Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Maiden
QUOTE(Olszesky @ 15 06 2006, 10:32) *

zgadzam sie z arboosem.

wdowczyk na trenera. bylby idealny imo.

No właśnie. Modliłem się by Janas dobrze wypadł na mistrzostwach właśnie z tego powodu... W Legii już Zielka ponownie szykują na jego następce wacko.gif
Ölschmitz
maiden ;* musicie sie w warszawie poswiecic dla dobra ojczyzny ;]

no jak nie wdowczyk to kasperczak. nikogo innego nie widze. nie chce trenerow z przypadku tylko ludzi ktorzy maja pojecie o taktyce.
Kubaa__
mimo, ze bylem w robocie to mecz obejrzalem. moze nie przegralismy zasluzenie, ale niemcy na pewno zasluzenie wygrali. trzeba uczciwie przyznac, ze byli lepsi. nasi jednak powalczyli i po raz kolejny nie umiem skumac jak to jest ku,rwa mozliwe, ze oni co mecz grają inaczej. niedawno kolumbia, zaraz potem chorwacja, teraz ekwador i niemcy. maja chlopaki troche zle nastawienie, bo pokazują, ze zeby zagrac ambitnie to najpierw muszą zostac sltamszeni i osmieszeni. a takim spotkaniem jak wczoraj udowodnili, ze stac ich na przynajmniej niezła gre. bohater meczu - oczywiscie boruc. od momentu zejscia sobolewskiego zacząl sie jednak niezly pocisk na nasza bramke. takiego fuksa jak te dwie poprzeczki dawno nie widzialem:). ostatnia akcja, 3 naszych zawodnikow przy odonkorze i sru. a moglo byc tak pięknie:). tyle, ze pozniej niemieckie gazety na tytuly swoich artykulow dawaliby: "glupi ma zawsze szczescie" ;f.
Maiden
O to co piszą zagraniczne gazety o meczyku:

Zdaniem dziennikarzy fachowego niemieckiego periodyku Kicker, Artur Boruc, bramkarz piłkarskiej reprezentacji Polski, był najlepszym zawodnikiem środowego spotkania grupy A podczas MŚ, w którym Niemcy pokonały biało-czerwonych 1:0. Boruc, golkiper Celtiku Glasgow, bronił wyśmienicie, ratując nasz zespół w wielu sytuacjach. Niemieccy dziennikarze docenili jego postawę i przyznali mu notę "1,5" (1-klasa światowa, 6-występ poniżej krytyki). Najniżej przez Kickera został oceniony Jacek Bąk. Ten sam zawodnik został uznany przez większość gazet na Wyspach za jednego z najlepszych Polaków, co pokazuje, jak różnie może wyglądać mecz z różnych punktów widzenia.

Po meczu Artek był załamany. Długo nie mógł wstać z murawy, potem ukrył twarz w koszulce. Pocieszali go nawet rywale. Kiedy ochłonął, powiedział: "To nie był niesamowity mecz. Przegraliśmy, a liczy się przede wszystkim wynik. Jest nam niesamowicie przykro, gdyż kibice w spotkaniu z Niemcami i w meczu z Ekwadorem zrobili niesamowitą atmosferę. Został jeszcze mecz z Kostaryką. Postaramy się, by dać im trochę radości. Po tych dwóch poprzeczkach pomyślałem sobie, że nie ma szans, by Niemcy strzelili nam gola. Nie udało się, szkoda. Bardzo ciężko gra się nie zdobywając bramek. Został nam jeszcze jeden mecz i zrobimy wszystko, by go wygrać. Dziś pokazaliśmy, że ten zespół ma charakter. Trochę brak mi słów... W każdym meczu staram się grać jak najlepiej potrafię. To może spokojnie brzmi, ale nie jestem spokojny" - scharakteryzował mecz "Arczi".

Miejmy nadzieję, że występ Artura był uważnie oglądany przez szkoleniowca Arsenalu Londyn Arsena Wengera, który miał obserwować byłego legionistę w spotkaniu z Niemcami. Z pewnością, mimo porażki, to bramkarz Celtiku miał więcej okazji do wykazania się, niż jego przeciwnik z boiska - Jens Lehmann. Nad Borucem rozpływają się również gazety na Wyspach. Glasgow Herald szeroko opisuje wyczyny "bohaterskiego Boruca", który długo trzymał Niemców w niepewności: "Boruc rzucił wyzwanie Niemcom, którzy oblegali jego bramkę" - piszą Szkoci. Z kolei wielkonakładowy The Sun napisał w sprawozdaniu z wczorajszego meczu: "Artur Boruc trzymał Polaków przy życiu, zwłaszcza po dwóch olśniewających interwencjach w drugiej połowie".
Stranger
W czasie akcji, gdy w naszą bramke piłka dwukrotnie uderzyła w poprzczkę, czeski komentator powiedział, że chyba wszyscy święci musieli stać w tym momencie na naszej linii bramkowej laugh.gif

Swoją drogą Boruc pokazał klasę, absolutnego zastrzeżenia do niego nie mam. Żewłakow, który za konferencje prasową pewnie naraził sie niektorym gryzipiórkom z Faktu na pewno uciszył ryja owym jegomościom swoim występem. Ciekawe co napiszą na okładce dzisiejszego Faktu, skoro po meczu z Ekwadorem bylo "frajerzy", to teraz za bramke z 92 m pewnie kazdy dołozy własne gów.no na zdjęcie naszej kadry tongue.gif

