Skąd Wy w ogóle wytrzasnęliście ten wariant z Majewskim ?
On miał zostać asystentem selekcjonera, gdyby jednak postawili na Kasperczaka.
Stefan na pewno złym trenerem nie jest, bo z drużyny składanej na wariata w ostatniej chwili, w ciągu dwóch sezonów zrobił zespół, który na luzaku awansował do ekstraklasy. Ale nie jest to raczej człowiek, który mógłby wyprowadzić polską kadrę z głębokiego doła. Tak samo zresztą jak Kasperczak moim zdaniem.
Beenhakker to doskonały wariant, ale coś mi się wydaje, że dopóki tym całym cyrkiem zarządza Listkiewicz, to nie ma co liczyć na światowego szkoleniowca :f
A wiecie, że Dudek odzyskał skradzione trofea?

Samochód znaleźli w Manchesterze.
Teksty dotyczące Dudka proszę wrzucać już do innego tematu, to jest temat o polskiej reprezentacji:).
Na przykład: "mecze polskiej reprezentacji - retro".
Update do rozważań o Kasperczaku:
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=54891He he, został Beenhakker, ale coś czuję, że kolega Janasa i Bońka Majewski ma już pewną posadę.
a mnie zastanawia, czy ktos w polsce interesuje sie mlodzikami i juniorami. Przeciez to potencjalni reprezentanci Polski!!!!!
Najpierw PZPN powinien stworzyc normalne stadiony i stworzyc szkolki profesjonalnie uczace zawodnikow i odpowiednich do tego ludzi, ktorzy sledziliby i wylapywali tych najlepszych.
Smiac mi sie chce jak w kazdym zdaniu na temat Podolskiego lub Klozeta media pisza "polski zawodnik", "pilkarz z polskim pochodzeniem",
"polski duet", przeciez to jest conajmniej zenujace.......oO
A Podolski powiedzial krotko nie gra dla Polski bo PZPN zadzwonil za pozno i tyle. Jak gral wczesniej wszyscy mieli go w d...e jak teraz strzela bramki to wszyscy narzekaja ze gra dla niemiec boszzzzzzz
Mysle ze wszystko trzebaby zrobic od podstaw lacznie z dzialaczami, ktorym zalezy na pilce a nie na pieniadzach ktore im leca do kabury przez to ze sa prezesami.
Kadre bym wogole przemodelowal, bo nie wiem czy oni byli zle przygotowali, czy wyszla czysta prawda, czyli ze oni ze soba nie umieja grac, bo ciagle w kadrze jest ktos nowy. Albo coniektorzy juz sie starzeja badz sa poprostu juz zaslabi z roznych powodow (np bo grzeja lawe we wlasnych klubach, a samemu to im sie nie chce trenowac)
albo mi sie zdaje albo polacy wygrali mistrzostwa europy do lat 17 ?? mamy zdolnych mlodzikow ktorzy pozniej gina

Popieram zdanie ze dopuki Listek bedzie prezesem i te ku*rwy beda rzadzic nasza pilka nic sie nie zmieni.Teraz slyszalem ze jednym z kandydatow jest byly trener Slaska Wroclaw , jak mu tam bylo ?? co to on osiagnol ?? bo chyba cos mi umknelo
GOPA jak co osiagnal ?? nie wiesz ?? rezygnacje z 2 ligi

