SYSTEM 4-5-1 jest zły !!! !!! bo mamy wieeelu niezłych napastników i trzeba to wykorzystać !!! !!! trzeba dobrego trenera i psychologa z zagranicznej szkoły trenerskiej !!! !!! Żurawski sam spier***** sobie te mistrzostwa swoim podejściem do nich i robieniem sobie wczasów prawdopodobnie załatwił swoją formę na mundial. w kwalifikacjach do me akurat gramy z takimi samymi przeciętniakami jak my, a i na portugalie jak patrze to mi się żygać chce. 4-4-2 trener z zagranicy i psycholog przed najważniejszymi meczami, żeby mi drewno nie trzęsło się jak osika na wietrze jak w meczu z anglią, i żeby mi żuraw nie pieprzył że on nie będzie na boisku umierał i że go wszystko po meczu bolało. bardziej się zmęczyli kibice kibicowaniem niż on w meczu z ekwadorem, i to jeszcze kibice za to zapłacili. musi się reprezentacja uniezależnić od PZPN na tyle by znaleść sponsora i managera i oni powinni wszystko załatwiać a nie listki apostele itp
Mendrek
19 06 2006, 08:25
Jutro ostatni mecz Polaków na mundialu i prawdopodobnie Pawła Janasa w roli selekcjonera. Jego następcą ma być Henryk Kasperczak – pisze Gazeta Wyborcza.
Według informacji "Gazety" Janas ma się podać do dymisji bez względu na wynik jutrzejszego spotkania z Kostaryką. Zrobi to tuż po meczu lub po powrocie do Polski.
Selekcjonera próbują jeszcze bronić współpracownicy. Maciej Skorża, asystent trenera: - Nasza gra nie była kompromitacją czy blamażem. Na mundialu poprzeczka jest zawieszona znacznie wyżej niż podczas eliminacji.
Ale odejście Janasa jest już przesądzone, a na posadę czeka Kasperczak. To pod jego wodzą Wisła Kraków była najlepszą polską drużyną i grała najładniej. To wyszkoleni przez niego piłkarze decydowali o grze zespołu Janasa w zwycięskich eliminacjach.
Kasperczak co prawda porozumiał się już z federacją Senegalu w sprawie prowadzenia drużyny narodowej tego kraju, ale dopóki obowiązuje go umowa z Wisłą nie może objąć tej posady. Teraz ma jeszcze do wyboru stanowisko selekcjonera reprezentacji Polski.
Niezla posuche musieli miec, jakby nie bylo zagranicznych trenerow? Pomijajac glupote zmieniania trenera co mundial. I znow to samo bedzie pewnie... Wygramy eliminacje, i trener zawali w mundialu, nie wiem czy to spowodowane, ale tak ostatnimi czasy jest... Tylko oby nie bylo walkow jak z Wisla, kiedy to nie trenowal a dostawal kase...
QUOTE(Mendrek @ 19 06 2006, 09:25)

Niezla posuche musieli miec, jakby nie bylo zagranicznych trenerow? Pomijajac glupote zmieniania trenera co mundial. I znow to samo bedzie pewnie... Wygramy eliminacje, i trener zawali w mundialu, nie wiem czy to spowodowane, ale tak ostatnimi czasy jest... Tylko oby nie bylo walkow jak z Wisla, kiedy to nie trenowal a dostawal kase...
Hehehehe, z pewnością