Jeleń w pojedynke praktycznie szarżował bramke Lehmanna, o Odonkorze mówi sie ze to najszybszy piłkarz Bundesligi, a w pewnym momencie Irek wyprzedził go w sprinterskim pojedynku, mając jeszcze piłke przy nodze mellow.gif

Neuville jednak uratował Niemców i pozostaje tylko liczyć na uwikłany w matematyke awans z grupy.
Stachu
co sie stao z polska reprezentacja? xDDDD
Ölschmitz
na wp opisali scenariusz ktory pozwoli nam wyjsc z grupy

dzisiaj kostaryka wygrywa z ekwadorem 2:0
niemcy wygrywaja z ekwadorem 1:0
my z kostaryka 3:0

bardzo teoretycznie szanse sa, nadal wierze.

co do meczu:
boruc - zagral kapitalnie, nie ma sie co rozwodzic
baszczu - poprawnie w obronie, zero w ofensywie
bak - swietnie zagral, dobry wystep komara, gral pewnie i nie wybijal pilek na pale
bosacki - j/w kilka razy uratowal nam du.psko
zewlakow - fantastycznie gral, ogromne doswiadczenie, odonkor sobie przy nim nie pobiegal
sobol - spieprzyl sprawe i tyle, jan(aas) powinien go zmienic bo mial zolta a i tak gral ostro
radomski - podobnie jak sobol, srednio bardzo gral
jelen - znakomicie, na bank przebil sie do pierwszego skladu kadry
krzynowek - dno, prawie nic mu nie wychodzilo, trzeba bylo kosiarke wstawic
zurawski - myslalem, ze na tej pozycji sobie lepiej poradzi. gral slabiutko
ebi - walczyl za dwoch, pozytywnie go oceniam

lewandinho - w obronie bez wiekszych wpadek, choojowe podania ;p
dudka - spie.rdolil nam mecz! nie lubie szukac kozlow ofiarnych, ale on wraz z janasem zabrali nam radosc z remisu. beznadziejna zmiana, zewlakow dobrze sobie radzil, nikt mi nie wmowi, ze nie wytrzymalby tych kilku minut
brozek - ciezko powiedziec, nie kojarze zbyt duzo, bylem juz chyba zbyt pijany ;p

wdowczyk na trenera, odpowiednie polowania i jadziem na euro. nasi umieja, tylko potrzeba ich zmotywowac.
Ryo-San
QUOTE(Solid @ 15 06 2006, 12:53) *

co sie stao z polska reprezentacja? xDDDD

a co sie mialo stc..fartem przegralismy 1:0 - gdyby szwabkism ryjom wchodzilo to co mialo wejsc to 4:0 moze 5:0 - nie ma co sie oszukiwac - niemcom ten gol sie poprostu nalezal..bylismy druzyna slabszą...golym okiem bylo to widoczne.c...szkoda wielka szkoda tego meczu z ekwadorem bo on tak wczesnie zamknal nam drzwi do awansu;/ - no ale z drugiej strony z taka gra nie mielibysmy w sumie czego szukac w fazie pucharowej
GOPA
a co ten Wdowczyk zrobil ?? ze jest taki super ??
janol
Z tragicznie grającej Legii zrobił mistrza Polski. Styknie?
GOPA
QUOTE(janol @ 15 06 2006, 14:24) *

Z tragicznie grającej Legii zrobił mistrza Polski. Styknie?

no to mamy mistrza Europy cool.gif nie styknie !!!!! kto mogl LEgi zagrozic ?? tragicznie grajaca Wisla ??
Viruss
GOPUS Wdowiec jak wczesniej prowadzil Korone to juz pokazal co potrafii wink.gif
kempa
ja chce tylko powiedziec, ze przynajmniej do ostatniego gwizdka meczu Ekwador - Kostaryka wierze w awans i (pipi) w dupe wszystkim malkontentom.
GOPA
ja juz mam dosyc polskich trenerow !! Engel byl dobry ale jak juz zaczol pisac football na tak to juz wiedzialem ze sie mylilem
Tytek
mysle ze Kasperczak albo Wdowczyk by się nadali...

ale i tka pewnie janas zostanie
Tokar
Przynajmniej ten mecz w przeciwieństwie do tego z Ekwadorem nie przyniósł nam wstydu. Nasi walczyli jak rzadko i dali z siebie wszystko. Szkoda tylko, że nasze wszystko to zdecydowanie za mało na kiepściutko dysponowanych Niemców. Spójrzmy prawdzie w oczy, niemaszki się chyba wczoraj naćpały, bo poziomem dostosowali się do naszych - zero składnych akcji, jakies bezsensowne wykopy do przodu, masa niedokładnych podań. Mało kto by tego nie wykorzystał. Nam się ta sztuka udała, ale tak to jest, kiedy przeciwko umiejętności gry w piłkę przeciwstawia się wyłącznie ambicję i zaangażowanie. To stanowczo za mało. Jak mamy wyjść z grupy, skoro nie strzeliliśmy ani jednej bramki i nic nie wskazuje na to, żeby ten stan rzeczy się zmienił ? Ba, nasze strzały w światło bramki w obu meczach można policzyć na palcach jednej ręki.

Żurawskiego to ja proponuję na obronie wypróbować, bo aktualnie ma inklinacje do gry ofensywnej niczym pijany ślimak. Mysleliście, że dopiero pod koniec graliśmy w 10 ? Otóż nie, Żurawski pełnił rolę pachołka do omijania przez Niemców. Przez ostatnie dziesięć minut graliśmy w dziewiątkę.

