Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Musiolik
Przypuszczalne składy:

Polska: Dudek, Wasilewski, Bąk, Głowacki, Żewłakow - Błaszczykowski, Radomski, Szymkowiak, Krzynówek - Żurawski, Frankowski.

Finlandia: Jaaskelainen - Pasanen, Hyypia, Tihinen, Kallio - Heikkinen, Tainio, Litmanen, Vayrynen, Kolkka - Johansson.

źródło:
http://sport.onet.pl/0,1248713,1379786,wiadomosc.html
Ader
Bąk powiedział w wywiadzie,że trener kazał im grać pressingiem,a pierwszymi obrońcami są napastnicy.Za chwilę dodał(Bąk),że nie są do tego jeszcze przygotowani fizycznie..LOL oni myśleli,że zawsze będą już sobie bibać i truchtać na tym boisku?Niech się wreszcie ktoś za nich weźmie bo właśnie najsłabszym punktem naszej repry IMO jest waśnie motoryka!!
przema
jak Bąk nie wyrabia kondycyjnie, to niech pójdzie do trenera i mu powie: Panie trenerze, dziękuje że mnie pan powołał, ale nie jestem w stanie kondycyjnie wytrzymać meczu przy pańskich założeniach taktycznych, proszę powołać kogoś młodszego kto przynajmniej będzie się starał, bo ja nie mam takiej motywacji, dobrze zarabiam a na reprezentacje przyjeżdżam tylko dlatego, że są bilety do Polski za darmo. Przyznał by się odszedł a nie pier***** farmazony
tomini
nie chce mi sie nic pisac jak widze taką szmacianke na boisku dry.gif przegrywamy z kim question.gif Finlandią , ku.rwa nie wytrzymam dry.gif totalne dno z calym szacunkiem dla Litmanena i Hyypii Finlandia nigdy nie byla i nie jest nawet srednim europejskim zespolem , czyli wiadomo jaki jest poziom gry w Polsce tongue.gif
Sikor
sad.gif
babciahania
LOL!
Żaden nam trener nie pomoże! Trzeba po prostu się z tym pogodzić, że jesteśmy do (pipi). Jedynie Jeleń wyrasta ponad ten żenujący poziom.
Junkhead
QUOTE(tomini @ 2 09 2006, 22:16) *

nie chce mi sie nic pisac jak widze taką szmacianke na boisku dry.gif przegrywamy z kim question.gif Finlandią , ku.rwa nie wytrzymam dry.gif totalne dno z calym szacunkiem dla Litmanena i Hyypii Finlandia nigdy nie byla i nie jest nawet srednim europejskim zespolem , czyli wiadomo jaki jest poziom gry w Polsce tongue.gif

A ty myslałeś, że my to kto Argentyna Europy. smile.gif
stona
No niestety Leo , masz do dyspozycji jedynie Jelonka.Europy nie zawojujesz naszymi kapsztońcami. Powołanie Dudka to był DUŻY błąd niestety confused.gif Polakom gratulujemy optymizmu (obstawiałem 3:1 LOL )
Mazur13
Następne ME przejdą koło nosa...Dziwny jest brak woli walki w naszej reprezentacji...Tylko Jeleń coś tam próbował szarpać...Aha radziłbym Leo odpuścić Dudka (nie dziwię się Borucowi,że opuszcza zgrupowanie-w czystej rywalizacji na pewno wygryzłby ławnika Liverpoolu),gdyż znowu zawalił bramkę (na pewno nr1 i przy nr3 mógł zachować się troszeczkę lepiej - nie te lata,nie ten refleks).Ogólnie...Módlmy się o remis z Serbią...
Junkhead
Tylko powołanie Dudka było dużym błędem?Powołanie połowy z tych "orłów" było błędem.
Maiden
Dudek Pwnz0r, Real PRO Madafakyn Chemamempions Ligy Ke3pEr cool.gif
przema
wstyd, hańba, upokorzenie - tylko to ciśnie mi się na myśl patrząc na kilku naszych zawodników. Szymkowiak niech da sobie spokój, niech zmieni zawód bo piłka to nie jest jego powołanie skoro 30 minut i umiera na zawał serca ( może czas zrobić badania, może to jakieś nadciśnienie ). Jerzy Dudek - tutaj można pisać poematy, epopeje, limeryki- ale sie nagadał przed mistrzostwami świata że go nie powołali.... a ja się pytam za co ?? !! za to że strzela samobójcze bramki ?? bo jak można nazwać jego super wykop ?? !! czemu zawodnik który nie gra i nie może znaleść innego klubu bo jest tak cienki że nikt go niechce gra w reprezentacji kraju która ma jednych z najlepszych bramkarzy w europie ( kuszczak, boruc, fabiański, kowalewski ). Tomasz Frankowski.... czy on dotknął w tym meczu piłkę ?? bo nie widziałem. Maciej Żurawski..... zero motywacji do gry w kadrze ( wchodzi Garguła i jednym zagraniem zjada Żurawia i Franka naraz ). Pozytywna sprawa to Jeleń, Garguła...... i nic innego. Eliminacje właśnie położyliśmy, pozostaje walka o 4 miejsce w grupie z Belgią. Z kadry na dzień dzisiejszy wyrzuciłbym: Żurawski, Bąk, Głowacki, Szymkowiak, Frankowski, Żewłakow, i powołał w ich miejsce juniorów lub graczy polskiej ligi. Ale cóż my się dziwimy, kiedy janas awansował do mistrzostw świata, wszyscy grali w swoich klubach ( ci zagraniczni ) a w polskiej lidze czołowe zespoły miały w kadrze polaków, a nie brazylijskich zastępców zastępcy podowacza piłek. Polska piłka idzie na dno i jeżeli chcemy za 4 lata być w MŚ to trzeba poświęcić te eliminacje na mecze towarzyskie dla zawodników w wieku 18-26 i zostawić Benhakera nawet jeżeli nie zdobędzie w tych eliminacjach punktu. trzeba organizować co najmnie 2 mecze w miesiącu dla kadry B złożonej z młodych i wyróżniających się piłkarzy polskiej ligi a na mecze eliminacji dobierać do nich takich piłkarzy jak Jeleń, Smolarek, Krzynówek, Boruc Kuszczak i tyle. Czemu nie grał Kazimierczak tak się podobał Leosiowi ??
SIKI
3 powody, dlaczego przegraliśmy:
- środek pola i nasz playmaker - ławnik Tranzosporu Szymkowiak
- bramkarz i kolejny ławnik Liverpoolu
- powołania dla 'gwiazd'(-> ławników) lig zagranicznych, a pominięcie Orange Ekstraklasy