a tak na powaznie zanim ktos nie zacznie wprowadzac mlodziezy do Repy to zapomnijmy o wyjsciu z grupy
Olafelum delfin Um
28 06 2006, 13:55
To slynny pilkarz Tarasiewicz,swego czasu mial jedno z napotezniejzszych kopyt w europie !
Partyzant
28 06 2006, 16:28
www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html
To ważna sprawa - wpiszcie się tam
BTW - obadajcie głowną stronę Auxerre -
http://www.aja.fr/
Najciekawsze jest to, że Wisła Płock jeszcze nie potwierdziła transferu. Czyli że kluby jeszcze się nie dogadały, ale Jeleń tak bardzo chciał zwiać z Polski, że ściemnił w Auxerre i podpisał sobie kontrakt. Szkoda mi go, bo chyba będzie tam grzał ławę. Jużbym wolał, żeby grał w jakimś cieniasie typu Derby czy Borussia Dortmund. A żeby rozwinął umiejętności w dobrej szkole chyba już za późno (25 lat - może za 4 lata być piłkarzem klasy europejskiej). Za to ten młody, osiemnastolatek, który trafił do Auxerre kilka dni temu, z niego może coś będzie.
p.s. petycję podpisałem z dopiskiem "my chcemy leo benhakkera"
Olafelum delfin Um
29 06 2006, 15:26
Jelen jest obecnie najlepszym polskim pilkarzem.Dobrze,ze przeszedl do sredniego klubu Auxerre.Napyka tam troche brameczek.Swietnie sie rozwija nasz brylancik
Ludwa07
30 06 2006, 09:31
Choć PZPN jak ognia unika rozmów o nowym selekcjonerze, trwają poszukiwania następcy Pawła Janasa. „Przegląd Sportowy” wytypował nazwiska 12 kandydatów, których oczekiwania finansowe nie przekraczają możliwości PZPN.
„PS” przeanalizował nazwiska kilkudziesięciu zagranicznych trenerów, którzy ewentualnie mogliby przyjąć ofertę PZPN. Nawet najtańsi na tej liście chcą zarabiać miesięcznie 15 tysięcy euro, a najdrożsi ponad 100 tysięcy.
Zagraniczni kandydaci „PS” na trenera piłkarskiej reprezentacji Polski:
Leo Beenhakker (Holandia), Ruud Gullit (Holandia), Ottmar Hitzfeld (Niemcy), Anghel Iordanescu (Rumunia), Kevin Keegan (Anglia), Ricardo La Volpe (Argentyna), Bora Milutinovic (Serbia), Dragomir Okuka (Serbia), Dan Petrescu (Rumunia), Jacques Santini (Francja), Dusan Uhrin (Słowacja) i Alberto Zaccheroni (Włochy).
by Onet
Nie oszukujmy się ale o takich trenerach jak Ruud Gullit, Kevin Keegan czy Jacques Santini to możemy sobie pomarzyć. Przecież oni będą chcieli ogromnych pieniedzy! Naszego "kochanego" PZPN nie stać na takich trenerów. Myślę, że Listek znowu postawi na "polską myśl szkoleniową".
sir_ryszard
30 06 2006, 10:46
Właśnie przed chwilczką oglądałem wiadomości sportowe na TVN24 wymienione było kolejne nazwisko trenerskie. Jest nim Nevio Scala. Odnosił on największe sukcesy z klubem Parma w latach 1990-1996. Jego dorobek to m.in.:
3 x puchar UEFA
1 x puchar zdobywców pucharów
3 x puchar Włoch
1 x puchar interkontynentalny
Dalej. Prowadził oprócz wyżej wspomnianego klubu: Spartak Moskwa, Borussia Dortmund, Besiktas Stambuł, Szachatar Donieck.
Może nasza reprezentacja stanie się czymś na wzór Italii. Będziemy grać bardzo skuteczne i zabójczne cattenaccio. Może będziemy mieli żelazną obronę i w odpowiednim momencie będziemy zadawać ostateczny cios. Jaaaaaaaaaasne, liczę na cuda niewidy(-_-).
hehe dobre Polskie cattenaccio

GOPA slyszysz to? wrescie z Polski moze zrobia mi Wlochy
Wiadmomo i tak ze trenerem bedzie MAJEWSKI..ziom i przyjaxciel listka./...
Olafelum delfin Um
30 06 2006, 11:44
Majewski,LOL.Trener drugoligowy?A jakie on sukcesy mial?!
QUOTE(Viruss @ 30 06 2006, 12:15)

