Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
zeep
Szkoda mi Kuszczaka. Jedna fatalna interwencja praktycznie wyklucza go z gry...
Jeleń fajnie dobił strzał kogośtam (rasiak to był?). Jedyny pozytywny aspekt meczu.

Tak fatalnego dopingu (demobilizacji?) dawno nie widziałem...
Dark_Slide
zeep nie żartuj z tym pozytywnym aspektem meczu...91 pierwsza minuta i myślałeś, że przy stanie 2:0 dla Kolumbii im jeszcze będzie się chciało grać...oni już myśleli o wieczorze, a nie grali...żal jeszcze raz żal i dno -_-
GOPA
QUOTE(zeep @ 30 05 2006, 21:21) *

dobrze im tak !!!! mieli jeszcze krzyczek Rasiak wypie*rdalaj !!!!

sorki ale dopuki dziwy meskie beda rzadzic PZPENEM nic sie nie zmieni !!! NA UKLADY NIE MA RADY !!!
Bret Hart
hmmm Kuszczaka pokonuje bramkarz przeciwnej drużyny... chyba mało kiedy w trampkarzach to sie zdarza... Rasiak strzelił po swojemu (obok bramki), Radomski pierwszym wslizgiem zarobił żółtą kartke (czyli norma) Jelen uszedł z honorem po tym meczu. Nie mam pretensji do kibiców z głosnym "ole" po kazdym celnym podaniu Kolumbijczyków bo (oni) grali jak u siebie... Boruc też sie popisał (kolejna wpadka po USA) Dudek zapewne spija szampana i płacze ze smiechu z "lepszych" jadących na mundial. Krzynowek bez formy (na prawej stronie??????? ) Kosowski zaliczył jeden udany wslizg oraz jedną dobra centre. Zewłakow i Baszczynski w ogóle nie pomagali w ataku. Jopa blokowanie piłki w pierwszej połowie to po prostu beka!!! Bąk nieźle sie przepychał, Żurawski nie mial z kim grać a Smolarek tez sie nie popisał. Q.rwa drużyny nie ma!!! Zawód jak cholera! Z taką grą jak strzelą chociaż jedną bramke na mundialu to będzie cud! Po minach rezerwowych naszego zespołu mozna było odczytać "Całe szczęscie ze nie grałem"
Olafelum delfin Um
Ciekawe czy Kazimierz Gorski ogladal ten mecz z nieba. confused.gif A Grzesiu Rasiak powinien zawiesic juz buty na kolku.
ARO
najfajniejszy na meczu był doping...

zapłaciłem 20zł za bilet i żąłuje...POWINNI ODDAWAĆ KASE !! blamaż i tyle...mam nadzieje że słysząc z 20 razy "gdzie jest Franek , Łowca Bramek" Janas cos zrozumiał...no i na końcu "dzięujemy Ci Janasie" też było niezłe...tak samo ole po każdym celnym podaniu Kolumbii

to była kpina...na ataku lepiej ja bym zagrał...tylko Żuraw grał jako tako...reszta to pionki straszne...gdzie ta zwinność Krzynówka ? gdzie ten Szymkowiak ? ehhh....wole se na GieKSe iść...

i ten gol puszczony przez Kuszczaka...dramat 100m ? a wszyscy pisali że dramaty są nierealistyczne... ;] K|onami wie co robi...
Ader
Z taką grą to raczej na paraolimpiade,a nie na MŚ.Te dwa gole -hmmm ja bym na miejscu janasa po Dudka dzwonil...A myślałem że bramkarzy mamy dobrych...
Ölschmitz
HAHAHAHA

gdzie jest franek?

- w du.pie i taka jest prawda. cenie kolesia, uratowal nam eliminacje, ale franek w tym meczu by nic nie zrobil.

czemu do niektorych nie dociera, ze mamy czerwiec, czyli od 5 miesiecy koles nie zdobyl bramki? nigdzie! jest napastnikiem i od pol roku nie trafil do siatki rywala. ma jechac na mistrzostwa bo mial dobre wejscia w eliminacjach? sorry to juz wole juskowiaka, ktory w tym roku costam strzelil w tej drugiej budneslidzie, albo krzyska warzyche. franek aktualnie to cienias, szanuje go, ale zapomnijcie o nim.

aha zgadzam sie z jackiem bakiem. w chorzowie niech sa koncerty a nie mecze kadry. jak mozna kur.wa mac po zawalonym golu przez naszego mlodego, obiecujacego bramakrza na niego gwizdac? przeciez to jest kur.wa chore!

gdzie jest franek loooooool w drugiej angielskiej na treningu strzela do pustej bramki.
Ader
QUOTE(Olszesky @ 30 05 2006, 22:43) *

HAHAHAHA

gdzie jest franek?

