Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
:-:Macieq:-:
Ranking FIFA: Polska najwyżej w historii!

"Reprezentacja Polski awansowała o 5 miejsc i w najnowszym rankingu FIFA zajmuje obecnie 17. pozycję. To najwyższa lokata "biało-czerwonych" w historii, od sierpnia 1993 roku, a więc od miesiąca ogłoszenia pierwszego zestawienia. Wtedy Polska była 20.

W rankingu prowadzi Brazylia przed Holandią i Argentyną. Podopieczni Marco van Bastena awansowali o jedną pozycję i wyprzedzili Argentyńczyków.

Na jedenastą pozycję (z siódmej) spadli rywale polskiej kadry w eliminacjach mistrzostw świata - Anglicy.

Pozostałe drużyny, które walczą z Polakami w jednej grupie o awans do przyszłorocznych finałów MŚ, są sklasyfikowane dużo niżej. Austria jest 79. (71.), Walia - 82.(80.), Irlandia Północna po zwycięstwie nad Anglia - 101. (116.),a Azerbejdżan - 114. (116.)"

Spodziewałem się że awansują,ale nie że aż o pięć miejsc.Za rok będziemy w pierwszej "10".Jednym słowem:tak trzymać!
arboos
A ja sie spodziewalem, wkoncu ostatnio wygrywamy wszystkie mecze w tym w eliminacjach, ktore licza sie najbardziej.
Tyle tylko ze co nam z rankingu, jak nie awansujemy do WC 06' ?
Szanse sa nikle, ale tak sie moze stac.
lukasz
mecz z anglii będzie sprawdzianem pokazującym w jakim miejscu stoimy.nie przeceniałbym zwycięstw nad innmi rywalami bo grupe mamy dosyć słabą.
_Globus_
Bramkę Szymkowiaka w meczu z Izraelem wyjątkowo ocenia nie tylko Odin - gol ten został wybrany najlepszym w 20 Goals na Eurosporcie! blink.gif Aż mnie zatkało, gdy to zobaczyłem, a jaki byłem dumny cool.gif Decenili także Sobola i jego bramkę z meczu w Atenach - bodajże 10 miejsce. Nieźle biggrin.gif
iaikO
(-4 min.)
- HAAAAAAALO, ze słynnego teartu marzeń old trafford w Menczesterze, gdzie przed historyczną
szansą stoi Reprezentacja Polski, wita Państwa Dariusz Szpakowski...i...
- STREJLAU: "... Andrzej Strejlau"
- SZPAK: .... miliony przed telewizorami.... na trybunach atmosfera wielkiego piłkarskiego
święta ...... komplet 48 tysięcy widzów, wśród nich tysiącosobowa grupa Polaków, z białoczerwonymi flagami i szalikami, oni jak i my z Państwem przed telewizorami wierzymy że dziś, po tylu latach możemy tutaj znów awansować do finałów mistrzostw Świata....... oby powtórzyła się ta niesamowita historia z siedemdziesiątego trzeciego roku .... historyczny mecz ... historyczna bramka Janka Domarskiego ...i... nieodżałowany Jan Ciszewski na komentatorskim stanowisku..... pamiętam te wszystkie mecze które miałem zaszczyt komentować w 82, 87, 92 roku ..... i dziś znów będzie historycznie ...... i jedno nurtujące nas wszystkich od kilku dni pytanie..... już wiemy że od pierwszej minuty zagrai Jacek Krzynówek ....jego występ do samego końca stał pod wielkim znakiem zapytania.... przez ostatnie dni cała Polska obserwowała wyścig z czasem, konsultacje, zabiegi, to wszystko aby Jacek mógł zagrać w tym najważniejszym być może meczu w karierze.... na trybunach wiele znakomitości świata biznegu i polityki.... jest królowa Elżbieta druga..... są inni oficjele.... muszę państwu powiedzieć, że mieliśmy dziś problemy z dotarciem na stadion, kilka godzin w korkach ...
(1 min.)
