Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
dr_hakenbusz
CYTAT(Musiolik @ 17 10 2007, 21:56) *
to co zrobił Jop to powrót do jego błyskotliwych zagrań

O dokładnie! Zapomniałem o nim - Żubr się kłania. Kiedyś był boiskowym idiotą i - widać - przypomniał sobie te czasy.
Maiden
CYTAT
Ale ale! Pomyślcie że kiedyś tak właśnie grała pierwsza drużyna!
I jeśli ktoś nie widzi ręki Benhakkera, to jest ślepy, lub jest z wydziału szkolenia PZPN

Słabo zagrał Kiełbowicz IMO, a to co zrobił Jop to powrót do jego błyskotliwych zagrań

Kiełbowicz? A jak miał grać? Sam? Nie dostając podań?
Wiślacy grali pomiędzy sobą. Takie fakty. Oddawali piłkę tylko gdy musieli.
Bret Hart
CYTAT(Maiden @ 17 10 2007, 20:12) *
CYTAT
Ale ale! Pomyślcie że kiedyś tak właśnie grała pierwsza drużyna!
I jeśli ktoś nie widzi ręki Benhakkera, to jest ślepy, lub jest z wydziału szkolenia PZPN

Słabo zagrał Kiełbowicz IMO, a to co zrobił Jop to powrót do jego błyskotliwych zagrań

Kiełbowicz? A jak miał grać? Sam? Nie dostając podań?

Racja, Kiełbowicz nie miał z kim grać, zresztą miałem wrażnenie że cała 11-tka nie tylko nie wiedziała z kim grać ale i jak grać bo ani środkiem ani bokami nie grali ... Mecz Polaków mnie niestety nie zaskoczył w ogóle. Zastanawiam sie jaki jest sens takich meczów gdzie gra 3 zawodnikiów z podstawowego składu ??? Jak ma sie wprowadzić pozostałych 7 "nowych" (nie licze bramkarza) i do czego ? Wg mnie mecze towarzyskie powinny wyglądać na owrót 7 z podstawowej jedenastki i 4 dublerów którzy przy tej "zatrybionej" siódemce może jakoś błysnąć.
sir_ryszard
Ma ktoś może jakiś namiar na meczysko Polski z Kazachstanem? Dokładnie interesuje mnie druga połowa spotkania, niestety nie miałem sposobności oglądnąć całkowicie. :\
Bret Hart
CYTAT(sir_ryszard @ 19 10 2007, 12:41) *
Ma ktoś może jakiś namiar na meczysko Polski z Kazachstanem? Dokładnie interesuje mnie druga połowa spotkania, niestety nie miałem sposobności oglądnąć całkowicie. :\

Wklep w youtubie polska kazachstan albo na oficjalnej stronie UEFA - też znajdziesz highlights z tego spotkania
Cris
17 i 21 listopada Polska kadra rozegra mecze z Belgia i Serbia , znamy juz powołania:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)

Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Kamil Kosowski (Wisła Kraków)

Napastnicy: Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (Southampton FC), Marek Saganowski (Southampton FC), Radosław Matusiak (SC Heerenveen)

Lista rezerwowych: Jerzy Dudek (Real Madryt), Grzegorz Bartczak (Zagłębie Lubin), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Tomasz Kiełbowicz (Legia Warszawa), Ireneusz Jeleń (Auxerre), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin)

dziwi brak Zieńczuka ktory w lidze spisuje sie bardzo dobrze
Obsolete
Mnie dziwi Matusiak, czy Zurawski, ale prawda jest taka, ze jak awansujemy to nikt tego pamietac nie bedzie, kogo Leo powolal. Gorzej jak przewalimy.