Sobolewski to kretyn. Faulować w tak głupi sposób i w takiej sytuacji, no po prostu brak słów. Oczywiście dżanas nie mógł go wcześniej zdjąć widząc, że mimo kartki na końcie kosi równo z trawą. Był zbyt zajety dojeniem absolwenta z bidonu.

Przed nami mecz o honor. Tutaj na pewno się wykażemy, może nawet strzelimy jakąś bramkę ;f
janol
GOPA nie osłabiaj mnie. Legia nie traciła punktów grając pod wodzą Wdowczyka.

Kilka refleksji po meczu:
Brawa za ambicję. Ambicją się meczu nie wygra ale remis można wywalczyć. Gdyby mecz zakończył się wynikiem bezbramkowym Niemcy mogliby przeklinać swojego pecha, bo byli lepsi, mogli strzelić kilka bramek, gdyby nie najlepszy na boisku Boruc i cud (bo inaczej tego nazwać nie można) czyli dwie poprzeczki. Nasz atak nie istniał, ani razu poważnie nie zagroziliśmy bramce Lehmana.

Boruc - jak już pisałem najlepszy na boisku. Na lini fenomenalny, na przedpolu cały czas słaby (co było widać na pocżatku meczu) ale i tak był bohaterem meczu
Baszczyński - w ofensywie nie istniał (co przy takim ustawieniu jest niezrozumiałe), w obronie dość pewnie. Dużo zdrowia wczoraj zostawił an boisku
Bąk - dobry mecz ale cały czas ma problemy z asekuracją. Tak było w meczu z Ekwadorem, tak było i teraz
Bosacki - zagrał tak jak w polskiej lidze, tzn wyróżniał sie. Świetny w odbiorze, nie nabrał się z zwody Podolskiego w pierwszej połowie. Przy bramce sił mu już zabrakło, niestety. Drugi po Borucu nasz najlepszy zawodnik
Żewłakow - w ofensywie tak ja Baszczu, w obronie nawalczył się jak cholera, co zresztą było widać, bo na końcu niemal omdlewał. Ogromna ambicja, chciał coś udowodnić dziennikarzom i udowodnił
Jeleń - grał bez żadnego respektu dla rywali (chyba dlatego, że nie zdawał sobie sprawy z kim gra - o gościu można wiele powiedzieć ale inteligencją nie grzeszy wink.gif ), nie wiedziałem, że jest aż tak szybki. Gdyby Niemcy nie byli tacy cwani i nie faulowali go zaraz jak się rozpędzał, to mógłby więcej zrobić
Sobolewski - jak zwykle waleczny i jak zwykle kiedy brakuje mu sił zaczyna faulować. Jako jedyny w drużynie zna takie pojęcie jak "faul taktyczny". Ogromny błąd Janasa, że go nie zdjął, bo chyba każdy widział, że czerwona kartka dla niego to kwestia czasu
Radomski - niezły w odbiorze ale gra ofensywna, czy coćby zwykłe podanie do przodu, to dla niego czarna magia
Krzynówek - bardzo, bardzo słabo. Stałe fragmenty gry w jego wykonaniu to strata piłki, bo przeciwnicy wiedzą, że piłka dlaej niż na pierwszy słupek nie doleci. Kolejny błąd Janasa, że go nie zdjął wcześniej
Żurawski - największy zawód w naszej drużynie. Miał być gwiazdą, a jest tragicznie wręcz słaby. Poza jednym dobrym podniaem do Jelenia w pierwszej połowie nie pokazał absolutnie nic. To że jest bez formy było widać kiedy był w polu karnym Niemców z obrońcą na plecach - gdyby był w dobrej (zwykłej) dyspozycji wziąłby go na zwód i podał/strzelił/wywalczył rzut karny, a tak strzelił bardzo niecelnie
Smolarek - nawalczył sie, nabiegał ale sam nic zrobić nie mógł
Zmiennicy:
Lewandowski - raz się zapędził na skrzydło gdzie wyglądał jak dziecko we mgle. Poza tą akcją nie zapamiętałem go
Brożek - grał za krótko by móc coś o nim powiedzieć
I an koniec rodzynek, mój "ulubieniec" Dariusz "Przejechałem człowieka po pijaku i powinienem gnić w więzieniu, a nie grać w piłkę" Dudka - otóż jest to jedyny zawodnik, którego szczerze nienawidzę. Nienawidzę go za to, że udało mu się uciec od odpowiedzialności za jazdę po pijanemu i nienawidzę, za to, że skutecznie udaje mu się oszukiwać kolejnych trenerów, że jest dobrym obrońcą. Najbardziej przereklamowany zawodnik w obecnej polskiej piłce nożnej. Zapowiadał się dobrzei na tym się skończyło. Za jego powołanie Janas powinien zawisnąć. Za wpuszczenie go do gry powinien być dodatkowo podpalony. Co to za obrońca, który po wejściu w końcówce, gdy taktyka to obrona Częstochowy, biegnie jak debil na połowę przeciwnika i to na środek pola?! Co to za obrońca, który kryje najszybszego przeciwnika na radar mniej więcej trzymetrowy?! Jak tylko okazało się, że wchodzi do gry powiedziałem do mojej dziewczyny, że bankowo coś spie.rdoli i w końcówce stracimy bramkę. Przez tego kretyna Wisła nie awansowała do Ligi Mistrzów (mecz w Krakowie z Panathinaikosem - przy rzucie rożnym, stojąc w polu bramkowym nie raczył nawet podskoczyć), przez niego straciliśmy bramkę wczoraj. Nienawidzę gnoja jeszcze bardziej