- SZPAK: .... No to prosze państwa, zaczynamy ..... za chwilie pierwszy gwizdek hiszpańskiego arbitra..... Polacy na biało czerwono... w bramce Boruc, dalej w obronie o lewej z numerem trzecim Rząsa, z szóstką Bąk, czwórka Tomek Kłos .....ale groźnie Anglicy ... fil newil przy piłce ... ale za długie podanie wyłapuje Boruc .... ważny jest ten pierwszy kontakt z piłką .... aby mógł bramkarz nabrać pewności .... Krzynówek do tyłu, do Rasiaka, ten przyspiesza i długa piłka do Żurawskiego, ten na prawo do Smolarka... ale jest na posterunku aszli kol........ ten do lamparda ale jest przy nim radek Sobolewski ..... na prawo do Rasiaka, Rasiak... nie, to jest oczywiście Smolarek....... ale piłka wychodzi poza linię boczną boiska ... mówił to Paweł Janas, mówili to polscy piłkarze: to nie będzie wielkie widowisko, to nie będzie wielki piłkarski spektakl, ale mecz walki, walki o każdy centymetr, każdy milimetr kwadratowy boiska .....
(13 min.)
- SZPAK: ..... Marcin Baszczyński, gdy go widziałem dziś rano był bardzo skoncentrowany .... jakby nieobecny, zamyślony, ale na twarzy było widać ogromne skupienie ... Karager .... ta ostatnia instancja przed bramką Robinsona.... przytomne rozciągnięcie gry .... wspaniałe mecze w Liwerpulu .... rosły .... umiejętnie potrafiący czytać grę ..... Ołen ... czeka na podanie w polu karnym ... lampard..... ale wróciół yyy wrócił świetnie kamil Kosowski .... umiejętnie ... mądrze spokojnie....
- STREJLAU: ..... dobry powrót kosowskiego i od razu próba szybkiego, diagonalnego podania do naszych szybkich napastników w te sektory boiska, które są najsłabiej kryte przez obronę przeciwnika ...
- SZPAK: ... spokojnie anglicy.... Łejn Róni, cudowne dziecko angielskiej piłki.... zna to boisko jak własną kieszeń ... bo przecież tutaj na co dzień występuje w najwspanialszym klubie świata.... Menczesterze Junajted ..... skoncentrowany .... on wie, że dziś z Polską muszą wygrać..... wie, że ten mecz może być kluczowym w jego karierze ...... ale teraz NIEBEZPIECZNIE!!!! .... Ołen!!!! świetnie broni Artur Wichniarek wybijając piłkę poza boisko......
- STREJLAU: ... tak, doskonała interwencja Boruca..... refleks, dobra gra na linii, jak i na przedpolu...
(25min.)
- SZPAK: .. dobrze, mądrze Polacy.... uważnie w obronie, świetnie Kłos.... yyy Jacek Bąk
- STREJLAU: "...tak.... dobry przegląd pola... niezły strzał z prawej jak i z lewej nowi, bardzo dobra gra głową...."
- SZPAK: ...... może uda nam się jeszcze przed przerwą przeprowadzić się jakiś kontratak ... tak jak przecież grać lubimy i potrafimy..... i może w wyniku którego uda nam się zdobyć tę jedną-jedyną, upragnioną bramkę..... rozmawiałem wczoraj ze Swenwm Juranem Eriksonem, mówi do mnie "Darku...".... ale szansa... Frankoski!!!!!!!... będzie gol!!!!!!... ajjjjjj jak niewiele brakowało!!... nie udało się nam wyjść na prowadzenie .... gdyby lepiej Tomek przymierzył..., ale teraz uwaga... Lampard, Defołłłłłłł i ....ajaj ..... niestety proszę Państwa w dwudziestej piątej minucie gry tracimy bramkę.... mówiłem, przestrzegałem, że jest takie piłkarskie porzekadło, że niewykorzystane sytuacje się mszczą........, znów Defołłłł strzela bramkę Polakom .... ale poczekajmy,.... może jeszcze nie wszystko stracone ... jak mawiał Kazimierz Górski, serdecznie pozdrawiamy panie Kazimierzu, że piłka jest okrągła a bramki są dwie....
- STREJLAU: "....dobra akcja drużyny angielskiej, podania rozciągające nasze szyki obronne, błąd naszej pary stoperów, w wyniku czego Defoł zdobywa bramkę.... strzał praktycznie nie do obrony..."
- SZPAK: ...... pressing, pressing panowie ........ musimy teraz bronic wyniku, 27min...ach, jak Kamil Kosowski jest zmeczony...... widać ile wysilku go kosztowało to spotkanie....
(50 min)
