Bąk zagrał w obronie najlepiej z naszych defensorów, ale to wcale nie oznacza, że jest dobry

Ja chce Tomka Hajte!!
boczni pomocnicy- to była parodia super drybler Gorawski co dostał piłke to ją stracił, a podniecanie się komentatorów, że wywalczył out czy rożny byłoby uzasadnione gdybyśmy byli dobrzy w tych stałych elementach gry ( jak był hajto to outy były zagrożeniem dla przeciwników

Żurawski umie walnąć z rogu

) Kosowski tragedia tracił piłke bez żadnej walki nawet żadnego dryblingu, a jeszcze dobiła mnie ta akcja 2 na 2 mila wbiega elegancko pokazuje żeby mu podac a ten się zaczął kiwać tzn. nawet nie zaczął

Ogólnie wyszkolenie techniczne naszych zawodników nie stoi na wysokim poziomie.
Na bramce dopoki Dudek nie będzie miał stałego miejsca w klubie powinien stać Boruc jedyny polski bramkarz który potrafi złapać piłke, Kowalewski ma z tym chyba problemy Dudek chociaż piłke wybija za boisko w większości przypadków

A i jeszcze jedna ciekawostka zauważyliście, że Żurawski zagrał jako rozgrywający myśle , że w tej roli powinien go wystawiać Janas, bo Szymkowiak to nie jest zawodnik, który jednym podaniem potrafi otworzyć droge do bramki, a takie prostopadłe podania od Żurawia do Frankowskiego to mogłoby być coś.
I jeszcze mój dream team na obecna chwile:
Chamera ( bramkarz Arki młody zdolny, nigdy nie grał w kadrze, trener by go polubił, bo przecież Boruc jest wykończony po spotkaniach ligi szkockiej, chyba, że jakoś wypocznie chłopak to wtedy Boruc będzie stał)
Baszczyński
Hajto

Bąk (nie jest to jakiś mega zawodnik, ale w tym momencie nie widze lepszego na ta pozycje)
Rząsa
Smolarek
Kałużny( co z tego, że gra gdzieś na peryferiach

jest lepszym defensywnym pomocnikiem niż wynalazki typu Lewandowski, Radomski, Sobolewski)
Żurawski(ofensywny pomocnik, umie dobrze podać, strzelić z dystansu i do tego większe zagrożenie pod bramką kiedy będzie strzelał wolne czy dośrodkowywał z rogów)
Krzynówek (jedyny polski zawodnik, który umie przedryblować rywala, ma niesamowite kopyto jak dla mnie lider reprezentacji)
Frankowski
Olisadebe
Rezerwa dość przyszłościowa:
Rzeźniczak, Błaszczykowski (w tych zawodnikach widzę przyszłośc boków naszej obrony maja to czego brakuje obecnym reprezentantom potrafiapociągnąc akcje skrzydłem i nie boja się zaatakować ciekawe czy to młodośc czy taki styl gry

)
Brożek ( w sumie już teraz mógłby się znaleźć w reprezentacji, bo akurat dobrych napastników mamy 2,5

, ale pewnie Janas poczeka aż on strzeli w pół sezonu 15 bramek i wtedy będzie mógł zagrac swoje 4 minuty dogrywki

)
Burkhardt (napewno jeszcze nei teraz, ale jeśli Legia mu pomoże to napewno będzie mocnym punktem (mocniejszym niz Mila

))
Nie jest to raczej pozytywna wizja, bo podstarzałych zawodników w reprezentacji mamy aż nadto, a następców za mało