Jestem ciekaw co powie Janas na konferencji, jak wytłumaczy się z tego, że nie dokonał zmian wcześniej i z tego kogo wpuścił, a przede wszystkim taktyki - po co grać 4-5-1 skoro boczni obrońcy nie włączają się do akcji ofensywnych?! Skoro graliśmy na remis to było trzeba murowac bramkę i cześć. Jak powinna wyglądać gra w "diamencie" pokazali nam Czesi.
Mathiu
To co... jedziemy do domu? biggrin.gif 1:0 dla Ekwadoru...
Ok, nie ma co płakać, lecę kibicować Kostaryce icon_twisted.gif
Tokar
Dobrze nawet. Te całe karkołomne obliczenia były lekko żałosne. Jak można przegrać dwa mecze i wyjśc z grupy...
GOPA
QUOTE(janol @ 15 06 2006, 15:01) *

ale Legia nie miala za przeciwnikow dobre europejskie reprezentacje.Moim zdaniem dopuki bedzie polski trener doputy nic nie osiagniemy.Zreszta Legia Wdowczyka nie pusci bo teraz bedzie walczyc o LM !!
Tokar
Dopóki nie spróbujemy wariantu z zagranicznym trenerem, doputy nie będziemy wiedzieli czy taki manewr ma sens. W razie czego zawsze można takiego bolka zwolnić, a jak narazie polska myśl szkoleniowa jest dobra w chu/j :f
Ukyo_Tachibana
Listkiewicz mogl by zrezygnowac z jednej premii i zatrudnic tego pana ktory 4 lata temu byl w polfinale z Korea a teraz pojechal dzieki fantastycznym zmiana Japoncow 3:1 nazwiska mowic chyba nie musze ...
Maiden
QUOTE(GOPA @ 15 06 2006, 15:51) *

QUOTE(janol @ 15 06 2006, 15:01) *

ale Legia nie miala za przeciwnikow dobre europejskie reprezentacje.Moim zdaniem dopuki bedzie polski trener doputy nic nie osiagniemy.Zreszta Legia Wdowczyka nie pusci bo teraz bedzie walczyc o LM !!

Tyle że Wdowiec może odejść kiedy chce bo taki ma kontrakt.

GOPA nie zapomniałeś o zakładzie ;f?
Manor
mi się jedno bardzo podobało. Wszedł Odonkor, mówimy z kumplami "no to teraz będzie ciężko, najszybszy zawodnik w bundeslidzie". Patrzę jak prześciga go Jeleń i mówię ze śmiechem na twarzy " w bundeslidze to on może jest najszybszy" ;p
Większej analizy robić nie będę, wszystko zostało już napisane. Takich emocji nie dostarczył mi jeszcze nigdy żaden mecz (może z wyjątkiem półfinału i finału ME2000, bo po MŚ1998 szczerze nie nawidziłem Francji i jak pokonali na ME Włochów to się popłakałem). Po tych dwóch poprzeczkach krzyczałem "Bóg istnieje!!", byłem pewien że po czymś takim to się musi skończyć remisem. Po rozpoczęciu 80 minuty czas leciał jak na złość 4 razy wolniej, już nie mogłem usiedzieć. Po golu nastała cisza... no nic, jestem dumny z Polaków za walkę, szkoda że grając w 10 nie umieliśmy grać jak w pierwszej połowie, zero ataku i przetrzymania piłki. Polacy mają chu.jową kondycję, tylko nieliczni w końcówce się trzymali

PS: 2:0 dla EKwadoru, nie ma się co dłużej oszukiwać...

Liczę że w meczu z Kostaryką pokażą jeszcze większe widowisko i zgniotą ich. To będzie najpiękniejsze co mogą w takiej chwili zrobić. Liczę na was!
kempa
Ta Kostaryka jest tak słaba, ze chyba nawet my z nimi wygramy ;]
arboos
Panowie, nam potrzeba trenera co zawsze bedzie walczył o zwycięstwo a nie tak ja Janas z Niemcami o remis. Dlaczego kazda inna reprezentacja gra , a przynajmniej stara sie grac ofensywnie a my zawsze gramy asekurancko... Wiadomo ze mamy lepszych zawodników z przodu niz z tyłu, to po cholere gramy defensywnie licząc przez cały mecz na jedną bramke?
Zeby strzelać gole to trzeba atakowac.
Widzieliscie Chorwatów? Ani przez moment nie wystraszyli sie Brazylii i starali sie grac cały czas do przodu, a w drugiej połowie byli nawet lepsi !! Bo co za roznica czy w Mistrzostwach Swiata przegra sie 0-1 czy 0-5? Liczy sie takze styl chęc strzelania bramek a nie tylko zimna kalkulacja , obysmy dostali jak najmniej...

Ja chce trenera z mentalnoscią zwycięzcy, a taki byłby tylko z kraju, gdzie piłkarze odnoszą sukcesy i są do nich przyzwyczajeni!!!

Albo niech ewentualnie pan Heniek sie nami zajmie !!
Sikor
QUOTE(Maiden @ 15 06 2006, 16:03) *

GOPA nie zapomniałeś o zakładzie ;f?