hehe dobre Polskie cattenaccio

GOPA slyszysz to? wrescie z Polski moze zrobia mi Wlochy

Orzelkonaccio !!!! tylko trzeba Olisadebe do repry znow dac zeby byla taktyka : wszyscy sie bronimy i wykopujemy dlugie pilki na murzyna , a ty czarnuchu tam lec i kopej do siatki
Majewski , nie znasz Majewski Show ?? beda cyrki na boichu ze ho ho ...... eeee tzn. juz sa cyrki.
O kur/wa, La Volpe kandydatem na naszego kołcza xD. Typ jest chyba jeszcze bardziej medialny od Janasa. On nie będzie mamrotał pod nosem tylko od razu pojedzie dziennikaży z góry na dół ;]
A z Majewskim to w sumie coraz bardziej możliwe, bo Boniek ma w PZPN sporo do powiedzenia, nawet raz już mu się dali kadrą pobawić z wiadomym skutkiem xD
Ale nieeeee, tym razem to nie przejdzie, opinia publiczna by ich zjadła.
QUOTE(Tokar_Sama @ 30 06 2006, 14:44)

Ale nieeeee, tym razem to nie przejdzie, opinia publiczna by ich zjadła.
ty niezapominaj o kim mówisz - przeca to PZPN jest, oni nie patrzą na opinie publiczną bo wiedzą że opinia publiczna ma już o nich... opinie

sami wiemy jaką ;]
najbardziej mi sie podobał motyw z Danem Petrescu jako selekcjonerem naszej kadry xD
Olafelum delfin Um
30 06 2006, 23:04
Tera Janas bedzie sie tlumaczul 14 lipca przed PZPN,dlaczego slawetny brylant(4-5-1) mu niewyszedl,pewnie zrzuci wszystko na pilkarzy
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 1 07 2006, 00:04)

Tera Janas bedzie sie tlumaczul 14 lipca przed PZPN,dlaczego slawetny brylant(4-5-1) mu niewyszedl,pewnie zrzuci wszystko na pilkarzy

ta, pewnie że Żurawski nie gra w 1 składzie, Mila jest w za dobrym klubie jak na niego i nie może se pograć a Krzynówek mu zagroził że jesli nie zagra to mu da strzała w ryja

no i że Rasiak przestał chapać
Chorwat Marijan Vlak ma szansę zostać selekcjonerem reprezentacji Polski - informuje "Przegląd Sportowy".
- Bierzemy pod uwagę jego kandydaturę - powiedział prezes PZPN Michał Listkiewicz, ale podkreślił, że to dopiero początek poszukiwań.
- Bardzo do przekonania trafia mi pomysł zatrudnienia szkoleniowca wywodzącego się z państw byłej Jugosławii. Odnoszę wrażenie, że charakter tych szkoleniowców odpowiada polskiej specyfice. Wiadomo słowiańskie dusze - dodał prezes.
Do tej pory prezes ujawnił publicznie, że chce rozmawiać z Leo Beenhakkerem. Holender za pracę z polską kadrą na pewno zażąda gaży nie mniejszej niż 50 tys. euro miesięcznie. 51-letni Vlak będzie chciał najwyżej trzydzieści procent tej sumy. Czy jednak człowiek, który wcale nie jest wybitnym i powszechnie znanym fachowcem to dobry kandydat na selekcjonera reprezentacji?
- Trzeba próbować różnych wariantów. Przecież rozmowy nie zaszkodzą, a przynajmniej zdobędziemy większą wiedzę na temat rynku szkoleniowców - wyjasnił Listkiewicz.
Marijan Vlak pracował m.in w Dinamie Zagrzeb, Slavenie Belupo, Ferencvarosu, MSK Żylina i był członkiem sztabu szkoleniowego reprezentacji Chorwacji (od 1994 roku aż do teraz).
No Liścia to już chyba do końca po****ło...........
Kasa, misiu, kasa

