Mylisz sie Cell , Lichtensztajn ma dokladnie 7 druzyn sa to :
FC Balzers
FC Triesen
FC Triesenberg
FC Vaduz
FC Schaan
USV Eschen/Mauren
FC Ruggell
ale oprocz wymienionej przez ciebie reszta chyba gra w jakis ligach amatorskich , jakies interregionalne ligi czy cus
Liech. nie ma ligi, ale oraganizuje puchar i to jego zwyciezca gra w PUEFA. A moze w eliminacjach..
ale prawda jest taka że jedyny zespół Liech. występujący w pucharze UEFA zarobił w poprzednim sezonie więcej pkt. od WSZYSTKICH polskich drużyn łącznie z Legią i Wisłą. Być może taka była treść owego felietonu w gazecie - niepamiętam, dawno to czytałem.
Mocz, siki czy jak ci tam -> jeśli drobna pomyłka(Championship, Champions League

) literowa i kibicowanie(czasem 'faboizm'..) danemu piłkarzowi ma świadczyć o mojej piłkarskiej wiedzy to chyba masz drobne problemy ze zrozumieniem pewnych rzeczy.
A jeśli lubisz oglądać lige polską("I spalony... nie, nie ma spalonego dla drużyny x i GOL!") to szacun
Junkhead
10 10 2006, 21:06
QUOTE(SIKI @ 10 10 2006, 16:48)

no Odin znawcą piłkarskim nie jesteś skoro twoerdzisz, ze Rasiak gra w CHampions Legue, Recoba jest najlepszym piłkarzem świata i liga Lichtenchteinu jest lepsza od Orange Ekstraklasy (założe się, że C+ nie masz i w życiu nie widziałeś żadnego meczu)....
też kiedyś pisałem, że polska liga jest zła,nudna itp
od kiedy mam c+ mam inne zdanie.... polska liga nie jest zła, ba czasem są ciekawsze mecze niż te z Ligue 1....
A ja mam C+ od 3 lat i prawie żadnego meczu naszej ligi nie widziałem (jeszcze mnie niepoj.bało żeby to oglądać).Może już śkończycie tą dyskusje nad klubami z Liechtensteinu i przejdziemy do naszej reprzezentacji.
Odin albo Ty zle czytasz albo ten felieton byl pisany przez ksiedza Rydzyka
najpierw proponuje przesledzic kariere Vaduz z pucharze UEFA a pozniej mowic takie brednie
QUOTE(Kolsky @ 10 10 2006, 22:36)

Odin albo Ty zle czytasz albo ten felieton byl pisany przez ksiedza Rydzyka
najpierw proponuje przesledzic kariere Vaduz z pucharze UEFA a pozniej mowic takie brednie

No niestety była w owej gazecie nawet tabelka z punktami... wyraźnie byliśmy za Liechtenstein'em, Serbią, Rumunią... pamiętam ten felieton bo był na całej stronie napis "Polska liga za Liechtensteinem !"

szkoda że już owej gazety nie mam, miałem sobie zachować ale wyrzuciłem..
Punkty też były pokazane - Vaduz przeszedł do fazy grupowej UEFA i BODAJŻE przeszedł nawet do pucharówki podczas gdy nasze 'mocarne' drużyny robiły z siebie pośmiewisko na skalę światową ;]
A dla rozluźnienia kawał przeczytany ostatnio w pewnym brukowcu:
"Leo beenhakker do polaków po meczu Polska - Kazachstan:
-Powiedziałem wam żebyście zagrali jak nigdy w życiu, a nie jakbyście nigdy w życiu nie grali !" krótkie, zwięzłe a jakie prawdziwe xD
jaka to byla gazeta ?? syfexpres ?? czy te smieszne fakty ??
jako ze moje serce nie moze zniesc takiego lamerstwa naszych wspanialych redaktorow ktorzy robia wode z mozgu takim biednym kibicom jak Odin postanowilem przesledzic kariere Vaduz w pucharze UEFA
sezon 2003/2004
kwalfikacje :
Dnipro 1 - 0 Vaduz
Vaduz 0 - 1 Dnipro
dno totalne !!
sezon 2004/2005
1 kwalfikacje :
Longford 2 - 3 Vaduz
Vaduz 1 - 0 Longford
2 kwalfikacje :
Vaduz 1 - 2 Beveren
Beveren 3 - 1 Vaduz
troche lepiej niz rok wczesniej ale niewiele
sezon 2005/2006
1 kwalfikacje :
Dacia 1 - 0 Vaduz
Vaduz 2 - 0 Dacia
2 kwalfikacje :
Besiktas 5 - 1 Vaduz
Vaduz 0 - 1 Besiktas
i znow kleska