GOPA, przecież umiesz wstawiać obrazki do sygnaturki.
Słoik
Paweł Janas - trener Naszej reprezentacji, głośno zastanawia się z jakiego to powodu, kadra nie strzela bramek. Otóż, chciałbym poinformować, iż: Żurawski kompletnie zawiódł; Krzynówek jest bez formy - nie wiem, czy w trakcie spotkań z Niemcami i Ekwadorem, wygrał choć jeden pojedynek z obronca rywala; gramy 2 defensywnymi pomocnikami, ponieważ Szymkowi 'słabo idzie'.

Jakie są w takim razie szanse, na zdobycie kilku goli, jeśli jedynym pożytecznym graczem, o walorach ofenywnych jest Smolarek? Jelen, wszedł w potyczce z Ekwadorem dopiero w 2 połowie. Z Niemcami zagrał świetnie. Pierwszy strzał w światło bramki na turnieju, oddał Smolarek. Potem w słupek i poprzeczke trafiali Jeleń i Brożek. Wczoraj, dwa celne uderzenia oddał Jeleń, jedno - bardzo marne, Żurawski. Jaką mamy alternatywe, jeśli chodzi o personalia? Rasiak, Mila, Giza. Wszystko jasne. Brozek powinien wyjść od początku, na Kostaryke. Znów się okaże, że piłkarzy mamy - Nasza indolencja polega na braku odwagi i szkodliwych przyzwyczajeniach trenera, które nie pozwalają spojrzeć mu na sprawe personaliow obiektywnie.
Hela
grając w 10 nie umieliśmy grać jak w pierwszej połowie, zero ataku i przetrzymania piłki
Atak to powinni sobie w 10 calkowicie odpuscic i skupic sie na tym, zeby nie bylo takich sytuacji jak wlasnie ta, w ktorej padla bramka.
A ogolnie co do grania w 10 to Sobolewski chyba w ogole nie myslal, a Janas mial pomrocznoscjasna, ze go wczesniej nie zdjal...

Tutaj na pewno się wykażemy, może nawet strzelimy jakąś bramkę ;f
Zebysmy chociaz nie stracili...
Olafelum delfin Um
Czy jesli Janas zostanie zwolniony zabierze ze soba raz na zawsze Rasiaka i juz nigdy nie bede musial sie meczyc ogladajac go w reprezentacji Polski? ohmy.gif
Ekansik
Ludzie ktorzy zasluguja na nie wysmiewanie po mistrzostwach to
-Jeleń
-Boruc
-Smolarek
-Baszczynski
-Bosacki
-Żewłakow

To są IMO prawdziwi piłkarze, a nie rzemieślnicy pokroju Żurawskiego, Krzynowka i reszty statystów.

A sobolewski to juz zero totalne. Ale janas nie lepszy. Znow czekal ze zmianami do ostatniej minuty. Ja nie jestem selekcjonerem, ale gdy dostal Sobolewski kartke to byłem PEWNY ze zarobi drugą.

