Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Fan
jestem pelen podziwu . Pełen uznania dla roboty Leo i piłkarzy , którzy są poki co kadrą B . Nie zbluznie mowiąc ,że pólfinał EURO 2008 jest w naszym zasięgu . O tych nazwiskach jak Nowak , Grosicki czy Majewski jeszcze uslyszy świat . W pierwszej połowie chłopaki mieli tylko momenty słabości , przez reszte spotkania dzielili i rzadzili na boisku . Finowie tylko przypatrywali się jak piłeczka przechodzi im koło nosa . Dużo akcji ze skrzydeł , gdzie brylował Łobodziński (typ nie od poznania od czasu meczu z Azerbejdzanem ) , umiejetne przechowywanie futbolówki z dala od naszego pola karnego i blyski geniuszu Garguły , za którym nie nadażają koledzy . Łukasz wraca do formy to widać .
O ile pierwsza połowa to lekkie zgrzyty tak druga to popis kunsztu naszych młodziku . Kunsztu panowie bo w poczynianiach naszych bylo widać pewnośc , wozili , dryblowali , strzelali czy to z bani czy to nogi normalnie cud miód i malina . Powiem wiecej tak pewnie nie grała pierwsze reprezentacja przez cały 2007 rok . W notesiku zanotować nowenazwiska ; Lisowski , Nowak , Zahorski . Każdy jest jeszcze nieoszlifowanym dimanetem jednak gdy zabierze się za to Benhaker to mamy ekipe kompletna nie tylko na mistrzostwa Europy ale i na eliminacje MŚ 2010 . RIspect !!
przema
ten mecz, pokazał dużo więcej niż ostatnie spotkania kadry B. Przedewszystkim potwierdził, że pan Zieńczuk nie nadaje się do kadry. Z tak słabym przeciwnikiem 30 letni, ponoć najlepszy gracz Polskiej ligi powinien się wyróżniać, tymczasem zagrał tak słabo, że żal było na jego wrzutki do nikogo patrzeć. Drugi in minus to niejaki Losowski, gdybym miał oceniać go tylko po tym występie ( szczerze to innego nie widziałem ), to po 20 minutach i 3 pierwszych kiksach zdjąłbym go z boiska i przebukował bilet do Polski, żeby wrócił wcześniej. Kokoszka na plus, Garguła- jeżeli przepracuje pół roku, to na euro 2008 będziemy mieli silną broń czyli stałe fragmenty gry. Brożek Paweł, nieźle, zresztą wiadomo na co go stać, według mnie powinien być w pierwszej kadrze, może nie zawsze, może nie jako podstawowy piłkarz, ale pokazał już kilka razy, że potrafi i że chce. Na plus jeszcze Zahorski, Grosicki, Goliński. Na minus jeszcze Brożek Piotr. Teraz czekamy co to się zdarzy w środę. Po transferach naszych kadrowiczów widać pozytywne działanie LEO, a może sami zmądrzeli. Lepiej przygotować się w słabszym klubie przez pół roku do ME i przez to dobrą grą wypromować się znowu w europie, zarobić pare melonów, niż grać ogony, albo grzać ławki i po euro robić dokładnie to samo. Szkoda mi Krzynówka, coś ma chłopak pecha. Mam nadzieje, że wywalczy miejsce w składzie, bo uważam go za jednego z lepszych piłkarzy bundesligi.

ach no i chciałem napisać coś o głupich pomysłach z naturalizowaniem rogera. Czy my naprawdę musimy posiłkować się brazylijczykiem z trzeciego sortu, który bardzo przeciętnie prezentuje się nawet w naszej lidze, albo jakimś pół niemcem który jeszcze stawia swoje warunki ?? nieeee, grajmy z sanmarino o puchar z kartonu, niż z nimi o medale ze złota
Słoik
Lisowski faktycznie zagrał najslabiej. Niezle zagral Kokoszka, ktory wygrywal wszystkie pojedynki glowkowe. Zawodnik Wisly potrafi sie dobrze ustawic, mysle, ze kadra moze miec z Niego pozytek w przyszlosci. Rewelacyjnie zagral Grosicki. Problemy z hazardem ma juz chyba za sobą. Rownie ladnie zaprezentowali sie Zahorski i Majewski. Gargula w paru akcjach pokazal, co w Nim drzemie. Bardzo dobry sparing, fajna gra zaplecza reprezentacji. Wypadaloby jedynie poszukac lewego obroncy, poniewaz na tej pozycji, mamy wyrazne braki.
Figlarz
a już za moment sparing Polska - Czechy !!!