sezon 2006/2007
1 kwalfikacje :
Vaduz 0 - 1 Ujpest
Ujpest 0 - 4 Vaduz
2 kwalfikacje :
Vaduz 2 - 1 Basel
Basel 1 - 0 Vaduz
po raz kolejny szczytem ich osiagniec jest 2 runda kwalfikacji !!
Odin szkoda ze nie masz tej gazety bo chetnie bym wyslal maila z bluzgami temu pajacowi co napisal ten artykul.Nie od dzis wiadomo ze media robia nam kisiel z mozgu a polowa redaktorkow to niekopetentni frajerzy ktorzy nie wiedza o czym pisza.
Pamietam jak w telegazecie TVP jakis borok pisal o grach na psxie i napisal cos o ISSie , jak zem wyskrobal do nich maila to nagle ten dzial zniknol z telegazety
Odin jak nie umiesz przytoczyć treści artykułu a jak już to robisz na zasadzie jakieś zamglonych wspomnień to rzeczywiście lepiej zamilknij ew.weryfikuj swoje informacje w wikipedii zanim wkleisz je tu ,bo naprawde nikomu sie nie chce czytać o recobie,lichenstainie czy innych gafach.ot po prostu chłopie praca domowa dla ciebie zamiast katować pes zacznij mecze oglądać.później pisz
za dużo tych byćmoże,bodajże,chyba w twoich wypowiedziach
całe sukcesy fc vaduz to to ,że w 2006 wyeliminowali w I rundzie ujpest a w następnej rundzie odpadli z basel różnicą bramek.nic dodać nic ująć?
1. Gazety nie mam i nie pamiętam która to była, kumpel mi pokazał artykuł.
2. Co wy mi kurva z recobą wyskakujecie ?
3. Najwyraźniej GOPA masz racje, artykuł musiał być błędny skoro masz wiarygodne dane.
bo naprawde nikomu sie nie chce czytać o recobie,lichenstainie czy innych gafach
Po pierwsze, Liechtenstein a nie 'lichenstain' xD
Po drugie, to że tobie się czegoś nie chce czytać nie jest wcale moją winą - ot nie przeglądaj tego forum, nie stresuj się ew. przed każdą wizytą łyknij nerwosol..
Panowie, skaczecie sobie do gardeł, zupełnie nie wiem w jakim celu

. Prawdą jest że dane Odina91 o tym, jakoby Polska była za Liechtensteinem są nieprawdziwe i na tym zakończmy hehe.
Dzisiaj mecz i jestem pełen obaw, bo z taką grą jak z Kazachstanem, mozemy być świadkami blamażu

.
ech, zwykle bardzo optymistyczne wyniki stawiałem, ale nie sądze żebyśmy wynieśli choćby punkt z tego spotkania.. może bedzie z 0:2 ;/
QUOTE(Odin91 @ 11 10 2006, 16:52)