w 60, moze 65 minucie zmieniłbym sobolewskiego na lewandowskiego
w 75 minucie nadal grajac 11stką, wpuścił bym Brożka za Żurawskiego
Kose, albo szymkowiaka za krzynowka w 85 minucie. Mysle ze mozna by wtedy spokojnie przetrzymac, a moze i nawet strzelic bramke. A tak to żal. Janas, menda bazarowa NIC sie nie nauczyl po meczu z Ekwadorem i znów czekal ze zmianami do ostatnich minut. Czym sie to skonczylo kazdy widzial ;F
Tokar
W sumie to nie ma się już co spuszczać, bo z dzisiejszej perspektywy wiemy, że ten remis i tak nic by nam nie dał. Pogrzebaliśmy swoje szanse w meczu z Ekwadorem, który po wyjściu z grupy zostanie zmieciony z murawy. Może dobrze, że my nie przejdziemy dalej, bo nie wiem co zwycięzca grupy B zrobiłby z nami :f
CheeseOfTheDay
Nie wiadomo co by zrobił, w piłce wszystko jest możliwe, no i Fuckt pisał że jesteśmy w stanie walczyć o złoto closedeyes.gif ohmy.gif mellow.gif laugh.gif
Słoik
Nie zdziwiłbym się bardzo, gdyby ten skazany na porażke przez Tokara w 1/8 Ekwador, sensacyjnie rozklepał ślamazarną Anglie.
Odin91
Tokar: niemcy też 'niewiadomo co' mieli zrobić z nami i widzisz jak się skończyło... confused.gif tu trzeba trenera z silną ręką a nie Janasa co pozwala gwiazdeczkom robić co im sie podoba i robić mase taktycznych błędów..
ogqozo
Polska jest jak kemeleon - kiedy gra ze słabiutkim rywalem, gra beznadziejnie, grając z jednym z faworytów MŚ wypada nieźle. Czy to wina Janasa? No, na pewno w jakimś sensie. 4-5-1 to jest ustawienie na Niemcy, a nie na Ekwador. Rozumiem, że próbowali, ale kurna, od próbowania są sparingi a nie mecze o punkty. Janas zachowywał się tak nienormalnie i nielogicznie, że byłem pewien że ma asa w rękawie. Bo jak to, skoro wszyscy coś wiedzą a on robi inaczej, to musi być w tym jakiś sens. no MUSIAŁ być.
A tu dupa.
Czy Pawełek powinien zostać? Myślę, że tak. Polubiłem jego chimeryczną i nienormalną osobowość, jego przeciętne wyniki (w porównaniu do Engela nieco lepsze) osiągane głupimi metodami. Wczoraj w wywiadzie powiedział "ghehe właśnie se nie pluję" w sposób kompletnie niepowtarzalny. Wywalił z kadry starych, teraz może wywali Żurawskiego i Krzynówka (jak nie wrócą do formy) i inne Bąki. Z drugiej strony można zapytać, czemu Jeleń i Bosacki nie grali od początku turnieju. I czemu inni nie grali z Ekwadorem tak jak z Niemcami.
Janas jest bardzo oryginalnym człowiekiem, ale nie równa się pod tym względem z naszym kochanym rządem, a przecież sport to tylko sport.
Jeleń dużo próbował, ale zamiast podać biegł przed siebie, patrzył pod nogi i strzelał Lehmanowi prosto w ręce. Chyba najlepszym zawodnikiem z pola był jednak Żewłakow. Naprawdę klasa w odbiorze piłki i częste wychodzenie do przodu - właśnie tak powinien grać boczny obrońca.
Niemcy kompletnie rozjechali Kostarykę, więc teoretycznie jesteśmy lepsi. Liczę na 3 pkty chociaż, a będzie lepiej niż 4 lata temu.
SIKI
Kasperczak trenerem? Ja jestem jak najbardziej na TAK!
Słoik
Sobolewski zagrał z wielkim sercem. Nie mam do Niego żadnych pretensji - świetnie walczył z Ballackiem w środku. Tak czy inaczej, widać, iż w kadrze potrzeba troszke swieżej krwi. Bramkarzy mamy (Boruc, Kuszczak, Fabiański). Obrońców, niestety już nie bardzo. Żewłakow, Baszczu, Bąk, Bosacki - są już po 30 lub minimalnie przed. Innymi Mundialowcami, nie ma sensu sobie zawracać głowy. Może Błaszczykowski, Gancarczyk, Bronowicki, zbierający świetne recenzje Paweł Golański? A Pomoc? Sobol, Szymkowiak, Krzynówek - 30 na karku. Na następnych MŚ, nie pograja. Po Gizie, spodziewać możemy się wszystkiego. Mam wielkie wątpliwości, jeśli chodzi o Kosowkiego. Przyjrzyjmy się Gorawskiemu, Łobodzińskiemu, Iwańskiemu. Zagrajmy Burym i Smolarkiem. Atak? Żurawski, mimo fatalnej dyspozycji na MŚ, jest piłkarzem dobrym. Powinien się przydać, Naszej kadrze. Zobaczymy, jak będą spisywali się Janczyk, Paweł Brożek, a także Saganowski i Rasiak. Obecność Jelenia to oczywistość.

Zauważcie, iż Niemcy swoje najgroźniejsze akcje, przeprowadzają w 90% przypadków, lewa stroną boiska (Lahm). Polska, ma predyspozycje, aby gre ofensywną rozpoczynać od prawego obrońcy - Błaszczykowskiego. Prawa pomoc? Jeleń, Smolarek, Łobodziński? Do wyboru, do koloru. Wiele osób, narzeka na Burego, z powodu jego kiepskiej koordynacji ruchowej oraz hamowania szybkości gry. Moim zdaniem, Marcin przypomina trochę Riquelme, sprzed kilku sezonów. Świetny strzał, dokładne podanie, technika, etc. Ważny jest atak. Postawiłbym na Smolarka i Brożka, Janczyka lub Żurawskiego. Co prawda, przydałby się jeszcze defensywny pomocnik, z prawdziwego zdarzenia, zabezpieczający Nasze tyły i dający komfort pracy Buremu, jednak na razie, nie widze dobrego kandydata. Zadowolić się należy, Radkiem Sobolewskim. Zdecydowanie, zrezygnowałbym z usług Lewandowskiego, Jopa, Mili. Bąk niestety, ma już 33 lata.

Ja zagrałbym po argentyńsku ;)

------------------ 1 -------------
------- 3 ------ 4 ------- 5 ----
---2------------------------------
------------------- 6 -------------
----------- 7 ------------- 8 ----
------- 10 -----------------------
------------ 9 ------- 11 -------

1. Boruc, 2. Błaszczykowski, 3. Bosacki, 4. Bąk, 5. Żewłakow, 6. Sobolewski, 7. Szymkowiak (musiałby od czasu do czasu, schodzić do skrzydła) /Łobodziński, 8. Jeleń/Krzynówek, 11. Jeleń/Janczyk/Brożek/Żurawski, 9. Smolarek, 10. Burkhardt.
Olafelum delfin Um
Sloik co ty z tym Rasiakiem.Prosze nie wymieniaj juz nigdy wiecej tego nazwiska,myslisz z normalny selekcjoner powolalby takie prochno.Marzyciel z Ciebie tongue.gif
Manor
QUOTE(Ekansik @ 15 06 2006, 20:19) *

Ludzie ktorzy zasluguja na nie wysmiewanie po mistrzostwach to
-Jeleń
-Boruc
-Smolarek
-Baszczynski
-Bosacki
-Żewłakow

To są IMO prawdziwi piłkarze, a nie rzemieślnicy pokroju Żurawskiego, Krzynowka i reszty statystów.