Listkiewicz jak się zorientował, że wszyscy chcą trenera zza granicy, to zaczął kombinować, co by tu zrobić, żeby jeszcze na 2 letnie wakacje na Maladwiach dla całej jego rodziny starczyło. No i wykminił, że najlepiej sprowadzić jakiegoś łacha z Kosowa, który będzie pracował za bułkę z masłem. I do tego koleś odpowiada "polskiej specyfice". Szkoda tylko, że żeby cokolwiek osiągnąc, trzeba jak najszybciej zapomnieć o polskiej specyfice i metodach szkoleniowych. Mam nadzieję, że rząd się jednak za ten burdel weźmie, bo człowiek-pomnik już se jawne jaja robi w tym momencie.
ręce mi opadły jak to przeczytałem

jak on zatrudni tego kolesia i oleje benhakkera to 'alkaidzie' dam namiary na miejscówke PZPNu
ostatnio nawet nie odwiedzalem tej strony bo sie dwnerwowac nie chcialem

dzis wchodze i kuwa o jakims jugolu czytam

co ich tam konkretnie po.(pipi)alo w tym PZPNie

taki jugol to by nawet ku.rwa u nas w PILCHOWICACH sie nie zalapal na trenera tramkarzy
Leo Beenhakker będzie nowym selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Polski. „Fakt” ustalił, że w czwartek poważną rozmowę z Holendrem przeprowadził w Hamburgu prezes PZPN, Michał Listkiewicz.
Oficjalne ogłoszenie nominacji następcy Pawła Janasa nastąpi 14 lipca.
- Kontraktu jeszcze nie podpisano, ale po tej rozmowie właściwie wszystko jest już jasne. Parafowanie umowy to kwestia dni – twierdzi informator „Faktu”.
Według gazety Beenhakker na jednego ze swoich współpracowników zaproponował Bogusława Kaczmarka, który jest w dobrej komitywie z Holendrem. Poznali się podczas stażów, które „Bobo” odbywał w Feyenoordzie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
w sumie to brukowiec wiec nie ma sie czym jeszcze podniecac...no ale lepszy rydz
kto by nie był trenerem trzeba mieć na naszą reprezentacji w cholere szmalcu. bo trzeba nie tylko trenera z nazwiskiem i zagraniczną szkołą trenerską, ale i managera i fizjologów z zagranicy i psychologa i RYWALI W MECZACH TOWARZYSKICH typu Brazylia Argentyna Niemcy Holandia Hiszpania a nie Wyspy Owcze Estonia Litwa Łotwa Łosień Łęka Okradzionów Zbuczyn. No sorki ale albo chcemy osiągnąć sukces, bo nawet z tymi piłkarzami co mamy da się sprawić miłą niespodziankę, albo chcemy dalej żyć REMISEM Z ANGLIĄ przez 34738 lat
Niby powinienem się cieszyć... ale czekaj...
...
Leo Beenhakker to ten trener, którego drużyny zawsze grają najnudniejszy antyfutbol "na 1-0", a jak rywal jest silniejszy to tylko "na 0-0"?
Hm.
W temacie o MŚ wszyscy psioczą na nudne mecze, ale jakoś nikt się nie boi że Beenhakker zrobi z nas drugą Grecję. Ja się zacząłem bać, choć Leo jeszcze u nas nie pracuje ("Fakt" to ta gazeta, która przekonywała że załatwiła narodowi zniesienie wiz do USA).
Olafelum delfin Um
3 07 2006, 14:32
Fakt faktem z dwojga zlego wole juz charyzmatycznego La Volpe ze swoim magicznym smokiem na krawacie.Mimo,ze szczescia mu nie przyniosl tak do konca,to w koncu zaszedl z Meksykiem daleko,jak na tak slaby zespol.
Ryo-San
10 07 2006, 10:58
Beenhakker dogadany, rewolucja w kadrze
Jak poinformował "Dziennik", Leo Beenhakker gościł w Polsce jeden dzień, ale od razu udało mu się dojść do porozumienia z Michałem Listkiewiczem, prezesem PZPN, w sprawie podpisania kontraktu.
Jeszcze w tym tygodniu Holender ma zostać przedstawiony jako oficjalny selekcjoner kadry Polski. Beenhakker nie ukrywa, że w reprezentacji dojdzie do sporych zmian.
Holender chce bowiem sprawować pieczę nad wszystkimi kategoriami wiekowymi drużyn narodowych.
Do radykalnych zmian dojdzie w sztabie szkoleniowym, w którym znajdzie się miejsce dla Tomasza Rząsy, Włodzimierza Smolarka, Jana de Zeeuwa (ma być menedżerem, podobnie jak Oliver Bierhoff w reprezentacji Niemiec) i Dariusza Dziekanowskiego bądź Jana Urbana.
Rząsa i Smolarek mieliby zając się penetrowaniem rynku holenderskiego i niemieckiego, by w przyszłości uniknąć takich sytuacji, jak ta z Miroslavem Klose i Lukasem Podolskim, którzy grają dla Niemiec.
Z kolei Dziekanowski lub Urban mają być asystentami Beenhakkera.
i jest to w tej chwili jedyna droga jaką powinna obrać nasza reprezentacja !! popieram taki ruch PZPN
No, jakoś się wybronili - zrobili to, czego chciało najwięcej Polaków. Jestem zadowolony, a czy Leo da nam awans do ME albo do 1/8 finału MŚ - cóż, trzeba mieć nadzieję. Skoro Janas był niby taki beznadziejny, to wypada, że tak, Leo da...
Ułożyłem nawet wierszyk: Leo - Goleo:). Prosty ale szczery:).
Jak kibice będą śpiewać "o le, o le-o le...", to nie wiadomo czy będą tak sobie śpiewać, czy skandować imię trenera-selekcjonera...
Janas pracował z kadrą na chybił trafił ( a raczej nie trafił ), musiał wszystko testować na własnej skórze bo niemiał za dużego doświadczenia na arenie międzynarodowej ( bo legia w LM to inna historia inna piłka, wtedy walecznością dało się ograć każdego) a Leo nie dość że ma doświadczenie olbrzymie, to jeszcze dobierze odpowiedni sztab szkoleniowy i będzie wiedział co zrobić jak zawodnicy przyjadą zajechani w klubach, Janas poprostu strzelał albo mu wyjdzie albo nie i efekt był widoczny.
Ölschmitz
11 07 2006, 16:05
ktos wie czy w telewizorze puszcza o 18 ta konferencje z beenehakerem czy jak mu tam?
no i na jakim kanale.
Ryo-San
11 07 2006, 16:14
zapewne na zywo poleci na trojce
Na 3? Ja raczej stawiałbym na Tvn24.
dr_hakenbusz
11 07 2006, 17:24
Dokładnie na TVN24, już chyba leci.
Mamy Beenhakkera
Ölschmitz
11 07 2006, 18:03
nie wiem czy podzielacie moje zdanie, ale na mnie beenhakker zrobil mega pozytywne wraznie.
opanowany, czasem dowcipny, normalnie sie wypowiadal. prawdziwy profesjonalista.
Dante Alighieri
11 07 2006, 18:05
Dobry trener i naprawdę dobry ruch PZPN, ale ciekaw jestem czy może zrobić trener jak mamy piłkarzy przeciętnych ? Albo nie dobra - będzie stawiał na młodych piłkarzy + kilku doświadczonych. Dobry ruch,ale jak się niezakwalifikujemy do ME to go zapewne zwolnią i będą marudzili o tym,że trzeba było stawiać na niektórych doświadczonych bo "oni by to i tamto". Według mnie Benhaker (czy jak to się tam pisze