Szymkowiak, Radomski, Krzynówek, Dudek + Mila wyjazd z reprezentacji. Franek na ławkę.
Jak widać chłopaki z polskiej ligii wcale nie odstają od gwiazdeczek z zachodu, które albo grzeją ławki, albo wchodzą na 10-15 minut.
Więcej powołań z OE!!!!!!
Aha to nie wina Beenhakkera. Z gówna rzeźby nie ulepisz, a takim stanem można nazwać stan polskiej piłki na dzień dzisiejszy.
Z Serbią przegramy i jeżeli nie będzie rewolucji, to mogą być najgorsze el. w historii polskiej piłki. I podkreślam winy Beenhakkera w tym nie będzie.
Bo w miesiąc umierającego nie uleczysz....
eot icon_twisted.gif
Pijany
Juz szykuje 2 kuponiki na Srode, X2 na Serbie i 2 na Serbie.
Wtopilem dzisiaj na Makaronach i trzeba sie jakos odegrac, na naszych kutasach bedzie to latwa szybka kasa $$$
Adi_G
pośmiejmy się razem laugh.gif

http://sport.onet.pl/1,16,11,22725814,6347...l?TEMAT=1248713
dr_hakenbusz
Teksańska masakra piłą twoja-moja - LOOOOOOOOOL

Wczoraj jak zapytałem kumpla czy wpadnie na mecz, powiedział, że nie ogląda tych szmaciarzy. Wczoraj się jeszcze temu dziwiłem...

Problem w tym, że mamy pazernych grojków. Idą byle gdzie na ławe i koniec. Ino aby płacili w Euro, reszta nieważna. Z Dudem sprawa jest jeszcze bardziej odrażająca, bo on mógł odejść z Liverpoolu, tylko zarabiałby mniej... Jeszcze łach ma czelność pchać się do repry...

Nie chce mi się rozpisywać, bo nie warci tego.
ARO
ja powiem tyle ...DNO...poprostu DNO...po co wydawać tyle kasy na Hakera ? on i tak nic nie zrobi....niech ta kasę w młodzież wpompują....
Kalinho
"bo to zla pilka byla"
Sarge
Dudek zawalił (co najmniej) jedną bramkę, Głowacki znowu sprowokowal karnego i wyleciał z boiska - przed meczem dokładnie to samo przewidziałem biggrin.gif .

Żenadą jest to, co zaprezentowali - nawet debiutujący Wasilewski niczego nie pokazał, chociaż wydawałoby się, że to jemu powinno zależeć. Garguła wszedł i strzelił ładną bramkę - miłe zaskoczenie, powinien dostać szansę w meczu z Serbią od pierwszej minuty, podobnie jak Jeleń bo to dwaj piłkarze z naszej kadry, którzy jeszcze sie wczoraj dobrze zaprezentowali.

Czarno widzę ten mecz z Serbią, to mogą być naprawdę najmniej udane eliminacje do Mistrzostw Europy w historii, jakoś w cuda nie chce mi się wierzyć dry.gif ...
Maiden
Gdzie są wielcy fani Dudka unsure.gif Krzykacze którzy wyzywali Janasa przed Mubdialem? unsure.gif Sunter unsure.gif ?
Słoik
O ile w przypadku pilkarzy, ktorzy od lat graja w reprezentacji na wybitnie kontrowersyjnym poziomie, jestem w stanie zgodzić sie i poprzec postulat o natychmiastowym wyeliminonowaniu ich z kadry Beenhakkera; to jesli chodzi o osobe Kuby Błaszczykowskiego, pozwole sie nie zgodzic. Byl to pierwszy powazny mecz gracza Wisly w kadrze. Prawda, iz mamy lepszych prawych pomocnikow na liscie (Jelen), lecz byc moze nalezy dac szanse zawodnikowi Bialej Gwiazdy, na obronie. W klubie, z powodzeniem pogrywa w roli cofnietego skrzydłowego, w bloku piecioosobowym.