- w du.pie i taka jest prawda. cenie kolesia, uratowal nam eliminacje, ale franek w tym meczu by nic nie zrobil.

czemu do niektorych nie dociera, ze mamy czerwiec, czyli od 5 miesiecy koles nie zdobyl bramki? nigdzie! jest napastnikiem i od pol roku nie trafil do siatki rywala. ma jechac na mistrzostwa bo mial dobre wejscia w eliminacjach? sorry to juz wole juskowiaka, ktory w tym roku costam strzelil w tej drugiej budneslidzie, albo krzyska warzyche. franek aktualnie to cienias, szanuje go, ale zapomnijcie o nim.

aha zgadzam sie z jackiem bakiem. w chorzowie niech sa koncerty a nie mecze kadry. jak mozna kur.wa mac po zawalonym golu przez naszego mlodego, obiecujacego bramakrza na niego gwizdac? przeciez to jest kur.wa chore!

gdzie jest franek loooooool w drugiej angielskiej na treningu strzela do pustej bramki.

Zgadzam się Frankowi mówię NIE!Bo "w elimminacjach grał dobrze" kogo to K**** obchodzi?!Napastnika rozlicza się z bramek i nie gra za zasługi!A Franek ssie jeśli chodzi o skuteczność i pogódźcie się z tym wreszcie-Franek nas nie uratuje..
Olafelum delfin Um
zaplacilem 20zl za bilet i zaluje...POWINNI ODDAWAC KASE !!

ARO jak mozesz tak pisac .Wprawdzie mecz byl beznadziejny,ale pieniadze zostana przeznaczone na rzecz ofiar tragedii ! sad.gif (janas do domu,Franio i Dudzio na mistrzostwa closedeyes.gif )
Shinji-kun
Dudek tez mial wtope w meczu z ManU i co ? Po (dluzszym) czsie wygral Lige Mistrzow ... Fakt ze MS za kilkanascie dni i nie wiadomo czy "Kusza" wyrobi psychicznie do tego czasu sad.gif Ale ja w niego wierze ...

Teraz bedzie gadka, ze Jamas mogl wziac Dudka i Franka, a jakby oni zawalili mecz (czyt. grali by jak dzisiejszy sklad) to by mowiono "Janas po cos bral ich" ... Fakt faktem ze nasz selekcjoner chcial zbudowac rep. na miecha przed MS ...
Ader
QUOTE(Shinji-kun @ 30 05 2006, 23:05) *

Dudek tez mial wtope w meczu z ManU i co ? Po (dluzszym) czsie wygral Lige Mistrzow ... Fakt ze MS za kilkanascie dni i nie wiadomo czy "Kusza" wyrobi psychicznie do tego czasu sad.gif Ale ja w niego wierze ...

Teraz bedzie gadka, ze Jamas mogl wziac Dudka i Franka, a jakby oni zawalili mecz (czyt. grali by jak dzisiejszy sklad) to by mowiono "Janas po cos bral ich" ... Fakt faktem ze nasz selekcjoner chcial zbudowac rep. na miecha przed MS ...

Właśnie o to chodzi..Janas jest k**** nie poważny.Nie wie nawet jaki bramkarz wyjdzie z numerem jeden na kilka dni przed mundialem-LOL.Nie wie jak będzie wyglądała pierwsza 11-no tak skąd ma wiedzieć jak wziął jakichś cieci którzy nic nie grali w reprezentacji(Pizd..tzn. Giza).On teraz dopiero składa drużynę do kupy-a to już chyba za późno..
Stranger
QUOTE(GOPA @ 30 05 2006, 21:31) *

QUOTE(zeep @ 30 05 2006, 21:21) *

dobrze im tak !!!! mieli jeszcze krzyczek Rasiak wypie*rdalaj !!!!

sorki ale dopuki dziwy meskie beda rzadzic PZPENEM nic sie nie zmieni !!! NA UKLADY NIE MA RADY !!!

