wypalony - najlepsze lata w Shalke już ma za sobą - sorry. Conajwyżej na rezerwe z nim... BTW: słyszałeś o kimś takim jak Kłos ?

Szymkowiak to nie jest zawodnik, który jednym podaniem potrafi otworzyć droge do bramki, a takie prostopadłe podania od Żurawia do Frankowskiego to mogłoby być coś.

Że co prosze ?!
LoL, Szymkowiak to obecnie najlepszy Polski pomocnik (na środku) - uwierz mi że potrafi coś takiego zrobić (Gol Żurawia z Azerami : Szymek podaje do Niedzielana a ten do Żurawia - w czym więc problem ? A i wcześniej z wolnego dośrodkował na Kłosa który zdobył gola. Nawet jak sie nie myle to on podał Frankowi na pierwszy gol (choć tego pewien nie jestem tongue.gif ) ). A duet Żurawski - Szymkowiak jako obydwaj OMF ? Bardzo ciekawe... ale Janas to zauważy zapewne jak oni obydwaj zakończą kariere laugh.gif

Kałużny( co z tego, że gra gdzieś na peryferiach  jest lepszym defensywnym pomocnikiem niż wynalazki typu Lewandowski, Radomski, Sobolewski)

OMG ohmy.gif
A co ty chcesz od Sobola ? mellow.gif

Ty chyba meczu Wisła - Panathinaikos nie widziałeś co ? tongue.gif
majkelek
słyszałeś o kimś takim jak Kłos ?

Błagam z Kłosem mi tu nie wyjeżdżaj koleś już pare razy zaskoczył Majdana, a Hajto co z tego, że jest starszy (kuwa bo Kłos i Bąk to młodzież tongue.gif) skoro jest lepszy MŚ są dla najlepszych nie tongue.gif?

LoL, Szymkowiak to obecnie najlepszy Polski pomocnik (na środku) - uwierz mi że potrafi coś takiego zrobić (Gol Żurawia z Azerami : Szymek podaje do Niedzielana a ten do Żurawia - w czym więc problem ? A i wcześniej z wolnego dośrodkował na Kłosa który zdobył gola. Nawet jak sie nie myle to on podał Frankowi na pierwszy gol (choć tego pewien nie jestem  ) ). A duet Żurawski - Szymkowiak jako obydwaj OMF ? Bardzo ciekawe... ale Janas to zauważy zapewne jak oni obydwaj zakończą kariere

No błagam cię nie wyjeżdżaj mi tu z Azerbejdżanem i ja nie mówie, że on jest złym zawodnikiem, ale Żurawski byłby dla mnie lepszym rozgrywającymi od tego sa mecze towarzyskie żeby to sprawdzić, ale trener jest cepem i nigdy go nie zrozumiem hyh.gif

OMG 
A co ty chcesz od Sobola ? 

Ty chyba meczu Wisła - Panathinaikos nie widziałeś co ?

Klub to jedno reprezentacja drugie wg. mnie Sobolewski sie nie sprawdza i lepszym defensywnym pomocnikiem jest Kałużny. Amecz widziałem, ale jakiegos dominowania Sobolewskiego nie pamiętam.
Odin91
QUOTE(majkelek @ 16 08 2005, 19:37)
Błagam z Kłosem mi tu nie wyjeżdżaj koleś już pare razy zaskoczył Majdana, a Hajto co z tego, że jest starszy (kuwa bo Kłos i Bąk to młodzież tongue.gif)  skoro jest lepszy MŚ są dla najlepszych nie tongue.gif?

Hajto najlepszy... dobre sobie tongue.gif On by sie nadawał CONAJWYŻEJ na 20 minut - potem by sie zmachał i połamał niedajboże sobie nogi... icon_wink.gif
Ok - pal licho Kłosa, Majdana i Bąka - Głowackiego już bym prędzej widział ale ja cie prosze NIE HAJTE.

No błagam cię nie wyjeżdżaj mi tu z Azerbejdżanem i ja nie mówie, że on jest złym zawodnikiem, ale Żurawski byłby dla mnie lepszym rozgrywającymi od tego sa mecze towarzyskie żeby to sprawdzić, ale trener jest cepem i nigdy go nie zrozumiem hyh.gif

No jasne, mam ci najlepiej wyjeżdżać z meczem Polska Dania 1:5 blush.gif
To był ostatni mecz kadry (nie licząc wczoraj) więc jaki mam ci dać inny przykład ?
Teraz Szymek ma bardzo dobrą forme i już (to Samo Franek - Żuraw musi sie zaaklimatyzować).

Klub to jedno reprezentacja drugie wg. mnie Sobolewski sie nie sprawdza i lepszym defensywnym pomocnikiem jest Kałużny. Amecz widziałem, ale jakiegos dominowania Sobolewskiego nie pamiętam.