- SZPAK: .... no niestety Proszę Państwa.... koniec snów, koniec marzeń...., po Linekerze, Szirze, Skolsie, naszym katem jest Żermajn Dfołłłłłł ....... chyba nadszedł czas na zmiany, ale nie te na boisku,.... chodzi bardziej o zmiany systemowe, w PZPN-ie, szkoleniu zawodników,.... wczoraj na łamach "la gazetta dello sport" czytałem wywiad z... ale o tym za chwilę .... lampard z dystansu .... ale na nasze szczęście był to bardziej strzał na wywjad......yyy na wiwat ..... ale teraz szansa - dobre podanie ... Kosowski ... idzie mu w sukurs Żurawski... dośrodkowanie do Rasiaka, aj jezus maria!!!, ależ była szansa ....... popatrzmy na powtórce czego zabrakło Rasiakowi w tej akcji.... teraz musimy wracać pod własne na pole karne.... bronić tego niezwykle korzystnego wyniku.... i brawo Mariusz Jop wybija piłkę w trybuny...
(89 min.)
- SZPAK: ... znów zamieszanie pod naszą bramką, Rząsa wybija na nasze szczęście daleko,..... ale przejmuje Żurawski!!,.... szansa!!! SAM NA SAM Z BRAMKARZEM!!!!!!! iiiii GOOOOOOOOL!!!!!, GOL!!!!, GOL!!!, GOL!!!, GOL!!!!, GOL!!!, GOL!!!!, jeden - jeden !!!!!!! piękna bramka Maćka Żurawskiego!!!,....wykorzystał ten moment zagapienia... cieszy się Paweł Janas, cieszą się polscy kibice.... i rozradowany Maciek Żurawski...... miał problemy z aklimatyzacją.... i w Seltiku Glezgoł i w reprezentacji Polski, nie szło mu, nie wytrzymywał presji, ale teraz Żurawski w najważniejszym momencie tę presję uniósł i potwierdził swoją wielką klasę......
- STREJLAU: .... długie, krzyżowe podanie od Baszczyńskiego do Kosowskiego i dobry odbiór piłki było kluczowym zagraniem przesądzającym o powodzeniu tej akcji.....
- SZPAK: ....... i jeszcze minuta do końca spotkania.... plus to co doliczy arbiter.... nie było zbyt wielu przerw w grze ........ żeby wytrzymać .... żeby dowieźć ten rezultat do końca, wytrzymajmy panowie!!!, ten rezultat daje nam upragniony awans, bez kalkulacji... bez kunktatorstwa... ale z pierwszego miejsca w grupie.....ale już Anglicy ..... Ferdinand... rosły.... na prawo do Bekama, Bekam do Runeja, ale pięknie ubiego go Jacek Bąk... sędzia dolicza dwie minuty...... prostopadłe podanie, Krzynówek.... dośrodkowanie...... SZANSA!!!!!!!!!!! i GOOOOOOOOL!!!!!, GOL!!!!, GOL!!!, GOL!!!, GOL!!!!, GOL!!!, GOL!!!! EUZEBIUSZ SMOLAREK! sterzela swojego drugiego, ale jakże ważnego gola w tych eliminacjach..... rozradowany Paweł Janas i Maciej Skorża i nasi rezerwowi... tego się nikt nie spodziewał...... na minutę przed końcem prowadzimy z Anglią na Łemblej 2:1 ...... Cieszy się tata ebiego ... panie Włodku, my też się cieszymy jak wspaniałego syna pan wychował.... ale już rozpoczynają anglicy, cała nasza drużyna na własnej połowie.... Stiwen Dżerard, przy nim Mila.... groźnie!!! dośrodkowanie!!!!!!!! WYBIĆ TĘ PIŁKE!!!!!!.......... świetnie Radek Sobolewski!!..........ale przejmują anglicy... ostatnia szansa... I......... KONIEC SPODKANIA!!!!!! nie będzie już ostatniej szansy.... Polska w Finałach Mistrzostw Świata.... dwadzieścia dwa lata czekaliśmy na to zwycięstwo.... Wreszcie mamy Reprezentację zdolną wygrywać z najlepszymi..... Popatrzcie Państwo na tę radość naszych zawodników, sztabu szkoleniowego, kibiców..... było różnie, dobre i słabsze momenty, można powiedzieć, że miłe złego początki ale radosny koniec ....do zobaczenia w Niemczech za 8 miesięcy... dziękuję państwu, z teatru marzeń na OLD TRAFFORD gdzie spełniły się dziś nasze marzenia, żegna Państwa Dariusz Szpakowski i....
- STREJLAU: "... Andrzej Strejlau"