Zalezy jak na to patrzec, ale jak slysze kibicow ktorzy gwizdza na Rasiaka pomimo tego ze dopiero co wchodzi na boisko to raczej "wypierd.alaj" skierowal bym w strone takich "kibiców".
Ader
Fakt-chociaż za nim nie przepadam,to troche po wieśniacku się zachowali i szkoda mi się zrobiło Grzesia..Wsydzę się za tych "kibiców"..
Milo
Ludzie naszej drużynie nawet Jezus Chrystus już nie pomoże!!!!To co robił Janas od początku było chore zamiast wystawiac tych samych zawodnikow zeby sie zgrali to powołał cąłkowicie nowych bo jak on to powiedział "przysiedziałem w nocy i pomyślałem" a ja sie pytam czym ty myślałes??bo napewno nie głową,teraz sie mudlmy żeby tylko chociaz jakies bramki strzelili!!!A jeszcze co do oprawy meczu to sie wcale nie dziwie kibicom po takim cyrku sam bym sie wysmiał i pogwizdał.Nie moge oczywiscie pominąc naszego super snajpera AKRASIAK świetnie sie prezentował zwałszcza jak sie połozył na obrońcy jak na stole biggrin.gif!!!

PS.Zeep to nie rASIAK strzelał tylko Szymkowiak.
Shinji-kun
Zlinczowac cieci co gwizdali na Kuszczaka !! No sory bardzo :f Wtopa, OK. Ale jak do kur.wy nedzy on ma sie po tym podniesc ?? Slyszac gwizdy wlasnych kibicow ?? To jest dla mnie chore ... confused.gif Z tego co wiem to kibice maja wspierac swoja druzyne w kazdej chwili, nawet w momentach porazki i calkowitej kapoty. Skoro polscy kibice "ida za" tylko jak nasz rep wygrywa to ja sie z nimi nie identyfikuje ...
Milo
Fakt "kuszy" troche szkoda ale powiedzmy sobie szczerze takiemu zawodnikowi taki bład po prostu NIE POWIENIEN SIE ZDARZYĆ!!!!to było po prostu tak beznadziejne ze az smieszne!!!!!Ogladałem Niemcy-Japonia to musze wam powiedzie że moze nie było to jakies tam niesamowite spotkanie chociaz musze powiedziec że Japonia naprawde dobrze grała ale powiedzmy sobie szczeże Z CZYM DO LUDZI POLACY z taka postawą może siadzcie sobie na trybunach i sie uczcie co??
Shinji-kun
tu go pilka przelobowala (troche sie chyba za mocno odbila >.<), a jak taki Carol wpadl z pilka do bramki, albo Nasz Dudek co sam sobie siate zalozyl. jak bramkarz gra dobrze to mu wszyscy du.pe wylizuja, a jak poleni jakis blad to go ludzie w du.pie maja ...
Ölschmitz
szkoda, ze "kibice" z chorzowa zapomnieli o bramce jaka wpuscil dudek w meczu ze szwecja...
Milo
Ja mysle ze kibice byli zdegustowani ogulna postawą biało-czerwonych zapewne również chodziło o powołańia Janasa i nie stosujmy tutaj rograniczen w sumie cały zespuł powiedzmy sobie szczerze zasłuzył na gwizdy...Rozumiem że druzyne trzeba wspierac nawet w najgorszych momentach ale ja sobie nie przypominam kiedy wogole Polacy mieli te lepsze??Już dawno mówiłem dlaczego nie wzieli Kasperczaka na trenera zaraz sie rozpłacze....
Sikor
QUOTE(ARO @ 30 05 2006, 22:14) *

mam nadzieje że słysząc z 20 razy "gdzie jest Franek , Łowca Bramek" Janas cos zrozumiał...

Co miał według ciebie zrozumieć?
Shinji-kun
Ale to nie zmienia faktu jak mozna wogole wlasny zespol wygwizdac, juz rozumiem grali jak ci.py, ale czy po zjechaniu ich na calej lini beda grac lepiej ? Ja nie mowie, ze oklaski po meczy to ma byc nagroda za gre, bo nie ma za jaka. Chodzi o podniesienie pilkarzy na duchu. Od prasy dostana po lbie wystarczajaco :f
Słoik
Jak żyje, nie pamiętam podobnego zachowania kibiców na meczu reprezentacji. Najpierw wszyscy grzecznie odśpiewali hymn; następnie publiczność rzuciła się rodakom do gardeł. Przykro mi. Spotkania kadry, nie powinny się odbywać w Chorzowie. Kompletny brak dopingu; gwizdy na Kuszczaka; obraźliwe gesty w kierunku Grzesia Rasiaka; wybitnie durna postawa w stosunku do Janasa. Aż ręce opadają. Jedno słowo ciśnie się na usta. Buractwo.
Tomik
Szkoda Kuszczaka, ale przynajmniej będzie miał swoje pięć minut w WATTS na Eurosporcie laugh.gif
janol
Artur Boruc, bramkarz

Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś.