obstawiam remis 1-1 lub 2-2... Fajnie by było biggrin.gif
przema
brawo, to był naprawde dobry mecz Polaków, a pierwsza połowa przypominała niemalże gre ze śląskiego z Portugalią. Świetna gra przed przerwą w ofensywie i spokojnie przyjmowana gra Czechów, no i kapitalny Boruc, bezapelacyjnie jeden z najlepszych bramkarzy świata w meczach w których musi być jednym z najlepszych. Fabiański też nieźle, troszke niepewnie na początku. Niestety pare rzeczy martwi, brakuje sił na 90 minut, zaczyna być widać brak ogrania Krzynówka, no a padaka Żurawski jest narazie pomyłką, ta jego kontra wyglądała tragicznie. Zobaczymy co dalej, dawno nie widziałem tak grającej Polskiej drużyny w meczu towarzystkim, to chyba najlepszy luty w historii Polskiej reprezentacji hehe. Jeżeli przepracują te 4 miesiące solidnie i będą grać w klubach, jestem spokojny o ćwierćfinał, może to zbyt duży optymizm, ale wierzę w tych ludzi, jak nigdy dotąd

aaaa no i Wichniarek... trzeba poczekać conajmniej jeden mecz na ocenę, napewno lepiej niż Żurawski
ogqozo
No proszę, rzeczywistość przerosła pobożne życzenia. Pierwsza połowa była naprawdę dobrym kawałkiem futbolu - nie było jakiejś zaciętej walki, ale się działy ciekawe rzeczy, dużo sytuacji podbramkowych, ładne gole. Druga połowa to już było dogrywanie do 90., bo ani jednym, ani drugim się nie chciało. Taka specyfika meczów towarzyskich, trzeba oszczędzać siły i wracać do klubów.

Mimo wszystko nie ma co lekceważyć faktu zwycięstwa z tak potężną ekipą, jak Czechy, nawet towarzysko - widać, że tą ekipę nadal stać na wiele i wcale nie stoją na przegranej pozycji w starciu z Chorwacją oraz Niemcami. Od bardzo dawna Polska nie pokonała tak silnego rywala - przez cały poprzedni rok to się chyba nie udało. Ważne, że Leo przypomniał, iż za jego kadrę nadal należy trzymać kciuki. Szkoda, że Wichniarek za wiele nie pograł, bo brak napastników nadal rzuca się w oczy - Smolarek stracił instynkt i jak w klubie, tak i w kadrze pudłuje. Dobrze, że bramkarze świetni jak zawsze - Fabiański świetnie wybronił, co mógł, Boruc rzuca się, aż miło popatrzeć (fajnie się przykrył nogami przy rzucie karnym).
Cris
A tu bramki dla tych którzy jak ja nie mogli obejrzeć meczu sad.gif

1:0 Łobodziński

2:0 Lewandowski

a tu Boruc sobie broni karnego
Tokar
Graczem meczu zdecydowanie Żurawski, który jak zwykle celnie dośrodkowywał do swojego niewidzialnego przyjaciela. Coś czuję, że w mieście tego outsidera ligi greckiej wybudują mu pomnik.
Słoik
Wlasnie Zurawski strzelil bramke na 1:0, a jego druzyna wygala z Aekiem. Tokarski, jak zwykle, 'profetycznie'.
ogqozo
Wow! No tego to się nie spodziewałem.