widzisz, jakby taki np. Jeleń niczym się w tym meczu nie popisał, to uważałbyś, że on też jest rzemieślnikiem
trochę przesadzasz, nie pamiętasz już jak grał Żurawski i Krzynówek w eliminacjach? Krzynówka praktycznie jednogłośnie uznano za jedynego gracza w Polsce światowej klasy. Co potwierdzał grą i bramkami. Bynajmniej nie usprawiedliwiam go, bo chu*owo zagrał razem z Żurawiem, ale tak to już bywa, raz idzie dobrze a raz nie. Byli zupełnie bez formy, ale się nie zgodzę że to słabi gracze.
Milo
Słoik teraz to sobie takie gdybania wiesz gdzie wsadz!!Zje.bali sprawe i koniec twoje przypuszczenia o rzekomej "dobrej grze Polakow" tez poszły w piz....!!I żeczywiscie co ty zakochałes sie w Rasiaku czy co??Dobrze ze nie wyszedł na boisko bo bysmy byli juz całkowitym posmiewiskiem w Germany!!Janas wogole nie ma samorytki zamiast powiedziec ze zwaliłem sprawe to sie broni jeszcze wszystkim tylko nie soba to jest profesionalista??Jak słysze o jego urlopie to mnie az krew zalewa a za co on zasłuzył ja sie pytam??Za odstawienie skeczu na najwazniejszej imprezie na swiecie,za chore powołania które dobiły druzyne jeszcze przed wyjazdem??Ja na miejscu kibiców jak bym go zobaczył to bym mu zrobił "wakacje" takie ze by do konca zycia popamietał!!Mam nadzieje ze po tej porażce i tym gównie jakie całe PZPN z Janasem na czele odstawili poleca ze stołków i wreszczie moze zajma ich miejsca ludzie z głową,sercem do piłki i bez pazernosci na te Eurosy...
Mazur13
Po przeczytaniu dzisiejszego wywiadu z Borucem i Żewłakowem w wybiórczej myślę,że ten pierwszy ma cojones...'Był Pan jednak bohaterm meczu''Że co?Że Niemcy kilka razy trafili we mnie piłką? i Nie jest się bohaterem przgranych meczów.Trzeba było wygrać.' 'Ale mimo wszystko i tak zagraliście z Niemacami o niebo lepiej niż z Ekwadorem.''A ja uważam,że tak samo słabo.A może gorzej.Przegraliśmy.I to nie przez pecha.' i mój ulubiny cytat 'Mieliśmy szansę zaistniec w świecie i kompletnie to spieprzyliśmy.Do rozpaczy doprowadza mnie ta nienormalna polska mentalność,że 0-1 z Niemcami nas cieszy.Tu trzeba płkać'
Przyznam,że nie lubiłem tego bufona.Ale jego zachowanie po meczu (płakał,a jeśli dorosły facet płacze,to znaczy,że NAPRAWDĘ mu zależało,w przeciwieństwie do takiego np. Żurawskiego,który ZNOWU nie pokazał nic i jeszcze się pyta dziennikarza czy miał umrzeć na tym boisku(źródło Superexpress);ja myślę że to był jego obowiązek...) i jego mentalność sprawia,że zyskał u mnie DUŻEGO plusa.
Maiden
http://www.arturboruc.com/news.php?id=670

Tu macie wywiad.
Albert Wesker
bardzo dobrze mowi, czemu mamy dziekowac za walke, za ambicje? przeciez to jest wpisane w ich zawod, walka i ambicja to absolutne minimum, Artur, dzieki za szczerosc, spieprzyc - to moze sie zdarzyc kazdemu, mowi sie trudno, ale zeby sie do tego przyznac i glosno o tym mowic trzeba miec jaja i dystans do siebie
przema
Żurawski za bycie statystą większym niż RASIAK powinien już niebyć powoływanym do kadry. przeszedł obok tych mistrzostw nie dając z siebie nic. nie zależało mu i to było widać. TAK FRAJERZE POWINIENEŚ ZDECHNĄĆ NA TYM BOISKU BO DOSTAJESZ ZA TO CIĘŻKI HAJS I REPREZENTUJESZ SWÓJ KRAJ, ŻEBYŚ MÓGŁ GRAĆ TO LUDZIE SIĘ ZAŻYNALI ZA DUŻO MNIEJSZĄ KASE ŻEBY CI POSTAWIĆ STADION ITP. ZDECYDOWANIE RASIAK ZROBIŁ BY WIĘCEJ !!! chodź nie jestem jego wielbicielem to uważam że on też wszedłby na boisko i by walczył !!
sir_ryszard
Bardzo mądre słowa napisał niemiecki Kicker. W pełni się z tym zgadzam. Nie ma co rzucać w stronę trenera wielkich animozji ponieważ gdyby nawet Jose Mourinho prowadził kadrę polski to wiele by z niej nie wycisnął. Sam Paweł Janas także podkreślał iż piłkarze nie grają w swoich klubach i przez to nie czują gry. Trudno jest mi pisać, nie chcę bronić, ani gonić szkoleniowca. Stać nas na tyle, na ile wystarcza naszym umiejętności,a że nie jest ich zbyt wiele, wyniki nie mogą być ciągle na poziomie. Wybitnych piłkarzy już od 20 lat nie mamy więc nie ma co oczekiwać cudów. Mówi się trudno.

