Nie ma sie czym podniecac w rewanzu Turcy i tak ograja lotyszy.
rychu18
16 11 2003, 08:57
fajnie sie ogląda jaj nasi strzelają gole, walczą o ...
własnie o pietruszke
ogrywac Neste jak byle burka to tez wyczyn
tylko zeby im nie (pipipi)ło po tym meczu,
bo raz na rok to nawet... (i tu zapomniałem jak to szło
raczej jestem po tym meczu wku.r.wiony niz zadowolony,
przegrac eliminacje do ME w takiej grupie i ograc włochów,
to nie jest smieszne :?
walczą o pietruszkę,hmmmm.walczę o prestiż o punkty do rankingu fifa.to zawsze jakaś korzyść dla zespołu wygranego.trąbią o tym w gazetach,telewizji,internecie.jest pozytywnie.
hej panowie polska zagrała przyzwoity meczyk, nie dawała włochom grać ich sposobem gry. janas wykonał dobrą robotę. z resztą dobrze że gramy z tak silnymi państwami: włochy i serbia/czarnogóra. jest dobrze!!
Polska wygrala z Serbia 4:3
Bramki:
27' [1 - 0] Niedzielan
30' [2 - 0] Rasiak
69' [2 - 1] Boskovic
74' [3 - 1] Kosowski
78' [3 - 2] Vukic
82' [4 - 2] Maciej Zurawski
87' [4 - 3] Iliev
a Anglia przegrala u siebie z Dania 2:3
Nasza reprezentacja jest na dobrej drodze... I to szybciej niz sie spodziewalem:]
It's good. Good. GOOOOOD. ;]
Nie bylem na meczu, mimo, iz byl w moim miescie i mialem wejsciowki na loze honorowa;p Nie ogladalem nawet w TV... mialem wazniejsze sprawy na glowie

Mam pytanie do tych co ogladali... czy 3 bramki stracone w 2 polowie mialy jakis ewidentnych winowacjow?
Kroolik
16 11 2003, 20:55
Fajny mecz. Znów radość w mym sercu

Fajnie że strzelili 4 brameczki ale aż 3 stracili. hmmm Grał Głowacki? Chyba nie. Ale mimo wszystko fajnie że nasi wygrali 2 mecze ostatnio
Przy tych 2 ostatnich bramkach nasi odpuscili z obrona no i sie stalo. Ale ogolnie jestem zadowolony z meczu, jestesmy moim zdaniem na dobrej drodze
Liquid(c)
16 11 2003, 22:03
Ciesze sie ze cos drgnelo w naszej piłce noznej.

Oby tak dalej
Szamotulki , Basszczyński przy dwóch bramkach dali (pipi) mimo tego cieszą strzelone 4 bramki i bramka Maćka Żurawskiego który wreście przełamał niemoc strzelecką i strzelił na 4:2
tooom19
16 11 2003, 22:31
Kolejny dobry występ naszych orłów 4:3 z Serbią to dobry wynik mogło być znacznei lepiej ale jakoś od 70 minuty nasza obrona sie rozluźniła ? no i z pewnością był zauważalny brak Jacka Bąka i Zielinskiego który skonczył reprezentacyjną karierę ...Atak mamy dobry a nawet bardzo dobry para Rasiak - NIedzielan sprawdziła się po raz kolejny ...Niedzielan drugim Olisadebe (a propo co u niego ?) 5 meczy 4 bramki niezły bilans

Wreszcie przełamał się Żurawski bramka średniej jakości ale może wkoncu się rozstrzela nam Żuraw

..Saganowski też się pokazał z dobrej strony ...Krzynówek i Kosowski rządzili na skrzydłach i to też jest w dobry punkt naszego Teamu . Krzynówek 2 asysty i świetny występ szczególnie w 1 połowie , szkoda że se chopak bramki nie strzelił , w drugiej połowie za to rozkręcił się Kosowski niezła bramka - bramkarz toche pomógł ale nie uniejsza to faktu że strzał był przedniej marki...
Wreszcie jakiś pożądny mecz zagrał Lewandowski na"charował" sie chopak do spółki z Rząsą najbardziej niewdzięczna pozycja na boisku defensywny pomocnik