Polakom gratulujemy kIBICÓW

Wygwizdywanie własnego piłkarza zanim (!!!) zdążył pierwszy raz kopnąć piłkę - ogromne brawa się należą dla kibiców

Być może później jakoś obszerniej przeleję moje przemyślenia na "papier" - teraz jeszcze zbyt dużo bluzgów by było
przema
TAK TEN WASZ FRANEK PÓŁ ROKU CZEKA NA SWOJĄ JEDNĄ AKCJE I CO ?? !! I JEDNO WIELKIE G**** Franek jest potrzebny tej reprezentacji ale kiedy jest w formie. bez formy a właśnie tak się jakoś złożyło że jej niema w tej sytuacji którą miał Rasiak strzelił by jeszcze gorzej. i nie pierdzielta głupot bo jak widać cała reprezentacja ma dołek głównie fizyczny i taktyczny i franek maniek czy szarik a nawet łysek z pokładu idy by tu nic nie pomogli

aha i nie pieprzcie że kibice mogli się zachować lepiej !!!! NIE MOGLI SIĘ ZACHOWAĆ O WIELE GORZEJ !!! KIBIC PŁACI KIBIC SŁUCHA OBIETNIC I KIBIC WYMAGA GRYZIENIA TRAWY !! !! GDYBYM BYŁ NA BOISKU I STRACIŁ TAKĄ BRAMKE JAK TA ZE 100 M NA 10 dni PRZED MUNDIALEM TO BYM TAM POZABIJAŁ WSZYSTKICH ŻEBY TYLKO ODROBIĆ STRATY A NASI CO ?? CHODZONEGO ODSTAWIALI !!

DLA KIBICÓW BRAWA !!! NIE MOŻNA BYŁO NA TO PATRZEĆ !!! JUŻ DAWNO NIE WIDZIAŁEM TAKICH FRAJERSKICH BRAMEK

i nie biadolcie że kuszczak się załamie. jak jest słaby psychicznie to niech się zajmie plewieniem ogródka a nie piłką nożną !! !!
Słoik
Dariusz Wołowski: Słabi piłkarze, słabi kibice

Na dziesięć dni przed mundialem Polska wypadła bardzo słabo. To prawda. Gracze Janasa zagrali piłkarską komedię omyłek i byli momentami ośmieszani przez Kolumbijczyków. Jednak to nie usprawiedliwia kibiców na Stadionie Śląskim, którzy udowodnili, że bycie na dobre i złe z drużyną jest im raczej obce.

Wygwizdywanie Rasiaka za to tylko, że pojawił się na boisku, kibicowanie Kolumbii i drwienie z piłkarzy Janasa przybrały rozmiary przesadne i aż niesmaczne. Jeśli ta tendencja przeniesie się na mundial, możemy mieć festiwal frustratów z Polski, którzy szydzą z drużyny, którą pojechali wspierać. Łatwo bić brawo zwycięzcom, trudniej pomóc zespołowi, któremu nie idzie. Fani reprezentacji mają prawo być krytykami surowymi, ale reprezentanci Polski mogą chyba oczekiwać życzliwości. We wtorek się nie doczekali, a pożegnanie kadry z Polską przed wyjazdem do Niemiec było farsą nie tylko przez słabych piłkarzy, ale tak samo słabych kibiców.