Szczególnie, że to Eliminacje do Mistrzostw Europy
Wreszcie jakas optymistyczna informacja (włanczam rano neta i strasznie sie uradowałem jak to zobaczyłem w News'ach!!)!!!Heniu na trenera!!!Nic tylko sie cieszyc a do ludzi co chcieli pozostawic Janasa na miejscu idzcie sie leczyc bo pozniej bedzie juz za puzno!!!Jeszcze niech Listkiewicza wyjada bo ładna teraz prasa nagonke ciagnie zreszta zasłuzona jak najbardziej,chociaz tą szmate trudno bedzie wycisnac,ale moze wreszcie bedzie lepiej z nasza kochaną piłeczką!!
Taka ciekawostka
Mięczaki stadionów
Zamiast wygrywać, Polacy są dumni z honorowych porażek.
Pokaż mi swoją futbolową drużynę narodową, a powiem ci, jakie jest społeczeństwo, które ona reprezentuje. Mecz Polska - Niemcy, który pogrzebał nasze szanse na dobry występ na mundialu, idealnie pasuje do tej formuły. Drużyny Jźrgena Klinsmanna i Pawła Janasa zagrały zgodnie ze stereotypami, jakie przypisuje się naszym narodom. Niemcy okazali się tymi, którzy walczą do końca i z konsekwencją czołgu pokonują wszystkie przeszkody. Z kolei Polacy potwierdzili, że w sytuacjach nadzwyczajnych są zdolni do poświęceń. Ale w kluczowym momencie brakuje im zdolności dyskontowania wcześniej włożonego wysiłku. Czyli najczęściej są mądrzy po szkodzie. I to na krótko. Poświęcenie Artura Boruca i jego kolegów w meczu przeciw Niemcom na niewiele się zdało. Nasza drużyna szansę na dobry występ na mistrzostwach świata straciła bowiem wcześniej, w meczu z Ekwadorem. Głównie przez inną naszą cechę narodową - minimalizm, brak nawyku konsekwentnej walki o własną przyszłość. Polakom brakuje instynktu drapieżnika, który bezwzględnie wykorzysta słabość przeciwnika. Rafał Ziemkiewicz w książce "Polactwo" tę naszą cechę nazwał "zmuzułmanieniem". Oznacza ono apatię, akceptowanie porażek jako sytuacji normalnej, brak chęci walki o poprawę własnego losu.
Kronika zapowiedzianej klęski
- Polacy wyraźnie zlekceważyli Ekwadorczyków. Wcześniej ograli ich w sparingu, więc nasi zawodnicy już przed meczem dopisali sobie trzy punkty - Robert Korzeniowski, szef redakcji sportowej TVP, a w przeszłości wybitny lekkoatleta, nie ma wątpliwości, dlaczego przegraliśmy pierwszy mecz na mundialu. Porażka z Ekwadorem podziałała na piłkarzy mobilizująco, bo w meczu z Niemcami byli już skoncentrowani, waleczni i zdeterminowani, by osiągnąć sukces. Tyle że są po prostu gorszymi od Niemców piłkarzami. Styl, w jakim odpadamy z mundialu, to tak naprawdę nic nowego, bowiem w ten sam sposób przegrywamy od dłuższego czasu. Tak było na mundialu cztery lata temu. Pierwszy mecz z gospodarzami - Koreą Płd. - zawodnicy i trener potraktowali jak sparing przed naprawdę trudnym rywalem - Portugalią. W konsekwencji nasi piłkarze grali za mało agresywnie, tak jakby nie chcieli tracić sił. I przegrali 0:2. W meczu z Portugalią wcale nie pokazali, że siły zaoszczędzili, bo w sporcie taka kalkulacja jest kompletną bzdurą - zawsze trzeba włożyć tyle sił, ile potrzeba do odniesienia zwycięstwa. Nie tylko zresztą w sporcie.
Po azjatyckim mundialu oglądaliśmy popisy nieudolności w wykonaniu mistrza kraju - Wisły Kraków. Piłkarze tego klubu stali się ofiarami sukcesu, który u nas często świętuje się bez opamiętania, zamiast się przygotowywać do kolejnych zwycięstw. Wystarczyło, by w sezonie 2002/2003 Wisła wyeliminowała AC Parma oraz Schalke 04, by piłkarze uznali się za mistrzów, przestali solidnie trenować, a skupili się na pozowaniu w sesjach zdjęciowych czy wizytach u fryzjera. W efekcie przez kolejne trzy sezony krakowski zespół trwonił wypracowaną w udanym sezonie renomę. A w konsekwencji przegrywał z półamatorską Valerengą Oslo czy gruzińskim Dynamo Tbilisi.
Filozofia Żurawskiego
Polscy zawodnicy, gdy grają z renomowaną drużyną, dają z siebie wszystko, natomiast gdy stają naprzeciw słabszego teoretycznie przeciwnika, grają na pół gwizdka, jakby wychodzili z założenia, że rywale sami sobie strzelą gole. - Nasi piłkarze pod względem umiejętności to średnia klasa europejska. Natomiast od dawna widać, że mają problemy z mentalnością. Brakuje im żądzy zwycięstwa w każdym meczu, bez względu na klasę rywala - podkreśla Korzeniowski. Paweł Słomiński, trener odnoszący sukcesy z polskimi pływakami (trenuje m.in. Otylię Jędrzejczak), uważa, że naszym futbolistom brakuje ambicji. - Rozmawiałem z wieloma naszymi piłkarzami, grającymi na różnych poziomach. Za każdym razem uderzał mnie brak ambicji. Tym piłkarzom nie zależało na awansie do wyższej ligi, grze w lepszej drużynie. Taka mentalność jest dla sportowca zabójcza - mówi "Wprost" Słomiński.
Agaton Koziński
Agnieszka Niedek (zel)
Prawda kole w oczy niestety
Taka mała anegdotka. Moja rozmowa na gg:
Mój miśśśśś 0:40:18 rasiak to jest ten drewniany?
Ja 0:40:22 xDDDDDDDD
dzisiaj bedzie dobrze