1. Gazety nie mam i nie pamiętam która to była, kumpel mi pokazał artykuł.
2. Co wy mi kurva z recobą wyskakujecie ?
3. Najwyraźniej GOPA masz racje, artykuł musiał być błędny skoro masz wiarygodne dane.
bo naprawde nikomu sie nie chce czytać o recobie,lichenstainie czy innych gafach
Po pierwsze, Liechtenstein a nie 'lichenstain' xD
Po drugie, to że tobie się czegoś nie chce czytać nie jest wcale moją winą - ot nie przeglądaj tego forum, nie stresuj się ew. przed każdą wizytą łyknij nerwosol..
heheh błąd ortograficzny to pikuś przy błędach wynikających z ciemnoty umysłowej.jeśli piszesz bzdury to nie pisz żeby ich nie czytać tylko po prostu nie pisz tych pierdół.
temat zakończony
polska:portugalia
oby portugalia wygrała bo na nich postawiłem.kurs na nich to jakiś prezent od bukmacherów 2,15
no ja tez na nich postawilem mam 2.2 !!!

ale jesli ja podstawilem na Portugalie to znajac zycie bedzie remis
Odin: "jeśli drobna pomyłka(Championship, Champions League)"
tą pomyłkę można porównać równie dobrze do pomylenia fiata 126p z mercedesem slk (ofkoz jeśli ktoś uważa, że się zna na piłce)
co do recoby to wiele razy pisałeś, że gdyby nie kontuzje to byłby najlepszym piłkarzem świata, a ponoć kilka sezonów temu był
co do meczu też obstawiłem na portugalczyków, kurs na nich jest naprawde wysoki patrząc na ostatnie wyniki polaczków....
obstawiłem, choć będe kibicował naszym (mozę dlatego, ze mało postawiłem

)
jak dla mnie kluczem będzie powstrzymanie Deco i Ronaldo.
no i oczywiście skuteczność 10x lepsza niż w meczu z Kazachami, bo okazji sporo nie będzie
Znowu gramy jednym napastnikiem ;0
Z dwojga złego już chyba drewnianego chłopca wolę, bo jemu to chyba nawet trochę zależy. A tak mamy Matusiaka i zje/banego medżik plejmejkera.
EDIT: jeszcze lepiej, zwycięskiego składu się nie zmienia xDDDDD
GOPA gdzie miałeś 2.2?w betako mam 2.15 a w sts 2.10.
ogółem chciałbym żeby portugalia zrobiła z naszych szmate do podłogi i już zakończyła jakiekolwiek marzenia o euro.może wtedy sie niektórzy obudzą i jakieś reformy zrobią w naszej piłeczce kopanej
prof !! ale to w poniedzialek bylo
widzieliscie ten sklad ?? podali w TVP wiadomosciach - Rasialdinho gro

Blaszczykowski tyz
a właśnie teraz ebi podwyższył na
2=0 z portugalią...
ku*rwa nie wieze !! nie no wystarczylo ze poszedlem obstawic na Portugalie a Bozia mnie skarala i wsadzila Brazylijczykow w stroje bialo - czerwone
QUOTE(Kolsky @ 11 10 2006, 21:18)

ku*rwa nie wieze !! nie no wystarczylo ze poszedlem obstawic na Portugalie a Bozia mnie skarala i wsadzila Brazylijczykow w stroje bialo - czerwone

mylisz się!!! to szostak jest na stadionie i podpiął pada do murawy
Na razie jest dobrze, szkoda że Żurawski nie podwyższył na 3-0, bo to pozwoliłoby być w miarę spokojnym przed drugą połową... Zostało jeszcze drugie 45 minut i wolę się zbyt wcześnie nie cieszyć - Portugalia jeszcze na pewno mocno przyciśnie i jest w stanie zremisować, ba - nawet wygrac.
Ölschmitz
11 10 2006, 20:25
zatkalo mnie. nawet ja, taki fan repry, poprostu nie wiem co mam powiedziec.
graja swietnie, prowadza 2:0 (+ slupek) z 4 druzyna swiata.
POOOOOOLSKKAAAAAAAA!!!
Graja jak natchnieni, Rasiak super meczyk rozgrywa podaje, walczy, chyba chlop w formie jest. Ebi idealnie wykonczyl obydwie sytuacje, Blaszczykowski mija przeciwnikow jak słupki, Obrona swietnie( pare tylko bledow, bez konsekwencji). A moze Portugalia ma dolka?
Krysia Ronaldo ma kontuzje , LEwandowski do zneutralizowal hehe.Panowie jak narazie portugalia nie miala celnego strzalu i mam nadzieje ze tak zostanie do konca a nasi klupnom im na 3 zero
gratki dla Rasiaka , oby juz zawsze tak gral
Kubaa__
11 10 2006, 20:31
QUOTE(kopaa @ 11 10 2006, 21:27)