onet rlz hahaha.gif
joecole
HHGLOBUS
  Bramkę Szymkowiaka w meczu z Izraelem wyjątkowo ocenia nie tylko Odin - gol ten został wybrany najlepszym w 20 Goals na Eurosporcie!  Aż mnie zatkało, gdy to zobaczyłem, a jaki byłem dumny  Decenili także Sobola i jego bramkę z meczu w Atenach - bodajże 10 miejsce. Nieźle 

Mnie też zatkało, widać Francuzi docenili ładny strzał, i Sobolewski był 11.
_Globus_
Polakom gratulujemy Janasa - panie Pawle, gdzie jest Andrzej Niedzielan (w zastępstwie za Brożka)? Wystarczy panu Żuraw, Franek, Rossi i ewentualnie Ebi? A jeśli któryś z napastników załapie kontuzję i w ataku będzie musiał w pewnych momentach zagrać Smolarek, kto zajmie jego miejsce na prawej flance? Gorawski, tak? Ale chyba zapomniał go pan powołać... Na Kosowskim nie zawsze można daleko zajechać, Jacek jeszcze nie w pełni formy i nie wszystko jest tak różowo... A gdzie Adamski? No czemuż pan nie posłuchał pana Maćka Skorży, przecież tak pana namawiał...? Pan wiele lepiej, ha? Oby się pan nie pomylił...

EDIT:
QUOTE(Onet.pl)
Pierwszy wtorkowy trening rozpoczął się o godzinie 11.30 i trwał półtorej godziny. Zajęcia indywidualne mieli Maciej Żurawski, Arkadiusz Radomski i Wojciech Kowalewski, którzy narzekają na drobne urazy. W związku z tym na trening Paweł Janas dokooptował do kadry gościnnie trzech piłkarzy Amiki Wronki - Jarosława Bieniuka, Karola Gregorka i Marcina Kikuta. Jak wyjaśnił trener, będą oni ubywać w trakcie, jak do treningów będą wracać zawodnicy kadry. Do końca zostanie jedynie Gregorek, aby w czasie zajęć uzupełnić miejsce Pawła Brożka.

Ciekawe zagranie, ale... czy Gregorek to napastnik?
QUOTE(Onet.pl)
Obrońca reprezentacji Austrii, Emanuel Pogatetz jest przekonany, że pierwsze miejsce w grupie szóstej eliminacji piłkarskich mistrzostw świata zajmą Anglicy. Obecnie w tabeli prowadzi Polska.

Występujący na co dzień w angielskim Middlesbrough Pogatetz uważa, że Anglia bez problemu pokona Austrię i Polskę w swoich dwóch ostatnich meczach eliminacyjnych. 22-letni obrońca nie zagra w sobotnim spotkaniu z drużyną Svena-Gorana Erikssona z powodu nadmiaru żółtych kartek.

- Anglia jest najlepszym zespołem w grupie i jestem przekonany, że na finiszu eliminacji to Anglicy będą na pierwszym miejscu - powiedział Pogatetz w wywiadzie dla BBC. - Prowadzący w tabeli Polacy mieli w eliminacjach mnóstwo szczęścia - szczególnie w meczach z nami. Wygrali oba spotkania, choć to my zasłużyliśmy w nich na zwycięstwa.

- Nasze szanse na korzystny wynik w meczu z Anglią są niewielkie. Po tym, jak zwolniono Hansa Krankla, zagramy praktycznie bez trenera. W takiej sytuacji trudno myśleć choćby o punkcie - dodał Emanuel Pogatetz.

Ale mądrala closedeyes.gif
Szymek
QUOTE(HHGLOBUS @ 19 09 2005, 15:37)
Bramkę Szymkowiaka w meczu z Izraelem wyjątkowo ocenia nie tylko Odin - gol ten został wybrany najlepszym w 20 Goals na Eurosporcie! blink.gif Aż mnie zatkało, gdy to zobaczyłem, a jaki byłem dumny  cool.gif  Decenili także Sobola i jego bramkę z meczu w Atenach - bodajże 10 miejsce. Nieźle  biggrin.gif
*

co tu dużo gadać - bramkarz był bez szans, ja tylko dopełniłem formalności cool.gif
No ale cóż - nie chciałem za dużo zdobywać bramek w tym meczu, nogi mnie bolały po meczu Trabzonu więc podawałem kolegom piłki smile.gif
W następnych meczach polaków niestety mnie nie zobaczycie na boisku ale może zasiąde na trybunach, czas jeszcze pokaże... closedeyes.gif