wysoko nasi wygrają - wreszcie normalne ustawienie 4:4:2
jest wręcz zajebiście
Polska 0:1 Kostaryka
a to połowa pierwszej części meczu
Kroolik
20 06 2006, 15:27
janas: nie podam sie do dymisji
oki ale do kraju niewracaj....
Albert Wesker
20 06 2006, 15:27
zaraz zaraz... jak to bylo? kostaryka wygrywa z ekwadorem, niemcy tez, my rozbijamy kostaryke 3:0 i przechodzimy? ROTFL
QUOTE(kroolik_78 @ 20 06 2006, 16:27)

janas: nie podam sie do dymisji
oki ale do kraju niewracaj....
Ölschmitz
20 06 2006, 15:50
przynajmniej gola strzelilismy ;]
QUOTE(Olszesky @ 20 06 2006, 16:50)

ta, a Medżik nie umiał strzelić na bramke

ale chyba wejdzie za niego Brożinho więc bedzie dobrze
QUOTE(Odin91 @ 20 06 2006, 16:51)

QUOTE(Olszesky @ 20 06 2006, 16:50)

ta, a Medżik nie umiał strzelić na bramke

ale chyba wejdzie za niego Brożinho więc bedzie dobrze

z calym szacunkiem dla Zurawia ale najwyższy czas!!!
ja chcę Gizę za szymkowiaka !!!!!
no, Bosacki pokazał co potafi
a ma mundialu jest przypadkiem....
Cr3aTiVe
20 06 2006, 16:33
Brawo Bosacki

Ale i tak nie jest mi żal polaków bo im nie kibicuje

Forza Italia
QUOTE(_Diabeu_ @ 20 06 2006, 17:26)

no, Bosacki pokazał co potafi
a ma mundialu jest przypadkiem....
Po tym co pokazali to mozna wywnioskowac, ze cala reprezentacja znalazla sie tam przypadkiem.
Ölschmitz
20 06 2006, 16:59
wygralismy 2:1, dwa gole zdobyl bosacki, jak to okreslil, ktory przyjechal na mundial 'last minute' ;p
Bosze... z gr. A nikomu poza Niemcami nie należało się wyjście. Nasi, poza Jeleniem, Bosackim, Borucem, to gracze poniżej przeciętnej lub gracze słabi (Żuraw, Szymek, Krzynówek...). Cieszę się, że już odpadli z tego mundialu z taką grą, bo ich mecze, to istna męczarnia (wyjątek - mecz z Niemcami). Podziękowoł... może za 16 lat wyjdziemy z grupy.
QUOTE(Mathiu @ 20 06 2006, 18:01)