Liga grecka słaba nie jest. Chociaż AEK w Lidze Mistrzów sobie nie poradził, to i tak słabą ekipą nie jest. A Żurawskiego uważałem za skończonego piłkarza, który już żadnej wartości nie ma, bo jego ostatni rok w kadrze był po prostu fatalny. Z Czechami był tak bardzo gorszy od Wichniarka, że nie mogłem uwierzyć, iż jeden jest kapitanem i wielką nadzieją kadry, a drugi dostał pierwsze i pewnie ostatnie powołanie.

A tutaj - gol w debiucie. Meczu nie widziałem, tak jak pewnie każdy, więc nie wiem, czy to efekt przypadku, czy świetnej gry Żurawskiego. Ale jakaś tam nadzieja się we mnie obudziła, że on coś tam jeszcze potrafi.
Ukyo_Tachibana
Jedna jaskolka wiosny nie czyni ... Zurawski to juz sie nadaje do podawania pilek ... niestety ...
Maiden
Roger złożył wniosek o polskie obywatelstwo.
janol
Nienawidzę takich praktyk. Olisadebe w kadrze to była parodia, teraz szykuje się powtórka z rozrywki.
Maiden
Ja też tego nie pochwalam - Bynajmniej, ale nie uważam by to było nieuczciwe. Spójrzcie na francuzów xD
Cris
No i wygraliśmy 2:0 z Estonią, znowu nie mogłem obejrzeć (praca)
skrócik i gole

Cris
Wtorek 20:30 Szczecin
Polska(Polski skład + Jacek Krzynówek) VS Kadra Reprezentacji zagranicznych gwiazd OE

Kadra reprezentacji Polski:

bramkarze: Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce), Sebastian Przyrowski (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.)

obrońcy:Adam Danch, Mariusz Magiera (Górnika Zabrze), Marcin Kuś (Kolporter Korona Kielce), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Pazdan i Mariusz Pawelec (obaj Górnik Zabrze), Grzegorz Bartczak (Zagłębie Lubin), Grzegorz Baran (Ruch Chorzów)

pomocnicy: Radosław Majewski (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Piotr Kuklis (Widzew Łódź),Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Michał Goliński, Robert Kolendowicz (obaj KGHM Zagłębie Lubin), Rafał Murawski (Lech Poznań), Grzegorz Bonin (Kolporter Korona Kielce) Jacek Krzynówek (Wolfsburg)

napastnicy:Paweł Brożek (obaj Wisła Kraków), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze)

Kadra Reprezentacji zagranicznych gwiazd OE:

Reprezentację Zagranicznych Gwiazd Orange Ekstraklasy poprowadzi trener warszawskiej Legii Jan Urban, który do swojej drużyny powołał 22 zawodników.

bramkarze: Jan Mucha (Legia Warszawa), Emilian Dolha (Lech Poznań)

obrońcy: Radek Mynar (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.), Patrik Pavlenda (Górnik Zabrze), Inaki Astiz (Legia Warszawa), Pance Kumbev (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.), Hernani (Kolporter Korona Kielce), Cleber (Wisła Kraków), Ivan Djurdjevic (Lech Poznań), Manuel Arboleda (KGHM Zagłębie Lubin)

pomocnicy: Hermes (Kolporter Korona Kielce), Aleksandar Vukovic, Roger Guerreiro, Edson da Silva, Miroslav Radovic (wszyscy Legia Warszawa), Mauro Cantoro (Wisła Kraków), Edi Andradina (Kolporter Korona Kielce), Stafano Napoleoni (Widzew Łódź)

napastnicy:Illjan Micanski (Odra Wodzisław)Carlos Costly (PGE GKS Bełchatów), Takesure Chinyama (Legia Warszawa), Vuk Sotirovic (Jagiellonia Białystok)

Mecz obejrzymy na TVP1 od 20:15
janol
Rengifo kontuzjowany. W jego miejsce powołany został Micanski.
Matrox
"reprezentacja" patalachow daje rade, juz dawno takiego cyrku nie widzialem smile.gif
Maiden
Legia rządzi cool.gif