by Gazeta.pl
przema
Wołowski niema racji. Kibice, a wręcz połowa kraju od dawna twierdziła że z reprezentacją jest źle jeżeli stawia się na lebiody pokroju mili rasiaka itp. a że janas wie swoje i sklecił taki skład a nie inny, i w meczu w którym miał udowodnić to że jedzie na mundial drużyna która będzie walczyć do upadłego, a drużyna traci bramki jak jakieś san marino czy inny azerbejdżan to kibice mają prawo tego nie wytrzymać i pokazać że mieli racje. gdyby ten mecz był rozgrywany w którymś z południowo amerykańskich państw i w taki sposób jak polska zagrała by drużyna z ameryki południowej której trener obiecywał wyjście z grupy na mistrzostwach to niewiem czy połowa piłkarzy wróciła by na zgrupowanie z tą samą ilością zębów
Olafelum delfin Um
Kuszczak sie nie zalamie,to twardziel.Przyjal cala wine na klate.Dostrzegam w nim godnego nastepce Dudka,bardziej w nim niz w bucu Borucu.Boruc ma pretensje do kibicow,jakby dobrze gral to nikt by nie mial do niego pretensji.A prawda jest taka,ze w drugim meczu pod rzad puszcza szmate.Nikt nie wymaga nie wiadomo czego od reprezentacji,bo wiadomo jaki jest poziom polskiej pilki.Ale na Boga niech chociaz pokaza wole walki i ambicje. ohmy.gif
Saunter
Po dzisiejszym meczu nie martwią mnie ftopy Boruca i Kuszczaka, nie martwią mnie występy graczy w polu. Najbardziej irytują mnie kIBICE Polskiej Reprezentacji, którzy jak Polska wygrywała eliminacje to krzyczeli "Polska, na zawsze". Teraz gwiżdzą na Rasiaka, który nie grał jeszcze sekundy, każde wyjście Kuszczaka kwitują gwizdami i żegnają Janasa to porażka wielka. TO JEST WSPARCIE? TO JEST ZASADA NA DOBRE I NA ZŁE?!

Rozumiem tę zadyszkę naszych, sam trenuję i wiem, że obozy przygotowawcze rujnują świeżość, więc na Boga, niech hasło "Jesteśmy z Wami" nie bedzie pustym frazesem, który wypowiadacie, gdy jest dobrze.

Kuszczak zrobił błąd życia w MECZU TOWARZYSKIM, a nie na Mundialu i został zrównany z ziemią. Jerzy Dudek skopał mecz z Manchesterem United, przegrali 1-2, po fatalnym kiksie. Co zrobili kibice Liverpoolu? Okolicznościową koszulkę "Dudek - You'll never walk alone", a nawet sami piłkarze takowe mieli. Ci sami Liverpoolscy fani śpiewali swój hymn, gdy ich pupile schodzili w finale LM z 0-3 w plecy. Jak się skończyło dobrze wiemy.

A kibicowanie Kolumbii, krzyczenie "Ole" uważam za największy przejaw idiotyzmu, wielcy patrioci za dychę.
zeep
QUOTE(Milo @ 30 05 2006, 23:19) *

PS.Zeep to nie rASIAK strzelał tylko Szymkowiak.

Nie byłem pewien kto strzelał, ale wersja z rasiakiem to faktycznie byłoby nieprawdopodobne smile.gif
Maiden
Nie mniej żenująca jak gra biało-czerwonych w meczu z Kolumbią była postawa publiczności na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Piłkarze, w tym zwłaszcza Grzegorz Rasiak, Artur Boruc i Tomasz Kuszczak przeżyli namiastkę tego, co czuł lata temu Kazimierz Deyna. Selekcjoner Paweł Janas stwierdził po meczu, że skoro kibice płacą za bilety, to mają prawo do wyrażania swoich opinii nt. piłkarzy. Artur Boruc nie bawił się jednak w dyplomację: - Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś.

Na docinki kolegów dotyczące śląskiej publiczności odpowiadał Marcin Baszczyński: - Zaraz po zejściu do szatni koledzy kpili ze mnie. Mówili: ładnych masz kibiców. Podkreślałem, że to byli przecież fani z całej Polski. Baszczyński ma z pewnością sporo racji, jednak opozycja przeciwko rozgrywaniu spotkań na największym polskim stadionie z pewnością wśród polskich piłkarzy wzrośnie.

Wracając do Boruca, to według niektórych obserwatorów ponosi on część winy za straconą w pierwszej połowie bramkę. Takie opinie mogą dziwić zważywszy, że zwykle bramkarze nie są obwiniani za rykoszety. Niezależnie od tego, w kontekście wyczynu Tomasza Kuszczaka, były legionista ma pewne miejsce w składzie na Ekwador. Kuszczaka żal, bo puścił wyjątkowego klopsa w zestawieniu z jego odważnymi wypowiedziami w trakcie zgrupowania w Bad Ragaz. Żal również dlatego, że marzenia o grze w Manchesterze United Tomek będzie musiał chyba odłożyć ('jego' bramkę pokazały chyba wszystkie telewizje świata). Czy w tej sytuacji zmieni się pozycja Łukasza Fabiańskiego w kadrze? Wątpliwe.
Kroolik
Jak w Brazylii, 40mln trenerów....