Cieszę się, że już odpadli z tego mundialu z taką grą, bo ich mecze, to istna męczarnia (wyjątek - mecz z Niemcami)
Moglbys mi powiedziec w czym ten mecz byl wyjatkowy, okopali sie na wlasnej polowie i modlili o nie stracenie gola ?
Kroolik
20 06 2006, 17:08
tylko zauważcie jedno ta ekipa w eliminacjach grała całkiem całkiem, skończyli grać w klubach, przyjechali na zgrupowanie i popadli w przciętność
kto winny? JANAS ! na stos z tą niemową
Kasperczak na jego miejsce
a jeśli nie to pzpn niech kase wykłada i pożądnego trenera z zachodu (lub wschodu łotever) zaciąga, może będą rezultaty. A jeśli nie to znaczy że mamy totalnie przeciętnych piłkarzy
QUOTE(Matrox @ 20 06 2006, 18:06)

Cieszę się, że już odpadli z tego mundialu z taką grą, bo ich mecze, to istna męczarnia (wyjątek - mecz z Niemcami)
Moglbys mi powiedziec w czym ten mecz byl wyjatkowy, okopali sie na wlasnej polowie i modlili o nie stracenie gola ?
Widać było że się starają i że im zależy. Nawet dzisiaj pomimo wygranej grali słabiej niż z niemcami.
Ryo-San
20 06 2006, 17:50
boiskowe szachy - doslownie zasypialem na tym meczu - co to mialo byc? mecz o honor? meczyk na takim poziomie to moze sobie pyknac Lincheinstain z Andora na zakonczenie grupowych rozgrywek..
no lol - zwyciestwo ale w jakim stylu;/ z tak slabiutka Kostaryka meczymy 2:1 - gdzie obie bramki strzela obronca
- ech - Boruc po kiksie na 1:0 moze zapomniec na jakis czas o Arsenalu..
najwyzszy czas pojsc drogą Szwacjcarii - odswiezyc ta reprezentacje - nie jedenym, nie dwoma, nie trzema pilkarzami ale przebudowac to od A do Z..bedziemy zbierac baty w eliminacjach do ME? i co z tego - lepiej przegrywac i uczyc mlodych niz znowu awanaswac i sie skompromitowac..
a co do trenera - zatrudnic Guusa Hiddinka - w dupie mam ze dziura budzetowa powiekszy sie 2 krotnie - ale nam naprawde porzebny jest trener przez duze T
ech - Boruc po kiksie na 1:0 moze zapomniec na jakis czas o Arsenalu..
o__O To był kiks?
To był błąd ludzi stojących w murze którzy nie asekurowali Kostarykańczyka który w nim stał ;f
Hiddinka już sobie Rosjanie zarezerwowali
QUOTE(lechu @ 20 06 2006, 18:49)

QUOTE(Matrox @ 20 06 2006, 18:06)

Widać było że się starają i że im zależy. Nawet dzisiaj pomimo wygranej grali słabiej niż z niemcami.
Zalezy na tym aby nie przegrac, a nie na tym aby wygrac, za takie "zalezy" to ja podziekuje...
QUOTE(Odin91 @ 18 06 2006, 11:15)

QUOTE(Manor @ 18 06 2006, 00:41)

Pewnie klimat jaśnie panu Żurawskiemu nie dopisał, bo on przecież gra w zimnej Szkocji, a tu tak słonko przygrzewało.
przecież oba mecze gralismy po 21.00 więc skąd ty żes wziął słońce ?

nie przewróć się ze śmiechu. gdzieś mam o której grali, za parę lat poznasz może co to ironia
A za słabą grę Żurawskiego będę obwiniał Żurawskiego (mimo wszystko uważam że to niezły piłkarz)
Ryo-San - piona, kumple musieli sprawdzać czy nie usnąłem w pubie

