Wujek Dave
9 10 2003, 18:02
Nie wierzę żeby Polska wygarała takimi zawodniakami, ktorzy co chwilę
są powoływani na coraz to bardziej egzotyczne pozycje. Żewłakow na
prawej pomocy, hłehłe:))). To może na ataku Dudek???

)) Ciemność
widzę.
mlodziezowka wygrala z Wegrami 2:1 po golach Smolarka i Piotra Brozka.
mlodziezowka wygrala z Wegrami 2:1 po golach Smolarka i Piotra Brozka.
ale mieli szczescie bo strzelili te bramki w ostatnich 10 minutach
nie zmienia to faktu ze wygrali ;]
Pozatym gra sie 90 min. i przez ten czas Polska strzelila 2 gole a Wegry 1.
I mieli karnego, ktorego nie wykozystal Burkhardt. Jest szansa ze pojada na olimpiade
Obsolete
11 10 2003, 10:05
Jesli mlodziezowka wygrala to chyba u-21 Szwecji gra w barazach co znaczy ze zgodnie z tajna umowa pomiedzy Szwecja a Polska, Szwecja przyklada sie do meczu z Lotwa i go nie odpuszcza reszta pozostaje w naszych rekach:P
Ehh i po raz kolejny nie mogę jakoś się zmusić do optymizmu przed tym meczem, będzie dzisiaj bardzo ciężko, z resztą jak za każdym razem ;p
Sklad: Dudek - Kłos, Bąk, Rząsa - Krzynówek, Mila, Sobolewski, Szymkowiak, Michał Żewłakow - Niedzielan, Rasiak
4 x Groclin i tylko jeden zawodnik Wisly

Żewłakow w pomocy :?
Co myślicie o powrocie Rząsy? udane posunięcie?
Co myślicie o powrocie Rząsy? udane posunięcie?
Rząsa to w ogóle jeden z bardziej niedocenianych polskich zawodników.Wydaje mi się,że jego powołanie jest słuszną decyzją,ale to tak naprawdę zweryfikujke boisko.W sumie /janas nie miał wielkiego wyboru,zwłaszcza ,że Hajto musi pauzować.Rząsa to piłkarz ograny ,doświadczony,pewien poziom zachowa.Mecz jest zbyt ważny ,by jeszcze bardziej eksperymentować z obroną powołując mniej doświadczonych zawodników.Kibice czekają na Sznaucnera ,ale jego czas jeszcze nadejdzie...
Polska wygra z wegrami a szwecja z lotwa, ale w barazach imo mamy male szanse. obym sie mylil.
MC Tila
11 10 2003, 14:55
Jestem Pesymistą ,ale nasi mają szanse jeśli madziarzy zagrają słabo.
Trzeba zagrać dobrze taktycznie , to klucz do zwycięstwa.
I jak zawsze Szwedzi nas w capa zrobili i pomyśleć że to wszystko przez ten "Potop"
T_4_killer
12 10 2003, 21:37
wygralismy z Wegrami, ale to nic nie dalo:( szkoda ze sie dalej nie dostalismy:( juz na slabszych rywali trafic nie moglismy
tooom19
12 10 2003, 21:50
Wreszcie Polska zagrała jakiś konkretny mecz w dobrym stylu szkoda że o nic

- niewiem co ta Szwecja grała ale odpuścili mecz maxymalnie nie dośc że grali w przewadze jednego zawodnika od 70 min to jeszcze Allback pięknie przestrzelił karnego - nie wiem co o tym myśleć ale coś mi tu śmierdzi. Szwecja od 6 lat nie przegrała meczu w elminacjach aż tu nagle ze słabiutką Łotwą nie dali rady - coś za duży tych zbiegów okoliczności - polska nigdy nie mogła liczyć na wsparcie innych krajów zawsze nas wystawiali do wiatru....mam tylko nadzieje że w EURO nie wyjdą z grupy