..Zmiana Dudka na Szamotulskiego dostał szansę ale czy ją wykorzystał ? co najmniej 1 bramka była do obrony ..
Co do Serbi to nie popisali się gwiazdorzy z Serie A Dejan Stanković - Savo Milosević a bramki musieli strzelać zmięnnicy - możemy im tylko podziękować za zmarnowanie paru niezłych okazji wtedy nie było by tak wesoło .....
Ogólnie jest dobrze i wierzę że będzie coraz lepiej
zarobiłe też troche kaski

i jest GIT
teaz czekam na awans Groclinu i Wisły
POZDRAWIAM
...Zewłakow i Kosowski rządzili na skrzydłach i to też jest w dobry punkt naszego Teamu . Żewłakow 2 asysty i świetny występ szczególnie w 1 połowie , szkoda że se chopak bramki nie strzelił , w drugiej połowie...
Zewlakow? a nie przypadkiem Krzynowek
rychu18
16 11 2003, 22:41
Jeżeli chodzi o pierwszą bramkę dla Serbów to podobnie jak my mieli trochę szczęścia.Przy strzale "Kosy" KOsowskiego nie popisał się ich bramkarz.Natomiast przy ich strzale z rzutu wolnego piłka śmiesznie odbiła się o piętę jednego w murze i na dodatek jeszcze o słupek.Mieli więcej szczęścia niż my przy bramce "Kosy".Ale jak to Górski powiedział:Kto nie ma szczęścia w piłce niech się za to wogóle nie zabiera

8)Jeżeli codzi o Szamotulskiego to kompletne z niego drewno.Ja bym bronił lepiej

Smiesznie piąstkował zamiast łapać piły,niepewne interwencje,przy trzeciej bramce rzucił się nieprofesjonalnie.Powinien wjechać bokiem prosto pod nogi.Eeeee nie dziwię się ,że Dudek broni ,jest najlepszym bramkarzem jeżeli chodzi o Polskę.DZiwię się czemu nie było tutaj Mariusza Liberdy.
Przy drugiej bramce poleciał w górę ale nie wyciągnął rąk do piłki.W sumie to nawet nie poleciał w górę.Wielkie nieporozumienie z tym bramkarzem.Mam i będę mieć do niego zażalenia.
tooom19
16 11 2003, 23:09
Faktycznie nie wiem co mi sie tak ten Żewłakow przykleił

już poprawiłem

mowa of course o KRZYNÓWKU
łoł znowu niezle zagrali 8O
cieszy mnie bramka Zurawia, a Kosa ma szanse zostac polskim Nedvedem
tylko te strzały, co piąty w swiatło bramki
urodziwy Krzynek to nie mam pytan :!: szaleje az miło patrzec
jeszcze troche i rozwalimy ranking fifa :wink:
No i bardzo ładny mecz...;p Wniosek wysuwa się więc tylko jeden. Ostatniej słabej gry Polaków winni są panowie listkiewicz i boniek. Ten pierwszy za to że zwolnił Engela i zatrudnił bońka, a ten drugi za to że powolutku systematycznie zatracał polską reprezentację. Janas dostał w swoje ręce kupę brudnej roboty i zadań ale wyszedł z nich obronną ręką. Bo piłkarze pokazuję że naprawdę stać ich na dobre występy tylko musi być ktoś kto pozwoli im uwierzyć w siebie i sprawić że zaczną porządnie grać. Taką osobą jest właśnie Janas... :wink:
Anonymous
17 11 2003, 08:55
"... z wyniku jestem zadowolony , z gry nie ..."
simian raticus
17 11 2003, 12:42
Krzynówek wymiata lewą nogą na prawej stronie...w końcu jakieś porządne ustawienie, które sprawdza się w boju...już nawet Szymkowiaka olewam na rozgrywce...hehe!!! Zmiana pozycji skrzydłowych i trochę więcej ambicji piłkarzy niż w poprzednich meczach daje rezultaty..., a może to tylko przeciwnikom ścięgna wymroziło???buhaha!!! Acha i jakby zaczeli grać bardziej technicznie: przytrzymanie piłki, kiwka, z pierwszej piły!?! Zobaczymy na wiosnę???
4:3 fajny mecz.W pierwszej polowie Polska grala b.dobrze,byla zespolem lepszym niz Serbie.Dobrze zrobil Janas wystawiajac w obu meczach na skrzydka Krzynowka i Kosowskiego widac bylo ze nasze skrzydla sa grozne.W drugiej polowie gra Polski wygladala duzo gorzej zwlaszcza w obronie ktora na za duzo pozwalala i stracilismy przez to 3 bramki.Inna sprawa ze bronil a wlasciwie improwizowal Szamotulski w kazdej straconej bramce ponosi wine,bronil nerwowo,niepwnie.Owszem moze Liberda popelnil straszliwy kiks w przegranym meczu z Belgami ale nalezy mu dac jeszcze jedna szanse bo jest bramkarzem napewno lepszym niz bramkarz amici co pokazal chocby w pucharowych meczach Groclinu.
Ogolnie ciesza 2 zwyciestwa z dobrymi przeciwnikami widac ze zmienila sie gra naszych na lepsza ale poki co bym sie nie podniecal zobaczymy jak nasi beda sie spisywac w el.do MS.
wreszcie. polska zagrała na poziomie europejskim w tych dwóch meczach. krzynówek wymiata, super podania!!!!
2 zwycieskie mecze poslkiej reprezentacji nie oznaczają że bedą oni tak już ciągle grają. Wg mnie wpływ na taki wystep miała pogoda. Przecież Włosi i była Jugosławaia to państwa o wiele cieplejsze od naszego kraju a temperatura na meczach nie była raczej wysoka. Zobaczymy jak będa grali na wiosne.
Mamy w tym roku jeszcze z kimś grać