Kuszczak - żal chłopaka, nadal mu kibicuje
Boruc - był rykoszet, chyba był bez szans
obrona - jaka obrona? tragedia...
Jop - Jop twa mać!
pomoc - (...)
Żurawski - bez piłki (brak podań) to i Gauho by niestrzelił

Co do Rasiaka i wyboru Janasa to twierdzę ż lepszy strzelający Piechna niż "strzelający" Rasiak.

A kibice mają prawo popaść w frustrację ale to był anty-doping. Tragedia.
I pewnie jeszcze nagonka w prasie będzie... Oj niewidzę biało czerwonych...

NADAL kibicuję naszym bo co zrobić? Załamać się?
Milo
Tomasz Kuszczak: To pewnie będzie bramka roku. Niechcący stałem się "bohaterem" meczu. Popełniłem wielki błąd i pewnie więcej już tego nie powtórzę. Źle obliczyłem lot piłki, byłem przekonany, że przeleci nad poprzeczką, a że było ślisko nie chciałem ryzykować łapania jej. Życie nie zawsze układa się po naszej myśli, ale trzeba stawić czoło kłopotom i przeciwnościom. Jestem przygotowany na krytykę, bo taki jest zawodowy sport, ale myślę, że szybko się podniosę po tym ciosie i będę dalej walczył o miejsce w drużynie.

To mi sie podoba chłopak ma honor!!A to gadanie Boruca o jakiejs wiosce to ja bym chcial przypomniec jego wypowiedzi na temat kibicow Celtiku to dopiero było disco co sie błysko!!

Wracając jeszcze do postawy kibiców to wczoraj rzeczywiscie troche przesadzili ale powiem szczerze ze gdy wchodzi na boisko Mr.Rasiak to ja dostaje depresji,schizofreni i czego sie jeszcze da wiec nie dziwie sie ze kibice wygwizdali go w chwili wejscia....
Lecho
Nie wiem kto w tym meczu zaprezentował się gorzej piłkarze czy kibice. Rozumiem że krzyczeli "Gdzie jest Franek", "Jeży Dudek", " Paweł Janas Dziękujemy". Rozumiem że były gwizdy. Ale jest taka niepisana zasada że NIGDY nie kibicuje się drużynie przeciwnej.NIGDY!!!.Z tym OLE to przesada.

Co do naszych "najlepszych" zawodników to najbardziej martwi mnie to że nie potrafili przez 90 minut stworzyć choćby jednej zgranej akcji a przecierz temu miało służyć zgrupowanie w szwajcarii. Nie było ani jednej setki. Brawo dla Szymkowiaka i Jelenia za walke do końca.
Lipa
Tak samo bym zrobił ( chodzi mi o kibiców ). Taką frustrację musieli przeżyć po 2 bramce, że im się nie dziwię. To co zrobił Kuszczak, to jest po prostu przesada. Poza tym atak grał źle, bramkarz wiadomo, to i kibice dali temu wyraz, wykrzykując gdzie są ich ulubieńcy. Najlepszy komentarz " JANAS DZIĘKUJEMY " confused.gif
Shinji-kun
Gratuluje poziomu intelektu ludziom co szydza z wlasnej druzyny confused.gif Tacy (pseudo) kibice, sa poprostu zalosni. Czy kibice Barcy czy Liverpoolu wygwizdywali swoich jak im zle szlo ? Gimme a break :|
Ader
QUOTE(Shinji-kun @ 31 05 2006, 08:31) *

Gratuluje poziomu intelektu ludziom co szydza z wlasnej druzyny confused.gif Tacy (pseudo) kibice, sa poprostu zalosni. Czy kibice Barcy czy Liverpoolu wygwizdywali swoich jak im zle szlo ? Gimme a break :|

I oto chodzi prawdziwy kibic jest ze swoją drużyną na dobre i na złe,a to co pokazaliśmy w chorzowie to naprawdę totalna wiocha..
Di_
Wytłumaczcie mi, czemu jeszcze 2 tygodnie temu w Co z tą Polską? Tomaszewski twierdził, że może to nie Boruc, tylko Kuszczak będzie pierwszym bramkarzem, a wczoraj po meczu powiedział, że był pewien, że Kuszczak nie nadaje się na to miejsce (czy jakoś tak) huh.gif