Urban wygrywa, Radowic i Edson asystują a Chini strzela kapitalnego gola.

exclaim.gif
Słoik
CYTAT
Beenhakker ogłosił kadrę na mecz z USA

Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił nazwiska 30 zawodników powołanych do szerokiej kadry na towarzyskie spotkanie z USA (Kraków, 26 marca). Wśród powołanych napastników znaleźli się m.in. Dawid Janczyk i Łukasz Piszczek

Ostateczną listę zawodników, którzy przyjadą na rozpoczynające się 24 marca w Krakowie zgrupowanie reprezentacji, opiekun biało - czerwonych poda w przyszłą środę.

Kadra na mecz z USA:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)

Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Michał Żewłakow (Olympiakos Ateny), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Marcin Kuś (Kolporter Korona Kielce), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Radosław Majewski (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.)

Napastnicy: Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Maciej Żurawski (AE Larissa), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa).

Szeroka kadra na Euro 2008? Nie sadze, aby pojechala inna trojka bramkarzy, niz Kuszczak, Borcu, Fabianski. Wydaje mi się również, ze małe szanse na wyjazd maja Łukasz Piszczek, Kuś, Michal Golinski, czy nawet Pazdan oraz Janczyk.
dr_hakenbusz
Piszczka chętnie bym na Saganowskiego wymienił, ale ten już się pogodził z tym, że Euro obejrzy w TV sad.gif
Cris
Kadra polskich piłkarzy na mecz z USA:

bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)

obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)

pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Lech Poznań), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg)

napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

rezerwowi: Marcin Kuś (Kolporter Korona Kielce), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze).
Fan
ho ho ho kto by się tego spodziewał przegraliśmy gładko z hamburgerownią 0-3 . Mając w pamieci mecze z USA w 2004 i 2006 można bylo się spodziewać skracania pola gry i walki o każdy milimetr boiska . Dziwny wynik to Amerykańce dostają w pipke 0-3 z Czechami na Mundialu my zaś sąsiadów bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu załatwiamy 2-0 . To my jestesmy tak slabi kondycyjnie czy oni tak mocni (3-0 ze Szwecją ? Nie wierze Szpakowskiemu ). Populistyczna gazeta.pl już głosi ,że nie mamy drużyny na Euro . Tiaaaa jasne a po ostatnim zwyciestwie nad Czechami głosili ,że mamy medal ;D
Musiolik
Przede wszystkim fatalnie zagrali boczni obrońcy, a szczególnie
Bronowicki ;/ Nie chcę go oglądać w kadrze. Brożek niewidoczny, Krzynówek walczył, ale widać braki w ograniu. Matusiak walczył i coś z tego wynikało, najwięcej pożytku było z Lewandowskim, jedyny co trzymał poziom, choć dobrze też zagrał Radomski mając na uwadze przerwę jaką miał.
Fan
przede wszystkim chłopaki nie przywykli do takiego tempa i pressingu ;p Po wejściu Łobodzińskiego , Garguły i Matusiaka coś ruszyło , ale to za mało na USA . Boczni obrońcy byli zayebani fizycznie by ciągnąć gre w drugiej połowie . Bronowicki cień samego siebie , to co zrobił przy akcji Donovana dyskwalifikuje go jako pełnowartościowego piłkarza . Z resztą tez nie lepiej , ale do meczu z Niemiaszkami pozostało jeszcze 73 dni . Może Leo się zreflektuje i powoła Sikorę i Jelenia ;0
Ficuś
Po pierwsze ,potwierdził to nawet Jacuś Gmoch,nasi chłopcy wyglądali tak jakby od paru dni nic nie jedli.Amerykanie fizycznie byli 3 razy lepsi od naszych,co przy drużynach nie grających techniczny,wyrafinowany futbol jest kluczem do zwycięstwa.Do tego tragiczne błędy w obronie przy pierwszych dwóch bramkach(praktycznie w całym meczu też) i to przy stałych fragmentach gdzie nie można zwalić winy na przygotowanie kondycyjne.Amerykanie zaimponowali dyscypliną i wybieganiem(ten mecz wyglądał tak jakby 11 Polaków grało na 14 Amerykanów).Druga połowa ciut lepsza,głownie za sprawą Matusiaka,który jako jedyny zawodnik z przodu coś próbował walczyć.Do tego ku mojemu zdziwieniu Leo nie wpuścił nawet w drugiej połowie Kuszczaka,sorry ale Boruc to sprawdzona firma i mógł dziś sprawdzić Tomka.