Pierwsza bramka, gol Dudka, ustawiła całe spotkanie. Niestety, Jurek nie jest w najlepszej formie. W dodatku, Polska posiada bardzo wielu klasowych golkiperow. Nie jestesmy zmuszeni, do wystawiania zawodnika, ktory od poltora roku grzeje ławke w klubie. Boruc, Kuszczak, Kowalewski, Fabianski. Dudek, powoli powinien myslec o pilkaskiej emeryturze, przynajmniej jesli chodzi o szczebel reprezentacyjny.

W moim odczuciu, Arek Glowacki do chwili nieszczesnego rzutu karnego, byl najlepiej spisujacym sie defensorem z calego szyku. Wygrywal wiele pojedynkow glowkowych, swietnie potrafil uprzedzic rywala. Coz, chlopak nie ma szczescia. Problem polskiej obrony, jest jednak o wiele bardziej zlozony. Nawet, gdybysmy chcieli dokonac wielkich zmian, odmladzajac formacje, nie bardzo widac ewentualnych nastepcow. Byc moze, Blaszczykowski, w miare uplywu czasu, zebrania niezbednego doswiadczenia, zaczalby sobie radzic na prawej stronie. Jest jeszcze, niezle spisujacy sie w lidze Pawel Golanski. Wasilewski, mnie nie przekonal. Pozostaje luka w srodku i na lewej stronie.

Przy taktyce 4-4-2, w konteksie gry ofensywnej, praca wykonana przez bocznych obroncow, ma niebagatelne znaczenie. W przypadku, gdy pomocnik nie otrzyma wsparcia, od razu w momencie przyjecia pilki, dostaje krycie od 2 pilkarzy (skrzydlowego, i obroncy). W takiej sytuacji, najlatwiejsza metoda rozszyfrowania obrony rywala, jest podwojenie, wyjscie bocznego defensora do przodu. Przeciez to oczywiste. Polacy mimo usilnej checi rozgrywania akcji skrzydłami, zapomnieli o zastosowaniu, podobnego manewru. Paradoks.
--wojtas--
Wyglądało to katastrofalnie. Wypowiem się o pierwszej połowie meczu, bo drugą oglądałem już jednym okiem, siedząc przy kompie, co jest pewnego rodzaju precedensem w mojej historii oglądania meczów reprezentacji, ponieważ czy graliśmy sparing czy przegrywaliśmy to jakoś zawsze siedziałem przed tv do końca. Natomiast wczorajsze spotkanie poprostu zamulało czlowieka i nie byłem w stanie wysiedzieć na kanapie. Akurat zasiadałem do kompa jak nam wbili pierwszą bramkę i nie wiem do tej pory z czego ona wpadła (nie oglądałem potem żadnych powtórek), podobnie przy trzeciej bramce, odwracam się i widzę, że piłka "turla się" w siatce a Dudek złapał się pod boki i stoi. No ale nieważne...
Nie istniało prawe skrzydło z Błaszczykowskim. Co ta zagubiona chłopaczyna tam wyprawiała to było straszne. Zauwazyłem w jego wydaniu tylko jedno celne (konstruktywne) podanie na 40 metrze przed bramką fińską, oczywiście o jakimkolwiek zbliżeniu się na wysokość pola karnego z prawej strony nie mogło być mowy + jeszcze ten błąd kiedy "podał" fińskiemu napastnikowi i mogło być już 1:0. Nie można zapomnieć o Wasilewskim, którego było widać jedynie w defensywie natomiast jeżeli chodzi o jakiekolwiek wybiegnięcie z akcją/wsparcie akcji to kaplica a w mixie z Błaszczykowskim dało to obraz "jak nie powinno wyglądać/grać skrzydło". Jak już zahaczyłem o obronę to wspomnę o Bąku, który spóźniał się z interwnecjami i był mijany w pojedynkach biegowych jak sie tylko dało (poprostu nie jest kompletnie przygotowany motorycznie do sezonu). Co do Głowackiego to w pierwszej polowie grał średnio jednak z całego szyku polskiej defensywy najlepiej. O innych szykach nie bedę pisał bo wyglądało to tak samo jak w przypadku obrony i szkoda mi czasu (może jeszcze Krzynówek zasłużył na dobra opinię), chciałem tylko wspomnieć o tym skrzydle. Oprócz katastrofalnie grających pilkarzy nie można nie wspomnieć o pracy trenera o czym jakoś wszyscy zapominają. Przecież nie mogliśmy nawet skonstruować akcji, widać że Leo kompletnie zawalił sprawę tworząc taką taktykę na mecz z Finami, za to Hodgson pięknie nas rozpracował. Benhaker kompletnie nie poznał zespołu, rozumiem że trenuje kadrę od niedawna, ale miał miesiąc, żeby przygotować nas do meczu z Finami, a wyglądało to tak jakby wczoraj powołano go na selekcjonera reprezentacji. Podsumowując, nawaliło wszystko i piłkarze i zespół szkoleniowy.