.....
Oczywiście nie ma co obwiniać Szwedów za to że SPRZEDALI mecz ..Polska sama zawaliła sobie Elminacje - najpierw porażka z Łotwą u siebie a potem remis z Węgrami ... Dziękujemy ci Panie BONIEK
i jaki z tego wniosek ?
UMIESZ LICZYĆ TO LICZ NA SIEBIE
Obsolete
12 10 2003, 22:52
Polska jest jak jaja, zawsze bierze udzial, ale nigdy nie wchodzi:P
W Przeglądzie Sportowym podali adres szwedzkiej federacji na który należy składać podziękowania Szwedom za grę fair: svff@svenskfotboll.se
Ja dodam tylko jedno, bo już są matołki co porównują postawę Szwecji do Polski 2 lata temu z Białorusią, czy ok.10 lat temu z Portugalią.
Trudno, żeby Polska odpuściła sobie fetowanie awansu dla Ukrainy. 4 dni po popijawie przegrana z Białorusią na wyjeździe to nie było nic niezwykłego. I bez popijawy szanse były zbliżone, bo różnica klasy na rzecz Polski była niwelowana przez mecz wyjazdowy (patrz tabele u siebie i na wyjeździe). W przypadku Szwecji to nie tylko różnica dwu klas nad Łotwą, ale i mecz u siebie.
Przynajmniej szwedzkim sprzedawczykom udała się "feta" po meczu (po gwizdach kibice wyszli).
PS. A Łotwa zbierze bęcki od Turcji, no i mam nadzieję że moja Hiszpania zdoła wyleczyć rany i kontuzje po meczach z brutalami z Norwegii (którzy z trudem ograli Lux)
Obsolete
13 10 2003, 12:33
LOL wy winicie Szwedow? A czy oni mieli obowiazek (pisany, niepisany) aby wygrac mecz z Lotwa? Trzeba bylo wygrac u siebie mecz z Lotwa i Wegrami, a jak tego nie potrafimy to trudno oczekiwac ze wejdziemy do takiej imprezy, co to kur.wa koncert zyczen?
To co robili Szwedzi to była komedia - każda groźna akcja kończyła się wywaleniem piłki w trybuny. Allback karnego nie strzelił, bo przecież jakby strzelił to istnieje szansa, że Węgry wyprzedzą Łotwę w razie zwycięstwa. Ten karny to był szczyt perfidności - piłka wysoko w trybuny (nic dziwnego - przecież on jej nie chciał umieścić w siatce). Najbardziej boli mnie fakt, że Polacy męczyli się w el.MME, żeby dać Szwecji baraże, a oni nas po prostu oszukali.
Kur,wa ale wy się rozczulacie,po prostu nie udało się i tyle, a tak poza tym co ja tu będę dużo pisał wystarczy przeczytać post Obsolete i wszystko jasne
szwedzi poraz kolejny nas wychu,jali
Nie weszlismy do barazow przedewszystkim z wlasnej winy bo pkt. trzeba bylo szukac u siebie w meczach z Wegrami i Łotwa ale mozna miec pretensje do szwedow za to ze olali mecz z Łotwa bo pamietajmy ze 4 lata temu ograli nas na korzysc dla anglikow.
rockatansky
14 10 2003, 06:37
LOL wy winicie Szwedow? A czy oni mieli obowiazek (pisany, niepisany) aby wygrac mecz z Lotwa? Trzeba bylo wygrac u siebie mecz z Lotwa i Wegrami, a jak tego nie potrafimy to trudno oczekiwac ze wejdziemy do takiej imprezy, co to kur.wa koncert zyczen?
...obowizku z pozoru nie mieli... ale tylko z pozoru, bo po meczu w Chorzowie obiecali, że Łotwę potraktują poważnie, a tak nie zrobili... to się nazywa hipokryzja... wstyd, bo oszukali nie tylko nas, ale przede wszystkim własnych kibiców... dzifki Szatana...
Ten karny to był szczyt perfidności - piłka wysoko w trybuny (nic dziwnego - przecież on jej nie chciał umieścić w siatce).
...niech mnie ktoś oświeci... czemu Szwecja miałaby faworyzować Łotwę? Polski i Węgier nie lubią, czy co? ...rozumiem, że potraktowali mecz ulgowo, ale nie sądzę, aby robili to ze względu na sympatię do Łotyszy...
Kubaa__
21 10 2003, 17:45
Pff....i bardzo dobrze, że Polska nie weszła (zresztą pewnie i tak by w barażach odpadła). Tylko wstyd by był, każdy by ich tam niszczył.... Gdzie oni z taką grą pasują, sic !!
Szwedzi to geje.
Ladnie post nabiles, ladnie.
Jeszcze raz tak zrob.
No dalej:>
Kubaa__
22 10 2003, 16:27
No co