) powinien robić już reprezentację na kolejne MŚ niż na ME albo przynajmniej tak powinien się "zabezpieczyć" bo jakby niezakwalifikowali się do ME (a jest to bardzo prawdopodobne) to żeby od razu go niezwolnili, a tak ma PZPN w "tradycji" - zwalnianie wszystkich trenerów co mieli się to niby w MŚ do kolejnej rundy dostać z drużyną itd, itp.
dr_hakenbusz
11 07 2006, 19:18
Spokens, Beenhakker jak obejmował T'n'T, to już mieli za sobą 3 mecze eliminacyjne i 1 punkt zdobyty. A mimo to weszli do MŚ. Nie bójcie się o niego, bo to nie jest Engel czy Piechniczek i sobie poradzi. W dodatku Dziekanowski na przydupasa

i w przyszłości będzie miał kto objąć reprę. IMO spotkało nas najlepsze rozwiązanie z możliwych i teraz tylko czekać sukcesów
Wreszcie przelom !!! jestem pozytywnie nastawiony do tego goscia !! jednak jak tak czytam jego historie i sukcesy z reprezentacjami to troche sie boje.W sumie gosciu nie ma duzych sukcesow , no teraz z T&T ale co to za sukces ? wygrana z Bahrajem ?? fajnie to my pocisniemy Belgie