P.S. Janas pewnie teraz siedzi w tej swojej leśniczówce i śmieje się w najlepsze wink.gif. Swoją drogą podobieństwo sytuacji sprzed 4 lat nie ograniczylo się tylko do występów na mundialu. Kiedy wyautowano Engela, a coachem zostal Boniek sytuacja wyglądała podobnie w eliminacjach do Euro. Ale za kilka dni kolejny mecz i zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Odin91
Ja nierozumiem jak można było zagrać tak beznadziejnie... czy oni wyszli na ten mecz chcąc zagrać na remis ? Przecież nie można przez 3/4 meczu podawać piłek od prawego obrońcy do lewego i tak w kółko ! Potem daleki wykop na Franka(170pare cm.) vs Hyypia('troszke' więcej ;]) i polacy patrzą "o, niedziała huh.gif". Akcji środkiem boiska po prostu nie było. Wszystko na skrzydła.

Co do zawodników - Dudi, za pierwszego gola koledzy w szatni powinni ci jaja urwać. Za dwa następne nie ma co go winić...

Obrona - w pierwszej połowie Finowie nawet sie nie przedarli w pole karne. W drugiej - nie mam pojęcia o co chodzi, 'efekt mojżesza'(środek obrony pusty..) i Finowie sobie hasają jak chcą :|
Szymkowiak - szczerze powiedziawszy to w 1 połowie grał obiecująco i nie wiem o co wam chodzi "ławkowy trabzonu - wypad, za słabo" huh.gif Ja radziłbym spojrzeć na grę Radomskiego... dry.gif
Krzynówek wraca do formy i to widać - wczoraj grał dość dobrze i znowu staje się filarem naszej kadry.
Błaszczykowski - hmm, nie jestem pewien czy to było mądre wystawiać go na rosłych finów... wiadomo że się będzie od nich odbijać jak od ściany... cóż, nie jestem trenerem. Jeleń - oczywiście zagrał dość dobrze, rwał skrzydłem, cośtam z tego było. Smolarek - imo to samo co błaszczu -> za wiotki na finlandczyków. Ciągle się przewracał, faulował, grał bardzo słabo. Garguła - tak, strzelił imo troche farciarskiego gola a wy mu pomnik chcecie stawiać xD idąc waszym tokiem myślenia, gdyby wasilewski strzelił gola np. z rzutu rożnego to byłby znakomitym, nie do przejścia bocznym obrońcą ;> ludzie, on grał raptem kilka minut, kilka razy dotknął piłke a wy piszecie że to jeden z najlepszych zawodników meczu.
Atak - Frankowskiego nie komentuje bo wiadome było że on się do wyspowego stylu gry nie nadaje, Żurawski niewidoczny...
Ach, szkoda gadać. Nawet trener Finlandii złapał się za głowe przy 3 golu...

"Koszmar minionego lata" <-- to ma swoją głębie.. xD
Ölschmitz
poprostu nie moge! przed meczem z kumplem glowilismy sie co robi tutaj dudek, glowacki (powinien miec ban na repre za mecz z anglia) i franek. dudek 100% zawalil pierwsza brame i trzecia tez dal popis, stojac jak kolek na 6 metrze. glowacki jak zwykle dal (pipi) czerwona+karny. franek stal jak pajac i czekal na pilke, zero walki i biegania.

zawsze jestem z kadra ale wczoraj mnie wku.rwili, jawne przegiecie 3:1 z finlandia u siebie :|

kumpel powiedzial, ze gdyby trenerem byl nadal janas to wygralibysmy po ekscytujacym meczu (i nadal slabej grze) 4:2. cos w tym jest ;p
--wojtas--
Odin91
Obrona - w pierwszej połowie Finowie nawet sie nie przedarli w pole karne. W drugiej - nie mam pojęcia o co chodzi, 'efekt mojżesza'(środek obrony pusty..) i Finowie sobie hasają jak chcą :|
Szymkowiak - szczerze powiedziawszy to w 1 połowie grał obiecująco i nie wiem o co wam chodzi "ławkowy trabzonu - wypad, za słabo" huh.gif Ja radziłbym spojrzeć na grę Radomskiego...

No akurat Finowie przedarli się w pierwszej połowie w nasze pole karne, przy czym raz miało to miejsce po minięciu Bąka przez jednego z fińskich napastników (w sumie to tak sie nawet już na WFie nie dało nikogo zrobić). A co do Szymkowiaka to gral słabiutko.

Błaszczykowski - hmm, nie jestem pewien czy to było mądre wystawiać go na rosłych finów... wiadomo że się będzie od nich odbijać jak od ściany... cóż, nie jestem trenerem.