A prawda o bramce jest taka, że Janas podjął fatalną decyzję - powiedział, że pierwszego bramkarza wybierze dopiero 9. czerwca, tuż przed meczem. No ja przepraszam bardzo, ale pierwszy bramkarz to pierwszy bramkarz, musi być pewny swojej pozycji. Rezerwowy jest potrzebny tylko wtedy, gdy podstawowy ma jakiś problem (kontuzja, brak formy, itd). Czyli co, lepiej przygotować średnio dwóch równorzędnych niż jednego, ale za to bardzo dobrze?
W tym przypadku brawa należą się trenerowi reprezentacji Niemiec, który pierwszego bramkarza ogłosił już przeszło 2 miesiące temu.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: skoro Janas powiedział, że dobrał zawodników tak, by mogli grać zamiennie na różnych pozycjach, to czemu do pomocy nie wziął Jelenia - który w ostatnim meczu przed ogłoszeniem kadry (nie pamiętam, z kim to było) na tej pozycji grał naprawdę dobrze - i na jego miejsce nie wziął Piechny czy Saganowskiego?
"Zawodnik X grający w ataku może grać równie dobrze w pomocy, a zawodnik Y jest ofensywnym pomocnikiem, ale może cofać się do obrony." - czy Polska ma skończyć tak, jak na ostatnim Mundialu? Czuję, że jak tak dalej pójdzie, to podzielimy los Francji.

I mimo tego wszystkiego będę kibicował i wierzył. Inaczej duch sportu straciłby sens.

QUOTE(Lecho @ 31 05 2006, 06:57) *
"Jeży Dudek"

Oj, oj wink.gif
ARO
Racja bilety były na szczytny cel, zapomniałem....

powiem Wam że wole Franka bez formy niż Rasiaka w ataku...drewno totalne...nic wczoraj nie zagrał...chyba nawet 1 celnego podania...

a bramkarze ? niedawno jeszcze mówiłem że robił Janas dobrze nie biorąc Dudka...jednak po wczorajszym :| obaj puścili szmaty...

a co do kibicowania - przyda się polskiej reprezentacji taki zimny prysznic...jak sami napisaliście był to mecz towarzyski, więc kibice mogli im w tak brutalny sposób dać do zrozumienia, że to co robią to kpina...oni się nawet nie starali...biegać im się nie chciało...
impacto
Byłem wczoraj na tym meczu i powiem że niewiedziałem co mam krzyczeć jeden sektor jedzie na Rasiaka drugi na Kuszczaka a jeszcze inny na Janasa.... zero zorganizowania i co najważniejsze mało dopingu dla NASZYCH...jestem załamany postawą kibiców, postawą organizatorów i postawą NASZYCH piłkarzy. Czemu jak Polska grała z Austrią to spiker nawoływał do śpiewu "Polska biało czerwoni" itp a teraz to jeden podpity "kibic" zaczoł "ole" dla przyjeznych i potem prawie cały stadion ryczł z nim...porażka
Ader
http://www.youtube.com/watch?v=IAvo_8z2lys&search=kuszczak blink.gif
Powiem wam,że wcześniej tej bramki nie widziałem...
Mathiu
Opis kumpla: "Niemcy 3:0 Polska ( Lehmann 3,48,79 )"

Co Wam powiem... ja wymiękłem hahaha.gif
Mendrek
QUOTE(Shinji-kun @ 31 05 2006, 08:31) *

Duza role odgrywaja niewatpliwie pewne zasady spoleczne, jego normy i sama kultura. Wiecie ze w Kolumbii za to kibice zabijajali zawodnikow swojej druzyny, gdy Ci zawalili cos? Wiecie ze Kuszczak prawdopodobnie jakby byl Kolumbijczykiem, to nie mialby po co chyba tam wracac? (chyba ze chcialby popelnic samobojstwo)