Wtedy na pewno Tomaszewski jako pierwszy wyrwie sie z "madrasciami" i wlasnym skladem.
Cris
Już jeden kolega wypadł ze składu , jest nim Dario Dudka (patrząc na jego ostatnie występy moze to i lepiej....),piłkarz ma złamany szczyt kostki bocznej w lewej nodze, a urazu nabawił się w meczu pucharowym Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec (2:0).
Zapewne za niego do kadry wejdzie Kiełbowicz.
przema
a jakie jest prawdopodobieństwo, że siedząc na trybunach można złamać nogę ? Bo może Żurawski poszedłby w ślady kolegi i też coś sobie zrobił. Najgorsze jest to, że już nawet Krzynówek grzeje ławe confused.gif
Cris
Tak jak mówiłem,Kiełbowicz zastąpił Dudkę w kadrze na mecze z Belgią i Serbią.
To już potwierdzona informacja.
ogqozo
Proponuję zacząć forumową podjarkę jutrzejszym meczem z Belgią. W sumie w ostatnim meczu nasi kadrowicze nie zachwycili, ale i tak nie nie bierze pod uwagę innej możliwości niż zwycięstwo i świętowanie historycznego awansu do Mistrzostw Europy. Co niektóre oszołomy już zakładają pomarańczowe wstążeczki na znak uwielbienia do Leo Beenhakkera. Inni powoli zamieniają swoje lodówki w hurtownie piwa, które opróżnią sobotnim wieczorem. Edyta Górniak ćwiczy swoją intepretację hymnu, a Coca-Cola projektuje wzory puszek z piłkarzami.

CYTAT
Boruc - Bronowicki, Bąk, Żewłakow, Wasilewski - Krzynówek, Lewandowski, Sobolewski, Łobodziński - Smolarek - Żurawski

Tak ma wyglądać nasz skład.
Cris
No tak , jutro wielki dzień , historia będzie tworzyć się na naszych oczach (mam nadzieję).
Oczywiście inny wynik jak zwycięstwo nie wchodzi tutaj w grę , tym bardziej że Belgia ma 6 czy 7 graczy kontuzjowanych z podstawowego składu.
Co do niespodzianek w składzie Polski, bo taką niewątpliwie jest wystawienie Łobodzińskiego na prawym skrzydle, to myślę że to bardzo dobre posunięcie.
Łobodziński raczej nigdy nie zawiódł we wcześniejszych spotkaniach, jest szybki i waleczny,pomęczy trochę belgijskich obrońców, a na zmęczonych wejdzie Błaszczykowski, tego pana nikomu chyba nie trzeba przedstawiać.

jutro chcę być pijany z radości , więc do boju Polsko smile.gif
dr_hakenbusz
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAA biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Marcin$
Brawo, Brawo i jeszcze raz Brawo dla Leo Beenhakker za stworzenie silnej, zgranej ekipy. W ogóle to mam wrażenie, że ostatnio Polska powoli rusza do przodu. Zarówno w sporcie jak i polityce thumbsup.gif smile.gif
Słoik

Panie trenerze, melduje wykonanie zadania!
golab
podziękujmy obrońcy jak i również bramkarzowi belgijskiemu;]
Wampis
Bramkarzowi jak bramkarzowi, chwała belgijskim obrońcom podającym Smolarkowi.
zduniacz
chwała Smolarkowi za wykorzystywanie tych podań.
przema
brawo. Plan wykonany w 100 %. Tak się rozgrywa mecze o awans, na spokojnie, bez paniki. No i Ebi, zasługuje na coś więcej niż przeciętny Racing. Świetny Błaszczykowski, na poziomie Krzynówek, skoncentrowany Boruc jest niemal nie do pokonania. Cała drużyna wogóle zagrała dojrzale, bez rewelacji, ale dojrzale, skutecznie, wiedząc o co grają. Czekamy na więcej, bo ostatnio awansujemy do ważnych imprez, ale co dalej ? Krok po kroku, więc czas na wyjście z grupy w ME
Musiolik
jedziemy na EURO biggrin.gif:D:D:D
Błaszczykowski - najlepszy skrzydłowy, Ebi - najlepszy gracz repry biggrin.gif
Mejm
Gra naszych slaba. Blaszczu jak zwykle the best. Smolarek wyfuksil pierwsza brame a przy drugiej uzyl w pierwszej kolejnosci glowy a nie miesni.
Panowie zapamietajcie ten mecz dobrze bo bedziecie go synom i wnukom opowiadac. Mamy Euro i to dwa razy pod rzad hehe.
ogqozo
CYTAT
Mamy Euro i to dwa razy pod rzad hehe.

A skąd wiesz, że awansujemy w 2012?
Mejm
CYTAT(ogqozo @ 17 11 2007, 23:21) *
CYTAT
Mamy Euro i to dwa razy pod rzad hehe.

A skąd wiesz, że awansujemy w 2012?