Przecież tu problemem nie była tylko walka z Finami. Ten chłopak kompletnie sobie nie radził w podstawowych sprawach.
Słoik
QUOTE(--wojtas-- @ 3 09 2006, 12:11) *

Przecież tu problemem nie była tylko walka z Finami. Ten chłopak kompletnie sobie nie radził w podstawowych sprawach.
Moim zdaniem, w tym aspekcie, glownym problemem jest kompletny brak wsparcia, ze strony bocznych obroncow. Najczesciej bywalo tak, ze Blaszczu zostawal sam przeciwko 2 zawodnikom rywali. Dopiero w drugiej polowie, Wasilewski zaczal troszke wlaczac sie w akcje ofensywne.
Ader
A ja jestem naprawdę w mocnym szoku i jedyne co moge powiedzieć na otuchę LEO to to:Z GÓ.WNA ZAMKU NIE ULEPISZ wink.gif
przema
QUOTE(Odin91 @ 3 09 2006, 11:50) *

Ja nierozumiem jak można było zagrać tak beznadziejnie... czy oni wyszli na ten mecz chcąc zagrać na remis ? Przecież nie można przez 3/4 meczu podawać piłek od prawego obrońcy do lewego i tak w kółko !

to była ta słynna gra piłką, o której tak dumnie mówili wszyscy przed meczem icon_wink.gif
Odin91
QUOTE(przema @ 3 09 2006, 12:51) *

Ja nierozumiem jak można było zagrać tak beznadziejnie... czy oni wyszli na ten mecz chcąc zagrać na remis ? Przecież nie można przez 3/4 meczu podawać piłek od prawego obrońcy do lewego i tak w kółko !

to była ta słynna gra piłką, o której tak dumnie mówili wszyscy przed meczem icon_wink.gif

eheheh, to już się boje co będzie jak powiedzą "Na serbów uderzymy ze zdwojoną siłą!" xD

Wojtas - szymkowiak grał słabiutko ? smile.gif No ta, 90% piłek szło do niego, a że chłopak nie mógł już patrzeć na to co robią obrońcy(Michał ! podaj mi a ja ci zaraz oddam tylko podam jeszcze do bąka a potem do głowackiego...) to chociaż próbował długich podań na skrzydła. Masz jakiś inny pomysł ? Napastnicy byli dość cofnięci i nie było sensu słać prostopadłych piłek po ziemi bo nie znajdowałyby właściciela.

No nic, polska reprezentacja nigdy nie umiała i nadal nie potrafi grać z drużyną, która preferuje siłowy styl gry...
Junkhead

No widocznie mozna tak beznadziejnie grać, skoro tak grali.
Maiden
Wojtas - szymkowiak grał słabiutko ?

Owszem grał słabiutko. Po 30 min opdał z sił. Nie dzwiwie sie z Tranzbonspor pozyskał 2 srod pom w przerwie letniej.

Gdzie Szałachowki? Pomimo ze Boruc ma kontuzje Dudek nie ma prawa grac! Kuszczak, Kowalewski, Fabian, Pawelek. WHATEVER.

Gdzie Lagiewka?

Zenada. Glowacki tez roks w kadrze bez kitu.
Odin91
QUOTE(Maiden @ 3 09 2006, 13:48) *

Wojtas - szymkowiak grał słabiutko ?

Owszem grał słabiutko. Po 30 min opdał z sił. Nie dzwiwie sie z Tranzbonspor pozyskał 2 srod pom w przerwie letniej.

Gdzie Szałachowki?

Wg. mnie na tle naszej reprezentacji, Szymek grał całkiem nieźle. No ale tak, najlepiej niech zamiast niego gra Burkhardt xD

Pomimo ze Boruc ma kontuzje Dudek nie ma prawa grac! Kuszczak, Kowalewski, Fabian, Pawelek. WHATEVER.

a teraz to wytłumacz selekcjonerowi ;>

Zenada. Glowacki tez roks w kadrze bez kitu.

A kogo proponujesz ?
Sikor
Przydałby sie Rasiak w tym meczu.
ogqozo
Wszystko jasne, przegraliśmy. Przegraliśmy u siebie. Przegraliśmy u siebie 1:3. Przegraliśmy u siebie 1:3 z Finlandią. Brak słów.
Przegraliśmy nie tylko z powodu słabej wydolności piłkarzy, w ich grze po prostu nie było sensu, w samym składzie też. Uwagi komentatorów, że to nie wina Beenhakkera, że gramy jeszcze gorzej niż kilka miesięcy temu, uważam za nietrafione. Janas po wielu szansach zrezygnował z Dudka i Frankowskiego, teraz grali i byli tragiczni, zwłaszcza Dudek, który tak naprawdę przegrał dla nas ten mecz, przełamał ofensywną niemoc Finlandii precyzyjnym podaniem - z kolei goniący chyba Dudka w ilości meczów bez gola Franek tyle dobrego zrobił, że raczył doznać kontuzji i dzięki temu zobaczyliśmy na boisku kogoś, kto potrafi strzelić zza pola karnego w bramkę, a nie w niebo.
Za Janasa strzeliliśmy Serbii cztery bramki, teraz trudno sobie wyobrazić byśmy uszczknęli chociaż jedną. Za Janasa wygrywaliśmy ze słabymi i przegrywaliśmy z silnymi - teraz przegrywamy z każdym, nawet z drużyną, która niedawno dostała baty od pół-amatorów. Trochę szkoda, że na kolejne emocje związane z meczami kadry muszę czekać dwa lata, bo awans do Euro jest już nierealny.