bo słyszałem że mam zagrać 2 mecze na Malcie po zakończeniu rozgrywek ekstraklasy piłkarskiej...
Wg mnie wpływ na taki wystep miała pogoda. Przecież Włosi i była Jugosławaia to państwa o wiele cieplejsze od naszego kraju a temperatura na meczach nie była raczej wysoka.
Wali mnie to czy bylo cieplo czy zimno Polska wygrala 2 mecze i wyniki poszly w swiat a tlumaczenie ze bylo zimno sa jak o dupe potrzec.W jednym sie zgodze ze nie nalezy w euforie po tych zwyciestwach zobaczymy jak sie bede nasi prezentowac chociazby w wiosennych spotkaniach.
tooom19
18 11 2003, 06:29
Na Malcie gramy ze Słowacją i Maltą (ponoć)
Ja słyszałem w tvn 24 że z Maltą i z Norwegią...
_Bardock
19 11 2003, 14:19
Oby taką form utrzymali do eliminacji MŚ 2006...
Chocia szczerze mówiąc - wątpię w to...
ale nasi młodzi dostali w pupe 8O
ze starych w białych butach

można sie posmiac,
4:0, mogło byc 6,7
szok i tragiczna gra :oops:
ale nasi młodzi dostali w pupe 8O
ze starych w białych butach :lol: można sie posmiac,
4:0, mogło byc 6,7
szok i tragiczna gra :oops:
no niestety gdy stracili pierwsza bramke musieli ruszyc do ataku i to sie zemscilo ale kto wie jakby Kowalczyk nie dostal nieslusznie pierwszej zoltej kartki to pewnie mecz potoczyl by sie inaczej
ja pie,rdole meczu nie widzialem ale patrze na wynik i mnie zamurowalo niewiem co sie tam wydarzylo ale zeby dostac u siebie 0:4

ehh...
Z innej beczki.
Szkoda,że nasi odrzucili propozycję Korei Płd. na mecz towarzyski.Że niby dlatego,że jest z szkoleniowego punktu widzenia bez sensu.Akurat!
Byłaby chociaż szansa na rewanż za MŚ.A od Koreańczyków powinniśmy uczyć się grać w piłkę(i przekupywać sędziów

)
rychu18
23 11 2003, 12:13
Z MAltą gramy napewno ,jeżeli zaś chodzi o Słowację to mieliśmy grać ze Słowenią a nie Słowacją,ale i tak z nimi nie zagramy,czeka nas Ukraina albo Rumunia już teraz nie pamiętam.
Z MAltą gramy napewno ,jeżeli zaś chodzi o Słowację to mieliśmy grać ze Słowenią a nie Słowacją,ale i tak z nimi nie zagramy,czeka nas Ukraina albo Rumunia już teraz nie pamiętam.
Podczas pobytu na zgrupowaniu na Malcie gramy najpierw z Litwą a trzy dni później z Maltą
rychu18
23 11 2003, 13:08
Podczas pobytu na zgrupowaniu na Malcie gramy najpierw z Litwą a trzy dni później z Maltą
O własnie Litwa,myślałem o tym zespole,ale myslałem też ,że z nim nie gramy.Wolałbym bardziej wymagającego rywala takiego jak Ukraina bądź Rumunia.Ukraina,Rumunia też wchodziły pod uwagę,to był drugi typ po Słowenia a tu nagle pojawiła się Litwa.
maruscha
3 12 2003, 16:22
Ciekawe czy te zgrupowanie polaczkow przyniesie cos dobrego nie dosc ze przeciwnicy slabi to jeszcze jedzie cala smietanka z polskiej ktora jest smiechu warta oprocz kilku pilkarzy ktorzy z dobrym skutkiem niedawno debiutowli w polskiej reprezentacji i pokazali ze sa jeszcze pilkarze w naszej slabej lidze ktorzy zaczynaja sobie dobrze poczynac na arenie miedzynarodowej....
simian raticus
3 12 2003, 16:47
Żeby tylko wstydu nie było...hehe!!!
Jak nie grają o punkty to zwycięstwa przychodzą łatwo (ostatnio).
Jeśli mecz o stawkę to nasze orły mają nogi z waty...
Żeby tylko wstydu nie było...hehe!!!
Jak nie grają o punkty to zwycięstwa przychodzą łatwo (ostatnio).
Jeśli mecz o stawkę to nasze orły mają nogi z waty...
Wydaje mi sie ,że na te mecze Janas wystawi słabszy skład. Żurawski i Szymkowiak narzekają na jakieś bóle. Myślę , że da szansę pograć młodzikom.
Kroolik
11 12 2003, 20:21
4:0