pozdrawiam,
Mirosław Szymkowiak

PS. w razie czego - nie, nie będe wysyłać autografów przez internet nonie.gif i niestety drogi użytkowniku ciebie też się to tyczy... blush.gif
Kubaa__
ahahahaha, ja pier dole.
Przegrywac z druzyną, ktora tylko 3 miesiace w roku moze grac w pilke to juz nawet nie jest zle, to jest tragiczne, marne i przykre. Ale ja ku..wa nie rozumiem, jak czlowiek, ktory gra od dziecka w pilke nie umie jej nawet przyjac, a problemu z tym ma jakies 90% zespolu jak nie wiecej. Kosowski za nie strzelenie gola z sytuacji sam na sam to powinien kolegium dostac, Krzynowek co prawda bramke strzelil, ale gra jakby chcial a nie mogl, Rasialdo udowadnia, ze jednak jest uposledzony, Rzasa ma w ogole swoj swiat i widocznie ch..j go interesuje co sie na boisku dzieje, a pozostalych juz mi sie nie chce pisac....
Niech sie chlopaki modla, zeby jutro chociaz cos wypalilo, bo z taka gra to ich w Anglii zmiazdza trzecim skladem ;>.
Tokar
No i później dziwota, że Żurawski ławę grzeje w Celticu, jak ten człowiek sra pod siebie w momencie kiedy wychodzi sam na sam. On jest rzeczywiscie "magiczny" dry.gif
_Globus_
QUOTE(Tokar_Sama @ 7 10 2005, 17:48)
No i później dziwota, że Żurawski ławę grzeje w Celticu, jak ten człowiek sra pod siebie w momencie kiedy wychodzi sam na sam. On jest rzeczywiscie "magiczny" dry.gif
*

Żurawski grzeje ławę w Celtiku? On jest gwiazdą... A mecz typowo "polski" z trzech powodów:
1. piłkarze totalnie olali przeciwnika i w pierwszej połowie robili sobie pajacyki, pom-pom...
2. zryw i z niekorzystnego wyniku wyjście na prowadzenia
3. wynik 3:2

Na pewno z Anglią zagramy znacznie lepiej... ale ja się martwię na razie o Holandię i Szwecję...
SIKI
QUOTE(Tokar_Sama @ 7 10 2005, 18:48)
*

lol, nie pisz już nic
Żurawski strzelił ok 5 bramek w lidze blush.gif
No, ale grzeje ławę huh.gif
Tokar
No ta, ma pewne miejsce w pierwszym składzie przecież o_O
SIKI
no a może nie ma??!! szczególnie teraz gdy się rozstrzelał o_O
dante2003
Widac że jak nasi chcą to potrafią. Pierwszej połowy na szczęście nie oglądałem, ale jak zobaczyłem wynik to przypomniał mi się mecz towarzyski z jakimiś cieniakami który zaraz przed wakacjami. Piłkarze wtedy grali w myślach smażąc kiełbaski na grillu wraz z rodziną smile.gif
Dobrze że skończyło się pozytywnie bo dzięki temu rekord wygranych meczów jest nadal śrubowany biggrin.gif
iaikO
polsce gratulujemy rasiaka i defensywy :x
przema
Rasiak "to ten cham" poprostu nie nadaje się nawet jako słupek a co dopiero jako piłkarz. Pomyłka to Rząsa lepiej wziąć kogoś z drugiej ligi polskiej. smolarek musi grać w pierwszym składzie. kosowski niech się zmienia z krzynówkiem i niech zapier***** po połowie na maksa będzie z nich lepszy pożytek. ewentualnie do środka ebiego. żuraw w środeczek też może być. w ataku franek z żurawiem chyba że żuraw będzie pomocnikiem to wtedy w ataku niedzielan albo sagan albo ebi. ALE NIE TEN CHAM RASIAK
culles
QUOTE(Tokar_Sama @ 7 10 2005, 18:48)
*

Człowieku opamiętaj sie blink.gif TO nasz NAJLEPSZY napastnik, gdyby był młodszy to byś jeszcze zobaczył go w jednym z klubów G14 biggrin.gif
A w Celticu gra zawsze, chyba ze ma kontuzje sad.gif
Aha i jeszcze jedno, jak nasi zaczeli dobrze grać W Celtach to cała drużyna gra o niebo lepiej.