A moze Portugalia ma dolka?
a ty bys nie mial jakbys przegrywal z Polską po pierwszej polowie dwa do jaja xD
szkoda tej straconej bramki w dliczonym czasie gry
powiem krotko : dzisiaj nasi grali tak jak powinni !! kazdy robil to co do niego nalezy.Szkoda tylko ze Rasiak za bardzo spanikowal i podal za mocno do Ebiego i Lewandowskiego.Dla takich meczy warto zyc, wreszcie !!!!!
czapki z głów. Dziś zobaczyłem najlepszy mecz polskiej reprezentacji w życiu !! Coś cudownego. Nie było słabego punktu !! Wszyscy zasługują na uznanie i brawa nawet Rasiak o dziwo piękna asysta. To nie Portugalia grała słabo TO MY GRALIŚMY CUDOWNIE. MOGŁO BYĆ WIĘCEJ !! pytanie CZY TO JUŻ ZOSTANIE DO KOŃCA ELIMINACJI CZY JAK ADRENALINA ZEJDZIE TO ZE SŁABSZYM PRZECIWNIKIEM BĘDZIE ZNOWU NERWOWO.
Kubaa__
11 10 2006, 21:37
pare dni temu wszyscy je,bali reprezentacje, a jutro bedzie narodowa podnieta. no trudno ;f.
mecz dobry, jak kazdy - jestem w szoku:). ogolnie co zauwazylem przy spotkaniach naszej repry, to to, ze po meczach slabych/tragicznych, masowej krytyce, nagle chlopki odpi,erdalają taki balet na boisku, ze wszyscy na dobrą sprawe nie wiedzą co i jak i na czym stoją;o. super, ale mogli by sie jakos okreslic - albo graja jak pi,py albo jadą z "brazylią europy" jak z podworkowymi juniorami xD.
btw. fachowa kosa lewandowskiego na c. ronaldo ustawila ten mecz ;f.
CELL767
11 10 2006, 21:38
Zawsze twierdziłem ze Portugalia to przereklamowany zespół
ale byłem pewien ze rozpykaja nas z 3:0 co najmniej. No cóż pomyliłem się i bardzo Dobrze

Brawa za Bardzo Dobrą grę a dla Lewandowskiego w szczególnosci za Odebranie chęci do gry Panience(on znowu beczał czy mi się wydawało ??

) i oby tak dalej
Wreszcie styl gry biało-czerwonych, jakiego bym oczekiwał od tej drużyny. Portugalia momentami nie istniała, bardzo dobrze nasi piłkarze zneutralizowali największe gwiazdy przeciwnika i gdyby jeszcze pokusili się o lepszą skuteczność, mogło być jeszcze pewniejsze zwycięstwo

. Ten mecz daje nadzieje na jakąś dalszą walkę w eliminacjach. Ja jestem w lekkim szoku