Ogólnie najgorszy mecz Polaków za Leo(nawet chyba gorsza gra niż z Finami)
J.D
I znowu rozpoczeła sie debata o nadawaniu sie jednych piłkarzy a drugich nie. Zabawne jest że większość myślała, ze jak wygraliśmy 5 meczów z rzędu to już jesteśmy fenomenalna drużyną. I jakie komentarze (onet) najpierw Leo to bóg, cudotwórca, a teraz siwy dziad ! Bardzo dobrze że dzisiaj nasi zeszli na ziemie, należało im sie.
Mendrek
Polska grała bez pomysłu, ospale, mało dynamicznie. Nie wykorzystywaliśmy tego, w czym Amerykanie się gubili - dalekich podań z pierwszej piłki na drugie skrzydło. Niewątpliwie takie podania gubią niedoświadczoną drużynę, grająca ofensywnie przez środek. Tak grała kiedyś Polska i dostaliśmy łomot od Finów, którzy mieli świetnie wyćwiczone przyjęcie z długich piłek. Polska próbowała grać tak jak gra najczęściej, niestety przy szybkim pressingu na nic zdadzą się podania w uliczkę, szybkie kontry czy zejścia do strzału. Widać Amerykanie podeszli do tego meczu z wielkim poświęceniem, tak jakby był to mecz finałowy. Niewiarygodne jak szybko wracali w każdym momencie gry. 3-4 atakowało Polskę, a jak Polska robiła kontrę, to tamci już byli z powrotem i na połowie Polaków zostawał tylko jeden. Można powiedzieć, że USA mogłoby być z taką formą koszmarem dla każdego, bowiem kontrują solidnie, liczą na stałe fragmenty gry, a bronią się niemalże całą drużyną. Jedynym wyjściem to oblegać taką drużynę pod bramką, co kosztuje przeważnie bardzo dużo minut męczącej gry. Niestety, tak grających drużyn w Europie jest troszkę i trzeba się liczyć, że jak damy sobie strzelić bramkę na szybko, to bez dobrej formy możemy sobie jedynie biegać po środku boiska z piłką. W sumie taki zimny prysznic ma dwie zalety. Można łatać dziury, ale obawiam się, że troszkę to zniszczy morale zawodników - tak jak przed Mundialem (przynajmniej nie żegnały ich gwizdy...). To wielki sprawdzian też dla Leo, inaczej miałby za łatwo. Dwa, to że silni rywale mogą przez to nas zlekceważyć, a to może być zgubne, tak jak zgubne było to dla Portugalii, Czech czy Serbii.
White
CYTAT
I znowu rozpoczeła sie debata o nadawaniu sie jednych piłkarzy a drugich nie. Zabawne jest że większość myślała, ze jak wygraliśmy 5 meczów z rzędu to już jesteśmy fenomenalna drużyną. I jakie komentarze (onet) najpierw Leo to bóg, cudotwórca, a teraz siwy dziad ! Bardzo dobrze że dzisiaj nasi zeszli na ziemie, należało im sie.

No, dobrze gada.

BTW, nie ma nic bardziej denerwującego niż widok czarnego Amerykanina wygrywajacego pojedynek biegowy z Polakiem.
Myślicie że Boruc był w stanie wybronić tego trzeciego gola?
Musiolik
CYTAT(White @ 27 03 2008, 16:25) *
Myślicie że Boruc był w stanie wybronić tego trzeciego gola?