Do 54 bylo 0:0.....
Jarosław Bieniuk 54
Sebastian Mila 58
Adrian Sikora 82
Marcin Burkhardt 88
Fajnie że TVP nie nawaliła

sku....ny... żebym polskiej reprezentacji ne mógł w publicznej telewizji oglądać.....
4:0

Do 54 bylo 0:0.....
Jarosław Nieniuk 54
Sebastian Mila 58
Adrian Sikora 82
Marcin Burkhardt 88
Fajnie że TVP nie nawaliła

sku....ny... żebym polskiej reprezentacji ne mógł w publicznej telewizji oglądać.....
Jaroslaw Bieniuk nie Nieniuk.
Zwyciestwo Polski cieszy ale w zasadzie trzeba to okreslic jako Polska B, meczu widzialem tylko kawalek do 70 min. wiec wiele na jego temat nie moge powiedziec zwazywszy ze slyszalem ze TVP dala (pipi) i nie pokazala wogole pierwszej polowie.
Il Capitano
12 12 2003, 19:34
Strasznie podoba mi się MILA,już czas na pierwszą reprezentację
Bramka w debiucie, nieźle, nieźle. Zobaczymy jak Sebastian pokaże się w meczu z Litwą jeżeli Janas da mu szansę.
Kiedy jest mecz z Litwą
Zapomniałem o meczu z Maltą i nie oglądałem ale o dziesiejszym meczu niezapomnę .
Dzięki za info :!:
Hehe z Maltą nawet jakbyś chciał to byś pierwszej połowy nie obejrzał

Bo z tamtego za(pipi)a ciężko przeslać sygnał telewizyjny

I zamiast pierwszej połowy były "Wspomnienia z Wembley"

BTW - dzisiaj też może być różnie
Il Capitano
14 12 2003, 13:19
Hehe z Maltą nawet jakbyś chciał to byś pierwszej połowy nie obejrzał

Bo z tamtego za(pipi)a ciężko przeslać sygnał telewizyjny

I zamiast pierwszej połowy były \"Wspomnienia z Wembley\"

BTW - dzisiaj też może być różnie

Dobrze ,że w pierwszej połowie nie było bramek nic nas nie ominęło
No myślę ,że Litwa to porządniejszy kraj i nie będą odstawiać "szopek"
No i po meczu z Litwa.Wygladalo to wszystko bardzo pokracznie.Mniej wiecej jak mecz podworkowy,przed ktorym wszyscy sobie ostro popili.
Gdyby nasi nie potykali sie o wlasne nogi to by spokojnie mozna bylo
Litwinom dwucyfrowke zapodac(inna sprawa,ze tez moglismy miec kilka bramek w plecy,o dziwo Szamotulski stanal na wysokosci zadania)
No ,ale czemu sie dziwic,skoro gralismy takim skladem,ze oprocz Szamotulskiego,Rasiaka&Niedzielana oraz ekipy z mlodziezowki:Mila,Stasiak,Burkhart,Rachwal to ja tam nikogo nie znalem.
Skad Janas 3/4 kadry na ten mecz wytrzasnal to ja nie wiem...oni chociaz z pierwszej ligi byli?
Podsumowujac-widowisko na zenujacym poziomie,ale mimo wszystko kolejna wygrana na koncie ozelkow Janasa.
The Gunners
16 01 2004, 19:42
na starcie el mś 2006 niemcy gramy z anglią i irlandią
na starcie el mś 2006 niemcy gramy z anglią i irlandią
Hell yeah !!

ja w tym czasie bede na praktach z połowa mojego roku na uniwerq
Pozdrawiam VGM Fan ^^
moze mam spózniony reflex ale co tam :wink: wczoraj w wiadomosciach sportowych slyszalem ze do polskiej reprezentacji ma przystąpic jais nowy nygas z afryki i ma grac w pierwszym meczu eleminacyjnym do mś. wie ktos coś wiecej na ten temat ?
w srode gramy z Slowenia, na pzpn.pl czytalem wywiad z kims ze sztabu Polski i ten goastek (moze Janas

) mowi o przeciwnikach ze jestesmy na takim samym poziomie jak oni

to mamy fachowcow... chociaz kto wie przeciez wygralismy z Wlochami wiec jestesmy uuuuuuuuu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.