Zakladam ze jednak te stadiony pobudujemy.
-Topek-
Ciesze sie z awansu ale taka gra przeciwko czolowced europejskiej to daleko nie zajdziemy. co jak co ale wlosie ani niemcy nam bramek takich jak ta pierwsza nie podaruja, wystarczy spojrzec na ostatnie MS, jakis spedalony ekwador na wy(pipi)al. No coz najbardziej w kogo wierze to beenhakker wink.gif
Cris
Może i gra nie była najlepsza, ale do stu piorunów , awansowaliśmy pierwszy raz w historii do Euro, nie udało się to za Górskiego ani za Piechniczka tylko właśnie teraz.Będzie co wnukom opowiadać.
Jeszcze dobrze by było pokazać miejsce w szeregu Serbii i zająć 1 miejsce w grupie.

POLSKA!!!
Ader
CYTAT(-Topek- @ 18 11 2007, 03:00) *
Ciesze sie z awansu ale taka gra przeciwko czolowced europejskiej to daleko nie zajdziemy. co jak co ale wlosie ani niemcy nam bramek takich jak ta pierwsza nie podaruja, wystarczy spojrzec na ostatnie MS, jakis spedalony ekwador na wy(pipi)al. No coz najbardziej w kogo wierze to beenhakker wink.gif

Tez pier.dolenie.Jakos z Portugalia wygralismy.Pozniej na wyjedzie remis tez osiagniety.No chyba ze Portugalia do czolowki nie nalezy..Jak zagraja tak jak pierwszy mecz z Portugalia,to sa w stanie wygrac z kazdym.Aczkolwiek wyjscie z grupy,obojetnie jaka ona nie bedzie, nie bedzie latwe.
Cris
Za dwa dni mecz ze Serbami a w tym meczu nie zagrają :
Maciej Żurawski,Jakub Błaszczykowski,Artur Boruc,Marek Saganowski,Ebi Smolarek,Jacek Krzynówek...czyli trzon naszej reprezentacji.
Wszystkich powyżej Leo wysłał do swych klubów.
dr_hakenbusz
Widocznie już zaczął przygotowania do przyszłorocznej imprezy wink.gif

CYTAT(Ader @ 18 11 2007, 16:58) *
CYTAT(-Topek- @ 18 11 2007, 03:00) *

Tez pier.dolenie.Jakos z Portugalia wygralismy.Pozniej na wyjedzie remis tez osiagniety.No chyba ze Portugalia do czolowki nie nalezy..Jak zagraja tak jak pierwszy mecz z Portugalia,to sa w stanie wygrac z kazdym.Aczkolwiek wyjscie z grupy,obojetnie jaka ona nie bedzie, nie bedzie latwe.

Dokładnie, nie ma co gadać, że jesteśmy bez szans, bo Niemcy, bo Francja, ba Włochy. Ostatecznie wiele z tych drużyn wchodzi do Euro2008 psim swędem (Anglia, Portugalia wciąż walczy). Wiadomo, że to są o wiele lepsze od nas teamy, ale jeżeli nasi wytrzymają psychicznie, to (po zgrupowaniu pod okiem Leo) mogą opwalczyć z każdym.
Fan
Jeśli nie zdarzy się nic niebywałego jak 4 lata temu to EURO wygra ktoś z tego tria - Niemcy , Włochy , Francja . Czyli 3 pierwsze druzyny z Weltmeisterschaft . Dojczlandy idą jak burza , przentując niekiedy bardzo wyrachowaną grę i inteligentne rozgrywanie piłki . Wlosi krok po kroku zdobywali punkciki , i znów na finiszu niszczy marzenia innych . To jest ewidentnie drużyna turniejowa , najwyższe klase pokazuje w półfiane lub finale .
Francja zas to na wpół odmieniona ekipa . Dużo jest kolesi po 20-25 , którzy dopiero sa na początku swej drogi do wielkiej drogi . Maja chwile słabości jak mecz u siebie ze Szkocją , ale zazwyczaj nie schodzą powyżej swego wysoekiego poziomu .
przema
jedyna okazja, żeby Żurawski sobie pograł w piłke, a Leo go odsyła do domu. Ech nie kumam czaczy
alienator
CYTAT
Podstawowy zawodnik piłkarskiej reprezentacji Polski, defensywny pomocnik Radosław Sobolewski zrezygnował gry w kadrze. Jako przyczynę swojej decyzji podał powody osobiste.
Piłkarz poinformował trenera i kolegów z drużyny o swojej decyzji tuż po fecie po wywalczeniu awansu Polski do Euro 2008. Sobolewskiego, który chciał rozegrać pożegnalny mecz z Serbią, w Belgradzie jednak zabraknie. Piłkarza Wisły Kraków nie będzie ani w podstawowej jedenastce, ani nawet w osiemnastce meczowej.