Jeśli by ciut prędzej wyskoczył, być może. Jednak głównym winnym jest osobnik, który uchylił się w murze i przez tą lukę przeszła piłka. Na powtórkach widać, jak Boruc jest zaskoczony (na jednej było widać jego zdziwioną twarz).
Kubaa__
imo zle sie nie stalo, ze dostalismy lekko po dupce. po zwycistwie nad czechami i meczach w eliminacjach niektorzy spuszczali sie na mysl o modealu podczas euro. niestety - nadal mamy druzyne na slabym/srednim poziomie, ktora owszem, moze i wygrac z najlepszymi, ale nie ma sie co oszukiwac, bez szczescia, dobrego dnia, wiary, paru zawodnikow i Leo, ktory badz co badz probuje z go,wna ukrecic bata byloby slabiutko.
Fan
USA to z palcem w odbycie załatwia czołowa 10 świata . Także do elity trochę nam brakuje .
liquid
Wiecie , jak pomyślałem że jeszcze 72 dni do meczu z Niemcami to mnie strach obleciał. Po 16 spotkaniach z Germanami, 12 przegraliśmy 4 zremisowaliśmy.
Obawiam się ,że nasze chłopaki ''wypaliły się'' i może się powtóżyć sytuacja z Mundialu 2006, gdzie pierwsze dwa mecze przegraliśmy z braku przygotowania.
Słoik
Moze sie tez powtorzyc sytuacja z poczatku elimijacji. Kiedy to po porazce z Finami zespol ostro wzial sie w garsc. Dlatego bardzo dobrze, ze dostalismy ostre lanie z Amerykancami. Niektorzy pilkarze sie poczuli za pewnie. Dalej nie wiem, co Leo widzi w Wasilewskim. Jest beznadziejny w obronie, slaby w akcjach ofenysywnych, jedynie nadaje się na stale fragmenty gry. Tak bylo zawsze. Od wiekow, o pare klas lepszym graczem byl i wciaz jest Pawel Golanski. Niech byly pilkarz Korony wraca na prawa flanke, w pomoc wrzucamy Blaszyczkowskiego i mamy naprawde solidne skrzydło. Zarowno w ofensywie jak i defensywie. Boruc nigdy nie zawodzi w meczach o stawke. Moze popelnic blad z Armenia, Hutnikiem Krakow, ale nigdy z Arsenalem, Barcelona czy Niemcami. Nie oszukujmy się. Sila polskiej kadry, w ostatnich latach, przewaznie byly skrzydła. Bez swietnych pomocnikow, mamy marne szanse, aby zdzialac cos w ataku. Stad istotne, aby w formie byli, Kuba, Krzynowek, Golanski, etc. Warto rowniez powolac i sprawdzic Jelenia.
przema
cóż można napisać, po tym meczu, ja mam dejavu z poprzednich przygotowań, do turnieji. Nie dziwie się, że nasi są odsuwani od gry w klubach, bo jeżeli fizycznie prezentują się na treningu tak jak z USA, to nie mają prawa grać w pierwszych jedenastkach. Mam nadzieje, że Leo coś jeszcze zrobi, bo ja po tym meczu nie wziąłbym nikogo na Euro
Maiden
CYTAT(Słoik @ 27 03 2008, 21:27) *
Moze sie tez powtorzyc sytuacja z poczatku elimijacji. Kiedy to po porazce z Finami zespol ostro wzial sie w garsc. Dlatego bardzo dobrze, ze dostalismy ostre lanie z Amerykancami. Niektorzy pilkarze sie poczuli za pewnie. Dalej nie wiem, co Leo widzi w Wasilewskim. Jest beznadziejny w obronie, slaby w akcjach ofenysywnych, jedynie nadaje się na stale fragmenty gry. Tak bylo zawsze. Od wiekow, o pare klas lepszym graczem byl i wciaz jest Pawel Golanski. Niech byly pilkarz Korony wraca na prawa flanke, w pomoc wrzucamy Blaszyczkowskiego i mamy naprawde solidne skrzydło. Zarowno w ofensywie jak i defensywie. Boruc nigdy nie zawodzi w meczach o stawke. Moze popelnic blad z Armenia, Hutnikiem Krakow, ale nigdy z Arsenalem, Barcelona czy Niemcami. Nie oszukujmy się. Sila polskiej kadry, w ostatnich latach, przewaznie byly skrzydła. Bez swietnych pomocnikow, mamy marne szanse, aby zdzialac cos w ataku. Stad istotne, aby w formie byli, Kuba, Krzynowek, Golanski, etc. Warto rowniez powolac i sprawdzic Jelenia.