Cytat:
"Ktoś najwyraźniej przeoczył fakt, że Janas dysponuje piłkarzami, którym nie wystarcza klasy, żeby zaistnieć w międzynarodowym futbolu."
GOPA
za to Trinibad & Tobago ma same gwiazdy , Chorwacy kopacze sa czolowymi graczami najwiekszych zachodnich klubow , Szwajcarzy tez maja samych Zizu , Ronaldow i innych Runejow.Janas musi odejsc !!! prawda jest taka ze prawdziwy trener i z przecietnego zespolu cos zrobi , zaszczepi w nich ducha walki!! a nasi co ?? gdzie byl duch z Ekwadorem tongue.gif
Janas podkreslal ze nie graja , okej - w meczu z Ekwadorem byl 1 taki pilkaz , Krzynowek !! wymowka debilna !!
Janas mowi ze mial malo czasu na przygotowanie zespolu - 3 tygodnie tyle samo co inni !! wymowka debilna nr.2
Ten chop jest ciu*lniony i tyle icon_evil.gif
tomini
QUOTE(GOPA @ 16 06 2006, 11:42) *

za to Trinibad & Tobago ma same gwiazdy , Chorwacy kopacze sa czolowymi graczami najwiekszych zachodnich klubow , Szwajcarzy tez maja samych Zizu , Ronaldow i innych Runejow.Janas musi odejsc !!! prawda jest taka ze prawdziwy trener i z przecietnego zespolu cos zrobi , zaszczepi w nich ducha walki!! a nasi co ?? gdzie byl duch z Ekwadorem tongue.gif
Janas podkreslal ze nie graja , okej - w meczu z Ekwadorem byl 1 taki pilkaz , Krzynowek !! wymowka debilna !!
Janas mowi ze mial malo czasu na przygotowanie zespolu - 3 tygodnie tyle samo co inni !! wymowka debilna nr.2
Ten chop jest ciu*lniony i tyle icon_evil.gif

HEHE to dopiero mądre slowa ,dla każdego pilkarza wyjazd na mundial to powinno byc przeżycie , każdy powinien dawac z siebie wszystko a nasi tego nie zrobili , w meczu z niemcami moze walczyli bo byli notorycznie krytykowani wiec im poszlo po ambicji , ale powinni w każdym meczu tak walczyc bo biorą za to kase! takie Wybrzeże K S czy to oprócz drogby są jacys dobrzy pilkarze ? a dawali z siebie wszystko i pewnie dalej bedą sie pokazywac bo oni chcą cos dla siebie osiągnąc ! waleczni i niebezpieczni kuwa! ale JANAS wszystkich przecież rozpracowal to po co nasi mają biegac!!!
przema
prawda jest taka że w wyjściowym składzie tylko Krzynówek miał problemy w swoim klubie to raz. dwa Szymkowiak, Żurawski, Smolarek, Jeleń są kluczowymi piłkarzami w swoich klubach co potwierdził tylko jeleń z zapyziałego Płocka który robił Szwabów jak chciał. 3 Jose Murinhio jest fuksiarzem a z CZELSI nigdy nie zdąbędzie LM. Trzeba trenera który nie podda się naciską PZPN, MEDIÓW i SAMYCH PIŁKARZY. POWINIEN OD POCZĄTKU DO KOŃCA STWORZYĆ SZKIELET ZESPOŁU 6-7 zawodników, zaufać im (przedewszystkim bramkażowi) i do tych 6-7 dobierać reszte w zależności od potrzeby, formy itp. 3 TYGODNIE PRZED MŚ to nie jest termin żeby trenować drużynę TO JEST CZAS ŻEBY ICH PRZYGOTOWAĆ TAKTYCZNIE I TYLKO I WYŁĄCZNIE TAKTYCZNIE ORAZ ODŚWIEŻYĆ ICH PO SEZONIE, SPRAWDZIĆ KTO MA OCHOTĘ WALCZYĆ A NIE PRZYJECHAĆ NA WYCIECZKĘ ( ŻURAWSKI ). Trzeba trenera i psychologa którzy będą ten BURD*LIK TRZYMAĆ W KU*IE !!

no i przedewszystkim TYLKO !!!! TYLKO ZAWODNICY GRAJĄCY WMIARE REGULARNIE W KLUBACH POWINNI JECHAĆ NA MŚ !!! !!! nie ma wymówek że nie ma zdolniejszych od tych którzy pojechali bo BURY CZY SURMA CZY KTOKOLWIEK Z POLSKIEJ LIGI Z WYRÓŻNIAJĄCYCH SIĘ ZAWODNIKÓW NIE BYŁBY GORSZY A MÓGŁBY BYĆ LEPSZY OD TAK SUPER AMBITNEGO ŻURAWSKIEGO KTÓREMU OSOBIŚCIE DZIĘKUJE ZA GRE W POLSKIEJ KADRZE !! !!

niema co biadolić GRECY MISTRZOWIE EUROPY !! KOREA 4 DRUŻYNA ŚWIATA !! TRYNIDAD REMISUJE ZE SZWECJĄ Z KTÓRĄ MY DOSTAJEMY BATY !!

MAMY SMOLARKA JELENIA BORUCA I KILKU MŁODYCH W POLSKIEJ LIDZE TRZEBA SIE ZA NICH ZABRAĆ !!
janol
QUOTE(tomini @ 16 06 2006, 11:58) *

takie Wybrzeże K S czy to oprócz drogby są jacys dobrzy pilkarze ?

Serio pytasz czy żartujesz? Jeśli pytasz serio, to znaczy, że za bardzo nie masz podstaw, żeby cokolwiek pisać o piłce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.