Panowie spojrzcie na nasza grupe w eliminacjach do ME , Leo jest dobry ale czy to wystarczy ?? ja tam bym wolam Scolariego
w tej chwili nurtują mnie 3 pytania:
-Czy Rasiak będzie w kadrze??
-Czy Franek będzie grał?
-Kto bramkarzem n1? (boruc czy dudek -> dudek pare lat w feyenordzie z beenhakkerem pracował)
Ryo-San
12 07 2006, 00:24
QUOTE(SIKI @ 11 07 2006, 23:35)

-Kto bramkarzem n1? (boruc czy dudek?)
http://sport.onet.pl/0,1248770,1354484,wiadomosc.htmlco do holendra - to kurcze niezly prezent nam PZPN zafundowal zeby ratowac swoje stolki;] a Leo jest ich ostatnią deską ratunku;] Jak nie wejdziemy do ME to flustracja kibicow siegnie zenitu i juz zaden trener nie pomoze.. no chyba ze Listkiewicz szarpnie sie na sklonowanie przynajmniej jednego zawodnika na swiatowym poziomie...
swoja drogą dziwi mnie jak cholera ze takie panstewko jak Trynidad i Tobago - bylo stac na placenie Benhakrowi wiekszej pensji niz bedzie mu teraz placic PZPN lol
btw Leo mial jeszcze mozliwosc poprowadzenia reprezentacji Australii i jeszcze jakiegos jednego kraju, ale wybral nas

ciekawe czemu...w takiej australii zarabialby pewnie spooooro wiecej niz w T'n'T - a moze mamy trenera filantropa
dr_hakenbusz
12 07 2006, 06:10
Ja mam teraz nadzieję, że Boruk zostanie pierwszym bramkarzem, bo oprócz umiejętności, ma również silną psychikę. Żeby tylko nie było tak, że to niby trener spoza układów PZPN, ale za to z własnymi i żeby patałachów nie brał do kadry.
każdy ma swoją wizje reprezentacji i po paru meczach LEO też będzie taką miał, a u nas się to potem nazywa "UKŁADY". W sumie to dzięki Listkowi chyba ten trener bo reszta z tego co widze po onetach i innych dziadach była przeciwna. A najbardziej przeciwni byli Ci którzy nic z kadrą nie osiągneli Apostel, Engel i Boniek ( ten to już wogóle niewiem po co się wypowiadał ).
Jedno jest moim zdaniem pewne, nie będzie przypadkowości w przygotowaniu Polaków pod kątem fizycznym i taktycznym, a reszta zależy już tylko od nas. Musi Leo uwolnić to co najlepsze w takich piłkarzach jak Smolarek, Jeleń, Boruc, Brożek, Błaszczykowski, i inni młodzi którzy są zalążkami solidnych europejskich zawodników, niech tylko (pipi)ą z naszego kraju póki Polska myśl trenerska jeszcze ich nie zajechała. Bo u nas zawodnik 24 letni jest perspektywiczny i się go wypożycza całe życie do rezerw a za granicą 19 latkowie to gwiazdy swoich klubów. Ja uważam że nie można było postawić na trenera z Polski bo było by jedno i to samo. Przynajmniej Ci którzy grają zagranicą będą się czuli w reprezentacji jak w swoich profesjonalnie zorganizowanych klubach, a Ci którzy grają w orange ekstraklasie posmakują jak wygląda prowadzenie zespołu na zachodzie. A Polscy doradcy nieudacznicy typu Apostel Engel i Boniek niech się zamkną, kupią od tvp plazmę i sobie rozrysowują linie może się czegoś od Leo nauczą
QUOTE(Ryo-San @ 12 07 2006, 01:24)