Sobolewski występował w reprezentacji Polski od 2003 roku. W barwach narodowych zagrał 31 razy, zdobywając jedną bramkę.

nius baj gazeta.pl
Cris
właśnie to czytam i nie powiem że nie jestem w szoku.
ciekawe co takiego się stało, na pewno to coś poważnego bo przecież Sobol był podstawowym zawodnikiem kadry i miał duże szanse na wyjazd do Austrii i Szwajcarii.
A może to tylko takie medialne zagrania...?
przema
gdyby stało się coś poważnego, zrezygnowałby z gry w piłkę nożną. Niewiem co on wykombinował, żona mu zabroniła czy jak ?
Tokar
Patrząc na skład zapowiada się jeszcze ciekawszy mecz niż z Węgrami sorcerer.gif

Wawrzyniak chyba niedługo przejdzie do Barcy, bo jaki fart ten koleś ma w karierze to masakra. Najpierw Legia kupuje go z Widzewa, w którym niczym się nie wyróżniał, za gigantyczną kasę. Mimo tego, że w Warszawie przeważnie grzeje ławę, Leo z jakichś powodów ciągle go powołuje. Teraz został playmakerem xD

No kur/wa, szczytem dla tego typu jest wybijanie piłek na oślep przed siebie, a Leon go na środku pomocy stawia. Niezła biba musiała być po meczu z Belgią, że Benny jeszcze na rauszu skład na Serbie ustalał.
przema
oj jakby się tak Serbom chciało, jak im się nie chciało, to by dziś zamietli tymi naszymi orzełkami na tym pastwisku, a tak nasi sami sobie zafundowali dwa babole i remisik. A kondycje to lepiej niech w ameryce południowej na 3 tyś metrów zaczną ćwiczyć, bo nam chopaki poumierają kiedyś na boisku
Cris
CYTAT(przema @ 21 11 2007, 22:43) *
oj jakby się tak Serbom chciało, jak im się nie chciało, to by dziś zamietli tymi naszymi orzełkami na tym pastwisku, a tak nasi sami sobie zafundowali dwa babole i remisik. A kondycje to lepiej niech w ameryce południowej na 3 tyś metrów zaczną ćwiczyć, bo nam chopaki poumierają kiedyś na boisku

Już się zaczyna psioczenie ;]
To my jedziemy na Euro a nie Serbia, to my zremisowaliśmy z nimi na wyjeździe, to my zajęliśmy pierwsze miejsce w grupie przed Portugalią.
No i to chyba Serbowie powinni się uczyć od nas , bo mimo bardzo eksperymentalnego składu nie dali nam rady.
amen
przema
ja nie narzekam tylko fakty stwierdzam, dziś ( może to sprawka boiska ) widziałem zagrania naszych ala polska myśl szkoleniowa, a nie szkołę leo, Serbom jakoś to lepiej wychodziło, tylko brakowało im wykończenia. Ale dobrze, że wygraliśmy co by niebyło trudną grupę. Na plus napewno gra Zahorskiego i Murawskiego, reszta za szybko złapała zadyszke
Kmiot
'Wielcy' trenerzy/kopacze polskiej piłki dalej plują jadem.
http://supergigant.blox.pl/2007/11/Polska-...ntratakuje.html ;]
dr_hakenbusz
Jeżeli jeszcze ktoś nie ogarnął sukcesu jaki odnieśliśmy, to może przypomnijmy sobie co było nieco ponad rok temu (treści tendencyjne i zmanipulowane):

CYTAT
nie chce mi sie nic pisac jak widze taką szmacianke na boisku
...
czyli wiadomo jaki jest poziom gry w Polsce tongue.gif

CYTAT
LOL!
Żaden nam trener nie pomoże! Trzeba po prostu się z tym pogodzić, że jesteśmy do (pipi)

CYTAT
No niestety Leo , Europy nie zawojujesz naszymi kapsztońcami. Polakom gratulujemy optymizmu

CYTAT
Następne ME przejdą koło nosa

CYTAT
Polska piłka idzie na dno i jeżeli chcemy za 4 lata być w MŚ to trzeba poświęcić te eliminacje na mecze towarzyskie dla zawodników w wieku 18-26 i zostawić Benhakera nawet jeżeli nie zdobędzie w tych eliminacjach punktu

CYTAT
Z gówna rzeźby nie ulepisz, a takim stanem można nazwać stan polskiej piłki
...
to mogą być najgorsze el. w historii polskiej piłki

CYTAT
Nie chce mi się rozpisywać, bo nie warci tego.