Ebi zaprezentował swietną gre biggrin.gif , oby tylko kontuzje go omijały.
Tokar
Zostawiając juz kwestię tego, czy Żurawski grzeje ławę czy nie ,
to chodziło o to, że ten gość nie po raz pierwszy i nie po raz dziesiąty pokazał, że w sytuacjach sam na sam się spala psychicznie. Ale to i tak lepiej od Rasialdo, który żeby przyjąć musi się zatrzymać, a wypuszczenie piłki to u niego 2 metry przed siebie minimum ;p
Shiva
QUOTE(Tokar_Sama @ 8 10 2005, 11:05)

Ale po co głupoty wypisujesz, nie grał w jednym meczu ostatnio z uwagi na kontuzję. Od dawna ma pewne miejsce w składzie i w Glasgow jest gwiazdą, podobnie jak w Wiśle. Chrzanić, bo zmarnował dwie "setki", katastrofa.

Natomiast to co wyczyniał Rasiak - rany boskie, ratunku.

shi
_Globus_
QUOTE(Shiva @ 8 10 2005, 21:53)
QUOTE(Tokar_Sama @ 8 10 2005, 11:05)

Ale po co głupoty wypisujesz, nie grał w jednym meczu ostatnio z uwagi na kontuzję. Od dawna ma pewne miejsce w składzie i w Glasgow jest gwiazdą, podobnie jak w Wiśle. Chrzanić, bo zmarnował dwie "setki", katastrofa.
*

Właśnie, popatrzcie co zrobił dziś Nistek...

JEDZIEMY NA MUNDIAL!!!
ORANGE POWER!!!
joecole
Polacy już w Anglii, dodatkowe powołanie Janasa

W niedzielę wieczorem piłkarska reprezentacja Polski przyleciała do Manchesteru, gdzie w środę w meczu kończącym eliminacje zagra z Anglią. Do kadry został powołany Andrzej Niedzielan, który dołączył już do drużyny.

W niedzielę przed południem polscy piłkarze, którzy od sobotniego wieczoru są już pewni udziału w przyszłorocznych mistrzostwach świata, po raz ostatni trenowali w Warszawie.

O 15. samolotem czarterowym odlecieli do Manchesteru, gdzie spędzą ostatnie trzy dni przed meczem z Anglią, który zadecyduje o zwycięstwie w grupie 6. eliminacji. Bazą polskiej ekipy będzie hotel "Marriott".

Selekcjoner Paweł Janas, wobec kontuzji Macieja Żurawskiego, którego występ w środowym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania, zdecydował się dodatkowo powołać Andrzeja Niedzielana. Napastnik holenderskiego NEC Nijmegen zdążył już dołączyć do drużyny.

W poniedziałek wieczorem polscy piłkarze zapoznają się z murawą stadionu Old Trafford, który będzie areną środowego meczu (początek godz. 20.45). We wtorek trenować będą przed południem.
_Globus_
Panie Pawle, nie można było tak od razu? dry.gif
ARO
kurcze a nie mógł by powołać mojego idola Sławomira Wojciechowskiego??sad.gif
Tytek
S.Wojciechowskiego??Były gwiazde Bayernu Monachium??

pamietam jak w BravoSport byl z nim wywyiad w ktorym mowił ze dziwi sie ze nie gra w kadrze Polski,przeciez wystepuje w najlepszym klubie europy:P
Wolak10
Ludzie o czym wy gadacie Sławomir Wojciechowski ma 46 lat i nie byl żadną gwiazda Bayernu Monachium ,zagral dwa mecze wchodzac z ławki rezerwowych (łącznie 12 minut )w Lidze Mistrzów ,jak sie ktos nie zna to niech nie gada bzdur ,on do kadry Polski nigdy nie trafil ,bo byl cienki .Najlepszy klub Europy (dobre ,dobre ,ale nie śmieszne ),żyjecie chyba w innym świecie (nie ma to jak być na bierząco ).
Kmiot
QUOTE(Wolak10 @ 10 10 2005, 15:16)
(nie ma to jak być na bierząco ).
*

Nie ma to jak brać wszystko na poważnie wink.gif
ARO
Ludzie o czym wy gadacie Sławomir Wojciechowski ma 46 lat i nie byl żadną gwiazda Bayernu Monachium ,zagral dwa mecze wchodzac z ławki rezerwowych (łącznie 12 minut )w Lidze Mistrzów ,jak sie ktos nie zna to niech nie gada bzdur ,on do kadry Polski nigdy nie trafil ,bo byl cienki .Najlepszy klub Europy (dobre ,dobre ,ale nie śmieszne ),żyjecie chyba w innym świecie (nie ma to jak być na bierząco ).
*

a widzisz zaskocze Cię -nie ma 46 lat tylko koóo 31 ...po drugie w KADRZE POLSKI GRAŁ !! zagrał 1 mecz,był wyróżniającą się postacią i nawet miał asyste...