http://sport.onet.pl/0,1248770,1354484,wiadomosc.htmlswoja drogą dziwi mnie jak cholera ze takie panstewko jak Trynidad i Tobago - bylo stac na placenie Benhakrowi wiekszej pensji niz bedzie mu teraz placic PZPN lol
To byś się zdziwił jak cholera gdybyś pojechał np. do Monako - też małe państewko, a połowa ludzi jeździ tam Ferrari... albo czymś lepszym:).
Luksemburg to też niezły luksus w porównaniu z Polską.
Natomiast zatrudnienie de Zeeuwa do zła wiadomość, bo będzie pewnie chciał przepchnąć Dudka, bo skoro nie gra w klubie to reprezentacja byłaby dla niego jedynym sposobem wypromowania. A Dziekanowski będzie pewnie cisnął na powołanie Fabiańskiego czy tam innego Kiełbowicza.
Myślę, że skoro Boruc, Jeleń czy Bosacki okazali się przyzwoitymi piłkarzami, a Kuszczaka chce nadal kupić Manchester United, to nie ma co wracać do starych, upokorzonych, odsuniętych przez Janasa dziadygów.
Ryo-San
12 07 2006, 14:02
QUOTE(ogqozo @ 12 07 2006, 12:33)

QUOTE(Ryo-San @ 12 07 2006, 01:24)

http://sport.onet.pl/0,1248770,1354484,wiadomosc.htmlswoja drogą dziwi mnie jak cholera ze takie panstewko jak Trynidad i Tobago - bylo stac na placenie Benhakrowi wiekszej pensji niz bedzie mu teraz placic PZPN lol
To byś się zdziwił jak cholera gdybyś pojechał np. do Monako - też małe państewko, a połowa ludzi jeździ tam Ferrari... albo czymś lepszym:).
Luksemburg to też niezły luksus w porównaniu z Polską.
tylko ze PKB takiego Monaco czy Luksemburga to ponad 50 tys dolcow na mieszkanca rocznie..taki Tynidad i Tobago jest teoretycznie biedniejszym panstwem niz Polska
Hmm... a tak w ogóle ile on tam zarabiał? Bo już nie pamiętam.
Niby mamy o 15% wyższe PKB, ale przecież Listkiewicz mówi cały czas, że PZPN dostaje od rządu rekordowo mało kasy (można powiedzieć, że nic), a w innych krajach sytuacja bywa zgoła odmienna.
btw, zaktualizowano ranking FIFA i jesteśmy na 30. miejscu, kilka miejsc przed Serbią i Czarnogórą, kilkanaście przed Belgią i wyprzeda nas tylko Portugalia. Teoretycznie więc jesteśmy faworytami do awansu, dodatkowo SiCZ była w podobnej sytuacji co Polska na Mistrzostwach Świata - kiepściutka gra, "przemęczeni zawodnicy" i bluzgi wszystkich kibiców.
QUOTE(ogqozo @ 12 07 2006, 12:33)

Natomiast zatrudnienie de Zeeuwa do zła wiadomość, bo będzie pewnie chciał przepchnąć Dudka, bo skoro nie gra w klubie to reprezentacja byłaby dla niego jedynym sposobem wypromowania.
Jak Dudek przeniesie się do Hiszpanii (na co liczę i czego mu życzę), to nie będzie mowy o żadnym promowaniu

QUOTE(ogqozo @ 12 07 2006, 16:01)

btw, zaktualizowano ranking FIFA i jesteśmy na 30. miejscu
No tak, bo gorsi na Mundialu byli tylko piłkarze Kostaryki oraz Serbii i Czarnogóry
Ryo-San
12 07 2006, 15:19
QUOTE(ogqozo @ 12 07 2006, 16:01)

Hmm... a tak w ogóle ile on tam zarabiał? Bo już nie pamiętam.
75 tys euro miesiecznie..
u nas bedzie zarabial 600 tys dolarow rocznie - co daje rowne 50 tys dolcow miesiecznie..co rowna sie pensji prawie 2 krotnie mniejszej niz w TnT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.