Oprócz Dudka (genialny wywiad po meczu: "noo, eee, taak, biorę tę bramkę na siebie" beztroskim tonem, jakbyśmy przegrali z Brazylią) i Franka na miano najgorszego zawodnika zasłużył niestety Kuba Błaszczykowski, który przegrywał wszystkie dryblingi, a pod koniec pierwszej połowy zagrał prostopadłą piłkę do jednego Fina. Wygląda na to, że prawa flanka powinna należeć do Golańskiego i Jelenia.
Maiden
"Wg. mnie na tle naszej reprezentacji, Szymek grał całkiem nieźle. No ale tak, najlepiej niech zamiast niego gra Burkhardt xD"

Wspomnialem o Burym cos?
Na dzis Gargula. I nie chodzi mi o bramke strzelona Finom. Zobacz jak gra w BOT.

"a teraz to wytłumacz selekcjonerowi ;>"

: O

"A kogo proponujesz ?"

Lagiewke, Bosackiego.
Sikor
QUOTE(ogqozo @ 3 09 2006, 14:08) *

Za Janasa strzeliliśmy Serbii cztery bramki..

7 bramek. 4 i 3.
Kolsky
mi jest zal Leo , przeciez to nie jego wina ze niektorzy pilkaze zachowuja sie jak tramparze.Owszem powolanie Dudka i Franka to lekka przesada ale co z reszta ?? przeciez oni grali jakby specjalnie chcieli przegrac i sprawic by Leo zostal wywalony.To sa pilkaze ?? oni powinni robic na Lidlu a nie brac sie za uprawianie sportu jakim jest pilka nozna.Cala nasza pilka prezentuje taki sam poziom jak repra , jesli nie znajdzie sie ktos kto wyplewi te chwasty to nici z ME nici z dobrej repry , nici z dobrej Ligi i wogole to sie chyba na szachy przerzuce biggrin.gif
Jak myslicie czy Leo kazal im grac gornymi pilkami czy nasi zawodnicy sa zbyt tepi zeby zrozumiec co trener mowi.Ja stawiam na druga opcje !! a pozniej te paralityki sie dziwia ze kibole sa przeciwko nim dry.gif
ogqozo
No tak, na pewno. Ja wierzyłem w Leo, naprawdę. Ale już nie wierzę. Dlaczego? Bo grając z tak słabymi rywalami jak Finlandia, za Janasa potrafiliśmy atakować. Flankami, środkiem, jakoś był pomysł. Oczywiście zdarzało się walenie głową w mur, ale w sumie w eliminacjach ME nie przegraliśmy z żadnym słabiakiem (z Janasem jako trenerem, bo zawalił Boniek). Więc co, piłkarze nagle zgłupieli i nie są w stanie zrozumieć genialnej myśli Beenhakkera?

Poza tym skład nie okazał się zbyt dobry. Błaszczykowski nie radzi sobie nawet z Finami, jednak on powinien jak najszybicej wyjechać do ligi zachodniej, a grać na flance póki co Jeleń. Wasilewski nie miał okazji pokazać ofensywnego potencjału, bo bał się wyjść do przodu. Dlaczego? Bo tak mu Leo kazał, wiedząc, że w lidze często wychodzi i potem przez to Lech traci bramki. Pytanie - po co w takim razie grał, skoro w samej obronie Wasilewski nie jest zbyt dobry, a Golański był jednym z najlepszych w meczu z Danią?
Na stoperze powinien być Bosacki. Poradził sobie z Klosem, czemu nie dać mu szansy ze słabszymi rywalami. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego czasem piłkarz gra w kadrze same dobre mecze, a i tak trener z niego rezygnuje. Bosacki, Golański, Jeleń - gdzie tu logika?
Ader
Na stoperze powinien być Bosacki. Poradził sobie z Klosem, czemu nie dać mu szansy ze słabszymi rywalami. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego czasem piłkarz gra w kadrze same dobre mecze, a i tak trener z niego rezygnuje. Bosacki, Golański, Jeleń - gdzie tu logika?

True,true.
To jest właśnie dla mnie największa niewiadoma-skąd pomysł by nie powoływać Bosackiego?Nie dośc,że z obrońców imo na mundialu grał najlepiej-to jeszcze do tego strzelił jedyne 2 bramki!Leo gdzie ty miałeś oczy?
Sikor
QUOTE(ogqozo @ 3 09 2006, 14:41) *

No tak, na pewno. Ja wierzyłem w Leo, naprawdę. Ale już nie wierzę. Dlaczego? Bo grając z tak słabymi rywalami jak Finlandia, za Janasa potrafiliśmy atakować. Flankami, środkiem, jakoś był pomysł. Oczywiście zdarzało się walenie głową w mur, ale w sumie w eliminacjach ME nie przegraliśmy z żadnym słabiakiem (z Janasem jako trenerem, bo zawalił Boniek). Więc co, piłkarze nagle zgłupieli i nie są w stanie zrozumieć genialnej myśli Beenhakkera?