była to gwiazda polksiej ligi, grał w GKSie Katowice jeszcze za czasó jego świetności-był śwetny-jego gole bezpośrednjio z rzutów rożnych czy też wolnych to była poejzja... a co do bycia na bieżąco-to włąśnie lekko się ośmieszyłeś bo każdy zrozumiał że to mój żart(jestem fanem Wojciecha ;]) ...oprucz Ciebie...;]

ps.Wojsciechowski dalej gra w Arce Gdynia ...tak rzebyś wiedział...
kempa
QUOTE(_ARO__ @ 11 10 2005, 01:05)
*

a widzisz zaskocze Cię -nie ma 46 lat tylko koóo 31 ...po drugie w KADRZE POLSKI GRAŁ !! zagrał 1 mecz,był wyróżniającą się postacią i nawet miał asyste...

była to gwiazda polksiej ligi, grał w GKSie Katowice jeszcze za czasó jego świetności-był śwetny-jego gole bezpośrednjio z rzutów rożnych czy też wolnych to była poejzja... a co do bycia na bieżąco-to włąśnie lekko się ośmieszyłeś bo każdy zrozumiał że to mój żart(jestem fanem Wojciecha ;]) ...oprucz Ciebie...;]

ps.Wojsciechowski dalej gra w Arce Gdynia ...tak rzebyś wiedział...
*

Nie ma to jak wiedziec wszystko o swoim idolu wink.gif
janol
I nic o pisaniu bez błędów ortograficznych wink.gif
pkr
Świt już nastawał czerwonym płomieniem oświetlając pole rozległe, na którym to wojska koronne z synami Albionu zewrzeć się miały w bitwie straszliwej.
Odezwał się tędy Wielki książe Janas do pomniejszych którzy mu towarzyszyli
-Jak zwą to pole na którym potykać się będziem??
-Old Trafford panie....-szepnął trefniś Klejdinst chowając się za połę płaszcza książęcego
-Siła ich będzie...siła -rzekł książe wzrokiem okoliczne trybuny omiatając
-Lecz nie ulękniem się i presyji nijakiej nie ulegniem..Szkoty podobnież doping pyszny nam szykują co by Sasy upokorzyć i w bitwie sromotnie pognębić
-A prawdą li to że Sasy w szeregi swoje Lampardy ,Gepardy i inne bestyje wystawić zamyślają??-ozwał się pan Rasiak od Kogutów
-Prawdą ci to ....lecz niechaj legnę niźli pozwolę by zamęt czynić poczeły w obronie naszej-odezwał się pan Bąk co za urządzanie obrony władnym uczyniony został...
Wtem rumor jakiś słyszeć się dało i okrzyki gromkie...
-Z drogi ...z drogi. posły do księcia..od arcyhetmana naszego wszechczasów
Górskiego ...wiadomość
Przez ciżbę cisnącą się przebiwszy stanął poseł przed księciem i honor mu należny oddawszy wiadomość wręczył
Zadziwił się książe niemożebnie lecz list ująwszy głosem gromkim odczytał
"ZAPRAWDĘ KSIĄŻE PAMIĘTAJ PIŁKA JEST OKRĄGŁA A BRAMKI SĄ DWIE" ...

fajny text, na onecie znalezione :>
Grzesiu Rasiak
QUOTE(Kubaa__ @ 7 10 2005, 14:00)
Rasialdo udowadnia, ze jednak jest uposledzony
QUOTE(przema @ 7 10 2005, 17:19)
Rasiak "to ten cham" poprostu nie nadaje się nawet jako słupek a co dopiero jako piłkarz.
nie ma to jak "konstruktywna krytyka" wink.gif
Tokar
Grzesiu spróbuj przyjąć piłkę w biegu, to nie boli x[
Odin91
Polska - Anglia : stawiam 3:2 smile.gif mam nadzieje że mecz będzie emocjonujący i 'nasi' nie potraktują go po macoszemu ('i tak przechodzimy') smile.gif
ostatecznie może być 2:1 dla naszych icon_wink.gif
Maiden
i juz 1-0 , niech se sobie grzes i kamil jescze podrybluja icon_evil.gif
A kto pilnował owena przepraszam ? mad.gif