CYTAT
ja powiem tyle ...DNO...poprostu DNO...po co wydawać tyle kasy na Hakera ? on i tak nic nie zrobi....niech ta kasę w młodzież wpompują....

CYTAT
to mogą być naprawdę najmniej udane eliminacje do Mistrzostw Europy w historii, jakoś w cuda nie chce mi się wierzyć dry.gif ...

CYTAT
jedyne co moge powiedzieć na otuchę LEO to to:Z GÓ.WNA ZAMKU NIE ULEPISZ wink.gif

CYTAT
Uwagi komentatorów, że to nie wina Beenhakkera, że gramy jeszcze gorzej niż kilka miesięcy temu, uważam za nietrafione
...
Za Janasa strzeliliśmy Serbii cztery bramki, teraz trudno sobie wyobrazić byśmy uszczknęli chociaż jedną. Za Janasa wygrywaliśmy ze słabymi i przegrywaliśmy z silnymi - teraz przegrywamy z każdym, nawet z drużyną, która niedawno dostała baty od pół-amatorów. Trochę szkoda, że na kolejne emocje związane z meczami kadry muszę czekać dwa lata, bo awans do Euro jest już nierealny.

CYTAT
Ja wierzyłem w Leo, naprawdę. Ale już nie wierzę. Dlaczego? Bo grając z tak słabymi rywalami jak Finlandia, za Janasa potrafiliśmy atakować. w eliminacjach ME nie przegraliśmy z żadnym słabiakiem Więc co, piłkarze nagle zgłupieli i nie są w stanie zrozumieć genialnej myśli Beenhakkera?
...
gdzie tu logika?

CYTAT
"skreśleni" to za mało powiedziane
...
"...reprezentacja ta wcale nie jest lepsza od reprezentacji Trynidadu i Tobago..." \czysta prawda, niestety\
...
Benhhakker (przed meczem) - "...pressingiem i do przodu...", "...Ci piłkarze, naprawdę potrawią dużo..." XD \parsknąłem śmiechem\
...
EMOCJONUJMY SIĘ PIŁKĄ, ALE NIE W OJCZYSTYM WYDANIU

CYTAT
Wszyscy łącznie ze mną krytykowalismy naszych poprzednich szkoleniowców a prawda jest taka ze kilka lat temu bylismy slabi ale jakos tam na Mundial dostalismy sie i ta druzyna miala charakter , potem tez druzyna Janasa juz wedlug mnie duzo gorsza miala slabą grupe ale liczy sie to ze wyszla i byla na Mundialu znowu i powinnismy to pamietac bo wedlug mnie teraz dopiero polska pilka schodzi na totalne dno i naprawde dlugo mozemy siedziec na tym dnie i nie awansowac nigdzie ani teraz ani na nastepnych eliminacjach do mundialu

CYTAT
to możemy się już pożegnać z EURO 2008 .

CYTAT
Leo powinni wywalic , ten chlop zas taki dobry nie jest.Szczerze powiem ze mam nadzieje ze nie podpisza z nim tej umowy i niech sie deportuje biggrin.gif Sorki ale ME nie dla nas

CYTAT
Ehh szkoda-ale fakt jest faktem ME znów bez Polaków..

CYTAT
Tym razem zmarnowaliśmy szansę na Euro, w sumie szkoda.
...
Do ME już nie wejdziemy, ale jakieś honorowe 0:1 z Portugalią albo 1:0 z Kazachstanem może się trafi:).