, może to przez tą pogodę, ale nie mogłem się doczekać końca, aby pójść do domu wreszcie. Szczęście że na bramki akurat patrzyłem
Żeby wygodniejsze siedzenia były to bym usnął jak nic
Mazur13
20 06 2006, 19:26
To był błąd ludzi stojących w murze którzy nie asekurowali Kostarykańczyka który w nim stał
Maiden to wina złego ukałdu planetarnego (Jowisz w gwiazdozboirze Koziorożca) a nie Boruca!Masz rację!
Coś nie tak z tą reprezentacją jeśli zawodnik powołany w zastępstwie jest jej najlepszym strzelcem na mistrzostwach...Moje propozycje - wypier@#$ić połowę PZPNu,a na gruzach zacząć szkolić młodzież (nie bać się stawiać na gości np.160 cm - u nas taki Messi nie miałby szans cokolwiek osiągnąć...) i za 12 lat będziemy w półfinale!
@Matrox chodziło mi o to że z niemcami oni GRALI a dzisiaj to to takie pykanie było
Maiden to wina złego ukałdu planetarnego (Jowisz w gwiazdozboirze Koziorożca) a nie Boruca!Masz rację!
Tak Jowisza. Obejrz bramke jescze raz. Dokładnie. I posłuchaj co Boruc krzycał przy ustawianiu muru a co robiła reszta chołoty...
Coś nie tak z tą reprezentacją jeśli zawodnik powołany w zastępstwie jest jej najlepszym strzelcem na mistrzostwach...Moje propozycje - wypier@#$ić połowę PZPNu,a na gruzach zacząć szkolić młodzież (nie bać się stawiać na gości np.160 cm - u nas taki Messi nie miałby szans cokolwiek osiągnąć...) i za 12 lat będziemy w półfinale!
Oj rozmarzyłeś się przez te gwiazdy ;b
Cr3aTiVe
20 06 2006, 20:30
No i dobrze mundial się dla tej reprezentacji skończył i jest G... Nigdy nie kibicowałem polsce bo to nei ma sensu się denerwować... A wy cały czas narzekać na Janasa a jak Kasperczak też nie wyjdzie z grupy za 4 lata to będziecie narzekac na niego tak samo narzekaliscie na Engela...
Forza ITALIA&JUVE
Dziwisz się

?
Taki naród
Kroolik
20 06 2006, 23:22
QUOTE(Cr3aTiVe @ 20 06 2006, 21:30)

No i dobrze mundial się dla tej reprezentacji skończył i jest G... Nigdy nie kibicowałem polsce bo to nei ma sensu się denerwować... A wy cały czas narzekać na Janasa a jak Kasperczak też nie wyjdzie z grupy za 4 lata to będziecie narzekac na niego tak samo narzekaliscie na Engela...
Forza ITALIA&JUVE
tak mówią i robią wszyscy po nieudanych mistrzostwach
mamy 40 mln trenerów niewiedziałeś? gdzie ty żyjesz? aaaa u potomków mussoliniego
wolę słabą polskę niż włochów grających zawsze na 1-0 i wywracających się przy każdej okazji
a ostatnio polska włochy pokonała ;P
to moja opinia więc bez agresji czy jakiś takaich
Ukyo_Tachibana
21 06 2006, 05:05
QUOTE(Cr3aTiVe @ 20 06 2006, 21:30)

Forza ITALIA&JUVE
Forza panienki Forza paskudny dla oka football Forza aferzysci i oszusci Forza bo moze Vieira przejdzie do ManU
A wracajac do tematu te Mistrzostwa nie byly takie zle

powiem nawet ze lepsze niz 4 lata temu popatrzcie na to z dobrej strony stracilimy o 3 Bramki mniej i strzelilismy tylko jedna mniej niz 4 lata temu Janas to dobry trener a reprezentacja ma lepsza obrone !!
QUOTE(lechu @ 20 06 2006, 21:04)