. Janse, że napisze - tylko musi być okazja (jak coś przegrają, żeby znowu ich wyśmiać).
mati007
23 10 2003, 16:39
12 Lisopada mecz z Włochami. Włosi przetestują naszych , zobaczymy co potrafią. Wreszcie jakaś drużyna z wyższej półki.
zastanawiam sie czy nie pojechac na ten mecz wszak taka reprezentacja jak Wlosi nie przyjezdzaja czesto tylko nie widzi mi sie zapie,rdalanie do Warszawy jeszcze jakby mecz byl w Chorzowie.
Co do samego zas meczu to trudno bedzie nam uchronic sie przed kompromitacja ;]
Janas powolal:
---------------------------------------------
Bramkarze: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Grzegorz Szamotulski (Amica Wronki)
Obrońcy: Jacek Bąk (RC Lens), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Tomasz Rząsa (Partizan Belgrad), Tomasz Hajto (Schalke 04 Gelsenkirchen), Tomasz Kłos (FC Koeln), Jacek Zieliński (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki, Marcin Baszczyński (obaj Wisła Kraków)
Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Kamil Kosowski (FC Kaiserslautern), Mariusz Kukiełka i Jacek Krzynówek (obaj FC Nuernberg), Mirosław Szymkowiak, Damian Gorawski (obaj Wisła Kraków)
Napastnicy: Maciej Żurawski (Wisła Kraków), Marek Saganowski (Legia Warszawa), Andrzej Niedzielan, Grzegorz Rasiak (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.).
----------------------------------------
Po co powolywal Hajto, Zielińskiego przeciez ich czas w reprezentacji powinien dawno sie skonczyc. Nie rozumiem tez powlan Kukiełki i Gorawskiego, przeciez to sa kiepscy zawodnicy.
Kukielka jest dobry nie wiem co od niego chcesz, no fakt nie strzela goli ;/
Co do Gorawskiego to mnie rowniez dziwi jego powolanie, wczoraj gral slabo ale pamietam jego ligowe mecz ligowyz GKS bardzo dobry w jego wykonaniu zaliczal sie do najlepszych na boisku.
Janas tlumaczy powolanie tym ze szuka kogos na prawa strone a od tego sa mecze towarzyskie.
maruscha
9 11 2003, 19:36
Po co powolywal Hajto, Zielińskieg...
Zielinski zegna sie z reprezentacją, to chyba taki gest Janasa
Hajto jest najepszy

, tak mówił po golu strzelonym Kahnowi
a co do reszty:
Bąk dostał juz (pipi)zki i nie zagra hehehe
kilku innych tez...
to im Boniek sparing zgotował :mrgreen:
rispekt
rychu18
11 11 2003, 17:19
Kukielka jest dobry nie wiem co od niego chcesz, no fakt nie strzela goli ;/
Co do Gorawskiego to mnie rowniez dziwi jego powolanie, wczoraj gral slabo ale pamietam jego ligowe mecz ligowyz GKS bardzo dobry w jego wykonaniu zaliczal sie do najlepszych na boisku.
Janas tlumaczy powolanie tym ze szuka kogos na prawa strone a od tego sa mecze towarzyskie.
Kukiełka!!!Nie!!!Skąd oni go wzięli? Zapewne z jakiegoś teatrzyku

To wielkie nieporozumienie,ten rudzielec wogóle nie powinien pokazać się w reprezentacji za kadencji Bońka!Jeszcze tutaj mam go oglądać!Paranoja!
Kukielka?Za czasow kadencji Bonka byl jednym z lepszych pilkarzy kadry.Janas przestal na niego stawiac bo podobno byl z nim w konflikcie.
rychu18
11 11 2003, 18:21
Geeez!!!Jeden z najlepszych kadrowiczów podczas kadensji Bońka.EEEEE!
Ale to jest oczywiście Twoja decyzja i szanuję ją,chociaż do mnie to nie trafia.Jeden z najlepszych piłkarzy za Bońka.No cóż...KAżdy ma swoje poglądy.
No to powiedz mi ktory srodkowy pomocnik byl lepszy od kukielki?Lewandowski,Murawski,Swierczewski,Kaluzny od kazdego z nich Kukielka sie lepiej prezentowal.
Z tego co pamietam caly zespol gral beznadziejnie Kukielka tez nie byl zadna rewelacja,ale powiem w ten sposob Kukielka byl jednym z nielicznych ktorzy sie wyrozniali w tej slabej reprezentacji
Zobaczymy co nasi chłopcy dziś pokażą. W sumie maja dużą szanse aby wygrać. O tej porze na boisku powinno być bardzo zimno