============================================
ROTFLMAO BRAMKA laugh.gif !!!!!!!!!!!!!!! 1-1
Mendrek
Ale yebnelismy im saprajsa do szatni, Rasiak out, Franek rulz smile.gif
janol
Nie ma to jak bramka z niczego laugh.gif
johny07
JEEEEEEEEE Franek Franek wub.gif
Mendrek
QUOTE(janol1 @ 12 10 2005, 20:33)
Nie ma to jak bramka z niczego laugh.gif
*

Jeno ze Franek tak przewaznie strzelal tongue.gif

"To taki chytrusek", jak to Szczesny rzekl tongue.gif
Tytek
a anglicvy to zrobli piekna przemyslaną akcje po ktorej owen mial zmienic kiedrunek pilki....
Odin91
Japier ! biggrin.gif
Franek nasz ultra rezerwowy walnął se bramke na zakończenie połowy laugh.gif TO jest piłkarz biggrin.gif i jakim cudem on jest rezerwowym ? tongue.gif
IMO bramka przecudna smile.gif wolej (pipi) smile.gif

gra jednak naszej reprezentacji pozostawia wiele do życzenia dry.gif błagam - zmieńcie Kosowskiego bo nerwowo nie wytrzymam :| mimo asysty gra jak zatwardzenia 'chce ale niemoże' tongue.gif

Lewandinho - przydałaby się zmiana... może Mila ? hmm... Rasialdo nieźle przechwytuje górne piłki (jako jedyny confused.gif ), Żuraw grał jako OMF chyba smile.gif, Smolarek niestety nie błyszczy ...

Wright-Philips sieka naszą obrone jak chce - masakra... nikt go nie kryje.
no zobaczymy drugą połowe smile.gif
BTW: podziękujmy Frankowi za tą szczęśliwą końcówke połowy tongue.gif
i wszyscy razem: DZIĘ-KU-JE-MY hahaha.gif
YETI
Lewandowski gra jeszcze gorzej niz Rasiak.
Lewandowski i Rasiak wypad.
Krzynówek na boisko !
janol
Rozumiem, że Smolarek miał jakiś uraz i dlatego w przerwie zszedł, bo innego wytłumaczenia pozostawienia Rasiaka na boisku nie widzę.

Grając z Rasiakiem gramy w 10
Kmiot
2:1
Jakby nie patrzeć, to Polska nie zasłużyła na remis. Poza tym jednym strzałem Franka, nie zagroziliśmy bramce Robinsona.
A Rasiak w drugiej połowie nie gra nic. Klocek drewna, no. Nawet pojedynków główkowych nie wygrywa.
Jedynie Boruc ratuje nam tyłki.
Tokar
No niestety, Anglia w słabej formie jest i tak o dwie, trzy klasy wyżej od naszych orzełków. Wynik i tak jest o wiele za niski, bo powinno być conajmniej 5:1. No ale jak mogło być inaczej, skoro przez cały mecz graliśmy w dziesiątkę. Bo "udziału" Rasialdo chyba nikt nie liczy closedeyes.gif
Sado
Dobrze, że Artura w bramce mamy. Dla mnie jest to nr. w polskiej bramce, nawet jesli Dudek bez kontuzji by był.
Gol się nam nie należał, bo ile razy zagrozilismy Anglikom? Rasiak... huh.gif blink.gif
lukasz
Boruc prawie został lordem manchesteru closedeyes.gif
Rasiak jest tragiczny i nic tego nie zmieni.jedyne co trzeba zmienić to adres powołań na saganowskiego,niedzielna czy olisadebe.
obrony oprócz bramkarzy nie mamy.
Ryo-San
przeciez my caly mecz gralismy w 10 ;/ to co Rasiak pokazal przechodzi ludzkie pojecie;/ ja nie wiem jakim prawem to beztalencie gralo caly mecz..nic zero..ten pajac by nawet nie strzelil z dwoch metrow na pusta bramke..
Janas jest naprawde jakis po/pi/ep/szony..zdjal Smolarka blink.gif zostawil Rasiaka i Lewandowskie..no bez jaj..

to ma byc druzyna Mistrzowstwa Swiata blink.gif chyba kogos ostro pogielo hahaha.gif
Tytek
paÓKI rasiak w grze wszystko jest mzoliwe
pkr
ot, Rasiak pupilek Janasa, to i gra laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.