@Matrox chodziło mi o to że z niemcami oni GRALI a dzisiaj to to takie pykanie było
raczej agresywnie się bronili - mecz tak samo do luftu jak z Ekwadorem
Mendrek
21 06 2006, 11:00
Szkolic mlodziez? Nie ma za co.
Pilkarze innych krajow w lidze sie oszczedzaja (no chyba ze graja w finalach Ligi Mistrzow), jestem tez za tym ze tych Polakow na lawke albo na trybuny celowo wrzucaja, co by oslabic nasza reprezentacje.
Janas pokazał, że myśli o przyszłości, i że naprawia błędy swe. Większe szanse na awans do ME byłyby chyba gdyby został. 3 pierwsze mecze gramy w eliminacjach u siebie z silnymi rywalami, i jak ich nie wygramy to możemy o ME pomarzyć. Tak jak poprzednio, decydujący był mecz u siebie z Łotwą, przegraliśmy go i straciliśmy szanse. Dwa pierwsze mecze to bodajże 2 i 6 września - toż nowy trener nie zdąży nic zrobić. Więc albo zostawiamy Janasa i liczymy, że poprawi swoje błędy (uważam, że go na to stać), albo zatrudniamy trenera na 4 lata, licząc się z 4.-5. miesjcem w grupie eliminacyjnej do ME i zbudowaniem nowej kadry.
A Kasper to, słyszałem, dogadał się już z reprezentacją Senegalu, i nie trenuje go tylko dlatego, że ma ciągle kontrakt w Wisłą, więc nie wiem czemu by się zgodzić miał na polską kadrę... chyba żeby PZPN wykupił jego kontrakt, ale na to kasy raczej nie ma... albo PZPN po prostu zatrudni go na trenera kadry i przymknie oko na legalną wątpliwość takiego posunięcia... Byle się nie wydało, bo się może FIFA przyczepić.
Jak my chcieliśmy wyjść z grupy, skoro nie uderzamy z dystansu, nie przerzucamy piłki na drugą stronę, nasi zawodnicy stoją w miejscu i czekają na podanie, a najlepszymi zawodnikami sa: bramkarz, zawodnik, który miał nie jechać na Mistrzostwa i ktoś, kto miał grzać ławę i wchodzić na końcówki. Smutne to, ale prawdziwe
Potrzebna jest zmiana trenera. Janas się nie nadaje, co pokazał na obecnych Mistrzostwach Świata. Zagraniczny trener by się przydał, jak pisało to wiele osób, ale skąd tu wziąć kasę, skoro Listek i reszta złodzieji z pzpnu chce, jak najwięcej wziąć dla siebie?
Kroolik
21 06 2006, 17:20
QUOTE(ogqozo @ 21 06 2006, 12:03)

Janas pokazał, że myśli o przyszłości, i że naprawia błędy swe.
po krytyce opini publicznej. zresztą naprawiać błędy na mistrzostwach? gdzie rozeznanie zawodników, skoro najlepszym graczm (i strzelcem) jest obrońca który przez przypadek jest na MŚ. rasiak zabrany mimo że nic nie strzela a piechna (4lata z rzędu król strzelców) zostaje w polsce....

zatrudniamy trenera na 4 lata, licząc się z 4.-5. miesjcem w grupie eliminacyjnej do ME i zbudowaniem nowej kadry.
jestem za. wolę tak jak szwajcarzy. i tak nam nie idzie więc trzeba zacząć od początku (wyjdzie na to samo

)

A Kasper to, słyszałem, dogadał się już z reprezentacją Senegalu, i nie trenuje go tylko dlatego, że ma ciągle kontrakt w Wisłą, więc nie wiem czemu by się zgodzić miał na polską kadrę... chyba żeby PZPN wykupił jego kontrakt, ale na to kasy raczej nie ma... albo PZPN po prostu zatrudni go na trenera kadry i przymknie oko na legalną wątpliwość takiego posunięcia... Byle się nie wydało, bo się może FIFA przyczepić.
Kacperczak dostał propozycję ale poprosił by mógł zdecydować po MŚ. Czeka na posunięcie PolscyZłodziejePiłkiNożnej co w związku z Mongołe.. ee Janasem. On nieukrywa że chciałby poprowadzić naszą reprezentację. I liczę że ją dostanie. Podpisując umowę z Senegalem czy Polską automatycznie zostaje rozwiązana umowa z Wisłą więc niema problemu.
Ryo-San
24 06 2006, 11:25
Słynny holenderski trener chętny do pracy w Polsce
64-letni szkoleniowiec Leo Beenhakker deklaruje, że jest gotów objąć polską reprezentację. Holender zakończył właśnie pracę z kadrą Trynidadu i Tobago.
- Jestem bardzo, zainteresowany przejęciem polskiej kadry - mówi Beenhakker. - Pracę mógłbym zacząć od zaraz. Polska piłka zawsze dobrze mi się kojarzyła. Pracowałem z polskimi piłkarzami. Myślę, że miałbym szansę dokonać tego, czego wam się jeszcze nie udało.
- Polska nigdy nie grała w finałach mistrzostw Europy. To paradoks, żeby kraj z takimi tradycjami nigdy nie wziął udziału w takiej imprezie. Lubię tego typu wyzwania, więc z chęcią spróbowałbym wprowadzić tam w końcu Polskę.
- Praca z Trynidaem i Tobago była świetną przygodą, ale to już zamknięty etap. Kiedy tam poleciałem, żeby się przyjrzeć drużynie, byłem w szoku. Obserwowałem ich przez tydzień i pomyślałem sobie: ta praca to mission impossible, ale... biorę to.
- Kiedy zaczynałem pracę, zespół miał po 3 meczach 1 punkt i 7 spotkań do końca. Wydawało się, że mowy nie ma o awansie. Pracowałem jednak praktycznie po 24 godziny na dobę. Jeździłem po świecie, oglądałem piłkarzy, namawiałem. No i udało się coś z tego sklecić ;-)onet.pl
no, no - jakbyśmy mieli takiego selekcjonera to tylko pokłony bić przed nim