a Włosi w tych warunkach atmosferycznych raczej nie bedą grać widowiskowej piłki.
Przecież jeszcze u nas nie wygrali meczu
Jest skład:
Jerzy Dudek - Tomasz Kłos, Jacek Bąk, Jacek Zieliński, Michał Żewłakow - Kamil Kosowski, Mariusz Lewandowski, Mariusz Kukiełka, Jacek Krzynówek - Grzegorz Rasiak, Andrzej Niedzielan
Tak poza Rasiakiem i na siłę Krzynówkiem i Niedzielanem nie widze tutaj sensownych posunięć... hmm
T_4_killer
12 11 2003, 20:07
bedzie remis, albo wygrana POLSKI ( a jak hehe..)
ja stawiam na toze Polska nie przegra ale bedzie to trudne
zaraz sie zacznie mecz moj typ: porazka 2 bramkowa.
Obsolete
12 11 2003, 20:38
na razie jest ok wynik 0-0.
zaraz zaczna;p
1:0 Jacek Bak 5 min. kto by przypuszczal ;>
Już 2:0 Tomek Kłos 17 min
Ktoby się spodziewał...
...a po chwili (18 min ) strzela Cassano i 2:1
Obsolete
12 11 2003, 21:10
Już 2:0 Tomek Kłos 17 min
Ktoby się spodziewał...
Pisz szybciej posty bo juz twoj nieaktualny;p
Do przerwy 1:2... jest nadzieja :!:
FORZA ITALIA :!: :!: :!:
2:1 calkiem, calkiem ale bramki fuksiarskie
A najwiekszy LOL to frekfencja 7 tys

Ale co sie dziwic jak reprezentacja gra tylko na Legi (od czasu do czasu w Chorzowie). Jakby mecz z Wlochami byl naprzyklad w Lodzi, Poznaniu, Krakowie czy nawet w Bydgoszczy to bylo by dwa razy tyle (albo i trzy). Ale tak to jest z naszym PZPN. A mlodziezowka gra we Wronkach, na ostatnim meczu ligowym bylo 0,5 tys ludzi a to mecz o olimiade, szkoda slow.
A najwiekszy LOL to frekfencja 7 tys :lol: Ale co sie dziwic jak reprezentacja gra tylko na Legi (od czasu do czasu w Chorzowie). Jakby mecz z Wlochami byl naprzyklad w Lodzi, Poznaniu, Krakowie czy nawet w Bydgoszczy to bylo by dwa razy tyle (albo i trzy). Ale tak to jest z naszym PZPN. A mlodziezowka gra we Wronkach, na ostatnim meczu ligowym bylo 0,5 tys ludzi a to mecz o olimiade, szkoda slow.
W sobote mecz w moim rodzinnym Płocku... i wiecie co? Nie pojde:> Dlaczego?! Bo szkoda czasu na Mariusza Lewandowskiego
Liquid(c)
12 11 2003, 21:59
Fajny mecz trzyma jako takie napiecie

Fajne bramki i jeszcze fajniejsze faule

Ale co do diabla

robi w kadrze Lewandowski
Liquid(c)
12 11 2003, 22:01
A najwiekszy LOL to frekfencja 7 tys :lol: Ale co sie dziwic jak reprezentacja gra tylko na Legi (od czasu do czasu w Chorzowie). Jakby mecz z Wlochami byl naprzyklad w Lodzi, Poznaniu, Krakowie czy nawet w Bydgoszczy to bylo by dwa razy tyle (albo i trzy). Ale tak to jest z naszym PZPN. A mlodziezowka gra we Wronkach, na ostatnim meczu ligowym bylo 0,5 tys ludzi a to mecz o olimiade, szkoda slow.
W sobote mecz w moim rodzinnym Płocku... i wiecie co? Nie pojde:> Dlaczego?! Bo szkoda czasu na Mariusza Lewandowskiego

Idz chociazby dla Matei Kezmana

a Lewandowskiego olej cieplym moczem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.