.
QUOTE(Kubaa__ @ 11 10 2006, 22:37)

pare dni temu wszyscy je,bali reprezentacje, a jutro bedzie narodowa podnieta. no trudno ;f.
.
pffff gościu taka jest właśnie piłka nożna, wczoraj żebrak dzisiaj król jutro szmata pojutrze księżniczka
Ölschmitz
11 10 2006, 21:42
lewandowski na kapitana xD
nie no kapitalny mecz, nie wiem co powiedziec ;p
...poprstu morał z tyego taki ze naszych orłó trzeba besztać ZAWSZE!!...wtedy grają dobrze...jestem w szoku...zagrali rewelacyjnie...nie wazne ze 2-1...wygralismy...ciesze się jak chory mydełkiem
Hehe, nie dziwi mnie to - po słabym meczu była fala krytyki, teraz co by nie mówić - zasługują na pochwały. Mnie pozytywnie zaskoczył Rasiak - wreszcie zagrał w reprezentacji przyzwoicie z jakimś silnym przeciwnikiem - zastanawia mnie tylko jak można było spieprzyć tą sytuację z drugiej połowy kiedy za mocno podawał

...
Kubaa__
11 10 2006, 21:49
QUOTE(przema @ 11 10 2006, 22:40)

QUOTE(Kubaa__ @ 11 10 2006, 22:37)

.
pffff gościu taka jest właśnie piłka nożna, wczoraj żebrak dzisiaj król jutro szmata pojutrze księżniczka
ci gosciu powiem, ze zaje,biscie to ujeles ;f
QUOTE(Sarge @ 11 10 2006, 22:43)

Hehe, nie dziwi mnie to - po słabym meczu była fala krytyki, teraz co by nie mówić - zasługują na pochwały.
tez mnie to nie dziwi, tylko paradoksalnie to wyglada jak w ciagu tygodnia komentarze z "ch,uj wam w (pipi) bando paralitykow" zmieniają sie na "kochamy was, jestesmy z wami!!" xD
Jeszcze Belgija w tem roku.. Moze by im wmowic, ze to trzecia druzyna swiata?
Jestem zadowolony, mam ochote wyjsc na ulice, tanczyc i spiewac. Hej Maaars, wiecznie zieeelooni!!
Ekwador - Kazachstan, Niemcy - Portugalia. Dajcie juz z tym spokoj!
.................Brak Słów............Po prostu w to niewierze nadal!!!!!!!!!!!!!!!!!Coś niesamowitego momentami przecierałem oczy ze zdumienia!!!!!!Tylko jestem ciekaw czy oni tak beda grali każdy mecz.....Ale pomimo tego zachwytu dalej uważam że Rasiak był najsłabszym ogniwem poniewaz zawalił przy 2 sytuacjach!!!Ale dzisiaj jestem dumny z tego że jestem POLAKIEM!!!!!I to jest najważniejsze!!!!!!!!!!
jay jay
11 10 2006, 21:51
Cud .Nie jestem w stanie inaczej wytłumaczyć tego wyniku . Miesiac temu przegrywamy ze średniakami gładko 1-3 by teraz wygrać 2-1 z czwarta drużyną świata i wicemistrzem Europy będac niezaprzeczalnie lepszym zespołem . POLSKA nie rozegrała tak KAPITALNEGO meczu od pazdziernika 2003 r. Leo ma zostać i basta a ty Engel siedz cichutko na Miodowej .
OsciBosci
11 10 2006, 21:55
Bardzo dobry mecz. Wszyscy zagrali idealnie.
Marcin$
11 10 2006, 21:57
To to rozumiem. Widać efekty pracy z Leonem

Kowalewski - dobrze wychodził do piłek, świetne piąstkowania i gra na przedpolu, przy golu Portugalii nie miał szans chociaż był blisko
Bronowicki, Golański - no tak powinni grać boczni obrońcy. IMO o wiele lepsza para niż Żewłakow, który boi się pójść do przodu za akcja i Baszczu, który też na tej prawej stronie zawalał akcje
Radomski, Bąk - niemal bezbłędnie i te wyprzedzenia ....