niech mi PZPN spróbuje to spieprzyć
I tak pewnie go nei zatrudnia, bo mamy "lepszych" trenerow pokroju Janasa na peczki, no i nie trzeba im tyle placic, a w PZPN tylko to sie liczy.
Olafelum delfin Um
24 06 2006, 12:30
Panowie po co te dywagacje,przeciez wiadomo juz od dawna ze selekcjonerem na 90% zostanie Stefan Majewski,kumpel Janasa ,lojalny wobec Listkiwicza
dr_hakenbusz
24 06 2006, 13:19
Taa, jak Wy to sobie wyobrażacie ? Wydadzą pół budżetu na selekcjonera i nagle się okaże, że braknie kasy na ciasteczka i colę podczas zjazdu PZPN. Albo Listkiewicz będzie musiał jeździć własnym samochodem i dzwonić z własnej komórki... Nieee no, co wy chłopaki, to niedopuszczalne... Takie TnT może sobie pozwolić na niego, bo to kraj dostatku i dobrobytu, nie to co Polska....
ja licze że prasa na PZPNie wywże presje tak jak to miało miejsce z Frankowskim

update:
Trenerzy kadry Polski nie mają "papierów" nawet na II ligę!
AFPSpośród czterech trenerów reprezentacji Polski aż trzech - Paweł Janas, Edward Klejndinst i Jacek Kazimierski - nie ma uprawnień do szkolenia piłkarzy klubów ekstraklasy czy II ligi. Licencja PZPN dla Macieja Skorży wygasa 30 czerwca 2006 r.
Wymóg posiadania licencji Polski Związek Piłki Nożnej wprowadził sześć lat temu. Przy PZPN działa Komisja Licencji Trenerskich. Na opublikowanej w Internecie liście licencjonowanych szkoleniowców wśród 105 nazwisk brak Janasa, Klejndinsta i Kazimierskiego.
Teoretycznie więc Janas nie może poprowadzić Lecha Poznań, a Klendinst - Zagłębia Lubin, choć spekulowano o objęciu przez nich posad trenerskich w tych drużynach. Teoretycznie, bo do protokołu meczowego wystarczy wpisać jakiegoś figuranta z odpowiednim dokumentem...
ROTFL xD
kadre prowadził trener który nie ma prawa prowadzić 2-ligowca
dr_hakenbusz
24 06 2006, 15:20
Za uzyskanie takiej licencji trzeba pewnie zapłacić PZPNowi. A trenerowi kadry opłaca to PZPN. A PZPN nie ma kasy, żeby zapłacić PZPNowi za licencję i dlatego pewnie Jan ass pracuje bez licencji
My chcemy Beenhakkera!
My chcemy Beenhakkera!
Ja pieprzę, w historii naszego kraju było wiele smutku, Potop, rozbiory, niewola, wojna, komunizm, stalinizm, nazizm, potem PRL, AWS, Radio Maryja, Giertych i Lepper jako ministrzy... ale odrzucenie chętnego Beenhakkera i zatrudnienie Majewskiego będzie dnem, punktem kuliminacyjnym upadku RP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.