Myśle, że nie są w stanie albo nie są wstanie wykonać założeń taktikowych, a to już błąd selekcjonera. Nie sądze, żeby kazał grać obrońcom długie piłki na Franka (172cm), by ten zgrywał je do Żurawia i pomocników. Finowie potrajali krycie - wikłanie się w dryblingi, miast podać też chyba nie było wymysłem Leo. Itd itp etc.
Sory, ale dla mnie ten mecz wyglądał jak spotkanie z Ekwadorem albo Litwą, nihil novi since kilka Monaten.
Partyzant
Genialny plan Beenhakkera

a) plan A: Polacy planowali swoją grą uśpić Finów i to dosłownie - Finowie mieli liczyć podania od Bąka do Dudka, od Dudka do Bąka itd. tak jak liczy się barany przed zaśnięciem. Finowie śledząc piłkę powinni po jakimś czasie paść na murawę i zasnąć, a wtedy nasi mieli strzelić zwycięską bramkę. Niestety, Beenhakker nie miał pojęcia o niskim poziomie edukacji w Finlandii, gdzie uczy się liczyć fińskie dzieci zaledwie do 20. Poza tym Finowie byli świeżo po nocy polarnej - spali przez pół roku bez przerwy i byli tak wyspani, że nic nie było w stanie ich uśpić.

b) plan B: polegał na tym, że nawet jeśli nie zasną Finowie, to na pewno zasną wszyscy obserwatorzy meczu i sędziowie. Polacy planowali po meczu wmówić wszystkim, że kiedy wszyscy spali, oni strzelili gola i wygrali ten mecz. Niestety, najwyraźniej ludzie zaczęli z nudów czytać książki albo grać na komórce w `węża' i nie zasnęli do samego końca

c) plan C zakładał zahipnotyzowanie Finów. Piłka podawana od Bąka do Dudka i od Dudka do Bąka miała działać jak wahadełko. Po zahipnotyzowaniu Beenhakker planował im kazać podawać do naszych zawodników. Leo hipnotyzując mówił Finom `Podaj przeciwnikowi, podaj przeciwnikowi'. Niestety, zamiast Finów zahipnotyzować dał się Dudek, który podał przeciwnikowi, czyli Finowi i już przegrywaliśmy 0:1.

d) plan D polegał na tym, że Polacy wymieniając podania na swojej połowie i nie przeprowadzając ani jednej akcji na bramkę Finów sprawiali wrażenie, jakby w tym meczu wygrywali. Nasi piłkarze planowali robić to tak sugestywnie, aby Finowie uwierzyli, że faktycznie chyba przegrywają i rzucili się do ataku, a wtedy nasi by ich skontrowali. Finowie w to uwierzyli, ale myśleli, że przecież to normalne, że przegrywają z taka potęgą jak polska reprezentacja i dalej nie atakowali, sądząc, ze przegrać z Polską 0:1 to żaden wstyd i dalej nie atakowali.

e) plan E był oparty na przekonaniu Beenhakkera, że po 10 tysiącach podań na własnej połowie drużynie automatycznie przyznaje się rzut karny. Niestety, okazało się to nieprawdą. Prawdopodobnie taką plotkę rozpuścili fińscy agenci, których ma teraz wykryć Antoni Macierewicz