Tymczasem nie pamietam, ale gdzies w lidze afrykanskiej doszlo do takiej sytuacji, ze pewien zespol ktory byl dobry w lidze, urzadzil sobie kanonade z innym slabszym zespolem ktory byl beniaminkiem (i walczyl o utrzymanie). Po "ktorejs tam" bramce, kibice lepszej druzyny... zaczeli gwizdac na swoich, i kibicowac druzynie beniaminka! Domagali sie tez by ich druzyna, dala szanse druzynie przeciwnika (co podobno zostalo wysluchane w czesci, bo slabszej druzynie w koncowce udalo sie strzelic honorowego gola). To sa dopiero historie smile.gif
Diabeu
nie dziwię się kibicom, mundial na dniach a tu taki blamaż
Kuszczak jest młody i się podniesie, każdy keeper zaliczył wtopę kiedyś
il capitano
Bramkarz - bramakrzowi - nie no rewelka. Ja bym się spalił na miejscu.
Mathiu
QUOTE(Mendrek @ 31 05 2006, 10:18) *

Duza role odgrywaja niewatpliwie pewne zasady spoleczne, jego normy i sama kultura. Wiecie ze w Kolumbii za to kibice zabijajali zawodnikow swojej druzyny, gdy Ci zawalili cos? Wiecie ze Kuszczak prawdopodobnie jakby byl Kolumbijczykiem, to nie mialby po co chyba tam wracac? (chyba ze chcialby popelnic samobojstwo)

No i to jesty racja... pamiętam jak po Mundialu '94 kibice kolumbijscy załatwili swojego obrońcę, za to, że strzelił samobója...
Tak więc niech się Polscy piłkarze cieszą, a nie najeżdżają na kibiców wink.gif

Na kolana powalił mnie też komentarz Boruca, że kibice odstawili wioskę... a ja mam pytanie: jeśli rzeczywiście tak jest jak mówi, to co odstawiła reprezentacja? icon_twisted.gif

I Janas: musimy popracować nad szybkością i zgraniem (czy czymś tam). To ja się pytam, co oni robili przez te miesiące przygotowań? Pewnie ćwiczyli różne warianty taktyczne, a jeden z nich zaprezentowali wczoraj... On chce na 9 dni przed MŚ jeszcze pracować nad drużyną? IMO wszystko już powinno być dopięte na ostatni guzik...

O ile przed tym meczem jeszcze łudziłem się na wyjście z grupy, tak teraz marzę o powtórzeniu sukcesu z poprzednich Mistrzostw (chociaż jeden mecz wygrany).

Dobra... tak naprawdę to jestem naiwny i wierzę, że to była taktyka Janasa na zmylenie przeciwnika i na Mundialu będziemy grać jak zaczarowani.
Milo
Ogladałem chwile powtórke na eurosporcie i musze wam powiedziec ze komentator jest nie do pobicia przytocze pare jego wypowiedzi biggrin.gif "Nie wiem po co pokazuja te wykresy przeciez nikogo nie intersuje ile razy zawodnik wybił piłke na rzut rozny" albo "Zdawało się ze naturalniej by było to uderzyc z prawej nogi ale to Rasiak...." hahaha.gif Ale w sumie pasują do gry polaków biggrin.gif
Partyzant
Piłkarze dostali to na co zasłużyli.

Zarabiają gruba kasę i robia wszystkich w &%@$*...

Boruc niech sie lepiej nie odzywa - jemu to zawsze coś do łba strzeli, co widac juz po jego wypowiedziach o Celticu. Po 100-kroć wolę na bramce Kuszczaka pomimo wczorajszej fatalnej wpadki.

Niech Boruc najpierw się wypowie czy aby nie nadwaga nie przeszkodziła mu w szybszej reakcji przy pierwszym golu ?

P.S. Trzeba pamiętac , że 70 % biletów wykupili kibice zpoza granic Śląska, więc brednie że na Sląsku nie lubi sie reprezentacje mozna między bajki włożyć.

Mam jednak i tak wrażenie że na Mundialu lepiej zagrają.

Rasiak jest bezużyteczny - dobry na postrzygaczy owiec, słaby z rywalami pokroju Ekwadoru.
Milo
I na amatorów z 4 ligi Niemieckiej...Nie zmieńia to faktu że po wczorajszym spotkaniu wysmiał nas cały swiat to był chyba jeden z najgorszych meczów reprezentacji ostatnich lat!!!!Muszą coś ze soba zrobic i w najblizszym meczu pokazac na co nas naprawde stac!!!!Najsmieszniejsze jest to ze wiekszasc elity piłkarskiej zamiast krytykowac zespuł bardziej krytykują kibiców sorry ale jacy by oni nie byli nie wygraja meczu wiec troche obiektywizmu Panowie!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.