Cała pomoc - walka o każdą piłkę do końca, non-stop w ruchu, zarówno w defensywie i ofensywie. Warto pochwalić Ebiego za kapitalne gole i Lewandowskiego za świetne strzały z dystansu (ten z wolnego pod koniec meczu to nabieg odj.ebał jak Carlos)
Atak - Żuraw po prostu kapitalnie, to on pchałten wózek do przodu i świetnie rozgrywał akcje. Rasiak jak dla mnie nie pasuje do tej repry o wiele lepiej mi sie podobało jak wszedł Matusiak, a jeszcze lepiej jak Jeleń się wykuruje xD
Man of the Match - oczywiśćie Ebi
Mam nadzieje, że to nie jest sukces tylko jednomeczowy i w reszcie bedą grali przynajmniej na tym samym poziomie, a nawet jeszcze lepiej, bo jak to się mówi apetyt rośnie w miare jedzenia xD
Chyba mecz zycia wiekszosci Polskich pilkarzy

Rasiak standardowo zmarnowal 3000 % akcje(3 na 1-nosz (pipi))-ale na jego szczescie zaliczyl asyste i calkiem niezle radzil sobie w powietrzu.Boczni obroncy grali swietnie,jak zreszta cala druzyna.Brak slow.Moglismy wygrac naprawde wysoko-bylismy ZDECYDOWANIE LEPSZYM ZESPOLEM.Moglobyc nawet 4-1.Najlepszy mecz polakow-jak juz to ktos napisal od bardzo dawna.
Edit : ktos przed meczem(dluugo przed nim) wspominal,ze C.Ronaldo jest w zyciowej formie-ja jakos tego nie zauwazylem
Ölschmitz
11 10 2006, 22:06
QUOTE(Ader @ 11 10 2006, 22:58)

Edit : ktos przed meczem(dluugo przed nim) wspominal,ze C.Ronaldo jest w zyciowej formie-ja jakos tego nie zauwazylem

gra sie tak jak przeciwnik pozwala xD
jay jay
11 10 2006, 22:08
ciekaw jestem tylko co Darek miał na mysli mówiąc ,że ten mecz zmieni wszystko w polskim futbolu .
Płonne nadzieje raczej , bo nasz naród ma dziwne predyspozycje do rozpie.rdalania wszystkiego
Mazur13
11 10 2006, 22:10
Mit,że w Polsce nie ma bocznych obrońców obalony.Nasi zagrali na swoim poziomie,a Portugalia dała ciała.Całe szczęście,że straciliśmy jedną bramkę,bo co niektórzy pewnie już by nas widzieli w gronie faworytów ME.BTW - kudosy dla Lewandowskiego za wykluczenie C.Ronaldo (tak sie gra w dorosły football

) i Smolarka za 2 brameczki (szczególnie druga kapitalna,zewnętrzną częscią stopy,mocna i mierzona - C.Ronaldo tak nie potrafi

) Na koniec chciłbym zaznaczyć - mecz UŁOŻYŁ się nam znakomicie (2 bramki na początku) i mogliśmy grać to,co potrafimy najalepiej - kontrę...Portugalia...No cóż...PIACH
Ölschmitz
11 10 2006, 22:10
ader - nie, ja nawet nie wiedzialem jak on ostatnio gra.
co to bedzie jak jelen wroci i zastapi rasialdo...
Widziałem wasz mecz z Finlandią - mówi napastnik reprezentacji Portugalii Nuno Gomes i... nie udaje mu się powstrzymać śmiechu.
Niech sie teraz pe.dalek posmieje
QUOTE(yaczes @ 11 10 2006, 23:11)

Widziałem wasz mecz z Finlandią - mówi napastnik reprezentacji Portugalii Nuno Gomes i... nie udaje mu się powstrzymać śmiechu.
Niech sie teraz pe.dalek posmieje

Dokladnie-dostali swoje 3 punkty xD
Kara za zbytnia pewnosc siebie.
jay jay
11 10 2006, 22:16
w ogólnym rozrachunku to Portugalia i tak zrobi swoje a my do końca będziemy drżeli o dobry rezultat w kolejnych spotkaniach . Belgia i Finlandia musi być ograna na wyjazdach .Serbia i tak potknie z którymś ze słabeuszy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.