Jak widać, niepowodzenie Polaków to kwestia wyjątkowego pecha, który nie ma prawa się powtórzyć. Serbów na pewno ogramy - oni nie są po nocy polarnej, ich system edukacji jest znacznie wyższy, a Beenhakker już wie, ze po 10 tysiącach podań nie ma rzutu karnego. Na pewno wygramy z Serbią. Dudek tez tak twierdzi, w końcu zdobył uznanie na Śląsku, co potwierdza Krystyna z gazowni.
Kolsky
hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif Parti kuwa masz piwo za tego posta hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif
malin1976
Ludzie tacy jak Szymkowiak , Dudek , Frankowski , Krzynówek , Zewłakow , Bąk są skończeni . To dzięki nim wygrywam od pewnego czasu u buka trochę kasy smile.gif . A zresztą kto interesuje się polską piłką !
ogqozo
Partyzant - świetna teoria!
WEZU
Partyzant - masz już 2 browce laugh.gif
hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif
SIKI
nie czaje... Najpierw wszyscy przed, podczas i po mundialu krzyczeli "gdzie jest Franek łowca bramek?", a teraz miesiąc po MŚ wszyscy krzyczą co tu robi Dudek i Frankowski...
A jak dla mnie nie przegraliśmy przez napastników czy obrońców tylko przez ŚRODEK POLA (który NIE ISTNIAŁ -> dlatego piłka latała jak w pinballu Bąk->Dudek->Głowacki->Dudek->Głowacki->DŁUGA PIŁKA->Hyypia) i BRAMKARZA, który powinien odejść...
Myśle, że Dudek zakończy karierę w reprezentacji, bo wyraźnie wziął przegraną na siebie i myśle, że po meczu z Serbią odejdzie i zachowa szacunek do siebie...
sir_ryszard
Jacek Krzynówek (po meczu) - "...nie skreślajcie nas jeszcze..." - "skreśleni" to za mało powiedziane, przecież Wy już powinniście być wymazani z tego rozdziału pt. kadra! W ekipie narodowej nie ma już miejsca dla takich piłkarzy. Są małe wyjątki: Błaszczykowski, Jeleń, Smolarek, Boruc. Reszcie już dziękujemy za reprezentowanie naszego kraju, które przynosi tylko wstyd, hańbę i żenadę! Zapraszamy Gargułę, Matusiaka, Kaźmierczaka, Kaczmarka, Piechne, Grzelaka, Łobodzińskiego, braci Brożków i wielu innych...głodnych noszenia orzełka na piersi! Nastał czas wielkich zmian, jeżeli one nie nadejdą, styl gry nie ma prawa się zmienić! Z obecnych zawodników nic pozytywnego się już nie wykrzesze! Zdaję sobie sprawę, że cudów takie zmiany i tak nie przyniosą, ale wolę, aby szkoleniowcy próbowali swoich wariantów taktycznych z innymi ludkami! Przypominają mi się trafne słowa (jakiejś dziennikarzyny) pytające Holendra o posadę selekcjonera Polski "...reprezentacja ta wcale nie jest lepsza od reprezentacji Trynidadu i Tobago..." \czysta prawda, niestety\.
Benhhakker (przed meczem) - "...pressingiem i do przodu...", "...Ci piłkarze, naprawdę potrawią dużo..." XD \parsknąłem śmiechem\. Leo, ja wiem że początki opierają się przede wszystkim na doradztwie ze strony Dziekanowskiego. To on, jak na razie decyduje o tym kogo powołać, na kogo postawić. Na szczęście z biegiem czasu, liczyć się będą tylko Twoje decyzje. Będziesz 'wsłanomyślnie' zastanawiał się nad prawidłowymi opcjami przy danym stanowisku. Mam tylko nadzieję, że pożegnasz znaczną część obecnego składu, z Twoim pupilkiem, Jerzym Dudkiem na czele. Od zawsze faworyzowaną parę przez Dziekanowskiego -Frankowski,Żurawski- także należy pożegnać. Zresztą...pisałem wyżej kogo należy zostawić, równoznacznie z tym, resztę należy wywalić \jak ładnie brzmi-_-\.
Na koniec zostawiam numer jeden wśród cytatów! Dla mnie słowa roku, wywądzące się z ust Sebastiana Mili (przed meczem):
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif "...myślę że zaskoczymy naszych rywali, naszych kibiców, a nawet samych siebie..." laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

WSZYSTKO CO ZOSTAJE POWIEDZIANE OD CZŁONKÓW KADRY, MIJA SIĘ Z PRAWDĄ. KOLIDUJE Z RZECZYWISTYMI FAKTAMI. EMOCJONUJMY SIĘ PIŁKĄ, ALE NIE W OJCZYSTYM WYDANIU. WSZYSTKO CO Z NIĄ ZWIĄZANE JEST ISTNYM KABARETEM O CHARAKTERZE PŁACZĄCO-ŚMIECZNYM. NOSI NAZWĘ POLSKA PIŁKA.

EDIT: O meczu nawet nie mam zamiaru pisać. Załamuje mnie wewnętrznie jak tylko o nim pomyślę.

EDIT2: Przestańmy szukać przyczyn, dywagować nad problemami porażki. Jeden pies, obwiniać piłkarzy z osobna, linie defensywne, pomocy czy napadu. Tutaj nie ma sensu się nad tym zastanawiać. Jak nasi eksperci w studiach piłkarskich. Stali się mistrzami od komentowania porażek. Jeżeli jakaś telewizja ma zamiar porozmawiać o nieudanym występie swojej kadry, niech zatrudnią polskich ekspertów. W tym jesteśmy najlepsi. XD
g(L)aca
Według mnie polska kadra wygrywałaby z taka Finlandią gdyby trener Leo powołał reprezentacje składającą się z zawodników z Orange Ekstraklasy i oczywiscie dołożył do niej Żurawskiego i Smolarka. Piłkarze z naszej ligi mieli by ambicje ,chcieli by sie pokazac ,walczyli by (patrz. Wasilewski byłem na tym meczu i często patrzyłem na niego gral z takim zaangażowaniem ze według mnie powinnien miec to miejsce na stałe) a trzeba powiedziec ze nie którzy piłkarze z anszej ligi dali by więcej reprezentacji niż taki Szymkowiak czy Frankowski (patrz Giza i Garguła). Według mnie nasz coach powinien sie zastanowic czy nie wyszłoby nam to na lepiej.
Ader
Najważniejsze co w tej chwili trzeba zrobić-to wywalić "rezerwowych"(Dudek,Jop,MILA itd.),którzy nie graja w swoich klubach..Przecież to jakaś paranoja,żeby powoływać np. złote dziecko MILĘ!Ludzie ja już kur.wa po nocach nie śpie przez tego patałacha,a jego ciągłe powoływanie można zaliczyć do kolejnych niewyjaśnionych zjawisk w "strefie 11"... censored2.gif
Tytek
a ja dzisiaj w warszawie widzialem frankowskiego i jopa jak spacerowali po centrum handlowym:)
a potem jeszze smolarka,kowalewskiego(jak on ma na imie) i krzynia gadajacego przez telefon....wszyscy byli zadowoleni:)

o jestem niedorozwiniety:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.