Wasilewski jest ceniutki zgodzę się.

Golański jest piłkarzem Steuy - miał się tak fatalnie prezentować na treningach, był ponoć tak bez formy że Leo nie zdecydował się mu dać szansy.
Saunter
Jak zapewne wielu z was najbardziej trwoży mnie bok polskiej obrony. Wasilewski z Bronowickim grają ostatnio taką kapę, że szkoda patrzeć, a ponoć jak Maiden napisał Golański nie lepszy. Może wariant Żewłakowa na bok pójdzie? No i wszyscy powinniśmy trzymać kciuki za zdrowie Kuby Błaszczykowskiego, bo Łobo i Piszczek przy nim są malutcy.

Pozytywy - Żurawski gra w klubie, Bąk z Radomskim pykają w pierwszym składzie.
Negatywy - Krzynówek, Lewandowski, ostatnio coraz częściej Ebi, grzeją ławę.

Jak przed miesiącem co do Euro byłem hurraoptymstą tak teraz troszkę zaczynam wątpić w naszą reprezentację. Miał na to wpływ mecz z USA, ale przypomina mi się sytuacja z poprzednich Mundiali i to mnie troszeczkę niepokoi, bo syndromy były podobne.

Różnica jest taka, ze na naszej ławce siedzi teraz Beenhakker, ale i on nie odnosił zwycięstw w turniejach mistrzowskich (reprezentacje). Obym się srodze mylił...
Wyso
Wczorajszy mecz z Macedonią słaby bo nie można było się spodziewać fajerwerków. Wynik lepszy od gry. Miejmy nadzieję że na EURO nasi piłkarze nie wyjdą potrenować, pozwiedzać, pozawierać nowe znajomości a Beenhakker nie wyjdzie na kolejnego złego trenera.
Cris
Tak naprawdę to po meczu z Danią będzie można coś powiedzieć, wtedy zagra podstawowa jedenastka.
Musiolik
Po wczorajszym meczu na plus pokazali się: Garguła, Majewski, Saganowski, Kuszczak.
Wg. mnie Matusiak nie powinien jechać, wolny, źle się zastawia, nie potrafi sobie znaleźć miejsca na boisku, nawet sięnie stara wywrzeć dobrego wrażenia.
Kroolik
Wczoraj to zmarnowałem 45 minut by oglądać to miernej jakości widowisko
później przełączyłem na Szwecja-Słowenia i bawiłeś się zacnie
dziś znów żenada w wykonaniu naszych "orłów"...
po co my na te euro jedziemy?
janol
Ogarnij się stary, bo gadasz głupoty. Zwłaszcza ostatnie zdanie jest głupie.
Wczorajszy mecz pokazał tylko, że rezerwowi są fatalni i że Pazdan jest na wylocie.
Sep
Jedziemy jako łatwy dostarczyciel punktów w naszej grupie wink.gif.
A tak na poważnie to na szczęście oprócz Dudki i Lewandowskiego, grali wczoraj piłkarze którzy na Euro głównie będą grzali ławę. Z drugiej strony to jednak niepokojąc, bo jak będzie na euro niekorzystny wynik, i trzeba będzie kogoś wpuścić z ławki to żaden z tych piłkarzy nic nie wniesie do gry.
Matusiak to jednak niezły cwaniak, nie pamiętam żeby on kiedyś w karierze karne strzelał, myśli że ten gol pomoże mu w wyjeździe na Euro, no zobaczymy czy tak sie stanie.
Ciekawe co pokaże optymalna jedenastka w meczach z Albanią i Danią.
Cris
Prawdopodobnie Polacy rozpoczną w składzie:
Artur Boruc (Łukasz Fabiański) - Marcin Wasilewski, Jacek Bąk, Michał Żewłakow, Jakub Wawrzyniak - Wojciech Łobodziński, Michał Pazdan, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Roger Guerreiro - Maciej Żurawski (Euzebiusz Smolarek)
canabis
Nasi zmiennicy to żenada. Nie zasłużyliśmy na ten remis. Po grze Lewandowskiego czy Dudki na tle rezerwowych widać różnicę klasy. Mecz z Albanią będzie rozgrzewką (bo w porównaniu z drużynami na euro nic sobą nie reprezentują zbytnio) , dopiero mecz z Duńczykami nam pokaże czy możemy liczyć na chociaż te wyjście z grupy.
Kroolik
CYTAT(janol @ 27 05 2008, 15:02) *
Ogarnij się stary, bo gadasz głupoty. Zwłaszcza ostatnie zdanie jest głupie.
Wczorajszy mecz pokazał tylko, że rezerwowi są fatalni i że Pazdan jest na wylocie.