Sobolewski sie nie sprawdza na DMF ? A Kałużny sie może sprawdza ? closedeyes.gif No jeśli patrzeć że DMF ma nie biegać za przeciwnikiem a czasem go sfaulować, nie ma walczyć o piłke a sie obijać - to rzeczywiście lepszym kandydatem jest Kałuża... blush.gif
majkelek
Sobolewski sie nie sprawdza na DMF ? A Kałużny sie może sprawdza ?  No jeśli patrzeć że DMF ma nie biegać za przeciwnikiem a czasem go sfaulować, nie ma walczyć o piłke a sie obijać - to rzeczywiście lepszym kandydatem jest Kałuża...

No to mnei rozwaliłeś chodzi o to, że Kałużnego w Niemczech nauczyli techniki i potrafi odebrać piłke żeby została mu krótko przy nodze, a Sobolewski czeka az rywal wypuści sobie piłke wejdzie w piłke wypuści ja na 2 metry i i tak ja traci. tongue.gif
Odin91
QUOTE(majkelek @ 16 08 2005, 20:02)
Sobolewski sie nie sprawdza na DMF ? A Kałużny sie może sprawdza ?  No jeśli patrzeć że DMF ma nie biegać za przeciwnikiem a czasem go sfaulować, nie ma walczyć o piłke a sie obijać - to rzeczywiście lepszym kandydatem jest Kałuża...

No to mnei rozwaliłeś chodzi o to, że Kałużnego w Niemczech nauczyli techniki i potrafi odebrać piłke żeby została mu krótko przy nodze, a Sobolewski czeka az rywal wypuści sobie piłke wejdzie w piłke wypuści ja na 2 metry i i tak ja traci. tongue.gif
*

Ja cie prosze... ty nie widziałeś chyba jak grał Kałużny w kadrze...(ostatnio bynajmniej).
Kałuża, Kosowski, Hajto - panom dziękujemy.
Mila - tobie też dziękujemy - poczekamy aż podrośniesz laugh.gif
lukasz
QUOTE(Olszesky @ 16 08 2005, 18:55)
dokladnie, zgadzam sie z lukaszem, z tym, ze dopisalbym mimo wszystko Dudka. jest doswiadczony, duzo gral przeciw trudnym rywalom i to on poiwnnien jechac na MŚ.
*

nie skreślam go jeno pisze ,że mamy 3 dobrych bramkarzy boruca,dudka i kowalewskiego.a kłos od święta gra dobrze bo tak to zassysa i wiele goli przez niego wisła traci.
Ölschmitz
w reprezentacji gra ok:) a polska zawsze miala niezlych bramkarzy.

glowacki na obrone? LOL nigdy, koles dostal IMO dozywotniego bana za mecz z Angolami (swojak i danie du,py). srodkowych obroncow mamy trzech Bak, Hajto, Klos.

aha, na jakiej stronie gra Kielbowicz, bo jeszcze mi troche Rzasa nie pasi:)
_Globus_
Hajto? Rząsa? Bez takich... closedeyes.gif Jedyni pewni obrońcy - Baszczu i Kłos, być może niebawem także Jop, ale ten musi jeszcze udowodnić swą przydatność. Bąk nie jest zły, ale lipy też miewa... Ech, słabiutko mamy obronę panowie, nie tylko w pierwszej reprezentacji - młodzieżówka znów się nie popisała...

PS: Kiełbowicz niezły, ale sytuacja podobna jak z Jopem...
Asteri><
co wy chcecie od Hajty? jeszcze wróći spokojna głowa biggrin.gif ostatnio słabo mu szło bo nie grał w klubie, w Świętych wróci mu forma i jeszcze pomorze kadrze.
A tak nawiasem mówiąc to może być niedługo potrzebny bo Bąk kaszanić zaczyna, a ostatnio jeszcze kataru dostał... tongue.gif
A co do kiełbowicza to środkowy obrońca musi być zaprawiony w bojach, na eliminacje pozostańmy przy sprawdzonych zawodnikach, wszakże efekty są smile.gif

BTW młodzieżówka dała (pipi) (1-3)... mad.gif i to z niemiaszkami,ehh na plus tylko Strąk 3-0 do niego w zębach oczywiście tongue.gif
_Globus_
QUOTE(Asteri>< @ 16 08 2005, 22:19)
A co do kiełbowicza to środkowy obrońca musi być zaprawiony w bojach, na eliminacje pozostańmy przy sprawdzonych zawodnikach, wszakże efekty są smile.gif
*