CYTAT
po co go było zatrudniać? Skoro i tak odchodzi po dwóch latach, to wiele nie zrobi. Awansu na ME nie wywalczy

Lukastec
Tak jest! Osiagnelismy sukces spory, a wyjscie z grupy jest wiecej niz realne. Nie badzmy pesymistami.
Cris
Reprezentacja Polski rozbiła Antalyaspor 9:0. Cztery gole strzelił Tomasz Zahorski. W sobotę mecz z olimpijską reprezentacją Bośni i Hercegowiny

Polska - Antalyaspor 9:0 (2:0)

Bramki: Grzelak (10.), Wawrzyniak (32.), Zahorski (49., 50., 79., 87.), Kuś (70.), Nowak (73.), Goliński (81.)

Polska. I połowa: Przyrowski - Broź, Kokoszka, Pawelec, Lisowski - Wawrzyniak, Pawłowski, Kuklis, Majewski - Grzelak, Boguski.

Polska. I połowa: Gostomski - Bartczak, Kuś, Pazdan, Rzeźniczak - Bonin, Goliński, Nowak, Madejski - Nowak, Zahorski
sport.pl
Cris
Dziś o 18:00 Polska (krajowy skład) zagra w Turcji towarzysko z olimpijską reprezentacją Bośni i Hercegowiny.
Spotkanie uznane jest jako oficjalne.
Oto przypuszczalny skład:
Mariusz Pawełek - Grzegorz Bartczak, Marcin Kuś, Adam Kokoszka, Tomasz Lisowski - Szymon Pawłowski, Piotr Kuklis, Michał Goliński, Piotr Madejski - Paweł Brożek, Tomasz Zahorski.
Mecz można będzie zobaczyć na TVP 2 (studio 17:50)
przema
niewiem, co ma na celu zgrupowanie ligowców i sparing z hmmm nikim ?? bo to nawet nie reprezentacja olimpijska Bośnii i Hercegowiny, lepiej było zabrać ze sobą jakiś polski klub zagrac z nim i wyszło by na to samo, a może i z większą korzyścią dla reprezentacji bo spotkała by się ze zorganizowaną drużyną, a nie zbieraniną, która też będzie grała ze sobą poraz pierwszy. Druga reprezentacja, też powinna mieć poważnych przeciwników, żeby sprawdzić ich właśnie z kimś kto stawi opór, a nie tylko wycieczka i pogadanka z Leo, a z gry nie dowiemy się niczego. Bo jak mają się takie sparingi, do ME ? Taka kadra powinna zagrać w meczu z Serbią, ( fakt kilku grało ) który był już o nic.

Edyszyn: No i po meczu. Jak na moje oko, mecz kojarzył mi się z BEZAMI, gdyż był: bez-barwny, bez-płciowy, bez-celowy i bez-sensu. Gdyby od tego meczu zależały powołania na Euro, nie zabrałbym nikogo.
krzystofik
Fatalny był wczorojaszy mecz z bośnią. Z taką grą nie mają czego szukać na euro 08
Marcin$
CYTAT
Fatalny był wczorojaszy mecz z bośnią. Z taką grą nie mają czego szukać na euro 08

Tak.. powiedz mi jeszcze, ilu z zawodników, którzy wczoraj grali, będzie w kadrze na Euro 08, nie mówiąc już o pierwszej 11.

Oglądałem może jakieś 20 min w pierwszej połowie i Wawrzyniak zagrał 2-3 świetne piły ze skrzydła.
Cris
Leo po meczu:
CYTAT
- Niektórym musiałem tłumaczyć podstawy futbolu, doskonale znane nastolatkom w Holandii, ale uczyli się w takim tempie, że z dnia na dzień prezentowali się lepiej - Leo Beenhakker
Kmiot
Dodał też potem słusznie, ze nie jest to wina zawodników.
Sikor
To wina holenderskich nastolatków.
Cris
Polska awansowała po meczu z Bośnią i Hercegowiną o jedną pozycję w rankingu FIFA (z 23 na 22)
Miejsca w rankingu FIFA rywali polskich piłkarzy:
finały ME-2008: 5. Niemcy, 10. Chorwacja, 94. Austria eliminacje MŚ-2010: 6. Czechy, 32. Irlandia Płn., 53. Słowacja, 83. Słowenia, 197. San Marino.

Następne ogłoszenie rankingu 16 stycznia 2008.
Cris
W sobotę o 16:55 zagramy z reprezentacją Finlandii (B) .
W tym meczu kadra Polski składać się będzie z ligowców naszej ligi.
4 dni później już w najsilniejszym składzie zmierzymy się z reprezentacją Czech.
Oba spotkania rozegrane będą na Cyprze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.