Oki, rozumiem, też jestem Polakiem i chciałbym jak najlepiej ale proszę cię...
Rezerwy to my nie mamy a i podstawowy skład jest cieniusieńki. Może i mamy indywidualności, ale jakoś nie wierzę, by nagle zaczęli grać wspaniale.
Fakt, były momenty że nasza reprezentacja grała rewelacyjnie, ale to było.
Trzymam kciuki, by wyszli z grupy ale wczorajszy mecz z Albanią tylko mnie podłamał.
Bramka w sumie przypadkowa (obrońca nie sięgnął, strzał między nogami bramkarza), a i gra jakaś taka nierówna.
Aha i Lewandowski niech się powstrzyma od agresywnych wślizgów, bo jeszcze na euro czerwień dostanie jak przypadkiem nie trafi w piłkę.
dr_hakenbusz
Dla tych, co jeszcze nie zauważyli: jesteśmy jedną z najsłabszych drużyn na Euro2008. Nie mamy klasowych piłkarzy, nie mamy świetnego kolektywu ani wybitnych indywidualności w polu. Dostaliśmy grupę, z której mamy teoretyczne szanse wyjść. Nie jedziemy na Euro żeby rywali mielić, walcować ani tym bardziej miażdżyć. Jedziemy ganiać, gryźć trawę i orać boisko. Jeżeli piłkarze dadzą z siebie 150% możliwości, dopisze szczęście i akurat rywal będzie miał słabszy dzień, a Leo okaże się najlepszym trenerem świata, to może zdarzyć się cud.
Więc narzekaczom polecam zmianę dyscypliny na siatkówkę, szczypiorniaka, żużel albo StrongManów, bo tam nasi walczą o najwyższe laury.
Pozdro i nieco dystansu
Kroolik
Mówisz Polakowi by nie narzekał?
To nasza cecha narodowa! Wiecznie niezadowoleni.
A spowodowane jest to długotrwałym brakiem sukcesów...
Choćby jak Czesi, by grali...
canabis
Dziwisz się? A mamy w piłce powody żeby nie narzekać? Jeszcze od Danii dostaniemy baty 5:1 jak niedawno i dopiero zacznie się rozkmina hehe
dr_hakenbusz
Dobra dobra, czuję się przekonany huh.gif Eeehh, po co nam ta kadra i tak dostaniemy baty nawet od Austrii, a Niemcy to nas zjedzą w pierwszym meczu. Takie wyniki jakie mamy z Macedonią czy Albanią to jest kompromitacja - lepiej byłoby jakbyśmy, się w ogóle nie zakwalifikowali, mniej wstydu. I w ogóle to wuja z taką raprą i tak zawsze będziemy najgorsi... wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.