Kiełbowicz to lewy obrońca wink.gif
Ölschmitz
no wlasnie mi by Kielbowicz pasowal na lewa manke, a srodek mowie Klos i Bak dopki nie wroci Hajto, a cos czuje, ze tomek bedzie chcial jechac na łordl kap.
Marcin$
Co do środka obrony to hajto i... bak ma katar i z serbia gral slabiutko. Moze tak jop lub glowacki. Wydaje mi sie ze Jop zaprezentowal sie dobrze. Zobaczymy jaka dzis Janas wystawi jedynastke. Podobno to ma być juz sklad na Austrie i Walie.
Odin91
Selekcjoner mówił, że na finał szykuje skład zbliżony do optymalnego. Na pewno w bramce wystąpi Boruc walczący z Kowalewskim o miejsce po kontuzjowanym Jerzym Dudku. W obronie Bąk, Kłos, Żewłakow i Rząsa, w pomocy Szymkowiak, Radomski, Krzynówek i Smolarek, w ataku Frankowski z Żurawskim. Na pewno szansę dostanie Niedzielan, może nawet zagra od początku za Frankowskiego, którego sprawdzać już nie trzeba (w 13 meczach kadry zdobył dziewięć goli). Na boisku powinien pojawić się także Rasiak, który w poniedziałek zdobył wspaniałą bramkę i wypadł naprawdę dobrze.

To skład już znamy.
No Żewłakowa można sprawdzić - Radomski ? no w końcu to sparing więc niech zagra...
Grzesiu znowu zagra... blush.gif hap, hap laugh.gif icon_wink.gif
Marcin$
A Baszczu i Dudka nie zagrają bo nie pojechali na trening laugh.gif

Zbiórka była 10.30 ale oni podobno nie mieli wolnej windy hahaha.gif

Janas chce kary pienieznej (ciekawe z czego zaplaca laugh.gif ) i za kare nie wystąpią w meczu z Izraelem. Chyba dlatego Żewłakow zagra na prawej obroni bo Baszczu jest przecież podstawowym zawodnikiem.
:-:Macieq:-:
Ranking FIFA: Najwyższe miejsce Polski od 12 lat

Reprezentacja Polski zajmuje 22. miejsce w najnowszym rankingu Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA). W porównaniu z poprzednim notowaniem podopieczni trenera Pawła Janasa awansowali o dwie lokaty.

Wyżej w historii tego rankingu byliśmy tylko podczas pierwszej jego publikacji w sierpniu 1993 roku, kiedy to okupowaliśmy 20. miejsce. Na 22. byliśmy jeszcze tylko raz we wrześniu 1993 roku.

Jest dobrze.22 miejsce w rankingu FIFA o czymś świadczy.Rezprezentacja gra bardzo dobrze więc może jeszcze awansują na wyższą lokate

Polska - Izrael: Janas podał skład

Trener Paweł Janas ogłosił skład w jakim reprezentacja Polski rozpocznie dzisiejsze spotkanie z Izraelem (godzina 20:00).

W wyjściowej jedenastce znaleźli się: Artur Boruc - Michał Żewłakow, Jacek Bąk, Tomasz Kłos, Tomasz Rząsa - Euzebiusz Smolarek, Mirosław Szymkowiak, Arkadiusz Radomski, Jacek Krzynówek - Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski.

Na ławce rezerwowych usiądą: Sebastian Przyrowski, Mariusz Jop, Mariusz Lewandowski, Sebastian Mila, Kamil Kosowski, Andrzej Niedzielan i Grzegorz Rasiak.

Jak dla mnie wyściowa 11 jest najlepszą jaką Janas mógł wystawić(kosa nie gra-nareszczie)Nie powinno być problemów z rozjechaniem Izraelu
Saunter
Boruc - karateka rządzi. Myślę jednak, że zagra z Austrią. Najlepszy był polski mur przy wolnym. Numer 16 jako JEDYNY podnióśł nogę i gol...
Clyde
Za chwilę wyjazd do Chorzowa na Sląski!Dopiero pierwszy raz w życiu!Flagę na plecy(prawie do kostek biggrin.gif )farbki na twarz i ....Do boju POLSKO!
MA być ok 45 tyś ludzi.Masakra!!!
Widzimy się na trybunach? wink.gif
Sarge
QUOTE(Clyde @ 3 09 2005, 15:53)
(...)
MA być ok 45 tyś ludzi.Masakra!!!

*

No właśnie. Dobrze że będzie tyle ludzi na trybunach, dawno już chyba nie było takiej frekwencji na polskich stadionach happy.gif . Liczę na zwycięstwo Polaków, tak w dzisiejszym meczu, jak i później z Walią.

A to skład na dzisiejszy mecz, jaki podał Janas:
Artur Boruc - Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Jacek Bąk, Tomasz Rząsa - Euzebiusz Smolarek, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Kamil Kosowski - Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski.

Czyli znowu Rasialdinho i to od pierwszej minuty wacko.gif . Ogólnie do Janasa nic nie mam, ale ta jego niechęć do Frankowskiego mnie już zaczyna drażnić - czy on naprawdę nie widzi, że to jeden z najlepszych polskich napastników, któremu taki Rasiak do pięt nie dorasta!?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.